Wednesday, July 20, 2011

စိုုးအတြက္ တီ့ အခ်စ္စစ္စစ္မ်ား....

ဝက္သားေယာင္....ဝက္ေခါင္းသုုပ္....ဝက္နံရိုုး....ဝက္ဆီပ်ံ

မေန႔ညက ခ်က္စားၾကတဲ့ ဟင္းေတြပါ တူမေတာ္ မိေရာင္ကေတာင္ လာေမးေနတယ္ ဝက္တေကာင္လံုုး အသံုုးခ်နည္းလားတဲ့ ဆိုုပါေတာ့ ေျပာလဲ ေျပာခ်င္စရာ ေနာ္ တီခ်မ္းတိုု႔မ်ား စားလိုုက္ရင္ အရမ္းခ်ည္းပဲ ဆိုုတာလိုုေပါ့။ ထားပါေတာ့။ ေျပာရမွာက ပထမဆံုုးဟင္းပါ ငါးဖယ္ ကိုုအုုန္းနိုု႔ နဲ႔ ခ်က္တာပါ ဒါက ေမာင္တုုိ႔ ေတာဘက္ အဲေလ ေဝါဘက္ကေပါ့ ပဲခူးတိုုင္းထဲက ခ်က္နည္းလိုု႔ ေျပာပါတယ္ ေမာင္ခ်က္တာပါပဲ။ ကိုုယ္ေတာ့ မစားဘူးဘူး ငါးဖယ္ ကိုုေၾကာ္ပဲ စားတယ္ အစာသြပ္ ေနာက္ မုုန္႔ဟင္းခါး တိုု႔ ဘာတိုု႔ ထဲထည့္စား ေနာက္ သုုပ္စား အဲ့တာလဲ ေၾကာ္ပဲ အကုုန္ ေၾကာ္ ကိုုပဲ ေဘ့စ္ လုုပ္ပါတယ္ ဟင္းခ်က္ရင္ ကိုုယ္က မၾကိဳက္လိုု႔ပါ။ ထားပါေတာ့...ဒါေပမယ့္ ငါးဖယ္ ခ်က္ကိုု ဘာလိုု႔ ဝက္သားေယာင္ လိုု႔ေခၚလဲ ေတာ့ ကိုုယ္လဲ မသိပါဘူး ေျပာျပီးျပီေလ ေမာင္တိုု႔ ေတာဘက္ အဲေလ ေဝါဘက္ကပါဆိုု.....ခ်က္တာေတာ့ သိပ္မခက္ပါဘူး လြယ္တယ္ ကဲ ၾကည့္ၾကရေအာင္......





ဒါက ရန္ကုုန္ကေန အရင္တပတ္က သူငယ္ခ်င္း ဦးညီတိုု႔ မေဝ တိုု႔ လင္မယား ယူလာေပးတဲ့ ငါးဖယ္ ေၾကာ္ျပီးသားေတြပါ ပထမ မကပ္တဲ့ အိုုးနဲ႔ ဆီမပါ ပ်ားမပါ ျပန္ အပူေပးပါတယ္ ဆီထည့္ခ်င္ေတာ့ ဆြတ္ရံုု ထည့္လဲ ရပါတယ္ ပူရင္ ေဖာင္းၾကြ လာလိမ့္မယ္ ေနာက္ ကပ္ေၾကးနဲ႔ နွစ္ပိုုင္းစီ ညွပ္ထားပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ တတိယ ပံုုက ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဆီသတ္ေနတာပါ နႏြင္းေလး အေရာင္တင္မႈန္႔ေလးထည့္သတ္ေပါ့ေနာ္ အေရာင္လွေအာင္





ဆီသတ္တာေမႊးလာရင္ ငါးဖယ္ ထည့္လိုု႔ ရပါျပီ ငါးဖယ္ ထည့္ျပီး ခဏ ထပ္လံုုးေပးပါ ျပီးရင္ေတာ့ အုုန္းနိုု႔ ထည့္တဲ့ အဆင္ေပါ့ ဒီမွာေတာ့ အလြယ္ရတဲ့ အုုန္းနိုု႔ ဘူး ကိုုပဲ ၇-၁၁ ကေန ဝယ္ထည့္ပါတယ္ ပံုုမွာ ၾကည့္ပါ ေမာင္ကေတာ့ ကိုုယ္တိုု႔ အီျပီး မစားနိုုင္မစိုုးလိုု႔ အုုန္းနိုု႔ ေလ်ာ့ထည့္တယ္ ေျပာပါတယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ နိႈင္းခ်င္းသာထည့္ပါေလ အားနာစရာမွမလုုိဘဲေနာ္....





အုုန္းနိုု႔ထည့္ျပီးရင္ တခါ ထပ္ေမႊးျပီး ဆီပ်ံလာေအာင္ လံုုးေပးပါ မကပ္ေအာင္ေတာ့ေ မႊေပးေနေပါ့ေအ.. ......ျပီးရင္ေတာ့ ေရ နည္းနည္းထည့္ ျပီး ဆီပ်ံ လာရင္.......

အုုန္းနိုု႔ နံ႔ သင္းသင္းေလးနဲ႔ ငါးဖယ္ ဝက္သားေယာင္ တခြက္ရတာေပါ့ေနာ္.............





ဒါကေတာ့ တေန႕က က်န္တဲ့ ဝက္သားဆီပ်ံ ပါ (အရင္က ခ်က္နည္းက ဒီမွာပါ ထပ္မေရးေတာ့ဘူးေနာ္) ဆိုုျပီး လင္ခ့္ ထည့္မလိုု႔ လိုုက္ရွာတာ... ေဟာ့ေတာ့ အရင္က ခ်က္ထားတယ္ထင္ျပီး လင့္ရွာေနတာ ခ်ိတ္ဖိုု႔ မေတြ႔ဘူးေတာ္တိုု႔ေရ လက္စသတ္ေတ့ တီခ်မ္း ဝက္ဆီပ်ံမတင္ဘူးပါကလားေပါ့ေနာ္ အ့ံဖြယ္သုုတပဲ အ့ံပါရဲ႕အံ့ႀကီးေမာင္ရယ္ လိုု႔ ေတာင္ေျပာရမလိုုျဖစ္ေနျပီ ကဲကဲ အျမန္ခ်က္နည္း ကိုု တဖန္ထပ္ျပီး တင္ရမယ္ဆိုုရင္ေတာ့ျဖင့္....ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္ ဝက္သားကိုုလံုုး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ ေရထည့္ ဆီပ်ံ ေအာင္တည္ အပ္ခ်ေလာင္းပါပဲ....





ဒါေလးကလဲ သိပ္လြယ္ပါတယ္ သိပ္လြယ္ေပမယ့္ သိပ္လဲ ေကာင္းပါေသးတယ္ ဝက္နံရိုုး ကီလိုုဝက္ ကိုု ေရစင္စင္ေဆး အိုုးထဲထည့္ တီခ်မ္း ရဲ႕ဟင္းရည္မဟာတည္နည္းအတိုုင္း တည္ပါ။ ျပီးရင္ မုုန္လာဥျဖဴ ေတြကိုု ၾကိဳက္တဲ့ ပံုုစံ လွီးျပီး ထည့္ပါ မီးေအးေလးနဲ႔ ၾကာၾကာဆူပါေစ ျပီးေတာ့ မွ အကုုန္နူးရင္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ပါ ျပီးေတာ့ မွ ျမည္းျပီးရင္ အိုုးခ် လိုု႔ ရပါျပီေလေနာ္





တီ့ အၾကိဳက္ဆံုုး ဟင္းလ်ာ တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ အသည္းေၾကာ္ပါ ေၾကာ္နည္းက ဒီမွာပါေနာ္





ကန္စြန္းနဲ႔ မိႈ ပလိန္းပါ ေၾကာ္နည္းက ဒီမွာပါ





ဒါေလးကေတာ့ ဝက္အာေခါင္နဲ႔ နားရြက္သုုပ္ပါ ခါတိုုင္း တရုုတ္သုုပ္စားေနတာ မ်ားေနေတာ့ ဒီတခါ ျမန္မာသုုပ္လုုပ္စားပါတယ္ ျဖစ္ခ်င္ေတာ့ ကိုုယ္တကယ္စားခ်င္တာ က ခ်ီးပန္းခ်ဥ္ အနီေလးေတြ နဲ႔ သုုပ္တာမ်ိဳး မရွိေတာ့လဲ ရွိတာေလးနဲ႔ ဝေအာင္စား ရပါတယ္သနားတာေနာ္ ကိုုယ့္ကိုုယ္ကိုုယ္....

အသားေတြအာေခါင္ေတြ နားရြက္ေတြကိုုေတာ့ ေစ်းကေန လုုပ္ျပီးသား ဝယ္လာတာပါ ဘတ္ ၃၀ ဖိုုး ျမန္မာေငြ က်ပ္၉၀၀ တိတိခန္႔ေပါ့ေလ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီ နွစ္ဥ ေလာက္ကိုု ပါးပါးလွီး ပါတယ္ ပဲမႈန္႔ ငရုုတ္သီး အက်က္မႈန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္ ပံျပာရည္ စဥ္းငယ္ခန္႔ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္း ထည့္ျပီး အခ်ဥ္ ကိုုေတာ့ မန္က်ည္းေရ ပဲသံုုးလိုုက္ပါတယ္ ပံုု တစ္ ကိုုၾကည့္ပါ ။ ျပီးရင္ေတာ့ ဇလံုုထဲကိုု ခုုနက ေျပာတာေတြအကုုန္ပစ္ထည့္ လိုုက္ ျပီးရင္ နယ္ပါ အားရပါးရသာနယ္ပါ နယ္တာ မနွံ႔ ရင္ စားမေကာင္းပါဘူး ျပီးရင္ ျမည္းၾကည့္လိုုတာ ထပ္ထည့္ ထပ္နယ္





ေဟာ.......ခ်ဥ္ငံစပ္ ဝက္နားရြက္ အာေခါင္သုုပ္ေလး တပြဲရကေရာေပါ့ေအ....





အအီစာေတြခ်ည္းပဲ ေကြ်းတယ္ ေျပာမစိုုးလိုု႔ အသီးေလးေတြပါ ထည့္ေပးထားတယ္ေနာ္ စထေရာ္ဘယ္ရီ န႔ဲပန္းသီး နီ စိမ္းေတြလဲစားၾကပါ





A Chen
12:38PM
20th July 2011
Wednesday
Home
Bangkok

4 comments:

  1. ရွလြတ္ ရွလြတ္....

    ReplyDelete
  2. ဂလု .. ငါးဖယ္အုန္းႏို ့ခ်က္အံုးမယ္

    ReplyDelete
  3. အိမ္မွာခ်က္ေနက်( စကားမစပ္ တို႕လဲ ပဲခူးတိုင္းကပဲ)

    ReplyDelete
  4. ေအာက္ဆံုးက အသုပ္ ၾကိဳက္ဒယ္။

    ReplyDelete