တီခ်မ္းတေယာက္ ဟင္းမခ်က္တာေတာ္ေတာ္ၾကာေနပါျပီ။ ဟင္းတင္မခ်က္တာ မဟုုတ္ပါဘူး။ ပိုုစ့္လဲ မတင္ျဖစ္ပါဘူး။ ျပန္ခါနီးဆိုုေတာ့ ပစၥည္းေတြလဲသိမ္းရ၊ ဝယ္စရာ ျခမ္းစရာေတြလဲ လုုပ္ရ၊ ၾကားထဲမွာ ခဏ ျပန္ဖိုု႔ လဲ လုုပ္ရ၊ လက္မွတ္ဘြခ္ရ ခြင့္ယူဖိုု႔လုုပ္ရ၊ အိုု စံုုတကာစိေနတာပဲ၊ သူငယ္ခ်င္းနဲ႔ ေတာင္ ေျပာျဖစ္ေနေသးတယ္
ေနာက္တခါ “အျပင္ထြက္” အလုုပ္လုုပ္ျဖစ္ရင္ ဘာမွ (ဘာဆိုုဘာမွ) မဝယ္ေတာ့ဘူးလိုု႔။ ထားေတာ့။
စာေရးဖိုု႔ကလဲ စိတ္က မပါပါဘူးေလ။ ျပန္ေရာက္ရင္ ဘယ္လိုု ဆက္ေရးမလဲ မေျပာနဲ႔ ခုု ဒီမွာ ရွိေနတာေတာင္ မေရးျဖစ္တာၾကာေပါ့။ ခုုေနာက္ပိုုင္း ဘေလာခ္ဂါေတြစာမရးပဲ ရန္ျဖစ္တာ ေခတ္ျပန္စားေနလိုု႔ ကိုုယ္လဲ ရန္ပဲ လိုုက္ျဖစ္ရမလားေတာင္ စဥ္းစားေနမိတယ္။
ကဲပါေလ ကိုုယ္အေကာင္းဆံုုး လုုပ္တတ္တဲ့ ဟင္းေလးခ်က္ျပီး ေအးေအးတင္တာပဲ ေကာင္းပါတယ္ ဆိုုျပီး ......
ခုုတေလာေတာ့ အာလူး စားခ်င္စိတ္ကေလးျဖစ္ေနတာပါ။ ေနာက္ ၾကက္ေၾကာ္ကိုုပဲ ထမင္းၾကမ္းနဲ႔ စားေနတာ ဒီ တပတ္ထဲ ၄ ခါ မကေတာ့ဘူး။ တေန႔ကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ေရာက္ေနေတာ့ သူ႔ကိုု ေၾကးအိုုးလုုပ္ေကြ်း
ေသးတယ္။ အရင္တေခါက္လုုပ္ျပီး ပံုုေတြတင္ေတာ့ သူက စားခ်င္တယ္ ဘေလာခ္မွာလာေအာ္တာနဲ႔ေလ။ ခ်က္နည္းကေတာ့ ဒီမွာပါ။ ထားေတာ့ ခုုတေလာေတာ့ ရိုုးရိုုးေလးပဲ စားခ်င္ေနတယ္။ အဲ့တာနဲ႔ပဲ.....
ျပီးေတာ့ ခုုေနာက္ပိုုင္းက ခ်က္ျပီးသမွ်ဟင္းေတြကိုု ဖဘ မွာပဲ အလြယ္တကူတင္လိုုက္ေတာ့ တကူးတက ခ်က္နည္း ဘေလာခ္ မေရးျဖစ္ေနတာတာလဲပါတယ္။ ဖဘ က ပံုုတင္ရပိုုလြယ္တာကိုုး။ ဘေလာခ္ဂါက ပံုုတင္ရခက္တာရယ္ ခုုေနာက္ပိုုင္း ဖီခ်ာ ေျပာင္းတာကိုု မုုန္းေနတာရယ္နဲ႔ ဘေလာခ္ဘက္မလွည့္ျဖစ္တာေတာင္ ၾကာေပါ့။ အဲ့လိုုပါ အေၾကာင္းေတြစုုေနတာပါ။
တေန႔ကေတာ့ လြယ္ကူစားျမိန္ဆီက ပိုုစ့္ေတြ လုုိက္ဘတ္ရင္း သူ အာလူး ခ်က္တာေတြ႔ေတာ့ စားခ်င္စိတ္ျဖစ္ပါတယ္။ သူ႔ေတာင္ ခ်က္ေကြ်းဖိုု႔ ေျပာေသးတယ္။ ကိုုယ္လဲအရင္ ကိုုယ္ တရုုတ္ ကုုမၺဏီ တခုု မွာ လုုပ္တံုုးက မိတ္ (ကရင္မႀကီး) က ခ်က္ေကြ်းတဲ့ အာလူး ဟင္းကိုု သတိရသြားပါတယ္။ ခ်က္ရတာလဲ အရမ္းလြယ္ ေမႊးေတးေတးနဲ႔ မိုု႔ စားလိုု႔လဲအရမ္းေကာင္း။ အာလူး ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ခ်က္စားၾကည့္သင့္တဲ့ ဟင္းတမ်ိဳးပါပဲ။ နည္းကေတာ့ တရုုတ္နည္းထင္ပါတယ္။ တီခ်မ္း ခ်က္ေတာ့ တီခ်မ္းနည္းေပါ့ေနာ္။ ကဲ ၾကည့္ရေအာင္။
ပထမဆံုုး အာလူးနွစ္လံုုး (ၾကိဳက္သေလာက္) ကိုုျပဳတ္ပါ။ အခြံသင္ပါ။ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ေခ်ထားပါ။ အာလူး ျပဳတ္တဲ့ အခါ က်က္မက်က္သိရေအာင္ တူနဲ႔ ထိုုးထိုုးၾကည့္ေပးပါ။ ထိုုးလိုု႔ ေအာက္ထိေပါက္ရင္ ရပါျပီ။ ဒီက အာလူး ေတြက ျမန္မာျပည္လိုု မဟုုတ္ဘူး နိုုင္ငံျခားကေန လာေသးတာ ထင္တယ္ ႀကီးမွႀကီးပဲ။ျပဳတ္တာက်က္ရင္ ေရေအးနဲ႔ ေဆးခ်လိုုက္ပါ သိုု႔ ေရေအးစိမ္ထားလိုုက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေယာက္ဇႊန္း နဲ႔ ေခ်ေပးပါ။ အဲ့လိုု မလုုပ္လိုု႔ လက္ပူေလာင္ရင္ တီ့ကိုု လာမေျပာပါနဲ႔။
နံနံပင္ေတြကိုု အပါးဆံုုး တတ္နိုုင္သေလာက္ လွီးထားပါ။ အမွန္က ၾကက္သြန္မိတ္ နဲ႔ မွ ပိုုမွန္မွာ ခုုေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္မရွိေတာ့ ရွိတဲ့ နံနံပင္နဲ႔ အဆင္ေျပလိုုက္ရပါတယ္။ သူလဲ တမ်ိဳးေတာ့ ေမႊးတာပါပဲ။ ေနာက္ လိုုတာက ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကိတ္ထားတာရယ္ ငရုုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထားတာရယ္။ ေနာက္ ဂ်င္း ကိုုလဲငရုုတ္သီးစိမ္းလိုုပဲ ပါးပါးလွွွီးထားေပးပါ။ ခုုေတာ့ ဂ်င္းလဲ မရွိေတာ့ ငရုုတ္သီးပဲ နည္းနည္းပိုုထည့္လုုိက္တယ္။
အဲ့တာေတြအကုုန္ အသင့္ျပင္ထားျပီးရင္ ေၾကာ္တဲ့ စခန္းစပါမယ္။
မကပ္တဲ့ အိုုးကုုိသံုုးပါ။ အဆင္ပိုုေျပပါမယ္။ မရွိရင္ေတာ့လဲ ရွိတာပဲသံုုးေပါ့။ မကပ္တဲ့ အိုုးရွိကိုုရွိမွ မဟုုတ္ပါဘူး။ ဆီထည့္ပါ။ နည္းနည္းေလး ပိုုထည့္ပါ။ အာလူးက ဆီကိုု စုုပ္မွာ မိုု႔လိုု႔ပါ။ ျပီးရင္ ဆီကိုု ပူေအာင္တည္ပါ။ ဆီနည္းနည္း စပူလာျပီဆိုုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ငရုုတ္သီးစိမ္းကိုု အရင္ထည့္ပါ။ ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ မတူးပါေစနဲ႔။ ၾကက္သြန္ေလးေတြ နည္းနည္းေလး အေရာင္စေျပာင္းစျပဳျပီဆိုုရင္ ရပါျပီ။
ၾကက္သြန္အေရာင္းစေျပာင္းရင္ ခုုနက ေခ်ထားတဲ့ အာလူးေတြကိုု ထည့္ပါ။ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ပါ။ ေနာက္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နည္းနည္းထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ခဏဆက္ေမႊေပးပါ။ အာလူးက က်က္ျပီးသားျဖစ္တဲ့ အတြက္ အၾကာႀကီးေမႊစရာမလိုုပါဘူး။ နံွေအာင္ေမႊေပးယံုုပါပဲ။ ျပီးရင္ နံနံပင္ ေလးေတြ ထည့္ မွ်ေအာင္ေမႊ ျပီးတာနဲ႔ အိုုးခ်လိုု႔ရပါျပီ။
ပံုုကိုုၾကည့္ပါ။ သူ႔ခ်ည္းပဲ စားလိုု႔ ေကာင္းျပီး အရသာရွိသလိုု ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲစားရင္လဲသိပ္ေကာင္းတဲ့ အိုုအိရွိပါပဲ။ အမွန္က ဂ်င္းပါရင္ ပိုုေမႊးမွာ ျဖစ္ေပမယ့္ ခုုေတာ့ သရုုတ္သီး မ်ားမ်ားေလးေၾကာင့္လဲ အရမ္းေမႊပါတယ္။ ေပါင္မုုန္႔ၾကိဳက္တဲ့ သူဆိုု ေပါင္မုုန္႔ၾကားမွာ ညွပ္စားလဲ ေကာင္းတာပါပဲ။ ပိုုျပီး ဘုုိဆန္တာေပါ့ ေပါင္မုုန္႔ နဲ႔ အာလူးနဲ႔ ဆိုုေတာ့ ကာဘိုုဟိုုက္ဒရိုုတ္ေတာ့ ရီဒန္ဒန္႔ ျဖစ္ေနမယ္။ သိုု႔ေသာ္ ကိစၥ မရွိဘူး -င္ႀကီးရင္ ၁) ျပလိုု႔ရတယ္။ ၂) အကိုုကာလသားေတြၾကိဳက္တယ္ ၃) သၾကၤန္မွာ ေဖာ္ခြ်တ္ျပီး ဝတ္လိုု႔ရတယ္။ ဝင္း ဝင္း ဝင္း ပဲ။
ဒီေလာက္ဆိုုရင္ ပရိတ္သတ္ေတြ ေက်နပ္ၾကမယ္ ထင္ပါတယ္ေနာ္။ ေနာက္ေန႔မွ ၾကက္သား ဘူးသီး ျပြန္း (ကာလသားၾကက္) ကိုုတင္ေပးပါအံုုးမယ္ေနာ္။
A Chen
12:07AM
Wednesday
2nd May 2012
Home
Bangkok
KuchingTrip
-
ဒီတခေါက်တော့ Kuchingသွားခဲ့တယ်။
သန့်ရှင်းသပ်ရပ်နေတဲ့မြို့ကလေးပဲ...၊ ဒေသစာတွေကလည်း အရသာရှိလိုက်တာ...။
ဓါတ်ပုံတွေ သိပ်မရိုက်ဖြစ်တော့ဘဲ မြင်သမျှ ...
2 weeks ago
ေမွ်ာ္ေနတာ ခုမွအာလူးနဲ႔အတူေပၚလာေတာ႔တယ္။ ပစၥည္းေတြသိမ္းတာ အေတာ္ၿပီးကုန္ၿပီလား။ ဗမာၿပည္ေရာက္ရင္လဲ ၾကိဳးစားၿပီးေရးပါဦး။
ReplyDeleteမိုက္တယ္။ တစ္ခါမွ လုပ္မစားဖူးဘူး။ ေအာက္ဆုံး အပိုဒ္ကိုလည္း ဖတ္ျပီး သေဘာက်သြားတယ္။ :D
ReplyDeleteဒီညေန လုပ္စားမယ္
ReplyDeleteတီခ်မ္းေရ၊ ခ်က္စားဖို႕ အာလူး ဒီေန႕ပဲ ဝယ္လိုက္ျပီ။ :)
ReplyDeletehi,t chan, i think u know my mom dr pansy.hehe;P i m her daughter. i m reading ur post since long time. i've read all ur post. i like ur recipes and lwal ku sar mane(ma snow) recipes so much.pls upload more recipes naw t chan.i m looking forward ur recipes.
ReplyDeleteur biggest fan.
ngoneoo =)
စာေရးပါ တီခ်မ္းရယ္
ReplyDeleteအျမဲ အားေပးေနတယ္
တီခ်မ္းစာ ဖတ္ရတာ စိတ္ခ်မ္းသာတယ္
အထူးသျဖင့္ ဟင္းခ်က္နည္းေတြေပါ့။
အီဗီ ေမွ်ာ္ေနတယ္ ဆိုုလိုု႔ ေက်းဇူးပါ တီစာအုုပ္ထြက္ရင္လဲ အားေပးအံုုးေနာ္
ReplyDeleteျမတ္ၾကည္ေရခ်က္စားၾကည့္ လြယ္တယ္ စားေကာင္းတယ္ အာလူးၾကိဳက္တတ္ရင္ တကယ့္ရွယ္ပဲ ဒီအတိုုင္းစားလဲ ဂြတ္မွဂြတ္
ဗစ္ လုုပ္စားၾကည့္ျပီး ျဖစ္မျဖစ္ ေကာင္းမေကာင္းျပန္ေျပာ
ခင္ေသာ္တာ ဟုုတ္ပါ့ အန္တီပန္စီ လာတံုုးကေတာင္ စနိူးနဲ႔ တူတူ ဟင္းေတြ ခ်က္ေကြ်းေသးတယ္ ေမးၾကည့္ ဝက္သားမိႈ ဘီယာနဲ႔ ျမည္းတာ ေကာင္းလားလိုု႔ဟိဟိ အားေပးေနတာလဲေက်းဇူးပါ တီ့ စာအုုပ္ထြက္ရင္လဲအားေပးေနာ္
အေနာ္နိမတ္စ္ေရ တီ့စာေတြ ဘတ္ရတာ စိတ္ခ်မ္းသာတယ္ဆိုုေတာ့ ေကာင္းတာေပါ့ တီက တခါခါ အကုုသိုုလ္ေတြလဲ ေရးေသးတာကိုုးေနာ္ အျမဲအားေပးေနတယ္ဆိုုလိုု႔ ေက်းဇူးပါကြယ္
အရမ္းစားေကာင္းပီးခ်က္ရတာလဲလြယ္တယ္။ အဲေလာက္ေကာင္းမယ္မွန္းမထင္ဘူး..ေၾကာ္ပီးျမည္းၾကည္.မွ ~ hmm...ေခါင္း မွ ေခါင္း ~~!
ReplyDeleteတီခ်မ္းေရ..
ReplyDeleteဘယ္နိုင္ငံဘယ္အရပ္ေဒသေတြမ်ားေရာက္ေနလဲ..
email add ၿပီးကတည္းက မေတြ႔ေတာ့တာ..ျပန္စာလည္းမလာ..ပို႔စ္အသစ္ေလးေတြဖတ္ခ်င္ပါတယ္ဆိုမွ ရက္စက္လိုက္တာ..
သတိတရနဲ႔စာေရးခ်င္ေပမယ့္ ဘယ္သြားေရးရမွန္းလည္းမသိေတာ့ အခုေတြ႔တဲ့ေနရာေလးကေနေရးလိုက္ပါတယ္..
ပို႔စ္အသစ္ေတြလည္း အျမန္တင္နိုင္ပါေစ..
စိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာနဲ႔ အရာအားလံုးရယူပိုင္ဆိုင္နိုင္ပါေစ..
:)