Wednesday, April 27, 2011

အသည္းေၾကာ္ နဲ႔ အသီးစံု

ခုုတေလာ အေမေရာက္ကတည္းက ခဏခဏ ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ အသည္းေၾကာ္ပါ အေမေၾကာ္တာ ကိုုသိပ္ၾကိဳက္တယ္ေလ ကိုုယ္လဲ ကိုုယ့္ဘာသာ ေၾကာ္ေၾကာ္စားပါတယ္ အေမေၾကာ္တာေတာ့ ပိုုေကာင္းတာေပါ့
အရင္တပတ္ကဆိုု တပတ္ထဲ ၄ ခါေတာင္ ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္ အေမကေတာင္ ေျပာယူရတယ္ ခဏခဏ စားတာ မေကာင္းဘူးတဲ့ အသည္းေၾကာ္ေျပာပါတယ္...မတတ္နိုုင္ဘူးေလေနာ္ ကိုုယ့္အက်င့္ က အဲ့လိုုပဲ ၾကိဳက္တာဆိုု ရင္ ခဏခဏ စားတယ္ မၾကိဳက္တာဆိုုရင္ ပိုုက္ဆံေပးမယ္ ေျပာေတာင္ မစားဘူး....ဒီလိုုနဲ႔ပဲ............

အရင္တခါကလဲ ကိုုယ္ေၾကာ္တဲ့ အသည္းေၾကာ္ ကိုု တင္ဘူးပါတယ္ ဒီမွာပါ ခ်က္နည္းက တူတူပဲဆိုုေပမယ့္ ျပန္ဘတ္ၾကည့္လိုုက္ပါေလ မတူတာေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္ .....





အေပၚပံုုကေတာ့ ျပင္ဆင္ထားရမယ့္ ဟာေတြပါ အသည္း ကိုုပါးပါးလွီးျပီးေတာ့ ေကာ္မႈန္႔ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ ငံျပာရည္နည္းနည္ ငရုုတ္ေကာင္းမႈန္႔ စတာေတြနဲ႔ နယ္ထားပါမယ္ ျပီးရင္မေၾကာ္ခင္ အရင္နယ္ထားရပါမယ္။ ျပီးရင္ ဂ်င္း ကိုု အေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြလွီးထား၊ ၾကက္သြန္နီ ဥေတြကိုု ၈ စိပ္ကြဲေအာင္လွီးထား။ ငရုုတ္သီးေျခာက္ေလးေတြကိုု ေရစင္စင္ေဆးထားပါ။ ျပီးရင္ ပန္းကန္ထဲမွာ အဲ့လိုု လွလွေလးျပင္ထားေပးပါ။ အဲ့တာ က ပံုုရိုုက္ဖိုု႔ သာမဟုုတ္ဘဲ ေၾကာ္ေလွာ္တဲ့ အခါမွာလဲ အဆင္ေျပေစပါတယ္။
တီခ်မ္း ဆိုုရင္ ဘာပဲ လုုပ္လုုပ္ ေသခ်ာ သပ္ရပ္ ရမယ္မဟုုတ္လားေနာ္ (ျဖစ္ကတတ္ဆန္းလုုပ္ရေအာင္ မိန္းမ မွမဟုုတ္တာေနာ္)





ျပီးရင္ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း အိုုးထဲ ကိုုဆီထည့္ပါ။ ျပီးတာနဲ႔ တခါတည္း ငရုုတ္သီးေျခာက္ေလးေတြ ထည့္လိုုက္ပါ။ ဟုုတ္ပါတယ္ ဆီမပူခင္ထည့္ရမွာပါ။ ဆီပူလာရင္ ငရုုတ္သီး က တျဖည္းျဖည္းက်က္လာပါမယ္။ ဆီပူမွ ထည့္ရင္ ငရုုတ္သီး က ကြ်မ္းသြားပါမယ္ အဲတာေၾကာင့္ ဆီအိုုးတင္တာနဲ႔ တျပိဳင္တည္း ငရုုတ္သီးေျခာက္ ကိုုထည့္ပါ ဆီပူလာရင္ ငရုုတ္သီး က အနံ႔ နည္းနည္း ထြက္လာပါလိမ့္မယ္ အဲ့တာဆိုုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ဂ်င္း ကိုုထည့္လိုု႔ရပါျပီ ငရုုတ္သီး ကိုုတူးတဲ့ အထိမေစာင့္ပါနဲ႔ေနာ္........(ေနာက္မွ သတိမေပးဘူးမေျပာနဲ႔)
ၾကက္သြန္နီ နဲနဲႏြမ္းရင္ ခုုနက နယ္ျပီးနွပ္ထားတဲ့ အသည္းကိုု ထည့္လိုု႔ရပါျပီ မီး ပူပူေလးနဲ႔ ခဏ ေၾကာ္ရင္ ရပါျပီ အသည္းကိုု အၾကာႀကီးမေၾကာ္ပါနဲ႔ ၾကာၾကာေၾကာ္ရင္ အသည္း က မာျပီး စားမေကာင္းတတ္ပါဘူး အသည္းေလးေတြ အကုုန္အေရာင္ေျပာင္းျပီ (က်က္သြားျပီ)ဆိုုရင္ ရပါျပီ





အိုုးခ်ခါနီးမွာ အေပၚတတိယ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း သၾကားနည္းနည္း နဲ႔ ခရုုဆီေလး နည္းနည္းထည့္ေပးပါ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ က ခုုန က နယ္တံုုးက ထည့္ျပီးသားျဖစ္တဲ့ အတြက္ ထပ္မထည့္ေတာ့ပါဘူး...





ကဲ မလြယ္လားေနာ္ အဲ့တာဆိုုရင္ တီ့ မိုုတိုု အတိုုင္း လြယ္ေကာင္း သက္သာ ျမန္ဆန္ အရသာရွိ အသည္းေၾကာ္ေလး တပြဲရပါျပီ ၾကက္သား ဝက္သား ေတြကိုု အသည္း အစား ထည့္ျပီး ေၾကာ္ရင္လဲ ၾကက္ကုုန္းေဘာင္ ဝက္ကုုန္းေဘာင္ စတာေတြ ရတဲ့ ၾတိ ရတနာ နည္းသံုုးျဖာ ပါပဲေနာ္





ျပီးရင္ေတာ့ အခ်ိဳတည္း ရေအာင္ ပန္းမက္မံုုေလးေတြစားသြားပါအံုုးေနာ္ ဒါက ဝူခုုန္းကားထဲ က ေမ်ာက္မင္းဝူခုုန္း တာဝတံသာ ေပၚတက္ျပီး ခဏခဏ ခိုုးစားတဲ့ ပန္းမက္မံုုပါ ခုုေတာ့ တရုုတ္ေတြ က ကမာၻအနွံ႔လွည့္လည္ေရာင္းခ်တဲ့ အတြက္ တီတိုု႔လဲ ထိုုင္းတိုု႔ ဌာေန ဘန္ေကာက္ေျမမွာေတာင္ စားေနရပါျပီ ငယ္ငယ္ကေတာ့ ေတာင္ႀကီးမွာ မက္မံုုအစိမ္းေလးေတြ ကိုု သၾကားရည္နဲ႔ စိမ္စိမ္ျပီး စားၾကပါတယ္။ အသီးက အေမႊးေလးေတြပါလိုု႔ စားခါနီးမွာ ဂြမ္နီအိတ္တိုု႔ ေဘာင္းဘီ တိုု႔ နဲ႔ပြတ္ပြတ္ျပီး စားခဲ့ရတာ မွတ္မိတယ္ ခုုဟာကေတာ့ သိပ္မတူပါဘူး သူက အခြံစားလိုု႔ မရလိုု႔ ခြာစားရတာပါ သရက္သီး အမွည့္နဲ႔ နည္းနည္း အရသာတူတယ္ သရက္သီး အမွည့္ေလာက္လဲမခ်ိဳျပန္ဘူး ျခံဳေျပာရရင္ေတာ့ သိပ္စားမေကာင္းပါဘူးေပါ့ေနာ္ ကဲရွင္းေရာ.......အလည္ပံုုက အေမက ခြာေပးေနတာပါ ေနာက္ဆံုုးပံုု ကတုုတ္နဲ႔ထိုုးျပီး ေမာင့္ကိုု ကိုုင္ခိုုင္းထားတာ ဓါတ္ပံုုရိုုက္ဖိုု႔အတြက္...





ဒါကေတာ့ ၁၂ လ ရာသီ ဘန္ေကာက္မွာ ရတဲ့ သရက္သီးစိမ္းပါပဲ သူက အခ်ိဳ အခ်ဥ္ နွစ္မ်ိဳး ရွိပါတယ္ တီကေတာ့ အခ်ဥ္ ပိုုၾကိဳက္လိုု႔ အခ်ဥ္ ဝယ္စားျဖစ္တယ္ ေမာင္ကေတာ့ အခ်ိဳ ပိုုၾကိဳက္တယ္ ေဘးက နွစ္ခြက္မွာ အမဲက တီ့ ဘာသာေဖ်ာ္ထားတဲ့ ငံျပာရည္ အက်က္မႈန္႔ ပုုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ အတိုု႔ပါ ေဘးက ဆိုုင္ကေပးတဲ့ ငရုုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ဆား နဲ႔ တိုု႔စရာပါ မကုုန္ေသးပါဘူး ေအာက္မွာ က်န္ပါေသးတယ္





ဟုုတ္ကဲ့ နာနတ္သီး ပါ ငရုုတ္သီးမႈန္႔ ပ်ားရည္ သၾကား စတာေတြနဲ႔ ေရာသမေမႊထားတာပါ အိုုအိရွိပါပဲ အားေပးၾကပါအံုုးေနာ္........

A Chen
2:35 AM
24th April 2011
Sunday
Home
Bangkok

15 comments:

  1. သရက္သီးနဲ႕ နာနတ္သီး ရွလြတ္သြားတယ္ .. :D

    ReplyDelete
  2. ခ်စ္ၾကည္ေအးApril 27, 2011 at 12:13 PM

    တီခ်မ္း ဆိုုရင္ ဘာပဲ လုုပ္လုုပ္ ေသခ်ာ သပ္ရပ္ ရမယ္မဟုုတ္လားေနာ္ (ျဖစ္ကတတ္ဆန္းလုုပ္ရေအာင္ မိန္းမ မွမဟုုတ္တာေနာ္)

    တီခ်မ္း ဒါကေတာ့ ညည္း က်ဳပ္တို႔ မိန္းမထုႀကီး တရပ္လံုးကို သားေရကြင္းနဲ႔ ပစ္ၿပီး ရန္စလိုက္တာပဲေအ...စပ္ဖ်င္းဖ်င္းနဲ႔ေအ့....
    အသည္းေၾကာ္ မႀကိဳက္၊ အသီးစံုေတာ့ သားေရက်သြားသကြယ္.....:)

    ReplyDelete
  3. ေကာင္းတယ္ မိုုးခါးစား ဘန္ေကာက္လာရင္ လုုပ္ေကြ်းမယ္

    ေဒၚခ်စ္ မိန္းမထုု တရပ္လံုုး ကိုုမစရဲပါ လက္သီးေၾကာက္၏
    ေဒၚရီတာကိုုသာ စတာပါ ပရိုုက္ဗိတ္ဂ်ဳတ္ပါ ရွန္႔
    မီးမီးေၾကာက္ေၾကာက္

    ReplyDelete
  4. အသည္းေၾကာ္စားခ်င္တယ္ တီခ်မ္း။

    ReplyDelete
  5. စားခ်င္ရင္ လာေလ ငွဲေလ်ာင္း ငွဲေလ်ာင္း

    ReplyDelete
  6. သရက္သီး ဂလု ...

    ReplyDelete
  7. နာနတ္သီး ခ်ဥ္ရင္ ျကုိက္၀ူးးးးး အသဲျကုိက္၀ူးးးးး
    ဒါမယ့္ အသဲအစား တျခားတခုခုနဲ႔ ေျကာ္မယ္... း)

    ReplyDelete
  8. ေကာင္းတယ္ ပီအိုုနီ
    အသဲမၾကိဳက္ရင္ ဝက္ ၾကက္ ၾကိဳက္တာ အစားထိုုးျပီးေၾကာ္ေပါ့ မေသခ်ာရင္ ဒီမွာ ၾကည့္လိုုက္

    http://chenaddy.blogspot.com/2011/04/blog-post_16.html

    တီေတာင္ မေန႔ညက ေၾကာ္စားေသးတယ္ ဝက္နဲ႔ ေကာင္းမွေကာင္း

    ဗစ္ေရ သရက္သီး ဂလုုရင္ ေနာက္ေန႔ သရက္သီး နဲ႔စားတဲ့ တိုု႔စရာ ခ်က္နည္း တင္ေပးအံုုးမယ္ ယုုိးဒယားနည္း

    ReplyDelete
  9. တီခ်မ္းေရ
    သရက္သီးနာနတ္သီးစားခ်င္လုိက္တာ
    ဒီမွာေစ်းၾကီးတယ္ အစိမ္းရွားတယ္
    အားက်ထွာ

    ReplyDelete
  10. သရက္သီးစားခ်င္လိုက္တာ...

    ReplyDelete
  11. Come n eat all.Delicious as usual...:D
    Your brcketed 1st scentence makes me lol.You challenged or kidded us???????????......:)
    I'll try your fried liver next week.Tks again.
    Gyidaw

    ReplyDelete
  12. အိမ္မွာ အတူေနတဲ့လူေတြ လာေမးၾကည့္လွည့္ဦး။ မီးဖိုေခ်ာင္ဝင္ရင္ ဘယ္လို၊ ဟင္းခ်က္ရင္ အရသာက ဘယ္လုိဆုိတာ...

    ReplyDelete
  13. တီေဖ်ာ္ထားတဲ႕ ငံျပာရည္အေလွာ္မႈံေလး နဲ႕ တို႕စားရင္ပိုေကာင္းမယ္ ထင္တယ္

    အသဲေတာ႔ မႀကိဳက္ဘူး

    ReplyDelete
  14. တီခ်မ္း ထုိင္းေတြေဖ်ာ္တဲ့ ငပိစိမ္းစားနဲ႔ ေဖ်ာ္တဲ့ငပိေဖ်ာ္နည္းေလးေရးေပးပါေနာ္။ လုပ္စားခ်င္လုိ႔ပါ။ေနာက္ေခါက္မုိဒန္းလုပ္နည္းေလးေရာဘဲ သိခ်င္ပါတယ္။
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  15. လြင္ က ဘယ္သူလဲ ေဒၚဂ်ဴလား ငပိစိမ္းစားေဖ်ာ္တာ လုုပ္ေပးမယ္ မိုုဒန္း က ဘာေျပာတာလဲ တီမသိ

    ReplyDelete