Friday, June 19, 2009

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ (သို႔) ခ်မ္း's ေခါက္ဆြဲ

ကဲကဲ ေဒၚခ်မ္း တေယာက္ကို ရက္ရွည္ၾကာေညာင္းေပ်ာက္ခ်က္သားေကာင္းေစေနတဲ့
မိတင္ (ခ) အစည္းအေ၀းေတာ္မဟာ ေလးခုဆက္တိုက္ႀကီး ေအာင္ျမင္စြာ ျပီးဆံုးသြားပါျပီ
စာေတြလဲဘာမွအသစ္မေရးျဖစ္၊
စကတ္ဂ်ဴးေတြနဲ႔တင္ထားတာေတြကလဲ ကုန္၊
အခ်စ္ဒႆန ေတြကလဲ ေလာေလာဆယ္ ဘာမွမရွိ၊ မရွိဆို အခ်စ္နဲ႔ေ၀းေနတာပဲၾကာလွေပါ့
ေသြးေတာင္ေအးေနျပီထင္တယ္ ခိခိခိ
ေနာက္ျပီး ဘာမွမခ်က္စားျဖစ္တာလဲေတာ္ေတာ္ဆိုေတာ္ေတာ့္ကိုၾကာေနပါတယ္
အဲ့တာနဲ႔ အခုတခါေတာ့ မခ်က္တာၾကာလို႔ ဟင္းေလးဘာေလး ခံတြင္းမ်က္ေအာင္ ခ်က္စားမယ္ စဥ္းစားမိပါတယ္ အဲ့ဒီမွာ မခ်က္တာၾကာေတာ့ ဘာခ်က္ရမွန္းမသိဘူးျဖစ္ေနတယ္ေလ
အဲ့တာနဲ႔ ထမင္းလဲခုတေလာ မစားခ်င္သလိုျဖစ္ေန၊
အေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္ေအာင္လို႔ ဆိုျပီး ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ခ်က္စားပါတယ္
အဓိက ကေတာ့ လြယ္လို႔ပါ ျပီးေတာ့ တီ့အၾကိဳက္ဆံုးထဲမွာလဲပါလို႔ေလ
ခ်မ္းက ခ်က္ေတာ့ ခ်မ္းေခါက္ဆြဲေပါ့ေနာ္
စားသြားပါအံုး အားမနာနဲ႔ေနာ္ ခိခိခိ

ခ်က္ပံုအဆင့္ဆင့္

ထံုးစံအတိုင္း ဟင္းအနွစ္အတြက္ မပါမျဖစ္တဲ့ ၾကက္သြန္နီ ကိုနႈတ္နႈတ္စင္းထားပါတယ္ ျပီးေတာ့
အနွစ္အတြက္ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ေရာ ခ်က္ဖို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေသးေသးပါးပါးလွီးထားပါတယ္ ေနာက္တခုကေတာ့ ဟင္းအစာျဖစ္တဲ့ အသားပါ။ ၀က္၊ ၾကက္ ကေတာ့စာရႈသူတုိ႔ၾကိဳက္ရာေပါ့
တီကေတာ့ ၀က္ပိုအဆင္ေျပတဲ့အတြက္ ၀က္ပဲ ၀ယ္လိုက္ပါတယ္ ဆိုင္ကပဲ စင္းျပီးသားေလး ျဖစ္တဲ့ ၾကိတ္သားကို၀ယ္ပါတယ္


ပထမဆံုး ၾကက္သြန္နီ ကိုဆီသတ္ပါတယ္ ဆီသတ္ရင္းတျပိဳင္တည္းမွာပဲ အေရာင္လွေအာင္ နႏြင္း နဲနဲ ထည့္ျပီးေမႊေပးပါတယ္ ၾကက္သြန္ဆီသတ္တာ ေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ေမႊေပးပါတယ္
နဲနဲ ေၾကသြားျပီးဆိုရင္ေတာ့ ၀က္သား ၾကိတ္သား (သို႔) ၀က္သားနႈတ္နႈတ္စင္း ကိုထည့္ပါတယ္
ျပီးေတာ့ ဆီနည္းနည္းပ်ံေအာင္ ခ်က္ေပးပါတယ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ သင့္ရံုထည့္ပါတယ္ ျပီးေတာ့ အိုးကိုဆူေအာင္တည္ပါတယ္ ေနာက္ အရည္နဲနဲခမ္းလို႔ အိုးခ်ခါနီးက်ရင္ေတာ့ ၾကိဳတင္ မီးကင္ျပီးမႈန္႔ေနေအာင္ေထာင္းထားတဲ့ ပဲပုပ္မႈန္႔ေလးခတ္ေပးလိုက္ပါတယ္
အဲ့တာ က တီတို႔ ရွမ္း “ေတာင္” အၾကိဳက္ပါ မၾကိဳက္ရင္မထည့္လဲရပါတယ္ ရွမ္း “ေျမာက္” ကထည့္ေလ့မရွိပါဘူး

ဒါကေတာ့ ဟင္းရည္ပါ ပထမဆံုး ၀က္နံရိုး ရွယ္ အသန္႔ ကို အိုးအလြတ္ႀကီးႀကီးတခုနဲ႔ ကိုယ္လိုသေလာက္ ေရထည့္ျပီးတည္ပါတယ္ ေနာက္ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ သင့္ရံုထည့္ပါတယ္ ဟင္းရည္တည္တဲ့ေနရာ မွာအဓိက ကေတာ့ အရည္မေနာက္သြားေအာင္တည္တာပါပဲ ပညာပါပါတယ္ ဒါေပမယ့္ မခက္ပါဘူး တီ့အေမသင္ေပးထားတဲ့ တီတို႔မိသားစု မ်ိဳးရိုးစဥ္ဆက္ အဆင့္ဆင့္ လက္ဆင့္ကမ္းလာခဲ့တဲ့ မဟာဟင္းရည္ ၾကည္ေအာင္တည္နည္းကိုေျပာျပပါမယ္
ပထမဆံုး အရိုးကို ေရနဲ႔တည္ပါတယ္ အဲ့အခ်ိန္မွာ ေတာ့ အိုးကိုဖံုးထားပါတယ္ ျမန္ျမန္ဆူေအာင္ပါ
အဲ ဆူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ျပီး ထပ္တည္ပါတယ္ အဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ အိုးကိုမဖံုးေတာ့ပါဘူး
ျပီးေတာ့ မီးကိုေအးပစ္ပါတယ္ မီးေလ်ာ့ေလ်ာ့ေလးနဲ႔ ျဖည္းျဖည္းေလးတည္ေပးပါမယ္ အိုးဖံုးလိုက္ရင္ ဟင္းရည္က ေနာက္သြားပါမယ္ အဲ့တာေၾကာင့္ အိုးဖံုးဖြင့္ျပီးမီးေအးနဲ႔တည္တာပါ အဲ့တာဆိုရင္ေတာ့ ေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတဲ့အတိုင္း ေသာက္ခ်င္စဖြယ္ ဟင္းရည္ၾကည္ၾကည္ေလးရပါမယ္


ဒါကေတာ့ၾကိဳက္တတ္သူမ်ားအတြက္ နံနံပင္နဲ႔ သံပရာသီးပါ တီကေတာ့ အမ်ားႀကီးထည့္စားေလ့ရွိပါတယ္


ဒါကေတာ့ ခုနက ခ်က္ထားတဲ့ အသားဟင္းနဲ႔ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ပါ ေခါက္ဆြဲဖတ္က အမွန္ေတာ့ ေစ်းထဲကေန လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ လုပ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲဖတ္ရရင္ပိုေကာင္းပါတယ္ တီကေတာ့ စားခ်င္တဲ့ အခ်ိန္စားလို႔ ရေအာင္ အသားပဲ ခ်က္ထားတဲ့အတြက္ ေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုေတာ့ အေျခာက္ပဲ၀ယ္ထားပါတယ္ စားခ်င္တဲ့အခါ စားခါနီးမွ အဲ့ဒီေခါက္ဆြဲေျခာက္ဖတ္ကို
ေရေႏြးနဲ႔ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္ ျပီးရင္ေရစစ္ထားျပီး အေအးခံထားပါတယ္


စားခါနီးမွ ပန္းကန္ထဲကို ေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးထည့္၊အသားၾကိဳက္သေလာက္ထည့္၊ နံနံပင္နဲ႔ သံပရာထည့္၊ နံရိုးဟင္းရည္ပူပူေလးခပ္ထည့္လိုက္ရင္ေတာ့ အခုေအာက္မွာေဖာ္ျပထားတဲ့ အတိုင္းစားခ်င္စဖြယ္ လွလွပပ ျပင္ဆင္ထားျပီးအရသာရွိလွတဲ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ (သို႔) ခ်မ္း's ေခါက္ဆြဲ တပြဲကိုရပါျပီ
အရည္နဲ႔မၾကိဳက္တတ္ရင္ ခုနက အတိုင္းပဲ အဆင့္ဆင့္ျပင္ျပီး ဟင္းရည္မထည့္ပဲနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ျပီး
ေခါက္ဆြဲဖတ္ပူပူေလးကို သုတ္စားရင္လဲရပါတယ္ေနာ္ အစပ္ၾကိဳက္တတ္သူမ်ားအတြက္ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္၊ ေနာက္ အသုတ္အတြက္ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ေလးေတြပါျပင္ထားနိုင္ရင္ပိုေကာင္းပါတယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္လဲ ထည့္လို႔ရပါတယ္

A Chen
3:58 am
19th June 2009
Home
Bkk

8 comments:

  1. တုိ႔လဲ လုပ္စားတယ္၊ ခ်မ္းလုိေတာ့ ဟင္းခ်ိဳမခ်က္မိဘူး၊ ၿပီးၿပီးေရာေလ.. ဟင္းမခ်က္ခ်င္တဲ့ေန႔ စားတာ၊ ခ်မ္းလုပ္တာ ပုိေသသပ္တယ္၊

    ReplyDelete
  2. ျမင္သာျမင္ရ မၾကင္ရပါလား...
    မရေတာ့ဘူး ဒီေန႕ သြားစားေတာ့မယ္ (ဆိုင္မွာ)

    ReplyDelete
  3. တီရယ္ အခုတေလာ ဘာမွ စားခ်င္စိတ္မရွိဘူး။ အခုတီလုပ္ေကၽြးတာေလး ေတြ႕ေတာ့ စားခ်င္လိုက္တာ။

    ေတာ္လိုက္တဲ့ ခ်စ္တီ။ သြားေရက်သြားတယ္ေနာ္။

    ခ်စ္တူမ
    မိေရာင္

    ReplyDelete
  4. တီေရ
    အစားနဲ႕ဖြင့္တယ္ေပါ့
    း))
    စားခ်င္တယ္ဗ်ိဳ႕ :D

    ReplyDelete
  5. recipe ေတြေတာ့ ေက်ာ္ဖတ္သြားတယ္။ ပံုပဲ ၾကည့္သြားတယ္။

    ReplyDelete
  6. မဟာဟင္းရည္ နည္းအတြက္ ေက်းဇူးပါ။
    ေရွ့တပတ္ထဲမွာ လုပ္စားမယ္။

    ReplyDelete
  7. တီေရ.......
    အားရပါးရ လာစားသြားပါတယ္ေနာ္...
    အသုပ္ေကာ အရည္ေကာ စားသြားတယ္...

    ( စိတ္ကူးထဲမွာ.... း( )

    ReplyDelete
  8. မဟာဟင္းရည္ ၾကည္ၾကည္ေလးရၿပီ။
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete