Saturday, April 16, 2011

ဝက္ကုန္းေဘာင္ နဲ႔ အခ်ိဳပြဲ

ဒီေန႔ အတြက္ ခ်က္ၾက ျပဳတ္ၾက တီခ်မ္း နဲ႔ အစားအာဟာရ အစီအစဥ္ အရ စာဘတ္သူေတြကိုု ခ်က္ေကြ်းခ်င္တာကေတာ့ ဝက္ကုုန္းေဘာင္ေလးပါတဲ့ကြယ္ (အမွန္ကေတာ့ ၾကက္ကုုန္းေဘာင္ က ပိုုျပီးေတာ့ မူလ က်ပါတယ္) တီတိုု႔ကေတာ့ ေမာင္ကလဲၾကက္သားမစားတာနဲ႔ အိမ္မွာကလဲ ဝက္ပဲ အစားမ်ားတာဆိုုေတာ့ ဝက္ပဲ ကုုန္းေဘာင္ လိုုက္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းကလဲ အင္မတန္မွ လြယ္ကူျမန္ဆန္ သက္သာ အရသာရွိ ဆိုုေတာ့ တီ့ မိုုတိုု နဲ႔ လဲကိုုက္တဲ့ အတြက္ တီက အဲ့တာပဲ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္လိုုက္ပါတယ္ေနာ္





ပထမဆံုုး ကုုန္းေဘာင္ ေၾကာ္မယ့္ ဝက္သား ကိုု အရင္နွပ္ရမယ္ ပါမယ္ ဝက္သားေလးေတြ ကိုု အေနေတာ္ အတံုုးေလးေတြ တံုုးလိုုက္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုုတ္ေကာင္းမႈန္႔နည္းနည္း၊ ေကာ္မႈန္႔ နည္းနည္း (Tapioca powder) ၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ နည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး နယ္ ျပီး ခဏ နပ္ထားေပးပါ။ အသားမကပ္ေစခ်င္ရင္ နယ္တဲ့ အခါ ဆီ နည္းနည္းေလး ထည့္နယ္ေပးပါ။ ဘာလိုု႔လဲဆိုုေတာ့ ေကာ္မႈန္႔ပါေတာ့ အသားေတြ ကပ္ကုုန္မွာစိုုးလိုု႔ပါ။

ျပီးရင္ေတာ့ ေဘးက ပံုု -၂- အတိုုင္း ေၾကာ္ေလွာ္ရာမွာ ထည့္မယ္ အမည္ေလးေတြ ျပင္ဆင္လွီးခြ်တ္ထားပါမယ္။ ၾကက္သြန္နီဥ ကိုု ၈ စိပ္ကြဲေအာင္ လွီးထားပါ။ ငရုုတ္သီးေျခာက္ နည္းနည္းထည့္ပါမယ္။ ဂ်င္း ကိုုေတာ့ ပါးပါးေလး ျဖစ္နိုုင္ရင္ အေခ်ာင္းေလးေတြ တီ့ ပံုုထဲမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္းလွီးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုုဆီသတ္တဲ့အခါ ေမႊးေအာင္ နႈတ္နႈတ္စင္းထားပါမယ္ ေနာ္။

တလက္စတည္း ေျပာခ်င္တာက တရုုတ္ရိုုးရာဟင္းေတြက ေနဆင္းသက္လာတဲ့ ကုုန္းေဘာင္ ကိုု မူလ ဘူတ ကေတာ့ (ကုုန္းေဘာင္က်ီးသင္း) လိုု႔ေခၚပါတယ္ ကုုန္း ဆိုုတာကေတာ့ (နန္းတြင္) လိုု႔ အဓိပပၺါယ္ ရျပီးေတာ့ ( ေပါဝ္) ျမည္သံစြဲေဘာင္ ကေတာ့ (ရတနာ) လိုု႔ အဓိပၺါယ္ ရပါတယ္ အဲ့ေတာ့ ကုုန္းေဘာင္က်ီးသင္း ဆိုုတာ နန္းတြင္ရတနာေပါ့ ၾကက္သား ဟင္းလ်ာေပါ့ တရုုတ္ေတြက ဟင္းေၾကာ္တဲ့ အခါ ျပင္ဆင္တဲ့ အခါ ပြဲလွဖိုု႔ အေရာင္စံုုေအာင္ လုုပ္တတ္တဲ့ အတြက္ ဒီ နန္းတြင္ရတနာ ၾကက္သားဟင္းလ်ာ ကိုု ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ေနရာမွာ အဝါ အတြက္ မ်စ္နုုေလးေတြ၊ ေျပာင္းဖူးကေလးေလး (ေဘဘီကြန္)၊ ငရုုတ္ပြအဝါ၊ ပန္းေဂၚဖီ ေနာက္ အနီေရာင္အတြက္ မုုန္လာဥနီ သိုု႔ ခါၾကက္ဥ ငရုုတ္ပြ နီ ေနာက္ အစိမ္းေရာင္အတြက္ကေတာ့ ဘုုိစားပဲ၊ ငရုုတ္ပြ စိမ္း၊ ဘရိုုကိုုလီ စတာေတြထဲက ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ထည့္ပါ။ အဲ့တာေတြ မွ မရွိေသးဘူးဆိုုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္ေလးေတြ ထည့္ေၾကာ္လဲရပါတယ္။ တရုုတ္ဟင္းဆိုုရင္ ေစ့ ရွန္း ဝိတ္ ဆိုုတဲ့ အခ်က္ ၃ ခ်က္ပါရပါမယ္တဲ့ ေစ့ ဆိုုတာ က အေရာင္ ကိုုေျပာတာပါ ရွန္း က အနံ႔ ကိုုေျပာတာျဖစ္ျပီးေတာ့ ဝိတ္ ဆိုုတာ က (ဝိတ္တက္ အဲေလ) အရသာ ကိုု ေျပာတာပါ။ အဲ့အခ်က္ သံုုးခ်က္ပါမွ ဟင္းလ်ာေကာင္း လိုု႔ သတ္မွတ္ပါတယ္တဲ့။ တီက ေတာ့ ဟုုတ္တာေတြ ေကာ မဟုုတ္တာေတြ ေကာ ေဖာေလ်ာ လိုုက္ျပီေနာ္ ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ယံုုသင့္တာကိုုပဲ ယံုုဖိုု႔ က စာဘတ္သူ ကိစၥ.....

တီကေတာ့ ခုုနက ေျပာတဲ့ အသီး အရြက္ေတြ အကုုန္ မရွိတာေရာ မၾကိဳက္တာေရာ ေၾကာင့္ ဘာမွ မထည့္ပါဘူး





ျပင္ဆင္တာေတြအကုုန္ျပီးျပီဆုုိရင္ေတာ့ ေၾကာ္ပါမယ္ ပထမဆံုုး ဆီပူမွာ ခုုနက နယ္ျပီး နပ္ထားတဲ့ ဝက္သားေတြ ကိုု အရင္ လံုုး လိုုက္ပါမယ္ အသား ကိုုပိုုနူးည့ံျပီး အရသာ ဝင္ေအာင္ ပါ ျပီးရင္ေတာ့ အရင္ဆယ္ျပီး ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ပန္းကန္တခုုနဲ႔ သပ္သပ္ဆယ္ထားေပးပါ





ျပီးရင္ေနာက္ တဆင့္ အေနနဲ႔ ခုုနက အိုုးထဲမွာ က်န္ေနတဲ့ ဆီနဲ႔ပဲ ငရုုတ္သီး ေျခာက္ကိုု အရင္ေၾကာ္ပါမယ္ ေမႊးလာျပီဆိုုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴေတြ အကုုန္ တခါတည္း ထည့္ေၾကာ္ပါ ပံုုမွာျပထားတဲ့ အတိုုင္း ၾကက္သြန္ေတြ ႏြမ္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ





ျပီးရင္ေတာ့ ပံုုမွာျပထားတဲ့ အတိုုင္း ခုုနက လံုုးထားတဲ့ ဝက္သားေတြ ကိုု ထည့္ေၾကာ္ပါ ခဏေလး ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ ေနာက္ဆံုုးပံုုထဲက အတိုုင္း သၾကား နည္းနည္း နဲ႔ ခရုုဆီ ထည့္လိုုက္ပါ နွံ႔ေအာင္ ေမႊ ေပးျပီး ခဏ ေနရင္ အိုုးခ်လိုု႔ ရပါျပီ....





ျပီးရင္ေတာ့ ဆာဗ့္ လုုပ္မယ့္ ပန္းကန္ထဲ ကိုုေလာင္းထည့္လိုုက္ရင္ ထမင္း ပူပူေလးနဲ႔ ေလြးစရာ တရုုတ္နန္းတြင္ ရတနာ ဟင္းလ်ာ ဝက္ကုုန္းေဘာင္ ကိုု ရေတာ့တာပါပဲ





ဒါေလးေတြကေတာ့ တီ့ အိမ္နားက ဝယ္စားတဲ့ ယိုုးဒယား အခ်ိဳပြဲေလးေတြပါ ေက်ာက္ေက်ာ ရယ္ ေကာက္ညွင္း ရယ္ ေရႊဖရံုုသီး ၾကက္ဥ ပူတင္း အစာသြတ္ရယ္ပါ စားလိုုက္ၾကပါအံုုးေနာ္

A Chen
11:20 PM
Sunday
17th April 2011
Home
Bangkok

3 comments:

  1. Wanna eat it! It looks good!

    ReplyDelete
  2. အား .. အခ်ိဳပြဲေတြ ပိုၾကိဳက္တယ္ဗ်။

    ဂ်ဴက ၀က္သားမစားေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္။ တခါမွ ၾကက္ကုန္းေဘာင္ မခ်က္ဖူးဘူး။ ေက်းစ္။

    ReplyDelete