ေအးပါ ရပါတယ္ တဲ့ ေနေကာင္းေအာင္ေနတဲ့ ေဆးမွန္မွန္ေသာက္တဲ့ ေျပာသာပါပဲ “အိုေခ” လို႔ ျပန္အိပ္လိုက္အံုးမယ္ ဆိုေတာ့ ေအးေအးတဲ့ေတာ္
အဲ့တာနဲ႔ခဏျပန္အိပ္ ေနာက္ ေန႔လည္မွထ ျပီးေတာ့ ဟိုတေန႔ကတည္းက ဝယ္ထားတဲ့ ဝက္သားရွယ္ သံုးထပ္သားေတြကို ေရခဲေျဖ လွီး ျပီးေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ (မဲေစာက္က ဝယ္လာတာ)
အဲ့တာေလးနဲ႔ခ်က္မယ္ေပါ့ စဥ္းစားသာေလ မခ်က္စားသာၾကာေတာ့ လွ်ာရင္းျမက္ျမက္ေလးေလြးခ်င္သာပ ခ်ဥ္ခ်င္းေနမယ္ ထင္သာပါပဲေအတို႔ရယ္
အဲ့သဟာနဲ႔ တီလဲ စခ်က္ေလသတည္းေပါ့ေတာ္
ပထမဆံုး ဝယ္လာတဲ့မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ေရေဆးပါတယ္ ျပီးေတာ့ ေရေႏြးနဲ႔ျပဳတ္ပါတယ္
ေနာက္တေရခမ္းျပီ ဆိုေတာ့မွ ေရဆစ္ျပီး ပန္းကန္ေလးနဲ႔ထည့္ထားသာပ အဆင့္သင့္ေအာင္ေလေနာ့
ဒါကေတာ့ အသင့္လွီးခြ်တ္ထားတဲ့ ဝက္သား သံုးထပ္သားရွယ္ပါ နယ္မလို႔ေလ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ငံျပာရည္နဲနဲ နဲ႔အရင္နယ္ထားပါတယ္ အသားထဲအရသာစိမ့္ဝင္ေအာင္ပါ
ျပီးေတာ့ ထံုးစံအတိုင္းမပါမျဖစ္ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကို ဆီသတ္ပါတယ္ ေမႊးလာတဲ့အထိေၾကာ္ေပးရပါတယ္ တခါတည္း ေၾကာ္ေနရင္းနဲ႔အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည့္ပါတယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ မ်ားမ်ားထည့္လို႔ရပါတယ္ တီကေတာ့ အစပ္ေလွ်ာ့ခ်င္လို႔ စဥ္းငယ္မွ်ပဲ ထည့္သာပ
ဒီလိုၾကက္သြန္ျဖဴနီေတြေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဇာတ္လိုက္ေက်ာ္ ဝက္သားကိုထည့္ပါမယ္
ျပီးရင္ ဝက္သားကိုလဲေမႊးလာတဲ့အထိ ေသေသခ်ာခ်ာစိတ္ရွည္လက္ရွည္ေၾကာ္ေပးရပါမယ္ မဟုတ္ရင္ တခါတည္း အပ်င္းနည္းနဲ႔ေရထည့္အလံုျပဳတ္လုပ္လိုက္ရင္ ဝက္ေစာ္နံပါမယ္ အဲ့ေတာ့ ေမႊးေနတဲ့အထိ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ေၾကာ္ေပးပါတယ္ လက္ဖက္ေကာင္းစားခ်င္ရင္ ဝက္သားေမႊးေမႊးေၾကာ္ရမယ္ မဟုတ္လားေတာ္ ေအာ္အေရးႀကီးတာ ေျပာဖို႔က်န္ပါတယ္ ဆီကို ၾကက္သြန္ေၾကာ္တံုးက မဆိုစေလာက္ နည္းနည္းေလးပဲထည့္ပါတယ္ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ ဝက္သားက သံုးထပ္သားရွယ္ေလ ေနာ့ အဲ့ေတာ့ အဆီထြက္ပါမယ္ အဲ့သာေၾကာင့္ အစကနဦးကတည္းက ဆီနည္းနည္းေလွ်ာ့ထည့္ေတာ့ ေဟာ ဝက္ကလဲဆီထြက္လာေရာ အေတာ္ေပါ့ ေနာက္တခုက မကပ္တဲ့အိုးကိုသံုးပါ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္ ဆီနဲနဲပဲထည့္လဲမကပ္ေတာ့ဘူးေပါ့
ျပီးရင္ေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ (အသင့္ျပဳတ္ထားျပီး) ကိုထည့္ပါမယ္ ေနာက္တေရ နွစ္ေရ စသျဖင့္ ဝက္သားနူးအိေနတဲ့အထိတည္လိုက္ရင္ စားခ်င္စဖြယ္ ရနံ႔သင္းပ်ံ႕တဲ့ ဝက္မွ်စ္ခ်ဥ္တခြက္ကိုရပါျပီ
ခ်က္ျပီးေတာ့ စား စားျပီးေတာ့ တက္ တက္ေတာ့ အိပ္လိုက္တာ ညေန ၇ နာရီမွ ျပန္နိုးပါေတာ့တယ္
အဲ့တာနဲ႔ေနာက္တရက္လဲဆက္ျပီးေတာ့ အထက္လန္ေအာက္ေလွ်ာဆက္ျဖစ္ေနလိုက္ပါတယ္
တီခ်မ္းတို႔ ပိုင္ခ်က္ေနာ္
A Chen
3:29 pm
21st Oct 2009
Bangkok
တီရယ္ ..... ညတုန္းကေတာင္ တီ့ကို ဟင္းခ်က္ေကၽြးပါလို႔ ေျပာလိုက္တာ။ အခုတီက ခ်က္ေကၽြးတယ္ေနာ္။ ဒါေၾကာင့္ ခ်စ္ေနရတာ။ း)
ReplyDeleteခ်စ္တီေရ
မိေရာင္
seems like yummy :D
ReplyDeletenye: မန္႔ေပး
ReplyDeleteAddy: မန္႔ေလ ဒီမွာ တီတင္ေပးမယ္
nye: တီ ဘာလဲ
ေနဝင္းျမင့္ေတြမ်ား ဖတ္ထားသလား
ေရးပံုက
(မွ်စ္ခ်ဥ္ဝက္သားကေတာ့ အထူးအဆန္းလုပ္လုိ႔..
မစားခ်င္ေပါင္)
အဲလိုမန္႔မယ္
Addy: မန္႔ေစဗ်ား
nye: ဟုတ္
ျမန္ျမန္လည္း မမန္႔ေပးဘူး
၁ မရေတာ့ဘူး
ၿဗဲ
း(
လာသြားရည္ယိုသြားေျကာင္းပါ..
ReplyDeleteဟင့္...
မစားရ သြားရည္ယို...
ျမင္သာျမင္ မျကင္ရ....
း(
စားခ်င္လိုက္တာဟယ္ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႕၀က္သားကေတာ့ ဦးမြန္အၾကိဳက္ဆံုးထဲမွာ ပါတယ္ ၀က္သားေမႊးေအာင္ခ်က္ရမယ္ ဟုတ္သားေနာ္ နာေတာ့ တစ္ခါတည္း ထည့္လံုးပစ္တာ မ်ားတယ္ ဟီးဟီး
ReplyDeleteဂလု ဂလု ဂလု
ReplyDeleteသီးေတာင္သီးတယ္ေအ. . . ငါလည္း စားခ်င္တာေပါ့ဟာ :'(
စႏိုး: ဟင့္.. စားခ်င္တယ္။ အိမ္မွာဆို ေမေမက အဲဒါ ခဏခဏခ်က္တယ္.. လြယ္လို႔.. သူခ်က္ပုံက လြယ္တာကို ေျပာတာ..
ReplyDeleteတီရယ္ ခ်က္တတ္လိုက္တာ.. ေရးထားတာလဲ အကြက္ေစ့ေစ့နဲ႕
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္ စားခ်င္တယ္ ပို႕လိုက္
Fistly when I strat the read about blogs, most the bloggers , who they live in abroad, write always about our traditional, it is nonsense....but now I realize when I am away from our country...Miss our traditional food!But I am not a good chef, but I hate bread , cheese ,and frozen meats... so now make my maeal what I like....ha ha ...I love my country and Miss ......
ReplyDeleteမမန္႔ဘူး လံုးဝပဲ
ReplyDeleteမွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ၀က္သားကို အရင္ကေတာ့ သိပ္ၾကိဳက္တယ္။ အခုေတာ့ အသားမစားေတာ့လို႔ ငါးနဲ႔ ဒါမွမဟုတ္ ပုဇြန္နဲ႔ တခါတေလ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ၀က္သားနဲ႔ မတူေပမဲ့ မ်ိဳးအရသာရွိတယ္၊ စမ္းခ်က္စားၾကည့္ပါ။
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာ ဒီမွာေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္လည္းမရ ဘာလည္းမရနဲ :(
ReplyDelete