Thursday, July 30, 2015

မန္းေလး မူလလက္ေဟာင္း နွစ္ (၃၀) ေက်ာ္ ေဒၚေတာ မုုန္႔တီ

မန္းေလး မူလလက္ေဟာင္း နွစ္ (၃၀) ေက်ာ္ ေဒၚေတာ မုုန္႔တီ

ကဲကဲကဲ ဒီတေခါက္ေတာ့ အားလံုုးက ေမွ်ာ္ေနၾကတဲ့ ေဒၚေတာ မုုန္႔တီ (မန္းေလးအေခၚ) ရန္ကုုန္မွာေတာ့ နန္းႀကီးသုုပ္ေပါ့ ေလးေရးေပးပါမယ္။

စိတ္မေကာင္းစရာ တခုုက အဲ့လိုု အင္မတန္ အရသာရွိတဲ့ မနက္စာေလးေတြ ရန္ကုုန္မွာ ေပါေပါေသာေသာ မရတာပါဘဲ။

လိပ္စာ

ကမ္းနားေအာက္လမ္း ၂၆ လမ္းဆံုုးေထာင့္နား ဆက္သြားရင္ ေလွဆိပ္ပဲ ရွိေတာ့တယ္။ သြားတာေတာ့ ေတာ္ေတာ္မွ ေတာ္ေတာ့ကိုု တေမွ်ာ္တေခၚသြားရတာပါ။ တီတည္းတဲ့ေနရာကေနဆိုု မန္းအေခၚ ၇၅ ျပ ေလာက္ရွိမလားပဲ

တခါက မေရႊဇင္ (ဘေလာခ္ဂါ မေရႊဇင္ဦး နဲ႔ စည္းစိမ္ရွင္ တိုု႔ညီအမ လိုုက္ေကြ်းလိုု႔ စားဖူးတာပါ) သူ႔အရင္က စားဖူးတာက စိုုးစိုုးမုုန္႔တီ။ စိုုးစိုုးမုုန္႔တီလဲ စစားဖူးခါစက သိပ္ေကာင္းပါတယ္။ အဲ့တံုုးက သူက ဒညင္းသီးေစးေစးေလးလဲရပါတယ္။ စာကေလး ဒညင္းသီး ေခၚတယ္ထင္ပါတယ္။ ျမစ္ႀကီးနား ဗန္းေမာ္ ဘက္ကလာတယ္ဆိုုတယ္ အဆိုုေတာ္ ၾကိဳးၾကာက တခါစားရင္ အလံုုး ၅၀ ေလာက္ တထိုုင္ထဲစားတယ္ ေျပာတယ္။ စားနိုုင္ေလာက္တယ္ သူက ေသးေသးေလးပဲ ပဲႀကီးေလွာ္ထက္ နည္းနည္းပဲ ႀကီးတာကိုုး။ နာမည္ကိုုက စာကေလး ဒညင္းသီးေလေနာ္ သိမ္းငွက္ ဒညင္းတိုု႔ ငွက္ႀကီးဝန္ပိုု ဒညင္းတိုု႔ မွ မဟုုတ္ဘဲနဲ႔ ထားပါေတာ့

ေနာက္ျပီးေတာ့ ေျပာေသးတယ္ Rဇာနည္က ရန္ကုုန္ကေန မွာစားလိုု႔ စိုုးစုုိး မုုန္႔တီကိုု ေလယာဥ္ နဲ႔ေတာင္ ပိုု႔ေပးရတယ္ ဆိုုပဲ မာရီယာကာေရး ေအဗီယန္ နဲ႔ ေရခ်ိဳးဖိုု႔ ေလယာဥ္ နဲ႔သယ္လာတာထက္ ဆိုုးေနျပီ သိုု႔ေသာ္ ေနာက္အေခါက္ေတြ ထပ္သြားစားေတာ့ လံုုးဝ ကိုုမေကာင္းေတာ့တာ စိုုးစိုုးပါ မိႈေပါင္းထုုပ္ ငါးဖယ္ေပါင္းထုုပ္ေတြလား ထပ္ေရာင္းေပမယ့္ မုုန္႔တီကေတာ့ ပ်က္တာမွ ပေစာက္ ယပင့္ ကသတ္ ပ်က္ပဲ ဆိုုင္ေတြကလဲ လာစားတဲ့ လူေတြမ်ားလာရင္ မထိန္းနိုုင္ေတာ့တာ သိပ္ဆိုုးတယ္

ဒီတခါ ေခၚသြားေကြ်းတာကေတာ့ သူငယ္ခ်င္း မင္းခန္႔ပါ ။။။

ခုု ေဒၚေတာ ကေတာ့ ရွယ္ပါပဲ။ ရွယ္ရဲ႕ ရွယ္ စူပါရွယ္လိုု႔ ဆိုုခ်င္ပါတယ္ မုုန္႔တီ (နန္းႀကီး)ကိုု အမဲသား အမဲေက်ာ္ နဲ႔ ရတာ သူ႔တဆိုုင္ေတြ႔ဖူးေသးတာပဲေလ။ ၾကက္သဲၾကက္ျမစ္ နဲ႔ လဲရပါတယ္။ ငါးနဲ႔လဲရပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ လူမ်ိဳးဘာသာမေရြး သံုုးေဆာင္နိုုင္ပါသည္ ဆိုုတာ သူမွ အစစ္ေပါ့ေလ။

နန္းဆိုုလဲ ႀကီးလတ္ျပား အကုုန္ရပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲလဲရတယ္။ ဟင္းရည္ကေတာ့ မန္းဆန္ဆန္ ပိတ္ဆြယ္နဲ႔ပါ တီကေတာ့ အဲ့ဒီ ပိတ္ဆြယ္ဆိုုတာကိုု ၾကိဳက္ကိုုမၾကိဳက္တာပါ ငွက္ေပ်ာ္အူ အတုုလိုု႔ပဲ ခံစားရတယ္။ သိုု႔ေသာ္ တူေတာ့ မတူေပဘူး။ ပံုုစံတူတယ္ အရသာတူတယ္ေလ။။။။။

ျပီးေတာ့ ဟင္းရည္ထဲကိုု ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငါးဖယ္လံုုးထည့္လိုု႔ရပါတယ္။ ပထမ ေတာ့ သူ႔ငါးဖယ္လံုုးကိုု CP ေတြ ထံုုခ်ိဳင္းေတြျဖစ္ေနမစိုုးလိုု႔အထင္တႀကီး မစားမိဘူး…….ဒီတေခါက္သြားစားေတာ့မွ အလကားပဲတင္း အပိုုေတြထည့္ေပးတာ အမဲေက်ာေတြေကာ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းေတြေကာ ဟင္းရည္ထဲမွာ ငါးဖယ္လံုုးေတြ ေကာ တီခ်မ္းတိုု႔မ်ား နာမည္ေတြႀကီးတာ ေရာက္ေလရာ အလကားတုုတ္ရတာမ်ားေနျပီပဲ။

ေအာ္ ျပီးေတာ့ ဟင္းရည္ထဲ နူးေနေအာင္ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္လည္ေခ်ာင္း ေတာင္ပံရိုးေတြကိုုလဲ သုုပ္ေပးပါတယ္၊ ၾကက္သည္းျမစ္ထည့္သုုပ္လဲ သိပ္ေကာင္းတယ္

အပိုုေျပာတယ္ထင္ရင္လဲ ပံုုေတြကိုု ၾကည့္ပါ။ ၾကည့္လိုုက္တာနဲ႔စားခ်င္စရာမွလား…..တီကေတာ့ တီ့ထံုုးစံအတိုုင္း အခ်ိဳမႈန္႔ မေလ်ာ့ခိုုင္းပါဘူး။ အဲ့တာမွ အရသာ ျပည့္ဝတာ သူငယ္ခ်င္းကေတာ့ စားေနၾကပံုုစံ မွာစားေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြ ေလ်ာ့တာ အရသာ ေပါ့ရႊတ္ရႊတ္နဲ႔ စားရတာ ပါးစပ္မပါလိုုက္တာ ဆိုုတာေလ……

စကားမစပ္ သူငယ္ခ်င္း အဖြားတေယာက္ တသက္လံုုး အခ်ိဳမႈန္႔စားတာပါပဲ အသက္ ၉ ၀ ေက်ာ္ထိ ေနသြားတယ္ ဘာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ တန္ေဆး လြန္ေဘးေပါ့ေနာ္








အပိုုေတြလုုပ္ျပီးေတာ့လဲ အထူးတလည္ ေလ်ာ့စားေနစရာမလိုုပါဘူးေနာ္ တီတိုု႔ ရွမ္းျပည္ဘက္ဆိုု ပဲပုုပ္ (တက္စာ) ဆား (ေသြးတိုုးစာ) အခ်ိဳမႈန္႔ (ေျပာၾကည့္) ျငဳပ္သီးမႈန္႔ (မိႈနိုုင္းခ်င္း) ေတြအကုုန္ ေရာသမေမႊျပီးမွ မေကာက္သီး ေခၚ ပင္စိမ္းသီးေလး နဲ႔ တိုု႔တိုု႔စားတာ ေဆြမ်ိဳးေမ့ေပါ့ေအတိုု႔ရယ္…….

အဲ့ေတာ့ တီကေတာ့ ဘယ္သူဘာေျပာေျပာ

ယူဝါရႈဝါ အိခ်ိယိုု အာဂ်ီနိုုမိုုတိုု…….ပါပဲေနာ္

အားလံုုးကိုု စားေစခ်င္တဲ့
T


03:00 AM 30th Jul 2015 
Aureum Palace 
Nay Pyi Taw 
MYANMAR 


1 comment: