Friday, May 6, 2011

ဆန္(ညွပ္)ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ နဲ႔ ကညြတ္ေၾကာ္

ခုုတေလာေတာ့ ဘာ ဆိုု ဘာမွ ေသခ်ာမခ်က္စားျဖစ္ဘူးျဖစ္ေနျပန္တယ္ အေမ ကလဲ တညလံုုး မိုုးလင္းေပါက္ ရုုပ္ရွင္ၾကည့္ ေန႔ဘက္အိပ္ ကိုုယ္က အလုုပ္သြား ေမာင္က အေမ နဲ႔အျပိဳင္ အိပ္ ဆိုုေတာ့ ဘာမွ ေသခ်ာ မခ်က္ျဖစ္ၾကဘူး ညေနစာပဲ စားၾကတာကိုုး ကိုုယ္ကေတာ့ အစာေလ်ာ့စားေနတာပါတယ္ ဖူးကက္ အတြက္ေလ ငွဲငွဲ လွေနမွ ျဖစ္မွာကိုုးေနာ္ ဘီကနီနဲ႔ ေလ ထားေတာ့ အဲ့တာ နဲ႔ ခုုတေလာ ဟင္းခ်က္တာ ဘာညာေတာင္ ျပန္မတင္ျဖစ္တာ ၾကာသြားျပီ ေျပာရအံုုးမယ္ တေလာက ဟင္းခ်က္တာေတြ ခဏခဏ တင္ေတာ့ လူက တေန႔ ကိုု ၅၀၀ ေက်ာ္ေတာင္ ဝင္တယ္ ခုုေတာ့ ျပန္ေအးျပီး ၂၀၀ ပတ္ဝန္းက်င္ပဲ ျပန္ျဖစ္သြားျပီ....အိ......





လြယ္လြယ္ကူကူ ဆန္ျပား (ညွပ္) ေခါက္ဆြဲပဲ ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ညွပ္ ကိုု အေခ်ာင္းေလးေတြပဲျဖစ္ျဖစ္ အျပား အကြက္ေလးေတြ ပဲျဖစ္ျဖစ္ အဆင္ေျပရာ ဝယ္လိုုက္ပါ ကိုု္ယ္ကေတာ့ ပါရာဂြမ္ကပဲ အလြယ္ ဘူးေသးေသးေလးေတြ နဲ႔ ဟာ ကိုု ဝယ္လိုုက္တယ္ ပထမဆံုုး ေၾကာ္မယ့္ ဒယ္အိုုးထဲ ဆီထည့္ တကယ္လိုု႔ အရြက္ေတြ ဘာေတြထည့္ခ်င္ရင္လဲ ပဲပင္ေပါက္ လိုုဟာေတြ ၾကက္သြန္မိတ္လိုု ဟာ ထည့္လိုု႔ရတယ္ တီကေတာ့ ယိုုးဒယား လိုု ေၾကာ္မွာ စားမွာ ဆိုုေတာ့ ဘာမွ မထည့္ဘူး အရြက္က ျပီးမွအစိမ္းစားတာ ဆီထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ေခါက္ဆြဲဘတ္ထည့္ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါတယ္ ေမႊးလာရင္ ရပါျပီ ပံုုမွာ ၾကည့္ပါ ျပီးရင္ေတာ့ နယ္မယ့္ ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ တီကေတာ့ ဇလံုုပဲ...(ျပံဳး)





ျပီးရင္ ခ်က္ထားတဲ့ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ထည့္ပါမယ္ သၾကားထည့္မယ္ ေျမပဲေထာင္းထည့္မယ္ နံနံပင္ထည့္မယ္ ဆီခ်က္ (ၾကက္သြန္ျဖဴ) ရွိရင္လဲ နည္းနည္းထည့္ပါ ၾကိဳက္တတ္သာသာထည့္ ျပီးေတာ့ တီက ငရုုတ္ဆီ ပုုလင္းေသးေသးေလး ပီဇာ စားတဲ့ ဟာမ်ိဳး နည္းနည္းထည့္ေသးတယ္ (ဒါကေတာ့ ရွည္တာပါ) ျပီးေတာ့ နံနံပင္ထည့္ ေနာက္ သံပရာသီးေလး ညွစ္ ျပီး နယ္လိုုက္ရင္ စားလိုု႔လဲေကာင္း လုုပ္ရတာလဲလြယ္ အရသာလဲရွိတယ္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေပါ့ေနာ္





ျပီးရင္ေတာ့ တခါတည္း ခါတိုုင္းဆိုု ဇလံုုနဲ႔ စားလိုုက္တာပါပဲ ခုုေတာ့ လ်ာရွည္ျပီး ဒီဘေလာခ္ ဆိုုတာ လုုပ္မိလိုု႔ ပံုုေတြ ရိုုက္ရ တင္ရ လွေအာင္ျပင္ရေတြ နဲ႔ အလုုပ္ေတြ ရႈပ္ေနပါေတာ့တယ္ ေနာက္ စားခါနီးက်ရင္သာ ဆလပ္ရြက္ရွိရင္ သိပ္ေကာင္းေပါ့ တခ်ိဳ႕ကလဲ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ၾကက္သြန္မိတ္ အေခ်ာင္းလိုုက္ ကိုုက္ၾကပါတယ္ တီ႕ေတာ့ ဆလပ္ရြက္မရွိ ၾကက္သြန္မိတ္လဲ မၾကိဳက္ေတာ့ ရွိတဲ့ ဥနီပဲ လွီးျပီး အစိမ္းစားလိုုက္တယ္ ေအးေရာ





ဒါကေတာ့ အိမ္မွာ အဆင္သင့္ရွိေနတဲ့ ဗူးမိႈ ေလးနဲ႔ ကညြတ္ေလးေတြပါ အျမန္ေၾကာ္လုုိက္ေတာ့လဲ စားရတာေပါ့ေနာ္ ဘာမွ ထည့္ပါဘူး ဆီပူရင္ ကညြတ္ထည့္ မိႈထည့္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ အရသာ ပိုုခ်င္ရင္ ခရုုဆီထည့္ ခဏ ရႊားရွဲ လုုပ္လိုုက္ရင္ ရပါျပီ





သံုုးေဆာင္ၾကပါေနာ္





ဒါေတြကေတာ့ အအီေျပ အသီးပါ သေဘၤာသီး နဲ႔ နာနတ္သီး ရယ္ ေဘးကေတာ့ သစ္တိုုသီးပါ ဒီမွာ က သစ္တိုုသီး ကိုု အခြံ ခြာျပီး ငပိေတြ ဆားေတြငရုုတ္သီးေတြ နဲ႔ ဒီလိုုလုုပ္စားတယ္ တီက ျမန္မာ ျပည္မွာတံုုးကဆိုု သစ္တိုုသီး ကိုု မင္းဂြတ္သီး လိုုပဲ အလည္က အမႊာေလးေတြပဲ စားဖူးတာ မွတ္မိေသးတယ္ ငယ္ငယ္က ကုုတ္ကိုုင္း မွာ ေရသြားကူးရင္ ျခံထဲ က အပင္ကိုု ဖိနပ္နဲ႔ ပစ္ျပီးစားတာ ေတာ္ေတာ္ဆိုုးတယ္ ခိ...

မေန႔က ပိတ္ရက္ေလ ဆိုုေတာ့ အစက ဒီေန႔ ကိုုပါ ခြင့္ယူလိုုက္ရင္ ဆက္တိုုက္ပိတ္မွာေပါ ဒါပေမယ့္ အင္တာဗ်ဴး လုုပ္ေပးမယ္ ေျပာလိုုက္မိေတာ့ ရံုုးလာေနရတယ္ ကိစၥေတာ့ မရွိပါဘူးေလ ေနာ္က အပတ္ဆိုု ၁၃ လဲပိတ္မယ္ ၁၆ ၁၇ လဲ ပိတ္မယ္ ဆိုုေတာ့ ၅ ရက္ဆက္တိုုင္ ပိတ္အံုုးမွာ ျပီးေတာ့ ကိုုယ္က ၁၈ ကေန ၂၀ ထိ ခြင့္ ယူမယ္ ဆိုုေတာ့ ငွဲငွဲငွဲ ကြန္ပလိမ့္ မတက္ေတာ့ဘဲ အမ္ပလိြဳင္ယီး ေကာင္းေလး ေယာင္ေဆာင္လိုုက္မယ္

စကားမစပ္ ဒီလ အစိုုးရပိတ္ရက္ ၅ ရက္တိတိရွိပါတယ္ ၂ က (ေမေဒး အစား) ၅၊ ၁၃၊ ၁၇၊ အစက အဲ့လိုု ေနာက္ေတာ့ အစိုုးရက ၁၆ ပါပိတ္လိုုက္တာ ရွယ္ရွယ္ရွယ္ ပဲ မနာလိုုျဖစ္ၾကေစသတည္း


A Chen
12:47 PM
Friday
6th May 2100
Bangkok

8 comments:

  1. မနာလို ျဖစ္ရမယ္။ ၁၃ ရက္ေန ့ ပိတ္ဘူး။

    ReplyDelete
  2. အကုန္ၾကိဳက္တယ္။ ပန္းကန္ၿဖဴၿဖဴေလးေတြကိုလည္းၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  3. သေရျပန္သိမ္းသြားတယ္ .. :D

    ReplyDelete
  4. တီ့ဓာတ္ပံုေတြက ဘယ္လိုရိုက္တာလဲ ဟင္းအိုးထဲမွာအေငြ႕႕ေတြမရွိဘူးေနာ္
    အေငြ႕ေသသြားမွ ရိုက္တာလားဟင္ ?

    ReplyDelete
  5. မအိ မနာလိုုျဖစ္ေစသတည္း ၁၃ ၁၆ ၁၇ ေနာ္ ပိတ္တာ ငွဲငွဲငွဲ၁၇ ဖူးကက္ေရာက္မယ္

    အီဗီေရ ပန္းကန္က ပံုုထဲမွာ မိုု႔လိုု႔ လွေနတာ အျပင္မွာ သိပ္မလွ သိုု႔ေသာ္ ကိစၥ မရွိ အစာလွဖိုု႔ ပဲလိုုတယ္

    မိုုးခါး သြားရည္က်လိုု႔ ရပါတယ္ စာလာဘတ္ရင္ တစ္ရႈးသာယူခဲ့ ဟိဟိ

    အေနာ္နိမတ္စ္ ေရ ဒီပံုုပါပဲ အေငြ႔မပါတာ တခ်ိဳ႕ပံုုေတြ ခ်က္လက္စ ဆိုုပါပါတယ္ ကင္မလာ လဲဆိုုင္မယ္ထင္ တီသံုုးတာ က Cannon SX 30 IS ပါ (နည သိတယ္)

    ReplyDelete
  6. ဂလု သစ္တိုသီးစားခ်င္တယ္ မစားဖူးဘူး

    ReplyDelete
  7. ညွပ္ေခါက္ဆြဲစားခ်င္ဒယ္ သစ္တိုသီးကေတာ႕ မဗစ္စ္ဆီကမလုေတာ႕ပါဘူးေလ :P

    ReplyDelete
  8. အိမ္ရွင္မMay 19, 2011 at 9:05 AM

    ခ်မ္း
    ပတ္ထိုင္း ဆိုတာအဲဒီဟာကိုေခၚတာလား။ အိမ္မွာ ညွပ္ေခါက္ဆြဲကို ေၾကာ္ရင္ အျမဲေပ်ာ့ေပ်ာ့သြားလို႔ အဲလိုေတာင့္ေတာင့္ေလးေၾကာ္နည္းကို ေျပာျပပါလား။

    ReplyDelete