Friday, July 8, 2011

ၾကည္လဲ့လဲ့ဦး တုုတ္ထိုုး

တေလာကတည္းက တုုတ္ထိုုးလုုပ္စားမယ္ တင္မယ္ ဘာညာ ဘာညာ ေျပာေနေအာ္ေနတာ အေတာ္ၾကာပါျပီ။ တကယ္က တီက တုုတ္ထိုုး မလုုပ္တတ္ပါဘူး စားပဲစားတတ္တာပါ။ တုုတ္ထိုုးဆိုုရင္ ဆီနဲ႔ ေၾကာ္တာလဲ ၾကိဳက္တယ္ ေရနဲ႔ျပဳတ္တာလဲ ၾကိဳက္တယ္ ရန္ကုုန္စတိုုင္လ္ လဲၾကိဳက္တယ္ မႏၱေလး စတိုုင္လ္ လဲ ၾကိဳက္တယ္ နီနီအေရာင္ အရည္ေတြနဲ႔ေတာင္ႀကီး စတိုုင္လ္ မျငင္းဘူး ၾကံမဆိုုင္ထည့္ ျပဳတ္တဲ့ အရည္ေသာက္လဲ လာထားပဲ

ငယ္ငယ္ကဆိုု မိုုဃ္းေကာင္းဘုုရားပြဲေန႔ေတြဆိုုရင္ ေက်ာက္ကုုန္းမွာ ေနတဲ့ သူငယ္ခ်င္း ျခံထဲ ကေန အသည္ကိုု ေတာင္းလိုုက္ ေခၚစားေနၾကပါ။ အဲ့တံုုးက ျခင္း ၁၆ ေတြ ဘာေတြေတာင္မေပၚေသးဘူး တီတိုု႔က ျခင္းလိုုက္ အုုပ္ေနျပီ။

ေနာက္ ငယ္ငယ္က တသက္လံုုးႀကီးလာတာကေတာ့ ရန္ကင္း ၁၂ လံုုးတန္း တုုတ္ထိုုးပါ ေရာင္းတဲ့ လူႀကီး ဆိုု မိုုက္တယ္ သူ႔သားသမီးေတြအကုုန္ တုုတ္ထိုုးေရာင္းျပီးေက်ာင္းထားလာတာ ေနာက္ေတာ့ ေျမနီကုုန္း
ေရာက္ေတာ့ ေျမနီကုုန္း ေရႊမန္းရံုု နားက အဖိုုးႀကီး တုုတ္ထိုုး အဲ့မွာ လဲ ဂ်မခါနာက နပ္စ္မေတြ ဆရာဝန္မေတြနဲ႔အႀကီး အက်ယ္ ရန္ေတြျဖစ္ျပီး စားခဲ့ရတာပါ မွတ္မွတ္ ရရေနာက္ မန္းတေလးေရာက္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ လိုုက္ေကြ်းတဲ့ ဒညင္းသီးေတြ ထည့္ျပဳတ္တဲ့ သူ႔အိမ္နားက တုုတ္ထိုုး ငယ္ငယ္က ေတာင္ႀကီးမွာ ေက်ာင္းေနတံုုးက စားခဲ့ရတဲ့ လိေမၼာ္ေရာင္ ဟင္းရည္ပါေသာက္လိုု႔ရတဲ့ တုုတ္ထိုုး စတာေတြကိုု တခုုမွ မေမ့ပါဘူး။

ခုုေတာ့ အရင္ျမန္မာျပည္က သမီးတပည့္မေလးေၾကာင့္ ကိုုယ္တိုုင္ခ်က္ တုုတ္ထိုုး ကိုုစားရပါေတာ့မယ္ ဒန္ဒန္႔ဒန္႔

တုုတ္ထိုုးမွာ အေရးႀကီး တာ အခ်ဥ္ပါ ပရိတ္သတ္ႀကီးေတြလဲ အကုုန္ သေဘာတူၾကမယ္ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္ မတူလဲ မရဘူးေလ တီ့ စာလာဘတ္ေနတာပဲကိုုးေနာ္.....အဲ့တာေၾကာင့္ အေရးအလြန္အင္မတန္မွႀကီးတဲ့ အခ်ဥ္ ေဖ်ာ္နည္း ကိုု ဦးစြာပထမ ျပဳကာျပရရင္ေတာ့....





ပထမဆံုုး ျမန္မာျပည္ျဖစ္ အခ်ဥ္ရည္ လိုုပါမယ္ ယိုုးဒယားေသာ ထိုုင္းေသာ တရုုတ္ေသာ အေမရိကန္ေသာ အခ်သ္ေတြ မရပါဘူး တုုတ္ထိုုးဆိုုရင္ ျမန္မာျပည္ျဖစ္ ခ်ီးပန္းခ်ဥ္ လိုု႔ တခ်ိဳ႕ေတြ ေခၚၾကတဲ့ အဲ့ဒီ အခ်ဥ္ လိုုကိုုလိုုပါတယ္ မရွိရင္ မေကာင္းပါဘူး ခ်ီတိုု လိုု အခ်ဥ္မ်ိဳး ဆိုုရင္လဲ မေကာင္းပါဘူး။ အဲ့ေတာ့ ျမန္မာျပည္ျဖစ္ ခ်ီးပန္းခ်ဥ္ ပဲရေအာင္ရွာပါ။ ေဘးကေတာ့ ငရုုတ္သီးစိမ္း ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေတာက္ေတာက္စင္းပါ။





ပထမ ပံုုကေတာ့ ထန္းညက္ရည္ပါ ေညာင္စီးက်ေအာင္ၾကိဳပါလိုု႔ ဆရာမႀကီး ၾကည္လဲ့လဲ့ဦးက ေျပာပါတယ္။ သူ႔ေဘးကေတာ့ မန္က်ီးရည္နွစ္ပါ ေသခ်ာေဖ်ာ္ျပီးေတာ့ အဖတ္ေတြ ဆယ္ထားလိုုက္ပါ။





ျပီးရင္ ခုုနက ခ်ီးပန္းခ်ဥ္ထဲကိုု ခုုနက ဟာေတြအဆင္ေျပေအာင္ အကုုန္ထည့္ သမမွ်တေအာင္ေမႊ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ေရာ သံပရာရည္ထည့္ ျပီးရင္ ေသခ်ာေမႊအရသာျမည္း အဆင္မေျပရင္ လိုုတာ ထည့္ ပိုုသြားရင္ ခုုနက ထန္းညက္နဲ႔ မန္က်ီးရည္ေရာ ၾကိဳက္သလိုုျပင္ပါေလ။ အဲ့တာ ဆိုုပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း အရသာရွိတဲ့ အခ်ဥ္တခြက္ ရတာေပါ့။





ဒါေတြကေတာ့ ထည့္ဝင္မယ့္ ကလီစာ အကုုန္ပါပဲ။ တီကေတာ့ အလြယ္ စီယမ္ပါရာဂြမ္ကပဲ ဝယ္ပါတယ္ အကုုန္လံုုးက လုုပ္ျပီးသား ကိုုင္ျပီးသား သန္႔သန္႔ေလးေတြပဲ အူေလးေတြဆိုု အေရာင္ေတာင္ ေတာက္ေနတယ္ သန္႔ျပီးေတာက္ေျပာင္ေနတယ္ ဆိုုတာ အဲ့လိုုမ်ိဳးဟာကိုုေျပာတာပဲ။ ပထမ အိုုးကေတာ့ တီက အလြယ္ အေပ်ာ့ အိုုးလိုု႔ေခၚပါတယ္ အခ်င္း၊ အူပြ၊ အူခ်ိဳ စတဲ့ အူနဲ႔ဆိုုင္ေသာ အနုုကေလးမ်ားေပါ့။ ဒုုတိယအိုုးကေတာ့ အမာအိုုးလိုု႔ တီကေခၚတဲ့ အူမႀကီး၊ သရက္ရြက္၊ အသဲ၊ နွလံုုး၊ ေက်ာက္ကပ္၊ အျမီး၊ လွ်ာ စတာေတြပါပါတယ္။ ေနာက္ဆံုုးပံုုေလးကေတာ့ အူခ်ိဳပါ ေဘးနွစ္ဘက္နွစ္ခ်က္ ကိုု သြားေရကြင္းေလးနဲ႔ ခ်ည္ရပါမယ္။ ပံုုထဲမွာ ပါတဲ့ အနီေရာင္ေလးပါ ေသခ်ာၾကည့္ရင္ ပံုုရဲ႕ ညာဘက္ကေနဆိုုရင္ ၃ ခ်ိဳး ၂ ခ်ိဳးေလာက္ အလယ္မက်တက်မွာ ေတြ႕ရမွာပါ။ အူခ်ိဳက အရမ္းနုုေတာ့ ေဆးေနတံုုး ျပဳတ္ေနတံုုး အထဲက အစာေတြထြက္က်ကုုန္မွာ စိုုးလိုု႔ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အကုုန္လံုုး ကိုုေသခ်ာေဆးေၾကာျပီးရင္ နယ္ဖတ္တဲ့ အစီအစဥ္ စပါမယ္။





ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း အေရးႀကီးတဲ့ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ကိုုထည့္ပါမယ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ သၾကား စတာေတြထည့္ပါမယ္။ ေအာက္ကေတာ့ ျပဳတ္ေတာ့မယ္ တကဲကဲ အေနအထားပါ။ ျပဳတ္တဲ့အခါမွာ ဆီနည္းနည္းထြက္ေအာင္ ဝက္ဆီဖတ္ေတြ ထည့္ျပဳတ္ပါမယ္။ ေနာက္ ေမႊးေအာင္ ဂ်င္း ျပားျပားေလးေတြ လွီးျပီးထည့္ပါေသးတယ္။ ငရုုတ္ေကာင္းမႈန္႔ လည္းနည္းနည္းထည့္ပါ။





အေပၚ နွစ္ပံုုက အေပ်ာ့အိုုးပါ။ မျပဳတ္ခင္ နဲ႔ျပဳတ္ဆဲ အေနအထားေပါ့။ ျဖဴျဖဴ အဖတ္ေတြက ဝက္ဆီဖတ္ေတြျဖစ္ပါတယ္။





အမာအိုုးျဖစ္ပါတယ္။





ေပ်ာ့မာျပိဳင္ တူတူ ျပဳတ္ၾကတယ္ ဆိုုတာ ျဖစ္ပါတယ္။ နူးတဲ့အထိ ဆိတ္ဆိတ္ၾကည့္ျပီး အားရပါးရသာျပဳတ္ပါေလ။ ကတ္ေၾကးေလးနဲ႔ ေသးေသးေလးေတြညွပ္ညွပ္ျပီး ျပဳတ္ရင္း ျမည္းရင္း နူးမနူးၾကည့္ရင္း လုုပ္ရမယ့္ အခ်ိန္အခါေပါ့ကြယ္။





ေဟာ္ျပဳတ္တဲ့ အခန္းျပီးသြားေတာ့ ေၾကာ္ရပါမယ္ တီကေတာ့ ေသခ်ာမသိပါဘူး တီတိုု႔စားေတာ့ ေတာင္းေပၚေရာက္ေနျပီေလေနာ္။ အိုုးထဲထည့္ထည့္ ယူလာတာေတာ့ ေတြ႔တယ္ အဲ့တာေတြက အေရာင္လွေအာင္ ေၾကာ္ျပီးသား လိုု႔ ဆရာမႀကီး ၾကည္လဲ့လဲ့ဦး ကျဖည့္ေျပာပါေသးတယ္။ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ခုုနက ျပဳတ္တာေတြ ဆယ္ျပီး သကာလ ဆီေလးနည္းနည္းနဲ႔ ဒယ္အိုုးထဲမွာ လွိမ့္ရပါမယ္။ အကုုန္လံုုးကိုု တခါဆီေလာက္ လွိမ့္ျပီးရင္ေတာ့ အနံအရသာ အေရာင္အဆင္းနဲ႔ ျပည့္စံုုတဲ့ မူလလက္ေဟာင္း ၾကည္လဲ့လဲ့ဦး တုုတ္ထိုုး တအိုုးရတာေပါ့ကြယ္။





ဒါကေတာ့ မနက္ကတည္းက ေခြ်းတလံုုးလံုုး နဲ႔ တီတိုု႔စားဖိုု႔အေရး ခ်က္ျပဳတ္ ျပင္ဆင္ေနတဲ့ ဆရာမႀကီး ၾကည္လဲ့လဲ့ဦးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဟုုတ္ကဲ့ ......ပရိတ္သတ္မ်ား လက္ခုုပ္တီးေပးပါ။





ဒါေတြကေတာ့ ခုုနက ေၾကာ္ျပီးတဲ့ အိုုးထဲကေန အေအးခံျပီးေတာ့ ပန္းကန္ျပားေပၚျပန္တင္ထားတာပါ။လွီးေတာ့မယ္ေလ။ ၂၀၀ တန္လား ၃၀၀ တန္လား ၅၀၀ တန္လား ပြဲနဲ႔လား တုုတ္ထိုုးလား အူခ်ည္းပဲလား။ အသံခ်ည္းပဲလား၊ လွ်ာေလးေရာအံုုးမလား ေပါ့။





ေအာက္ကပံုုေတြကေတာ့ တုုတ္ထိုုးသည္ႀကီး တီခ်မ္း လွီးေနတာပါ ေရာင္းေနမက်ေတာ့ အတံုုးေတြႀကီး ကုုန္တယ္ အရင္းေတာ့ ျပဳတ္ေတာ့မွာပဲ။ၾကိဳက္တတ္တဲ့ သူေတြစားဖိုု႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥေလးေတြ ကိုုလဲ အခြံခြာထားပါေသးတယ္ေနာ္။





ဒါကေတာ့ လွီးျပီးသားပံုုေတြေပါ့ အူခ်ိဳ သရက္ရြက္ အသည္း ေက်ာက္ကပ္ အူမႀကီး အခ်င္း လွ်ာ စတာေတြပါ။





ဒီေနရာေလးကလဲစိတ္ဝင္စားဖိုု႔ ေကာင္းပါတယ္ အစက ဝက္သားေတြ ျပဳတ္လိုု႔ က်န္တဲ့ အရည္ေတြကိုု လိုုသေလာက္ေရ ေရာပါ ျပီးရင္ မုုန္ညွင္းျဖဴ သိုု႔မဟုုတ္ ခ်ဥ္ျပံဳးေလး လိုုခ်င္ရင္ ၾကံမဆိုုင္ရြက္ ခတ္ျပီးေတာ့ ျပဳတ္ပါ ဟင္းရည္ဆူ ရင္ နံနံပင္ ၾကက္သြန္မိတ္ တရုုတ္နံနံ စတာေတြခပ္ျပီးေတာ့ အရည္ေသာက္ လုုပ္လိုု႔ ရပါေသးတယ္။ မိုု္က္တယ္ေနာ္။ ဝက္ဆိုုရင္ “ေအာ္သံ” ကအစ ပစ္ရက္ စရာတခုုမွ မရွိဘူးတဲ့။ အဲ့တာေၾကာင့္လဲ အသီးမွာ သရက္၊ အရြက္မွာ လက္ဘက္၊ အသားမွာ ဝက္၊ ပညာမွာ တီခ်မ္း လိုု႔နာမည္ေက်ာ္ၾကေပတာပဲ။





ဒါကေတာ့ လြယ္ကူစားျမိန္ ယူလာတဲ့ သက္သတ္လြတ္ ေဂၚဖီၾကာဇံေၾကာ္မ်ားနဲ႔ ဝိုုင္းဖြဲ႔စားေသာက္ၾကစဥ္ေပါ့ေလ။ ၾကာဇံ ေၾကာ္နဲ႔ လိုုက္ေအာင္ သခြားသီးေလးေတြကိုု အဝိုုင္းေလးေတြ မွတဆင့္ အေခ်ာင္းေလးေတြ ရေအာင္လွီး လိုုက္ပါေသးတယ္။ ေနာက္ တိုု႔ခ်င္ရင္ အခ်ဥ္ နဲ႔ တိုု႔ လိုု႔ရေအာင္လဲ သခြားေဘဘီေလးေတြကိုု ေလးစိပ္လွီး လိုုက္ေသးတာေပါ့ေနာ္။





ဒါကေတာ့ စေကာ့ေစ်းကုုန္းတံတားေအာက္က တုုတ္ထိုုး ကိုုလြမ္းလိုု႔ တီခ်မ္းဘာသာ လုုပ္ခ်လိုုက္တဲ့ ၾကာဇံ ဝက္သား တပြဲေပါ့ေအ။ စားၾကပါအံုုး ပရိတ္သတ္ႀကီးတိုု႔ေရ...........ၾကည္လဲ့လဲ့ဦး လက္ရာ တုုတ္ထိုုး။

A Chen
7:58 PM
Friday
8th July 2011
Home
Bangkok

33 comments:

  1. ပညာမွာ တီခ်မ္း လို ့ေတာ့ တစ္ခါမွ ၾကားဖူးေပါင္။

    ReplyDelete
  2. ခုုၾကားဘူးပီေလ ကိုုဘိြဳက္ဇ္ ရဲ႕
    ကိစၥေတာ့မရွိပါ
    ပညာရွာ ရာမွာ ေနာက္က်တယ္ မရွိဘူးတဲ့

    ReplyDelete
  3. အခ်ဥ္ကိုမ်ား ရက္ရက္စက္စက္နာမည္ေပးထားတယ္။ :D :D

    ReplyDelete
  4. ပထမေတာ. ျကည္လဲ.လဲ.ဦးတုတ္ထိုးဆိုတာ အဲဒီမင္းသမီးက မတရားဝေနလို. သူ.ကိုဝက္လို.ေျပာတာလားလို. ဟီးဟီး.. ဖတ္ရင္းနဲ.မွသိတာက လုပ္တဲ.သူနာမည္ကို..

    ReplyDelete
  5. အရင္တုန္းက တီခ်မ္းကိုျကည္.တာေခ်ာပါတယ္လို.။ အခုတီခ်မ္းပံုကတမ်ိဳးျဖစ္ေနတာ ေအာက္ေမ.တယ္ ဘယ္ဟုတ္မလဲ ျကည္လဲ.လဲ.ဦးျဖစ္ေနတာကို ေစာ္ရီးေနာ္ ဟဲဟဲ

    ReplyDelete
  6. Hey.............!

    MOUTH-WATERING ........ POST.............!

    Wanna to eat!

    ReplyDelete
  7. T Chan yae u cho ka inside ko ma say ya bu lar

    ReplyDelete
  8. တီခ်မ္းကလဲ တခါတခါခ်က္ရင္နည္းဘူးပဲ သူမ်ားသားေရယိုေအာင္ :((

    ReplyDelete
  9. Tee Chan,

    Thank you for this food and post.

    ReplyDelete
  10. ေအာင္မယ္ငွီးရက္စက္ပါေပ့တီခ်မ္းရယ္။သူမ်ားေတြမစားရျကည့္ျပီးသေရယုိေအာင္လို႕လုပ္ရက္တယ္စားခ်င္တယ္စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  11. တီခ်မ္းကိုဘဲယူေတာ႕မယ္ဆုံးျဖတ္လိုက္ျပီ။ပာင္းခ်က္ေကာင္းလို႕။ ကိုကိုခ်စ္

    ReplyDelete
  12. အေပၚက အေနာနိမတ္စ္ ေရ

    အူခ်ိဳက အထဲ မေဆးရပါဘူး ဘယ့္နွယ့္ အူပြ တိုု႔ အူမ တိုု႔ပဲ ေဆးရတာ အူခ်ိဳ က အထဲေဆးရင္ ထြက္ကုုန္မွာေပါ့ ေကာင္းတာေလးေတြ

    ReplyDelete
  13. ကိုုကုုိခ်စ္ ေနာက္က်သြားျပီ
    သူမ်ားက အခုု ကိုု လင္နဲ႔ကုုတင္နဲ႔ျဖစ္ေနျပီ
    ခိြ

    ReplyDelete
  14. ေႏြးေနျခည္July 9, 2011 at 6:39 PM

    တီေရးလိုက္ရင္ေတာ့ ရွင္းလင္းတိက်ေနတာပဲ။ ႀကိဳက္တယ္။ အခ်ဥ္နာမည္လည္း ေသခ်ာမွတ္သြားတယ္။ း)

    ReplyDelete
  15. ျကည္လဲ႕လဲ႕ဦးတုတ္ထိုးဆုိေတာ႕အခ်ဥ္ပန္းကန္နီနီေလးျကည္႕ျပီးျကည္လဲ႕လဲ႕ဦးဆုိးတတ္တဲ.ႏွဳတ္ခမ္းနီေရာင္ေလးနဲ႕တူလို.မ်ားဒီနာမည္ေပးထားတာလားလို႕သြားလူဆိုး....

    ReplyDelete
  16. ၾကည္လဲ့လဲ့ဦးနဲ ့တကယ္တူပါတယ္
    ခ်က္နည္းေပးလုိ ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္လို ့

    ReplyDelete
  17. har har har
    mite tel kwar:)

    ReplyDelete
  18. တုတ္ထိုး၊ အခ်ဥ္နဲ႔ သခြားသီးက အရမ္းေကာင္းလို႔ ခုထိ ထပ္စားခ်င္ေနတုန္းပဲ။
    KNL ကိုေရာ၊ အိမ္ရွင္ၾကီးကိုပါ ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  19. ၾကည္လဲ့လဲ့ဦးေလးက ခ်စ္စရာ.

    ReplyDelete
  20. တီခ်မ္းက ေစာင္ႀကီးအုပ္ထားေသးလာားဟငငငင္

    ReplyDelete
  21. ဖတ္ရင္းနဲ႔ တံေတြး ၿမိဳခ်ေနရတာေအ...၊ ဒါနဲ႔ ဝက္သားတုတ္ထိုးထဲ ထန္းညက္ေလး နဲနဲ ထည့္ျပဳတ္ရတယ္ ၾကားဖူးတယ္၊ ၾကည္လဲ့လဲ့ဦးကို ေမးေပးပါဦး ျပင္ညာယိွတီခ်မ္း "စံုပလံုစိပြမ္မ"ရယ္.....

    ReplyDelete
  22. ခ်မ္းခ်မ္းေရကိုကို.ကိုလဲလုပ္ေက်ြးအုံးေလ။ဒူဘိုင္းမွာမစားရတာျကာျပီ။
    ကိုကိုဒူဘိုင္း

    ReplyDelete
  23. T-chan yay....R Bwar, Mwa Mwa Mwa...chit pho kg tal, you and KLLO.
    I am waiting for so long this post.

    Your audience.

    ReplyDelete
  24. ေအာက္ဆံုး က ပြဲေလး ဆြဲသြားၿပီ တီခ်မ္းေရ

    ReplyDelete
  25. တီေရ.နာမည္လန္းလန္းလူလန္းလန္းေတြနဲ႔ အတူရွယ္တုတ္ထိုးကိုအပီဆြဲသြားပါတယ္.ဒီ့ထက္ဒီ့ထက္ပိုခ်က္နိုင္ပါေစ..

    ReplyDelete
  26. အသကုန္႕အသကုန္စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ဓါတ္ပုံႏွင္႕တကြတင္ထားျပီးအလြန္စားခ်င္လာျပီးသကာလမစားရသျဖင္႕လုံးဝမေက်နပ္ပါေျကာင္းတီခ်မ္းရွင္႕ စပ္ဆလူးစိန္

    ReplyDelete
  27. warrrrrrrrrr! wanna eat.

    msd

    ReplyDelete
  28. တုတ္ထိုးဆိုၿပီး တုတ္လဲတေခ်ာင္းမွမေတြ႔ဘူး .. :D

    ReplyDelete
  29. ဟား ဟား ရယ္လိုက္ရတာ တီခ်မ္းရယ္..။ တီခ်မ္းက ေတာ္ေတာ္စာေရးတတ္တာပဲ..။ ဒီပို႔စ္ေလး၀င္ဖတ္ရင္းကေန တီခ်မ္းကိုဘယ္သူလဲသိေအာင္ဆက္ဖတ္ရင္း ရယ္လိုက္ရတာ..။ ဟား ဟား..။ မေနနိုင္လို႔ သူငယ္ခ်င္းေတြပါ ဖုန္းဆက္ေၿပာလိုက္ရေသးတယ္..။ တီခ်မ္း ေတာ္ေတာ္ေရးနိုင္တာပဲ..။ ခ်က္လည္းခ်က္နိုင္.. တင္လည္းတင္နိုင္တယ္ေနာ္..။ ေကာင္းလိုက္တာ..။

    ReplyDelete
  30. umm TChan, you look chubby.. take care your weight... don't chubby more.. it will not look sexy. :P

    ReplyDelete
  31. I am sorry I didn't read properly.. it's not you .. it's Kyi Le Le Oo :))

    ReplyDelete
  32. Ha Ha Ha Ha.. I clicked LIKE to the above two comments.

    ReplyDelete
  33. thanks for clicking LIKE my comments. :X

    ReplyDelete