Saturday, April 30, 2011

ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း

အင္း ဘာစားရမလဲ လဲ မသိေတာ့ ခုုတေလာ ရိုုးရိုုးသားသား ဖိုုးသခြားေလးေတြပဲ အာရံုုလာေနတယ္ အသားေတြပါေတြ သိပ္မစားခ်င္ဘူး ေဒၚခ်စ္ က ျဖဴစုုတ္စုုတ္ လိုု႔ ေျပာထားတဲ့ အတြက္လဲ အေရာင္ေလးနဲ႔ ခ်က္ျပီး တင္ခ်င္ပါတယ္ အဲ့တာနဲ႔အိမ္မွာ အသင့္ရွိေနတဲ့ ဘဲဥ ကိုုပဲ ခ်က္စားမယ္ လိုု႔ေတြးပါတယ္။ ၾကက္ဥ ကိုု ေနာက္ပိုုင္းမွာ လူေတြက အလြယ္ ခ်က္စားၾကေပမယ့္ ကိုုယ္ကေတာ့ ဘဲဥ စစ္စစ္ ကိုုမွ ၾကိဳက္ပါတယ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္စားမယ္ ဆိုုရင္ေျပာတာပါ တကယ္လိုု႔ မက်က္တက်က္ ေၾကာ္မယ္ ဆိုုရင္ေတာ့ ၾကက္ဥ ကိုုပဲ ပိုုၾကိဳက္ပါတယ္ အေၾကာ္ဆိုုရင္ေတာ့ ၾကက္ဥ ေပါ့ ဟင္းခ်က္စားမယ္ဆိုုရင္ေတာ့ ဘဲဥ ေပါ့ ဒီလိုုခြဲပါတယ္ ေရြးခ်ယ္စရာလဲရွိရင္ေျပာတာပါ။





တီ့ တိုု႔ ခ်က္တဲ့ ဘဲဥ ခ်ဥ္ရည္ က အရင္ေၾကာ္ပါတယ္ အေမ ဆီက သင္ထားတဲ့ အတိုုင္းပါ တီကလဲ ေၾကာ္ျပီး မွ ခ်က္တာ ပိုုၾကိဳက္ပါတယ္ မုုန္႔ဟင္းခါးေတြ ထဲမွာ ထည့္တဲ့ အိုုးဘဲဥ လိုုမ်ိဳး ျပဳတ္ျပီး ဓါးျခစ္ခ်က္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းဆိုုရင္ တယ္မၾကိဳက္ခ်င္ပါဘူး ေနာက္ျပီး တခ်ိဳ႕ဘဲဥ ကိုု အခ်ပ္လိုုက္ေၾကာ္ျပီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္တာ ရွိေသးတယ္ အဲ့တာမ်ိဳး အမုုန္းဆံုုးပဲ....ထားပါေတာ့

ပထမဆံုုး ဘဲဥကိုုျပဳတ္ပါတယ္ ေနာက္ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးေလးေတြ နဲ႔ ထက္ျခမ္းခြဲပါတယ္ ျပီးေတာ့မွ ဘဲဥ ကိုုဆီပူထဲ ခဏ ေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္ အခြံေလးေတြ ေရႊေရာင္သန္းလာတဲ့ အထိေၾကာ္ေပးပါ ျပီးေတာ့မွ ျပန္ဆယ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ထားပါမယ္ ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ ကိုုေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါ ေနာက္ဆံုုးပန္းကန္ ကေတာ့ မန္က်ည္းနွစ္ေတြကိုုေဖ်ာ္ထားတာပါ အသင့္ျပင္တာေတြျပီးျပီဆိုုရင္ ခ်က္တဲ့စခန္းထပါမယ္ေနာ္





ပထမဆံုုး ဆီပူထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကိုုအရင္ဆီသတ္ပါမယ္ တလက္စတည္း အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ နႏြင္း နည္းနည္း ထည့္လိုုက္ပါ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေတြ ေရႊေရာင္သန္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ထည့္ပါမယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ႏြမ္းတဲ့ အထိေသခ်ာေမႊေၾကာ္ေပးေနပါ





ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုငး္ အနွစ္ျဖစ္သြားျပီဆိုုရင္ မန္က်ည္းမွည့္ ေရထည့္ပါမယ္ ခဏေပးဆူ လိုုက္ရင္ေတာ့ ဘဲဥ ထည့္လိုု႔ ရပါျပီ။ ဘဲဥထည့္ျပီးရင္ ဆီပ်ံတဲ့ အထိ ခဏတည္ေပးပါေလ။ ဆီပ်ံလာျပီဆိုုရင္ေတာ့ အိုုေကပါပဲ တီကေတာ့ တခါတေလ အေရေလးဆမ္းစားခ်င္ရင္ ဆီပ်ံ ေရက်န္ေလးလဲ ခ်က္တတ္ပါတယ္





ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း လြယ္ေကာင္းသက္သာ ျမန္ဆန္အရသာရွိ ဘဲဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တခြက္ရပါျပီ
စားၾကပါအံုုးေနာ္





ဒါေလးကေတာ့ ေဘာနပ္စ္ အခ်ိဳတည္းဖိုု႔ ဒူးရင္းသီးပါ

A Chen
7:15 PM
30th April 2011
Saturday
Home
Bangkok

5 comments:

  1. ၾကက္ဥနဲ႔ ငါးေသတၱာၾကိဳက္ေတာ့ ဘယ္သြားသြားအဆင္ေျပတယ္။
    တီခ်က္ထားတာျမင္ေတာ့ စားခ်င္လိုက္တာ။
    ခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ အိမ္က ပါလာတာေတြနဲ႔ ႏွပ္ေနတယ္။ အဲဒါေတြ ကုန္သြားရင္ ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ခ်က္စားဦးမွ ..
    ဒူးရင္းေတာ့ လံုး၀မၾကိဳက္။ ႏွာေခါင္းေလး ပိတ္ထားတယ္။ း))

    ReplyDelete
  2. ဆီျပန္ ေရက်န္မွ ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  3. ကိုယ္ခ်က္တဲ့ဟင္းေတြ အေရာင္မပါရတဲ့အေၾကာင္းက ဘာင႐ုတ္သီးအမႈန္႔မွ မသံုးလို႔ပဲ။

    ReplyDelete
  4. ႀကိဳက္တယ္ ႀကိဳက္တယ္ ႀကိဳက္တယ္ တီခ်မ္းေရ တို႔လည္း အသားဟင္းမႀကိဳက္ဘူး အဲလိုဟင္းေလးေတြပဲ စားခ်င္တာ၊ အသားဟင္းက အိမ္က ကာနီဗိုးႀကီးအတြက္ပဲ ခ်က္ေနရတာ။ ဒီတခါ ဟင္းေရာ အခ်ိဳပဲြေရာ မိုက္စ္တယ္....

    ReplyDelete
  5. These messages were sent while you were offline.

    9:39 PM blissofus@gmail.com: တီခ်မ္းခ်က္ေသာ ဘဲဥဟင္းမိ်ဳး ခ်က္စားသည္
    အလြန္ေကာင္းသည္
    ေက်းဇူးတင္ပါအိ :)

    ReplyDelete