Saturday, October 20, 2012

ဝက္ေခါက္ ပဲငပိ ယူနန္စတိုုင္လ္


ကဲ တီခ်မ္းတေယာက္ ဟင္းမခ်က္တာၾကာျပီလိုု႔ ေျပာျပီး တရစပ္ေတာင္းဆိုုေနတဲ့ တီ့ စာဘတ္ 
 ပရိတ္သတ္ေတြအတြက္ ယူနန္စတိုုင္ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ေလးကိုု တင္ဆက္ေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ ပထမဆံုုး ဝက္ေခါက္ ကိုု ေရစိမ္ထားပါမယ္။ အေမႊးေတြဘာေတြပါရင္ ဇာဂနာနဲ႔ နႈတ္ထားပါ။

ဝက္ေခါက္က ေရစိမ္ထားရင္ သန္႔ျပီးပြလာပါလိမ့္မယ္။ အဲ့လိုု ဝက္ေခါက္ကိုု ျမန္မာျပည္က တရုုတ္တန္းမွာ ရနိုုင္ပါတယ္။ တီက အခုု ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ေနျပီဆိုုေတာ့ လိုုတာရွိ ဝယ္ရတာ သိပ္လြယ္သြားပါျပီ။ ျပည္ပေရာက္ျမန္မာမ်ားလဲ ျပန္လာဖိုု႔ သမၼတႀကီးက ၾကိဳဆိုုလမ္းဖြင့္ေပးေနပါျပီေနာ္။ ကဲ ေရႊမ်ား.............(စကားခ်ပ္)

 ေနာက္ထပ္ျပင္ဆင္ထားဖိုု႔လိုုတာက ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လံုုး ၂ လံုုးေလာက္ကိုု ေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရိုုက္၊ ၾကက္သြန္နီ ေသးေသးလွီးထားပါ။ ျပီးေတာ့ ဂ်င္းကိုုလဲေသးေသးမွ်င္မွ်င္ေလးေတြလွီးထားပါေနာ္။



ျပီးရင္ ဝက္သားနည္းနည္းေလး (၁၀ သားေလာက္ကိုု) ပါးပါးလွီးထားပါ။ တီီကေတာ့ ေရခဲထားတာကိုု ျပန္ေျဖဖိုု႔  ဆိုုျပီး မိုုက္ခရိုုေဝွ႔လိုုက္တာ က်က္သြားတယ္။ ကိစၥေတာ့ မရွိပါဘူး။ မဟုုတ္ရင္ေတာ့ အသားစိမ္းဆိုုရင္ ထံုုးစံအတိုုင္း ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ေလးနယ္ထားေပါ့ေနာ္။
 ဒါကေတာ့ ပဲငပိပါ။ အငံကိုု သံုုးပါတယ္။ ပုုလင္းနဲ႔လာတဲ့ အခ်ိဳမ်ိဳးမဟုုတ္ပါဘူးေနာ္။
 ျပီးရင္ေတာ့ ဆီပူအိုုးတင္ျပီး စတင္ေၾကာ္ေလွာ္ပါေတာ့မယ္။
 ပထမဆံုုး ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကိုု ဆီသတ္ပါမယ္။
 ဂ်င္းထည့္လိုုက္ပါ။ ခဏေလာက္ဆက္ေမႊေပးေနပါ။ မတူးေအာင္ဂရုုစိုုက္ပါေနာ္။
 ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ေတြႏြမ္းသြားရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုုထည့္ပါမယ္။
 ငရုုတ္သီးအနွစ္ ဆက္ထည့္ပါ။
 ျပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြႏြမ္းတဲ့ အထိ ခဏ ေမႊေပးေနပါေနာ္။
 ျပီးျပီဆိုုရင္ေတာ့ ခုုနက ေျပာတဲ့ ပဲငပိ ကိုုထည့္ပါမယ္။








လိုုအပ္တယ္ထင္ရင္ ေရနည္းနည္းေလးထည့္ပါ။
 ေမႊရေကာင္းရံုုေလာက္ပါပဲေနာ္။





ျပီးရင္ေတာ့ အစိမ္းေၾကာ္တံုုးက ပိုုတဲ့ မုုန္လာဥနီ ကိုု ထည့္လိုုက္ပါတယ္။
 မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ခဏေလာက္ေမႊေပးလိုုက္ပါ။
 ဒီအဆင့္မွာေတာ့ ဝက္သားေတြပါထည့္လိုုက္ပါမယ္ေနာ္
 ျပီးရင္ေတာ့ ခဏေလာက္ထပ္ေမႊ။ ဝက္ေခါက္ထည့္။
 ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ပါ။
 ျပီးရင္ ခဏေမႊျပီး ဆီပ်ံ ခ်င္သလိုုလိုု ေရက်န္ခ်င္သလိုုလိုုျဖစ္ေနျပီဆိုုရင္ ခ်လိုု႔ရပါျပီေနာ္။
ကဲ အဲ့တာဆိုု ခ်က္ရတာလဲ လြယ္ စားလိုု႔လဲ အရမ္းေကာင္းျပီး ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ယူနန္စတိုုင္လ္ ဝက္ေခါက္ ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းတခြက္ရျပီေပါ့ေနာ္။

အရြက္ဟင္းခ်ိဳ ပူပူေလးနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္ စြမ္တန္ေလးနဲ႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ အင္မတန္လိုုက္ဖက္ပါတယ္။






NOTE:

the new format of the blogger sucks (SUCKS) i don't like it at all, it is not convenience to upload fotos, edit and placed.

SUCKS big time.

တီခ်မ္း
ညေန ၅ နာရီ ၃၉  မိနစ္
၂၀ ရက္ ေအာက္တိုုဘာ ၂၀၁၂ 
စေနေန႔

စင္ထရယ္ ဟိုုတယ္ ရန္ကုုန္။ 

6 comments:

  1. တီခ်မ္းေရ
    ဝက္ေခါက္ဆိုတာ ဝက္သားရဲ.အေခါက္ကို သီးသန္.
    ဝယ္ရမွာလား

    ReplyDelete
  2. မဟုတ္ဘူးဟယ္။ ဒုံးေ၀းလုိက္တာ။

    ReplyDelete
  3. မဟုုတ္ဘူးေလ အဲ့လိုု ဝက္ေခါက္က တရုုတ္တန္းမွာ လုုပ္ျပီးသားေရာင္းတယ္ေလ ဖရက္ရွ္ မဟုုတ္ဘူးေလ အေျခာက္ခံထားတာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက သန္႔ျပီးသား ေရျပန္စိမ္မွာ ပြလာတာ အဲ့ေတာ့မွ ခ်က္ရတာ ရန္ကုုန္ တရုုတ္တန္းကိုု သြားလိုုက္ရင္ ဆိုုင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ခ်ိတ္ထားတာေလ ျဖဴျဖဴ အခ်ပ္ႀကီးေတြဟာေကာ ငါးစီေဖာင္းနဲ႔ နဲနဲ ဆင္တယ္

    ReplyDelete
  4. တီခ်မ္း

    ဖတ္လို ့ေကာင္း

    ၾကည္

    ReplyDelete
  5. အဲဒီလိုပာင္းေလးဘာေလးလဲမျကာမျကာခ်က္ပါေတာ္။
    ျမေက်း

    ReplyDelete
  6. ဝက္ေခါက္ အစိုေၾကာ္ ကို အရမ္းႀကိဳက္တယ္ လုပ္စားမယ္တီခ်မ္း တီခ်မ္းခ်က္တဲ႕ ဟင္းေလး ေတြနဲ႕ ေဝးေနတာၾကာၿပီေနာ္ ေက်းေက်း

    ခ်စ္တဲ႕
    ေရႊစင္ဦး

    ဒါနဲ႕ မန္းေလး လာဘူးလား

    ReplyDelete