မေန႔ က စားစရာေတြတင္ပါတယ္ ေဒၚစနိူး စီပံုးမွာ လာေအာ္လို႕ပါ အရင္လို တကူးတက ဘေလာခ္ အသိ လူေတြအကုန္မေခၚေပမယ့္ စားေစခ်င္တဲ့ ေစတနာ တကယ္ရွိပါတယ္ အျပင္မွာ တကယ္ၾကံဳလာရင္လဲ ခ်က္ေကြ်းမွာပါ။ ထားပါေတာ့ စကားေတြ စကတည္းက ကားကုန္မယ္။ ဇာတ္လမ္းေတြေဝ့ ကုန္မယ္။ ေနာက္တခု က ကိုယ္တို႔ လို နိုင္ငံရပ္ျခားေရာက္လူေတြ လြယ္လြယ္နဲ႔ခ်က္စားလို႔အဆင္ေျပေအာင္ ကိုယ္က ပံုေတြ ဘာေတြ ေသခ်ာရိုက္ျပီး နည္းေတြလဲ လြယ္လြယ္ေလးျဖစ္ေအာင္ လုပ္တင္ေပးတာပါ။ ေစတနာေတြ ေစတနာေတြ ေနာ္ (အဲ့ဒီ ေစတနာေတြ ေၾကာင့္ လင္ေကာင္းသားေကာင္း မ်ားမ်ား ရပါေစဘုရား ဤကားစာကားခ်ပ္)
ကိုယ္ကလဲ အခ်က္အျပဳတ္ကို ဝါသနာ ကိုပါတာဆိုေတာ့ ေလ (မိန္းမ ပီသတာပါ ေနာ့-ေဒၚရီတာ တို႔လိုဟင္းမခ်က္တတ္တဲ့ fast food အုပ္စု မ်က္ေစာင္းႀကီးနဲ႔ လွမ္းၾကည့္ၾကပါတယ္)
ဇာတ္လမ္း ေလးရဲ႕အစကဒီလိုပါတဲ့ သားတို႔ သမီးတို႔ ေမာင္ညီမေလးမ်ားတို႔ေရ။
တီက ေဒၚသစ္အိမ္ကို ဟိုတခါ ဝက္သားတုတ္ထိုးသူတင္ကတည္းက မၾကာမၾကာ သြားသြားေခ်ာင္းေလ့ရွိပါတယ္ အဲ့တာနဲ႔ ဒီေန႔လဲ ေဒၚသစ္ အိမ္ဘက္ေရာက္ေတာ့ အံမယ္ ေရေရလည္လည္ကိုခ်က္ျပီးေတာ့ စားေနပါတယ္ ေျပာတာကေတာ့ ျဖိဳသလစ္တဲ့ တကယ္ပဲ တတ္လဲတတ္နိုင္တဲ့ မိသစ္ အံမယ္ သူတို႔ သူငယ္ခ်င္းေတြ တသိုက္က ေျပာပါေသးတယ္ တီခ်မ္း အိမ္မွာ ဘာညာ မိသစ္ ကလဲ ဟင္းလာျမည္းေပးပါသတဲ့
ေျပာေနလိုက္ၾကတာ ေပ်ာ္စရာႀကီးပါ ၾကည့္ၾကပါ သူ႔ ကြန္မန္႔ကေနယူလာတာပါ
အဲ့တာနဲ႔ ကိုယ္ကလဲ ဘယ္ရမလဲ
ေျမနီကုန္း ဦးေျပာင္ မယားပါ တူမ၏ ခမည္းခမက္အမ်ိဳး
ပန္းတေနာ္ ဦးမဲ ဟိုဘက္ဒီဘက္အတင္းစပ္ေတာ္ေသာ တူမ
မူလလက္ေဟာင္း
ပုသိမ္ ေဒၚခ်မ္း aka နန္းမေတာ္ မယ္နု ညီမအရအရင္း စာဆိုေတာ္ မဟာကဝိ နန္းမေတာ္ မိမိခ်မ္းပဲေလ ေနာ့
ဒီလို ျပန္လည္စိန္ေခၚခဲ့ပါတယ္ ငွင္းငွင္းငွင္း
(အဲ့တာနဲ႔ပဲ ဒီပိုစ့္ကိုတညလံုး အိပ္ေရးပ်က္ခံေရးရေတာ့တာေပါ့ေလ ကိုယ့္စကားနဲ႔ ကိုယ္ပဲေလေနာ့ ေဒၚသစ္ကလဲ ေန႔ေတာင္မကူးေသးဘူး လက္ေဆာင္နဲ႔ လာေနပါျပီ ခုမွပဲ desperate house wives ထဲက bree နဲ႔ katherine လိုျဖစ္ေနျပီ ဟိဟိဟိ)
ကဲ အဲ့ေတာ့ သူ႔ ကို လက္စားေခ်တဲ့ အေနနဲ႔ ဘာခ်က္ၾကြားအဲေလ ဘာခ်က္ေကြ်းရမလဲ စဥ္းစားေတာ့ တီခုတေလာ ခ်က္ေနတာ ျမန္မာဟင္းေတြ ဆီျပန္(ဆီပ်ံ- မဟုတ္ပါ credit to Rita ever green မသိရင္ ဗီဒီယို ထုတ္လုပ္ေရးလိုလိုေနာ္ နာမည္က ေျပာပါတယ္)ေတြမ်ားေနတာမွလား အဲ့ေတာ့ အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္ အားလံုးကို ခုတခါ တရုတ္စာ ခ်က္ေကြ်းမယ္ စိတ္ကူးပါတယ္ အဲ့တာနဲ႔ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေတာ့ တခါမွမခ်က္ေကြ်းဘူးေသးတဲ့ နံရိုး ၾကံမဆိုင္ ကိုသတိရပါတယ္ တေန႔ကလဲ စီယမ္ပါရာဂြမ္(siam paragon) ကိုေရာက္ေတာ့ ၾကံမဆိုင္ေတြေတြ႔တာ ေကာင္းမယ့္ပံုရတာနဲ႔ ဝယ္လာတာရွိပါတယ္ (ဘာနဲ႔တြဲမယ္ထင္လဲ အသားဟင္းကို ေျပာျပဘူးေနာ္ ေအာက္အထိဖတ္) အဲ့တာနဲ႔ ၾကံမဆိုင္ဖတ္ေလးေတြ ကုိအေနေတာ္ အတံုးေလးေတြလွီး (ဓါတ္ပံုရိုက္တဲ့ m a e နဲ႔ေမတဲ့ ေဒၚေမ ေျပာပါအံုးမယ္ လွီးနည္းပါသင္ေပးတယ္လို႔.... ခ်က္ရင္လြယ္ေစခ်င္တဲ့ေစတနာပါ ရပါေစ ေနာက္တေယာက္ ခိခိခိ) နံရိုး (ရွယ္နံရိုးေရြးဝယ္ပါ အရိုးနည္းနည္းအသားမ်ားမ်ားေနာ္ မဟုတ္ရင္ စားမေကာင္းဘူး) နဲ႔ တီကေတာ့ သံုးထပ္သားေလးပါ နည္းနည္းထည့္ပါတယ္ အဲ့တာမွ ဟင္းရည္က်က္တဲ့အခါက်ရင္ ဆီေလးပါနည္းနည္းေလး မဆိုစေလာက္ စားေကာင္းရံုေဝ့ေနမွာျဖစ္ပါတယ္။ လွီးခြ်တ္ျပီးသား ၾကံမဆိုင္ရြက္ေတြနဲ႔ ေရစင္စင္ေဆးထားတဲ့ နံရိုး နဲ႔ သံုးထပ္သားေတြ ကို ခ်က္မယ့္ အိုးေလးထဲ အသင့္ထည့္ ေရအျပည့္ထည့္ျပီးေတာ့ တည္ပါမယ္ ပံုပါအတိုင္း အဆင့္ဆင့္ပါ။ စျပဳတ္တဲ့အခါကတည္းက ဂ်င္းဖတ္ခတ္ႀကီးႀကီး ကို ဓါးျပားရိုက္ျပီး တခါတည္းထည့္ျပဳတ္ေပးပါ ဒီေနရာမွာ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ မထည့္ေသးပါဘူး
(ေျပာအံုးမယ္ တီတို႔ တရုတ္ခ်က္နည္းနဲ႔ ျမန္မာ ခ်က္နည္း မတူပါဘူး တရုတ္ခ်က္နည္းက ၾကံမဆိုင္ဖတ္ကို ႀကီးႀကီး လွီးျပီးေတာ့ ျမန္မာခ်က္နည္းက ေသးေသးလွီးပါတယ္ ဘာလို႔လဲေတာ့ မသိပါ။ ေနာက္တခုက ျမန္မာခ်က္နည္းက နႏြင္း နည္းနည္းထည့္ပါတယ္ တရုတ္က မထည့္ပါဘူး အဲ့တာကေတာ့ ၾကိဳက္တတ္ရာထင္ပါတယ္ တရုတ္ဟင္းေတြ က ဘယ္ဟင္းမွ နႏြင္းထည့္တာ မေတြ႔ဘူးသေလာက္ပါပဲ။ ေနာက္တခုက ျမန္မာေတြ က ၾကံမဆိုင္ကို ဘဲသားနဲ႔ခ်က္တာ မ်ားျပီး တရုတ္ေတြကေတာ့ နံရိုးမွ နံရိုး ဝက္မွဝက္ပါပဲ အဲ့တာေလးေတြကြာျခားပါတယ္)
ပံုေတြမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ဟင္းရည္ဆူေအာင္အရင္တည္ပါမယ္ ဟင္းရည္ဆူျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ လိုသေလာက္ထည့္ျပီးေတာ့ ထပ္တခါ ဆူေအာင္ တည္ပါအံုးမယ္ တီတို႔ကေတာ့ အိမ္မွာခ်က္ရင္ စားေကာင္းေအာင္ (အိမ္မွာလဲအလြယ္အျမဲတမ္းရွိေနေတာ့) အရက္ျဖဴကေလးနည္းနည္းထည့္ပါတယ္ အဲ့တာဆိုရင္ ပိုေမႊးျပီး ပိုလည္းစားေကာင္းပါတယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့လုပ္ၾကေနာ္ ခုေတာ့ တီလဲဒီမွာ အရက္ျဖဴအလြယ္မရွိေတာ့ မထည့္ရပါဘူး (ျဖဴ႕ ကို လြမ္းတယ္ကြယ္) ဝီစကီ တို႔ ဂ်င္တို႔ ေဗာလ္ဒဂါ တို႔နဲ႔က်ေတာ့မလိုက္ဘူးေလေနာ္ တီ့အေမေျပာျပတာေတာ့ အဲ့တာက တရုတ္ရိုးရာ မီးေနသည္ေတြ ကို နိူ႔ပိုထြက္ေအာင္ ခ်က္ေကြ်းတာပါတဲ့ ျမန္မာအယူ ႏြားျမီး စြပ္ျပဳတ္လိုေပါ့ေလ (ဟုတ္ပါတယ္ တီခ်မ္းက ဒါေတြလဲသိတာပါပဲ ညွင္းညွင္းညွင္း တီခ်မ္းသိတာေတြေျပာျပရင္ မ်က္လံုးေတြအကုန္ျပဴးကုန္မယ္ လာလာဖတ္ရလြန္းလို႔ေျပာပါတယ္ )
ကဲပါ အဲ့လိုအခ်ိဳ အေပါ့ ျမည္းျပီး ေနာက္တခါ ဆူျပီးဆိုရင္ေတာ့ ရပါျပီ ဒီလိုေလး ဟင္းရည္က “ၾကည္” ဆီေလးမသိမသာ “ေဝ့” (သံုးထပ္သားေၾကာင့္) အရသာေလး “ခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳး” နဲ႔ “ေရလည္ျမိန္ ၾကံမဆိုင္ နံရိုး”ပါ
ကဲခုနကမေျပာျပဘူးလို႔ေျပာထားတဲ့ တြဲဖက္မယ့္ အသားဟင္းကို ခုေျပာျပပါမယ္ အသားဟင္းေတာ့ မဟုတ္ ပါဘူး အသည္းဟင္းလ်ာပါ “လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္နည္းမွန္ စားရန္ အသည္းဟင္း” လို႔ေတာင္ ေျပာရမလိုပါပဲ
တကယ္ပဲ ခ်က္ရတာလဲလြယ္ စားလို႔လဲေကာင္း (အသည္းၾကိဳက္ရင္ေပါ့ေနာ္ မၾကိဳက္တဲ့ မစားတဲ့ လူေတြအတြက္လဲ ေျပာျပအံုးမွာပါ ေစတနာေတြေနာ္ ေနာက္တေယာက္ ရပါေစသား)
ကဲပါ ဟင္းစခ်က္ၾကရေအာင္ေနာ္...ပထမဆံုး ပါးပါးေလးလွီးထားတဲ့ အသည္းေလးေတြကို ဟင္းခ်က္ ေကာ္မႈန္႔ နဲ႔နယ္ပါမယ္
ကဲပါ ဟင္းစခ်က္ၾကရေအာင္ေနာ္...ပထမဆံုး ပါးပါးေလးလွီးထားတဲ့ အသည္းေလးေတြကို ဟင္းခ်က္ ေကာ္မႈန္႔ နဲ႔နယ္ပါမယ္
ပါးပါးေလးလွီး အဲ့တာ က ဒီဟင္းလ်ာမွာ ေတာ္ေတာ္ေလးအေရးႀကီးပါတယ္ ထူလြန္းရင္ အသည္းက မာျပီးစားမေကာင္းေတာ့ပါဘူး ျပီးေတာ့ အသည္းကို စဝယ္ကတည္းကလဲ နုတာေလးေရြးဝယ္ဖို႔လိုပါတယ္ အသည္းအစိမ္းေတြေတြ႔ဖူးၾကရဲ႕မွလား အနီေရာင္အတံုးႀကီးေတြေလ ဒါေပမယ့္ ဝယ္တဲ့အခါ အဝါေရာင္သန္း ေနတာေလးေရြးဝယ္ပါ အဲ့တာက ပိုနုတဲ့အသည္းပါ (ဘယ္လိုသိလဲမေမးပါနဲ႔ “ဝါ” ကစကားေျပာတာပါ ငွဲငွဲငွဲ)
ေနာက္ ခုနက ေျပာသလို ပါးလွပ္ေနေအာင္ ေသခ်ာ လွီးထားတဲ့အသည္းကို ေကာ္မႈန္႔နဲ႔နယ္ေနတံုးတခါတည္း အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္နဲ႔ ငံျပာရည္ေလးပါ နည္းနည္းထည့္နယ္ပါမယ္ ျပီးရင္ မေၾကာ္ခင္ခဏေလးနွပ္ထားပါမယ္ အသည္းထဲကို အရသာေတြ စိမ့္ဝင္ေအာင္ပါ အသည္းကိုျပင္ဆင္ထားျပီးရင္ ေနာက္ထပ္ျပင္ထားရမွာေတြက
.....
ငရုတ္သီးေျခာက္ေလးေတြပါ ငရုတ္သီးေျခာက္ေလးေတြ ကို အေနေတာ္မနည္းမမ်ား အညွာေခြ်ျပီး ေရစင္စင္အသင့္ေဆးထားပါမယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ နည္းနည္းပိုထည့္လို႔ရပါတယ္ တီကေတာ့ ေမႊးရံုပဲ မို႔ နည္းနည္းပဲထည့္ပါတယ္ တီက အဲ့ဒီ ငရုတ္သီးေၾကာ္ ကိုဟင္းထဲေရာက္သြားရင္ မစားပါဘူး ေနာက္ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီဥ ကို ၈စိပ္ သို႔ ၁၀ စိပ္ လွီးပါမယ္ ပါးလြန္းရင္ မေကာင္းသလို ထူလြန္းရင္လဲမေကာင္းပါဘူး ၈ စိပ္က တကယ့္ ကိုအသင့္ေတာ္ဆံုးပါပဲ ဥႀကီးရင္ေတာ့ တမ်ိဳးစီစဥ္ပါမယ္ ေနာက္တခုကေတာ့ ဂ်င္းပါ ဂ်င္းကိုေတာ့ ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း အေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြရေအာင္ ၾကိဳးစားလွီးပါ ဂ်င္းအျပားလိုက္ပါးပါးေလးေတြရေအာင္အရင္လွီးျပီးမွ အေခ်ာင္းေလးေတြျပန္လွီးရင္ ပိုလြယ္ပါတယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ေၾကာ္ဖို႔အဆင္သင့္ ပန္းကန္ေပၚမွာ လွလွေလးပံုထားလိုက္ပါတယ္ (တီက အရင္တခါ ေျပာထားသလိုပဲ bree ျဖစ္တဲ့အတြက္ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ရင္းတလက္စတည္းေဆးေလ့ရွိပါတယ္ အဲ့ေတာ့ ခ်က္လဲျပီးေရာ ေဆးလဲျပီးေရာေပါ့)
ျပီးရင္ေတာ့ ေၾကာ္ဖို႔အသင့္ျဖစ္ပါျပီ ေအာက္မွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ဆီပူအိုးေလးအရင္တည္ပါမယ္ ဆီကို နည္းနည္းေလးပဲထည့္ပါ အဲ့အတြက္ မကပ္တဲ့အိုးရွိရင္ အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္ ဆီစားသက္သာသလို ခ်က္လို႔လဲေကာင္း ေဆးရတာလဲလြယ္ပါတယ္ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးေလးေတြကို ဆီနဲ႔အရင္လွိမ့္ပါတယ္ ေမႊးလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါမယ္ နႏြင္းလံုးဝ လံုးဝ မထည့္ပါဘူး (ေျပာျပီးျပီေလေနာ္ တရုတ္ဟင္းလို႔) ျပီးရင္ေတာ့ အစဥ္လိုက္အတိုင္း ၾကက္သြန္နီ ဂ်င္း စတာေတြထည့္ေပးျပီး ခုနကလိုပဲ ေမႊးလာတဲ့အထိေၾကာ္ေပးပါ (တူးတဲ့အထိမဟုတ္ဘူးေနာ္)
ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ခုနက နွပ္ထားတဲ့ အသည္းကိုထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ ခရုဆီ နည္းနည္းထည့္ပါမယ္ (မွတ္ခ်က္-ဆားမထည့္ပါဘူး) ေကာ္မႈန္႔နယ္တာက အသည္းကို ပိုနုေစခ်င္လို႔ပါ အဲ့လိုၾကိဳနယ္ထားရင္ အသည္းက နုနုေလးျဖစ္ေနပါမယ္
ခရုဆီထည့္ျပီးလို႔ ခဏေလးေၾကာ္လိုက္တာနဲ႔ အသည္းက အေရာင္ေျပာင္းျပီး က်က္သြားပါမယ္ အၾကာႀကီးမေၾကာ္ပါနဲ႔ အသည္းမာ သြားရင္ စားမေကာင္းပါဘူး (အသည္းမာ သြားရင္ မခ်စ္တတ္ေတာ့သလိုပဲျဖစ္ပါတယ္)
အင္း အသည္းေတြအေရာင္ေျပာင္းလို႔ က်က္ျပီဆိုတာနဲ႔ ခ်လို႔ရပါျပီ အဲ့တာဆိုရင္ေတာ့ ခုန ကၾကံမဆိုင္နဲ႔ တူတူတြဲစားဖို႔ “အသည္းေၾကာ္ေလး” တပြဲရပါျပီ
(မွတ္ခ်က္ ခုနက ေျပာသလိုနည္းအတိုင္းပဲ အဆင့္ဆင့္ အသည္းအစား ၾကက္၊ ဝက္ စတာေတြနဲ႔ခ်က္ရင္လဲ ကုန္းေဘာင္ေႀကာ္တခြက္ျဖစ္ပါမယ္)
ဝက္အသည္းျဖစ္ပါတယ္ ၾကက္အသည္းမဟုတ္ပါ........
ကဲမထင္းလဲစားျပီးျပီဆိုေတာ့ အအီေျပ အခ်ိဳပြဲေလးေတြ စားၾကရေအာင္ေနာ္
တီက ျဖစ္သလို လို႔ ေျပာထားေပမယ့္ စိတ္ရွိလက္ရွိေလးလဲ စားျဖစ္ပါတယ္ ၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္
ဒါကေတာ့ ဘန္ေကာက္မွာ ဘယ္ေနရာမွာျဖစ္ျဖစ္အလြယ္တကူဝယ္လို႔ရနိုင္တဲ့ နာနတ္သီးေလးေတြပါ တီက ဝယ္လာျပီးရင္ ဒီအတိုင္းစားတဲ့အခါလဲစားပါတယ္ ခ်ိဳတာကိုးေနာ္ တခါတခါ လွ်ာရွည္ျပီး လွ်ာရင္းျမက္ျမက္ေလးစားခ်င္ရင္ေတာ့ ခုလိုလုပ္စားပါတယ္ ပထမ ပံုက သၾကား ငရုတ္သီးမႈန္႔အနည္းငယ္နဲ႔ နာနတ္သီး ကို ျပင္လိုက္ပါတယ္ ျပီးေတာ့ ဒုတိယပံုအတိုင္း “ပ်ားရည္” အနည္းငယ္ ထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ေတာ့ သံပရာ သီးေလး တစိတ္ေလာက္ညွစ္ထည့္ျပီး ဇလံုကိုလွိမ့္လိိုက္ရင္ တတိယပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း အင္မတန္မွ ကိုအအီေျပျပီး စားေကာင္းအရသာရွိလွတဲ့ နာနတ္သီး တခြက္ရျပီေပါ့ေနာ္ေအးေအးေလး ရုပ္ရွင္ၾကည့္ရင္းနဲ႔စားမယ္ဆိုရင္ နယ္ျပီးေတာ့ ခဏ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလိုက္ပါမယ္
ဒါကေတာ့ အသင့္စိမ္ျပီးသားေစ်းလမ္းကေနဝယ္လာတဲ့ မာလကာသီးနဲ႔ ဇီးျဖဴသီးပါ မာလကာ သီးအေၾကာင္းနည္းနည္းေျပာပါမယ္ မာလကာ သီးက ေဆးသၾကားရည္နဲ႔ စိမ္ထားပါတယ္ ျပီးေတာ့ သူ႔ကို တို႔စားရမယ့္ ဆား/သၾကားကေတာ့ ေအာက္က ပံုမွာ ျပထားတဲ့ ပန္းနုေရာင္ေလးပါ အဲ့တာေလးက မက္မံုသီးေစ့နဲ႔ လုပ္ထားတာပါ ဒီလိုစိမ္ထားတဲ့မာလကာ နဲ႔ အင္မတန္မွ အဆင္ေျပပါတယ္။ ဇီးျဖဴသီးကေတာ့့ သိပ္ေျပာစရာမရွိပါဘူး ရိုးရိုးပါပဲ ဆားကလဲရိုးပါတယ္ ဆား+အခ်ိဳမႈန္႔+ ငရုတ္သီးမႈန္႔ပါပဲ (ၾကံဳလို႔ေျပာပါအံုးမယ္ ဇီးျဖဴသီး နဲ႔ဖန္ခါသီး ကိုလူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွားၾကပါတယ္ ဇီးျဖဴသီးက ဘာနဲ႔တူလဲဆိုေတာ့ အင္း.....ေရႊဖရံုသီးအေသးေလးလိုပါပဲ ေဘးနားမွာ အထစ္ကေလးေတြပါပါတယ္ ဖန္ခါးသီးကေတာ့ လံုးေခ်ာပါ ေဂၚလီလံုးေလးေတြလိုေပါ့) နွစ္မ်ိဳးစလံုးကေတာ့ အစိမ္းစားျပီးေရေသာက္ရင္ ခ်ိဳပါတယ္။ ရွင္းတယ္ေနာ္ ခိခိ
ဒါကေတာ့ တီ့အၾကိဳက္ မပါမျဖစ္သရက္သီးပါ ယိုးဒယားမွာ တခုေကာင္းတာက အဲ့ဒီလို အသီးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက တနွစ္ပတ္လံုးရေနတာပါ (အင္ေအာ္ဂန္နစ္ေတြေပါ့) ထားပါ စားရျပီးတာပဲ မွလား
ျမန္မာျပည္မွာေနတံုးက ေႏြဦးေရာက္တိုင္းေစ်းထဲမွာ သရက္သီးသည္နဲ႔ ရန္ျဖစ္ရတာ ကိုမွတ္မိေသးတယ္
တီက မဝယ္ပဲလဲမေနနိုင္ဘူး စားခ်င္တာကိုး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ မိန္းမေတြထက္ေတာင္ ဆိုးေသး သရက္သီးေလးေတြကလဲေပၚခါစဆိုရင္ ရင္ကြဲေသးေသးေလး ကိုေတာင္ တလံုး ၂၀၀ ေတြဘာေတြေပးရတာ အဲ့ေတာ့ တီက ေစ်းသည္နဲ႔ ရန္ျဖစ္တာေပါ့ မရွက္ပါဘူး သူတို႔က မတရားေတာင္းတာကိုေနာ့
ခုေတာ့ ၾကိဳက္သေလာက္ၾကိဳက္တဲ့အခ်ိန္ဝယ္စားမယ္ ဒါပဲ....သရက္သီးကလဲ နွစ္မ်ိဳးပါ ေထာင္ေနတဲ့အလံုးလိုက္က အခ်ိဳပါ တီကေတာ့ သိပ္မၾကိဳက္ပါဘူး အိမ္သား(အိမ္သူမဟုတ္ပါ) က ၾကိဳက္လို႔ အျမဲထည့္ဝယ္တာပါ
တီ့အၾကိဳက္ က ျပားျပားေလးေတြလွီးထားတဲ့ အခ်ဥ္သီးပါစိတ္ကူးေပါက္ရင္ ငံျပာရည္နဲ႔ ငရုတ္သီးမႈန္႔ စပ္စပ္ကေလးျဖဴးျပီး စားပါေသးတယ္ (ခုေတာင္ စာေရးရင္း သြားရည္ေတြက်ေနလို႔ သုတ္ရေသးတယ္)
ကဲထမင္းလဲစားျပီးျပီ အခ်ိဳလဲတည္းျပီးျပီ ဘာလိုေသးလဲ
ခဏနားပါတယ္
နားနားျပီးစားလို႔ အဆိုရွိတယ္မွလား? ေနာ့
ကဲ နားလို႔ဝျပီလား အဲ့တာဆို လာျပီ ေနာက္ဆက္တြဲ
ကဲၾကည့္လိုက္ၾကပါအံုး တီကအျမဲ ဘာပဲ စားစား အဲ့လို လွလွေလးလဲ တခါတေလ စိတ္ကူးေပါက္ရင္ ျပင္ျပီးမွစားပါတယ္ ျမင္ရတဲ့အတိုင္း ပန္းကန္ျပားထဲမွာ လွလွေလးျပင္ဆင္ထားတာကေတာ့ (မသုပ္မွီပံု) လက္ဖက္ပြဲပါ ျမင္တဲ့အတိုင္းပဲ ကေလာစ္ဝိုက္အတိုင္း clockwise(နာရီလက္တံလည္သကဲ့သို႔) လက္ဖက္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ သံပရာသီးစိပ္၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္ အလယ္ကေတာ့ ခုနက မင္းသမီးေတြနဲ႔ ပတ္လည္တြဲတဲ့ မင္းသား အေၾကာ္စံုပါ
အမွန္ကေတာ့ ျပင္မယ့္သာျပင္ေနတာပါ ေနာက္ဆံုးေတာ့လဲ ဗိုက္ထဲေရာက္ရမွာပါပဲ ခုလိုေပါ့ မေရာက္ခင္ေတာ့ အရင္ဆံုး ဇလံုထဲေရာက္ပါမယ္
အကုန္ေရာထည့္လိုက္ျပီး ဆီ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နဲ႔ သံပရာသီးေလးညစ္ျပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးနယ္ပါမယ္ အေပါ့ အငံ လိုရင္ ငံျပာရည္ နည္းနည္းထည့္ခြင့္ျပဳပါတယ္
ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ေလးထဲမွာ ပံုထည့္ျပီးအတင္းတုတ္ရင္း စားမွာေပါ့ေနာ္
တီက ေၾကာင္လွ်ာသီးေတာ့ အေသၾကိဳက္ပါတယ္ အဲ့ေတာ့ တည့္တည့္မတည့္တည့္ ထည့္စားတယ္ဟယ္ ဘာလုပ္ခ်င္လဲ? ေသခ်ာ ကိုေဘးမွာ ပံုျပီးေတာ့ကိုစားတာေနာ္ လွလွေလးလဲ စီလိုက္ေသးတယ္
ေနာက္ေတာ့လဲ ဗိုက္ထဲေရာက္မွာ ကိုပဲ ေနာ့
ေၾသာ္အေရးႀကီးတာ က်န္ေတာ့မလို႔ လက္ဖက္နဲ႔ တြဲဖို႔
နန္းညီ “ေရေႏြး” မေမ့နဲ႔ဦးေနာ္ (ဟင္းဟင္း)
ကဲ ျပီးျပီလားဆိုေတာ့ မျပီးေသးပါဘူး ေအာက္မွာ က်န္ပါေသးတယ္
ေနာက္ဆံုးအိပ္ခါနီး အစာပိတ္ပါ ေကာ္ဖီနဲ႔ ေပါင္မုန္႔ မီးကင္ေလးပါ
ေဘးမွာ Peanut butter လဲပါပါေသးတယ္ ဟိုတေန႔ က ရုပ္ရွင္ထဲမွာ မင္းသမီး က စားတာေတြ႔လို႔ သြားဝယ္လာစားပါတယ္ ကိုယ္လဲ မင္းသမီးပဲေလေနာ့ အေဖ့နာမည္က ဦးမင္းတဲ့ ဟိ
ေကာ္ဖီကေတာ့ တီ့အၾကိဳက္ ပရီ............မီ..........ယား (ျဖဴျဖဴေက်ာ္သိန္း အသံျဖင့္ ေအာ္၍ဖတ္ရန္)
တူးပလပ္စ္ ဝမ္းပါ ၃ အင္ ၁ ေတြမၾကိဳက္တတ္ပါဘူး
မရရင္ fresh brew ေသာက္ပါတယ္
က်န္ပါေသးတယ္
မျပီးေသးပါဘူး
ေနာက္ဆံုးပါပဲ
အားယားေနလို႔ပါ ေဆာ့ၾကည့္တာ strawberry jam ေတြပါ
မနက္ ၅ နာရီ ေက်ာ္ျပီ ေဒၚသစ္ေပးတဲ့ ဒုကၡ
အိပ္ေတာ့မယ္
အားလံုးကို သိ္ပ္သိပ္သိပ္ ခ်စ္ပါတယ္ေနာ္
လာစားၾက
(မွတ္ခ်က္ မေန႔က ဘေလာခ္ လူ ၂၀၀ ေက်ာ္ဝင္၍ ေပ်ာ္ပါသည္
ကဗ်ာေတြ စာေတြေရးတာထက္ ဟင္းခ်က္တာကို လူေတြပိုအားေပးၾကတယ္ထင္ပါ့
နန္းမေတာ္ မိမိခ်မ္း ထက္ ပုသိမ္ ေဒၚခ်မ္း ကို ပိုၾကိဳက္ၾကတယ္ေပါ့ေလေနာ့)
တညလံုးအိပ္ေရးပ်က္၍ မလွမပ ျဖစ္ေနေသာ္လည္း
ကပိုကယိုခ်စ္စရာေကာင္းေနေသးေသာ မိမိခ်မ္း
၅း၁၅ နာရီ
၂၀၀၉ ခုနွစ္ နိူဝင္ဘာလ ၇ရက္ေန႔
စေန
ဘန္ေကာက္ျမိဳ႕
ေနအိမ္
(အဲ့ဒီ ေစတနာေတြ ေၾကာင့္ လင္ေကာင္းသားေကာင္း မ်ားမ်ား ရပါေစဘုရား)
ReplyDeleteအမ်ားႀကီး ဘာလုပ္ဖို႔လဲ ???
အမ်ားႀကီးဆိုေတာ့ ထည္လဲသံုးလို႔ရတာေပါ့ အဟိ
ReplyDeleteတခါတေလ လဲ မုန္႔ဟင္းငါး တခါတေလလဲ အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲေပါ့ေအ
ခိခိခိ
ၾကိဳၾကားၾကိဳၾကားက်ေတာ့ နန္းႀကီးသုပ္ေလးဘာေလးေပါ့ေနာ္
အေျပာင္းအလဲေလးေပါ့
coffee က အစာပိတ္ပါ။
ReplyDeleteSame Here..
jeujue: ေအးေပါ့ေအ...ေအးေပါ့ေအ...စားၾကေပါ့ေအ...နာလုိဘူးေအ့...ဒါပဲေအ့. (ကေလးေတြရန္ၿဖစ္ရင္ေျပာသလုိဖတ္ပါ)
ReplyDeleteေဟေဟ့ တီ့ဆီကခ်က္နည္းေတြထဲ အသဲေၾကာ္ကို အႀကိဳက္ဆံုး .. ခုနည္းသိသြားပီ .. ေၾကာ္စားဦးမွ .. သရိုးသရီေလးေတြေကာ စားသြားတယ္ ... ဟားဟား အဲ့သရိုးသရီဆိုတာ မေျပာရတာၾကာေပါ့ :)
ReplyDeleteတီခ်မ္း ညည္းေအ ရက္စက္ခ်က္က ကမ္းကုန္တယ္... က်ဳပ္က တေန႔လံုးမအားလို႔ ညမွေရာက္တာကို ဒီလိုမ်ိဳးႏွိပ္စက္ရက္တယ္ ..နက္ျဖန္က်ရင္ေတာ့ က်ဳပ္ဘေလာ့ကို ခဏတျဖဳတ္ ၀င္ျဖစ္ေအာင္၀င္ေနာ့....
ReplyDeleteဘန္ေကာက္ပဲ လာခဲ့ေတာ့မယ္
ReplyDeleteအဲဒီက်မွေတာ့ ထြက္မေျပးနဲ႕ေနာင့္ ဟြင့္
နနခ
ရွလြတ္ ရွလြတ္ ရွလြတ္ (သားရည္သိမ္းသံ)
ReplyDeleteမိေရႊသစ္ တီခ်မ္းဆီက နည္းယူၿပီး ခ်က္ေတာ့မယ္ေပါ့ ဖုေကာဒ့္ရုပ္မေပါက္ေအာင္
တီခ်မ္း နံရုိးႀကံမဆုိင္ဟင္းအတြက္ (တေယာက္ရပါေစ)
အသည္းစားႀကီး တီခ်မ္းရဲ ့ အသည္းဟင္းအတြက္ (တေယာက္ရပါေစ)
အခ်ဥ္ေလးေတြ ရွလြတ္ ရွလြတ္ ဆီျဖဴသီးေလးေတြအတြက္ (တေယာက္ရပါေစ)
ပုစြန္ေျခာက္နန္းျခင္းနဲ ့ လက္ဖက္သုတ္ေလး (ရွလြတ္) အတြက္ (တေယာက္)
လက္ဖက္သုတ္ေလးကုိ လွလွေလးလုပ္ထားေပးတဲ့အတြက္ ေနာက္ တေယာက္
ေကာ္ဖီနဲ ့ေပါင္မုန္ ့မီးကင္အတြက္ (ေနာက္ထပ္တေယာက္)
ဟင္ မ်ားသြားၿပီ မ်ားသြားၿပီ ျပန္ေလွ်ာ့မယ္ ျပန္ေလွ်ာ့မယ္
လက္ဖက္သုတ္ကုိ လက္အိတ္မသုံးပဲ သုတ္တဲ့အတြက္ (တေယာက္ျပန္ေလွ်ာ့)
စေတာ္ဘယ္ရီယုိကုိ ေပါင္မုန္ ့ေပၚမသုတ္ပဲ ကေလးကလားေဆာ့တဲ့အတြက္ (တေယာက္ျပန္ေလွ်ာ့)
သရက္သီးစိမ္းကုိျပၿပီး သားရည္က်ေအာင္လုပ္တဲ့အတြက္ (ေနာက္တေယာက္ျပန္ေလွ်ာ့)
ဟင္းခ်က္နည္းေရးတာကုိ ေၾကာ္ျငာ၀င္တဲ့အတြက္ (အိမ္သား(အိမ္သူမဟုတ္ပါ) (ေနာက္တေယာက္ထပ္ေလွ်ာ့)
ကေလးေတြေရွ ့မွာ မီးေနသည္ေတြ ႏုိ ့ပုိထြက္ေအာင္လုိ ့ ရွက္ရွက္ေတြ ေျပာတဲ့အတြက္ (ေနာက္တေယာက္ျပန္ေလွ်ာ့)
ေျပာေတာ့ ေစတနာတဲ့ ဟြန္ ့ ဟင္းေလး ၂ မ်ိဳး လက္ဖက္သုတ္ေလး၁ ပဲြ အခ်ိဳပဲြ အခ်ဥ္ပဲြေလး ၃ ပဲြံေလာက္နဲ ့ေတာင္းတဲ့ဆုက မ်ားမ်ားရပါေစတဲ့ ဒါ ေစတနာထက္ လုိခ်င္ေနတာမ်ားတယ္ ဒါေၾကာင့္ ေနာက္ ၁ ေယာက္ ထပ္ေလွ်ာ့တယ္ဟယ္
ဟင္ အႏုတ္ မိုင္းနပ္ျပသြားၿပီ တီခ်မ္းေတာ့ အဟိဟိ
ခုမွ မူလ လက္ေဟာင္း ဓႏုျဖဴ ေဒၚရီေစာ လမ္းမေတာ္ ေဒၚရီးႀကိတ္ တြန္းလွည္း မစုခ်စ္ မာရုိးေအ ေကာ္ဖီ ဆုိင္ရွင္ အႏုတ္ႀကီး တီခ်မ္း
ဟင္ ဖလား ဖလား ဒီမွာလည္း အရွိန္လြန္ၿပီး မန္ ့တာလြန္သြားၿပီ ေျပးမွ
ReplyDeleteလက္ဘက္သုတ္ေလး စားခ်င္တာေနာ္ ဒုကၡ ဒုကၡ။
ReplyDeleteမအယ္
ရက္စက္လုိက္တာ တီရယ္ယ္ယ္ယ္ယယ္ယ္ယ္ယ္...
ReplyDeleteသြားရည္ေတြ ေတာက္ေတာက္ယိုေနျပီ..
ရဘူး
ျကံမဆုိင္ ခ်က္စားေတာ့မယ္....
အန္တီခ်မ္းေရ တာကာလာဖတ္ျပီး ေႂကြသြားတယ္။
ReplyDelete