Monday, December 1, 2014

နမ့္ခမ္း ၃၇ လမ္း အလယ္ဘေလာခ္



တီခ်မ္း ဘေလာခ္ ကိုု ပံုုမွန္ဘတ္ေနၾကတဲ့ သူေတြက တီခ်မ္း ဘယ္ေလာက္ အစားပုုပ္သလဲ၊ ဘယ္ေလာက္ စားသလဲ၊ အေကာင္း ဘယ္ေလာက္ၾကိဳက္သလဲ ဆိုုတာ သိၾကျပီးသားပါ။ သူငယ္ခ်င္းေတြထဲမွာလဲ အျမဲလိုုလိုု ဆိုုင္ေကာင္းေကာင္းေတြ သိခ်င္ရင္ ဖုုန္းဆက္ေမးၾက ျပဳၾက ဘာညာ အျမဲရွိပါတယ္။

တေန႔ကလဲ စာဘတ္သူတေယာက္က တီဟာ စားလိုုက္မွာ တျဖဲနွစ္ျဖဲ (သူ႔စကားလံုုး မဟုုတ္ပါ) သိုု႔ေသာ္ ဝလဲမဝလာဘူး သိပ္မနာလိုု စရာေကာင္းတာပဲ ဘာညာ ေျပာလာပါတယ္

ဟုုတ္ပါတယ္ ဒီအတိုုင္းၾကည့္ရင္ေတာ့ တီ့ အရပ္နဲ႔ အေလာင္း အဲအဲ အေမာင္းက တီ့ ခႏၶာကိုုယ္နဲ႔ ဆိုု အေတာ္ပါပဲ ဝ တဲ့ထဲမပါပါဘူး BMI မွ်ပါတယ္

သိုု႔ေသာ္ တီ စားတာကိုု ေဘးက ထိုုင္ၾကည့္ရင္ေတာ့ ျပိတၱာလိုုစားျပီး နတ္သမီးေလးကိုု မဝဘဲ လွေသာ တီခ်မ္းပါလား ဆိုုတာ သေဘာေပါက္လာမွာ

အဲ့တာဆိုု စာဘတ္သူက ပထမ တီ့ကိုု အားက်ပါမယ္ ျပီးရင္ အျမင္ကပ္ပါမယ္ ေနာက္ေတာ့ မနာလိုု မုုန္းထား ျဖစ္ပါမယ္ ခိခိ တီက လွေနတာကိုုးေလေနာ္

ထားပါေတာ့ အဲ့တာနဲ႔ တေန႔က သူငယ္ခ်င္း စပစမ လုုပ္ထားတဲ့ ဖြတ္အြန္သည္စထရိ ဆိုုတဲ့ ေပ့ခ်္႕ ကေလးကိုုၾကည့္ျပီး တီလဲ စားထားသမွ် လစ္လုုပ္ထားရင္ ေကာင္းမွာပဲ လိုု႔ စဥ္းစားမိလိုု႔ ခုု ဒါေလးကိုု ေရးလိုုက္တယ္

ေနာက္ေန႔ေတြလဲ ၾကံဳရင္ ၾကံဳသလိုု စားသမွ် ဖဘကေန အကုုသိုုလ္ယူပါမယ္

ဒါေလးေတြကေတာ့ ၃၇ လမ္း အလယ္ဘေလာခ္မွာ ရွိတဲ့ နမ့္ခမ္း ရွမ္းပံုုစားဆိုုင္ေလးပါ အရင္ ၃၇ လမ္း အေပၚဘေလာခ္ မွာ ေနတံုုးက ခဏခဏ လာစားျဖစ္ပါတယ္ ခုုေတာ့ မေရာက္တာ ၾကာပါျပီ သိုု႔ေသာ္ အခုုတေလာ လအလိုုက္ ပန္းဆိုုးတန္းမွာ ရံုုးထိုုင္ဖိုု႔ အေၾကာင္းဖန္လာတဲ့အတြက္ ခုုတေလာ ျပန္စားျဖစ္ပါတယ္

သူတိုု႔ဆိုုင္ရဲ႕ ထူးျခားခ်က္က ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ေထြေဖ်ာ္ ရွမ္းစတိုုင္ ပဲပုုပ္နဲ႔ သခြားသီး ေပးတာရယ္ စြန္တမ္ ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းရည္ေလးေပးတာရယ္ပါပဲ

အသားတမ်ိဳး အရြက္ ၂ မ်ိဳး ၁၈၀၀ ထင္ပါတယ္
အသား ၂ မ်ိဳး အရါက္ ၁ မ်ိဳး ၂၀၀၀ က်ပါမယ္

ပိုုလဲ နည္းနည္းေပါ့

ၾကိဳက္သေလာက္စား က်သေလာက္ေပးပါ

ပံုုစား မဟုုတ္ဘဲ ဟင္းခ်ည္းပဲ မွာျပီး ထမင္း နဲ႔ စားလဲရပါတယ္

မနက္ဆိုုရင္လဲ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ၊ ဂ်ံဳ အရည္၊ ဆီခ်က္၊ ဆန္စီး ျမီးရွည္ တိုုဟူးေႏြး အကုုန္ရပါတယ္ ေကာင္းလဲ ေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္ဝက္ ၂ မ်ိဳးရပါတယ္

ေနာ္က အမဲလံုုး အမဲစြပ္လဲ ရပါတယ္ အဲ့တာေတြကိုု ေခါက္ဆြဲေတြနဲ႔ စားလဲရတယ္

ျပီးေတာ့ ရွမ္းျပန္ထြက္ကုုန္ေလးေတြျဖစ္တဲ့ လက္ဘက္ေျခာက္ ပဲနိုု႔ရည္ ေနၾကာေစ့ စြန္တန္ ဟင္းရည္ လုုပ္ေသာက္တဲ့ ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး ေျခာက္ စတာေတြလဲ ရပါတယ္

စိတ္ဝင္စားရင္ သြားစားၾကည့္ၾကပါ ေနာ္ ဒီေန႔ စားထားတဲ့ ပံုုေလးက ဝက္ဆီဖတ္ေၾကာ္ (အေသေကာင္း) ရယ္ ဍရင္ေကာက္ရြက္ေၾကာ္ (ခါးေပမယ့္ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းရယ္) ဝက္နားရြက္ ေၾကာ္ရယ္ပါ

သြားစားၾကည့္သင့္တဲ့ ဆိုုင္ေကာင္းေလး အျဖစ္ လမ္းညႊန္လိုုက္ပါတယ္ေနာ္

#tchen

#FOTS

T Chen
3:07 PM
Pan Soe Dan St, LTO
Yangon | Myanmar

5 comments:

  1. တီခ်မ္းေပ်ာက္ေနတာေတာ္ေတာ္ၾကာ။ ၾကဳံရင္သြားစားလိုက္ဦးမယ္။ အကုသိုလ္ဟုတ္ဘူး ကုသိုလ္ ေကာင္းတဲ့ဆိုင္ေလးေတြ ညႊန္ေပးတာကိုေနာ္။ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေနာက္ကိုုလဲ ဒီလိုု စားေကာင္းတဲ့ ဆိုုင္ေလးေတြ ကိုု ညႊန္းသြားဖိုု႔ အစီအစဥ္ရွိပါတယ္
      ဆက္လက္ေစာင့္ေမွ်ာ္အားေပးၾကပါဦးေနာ္

      Delete
  2. ျမတ္ၾကည္ေလးေျပာသလိုပဲ တီခ်မ္းေပ်ာက္ေနတယ္ေနာ္ အလုပ္ေတြမ်ားေနတာလား။
    'နတ္သမီးေလးလို မဝဘဲ လွေသာ တီခ်မ္း' ကို တီတင့္ ဆံုခ်င္ပါေသးတယ္ :)
    ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္ ပဲပုပ္ စြန္တမ္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ေလးနဲ႔ တို႔ဟူးေႏြးဆိုတာေတြကို စိတ္၀င္စားတယ္ ...
    အဆင္ေျပတဲ့တစ္ေန႔ သြားျဖစ္ေအာင္သြားလိုက္အံုးမယ္ ေက်းဇူးပါ တီခ်မ္းေရ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုုတ္ တီတင့္ ေပ်ာက္ေနတာ အေတာ္ၾကာဆိုု ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ကတည္းက ဘာမွ မေရးျဖစ္ေတာ့တာ မနွစ္က မခ်စ္လာျပီး စာအုုပ္လုုပ္ေတာ့ေတာင္ တူတူ လုုပ္ၾကမလိုု႔ တီ့ စာေတြက အက္ဒစ္ လုုပ္ဖိုု႔ အမ်ားႀကီး လိုုေနတာနဲ႔ မလုုပ္ျဖစ္ေသးတာ

      ျပီးေတာ့ အခုုက ကိုုယ့္စီးပြားေရးေသးေသးေလး စေနတာ ဆိုုေတာ့ ဝန္ထမ္းလိုုေတာ့ မေပါ့ေတာ့တာ အမွန္ပဲ တီတင့္ေရ

      စာေတြေတာ့ ေရးခ်င္ပါေသးတယ္

      တီတင့္ ကိုုလဲ ေတြ႔ခ်င္ပါေသးတယ္

      ဒီတေခါက္ ရန္ကုုန္ေရာက္ရင္ ဖုုန္းဆက္ေလ တီတင့္ ေျမနီကုုန္းနားပဲေနတာ

      Delete
  3. Great!!
    My Hubby want to eat "Shan Pone Sar".. chin chin tat
    I want to eat "Shan B'fast"..
    Thanks so much for your sharing
    mm font type ma ya loe
    bo lo talk lite tal :P

    ReplyDelete