ကဲ ဒီတခါ လြယ္လြယ္ေလး ခ်က္ပါမယ္။ ခုုတေလာက်ေတာ့ အေမ က မဲဆိုုင္ က သူ႔ေမြးစားသမီး နဲ႔ သူငယ္ခ်င္း ဆီသြားလည္ေနေတာ့ ဘာမွ ေတာင္ေထြေထြထူးထူး မခ်က္ျဖစ္ပါဘူး။ ေမာင္နဲ႔ ကိုုယ္ အရင္ ဒံုုရင္း ဝယ္စားဘဝ ကိုု ဟပ္ခ်ေလာင္း ဆိုု ျပန္ေရာက္သြားေတာ့တာပါပဲ။ အဲ့တာနဲ႔ တေန႕ ကေတာ့ ခ်က္ရမွာလဲ ပ်င္းေတာ့ လြယ္လြယ္ ကူကူ ပဲ ဝက္ကိုု အခ်ိဳခ်က္မယ္ ကန္စြန္းေလး ဘာေလး ေၾကာ္စားမယ္ ဆိုုျပီး လုုပ္ျဖစ္တာပါ။
ဒီပိုုစ့္ မွာ အေရးႀကီးတဲ့ ပဲငံျပာရည္ ကိုုအရင္ ေၾကာ္ျငာပါရေစ။ ယုုိးဒယား စေရာက္ကတည္း က ဝယ္လုိက္တဲ့ ပဲငံျပာရည္ ေတြအၾကည္ေကာ အေနာက္ေကာ ဝယ္လိုုက္ ပစ္လိုုက္ ဝယ္လိုုက္ ပစ္ လိုုက္ အခုု ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ တံဆိပ္ ရမွာပဲ အဆင္ေျပေတာ့တယ္ လီက်င္က်ီ႕ လိုု႔ အသ့ထြက္မယ္ ထင္ပါတယ္ ရွာဝယ္လိုုက္ပါ ဘန္ေကာက္မွာေတာ့ ပါရာဂြမ္ က ေဂါမန္႔ မွာ ရပါတယ္။ ကဲ ဟင္းဆက္ခ်က္မယ္ ဝက္သားထဲထည့္ဖိုု႔ ၾကက္သြန္ဥ ေတြကိုုခြာ ထားပါေနာ္ ဥလိုုက္ထည့္မွာ မိုု႔လိုု႔ စိပ္မေနပါနဲ႔ေတာ့....ျပီးရင္ ဝက္သား ကိုု ပဲငံျပာရည္ အခ်ိဳ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပား နည္းနည္း ဂ်င္း စင္းငယ္ခန္႔ တိုု႔ နဲ႔ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ထားပါ ခဏ နွပ္ထားပါ
ျပီးရင္ ဆီသတ္ပါမယ္ ဂ်င္း ဘတ္ကေလး ကိုု ဓါးျပားရိုုက္ျပီး ဆီသတ္ပါ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ကိုုေတာ့ မသတ္ေတာ့ပါဘူး ခုုန က နွပ္ထားတဲ့ အသား ကိုုပဲ လံုုးခ်က္မွာပါ ဂ်င္း က ေမႊးလာျပီဆိုုရင္ အသားေတြ ကိုုထည့္လိုု႔ ရပါျပီ အသားကိုု ပံုု ၃ မွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ပထမ သူ႔ဆီကေန ထြက္လာတဲ့ ေရ နဲ႔ ပဲ အရင္ တေရ ခန္းပါေစ ပဲငံျပာရည္ တကယ္ေကာင္းရင္ ေမႊးတက္လာပါလိမ့္မယ္ သိပ္ေမႊးလိုု႔ ဗိုုက္ကိုု ဆာလာေစတာ ဒီပဲ ငံျပာရည္ပါ တကယ္ညႊန္းတာ တကယ္ေကာင္းလိုု႔ပါ ရွာဝယ္ၾကည့္ပါေနာ္ တျခား ပဲငံျပာရည္ေတြထက္ေတာ့ ေစ်းနည္းနည္း ပိုုႀကီးတယ္ ဒါေပမယ့္ တကယ္ေကာင္းေတာ့ တန္ပါတယ္ တလက္စတည္း ေမႊေပးေနပါ အိုုးမကပ္ေအာင္ျဖစ္ပါတယ္
ျပီးရင္ေတာ့ ေရေလး ကိုု ဝက္သားျမဳပ္ရံုု ထည့္ျပီး ေနာက္ တေရ တည္ေပးပါ အသား နူး မနူး ကိုုလဲ ျမည္းၾကည့္ေပးေနပါ တကယ္လိုု႔ ကိုုက္ရတာ မာဆတ္ဆတ္ေလး ၾကိဳက္တယ္ ဆိုုရင္လဲ တေရ တေရခြဲေလာက္နဲ႔ ရပါတယ္ ေရေလ်ာ့ထည့္ေပါ့ နူးနူးေလး ၾကိဳက္တယ္ဆိုုရင္ေတာ့ တီ့ လိုုပဲ ေနာက္တေရ ကိုု ခန္းတဲ့ အထိ တည္ပါ မနူးေသးရင္ ေနာက္တေရ ထပ္ထည့္ပါ ဒီ ဒုုတိယ တေရ ထည့္တဲ့ အခါမွာ တခါတည္း ခုုန က အခြံခြာ ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီဥ ေတြကိုု ထည့္လိုုက္ပါ အဲ့တာ မွ ဝက္သားလဲ ဆီပ်ံ ၾကက္သြန္ဥလဲ နူးအိ အေတာ္ပါပဲ
ဟင္းက အီမွာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ဘိတ္ခ်ဥ္ေလး လုုပ္ပါမယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုု ပါးပါးေလးေတြလွီး ပါ ငရုုတ္သီး ပါးပါးေလး လွီး ပါ ခုုန က ပဲငံျပာရည္ ကိုု ထပ္ထည့္ပါ ျပီးေတာ့ သံပရာ သီး ညွစ္ လိုုက္ပါ အရသာရွိ လိုုက္ဘက္ညီတဲ့ ဘိတ္ခ်ဥ္ ကိုုရပါျပီ တီကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္း ၾကိဳက္တဲ့ အတြက္ နည္းနည္းမ်ားမ်ား လုုပ္ပါတယ္
ဟင္းတမ်ိဳးတည္းျဖစ္ေနလိုု႔ ၾကက္ဥ ေပါင္းလိုုက္ပါေသးတယ္ အရင္တခါ က ေရးဖူးျပီးသားပါ လြယ္လြန္းလိုု႔အျမန္ ေနာက္တေခါက္ထပ္ေရးေပးလိုုက္တယ္ အရင္ ပိုုစ့္ ကိုု ျပန္ရွာ ျပန္ထည့္ေနရင္ ပိုုၾကာလိုု႔
ထပ္ေရးလိုုက္တာ ပိုုျမန္တယ္ ခ်က္ရင္ ပိုုေတာင္ လြယ္ေသး ၾကက္ဥ ေတာက္ေတာက္စင္းထားတဲ့ ၾကက္သား ဝက္သား ၾကိဳက္ရာ နဲ႔ (ဝက္က ပိုုလိုုက္ပါတယ္ ၾကက္ကိုု ေမာင္ကလဲ မစားေတာ့ ဝက္ပဲ) ေခါက္လိုုက္ပါတယ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ ငရုုတ္ေကာင္း နည္းနည္းထည့္ ေရ နည္းနည္းထည့္ျပီးေတာ့ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ ေပါင္းလိုုက္တာပါပဲ။ သိပ္သိပ္ လြယ္တယ္ ဒါေပမယ့္ အခ်ိန္အဆ အေရးႀကီးပါတယ္ မဟုုတ္ရင္ ေပါ့လြန္း ေလးလြန္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္ ၾကက္ဥ နည္းျပီး ေရမ်ားရင္လဲ စားမေကာင္းပါဘူး အသားမ်ားရင္လဲ မာပါတယ္ လြယ္ေပမယ့္ လုုပ္ရခက္တာ မ်ိဳးမဟုုတ္ဘဲ အခ်ိန္အဆ လက္ဝင္ပါတယ္
အရြက္ေလးလဲ စားခ်င္ေသးေတာ့ မိႈ ဘူး တဘူး ေဖာက္ျပီးေတာ့ တရုုတ္ကန္စြန္း နဲ႔ ေၾကာ္ပါမယ္ မိႈေလးေတြကိုု တလံုုး ၃ ဘတ္ ရေအာင္ လွီးပါ တျခမ္း ဆိုုရင္ ထူပါတယ္ ကန္စြန္း ကိုု လိုုခ်င္သေလာက္ အရိုုး အရြက္သင္ လွီး ခြ်တ္ ထားျပီး ေရးေဆး စစ္ထားပါ
မိႈ က ဘူးမိႈ ျဖစ္တဲ့ အတြက္ က်က္ျပီး သားဆိုုေတာ့ ကန္စြန္း ကိုု အရင္ ေၾကာ္ပါတယ္ တီက ဒီမွာ ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ မထည့္ပါဘူး ၾကက္သြန္နီ ဆိုု ပိုုမုုန္းတယ္ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္မွာ ထည့္ရင္ေျပာတာပါ အဲ့တာ ေၾကာင့္ မိႈ နဲ႔ ကန္စြန္း ပဲ ပလိမ္း ေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္ ကန္စြန္းေတြ နည္းနည္း အေရာင္ေျပာင္းျပီဆိုုတာ နဲ႔ မိႈေတြပစ္ထည့္ ခဏ ေမႊ ခရုုဆီ ထည့္လိုုက္ ရတာပါပဲ ဆားအခ်ိဴမႈန္႔ ထည့္ဖိုု႔ ေတာ့ ေမ့နဲ႔ေနာ္....
ကဲ အားေပးလိုုက္ၾကပါအံုုး ေနာက္ နွစ္ရက္ ဆက္ျပီး ဒီပံုုနဲ႔ ကန္စြန္းမိႈ ခ်ည္းပဲ ေၾကာ္ေၾကာ္ျပီး ထိုုင္ထုုိင္စားပါေသးတယ္ ထမင္းေတာင္ မပါဘူး ၾကိဳက္လိုု႔.........
A Chen
10th May 2011
Tuesday
3:48 PM
Bangkok
Tuesday, May 10, 2011
ဝက္ခ်ိဳ အစိမ္းေၾကာ္ မိႈကန္စြန္း
Labels:
ဆီပ်ံ,
တီခ်မ္း ဟင္းခ်က္ျခင္း,
အတိုု႔အျမဳပ္,
အရြက္ေၾကာ္,
အေပါင္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ဗူးမႈိေတာင္ ဝယ္ထားေသးတယ္ ဟုိေန႔ကပဲ။ ကၫြတ္နဲ႔ ေၾကာ္တာ ၾကည့္ၿပီး။ ဒါေပမဲ့ ကၫြတ္ေတြခ်ည္း အရင္ ေၾကာ္စားလုိက္တယ္။ ဗူးကို ေဖာက္ေနရဦးမွာမို႔လို႔။
ReplyDeleteကိုယ္လဲ ပဲငံျပာရည္ ေကာင္းေကာင္း မရွိဘူး ျဖစ္ေနတယ္။ ခရုဆီလဲ ကုန္ေနတယ္။ ဒီေတာ့ကာ ဒီတခါ ဘန္ေကာက္တက္ရင္ ပါရာဂြန္သြားျပီး အရည္ေတြ အဆီေတြ ၀ယ္ဦးမွ ...
ReplyDeleteThanks TT chan yay. u r so clever at cooking.
ReplyDeleteအဲဒီတံဆိပ္သိတယ္..ခ႐ုဆီတို႔ဘာတို႔လည္း ႐ိွတယ္ေလ...ေကာင္းတယ္ အိမ္မွာလည္း အဲဒါပဲ သံုးတယ္...:)
ReplyDeleteဟုုတ္တယ္ ဒရတ ကညႊတ္နဲ႔ လဲ ေၾကာ္စားလိုုက္ေသးတယ္ နွစ္ဗူး ထပ္သြားဝယ္လာတာ စားခ်င္လိုု႔ကိုု
ReplyDeleteမအိ ဟုုတ္တယ္ ယပလက္ မွာ ပဲငံျပာရည္ ေတာ္ေတာ္ ဒုုကၡေရာက္တယ္ ရြက္ေလွတံဆိပ္ အရင္က သံုုးတာ လံုုးဝ အဆင္မေျပဘူး
no par anonymous yal i learn from my mom
ေဒၚခ်စ္ ဟုုတ္တယ္ ခရုုဆီ လဲရွိတယ္ ေရလည္ေကာင္းတယ္ အိုုအိရွိပဲ
I just fried pork kone boung.As u said"Oeishi"..:)....U really good at in cooking.I'll try ur brand for soy sauce later.I use kikkoman.
ReplyDeleteGyidaw
အိုုအိရွိ က အီး ပိုုေနတယ္ ဂ်ီးေတာ္
ReplyDeleteအားလုံးၾကိဳက္တယ္ ဘယ္႕ႏွယ္႕လုပ္ရပါ႕
ReplyDeleteထိုင္းပဲငံၿပာရည္ဘူးေလးေက်းဇူးတီခ်မ္းေရ
ရွာ၀ယ္သုံးၾကည္႕ဦးမယ္
ဒီေန ့ေတာ့ ပဲငံျပာရည္၀ယ္ခဲ့ပါတယ္။ ေက်းဇူးပါ။
ReplyDeleteတီကုိ အားက်လုိ႔ အဲဒီပဲငံျပာရည္နဲ႔ အဲဒီမႈိဘူး ၀ယ္ထားတယ္... ဟိ.. း)
ReplyDeleteတီခ်မ္း ခရုဆီ ကေရာ ဘယ္တံဆိပ္ေကာင္းလဲ
ReplyDeleteခင္မင္လွ်က္
ဇြန္
ဇြန္ေရ
ReplyDeleteတီကေတာ့ ဟင္းေၾကာ္ေနတဲ့ တရုုတ္မႀကီးပံုုပါတဲ့ ယိုုးဒယားက ဟာကိုုသံုုးပါတယ္