Thursday, April 28, 2011

က်ိဳင္းတံု ရွမ္းေခါက္ဆြဲ

လာျပီ....လာျပီ....ေဒၚခ်မ္းတီ.....ေနာက္တခါျပန္လာပါျပီ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ က်ိဳင္းတံုု မုုန္႔တီ.....အရင္တခါ တင္ဖူးတဲ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ နဲ႔မတူပါဘူး ဘာလိုု႔လဲဆိုုေတာ့ အရင္တခါ ခ်က္တာ က အသားသပ္သပ္ ဟင္းရည္သပ္သပ္ပါ သူက ေျမာက္ပိုုင္းရွမ္း ပိုုဆန္ပါတယ္ အခုုဟာက အေရွ႕ ပိုုင္းရွမ္း တီ့ေမြးရပ္ဇာတိေျမ က်ိဳင္းတံုု က က်ိဳင္းတံုု မုုန္႔တီ တျဖစ္လဲ ရွမ္းေခါက္ဆြဲျဖစ္ပါတယ္ ဘာေတြကြာလဲ ဆိုုတာကိုုေတာ့ ခ်က္ၾကည့္လိုုက္ၾကရေအာင္ေနာ္ ....





ပထမ ပံုု ကိုုၾကည့္ပါ ဝက္နံရိုုး ရွယ္နံရိုုး ကိုု လိုုအပ္သေလာက္ေရနဲ႔ျပဳတ္ပါမယ္ ျပီးေတာ့ ပံုု ၂ က အတိုုင္း ပဲပုုပ္ ၂ ခ်ပ္ခြဲကိုု တခါတည္း ထည့္ျပဳတ္ပါမယ္ ......နံရိုုး ရယ္ ပဲပုုပ္ ရယ္ ေရ ရယ္ ဒါပါပဲ ျပီးေတာ့ တီ့ တိုု႔ မ်ိဳးရိုုးစဥ္ဆက္ မဟာဟင္းရည္ၾကည္ေအာင္ တည္နည္းအတိုုင္း တည္ပါမယ္ အိုုး ကိုု အဖံုုးမဖံုုးပါနဲ႔ မဟုုတ္ရင္ ဟင္းရည္က မၾကည္ဘဲ ေနာက္သြားပါမယ္ ....အရင္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲက နည္းအတိုုင္းတည္ပါ





ဒါကေတာ့ ဟင္းရည္ခ်က္ဖိုု႔အတြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုု ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားတာပါ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ကိုု ပံုုအတိုုင္း မ်ားမ်ားေလး ၾကိတ္ထားပါ ဒါက အသင့္ျပင္ထားရမယ့္ ေနာက္တခုုေပါ့





ခုုနက ဟင္းရည္အိုုး ဆူရင္ အဖံုုး ကိုု ပံုုအတိုုင္း နည္းနည္းေလး ဟျပီးေတာ့ ဖံုုးထားလိုုက္ပါ ပံုု ၂ မွာ ျပထားပါတယ္ ရွယ္နံရိုုးက်က္သြားပါျပီ....ဒါဆိုုရင္ ဟင္းရည္ ပထမပိုုင္း တပိုုင္းျပီးသြားပါျပီ ခဏတစခန္းရပ္ ေဘးက ပံုု ၃ က တေလာက အသစ္ဝယ္ထားတဲ့ မက္ဘြခ္အဲ ၁၁ အင့္ခ်္ ပါ ဟင္းခ်က္တာနဲ႔ ဘာမဆိုုင္ပါဘူး တမင္သက္သက္ မမကြမ္ လိုု႔ ၾကြားခ်င္လိုု႔ ပံုုထည့္ထားတာပါ ငွဲငွဲငွဲ....ျပီးေတာ့ ေဘးကေတာ့ ကိုုင္တာ နွစ္နွစ္ခြဲ ရွိျပီ ျဖစ္တဲ့ နိုုကီယာ အေဟာင္း အစုုတ္ေလးပါ ေဘးက မက္ခ္ဘြခ္ ကိုုပဲ ၾကည့္ျပီး ဖုုန္းကိုုေတာ့ မျမင္ခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေနလိုုက္ပါ (ဒါလဲ မမကြမ္ ေရးနည္းအတိုုင္းေပါ့)





ဝက္သား ကိုုပံုုအတိုုင္း ေလးေထာင့္ ေသးေသးေလးေတြ တုုန္းထားပါ ျပီးရင္ေတာ့ ပံုု ၂ မွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ငရုုတ္သီးမႈန္႔ ကိုု အေရာင္တင္မႈန္႔ ေကာ အၾကမ္းမႈန္႔ ေကာ ထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ေတာ့ တတိယ ပံုုက အတိုုင္း ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ပါမယ္





အေရာင္တင္မႈန္႔ရယ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ရယ္ ျပီးရင္ နႏြင္းနည္းနည္းေလး ထပ္ထည့္ေပးပါ ျပီးရင္ေတာ့ ေနာက္ဆံုုးပံုုထဲက အတိုုင္း ငံျပာရည္ နည္းနည္းထည့္ျပီးေတာ့ နယ္ျပီး နပ္ထားေပးပါ





ကဲ အစစ အရာရာ ျပင္ဆင္ျပီးရင္ေတာ့ စတင္ခ်က္ျပဳတ္ပါေတာ့မယ္ ဆီကိုု အရင္ပူေအာင္တည္ပါမယ္ အဆင့္ေတြက လုုပ္ေနက် လြယ္လြန္လြန္းလိုု႔ အျမန္ပဲ ရမ္းသရူးေရးသြားပါမယ္ တီ့ စာဘတ္ရင္ ေတာ္ျပီးသား ပဲေလေနာ္ ကဲ ဒုုတိယ ပံုုက အတိုုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကိုု ဆီသတ္ပါမယ္





ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္လိုု႔ ေရႊေရာင္သန္းလာျပီဆိုုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ပါမယ္ ပံုု ၂ အတိုုင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ေက်ကုုန္တဲ့ အထိ ေမႊေပးေနပါ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ေက်ကုုန္ျပီဆိုုရင္ ခုုနက နယ္ျပီး နပ္ထားတဲ့ ဝက္သား ကိုုထည့္ပါမယ္ ဝက္သား ကိုု ခဏ ဆီေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ ျပီးရင္ ေရနည္းနည္း ထည့္ျပီးေတာ့ ဆက္တည္ေပးပါမယ္





ေၾကာ္ရင္းနဲ႔ ေမႊေမႊေပးေနပါ ေအာက္က အသားေတြ မတူးကုုန္ေအာင္ျဖစ္ပါတယ္ ျပီးရင္ ဇႊန္းေလးနဲ႔ဆယ္ဆယ္ျပီး ဝက္သား နူးမနူး ျမည္းၾကည့္ေပးပါ ပံုု ၂ ကိုုၾကည့္ပါ ဝက္သားေတြ အိုုေက ျပီဆိုုရင္ေတာ့ အစကေန ေရရင္ ပံုု ၈ က ဟင္းရည္အိုုးထဲကိုု အခုု ခ်က္ထားတဲ့ ဝက္သားေကာ ဆီေတြ ေကာ ဘာဘာညာညာ အကုုန္ေလာင္းထည့္လိုုက္ပါ





ဝက္သားအနွစ္ေတြ ေလာင္းထည့္လိုုက္တဲ့ အတြက္ ဟင္းရည္ ကိုု တခါ ျပန္တည္ေပးရပါမယ္ ျပီးရင္ ခုုန ကအတိုုင္း ဟင္းရည္ ကိုု ျပန္ဆူပါေစ ဒီေနရာမွ ေနာက္ထပ္ျပင္ထားရမယ့္ ၾကက္ ဘဲ ပဲ ဝက္ေသြးၾကိဳက္ရာ ကိုု အရင္ေရနဲ႔ျပဳတ္ျပီး ၾကိဳက္တဲ့ အရြယ္ အေနေတာ္ အတံုုးေလးေတြ လုုပ္ထားပါ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးစားခ်င္ရင္ ေရနဲ႔အရင္မျပဳတ္လဲရပါတယ္ တီက မာမာေလး ၾကိဳက္လိုု႔ပါ ျပီးရင္ ခုုန က ဝက္သား ပဲပုုပ္နံရိုုးဟင္းရည္ ဆူလာရင္ အေသြးတံုုးေတြ ထည့္ေပးပါမယ္ ျပီးရင္ ဆားခ်ိဳငံေပါ့ ျမည္းေပး လိုုတိုုး ပိုုေရနည္းနည္းေရာလုုပ္ပါ (ေရ ကိုု ေရရမယ္ ဆိုုရင္ နည္းနည္းပဲ ေရာပါ မဟုုတ္ရင္ ဟင္းရည္က က်ဲျပီး စားမေကာင္ျဖစ္ေနမယ္ ဆရာမ နာမည္မပ်က္ခ်င္ဘူးေနာ္) လုုပ္ျပီးရင္ ခဏေပးဆုူလိုုက္ရင္ က်ိဳင္းတံုု မုုန္႔တီ ရွမ္းေခါက္ဆြဲစစ္စစ္အတြက္ ပထမအဆင့္အေနနဲ႔ ဟင္းရည္ ရပါျပီ...

ျပီးျပီလားဆိုုေတာ့ မျပီးေသးပါဘူး ျပင္စရာေနာက္တဆင့္ ရွိပါေသးတယ္ ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္..





ဒီမွာက ျမီးရွည္ဖတ္ အစိုု အလြယ္မရတဲ့အတြက္ ျမီးရွည္ေျခာက္ ကိုုညကတည္းက ေရအရင္စိမ္ထားရပါတယ္
ေနာက္စားခါနီးက်ေတာ့မွ ျပန္ျပဳတ္ ျပီးေတာ့ ေရေအးနဲ႔ျပန္ေဆးျပီးမွ ဆယ္ထားေပးပါ
ေနာက္ေဘးက ပန္းေရာင္ဇလံုထဲမွာ ျမင္ရတာကေတာ့လက္ပံပြင့္ေတြျဖစ္ပါတယ္
ေရအရင္ေသခ်ာေဆး ေရြးျပီးေတာ့ ေရျပန္စိမ္ထားပါ





ျပီးရင္ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့အတိုုင္း ေရေႏြးတအိုုးသပ္သပ္တည္ျပီးေတာ့ လက္ပံေတြကိုု ျပဳတ္ပါမယ္ ျပီးရင္ နူးမနူးျမည္းေပးျပီးေတာ့ ပန္းကန္ေလးထဲ ဆယ္ထားေပးပါ အရင္ တီအရင္ခ်က္တံုုးကဆိုု အလုုပ္ပိုုရႈပ္မွာစိုုးလိုု႔ဆိုုျပီး ဟင္းရည္အိုုးထဲ ကိုု လက္ပံပြင့္ေတြ တခါတည္း ထည့္ခ်က္လိုုက္တာပါပဲ (အေမေရာက္လာမွ ေျပာျပတာက လက္ပံ ကိုု အ့ဲလိုု ထည့္ခ်က္ရင္ ဟင္းရည္ေတြက ခြ်ဲ သြားတတ္တယ္တဲ့ လက္ပံေၾကာင့္ေပါ့) အဲ့တာေၾကာင့္ ေရေႏြးေဖ်ာ္ျပီး သပ္သပ္ထားတာပါ





ျပီးျပီလား ဆိုုမျပီးေသးပါဘူး ၾကိဳက္တတ္ရင္ ေဂၚဖီ ကိုု ပံုုထဲ က အတိုုင္း ပါးပါးေလးလွီးထားေပးပါမယ္
ေဂၚဖီမၾကိဳက္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ မရရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔လဲ အစားထိုုးသံုုးနိုုင္ပါတယ္ ေနာက္ နံနံပင္ သံပရာသီး လွီးထားပါ ေနာက္ဆံုုး ပံုုကေတာ့ ပြဲျပင္တာပါ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ (ျမီးရွည္ဖတ္ အမွန္ကေတာ့ ရန္ကုုန္အေခၚနန္းလတ္အဖတ္ပါ ဒါေပမယ့္ ျမီးရွည္ေျခာက္နဲ႔ နန္းလတ္ဖတ္က တကယ္ေတာ့ ကြာပါတယ္ ျမီးရွည္ က အျပဳတ္ခံတယ္ နန္းလတ္သံုုးရင္ ဒီေနရာမွာ သိပ္စားမေကာင္းဘူး သူက ေရေႏြးေဖ်ာ္လိုု႔လဲအဆင္မေျပ ဘူး မွလား...ျမီးရွည္ဖတ္ ကိုု အစိုုေကာ အေျခာက္ေကာ မရနိုုင္ရင္ မုုန္႔တီဖတ္ ကိုုလဲအစားထိုုး အသံုုးျပဳနိုုင္ပါတယ္) ကိုုေအာက္ဆံုုးကေနထည့္ ျပီးေတာ့ ေဂၚဖီထည့္ လက္ပံပြင့္ျပဳတ္ေတြထည့္ ျပီးေတာ့ နံနံပင္ထည့္ျပီးျပင္ပါမယ္ ျပီးလိုု႔ရွိရင္ေတာ့ ခုုန က ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းရည္ ပူပူေလး ကိုု ဆူေနေအာင္တည္ျပီး ေလာင္ထည့္လိုုက္ရင္ အင္မတန္မွ ခ်က္ျပဳတ္ရတာ လြယ္ေကာင္း သက္သာ ျမန္ဆန္ အရသာရွိတဲ့ က်ိဳင္းတံုုျမီးရွည္ တပြဲ ရျပီေပါ့ေနာ္ တခ်ိဳ႕ ကလဲ ဟင္းရည္ မဆမ္းခင္ ေရေႏြးအိုုးထဲကိုု ဇကာ နဲ႔အရင္ တေရျပဳတ္ပါတယ္ အရြက္ေတြနည္းနည္းေလးႏြမ္းေအာင္ရယ္ ေခါက္ဆြဲ ကိုု ပါျပဳတ္လိုုက္တာေပါ့ေလ တီတိုု႔ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲက ျပဳတ္ျပီးသားျဖစ္တဲ့ အတြက္ အဲ့အဆင့္ မလိုုေတာ့ဘဲ တခါတည္း ဟင္းရည္ထည့္ျပီး စားမယ့္ အဆင့္ ကိုု ဒါရိုုက္ ခုုန္ေက်ာ္လိုုက္တာပါ မေစာင့္နိုုင္ေတာ့ဘူးေလ စားခ်င္လွျပီ....





ကဲ အားေပးၾကပါအံုုးေနာ္ က်ိဳင္းတံုု ျမီးရွည္ ကိုု။ တီကေတာ့ စားေကာင္းေကာင္းနဲ႔ နွစ္ပြဲ တြယ္လိုုက္ပါတယ္





ဒါကေတာ့ ေခါက္ဆြဲနဲ႔ တြဲဘက္တြယ္ ရမယ့္ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္ ေရွာက္ရြက္ေၾကာ္ေလးေတြပါေတာ့ ပိုုေမႊးပါတယ္ ေရွာက္ရြက္ က စားလိုု႔လဲေကာင္းတယ္ တီေတာ့ ၾကိဳက္တယ္





ျပီးရင္ေတာ့ ဂရပ္စ္ဂ်ဲလီ လိုု႔ေခၚတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာမဲကိုု အခ်ိဳပြဲ သံုုးေဆာင္ပါအံုုးေနာ္ ဒီမွာကေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာ ကိုု သၾကားရည္နဲ႔ ေဖ်ာ္ေသာက္တာ မဟုုတ္ဘဲ ၾကံသကာမႈန္႔ ေရခဲ တိုု႔ နဲ႔ယိုုးဒယားနည္း အတိုုင္း သံုုးေဆာင္ပါတယ္ ဒီမွာကေတာ့ အတံုုးလိုုက္ လုုပ္ထားျပီးသား တခါသံုုးေကာ္ခြက္ေလးေတြ နဲ႔လာပါတယ္ သၾကား အခ်ိဳ နည္းနည္းပါျပီးသားပါ တီက ပါးပါးေလးေတြျပန္လွီးျပီးေတာ့ ၾကံသကာမႈန္႔ နဲ႔ ေရခဲ ထည့္လိုုက္တာပါ ေအးေအးေလး ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ တကယ္ စားေကာင္းပါတယ္





ဒါေတြကေတြကေတာ့ ေဘာနပ္စ္ ပံုုေတြျဖစ္ပါတယ္ အေမရယ္ ညီရယ္ ေမာင္ ရယ္ ကိုုယ္ရယ္ ပါ

အားလံုုးပဲ ခ်မ္းသာ ပကတိ က်န္းမာစြာရွိၾကပါေစ လိုု႔ဆုုေတာင္းေပးရင္ အခ်က္အျပဳတ္ တီခ်မ္း တကယ္လုုပ္ က႑ ကိုု ခဏ ရပ္နားလိုုက္ပါတယ္ေနာ္ .....

A Chen
12:07 AM
28th April 2011
Thursday
Home
Bangkok

31 comments:

  1. ေမာင္ကေခ်ာတယ္ေနာ္ ခ်စ္ခ်င္လာၿပီ ဂလု.

    ReplyDelete
  2. အားေပးသြားတယ္။

    ReplyDelete
  3. ဟယ္ သူမအိပ္ေသးဘူး အဲ့တာေၾကာင့္ ကိုုကိုုမဆလာ က ေျပာတာေနမွာ ဘာတဲ့.....

    ေမာင့္ကိုု အားေပးသြားတာလား မမကြမ္ မြမြ ဆိုုတာကေကာ ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ ကိုုေျပာတာလား ေမာင့္ကိုုေျပာတာလား

    ReplyDelete
  4. က်ေနာ္ကေတာ့ ပဲပုပ္မီးကင္ေထာင္းပီးသားကို ဆီသတ္တဲ့အထဲ
    ထည့္ခ်က္လိုက္တယ္..။
    မယ္ခ်မ္းလိုေတာ့ အခ်ပ္လိုက္ မထည့္ဖူးဘူး။
    ျပီး...အမဲသားနဲ႔ ၾကက္သားနဲ႔ ခ်က္တယ္.။
    ဝက္သားမစားလို႔..။
    ဘဲေသြးလဲမထည့္ပါဘူး။ မစားလို႔ပါ.။



    ေပါက္

    ReplyDelete
  5. တီခ်မ္း ညီ အေသလန္းသည္။ <3 <3

    ၂ခါရွိျပီ။ သူ႔႔ကုိ ဒီမွာ ေတြ႔တာ။ သူအေၾကာင္းေလးေတြ ပုိစ္႔ေရးရင္ အရမ္းအရမ္းကုိ ေပ်ာ္မိမည္။


    စားခ်င္လုိက္ထွာဟယ္။ :P


    တီခ်မ္းရဲ႕ က်ိဳင္းတံုု ျမီးရွည္ကုိ ေျပာပါတယ္။ အဟင္းဟင္း ဟင္းဟင္း :))))

    ReplyDelete
  6. ၾကက္ေသြး MacBook ဆီသတ္ထားတဲ့ဝက္သားအိုး ေတြကို သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္ တီေရ။

    ReplyDelete
  7. သူ႕ေမာင္ကိုပဲ ဘာလို႔ ေက်ာ္ျမင္ေနၾကတာပါလိမ့္။

    ReplyDelete
  8. ေအာက္ဆံုးပံု စိတ္ကုန္။

    ReplyDelete
  9. သုိ ့
    နန္မေတာ္တီခ်မ္း

    အရမ္းႀကိဳက္တာပဲ က်ိဳင္တုံမုန္ ့တီေကာ တီခ်မ္းညီကုိေရာ
    ဘာလုိ ့အဲ့ေလာက္ ေခ်ာေနတာလဲ ေမးေပးစမ္းပါ
    မိခင္ႀကီးက ေခ်ာ၂ခန္ ့၂ႀကီးမလုိ ့ ေခ်ာတာေနမယ္ (ကိုယ့္ဘာသာ ေကာက္ခ်က္ခ်ပလိုက္တယ္)

    မွ
    တခါက ခ်ယ္ရီ

    ပီအက္စ္
    တီခ်မ္းမိခင္ႀကီးနဲ ့ ညီပုံကုိ ျဖဳတ္မပစ္ရ

    ReplyDelete
  10. ထိုင္းမွာ (ခ်င္းမိုင္မွာထင္တာပဲ) အဲ့လိုမ်ိဳးစားဖူးတယ္ ။ ဒါေပမယ့္အဲဒါကို က်ိဳင္တံုျမီးရွည္မွန္းမသိဘူး

    ReplyDelete
  11. ေပါက္ေရ ဟုုတ္တယ္ တီလဲအရင္က ပဲပုုပ္မီးကင္မႈန္႔ ကိုုပဲ ထည့္တာ အေမက အခ်ပ္လိုုက္ ဟင္းရည္တည္ကတည္းက ထည့္ရတယ္တဲ့

    မြန္ပတိ မက္ဘြခ္ကေတာ့ ရွယ္ပဲရွယ္ပဲေကာင္းမွေကာင္း တကယ္ေျပာတာ ေပါ့ေပါ့ေလး ေအဖိုုး ထက္ေတာင္ ေသးေသးတယ္

    ေဒၚရီတာ ေျပာတာ မွန္တယ္ ေမာင့္ ကိုုပဲ ျမင္ေနၾကတယ္ မမကြမ္က အစ အေနာနိမတ္စ္ေတြအဆံုုး ေနာက္ဆိုု သူတိုု႔အေၾကာင္းတင္ေတာ့ဘူး မမရီတာ မနာလိုုျဖစ္ေနတယ္ ေအာက္ဆံုုးပံုု ကိုု မေက်နပ္ရင္ ရွင္လဲ ရွင့္ေမာင္ နဲ႔ တင္ေပါ့ေအ့

    ခ်ယ္ရီေရ မျဖုုတ္ပစ္ပါဘူး ဒီေန႔ မနက္ပဲ အလုုပ္ထဲက တေယာက္ကိုု ေျပာရေသးတယ္ သူက ညီက လွျပီး ကိုုယ္ကမလွလိုု႔တဲ့ ေလ
    ဒီလိုုေပါ့ ကိုုယ္က ဥာဏ္ေကာင္းျပီးေတာ္တာကိုုးေတာ္ လူေတြက တေယာက္ တခုုပဲ ရမွာေပါ့ ကိုုယ္က ေတာ္ျပီး ဥာဏ္ေကာင္းတာကိုုပဲပိုုၾကိဳက္တယ္ ဟိဟိ

    ခ်င္းမိုုင္မွာ ပထရားမွာ ရွိပါတယ္ သူက ထိုုင္း ေျမာက္ပိုုင္းမွာလဲစားၾကတယ္ သိပ္ေတာ့မတူဘူး ခ်က္ပံုု ခ်က္နည္း

    ReplyDelete
  12. David Aye Myat - စားခ်င္စရာေနာ္။ ေနာက္တစ္ပတ္ မဲေဆာက္သြားမွ စားစရာရွိတာေတြကို စားမယ္။ ညီလည္းခ်စ္စရာေကာင္းတယ္။ အေမလဲ ေခ်ာတယ္ (လူရိုင္း တံဆိပ္ ဓါးေသြးေက်ာက္ေတြဘာေတြ မမွာရင္ေပ့ါ)။ ရွင္ကေတာ့ အရင္အတိုင္းပဲ။ ေမာင္ကေတာ့ သနပ္ခါးနဲ့ အနည္းငယ္မွားယြင္းေနသလားလို႔ပါ။
    ၁၄ ေတြ႔မယ္။ ကိုကိုလီလည္းလိုက္မယ္ထင္တယ္။ ျပင္ေနတယ္။ ေမးၾကည့္ျပီး ကြန္ဖန္းလိုက္။11:37 am

    ReplyDelete
  13. တီခ်မ္းေရ
    စားခ်င္စရာ
    အမ်ားၾကီးခ်က္တာပဲ
    နီးရင္လည္းေကာင္းမယ္
    :D

    ReplyDelete
  14. အားလုံးေခ်ာစ္
    အေမကခ်စ္စရာၾကီး

    ReplyDelete
  15. ေက်ာ္နွင္းဆီလြင္ က ဘယ္မွာေနတာတံုုး ဘန္ေကာက္ ဆိုုရင္ ေတာ့ လာစားေလ

    အာပတ္လြတ္ေအာင္ ေျဖထားပံုု ရတယ္ ငွဲငွဲ

    ReplyDelete
  16. ဘန္ေကာက္ လာလည္ရင္ လာစားေျပာတာ ျပီးေတာ့ ငလ်င္သတိထား

    ReplyDelete
  17. က်ေနာ္ က ဘန္ေကာက္မွာ လိပ္စာေျပာလာခ်ားမယ္ :P

    ReplyDelete
  18. နာမည္ေတြဘာေတြအရင္ေျပာေလ အဆင့္မေက်ာ္နဲပ ကိုုလူျပိဳ ရဲ႕

    ေတာ္ၾကာ တိုု႔က ညာေခၚျပီး ဗိုုက္ေဖာက္ခံရမွာ စိုုးတယ္

    ReplyDelete
  19. Hi, i like your cooking recipes and pictures. thanks.

    ReplyDelete
  20. :P တီခ်မ္း က်ေနာ္က မိန္းကေလးပါ :P ဘန္ေကာက္မွာေက်ာင္းတတ္ေနတာပါ. တီးခ်မ္းဗိုက္ေဖာက္ခ်င္ေနတာေတာ့အမွန္ပဲ အစားအေသာက္ေတြ ကို မနာလိုလို႔ :P
    ခင္မင္တဲ့
    မယ္ဒီ

    ReplyDelete
  21. စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ
    လုပ္စားျကည့္ဦးမွ.... ဂလု

    ReplyDelete
  22. ေက်းဇူး တီခ်မ္း အဲဒီနည္းအတိုင္းခ်က္စားလိုက္တာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။

    ReplyDelete
  23. ညီကေခ်ာတယ္။ ေက်းေက်။

    ReplyDelete
  24. အသားကက်ိတ္သားကုိသုံးထားတယ္..ဟင္းေ၇ထဲေရာလို့အဆင္ေျပပါ့မလား...အျကံေပးပါအုန္း :D

    ReplyDelete
  25. အဆင္ေျပတယ္ အေနာေရ တီေတာင္ တိုုက္တိုုက္ဆိုုင္ဆိုုင္ ဒီေန႔ပဲ ခ်က္မလိုု႔ ၾကံေနတာ မနက္ျဖန္ လြယ္ကူစားျမိန္နဲ႔ သူငယ္ခ်င္းေတြ ကိုု ေခၚေကြ်းမလိုု႔ေလ တီက အရည္ထဲကိုု ခရမ္းခ်ဥ္သီး တခါတည္း ထည့္ျပဳတ္မယ္ အရိုုးေတြ ပဲပုုပ္ခ်ပ္ေတြနဲ႔ တူတူ ျပီးေတာ့ အသားၾကိတ္သားကိုုပဲ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ အနွစ္ခ်က္မယ္ ျပီးေတာ့ မွ ဟင္းရည္ထဲ ထည့္ေရာမယ္ အဲ့လိုုခ်က္လဲ ရတယ္ အလြယ္ေပါ့

    အဆင္ေျပမေျပျပန္ေျပာေနာ္

    ReplyDelete
  26. ေတာ္ေသးတယ္။ ေ၇ာလို့ရလို့။မနက္ျဖန္ဘယ္လိုဆက္လုပ္ရမွန္းမသိလို့ အိပ္လို့ေတာင္မေပ်ာ္ဘူး ။ သူငယ္ခ်င္းေတြလဲေခၚထားတာဆုိေတာ့ ။ ဝမ္းသာလိုက္တာ။

    ReplyDelete
  27. Thank u so much for ur reply. I visit ur blog everyday! :)

    ReplyDelete
  28. ေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
  29. လာလည္သြားပါတယ္ခင္ဗ်ား

    ReplyDelete
  30. တီခ်မ္းေရ စားခ်င္ေပမဲ႔ လုပ္ရခတ္လို႕ တီခ်မ္းဆီကစားသြားပါတယ္
    ခ်စ္တဲ႔
    အိသက္

    ReplyDelete