ဒီေန႔ေတာ့ တေလာက ကိုုတင္ဇာေအး သူ႔ဘေလာခ္ မွာ တင္သြားတဲ့ ယိုုးဒယား အုုန္းနိုု႔ ေခါက္ဆြဲ (ကိန္) လိုု႔ေခၚတဲ့ အစားအေသာက္တမ်ိဳး ခ်က္ေကြ်းခ်င္ပါတယ္။ သူက ျပင္ဆင္ရတာလဲ လြယ္ ခ်က္ရတာလဲ လြယ္ စားရတာလဲ လြယ္ ေဆးရတာလဲလြယ္ပါတယ္ အဲ့တာေၾကာင့္ တီ့ မိုုတိုု နဲ႔ လဲ ကိုုက္ညီ တဲ့ အတြက္ ခ်က္ေကြ်းလိုုက္ပါတယ္ေနာ္
ျပင္ရတာ ကိုုက မခက္တာပါ ေတြ႔လား ခရမ္းသီး လိုုမယ္ ေနာက္ ကေဖာင္းခ်က္ရင္ ထည့္တဲ့ ပင္စိမ္းရြက္လိုုမယ္ ေနာက္ ဟင္းခ်က္မယ့္ အနွစ္လိုုမယ္ (ဆိုုင္ေတြမွာ ရွာဝယ္လိုု႔လြယ္ပါတယ္ သူက ဒီဟင္းခ်က္တဲ့ အနွစ္ပဲ ယိုုးဒယားေတြက ဟင္း အားလံုုး လိုုလိုု လုုပ္ျပီးသားအနွစ္ေတြနဲ႔ ခ်က္တတ္တဲ့ အတြက္ ဝယ္တဲ့ အခါ သတိေတာ့ထားပါေနာ္ ( ေသခ်ာခ်င္ရင္ အထုုပ္ေပၚမွာ English လိုု Red curry လိုု႔ ေရးထားတဲ့ အထုုပ္ရွာဝယ္ပါ သူက အစပ္ထုုပ္ပါ ၊ ေနာက္ထပ္ Green curry နဲ႔ Yellow curry ဆိုုျပီးေတာ့လဲ လာပါေသးတယ္ သူတိုု႔ က ေတာ့ အခ်ိဳေတြပါ အခုုဟာက ေတာ့ အနီ ထုုပ္ကိုု ေသခ်ာရွာဝယ္ပါ) ပံုု ကိုုေသခ်ာခ်ဲ႕ ျပီး အထုုပ္ကိုု ၾကည့္ပါ။
ျပီးရင္ေတာ့ ေနာက္ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ခရမ္းသီးေတြ ကိုုလွီး ျပီးေရေဆး စစ္ထားပါမယ္ တီက လ်ာရွည္ျပီး ခရမ္းသီး နွစ္မ်ိဳး ဝယ္ပါတယ္ ၾကိဳက္တဲ့ အမ်ိဳးထည့္ပါ ခရမ္းေရာင္ အသီး ကိုုေတာ့ အေရာင္ပိုုလွေအာင္ပါ မရရင္ အစိမ္းသီးေလးေတြလဲထည့္ရပါတယ္ ေနာက္ ခရမ္းၾကြပ္သီး လဲထည့္တယ္ ေနာက္ တမ်ိဳး အစိမ္း မာမာေသးေသးေလးေတြေလ (ပဲစိမ္းသီးေစ့ေလးေတြလိုုမ်ိဳး) ရွိေသးတယ္ ခရမ္းသီး မ်ိဳးႏြယ္ပဲ နည္းနည္းခါးတယ္ ယိုုးဒယားေတြကေတာ့ အဲ့တာေလးေတြလဲ ထည့္တယ္ ထားေတာ့ ခရမ္းသီး ေရခင္းျပေနရတာ နဲ႔ ရွည္ေနျပီစာက
ေနာက္ျပီး ပံုုေဘးက ပင္စိမ္းရြက္ကိုုလဲသင္ျပီး ေရစိမ္ထားေနာ္....
ေနာက္ျပင္ထားရမွာ က အုုန္းနိုု႕ပါ ဒီဟင္းမွာ သူက မင္းသမီးပဲေလေနာ္။ ေနာက္ေတာ့ အသား တီက ေမာင္ၾကက္သားမစားတဲ့အတြက္ ဝက္သား နဲ႔ ခ်က္ပါတယ္ ဒီမွာကေတာ့ ၾကက္ ဝက္ ငါး အကုုန္ခ်က္ၾကပါတယ္ အသားလံုုးေလးေတြထည့္လဲ ရတယ္ ဝက္သား ကိုု ပံုုမွာ ျပထားတဲ့အတိုုင္း ပါးပါးလွီးပါ ေနာက္ ငံျပာရည္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႕ နည္းနည္း နယ္ထားပါ ေနာက္ မင္းသား မုုန္႔တီ ဖတ္ေလးေတြ ကိုုျပင္ထားပါ အေပၚက ေျပာတာေတြအကုုန္လုုပ္ျပီးျပီဆိုုရင္ေတာ့ စခ်က္ပါေတာ့မယ္
ပထမဆံုုး က်မတိုု႔ ဆီအိုုးေလးတည္ပါမယ္ ဆီေတြပူလာျပီဆိုုရင္ေတာ့ အုုန္းနိုု႕ကိုု နည္းနည္းေလးထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္အုုန္းနိုု႕ေလးေတြျပစ္လာေအာင္ ဆီသတ္ပါမယ္ ပံုုမွာ ျပထားသလိုု အေပါက္အေပါက္ေလးေတြ ေပါက္လာတဲ့ အထိ လုုပ္ပါ တူးမသြားေအာင္လဲ ေမႊေပးေနအံုုးေနာ္ မီးလဲအရမ္းမျပင္းေစနဲ႔ အံုုး
(အမေလး အကုုန္ ကိုုေစ့ေစ့ေပါက္ေပါက္ ေျပာေနရတာပဲ ေခတ္ကာလသားသမီးေတြမ်ား တကယ္ တကယ္....ေျပာခ်င္ဘူး ေျပာကိုုမေျပာခ်င္ဘူး ေဒၚျမေလးလိုု ရင္ဘတ္ကိုု လက္ကေလးနဲ႔ဖိ) ဒါကေတာ့ ျပဇာတ္မေရးတာ ၾကာလိုု႔ စိတ္နည္းနည္းပါသြားတာ ခြင့္လႊတ္ .....
ေနာက္အဆင့္ကေတာ့ ခုုနက အုုန္းနိုု႕ ဆီသတ္ထားတာထဲကိုု ဟင္းနွစ္ နွစ္ထုုပ္လံုုးေဖာက္ထည့္လိုုက္ပါမယ္ ျပီးရင္ ဆက္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေမႊေပးေနပါ။ (မတူးေစနဲ႔ေနာ္......အင္း ေျပာရျပန္ျပီ ကဲဟာ .....ေဒါက္.......ေခါင္း ကိုု ေခါက္လိုုက္တာျဖစ္ပါတယ္) ေမႊးလာျပီဆိုုရင္ေတာ့ ေနာက္ဆံုုး ပံုုမွာ ျပထားသလိုု ခုုနက နယ္ျပီး နပ္ထားတဲ့ ဝက္သား ကိုု ထည့္ေၾကာ္ပါမယ္ ဝက္သား ကိုုေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါမယ္ေနာ္
ဝက္သား ရျပီဆိုုရင္ေတာ့ ခရမ္းသီး ေတြကိုုထည့္ေၾကာ္ပါမယ္ ခရမ္းသီး ကိုု အနူးၾကိဳက္ရင္ ဒီေနရာမွာ အရင္ခဏ ေၾကာ္ေပးပါ ရတယ္ ရိုုးရိုုးပဲဆိုုရင္လဲ ခဏေန ဟင္းရည္အိုုး ဆူပြက္ျပီး ရခါနီးမွ ထည့္ရင္လဲရပါတယ္ ခရမ္းသီး ကိုုနည္းနည္း ပိုုနူးခ်င္ရင္ေတာ့ တီျပထားသလိုုပဲ ဟင္းအနွစ္ ထဲ ဝက္သားထည့္ျပီး ေမႊးလာရင္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ ခရမ္းသီး နည္းနည္းႏြမ္းတဲ့ အထိေၾကာ္ေပးပါမယ္ေနာ္
ခရမ္းသီး နဲ႔ဝက္သား ဟင္းအနွစ္ကိုုေၾကာ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ တျပိဳင္တည္း ေရေႏြးအျဖဴတအိုုး တည္ထားေပးပါမယ္ ေရေႏြးဆူရင္ ခုုနက ပိုုတဲ့ (ဒီအုုန္းနိုု႕ က မုုန္႔လံုုးေရေပၚ လုုပ္တံုုးက ပိုုတဲ့ အုုန္းနိုု႔ပါပဲ)အုုန္းနိုု႕ နည္းနည္းထည့္ျပီး တည္ေပးပါ အုုန္းနိုု႕ေတြေမႊးျပီးဆူလာျပီဆိုုရင္ေတာ့ ခုုန က ခ်က္ထားတဲ့ ခရမ္းသီး ဝက္သား အနွစ္ ေတြကိုုေလာင္းထည့္လိုုက္ပါမယ္ ျပီးရင္ အေပါ့ အငံ ျမည္းျပီး လိုုတိုုး ပိုုေရေရာ လုုပ္ေပးပါ
ေနာက္ထပ္ျပင္ထားရမွာ တခုုက ၾကက္ေသြး ပဲေသြး ဘဲေသြး ဝက္ေသြး ၾကိဳက္ရာ ရရာ စားတတ္ရာ ဝယ္ျပီးေတာ့ ေသးေသးေလးေတြ တံုုးထားပါ တီက ေတာ့ ခုု ခ်က္တာ ျပဳတ္တာ ျပမွာ မိုု႔လိုု႔ပံုုရိုုက္ေကာင္းေအာင္ ျပင္ထားတာပါ ခ်က္ေတာ့လဲ အကုုန္ပစ္ထည့္တာပဲေလေနာ့္ ေနာက္ ခုုနက ေရြးထားျပီး သား သင္ထားျပီးသား ပင္စိမ္းရြက္ေတြကိုု ေရစိမ္ျပီး ေဆးထားပါမယ္
အုုန္းနိုု႔ ဟင္းရည္ထဲ ကိုု ခရမ္းသီးေရာအျပီး ေနာက္တခါ ဆူလာျပီဆိုုရင္ ေတာ့ ရပါျပီ ခရမ္းသီး နူးမနူး တခ်က္ၾကည့္ျပီးရင္ ရပါျပီ အခ်ိဳေပါ့ ငံ ကိုု ခုုန က တခါတည္းျမည္းထားပါ ျပီးရင္ အေသြးတံုုးေတြ လွီး ထားတာ ထည့္ပါမယ္ ေနာက္ တခါ ထပ္ေပးဆူလိုုက္ပါ အေသြးေတြထည့္ရင္ သူက ခဏ ျပန္ေအးသြားတတ္လိုု႔ပါ ေနာက္တခါ ျပန္ ဆူျပီးဆိုုရင္ေတာ့ အေပါ့အငံ ထပ္ျမည္း လိုုအပ္ရင္ နည္းနည္းျပင္ ပါ ျပီးရင္ေတာ့ ပင္စိမ္းရြက္ အုုပ္လိုုက္ရင္ အိုုးခ် လိုု႔ ရပါျပီ
ဒါေတြကေတာ့ မုုန္႔တီကိန္ နဲ႔ စားရမယ့္ ငံျပာရည္ပါ ငံျပာရည္ထဲကိုု ငရုုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး ျပီး ခဏ စိမ္ထားေပးပါ အရသာဝင္ေအာင္ျဖစ္ပါတယ္ ေဘးကေတာ့ နံနံပင္နဲ႔ သံပရာသီးပါ ေနာက္ဆံုုးပံုုက မုုန္႔ဖတ္ေတြ ထည့္ျပီး ပြဲျပင္တာပါ နံနံပင္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ နည္းနည္ထည့္ပါ ငံျပာရည္ နည္းနည္းဆမ္းလိုုက္ပါ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငရုုတ္သီးဖတ္ေလးေတြ ဆယ္ထည့္ပါ
ခုုနက ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ဟင္းရည္ဆမ္းလိုုက္ရင္ အရသာရွိတဲ့ ကိန္မုုန္႔တီ တပြဲ ရပါျပီ တီက အသားထက္ အေသြးၾကိဳက္လိုု႔ေရြးထည့္ထားတယ္ ၾကက္သားနဲ႔ ခ်က္ရင္လဲ အရသာတမ်ိဳး ထူးပါတယ္ ျမန္မာၾကက္ရရင္ေတာ့ ပိုုေကာင္းတာေပါ့
ဒီမွာေတာ့ ဆိုုင္ေတြမွာ သြားစားရင္ ဝက္ေခါက္တိုု႔ ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာ္ တိုု႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ျပဳတ္ တိုု႔ ကန္စြန္းရြက္ျပဳတ္ တိုု႔ စတာေတြ နဲ႔ အရြက္စိမ္း ပင္စိမ္း ပူဆီနံ စတာေတြနဲ႔ လဲတြဲစားၾကပါတယ္ ၾကိဳက္သလိုုသာ စားၾကေပေတာ့ေနာ္.........
A Chen
9:17 PM
21st April 2011
Thursday
Home
Bangkok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ခရမ္းသီးက ႐ႈပ္တယ္
ReplyDeleteစားမယ္ ဝါးမယ္ ပါးပါးလွီးမယ္.. ဘဲေသြးနဲ႔သိပ္ေကာင္းတာ..
ReplyDeleteေဒၚရီတာ ခရမ္းသီး မၾကိဳက္ရင္ တျခား သီးစံုုကုုလားဟင္းထဲ ထည့္တဲ့ အသီးေတြနဲ႔ လဲအဆင္ေျပမယ္ထင္တယ္
ReplyDeleteဒါေပါ့ ဒါေပါ့ ကိုုတင္ဇာ ေနာက္ေန႔က်ရင္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ က်ိဳင္းတံုုစတိုုင္လ္အတိုုင္း ၾကက္ေသြးေလးနဲ႔ တင္ေပးအံုုးမွာ
ဒီမွာေတာ့ ယိုးဒယားဆိုင္မွာ သြားစားျဖစ္တယ္။ တီ ခ်က္သေလာက္ေတာင္ မစုံပါဘူး။ အုန္းႏို႕ရည္ရယ္ fish ball ရယ္ပဲပါတယ္။ တီ႕လက္ရာက ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္ း)
ReplyDeleteတီခ်မ္း..
ReplyDeleteမုုန္ ့ဖတ္က မုုန္ ့တီဖတ္လာ။ဟင္?
ေအာ္ လက္စသတ္ေတာ့ နနခ က နခမ ကိုုး ခုုမွသိေတာ့တယ္
ReplyDeleteေက်းဇူးပါေအ
ဟုုတ္တယ္ အိုုင္အိုုရာ မုုန္႔တီဖတ္ပါ မုုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ ရခိုုင္မုုန္႔တီ ဖတ္ တူတူပါပဲ ဒီမွာ ေတာ့ ယိုုးဒယား လိုုေခါက္ႏြန္က်န္းမ္ လိုု႔ေခၚၾကတယ္
အသားမပါတပြဲေပးပါ။။
ReplyDeleteခရမ္းသီးေတာ့မၾကိဳက္ဘူး..ဒါမဲ့ ခ်က္စားၾကည့္ခ်င္တယ္..။
တီခ်မ္းသင္ေပးတာ ေပ်ာ္စရာၾကီး။
ဖတ္ရင္း ရယ္ေနတယ္။
ေပါက္
အသားမပါဘဲ တျခား အသီးေတြ ပိုုထည့္ျပီး ခ်က္ၾကည့္ေလ
ReplyDeleteအခ်ိဳမႈန္႔ေတာ့ ပိုုထည့္ေပါ့ ေအ
ဘာက ရယ္ရလိုု႔လဲေပါက္ရဲ႕ ရယ္စရာလဲ မပါဘူး ဒါ အတည္ေရးထားတာပါရွန္.......
Green curry ဆို ”အေသ”ၾကီဳက္.. “ေရလ်ွံတုန္း” ဘန္ေကာက္ကို “ကေညာ့” လာခဲ့ပီး တီ့အိမ္ေပၚ “ဖလမ္းဖလမ္း”လာထမယ္... စားခ်င္တာေတြ “နင့္”ေနေအာင္ “၀က္၀က္ကဲြ”ေအာင္ ခ်က္ေကၽြးခိုင္းမယ္..
ReplyDeleteခ်က္ထားတာက စားခ်င္စရာလည္းေကာင္း။ ေရးထားတာလည္းဖတ္လို႕ေကာင္း
ReplyDeleteေနာက္ တမ်ိဳး အစိမ္း မာမာေသးေသးေလးေတြေလ (ပဲစိမ္းသီးေစ့ေလးေတြလိုုမ်ိဳး) ရွိေသးတယ္ ခရမ္းသီး မ်ိဳးႏြယ္ပဲ နည္းနည္းခါးတယ္ ...အဲဒါ ခရမ္းကေဆာ.သီးလို. ေခၚတယ္ တီရဲ.
ReplyDeleteတီခ်မ္း.....စားလို႔အရမ္းေကာင္းမွာ...ၾကည့္တာနဲ႔သိတယ္။ ေမာင္ ကံေကာင္းလိုက္တာကြယ္...။ ခ်က္ျပဳတ္ေကြၽးေနတာေတြ ေတြ႔လို႔ ခုလို မွတ္ခ်က္ခ်မိတယ္။ ဘေလာ့ဂ္ေနာက္ကြယ္မွာ တီခ်မ္းႀကီး ေမာင့္ေခါင္းကို သနပ္ခါးတံုးနဲ႔ ထုခ်င္ ထုေနမွာ...ဒါေတာ့ တို႔ မသိဘူးေနာ္.....:)
ReplyDeleteလာလာ သူသူေရ
ReplyDeleteရွင္လာမွ ေမာင့္ကိုု ခ်က္ “ေကြ်း” ခိုုင္းမယ္
က်ဳပ္ပါ “ကုုန္းဆင္ဒ” အံုုးမွာ
တခါတည္း ဗိုုက္ “ပြင့္” သြားေစရမယ္
ေက်းဇူးပါ စုုဘူးေရ တုုတ္ထိုုး လဲ လိုုက္စားခဲ့တယ္
ေက်းဇူးတင္တယ္ အေနာ္တိမတ္စ္ေရ ျပင္လိုုက္မယ္ ကေစာ္ က ဒီလိုုေပါင္းတာထင္တယ္ေနာ္
ေဒၚခ်စ္ေရ တကယ္ပဲ ခ်က္ေကြ်းတုုန္းေတာ့ ခ်ိဳတယ္ ျပီးရင္ ေတာ့ ထုုေတာ့ တာပဲ လင္နဲ႔မယားဆိုုေတာ့ ဒီလိုုပဲေပါ့ ကိုုယ္ကေတာ့ သူ႔ကိုု ခဏခဏ ကိုု ကိုုက္ပစ္တာပဲ
ေရာက္တယ္ တီခ်မ္းရ.. အသစ္တင္တိုင္းလာဖတ္တယ္ စာမေရးျဖစ္တာက ေက်ာင္းတက္ေနလို႔ပါ အိမ္မွာေတာင္ခ်က္မစားျဖစ္ေတာ့ ခ်က္တာေတြမေရးျဖစ္ဘူး ျဖစ္ေနတာ တီခ်မ္းခ်က္တာေတြပဲ သားရည္လာက်ေတာ့မယ္ေလ .. မေကာင္းဘူးလား..း)
ReplyDeleteတီခ်မ္းေရ
ReplyDeleteစိတ္ရွည္ရွည္ဓါတ္ပုံေတြအမ်ားၾကီးနဲ႕ခ်က္နည္းေၿပာၿပတာေက်းဇူးပါ
ထုိင္းစာေတြသိပ္ၾကိဳက္တာ...
တီေရ.. ျမန္မာျပည္ခဏျပန္လည္ေနလို႔။
ReplyDeleteအုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။ ခရမ္းသီးထည့္ခ်က္တာေတာ့ ဒီတခါပဲ ျမင္ဖူးတယ္။
တရြာ တပုဒ္ဆန္းေပါ့ေနာ္။
တီခ်မ္း ေရ
ReplyDeleteခရမ္းသီး ထည္႕ ခ်က္တာေတာ႔ စားဖူးဘူး အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ နဲ႕ တူတယ္ေနာ္ စားေကာင္းမွာပါ
ခင္တဲ႕
ေရႊစင္
ထိုင္းေတြကဘာလို.ခရမ္းသီး ခရမ္း္ ကေစာ့္သီးျကက္ဟင္းခါးသီးပင္စိမ္း ပူဆီနံေတြကိုထည္.စားျကတာလဲမသိဘူးေနာ္မံု.ဟင္းခါးထဲလဲထည္.စားတာဘဲ
ReplyDeleteစားပံုမတူတာေနမွာေပါ အေနာနိမတ္ရယ္
ReplyDeleteအဲ့တာေတြ အကုန္က အရြက္ျပဳတ္ေတြပဲဆိုေတာ့ အရြက္စားတာ ေကာင္းပါတယ္
တီေတာင္ ေနာက္ေန႔ ေတြက်ရင္ သက္သက္လြတ္ေတြ တင္ေပးအံုးမယ္
Can you please put up a burmese coconut curry recipe?
ReplyDeletehttp://chenaddy.blogspot.com/2010/03/blog-post_617.html
ReplyDelete