မေန႔က အမဲသားဆီပ်ံ နဲ႔ အာလူးစြန္တန္ဟင္းေအာက္မွာ အမည္မသိတေယာက္က ေတာင္းဆုိလာပါတယ္။ သၾကၤန္မွာ မုန္႔လံုးေရေပၚ စားရမလားဆိုျပီးေစာင့္ေနတာတဲ့။ မုန္႔လံုးေရေပၚ လုပ္နည္းေလး တင္ေပးပါလို႔ ဆိုလာပါတယ္။ တီ က အစကေတာ့ အစီအစဥ္ မရွိပါဘူး။ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ တီသိပ္ၾကိဳက္တဲ့ အထဲမွာ မပါတာက တခ်က္။ ေနာက္ တျခားဟင္းေတြ အမ်ားႀကီး တင္ဖို႔ တန္းစီေနတာက တခ်က္။ ေနာက္ တီ ခုတေလာကမွ စတဲ့ HIV/AIDS အေမးအေျဖ က႑အတြ က္ စာဘတ္ေနရတာနဲ႔ ပိုစ့္တင္ေနရတာနဲ႔ စတဲ့ အေၾကာင္းေတြ ေၾကာင့္ လုပ္ဖို႔ မစီစဥ္ထားတာပါ။ သို႔ေသာ္ ေတာင္းဆိုလာေတာ့လဲ ခ်က္ေပးရတာေပါ့။
ပထမဆံုုး ပံုု-၁-အတိုုင္း ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ေလးေတြကိုု ကိုုယ္လိုုသေလာက္ နယ္မယ့္ ဇလံုုထဲထည့္ပါမယ္။ ေကာင္ညွင္းမႈန္႔ေတြအမ်ိဳးမ်ိဳး ရွိပါတယ္။ တီကေတာ့ ဒီမွာ ရွိတာ ရွာဝယ္ထားတာပါ။ တီက တရုုတ္လိုုဘတ္လိုုက္ေတာ့ လြယ္တယ္။ ေရနဲ႔ၾကိတ္တဲ့ဟာမ်ိဳး ကိုုရွာဝယ္ရပါတယ္ (ပံုု-၂-)။ သူက ပိုုညက္တယ္။ (ဒီလိုုေလဘာကြာသလဲ ဆိုုေတာ့ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ လုုပ္တဲ့ ပေရာစက္ ကြာတာေပါ့။ ရိုုးရိုုး ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ က ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုု ေထာင္းျပီးမႈန္႔တဲ့ ပေရာစက္ နဲ႔ သံုုးတယ္။ ခုုတီ ေျပာတဲ့ဟာကေတာ့ ေရနဲ႔ ၾကိတ္စက္ထဲထည့္ၾကိတ္တယ္။ ေနာက္ အနွစ္ကိုု စစ္ယူ၊ အတံုုးလိုုက္ျဖစ္ေအာင္လုုပ္ ေနလွမ္း ျပီးေတာ့မွ အမႈန္႔ျဖစ္ေအာင္ျပန္ၾကိတ္တဲ့ နည္းသံုုးတယ္။ အဲ့တာေၾကာင့္ သူက ပိုုညက္ပါတယ္) တီက ပိုုေကာင္းတဲ့ ဒီ ေရႀကိတ္မႈန္႔ ကိုုသံုုးပါတယ္ အမွန္ကေတာ့ ဇကာ နဲ႔ျပန္စစ္တာေတြ ဘာေတြမလုုပ္ခ်င္လိုု႔ပ်င္းလိုု႔ပါ)
ျပီးရင္ေတာ့ ပံုု -၃- အတိုုင္း ေရေႏြးေလး နည္းနည္းတည္ျပီးေတာ့ ေရေအးနဲ႔ေရာပါ ၾကက္သီးေႏြးေလးဆိုုရင္ ရပါျပီ။ အဲ့ဒီေရေႏြးေလးနဲ႔ ခုုနက ဇလံုုထဲထည့္ထားတဲ့ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ထဲထည့္ျပီးေတာ့ နယ္ပါမယ္။ ေရကိုု တျပိဳင္တည္း အမ်ားႀကီး မထည့္ပါနဲ႔ လိုုသေလာက္ေလးကိုုနယ္ရင္း ေျဖးေျဖးထည့္သြားပါ။
ပံုု-၄- မွာ ျပထားတဲ့အတိုုင္း အတံုုးေလးရျပီဆိုုရင္ ကိုုယ္လိုုသေလာက္ ဖဲ့ျပီး ရွည္ရွည္ေလး လုုပ္ပါ။ အီၾကာေကြးေတြလုုပ္သလိုုေလ ျမင္ဖူးတယ္မွလား...ျပီးေတာ့မွ ေသးေသးေလးေတြ ျပန္ဖဲ့ ေနာက္ အဲ့ဒီေသးေသးေလးေတြကိုု ေနာက္ထပ္ျပန္ျပီး ေသးေသးေလးေတြကိုု လံုုးေပး။ ပံုု -၅-၆-
တရုုတ္အယူအရဆိုုရင္ ဒီလိုုမုုန္႔လံုုးေရေပၚ ကိုု မိသားစုု စံုုစံုုညီညီရွိတဲ့အခ်ိန္မွာ လုုပ္စားေလ့ရွိပါတယ္။ ဥပမာ မဂၤလာေဆာင္ေတြမွာေပါ့ တရုုတ္ေတြ က မိသားစုု အစံုုဆံုုးအခ်ိန္တခုု ကိုုျပပါဆိုုရင္ အမ်ိဳးထဲမွာ မဂၤလာေဆာင္ရွိတဲ့ အခ်ိန္ပါပဲ။ အဲ့လိုုအခ်ိန္ေတြမွာ အဓိက ေကြ်းေလ့ရွိပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္ဥျပဳတ္ ငံုုးဥျပဳတ္ ေတြလဲထည့္ေကြ်းေလ့ရွိပါတယ္။ အနီေရာင္ဆိုုးေပးရပါတယ္။ အစားအေသာက္မွာ သံုုးတဲ့ အေရာင္မႈန္႔ေလးေတြကိုု ခုုနက ေရစပ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ထည့္စပ္ပါတယ္။ အနီ ကိုု ၾကက္ဥ ငံုုးဥ အတြက္ အဓိက သံုုးပါတယ္။ မုုန္႔လံုုးတ့ဲအခါမွာေတာ့ အစိမ္းေလးေတြဘာေတြလဲထည့္သံုုးေလ့ရွိပါတယ္။ ပံုု-၆- ကိုုေသေသခ်ာခ်ာၾကည့္ပါ မုုန္႔လံုုးတာ ကိုက နွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္ (ရႈပ္လဲရႈပ္တဲ့ တရုုတ္ေတြေနာ္) လံုုးလံုုးေလးျဖစ္ေအာင္ လံုုးထားရင္ သမီးေမြးေအာင္တဲ့ ရွည္ရွည္ေလးေတြဆိုုရင္ သားေမြးေအာင္လိုု႔ ဆိုုပါတယ္။ အေမေျပာျပတာပါ။
ဒီေနရာမွာ ၾကံဳလိုု႔ တီတိုု႔ ေဆြစဥ္မ်ိဳးဆက္ နန္းတြင္ ရတနာ အဲေလ....နန္းတြင္းခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း ၁၅၀၀ ထဲက နည္းတခုုေပးပါမယ္ အေရာင္ေတြမသံုုးခ်င္ဘူးဆိုုရင္ သဘာဝအတိုုင္းလဲျဖစ္တဲ့ အရသာလဲပိုုရွိတဲ့ နည္းပါ။ နည္းနည္းေတာ့ အလုုပ္ပိုုရႈပ္ပါတယ္။ လက္ဘက္ေကာက္စားခ်င္ရင္ ပေလာင္ေတာင္တက္ ေဝါနဲ႔တက္ရတယ္ မွလား....ပံုုထဲမွာ မပါဘူးေလ လိုုက္ရွာမေနနဲ႔......ငွဲငွဲ နန္းတြင္း လွ်ိဳ႕ဝွက္နည္းပါဆိုုေနမွ......
ဒီလိုုပါ ပိန္းဥ သိတယ္မွလား အဲ့တာ ကိုု အခြံသင္ျပီးေတာ့ ေရစပ္စပ္နဲ႔ျပဲေနေအာင္ျပဳတ္ပါ။ မဟုုတ္ရင္ ေပါင္းအိုုးေလးနဲ႔ေပါင္းရင္လဲ ရပါတယ္ ျပဳတ္ျပဳတ္ေပါင္းေပါင္း အဆင္ေျပရာ ၾကိဳက္ရာ လက္တည့္ရာ အိမ္ရွင္မတိုု႔သေဘာ....လုုပ္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ခုုနက ေရၾကက္သီးေႏြးေလးထည့္တဲ့ေနရာမွာ အဲ့ဒီ ေပါင္းထား ျပဳတ္ထားတဲ့ ပိန္းဥ ကိုု ထည့္နယ္ပါမယ္ ျပီးေတာ့မွ လံုုးပါမယ္ အဲ့တာဆိုုရင္ သူက ျပဳတ္လိုု႔က်က္သြားတဲ့အခါ အနံ႔ေလးလဲေမႊးေမႊးေလး နဲ႔ စားရတာလဲ အရသာရွိတဲ့ ပိန္းဥ လံုုးေလး ရပါမယ္။ ေအာ္ျပီးေတာ့ သူကက်က္သြားရင္ ပိန္းဥေၾကာင့္ ခရမ္းေရာင္ေလးျဖစ္သြားတဲ့ အတြက္ အေရာင္ထြက္လဲလွပါတယ္။ FDA နဲ႔လဲမျငိေတာ့ဘူးေပါ့။ ေတာ္ၾကာ တီခ်မ္းေပးတဲ့ နည္းက သတင္းစာထဲမွာ လက္ဘက္ေတြ နဲ႔တန္းစီ ပါလာေနအံုုးမယ္ေနာ္။ ေနာက္တမ်ိဳးက ဆူးေမႊးရြက္အရည္တိုု႔ ေရႊဖရံုုသီး တိုု႔ သံုုးရင္လဲ အစိမ္းေရာင္ (ဒါက ဆူးေမႊးရြက္ကေနရတာ) အဝါေရာင္ (တန္ဖိုုး ပိုုတက္ေအာင္ ေရႊေရာင္လိုု႔ သံုုးပါမယ္) စတာေလးေတြ ရပါမယ္။ အဲ့တာဆိုု ခုုနက ခရမ္းေရာင္ ပိန္းဥ လံုုးေလးေတြနဲ႔ တြဲလိုုက္ေတာ့ အစိမ္း ခရမ္း ေရႊေရာင္စတာေလးေတြနဲ႔ အရသာ ထူးတဲ့ မုုန္႔လံုုးေလးေတြရတာေပါ့ေနာ္။
ဆူးေမႊးရြက္ကိုု ျမန္မာအိမ္ရွင္မ အမ်ားစုုကေတာ့ သိပါလိမ့္မယ္ မသိရင္လဲ တီေတာ့ မေျပာျပတတ္ဘူး ဖက္ရြက္တမ်ိဳးပါပဲ ပန္းအရြက္နဲ႔တူတာေပါ့ ယိုုးဒယားမွာေတာ့ ၾကက္သားကိုု အစာနဲ႔ နယ္ျပီး ဆူးေမႊးရြက္ နဲ႔ ထုုပ္ ဆီပူအိုုးထဲထည့္ေၾကာ္တဲ့ ၾကက္သား တမ်ိဳးေရာင္းပါတယ္ အျမိဳ႕ ျမိဳ႕ အနယ္နယ္ ဆိုုင္တိုုင္းမွာရနိုုင္ပါတယ္။ ေၾကာ္ျငာ....ေၾကာ္ျငာ....
ၾကက္သားထုုပ္ထားတဲ့ ဆူးေမႊးရြက္.....ပံုု.....English လိုုေတာ့ Pandan leaf လိုု႔ေခၚတြင္ပါတယ္တဲ့
ျပီးရင္ေတာ့ အေပၚက ပံုု -၉ -မွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ေရေႏြး ကိုုဆူေအာင္တည္ျပီးေတာ့ ခုုနက လံုုးထားတဲ့ မုုန္႔လံုုးေလးေတြကိုု အကုုန္တခါတည္း ထည့္လိုုက္ပါမယ္။
ေရဆူဆူထဲကိုု မုုန္႔လံုုးေတြ ထည့္လိုုက္တဲ့ အခါေရေတြက ေအးကုုန္ပါမယ္ ေယာက္ယက္မခတ္ပါနဲ႔ ခဏေနရင္ ျပန္ဆူလာပါလိမ့္မယ္ မုုန္႔လံုုးေလးေတြ က်က္တဲ့ အခါ သူ႔အလိုုလိုု ေရေပၚေပၚလာပါလိမ့္မယ္ တီခ်မ္းနည္းအတိုုင္းသံုုးရင္ တီခ်မ္းတန္းခိုုးေတြက ဘေလာခ္ ကေန တဆင့္ ကူးေျပာင္းေပးထားတာပါ စိတ္မပူပါနဲ႔...ငွဲငွဲငွဲ....အဲ့လိုု ေရေပၚကိုု က်က္တဲ့ အခါ အလိုုလိုု ေပၚလာလိုု႔လဲ မုုန္႔လံုုးေရေပၚလိုု႔ ဟိုုးအရင္ ေရႊလူမ်ိဳး ပညာရွိေတြက မွတ္သားထားၾကတာျဖစ္ပါတယ္။ ေပၚမလာရင္ မုုန္႔လံုုးေရငုုတ္ သိုု႔ မုုန္႔လံုုးေရနစ္ လိုု႔မ်ားေခၚမလားမသိဘူးေနာ္...မုုန္႔လံုုးေလးေတြ စေပၚလာျပီဆိုုတာနဲ႔ အေလာတႀကီး မဆယ္ပါနဲ႔အံုုးေနာ္ အကုုန္က်က္ျပီး ေရေပၚေပၚတာေသခ်ာေအာင္ တူေလးနဲ႔ ေျဖးေျဖးေလးေမႊေပးပါ အကုုန္က်က္တာေသခ်ာျပီဆိုုမွ ခုုနက မုုန္႔လံုုးေတြအကုုန္ကိုု ဇကာထဲေလာင္းထည့္ျပီး ေရစစ္လိုုက္ပါ ျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္း ေရက်က္ေအးထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္ (ပံုု-၁၂-) ထဲကိုု ဇကာထဲက မုုန္႔လံုုးေတြ ထည့္လိုုက္ပါမယ္ ေကာက္ညွင္းျဖစ္တဲ့အတြက္ အဲ့လိုုေရေအးမစိမ္ထားရင္ ျမန္မာ မုုန္႔လံုုးေတြလိုု လံုုးျပီးတဲ့ အခါ တလံုုးနဲ႔ တလံုုးကပ္ကုုန္တာေတြ႔ရပါမယ္
ျပီးရင္ ခုုနက အိုုးနဲ႔ပဲ ေရက်က္ေအးနည္းနည္း ကိုုထပ္တည္ပါမယ္ ေရဆူရင္ သၾကားနည္းနည္းထည့္ျပီးတည္ပါ ပံုု -၁၃-၁၄- တလက္စတည္း ေမႊေပးေနပါ သၾကားေတြ အကုုန္ေပ်ာ္ကုုန္ျပီဆိုုရင္ေတာ့ အုုန္းနိုု႔ထည့္ပါမယ္ တီကေတာ့ ဒီမွာ အလြယ္ ဘူးနဲ႔ အုုန္းနိုု္႔ကိုုပဲသံုုးလိုုက္ပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာဆိုုရင္ေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ညွစ္ထားတဲ့ အုုန္းနိုု႔ေမႊးေမႊးေလး သံုုးရတာေပါ့ တခါတခါ မတုုိးတက္တဲ့ နည္းပညာက ပိုုေကာင္းတာေတြ႔ရပါတယ္။ အုုန္းနိုု႔ကိုု အီမွာ စိုုးတဲ့ အတြက္ အေလာေတာ္ပဲထည့္ပါ ျပီးေတာ့ ဒီမွာ လွ်ိဳ႕႕ဝွက္ နည္းေနာက္တခုုကလဲ အုုန္းနိုု႔ ဟာဆီပဲ သတ္သတ္ ေရနဲ႔ပဲ တည္တည္ အီ လာတတ္တဲ့အတြက္ “ဆား” နည္းနည္းေလးထည့္ေပးရပါမယ္။ ျပီးရင္ အုုန္းနိုု႔ ကိုု ျမည္းၾကည့္ပါ အခ်ိဳ အငံ အေတာ္ပဲဆိုုရင္ေတာ့ ရပါျပီ။ အခ်ိဳ လိုုရင္ သၾကားနည္းနည္း ထပ္ထည့္နိုုင္ပါတယ္။
ျပီးရင္ေတာ့ ပံုု -၁၆-၁၇- မွာျပထားတဲ့အတိုုင္း ခုုနက ေရစိမ္ထားတဲ့ မုုန္႔လံုုးေလးေတြကိုု ေရျပန္စစ္လိုုက္ပါ ေနာက္ ခုုနက ဆူေနတဲ့ အုုန္းနိုု႕ အိုုးထဲ ကိုုထည့္လုုိက္ပါ ခဏ ေပးဆူလိုုက္ရင္ ပံုု -၁၈-မွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း အရသာရွိလွတဲ့ အုုန္းနိုု႔ မုုန္႔လံုုးေရေပၚ တအိုုးရပါျပီ။
ဒါကေတာ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ထားတဲ့ ခ်က္ျပဳတ္ရတာ လြယ္ကူ ျမန္ဆန္ သက္သာ အင္မတန္ေကာင္းအရသာရွိတဲ့ အန္တီခ်မ္း တိုု႔ နန္းတြင္းနည္းမဟာ အုုန္းနိုု္႔မုုန္႔လံုုးေရေပၚပဲျဖစ္ပါေတာ့တယ္ ခင္ဗ်ား....အဲေလ ရွန္.....
ေဘးကပံုုကေတာ့ မုုန္႔လံုုးေရေပၚမဟာ ကိုု တုုတ္ေနတဲ့ မာတာ မဟာ မိခင္ မားမားႀကီးပဲျဖစ္ပါေတာ့တယ္။
အျခားနည္း။
တီက တရုုတ္နည္း လုုပ္ျပထားလိုု႔ ျမန္မာနည္းေလး စားခ်င္ၾကတယ္ဆိုုရင္လဲ ရပါတယ္ အစပိုုင္း မုုန္႔လံုုးနယ္ ေနတဲ့ေနရာမွာ ေသးေသးေလးေတြမလံုုးပဲနဲ႔ နည္းနည္းအေနေတာ္လံုုးျပီးေတာ့ အထဲမွာ ထန္းလ်က္ တိုု႔ ငရုုပ္သီးစိမ္းတိုု႔ ထည့္ျပီး ဌာပနာ ပါ ျပီးေတာ့ ေရဆူဆူမွာ ျပဳတ္ျပီး ဆယ္လိုုက္ပါ ေနာက္ျပီးရင္ အုုန္းသီး ျခစ္ေလးေတြ နဲ႔ ပြဲျပင္လိုုက္ရင္လဲ ႀကီးေတာ္ေတာင္းဆိုုသလိုု ဘုုန္းႀကီးလဲကပ္လိုု႔ရတဲ့ အရပ္ထဲလဲေဝ လိုု႔ ရတဲ့ ျမန္မာ ထန္းလ်က္ မုုန္႔လံုုးေရေပၚရတာေပါ့ေနာ္။ ဘုုန္းႀကီးပြဲထဲေတာ့ ငရုုတ္သီး မပါေစနဲ႔ေပါ့ေနာ္ ေတာ္ၾကာ တီခ်မ္း သတိမေပးဘူးမေျပာနဲ႔ေနာ္....
ေနာက္တနည္း။
အဲ့လိုုမွ မၾကိဳက္ေသးဘူးဆိုုရင္လဲရပါတယ္ တီခ်မ္းနည္းက ဘိုုးဘိုုးေအာင္ နည္းလိုုပဲ ေရလဲသံုုးလိုု႔ ရပါတယ္ တီ့နည္းအတိုုင္း မုုန္႔လံုုးပါ ခ်က္ပါ ျပီးေတာ့ အုုန္းနိုု႔ ရည္ အစား ထန္းလ်က္ရည္ေလး နည္းနည္းျပစ္ျပစ္တည္ျပီး ပြဲျပင္မယ္ဆိုုရင္ ေဟာဒီက စားၾကအံုုးမလား မုုန္႔ၾကာစိ ဆိုုတာလဲ......ရပါတယ္လိုု႔ေနာ္..........
ကဲကဲ တရုုတ္ရိုုးရာ ျမန္မာ့ရိုုးရာ မုုန္႔လံုုးေရေပၚေလးေတြ အရပ္ထဲမွာ ေဝလိုု႔ ေပ်ာ္ရႊင္တဲ့ ျမန္မာသၾကၤန္ေလးျဖစ္ၾကပါေစေနာ္
ပေဟဠိ။
ပံုု-၆- ကိုုေသခ်ာၾကည့္ပါ ဘာေတြ႔သလဲ ေျဖပါ
အားလံုုးကိုုခ်စ္တဲ့
တီခ်မ္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ပံု ၆မွာ ေတ႕ြတာ ၂ ၃ ၄ တဲ့ .. :D
ReplyDeleteမိုးခါး
最後一張照片我給老媽看了,哈哈,世界真小啊..
ReplyDelete保重 兄弟!
ေတာ္တယ္ မိုုးခါး ေယာက်္ား ရရင္ သားေလးေမြးလိမ့္မယ္ အဟစ္ဟစ္ဟစ္
ReplyDeleteေအာ္ ဟုုတ္တယ္ လိုု႔ ေျပာသားပဲ ကိုုေတဇာေအာင္ တင္ဇာေအာင္ သိန္းေဇာ္ေအာင္ တင္ဇာေအး ေတေဇာ္ေအာ္ ကမွ မယံုုတာ
တီခ်မ္းေက်းဇူးအမ်ားၾကီး အထူးအထူးတင္ပါတယ္။ အခုလို မအားတဲ့ၾကားက ေတာင္းဆိုလာတာ ကို အေရးတယူလုပ္ျပီး တင္ေပးတဲ့ တီခ်မ္းကို အရမ္းကို ေလးစားမိပါတယ္.။ ေတာင္းဆိုတဲ့ anonymous ပါ။ တီခ်မ္းျပထားတဲ့ တံဆိပ္နဲ ့ပံုကို ဓါတ္ပံုရိုက္ျပီး ရွာ၀ယ္လိုက္ပါ့မယ္။ တီခ်မ္းနွစ္သစ္မွစျပီး ျပီးျပည့္စံုျပီး က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ ျပီး ေအာင္ျမင္တိုးတက္ပါေစလို ့..
ReplyDeleteျဖိဳး
စားသြားတယ္။ း)
ReplyDeleteရပါတယ္ ႀကီးေတာ္ျဖိဳးရယ္
ReplyDeleteနာမည္ေတြ႔မွပဲ ငယ္ခ်စ္ကိုု သတိရမိေတာ့တယ္ (ေမာင္မသိေစနဲ႔ေနာ္....ရႈး...)
ႀကီးေတာ္ျဖိဳးကေတာ့ မိန္းကေလးမွတ္တယ္
တီ့ ငယ္ခ်စ္ကေတာ့ ေကာင္ေလးပါ အဟစ္ဟစ္
အဲ့အထုုပ္ က ပါရာဂြမ္က ေဂါမန္႔မွာ ရတယ္
ေတာ့ပ္တိုု႔ တက္စ္ကိုုတိုု႔မွာလဲ ရပါလိမ့္မယ္
နီးစပ္ရာမွာ ဝယ္လိုုက္ပါ
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ေစာင္.ေနတဲ.ထဲမွာပါသူတစ္ေယာက္ပါ
ReplyDeleteတီခ်မ္းေရ
ReplyDeleteပံု ၆ က ခစ္ ခစ္
အလုုပ္မအားတဲ့ ၾကားက ျပန္ေျဖေပးတဲ့ တီခ်မ္းက သိပ္ သိပ္ ခ်စ္ဘိုု့ေကာင္းတာဘဲ
ကေလး မလိုခ်င္တဲ့သူဆို ေလးေထာင့္ပံုလုပ္စားရမလား =D
ReplyDeleteတီခ်မ္း..
ReplyDeleteသေဘာက်လိုုက္တာ အဆင့္တုုိင္းစိတ္ရွည္လက္ရွည္ရွင္းျပထားလိုု ့..
အိုုင္အိုုရာ
ဟုုတ္တယ္ အိုုင္အိုုရာ (အမေလး ဟဲ့ ေခၚရတာ ေထာက္တာ အအရရယ္ )
ReplyDeleteတီေတာင္ ေက်ာက္ေက်ာထိုုးမလိုု႔ဘမ္း မရွိလိုု႔ တခါဘဲ လုုပ္စားမွာ သိေနေတာ့ မဝယ္ခ်င္ဘူး ေပါင္းအိုုးေတာ့ သြားဝယ္ရမယ္ ေနာက္ေန႔ သာကူ ဝက္သား အစာသြတ္ လုုပ္စားမလိုု႔လာအားေပးအံုုးေနာ္
တီေရ ရန္ကုန္ျပန္ေတာ့ အဲဒီအထုပ္နဲ႔ အေမရယ္ မုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္တာ မာသြားလို႔။ အစပ္ လိုတာထင္တယ္။
ReplyDeleteThanks for your patience and sharing.
ReplyDeleteWith love,
Gyidaw