အခုတေလာ ဟင္းမခ်က္တာၾကာပါျပီ................မခ်က္တာၾကာဆို စိတ္မပါတာလဲ ၾကာျပီေလ..........ဘာေတြ လုပ္ေနမိမွန္းလဲမသိပါဘူး...တခါတခါေတာ့ ေမာင္ခ်က္တာေတြပဲစား....အခါမ်ားစြာမွာေတာ့ အျပင္ထြက္စား.............ဒီလိုနဲ႔ပဲ...............မယ္တင္ ကိုပဲေမွ်ာ္ရမလား.............ဦးဘညြန္႔ရဲ႕ ခ်စ္ဒုကၡ လို႔ပဲ ညည္းရမလား............ကဗ်ာဘြဲ႕မွႈး လိုပဲ ကိုကို နဲ႔ ေမာင္ေမာင္ (အဲေလ ေဒၚရီတာ ကို ေစာင္းေျပာတာမဟုတ္ပါ။)
ျဖစ္ေအာင္ ရည္းစားနွစ္ေယာက္ ရွာရမလား.............ဒါမွ တလံုးက မီးထြန္းဖို႔ တလံုးက ကက္စက္ဖြင့္ဖို႔..........အဲေလ ေရာကုန္ျပီ.............(တကယ္ပါ ခုထိ ေမသန္းနု အဲ့ေၾကာ္ညာမွာ ေျပာတာကို တလံုးက မီးထြန္းဖို႔ ဆိုတာ ကိုပဲ ပီပီသသ ၾကားမိျပီး.........ေနာက္ တလံုးက ကက္ဆက္ဖြင့္ဖို႔ လို႔ေျပာတာ ကို အခုခ်ိန္ထိ တလံုးက “သစ္စက္ဖြင့္ဖို႔”လို႔ေျပာတယ္လို႔ပဲ ၾကားမိေန ၾကားေယာင္ေနပါတယ္ (တီဗီ ထဲက နႏၷာလိႈင္က မွားျပန္ျပီ မွားျပန္ျပီ လို႔ ေဝဠဳေက်ာ္ နဲ႔ အတူတူ ေၾကာ္ညာေနရင္းလွမ္းေအာ္ပါတယ္ မွတ္ခ်က္-ေၾကာ္ညာလား ေၾကညာလား ေက်ာ္ညာလား ေၾကာ္ျငာလား ေသခ်ာမသိပါ ေနာက္ဆံုုးဟာလိုု႔ေတာ့ ထင္တယ္ သိရင္ေျပာသြားၾကပါ။ ) ခုလဲဘာေတြေရးေနမိမွန္းလဲမသိပါဘူး.......
တခါတခါ စာေရးဖို႔ ေတာင္စိတ္မပါျပန္ပါဘူး....ခုတေလာကေတာ့ အလုပ္ေတြခ်ည္းပဲ ဖိလုပ္ေနမိတာပါ။ အလုပ္ေတြေတာင္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားျပီးသြားတယ္...........ဟိဟိ။ နည္းနည္းေတာင္ မနည္းခ်န္ထားရတယ္ ေတာ္ၾကာ သၾကၤန္ျပီသြားရင္ လုပ္စရာ မက်န္မွာ စိုးလို႔....တကယ္ပါ။ မေန႔ကေတာ့ ပိုစ့္ေတြ အမ်ားႀကီးတင္ရေအာင္ ပံုေတြပဲ တင္ေနလိုက္ပါတယ္။ ေနာက္ေန႔ေတြမွာပါ ဟင္းခ်က္တာေတြ ဆက္တင္ဖို႔ ရွိပါတယ္။.....................ကဲကဲ ခုတေခါက္ေတာ့ ဟင္းရည္ခ်က္နည္းေလး တခုတင္ေပးခ်င္ပါတယ္ နည္းထူးနည္းဆန္းေတာ့လဲ မဟုတ္ပါဘူး...........တီတို႔ အိမ္မွာ အျမဲခ်က္စားေနၾကဟင္းရည္ပါ ျမန္မာအိမ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားလဲ ခ်က္စားေလ့ရွိၾကပါတယ္..........တရုတ္ေတြကေတာ့ အစားပိုမ်ားတာေပါ့။ စြန္တန္ဆိုတာ တကယ္ေတာ့ ယူနန္လူမ်ိ္ဳးေတြ အစားမ်ားတာပါ။ ရိုးရိုး ခ်က္ေနက်လိုဆိုရင္ ရိုးေနမွာစိုးလို႔ ေတာေတာ ခ်က္နည္းအတိုင္း ခ်က္ေပး အဲေလ အူဝဲ အေမေတြ အေဒၚေတြ နဲ႔ မွားေနျပန္ပါျပီကဲပါေလ လ်ာရွည္ေနတာနဲ႔ ခ်က္တဲ့ဆီမေရာက္ေတာ့ဘူး......................
ပထမဆံုး ပံု -၁- အတိုင္း အာလူးေလးေတြ ကို အခြံသင္ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ေရေဆးျပီးေတာ့ စစ္ထားပါ။ ေနာက္ပံု -၂- မွာၾကည့္ရေအာင္............ဘာေတြပါလဲဆိုေတာ့ ေလးစိတ္ကြဲေအာင္လွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွစ္လံုုး ပါပါမယ္။ ရွစ္စိတ္ကြဲေအာင္ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ နွစ္ ဥ ပါပါတယ္။ ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဘးနားက အခဲေလးနွစ္ခဲက ယိုးဒယား ခေနာ္ခဲေလးေတြပါ (ေမာင္က ၾကက္သား မစားတဲ့ အတြက္ ဝက္သားခဲေလးေတြကို သံုးထားပါတယ္) ဒီခေနာ္ခဲေလးေတြက ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ အစားထည့္တာပါ။ အခ်ိဳမႈန္႔ေရွာင္ခ်င္တဲ့ သူေတြ ခေနာ္ခဲေလးေတြ ကို အစားထိုး သံုးလို႔ရပါတယ္။ ခေနာ္ အမႈန္႔ဆိုျပီးေတာ့လဲ ဟင္းရြက္ေတြ ဘာေတြ ေၾကာ္ရင္ သံုးတာရွိပါေသးတယ္။ ေၾကာ္ညာ ေပးေနျပန္ျပီေနာ္.......................ၾကက္သြန္နီဥေလးေတြေဘးကေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြပါ ဓါးေလးနဲ႔ နည္းနည္း ခြဲထားပါတယ္ ခ်က္တဲ့ အခါ အစပ္အရသာ ဟင္းရည္ထဲထြက္ေအာင္ပါ။ ဓါးျပားနဲ႔ ဖိထားလဲရပါတယ္။ ေနာက္ သူေလးကေတာ့ အဓိကဇာတ္ေဆာင္ မင္းသမီး စြန္တန္အရြက္ပါ။ အဆင္ေျပတာ ဝယ္လို႔ရပါတယ္ အမ်ိဳးအစားေပၚလိုက္ျပီး အခ်ဥ္ အေပါ့ ကြဲတတ္တဲ့ အတြက္ ၾကည့္က်က္ထည့္ပါလို႔ပဲေျပာလိုက္ပါတယ္။ အလယ္ကေတာ့ ဂ်င္းေလး နွစ္တက္ေလာက္ကို အခြံသင္ျပီး ဓါးျပားဖိထားတာပါ။
အသင့္ျပင္ထားတာေတြ အကုန္ျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ ပထမဆံုး ေရေႏြးတည္ပါမယ္။ အိုးထဲမွာ ကိုယ္လိုသေလာက္ေရေတြထည့္ျပီး တည္ပါ။ အာလူး ကိုပါ တခါတည္းထည့္တည္လိုက္ရင္ ပိုအဆင္ေျပပါမယ္။ စြန္ဆန္ရြက္က ခဏေလး ျပဳတ္ရံုနဲ႔ အခ်ဥ္ အရသာထြက္ေပမယ့္ အာလူးက ၾကာၾကာျပဳတ္မွ နူးလို႔ပါ။ ေရဆူျပီဆိုရင္ ေတာ့ အာလူးက်က္မက်က္ ကို ဇြန္းေလးနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ ထုိးၾကည့္လိုက္ပါ။ အာလူး ရျပီဆိုရင္ေတာ့ ေနာက္တဆင့္အေနနဲ႔ ေအာက္မွာ ျပထားတဲ့ အတိုင္း............................
စြန္တန္ရြက္ေတြကို ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ျပဳတ္လိုက္ပါမယ္။ ဒီအခ်ိန္မွာပဲ ဂ်င္း ကိုလဲ တခါတည္း ထည့္လိုက္ပါမယ္။ ေနာက္ ခဏေပးဆူလိုက္ပါ ရျပီဆိုရင္ ခုန က အက်ယ္တဝင့္ေျပာျပ ေက်ာ္ညာ ေၾကျငာ ထားတဲ့ ခေနာ္ ခဲေလး နွစ္ခု ကိုပါ ထည့္လိုက္ပါ။
ေနာက္ဆံုးအေနနဲ႔ ဟင္းရည္ခဏ ဆူျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ က်န္ေသးတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေတြအကုန္ တခါတည္းထည့္လိုက္ပါမယ္။ ေနာက္ ခဏ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ၊ အခ်ိဳ အေပါ့ အငံ ျမည္းေပးပါ။ အေတာ္ပဲဆိုရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ အာလူး စြန္တန္ ဟင္းရည္အခ်ဥ္ ပူပူေလး တခြက္ ရပါျပီ။ ၾကိဳက္တတ္တယ္ အိမ္မွာလဲ အသင့္ရွိတယ္ ဆိုရင္ေတာ့ နံနံပင္ေလး ကို အိုးခ်ခါနီး အုပ္လိုက္ရင္ အနံ႔ ပိုေမႊးပါတယ္။ တီကေတာ့ ကုန္ေနလို႔မထည့္ေတာ့ဘူး..................။
ဒါကေတာ့ အမဲသားဆီပ်ံပါ။ ဒီမွာ ခ်က္နည္း တင္ထားဖူးပါတယ္။
ျပီးရင္ေတာ့ အမဲသားဆီပ်ံေလးနဲ႔ ထမင္း နယ္ျပီး ဟင္းရည္ပူပူေလး နဲ႔ဆိုရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ့ သြားမွာေပါ့ေနာ္။
တီကေတာ့ နွစ္ခြက္ပဲေသာက္ပါတယ္။ ေမာင္ကေတာ့ အရသာရွိလြန္းလို႔ ဆိုျပီး.......... ၄ ခြက္ၾကီး မ်ား ေတာင္ ေသာက္ပါတယ္။ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ.........................
A Chen
9:46 Pm
14th April 2011
Thursday
Home
Bangkok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ခ်က္ထားတာ အမ်ားၾကီးပဲ.. တို႕ထိတို႕ထိပဲ စားသြားတယ္.. အမဲသားေတာ့ မစားလို႕ မတို႕ေတာ့ဘူး။ ဒီည ဒိတ္ထားတယ္.. အမ်ားၾကီး စားလို႔ မျဖစ္ဘူး။ လွေအာင္ပဲ စားသြားတယ္..
ReplyDeleteသပသ
ခ်က္ျပန္ျပီ ခ်က္ပဲခ်က္ႏိုင္လြန္းတယ္ေအ... ရွလြတ္
ReplyDeleteစကားမစပ္ ေရမစိုေသဘူးဆိုလို႔ ေလာင္းသြားတယ္ ဗြမ္း...
တီခ်မ္း သၾကၤန္မွာ မုန္ ့လံုးေရေပၚ စားရမလားဆိုျပီးေစာင့္ေနတာ ၊ ဒီေန ့ဆိုရင္ အတက္ေန ့ေတာင္ျဖစ္ေနျပီ။ ဒီမွာ ဘယ္လို ေျပာျပီး၀ယ္ရသလဲ ကစျပီး ေရးေပးပါေနာ္။ အိမ္မွာ ထန္းလ်က္ရိွပါတယ္။
ReplyDeleteညက်ရင္ တင္ေပးမယ္ေလေနာ္ ျမန္မာနည္း ထန္းလ်က္ နဲ႔ မဟုတ္ဘဲ တရုတ္နည္း အုန္းနို႔ နဲ႔ တင္ေပးမယ္
ReplyDeleteနည္းသစ္တိုးတာေပါ့
မုန္.လံုးေရေပၚကို ေစာင္.ေနပါေျကာင္း
ReplyDeleteHere's not" ATAT NAE "yet.I'm waiting for ur motlone yepaw.I've planned it to offer Buddha tomorrow.Share all my good deed to you.
ReplyDeleteGyidaw
ဟုတ္ကဲ့ပါ ႀကီးေဒၚ အခုတင္ဖို႕႔ ပံုေတြ တင္ေနပါတယ္ ခဏေနရင္ လာၾကည့္လို႔ရပါျပီ
ReplyDeleteလာေစာင့္ေနပါတယ္ တီခ်မ္း
ReplyDeletemaung ka chaw lar te chan?
ReplyDeletesorry
ReplyDeleteif u use anonymous i usually DO NOT reply regarding my personal life
thanks
တီခ်မ္း ဟင္းလက္ရာေလးေတြ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ အၿမဲလာၾကည္႕ၿဖစ္ပါတယ္ :)
ReplyDelete