တခါလာလဲ အသားဆီပ်ံ တခါလာလဲ ကုုန္းေဘာင္ ဆီတဝင္းဝင္း တခါလာလဲ ၾကက္သားမိႈ တခါလာလဲ ဘာသား ညာသား ေတာ္ပါျပီ အရပ္ကတိုု႔ေရ အီျပီေတာ့ အီျပီ လိုု႔ သာ ကိုုေဖ့ လိုု လမ္းဆံုုကေန မန္းတုုန္ေအာင္ ကုုန္းေအာ္လိုုက္ခ်င္ေတာ့တယ္ သြားက်ိဳး အဆိုုေတာ္ကေတာ့ လမ္းဆံုုမွာ....ဘာဘာ ညာညာ ဆိုုျပီး သီခ်င္း ဆိုုေလမလား...........ကိုုယ္ကေတာ့ တကယ္ေျပာတာပါ တခါတခါ အသားေတြကိုု တကယ္ အီ ျပီး စိတ္ကုုန္လာျပီ.........တသက္တာပတ္လံုုး သက္သတ္လြတ္ပလိုုက္ရရင္ ေကာင္းမလားလိုု႔ေတာင္မွ တခါတခါ ေတြးမိတယ္ တကယ္ အဟုုတ္ ဘုုရားစူး မိုုးနတ္မင္းႀကီး အသိ.......
သုုိ႔ေသာ္ လည္း အခါမ်ားစြာေတြမွာေတာ့ ဝက္တေကာင္ က အိြဳင့္ အိြဳင့္ တိုု႔ ၾကက္တေကာင္ေကာင္ က ကေတာ္ကေတာ္တိုု႔ လာလုုပ္ရင္ အသံ ကိုုေတာင္ ေျပးကိုုက္ခ်င္မိျပန္ေရာ္.......အဟိ
ထားပါေလ ခုုေတာ့ တခါ ပံုုဆန္းကေလး နဲ႔ အမ်ားၾကည္ေအာင္ တင္ဆက္အံုုးမွာက ရြာစားေရ.........
ဆန္ျပဳတ္ အငံပါတဲ့ေတာ့............. ဂလိ ဂလိ ပလိုု႔ဂ်ိ.........
ေမာင္ကေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ ဆိုု ဘယ္လိုုျပဳတ္ျပဳတ္ မၾကိဳက္ပါဘူး ကိုုယ္ကေတာ့ သူနဲ႔ ေျပာင္းျပန္ ဆန္ျပဳတ္ ဆိုု ဘယ္လိုုျပဳတ္ျပဳတ္ ၾကိဳက္တယ္ ကဲ ဘယ္နွယ့္လဲ အသြင္မတူ အိမ္သူမျဖစ္ဆိုု ေျပာၾကစမ္းပါအံုုး ဥာဏ္မ်ားတဲ့ ေရွးလူႀကီးေတြရဲ႕ ............
“ဟဲ့ ခင္မိမိခ်မ္း ငတိုု႔က အသြင္မတူ အိမ္သူမျဖစ္လိုု႔ေျပာတာ ေလ ညည္း အိမ္သားျဖစ္ေနတာမ်ား”
(သိပါတယ္ အရီးေလးျမ အသံႀကီးမ်ား.....)
ကဲပါေလ ရယ္စရာမေရးတာၾကာလိုု႔ ေရးလိုုက္ပါတယ္ စိတ္လဲၾကည္ေနတာနဲ႔ ....
ခ်က္ရျပဳတ္ရတာ သိပ္လြယ္တယ္ စားရတာလဲ လြယ္တယ္ တီက ၾကိဳက္လဲ ၾကိဳက္ေတာ့ ခဏခဏ ခ်က္စားပါတယ္ ေနမေကာင္းမွ စားတာမ်ိဳးမဟုုတ္ဘဲနဲ႔ သြားရည္စာ လိုုမ်ိဳးပါ တအိုုး အႀကီးႀကီး လဲ ခ်က္ထားျပီး တေယာက္ထဲ တစြပ္စြပ္ စားေနတတ္တာပဲ ပန္းကန္ႀကီး နဲ႔ ထည့္ အစာပလာေတြ ထည့္ျပီး ဇြန္းတပ္ျပီး တီဗီေရွ႕ ဒါမွမဟုုတ္ ဝတၳဳ တအုုပ္နဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္ စားေတာ့တာပဲ တဇြန္းခပ္စားလိုုက္ စာရြက္ လွန္လိုုက္ေပါ့......ကဲ ေျခဆင္းေတြ ကိုု ဒီမွာတင္ရပ္လိုု႔
ဟင္းခ်က္တဲ့ဆီ ခ်ီတက္ၾကရေအာင္.....
ဆန္ျပဳတ္ဆိုုတဲ့ အတိုုင္း ပထမဆံုုး ဆန္ေတြ ကိုုေရေဆး လိုုသေလာက္ အိုုးေလးထဲထည့္ျပီး ေရ အသင့္အတင့္ နဲ႔ဆန္လံုုး ကြဲျပီး နည္းနည္း ေစးလာတဲ့ အထိျပဳတ္ထားေပးပါ
ပထမပံုုကေတာ့ ပုုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ေသးေသးေလးေတြ ကိုု ေရေႏြးနဲ႔ ေဆးျပီး ျပန္ စစ္ထားတာပါ ေဘးပံုု က ဝက္သား ကိုု လိုုသေလာက္ အေနေတာ္ ေလးေတြ ပါးပါးလွီး ျပီးေတာ့ ငရုုတ္ေကာင္း နဲ႔ ပဲငံျပာရည္ နယ္ထားပါ (ဒီေနရာမွာ ဆား နဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔ မထည့္ပါနဲ႔ အံုုး ခဏေန အိုုးႀကီး ထဲ ကိုု ထည့္အံုုးမွာ ဆိုုေတာ့ မ်ားေနမွာစိုုးလိုု႔ပါ) ျပီးရင္ ခဏ နွပ္ထားပါ။ ဝက္ကိုု လွီးခြ်တ္နယ္ဖပ္ နွပ္ထားတဲ့ အခ်ိန္မွာ ဆန္လံုုးေလးေတြ ကြဲစျပဳလာရင္ပုုစြန္ေျခာက္ေကာင္ေလးေတြ ကိုု ထည့္လိုုက္ပါ
မိႈေျခာက္ ကိုု ေရေႏြးစိမ္ပါ ျပီးေတာ့ ပါးပါးလွီး ျပီးေတာ့ ဆီေလးနဲ႔လွိမ့္ ေပးပါ ဘာမွထည့္စရာမလိုုပါဘူး ေမႊးေအာင္ပဲျဖစ္ပါတယ္
ပဲျပားရွိရင္ေတာ့ လဲ အတံုုးေသးေသးေလးေတြလွီးျပီး ေၾကာ္ထား ေပးပါ တီကေတာ့ ပဲျပား ကိုု မၾကိဳက္လိုု႔ တမင္ကိုုမထည့္တာပါ
ၾကက္ဥေလး ၄ ၅ လံုုးေလာက္ကိုု ငရုုတ္ေကာင္းေလးနဲ႔ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ ခေလာက္ျပီး မကပ္တဲ့ အိုုးမွာ ဆီပါေလရံုုနဲ႔ ပါးပါးအခ်ပ္ေလးေတြ (ေရမုုန္႔နီးပါ) ရေအာင္ ေၾကာ္ပါ ပထမ ပန္းကန္ထဲမွာ ၾကည့္ပါ အဲ့တာ ၾကက္ဥ အပါးေၾကာ္ ၇ ခ်ပ္ ကိုုထပ္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ေကာ္ျပန္႔ လိပ္သလိုု လိပ္ျပီး အေခ်ာင္းေလးေတြ ရေအာင္လွီးပါ ဒုုတိယ ပန္းကန္ မွာ ၾကည့္ပါေနာ္
ဒီအခ်ိန္ဆိုု ဆန္လံုုးလဲ ေတာ္ေတာ္ကြဲလိုု႔ ဆန္ျပဳတ္က ေစးစျပဳေနပါျပီ ခုုန က ပုုစြန္ေျခာက္ ထည့္ထားလိုု႔အနံေလးေကာ ငံတန္တန္ အရသာေလးပါ ရစျပဳေနျပီျဖစ္တဲ့ ဆန္ျပဳတ္ထဲကိုု ဆီနဲ႔လွိမ့္ထားတဲ့ မိႈေၾကာ္ေလးထည့္ပါ ျပီးရင္ ဝက္သား နယ္နွပ္ ကိုု ထည့္ပါ ၾကက္ဥ ေၾကာ္ ကိုုထည့္ပါ ျပီးရင္ သမ မွ်တ ေအာင္ ေယာက္ဇြန္းအႀကီး စားနဲ႔ ေမႊေပးပါ အကုုန္ မွ် ျပီဆိုုရင္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ခပ္ျပီး အရသာ ခ်ိဳ ေပါ့ ငံ ျမည္းပါ လိုုတိုုး ပိုု ေရ နည္းနည္း ေရာပါ ဒါက ေရးေနက် စကား အျဖစ္ေရးတာေနာ္ ေရေရာစရာ မလိုုေအာင္ အစကတည္းက နည္းနည္းခ်င္းစီ မွန္းထည့္ေပါ့ တီက ဦးႀကီးပုု မဟုုတ္ေတာ့ လက္မွန္းနဲ႔ ပဲ ရမ္းပစ္ပါတယ္ “ဒီေန႔ကံမေကာင္းပါလားကတြပ္ပီေပါ့...”
ၾကိဳက္တတ္ရင္ တရုုတ္နံနံေလးေတြလက္တစစ္ အရြယ္ေလာက္ ျဖတ္ျပီး ထည့္လိုုက္ပါအံုုး ေမႊးတာေပါ့ တီကေတာ့ မၾကိဳက္လိုု႔ မထည့္......
ျပီရင္ေတာ့ ခဏေပးဆူျပီး ရင္ စ စားလိုု႔ ရပါျပီ တီစားတဲ့ပံုုကိုုၾကည့္ပါ တီက ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ပန္းကန္ထဲ ကိုု စားခ်င္သေလာက္ အရင္ထည့္ပါတယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ နည္းနည္ ဆမ္းပါတယ္ ပဲငံျပာရည္ ကိုု တခ်က္နွစ္ခ်က္ ပုုလင္း ေစာင္းျပီး ထည့္ပါတယ္ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ ထည့္ပါတယ္ သံပရာသီး ညွစ္ လိုုက္ပါတယ္ ျပီးရင္ ဇြန္းနဲ႔ ေသခ်ာ ေမႊ လိုုက္ရင္ စားဖိုု႔ အသင့္ျဖစ္ပါျပီ
နံနံပင္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္စားပါအံုုးေနာ္ တီကေတာ့ ေလာေလာဆယ္ မရွိလိုု႔ပါ ထည့္ရတာ နံနံပင္ေတာ့ ၾကိဳက္ပါတယ္
အေရးႀကီးတာ တခ်က္ ေျပာပါမယ္ ေသခ်ာမွတ္ပါ ဒီလိုု ခ်က္တဲ့ ဆန္ျပဳတ္ ကိုု ခပ္တဲ့ေနရာမွာ ဇြန္းနဲ႔ အႀကီးအက်ယ္ မေမႊပါနဲ႔ ဆန္ျပဳတ္က ေရထြက္တတ္ပါတယ္ သာသာေလး ကိုုယ္စားခ်င္သေလာက္ကိုု သာ ခပ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ တြယ္ပါ အဲ့တာမွ ထားလိုု႔ ေကာင္းပါတယ္ ခဏခဏ ျပန္ျပန္ေႏြးရင္လဲ ဆန္ျပဳတ္ကေန ဆန္ျပဲ ျဖစ္တတ္ပါေသးတယ္ သတိမွတ္စရာ အခ်က္ေတြပါပဲ.....
အခ်ိဳတည္းဖိုု႔ ကေတာ့ ယုုိုုးဒယား အိုုေတာ့ပ္ သရက္ျပင္နဲ႔ ကူမင္း မေရြးပါ
ပုုေကာက္လန္။
(ပုုေကာက္လန္ဆိုုတာ တရုုတ္လိုု ေၾကာ္ျငာ သင္ပုုန္းပါ)
မနက္ျဖန္ ဟာ ဒီအပတ္ရဲ႕ ေနာက္ဆံုုး ရံုုးတက္ေန႔ပါ ေနာက္အပတ္မွာ တနလၤာ အဂၤါ ပိတ္ပါတယ္ တီက ဗုုဒၶဟူး ကေန ေသာၾကာ အထိ ခြင့္ယူထားပါတယ္ အေမ နဲ႔ ေမာင္နဲ႔သူငယ္ခ်င္းနွစ္ေယာက္နဲ႔ အတူ ဖူးကက္သြားပါမယ္ စာေရးက်ဲပါမယ္ ခုုေနာက္ပိုုင္း တေန႔ကိုု ၅၀၀ ဝန္းက်င္ တခါတခါ ေက်ာ္ ဝင္ေနေတာ့ ၾကားထဲ စားေရး ျပတ္သြားရင္ ေပ်ာက္ကုုန္မွာ စိုုးလိုု႔ ၾကိဳတင္ ေၾကျငာ ထားတာပါ စကက္ဂ်ဴး နဲ႔ေတာ့ တင္သြားနိုုင္ေအာင္ ၾကိဳးစားပါမယ္ မေသခ်ာပါ ေဟာင္းေရွာ လိုု႔ ေမးခဲ့တဲ့ တီခ်မ္း နတ္သင္းေရွာ ျဖစ္ေနပါတယ္
A Chen
4:14 PM
11th May 2011
Wednesday
Bangkok
Wednesday, May 11, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Wonder who cooked this? ;)
ReplyDeleteWhoever cooked this, this attract me a lot. Must cook that for myself soon.
ReplyDeleteဖူးခက္ ပံုေလးေတြလဲ တင္ဦးေနာ္
ReplyDeleteအစားအေသာက္ေတြေကာေပါ.
ဆန္ျပဳတ္ေတာ့ သိပ္စိတ္မ၀င္စားလို ့ ဆုတ္ျပန္သြားပါတယ္။
ReplyDeleteဖူးခက္ကို ဘယ္ေန ့ေရာက္မွာလဲ။ တို ့ေတာ့ ဘန္ေကာက္ကို ၁၆ ရက္ေန ့ည တက္ျဖစ္မယ္။ ၂၂ ရက္ေန ့မနက္မွ ျပန္ေရာက္မယ္။ ေတြ ့လို ့ရရင္ ေတြ ့ခ်င္သား။
ဟယ္ မအိ ကလဲ ဆန္ျပဳတ္ ပံုုျပင္မၾကားဖူးဘူးလား
ReplyDeleteၾကံဳရင္ ေျပာျပမယ္
၁၇ မနက္ ေစာေစာ ေလယာဥ္နဲ႔
၂၀ ည မိုုးစုုန္းစုုန္းခ်ဳပ္ မွ ေလယာဥ္ နဲ႔ ျပန္လာမယ္ ဆိုုေတာ့ ၂၁ ရက္ မနက္ေစာေစာ အလြန္႔အလြန္ေစာေရာက္မယ္
၂၁ ရက္ေန႔ ေတြ႔လိုု႔ ရတယ္ အမ
အမ ကိုု ထမင္းေကြ်းမယ္ေလ ဖုုန္းဆက္မယ္
ေကေနာ္
love ur writing style
ReplyDeletewell well
ReplyDeletethis is me doing something fun when i am amused
and this is something i would love to get applaused for
thanks for the comment :)