Thursday, May 6, 2010

ဘန္နာရွင္အတြက္ ထမင္းပြဲ

ကဲကဲကဲ တီတီ...............ျပန္လာျပီ........................အိုင္ အမ္ ဘက္ခ္....................
ဘယ္သူလဲ သိခ်င္ၾကလား.................ဘယ္သူရွိမလဲ.............ဟုတ္ပါတယ္ခင္ဗ်ား...........

ေျမနီကုန္း ဦးေျပာင္ မယားပါ တူမ၏ ခမည္းခမက္အမ်ိဳး
ပန္းတေနာ္ ဦးမဲ ဟိုဘက္ဒီဘက္အတင္းစပ္ေတာ္ေသာ တူမ
မူလလက္ေဟာင္း
ပုသိမ္ ေဒၚခ်မ္း aka နန္းမေတာ္ မယ္နု ညီမရဲ႕ တူမေတာ္ ကိုငယ္စဥ္ေတာင္ေက်း ၾကည့္ရႉရတဲ့ အထိန္းေတာ္ရဲ႕ ညီမအရင္း စာဆိုေတာ္ မဟာကဝိ နန္းမေတာ္ မိမိခ်မ္းပဲေလ ေနာ့

စာဖတ္သူတကာလဲ သတိထားမိၾကမွာပါ။ ဘန္နာေလးက တီခ်မ္းရဲ႕ ဝတ္လစ္စလစ္ ဗ်ဴတီကေန လွတပတ လူတကာ လက္ခံနိုင္တဲ့ သားနဲ႔အေမ ေမာင္နဲ႔နွမ မိသာစုးလိုက္ အစရွိသျဖင့္ အပါအဝင္ ေဝေနယ ဘေလာခ္ ေလာက စာရႉသူအေပါင္းတို႔ ရံုးမွာ အလုပ္လုပ္ရင္း ခိုးၾကည့္ (အဲေလ အလုပ္မလုပ္ၾကဘဲ ခိုးၾကည့္ အဲေလ အင္း ဘယ္လိုေျပာရေတာ့မလဲမသိေနာ္ လာလာေျပာၾကတယ္ တီခ်မ္း ဘေလာခ္ကို ဖတ္ခ်င္လွပါေသာ္လည္း ရံုးမွာ ဖြင့္ရတာ အျမင္မေတာ္တာေၾကာင့္ပါတဲ့ ကဲ ဘယ္သူက သူတို႔ကို ရံုးမွာ ဘေလာခ္ ဖတ္ခိုင္းလဲေနာ္ အလုပ္လာလုပ္ၾကပါ့မယ္ ဆိုျပီး ပိုက္ဆံယူထားၾကတာ မဟုတ္ပါကလား ေအာ္ အသင္ေလာက လူတို႔၏ ေဖာက္လြဲေဖာက္ျပန္ေသာအမႈမ်ားပင္တည္း ကဲကဲ ထားပါ) လုိ႔ရတဲ့ ဟိရိၾသတပၸ ဘန္နာမ်ိဳးေလးကို ညတြင္းခ်င္းမွာ ဟပ္ခ်ေလာင္း ဆိုျပီးသကာလ ေျပာင္းလဲသြားပါေရာ့လားေအတို႔။ ကဲကဲ ဒီလိုထူးေထြဆန္း အံ့ရာေသာ္ ပံုျပင္ေလးကို မသိခ်င္ၾကဘူးလားကြယ္တို႔....နားေထာင္ေနာ္....
အဲ့လို ဘန္နာေလးကို ညတြင္းခ်င္း လွသြားေအာင္ လုပ္ေပးတဲ့သူက မင္းသမီးေလးရဲ႕ မင္းသားေလးေပါ့ကြယ္။ ပံုျပင္ေလးက ဒီလိုပါတဲ့ သားတို႔ သမီးတို႔ရယ္....
ဟိုးေရွးေရွးတံုးက လက္မေလးေလာက္ပဲ ရွိတဲ့ ကြ်န္းငယ္ငယ္ တိုင္းျပည္ေလး ပိစိေလး တျပည္ကို ေရေျမရပ္ျခားက မင္းသားတပါးဟာ စြန္းစားရွာေဖြ ကမာၻေျမ အစီအစဥ္နဲ႔ ေရာက္လာတယ္တဲ့ကြယ့္။ အဲ့သည္မင္းသားေလးဟာဆိုလို႕ရွိရင္ လူစင္စစ္ မဟုတ္ရွာပါဘူးတဲ့ကြယ္။ သို႔ပါေသာ္လည္းသူဟာ လူေတြရဲ႕ မူလဘုတ လို႔ မဟာ မနုႆေဗဒကဝိ အင္သရိုေပါေလာ္ဂ်စ္ ဦးဦး ဒါဝင္ ရဲ႕ အလိုအရ ဆိုရင္ေတာ့ သူဟာ လူေတြရဲ႕ ေအာ္ရီဂ်င္နယ္ ျဖစ္ပါေခ်သတဲ့။ ဒီလိုနဲ႔ အဲ့ဒီ မင္းသားေလးဟာ မိေထြးေတာ္ စိတ္ပုပ္ ေကအိုအမ္ နဲ႔ မယားပါသမီးမိုက္ စတက္ပ္ေဒၚတာ ရီတာကို နဲ႔ ဂႏၶာမာသူသူ ညီအမရဲ႕ နွိပ္စက္ကလူျပဳမႈေၾကာင့္ ဖခင္ဘုရင္ႀကီး ေသသြားတဲ့ေနာက္မွာ ေနစရာ ဝတ္စရာ စားစရာမွ လူနဲ႔သူနဲ႔ တူေအာင္မရွိရွာေတာ့တဲ့ မင္းသမီးေလး ခင္ဝတ္လစ္ စစစစစစစစစစ (လို႔ ဘိုဆန္ဆန္ Khin Wittlizzzzzzzzzzz လို႔ အမည္တြင္တဲ့) လံုးတီး မင္းသမီးေလးအေပၚ ေမတၱာသက္ဝင္ ခ်စ္ခင္မိပါသတဲ့။
အဲ့တာနဲ႔ မင္းသားေလးက နွမေတာ္ေလး ဝတ္လစ္စ....ေမာင္ေတာ္ကပဲ နွမေတာ္ေလးအတြက္ အရွက္လံုေအာင္ ဖံုးနိုင္ဖို႔ရာ ဒြါယရာေတြ ဆင္ယင္ေပးပါရေစလို႔ဆိုျပီးသကာလ ကမာၻဦး ရဲ႕ နာမည္ႀကီးေက်ာ္ ဗဲရီး ေဖးမတ္စ္ ဧဒင္ ဂါးဒင္း (very famous eden garden) က ေမပယ္လ္ရြက္ (maple leaves)ေတြ ခူးယူလာပါသတဲ့။ ျပီးေတာ့ ေမပယ္လ္ ရြက္ေတြကို သီျပီး လစ္စ မင္းသမီးေလးအတြက္ အီးဗနင္းေဂါင္းန္ (evening gowns) ေတြ ဘာညာေတြ ခ်ဳပ္လုပ္ေပးပါသတဲ့။ အဲ့တာေတာင္မ အင္မတန္ ေခ်း (ဂ်ီး) မ်ားလွတဲ့ မင္းသမီးေလး မယ္လံုးတီး ဟာဆိုလို႔ရွိရင္ ကိုကိုကဆင္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဝတ္ရမွာပါပဲ သို႔ေပမယ့္ နွမေတာ္ ရဲ႕ ေဖးဘရိတ္ ကာလာမ်ားျဖစ္တဲ့ အက္စန္႔လိုက္ဂရင္း (essent light green) အစိမ္းနု ကိုေျပာတာပါ ကြန္႔တာေပါ့ေနာ္) လာဗင္းဒါး ပါးပယ္ (lavender purple)ခရမ္းေရာင္ ခရမ္းေရာင္ နဲ႔ အဲဗား စကိုင္း ဘလူး (ever sky blue) ေကာင္းကင္ျပာနု စတဲ့အေရာင္ေတြ ရမွ ဝတ္မယ္လို႔ သူ႔ခ်စ္သူကို ဂ်ီတိုက္ပါသတဲ့။ (ဂ်ီးတိုက္တာ မဟုတ္ဘူးေနာ္ ဝစၥနွလံုးေပါက္ မပါဘူး ေသခ်ာ ဘတ္) အဲ့တာနဲ႔ မင္းသမီးေလးကိုခ်စ္တဲ့ မင္းသားေလးကလဲ ခ်ဳပ္ေပးရရွာတာေပါ့ကြယ္။ အဲ့လို ခ်ဳပ္တဲ့အခါမွာ မင္းသမီးက ခဏခဏ မေက်နပ္နိုင္ေသးတဲ့အတြက္ အေရာင္ကို အမ်ိဳးစံုေျပာင္းေပးရရွာတာေပါ့ကြယ္။ အဲ့မွာ မင္းသားေလးက ဘာကိုေတာင္စဥ္းစားမိေသးလဲဆိုရင္ အန္ခ်င္စရာ ျမည္သံစြဲ (ေဝါ့) ဒစ္စေန (walt disney) က ထုတ္တဲ့ အိပ္ေနေသာ မိန္းမလွေလး ကာတြန္႔ကားထဲက နတ္သမီးေလးေတြရဲ႕ မက္ဂ်စ္ဝွန္း (Magic wand) ေမွ်ာ္နွင္တံ ရရင္ေတာင္ေကာင္းမွာပဲ လို႔ေတာင္းတမိသတဲ့....................
ဒီလိုနဲ႔ အတိုခ်ဳံ႕ရမယ္ဆိုရင္ မင္းသားေလး ခ်ဳပ္ေပးတဲ့ အီးဗနင္းေဂါန္းေတြနဲ႔ မင္းသမီးေလး မယ္လစ္စ ဟာဆိုလို႔ရွိရင္ လွခ်င္တိုင္းလွေနတဲ့အတြက္ မင္းသားေလးက အက္ဝွန္႔စ္ (at once) ျမင္းျမင္းခ်င္း ႏြားႏြားခ်င္း အဲေလ ေဆာ္ရီး (sorry) လဗ္ အက္ဖတ္စ္ ဆိုက္ (love at first sight) ေတြဘာေတြနဲ႔ ေဖာ္အင္လဗ္ (fall in love) ျဖစ္ ေနာက္ေတာ့ ပရိုပိုစ့္ ဝွတ္သည္ရင္း (propose with THE RING) ဒူးေထာက္ကာ ဝယ္ယူမယ္ရီးမီ (will you marry me?) ျပီးသကာလ ေဒလစ္ဗ္ ဟက္ပီးလီး အဲဗား အာဖတာ (they live happily ever after) ျဖစ္သြားၾကပါသတဲ့ကြယ္။

ပံုျပင္ဆိုရင္ေတာ့ အဲ့မွာ ျပီးရမွာေပါ့ကြယ္ ဒါေပမယ့္ တကယ့္တကယ္ လူ႔ဘဝမွာေတာ့ they live happily ever afer ဆိုတာ မရွိတဲ့အတြက္ မင္းသမီးေလးဟာ ေရွးလူႀကီး မိဘေတြ မဟုတ္တမ္းတရားေလ်ာက္ေျပာ ရိုက္သြင္းခဲ့ၾကတဲ့ မယားဝတၱရား ၅ ပါးဆိုလား ဘာလား .....

  • လင္မစားခင္စားရမယ္
  • လင္မအိပ္ခင္အိပ္ရမယ္
  • လင္ကိုႏြား သားကို ဝက္လို သေဘာထားရမယ္
  • လင္ေနစ ဆင္ေသမွ
  • လင္ထျပီးမွ ထရမယ္ စတဲ့စတဲ့ သင္ၾကားေပးထားတာေတြနဲ႔ ဆန္႔က်င္စြာ လင္ဆိုးမယား တဖားဖား ျဖစ္ရရွာသတဲ့။ အဲ့ေတာ့ သူ႔ခမ်ာ လင္ကို ျပဳစု ဖို႔အတြက္ မီးဖိုးေခ်ာင္ဝင္ရတာေပါ့တဲ့ကြယ္

အရင္ မိေထြးေတာ္ အိမ္မွာေနတာကမွ သက္သာေသးတယ္လို႔လဲ မင္းသမီးေလးခမ်ာ ခ်က္ရင္း ျပဳတ္ရင္းေတြးမိေနပါသတဲ့။ သို႔ေသာ္လည္း ဘဝကို အရံႉးမေပးတဲ့ မင္းသမီးေလး ျဖစ္တာေၾကာင့္ တဘက္တလမ္းကေန နာမည္ႀကီး ေအာင္ သူကလဲ ခ်စ္သုေဝလို ေက်ာင္းေတြေျပး အဲေလ က်ားေပါက္ လို နာမည္ႀကီး ဆိုျပီး စီးရီးမထုတ္နိုင္ေသးေလေတာ့ ဘေလာခ္ လို႔ေခၚတဲ့ အီလက္ထေရာနစ္ စာမ်က္နွာေတြေပၚကေန တဆင့္ မမလုလု မီးဖိုေခ်ာင္လိုမ်ား စာအုပ္ထုတ္ရမလား ဒါမွမဟုတ္ နာမည္ႀကီးလာရင္ အယ္ဒီတာေတြကမ်ား လိုက္လာမလား စတဲ့ ေမွ်ာ္လင့္ခ်က္ေတြနဲ႔ ဘေလာခ္ေရးဖို႔ႀကံစည္ပါသတဲ့။ အဲ့တာကေန တဆင့္ အခု စာရႉသူျမင္ေနရတဲ့ စားေကာင္းေသာက္ဖြယ္ ခဲဘြယ္ေဘာဇင္ ေတြကို ခ်က္ရင္းျပဳတ္ရင္း ျမဝတီကလား ျမန္မာ့အသံကလား ေသခ်ာမမွတ္မိေတာ့တဲ့ သိလႅာစိုး လို ကဲကဲ ပထမ ဦးဆံုး အရင္ ဆီ ကို ဒယ္အိုးေလးထဲ ထည့္ပါမယ္။ ေနာက္ေတာ့ မီး ကို ေဟာဒီလို ခလုတ္ကေလးဖြင့္ျပီး ဆီအိုးေလးကို ပူလာေအာင္တည္ပါမယ္ ေတြဘာညာေတြ လုပ္ေတာ့တာေပါ့တဲ့ကြယ္။

အံမယ္ မင္းသမီးေလးက သူက သူ႔ဘာသာ ခ်က္ရင္း ျပဳတ္ရင္းနဲ႔လဲ သူဟာ အရင္ ျမန္မာေရႊျပည္ ျမိဳ႕ေတာ္ ကုန္ကုန္မွာေနတံုးက ဘာမွမခ်က္တတ္မျပဳတ္တတ္ခဲ့တဲ့ မခ်က္ရ မျပဳတ္ရ ဘာအေမႊးမွမီးမေလာင္ေနခဲ့ရတဲ့ သူဟာဆိုလို႔ရွိရင္ ေဟာ အခု ဘန္ေကာက္ကိုေရာက္ ကိုယ့္ထမင္းကိုရွာ ကိုယ္ဝမ္းကိုေက်ာင္း ကိုယ့္ေလွကိုယ္ေလွာ္ေနရတဲ့အခါ အေရးႀကံဳလာေတာ့ လဲ ဒီလို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ခ်က္ျပဳတ္တတ္တာဟာ အန္ကယ္ ဦးေက်ာ္သိန္း သမီး မမျဖဴျဖဴ ရဲ႕ စကားနဲ႔ ငွားေျပာရရင္ ဘုရားသခင္ရဲ႕ေက်းဇူးေတာ္ အလိုအရ ေတာ္ေနလြန္းလို႔႔လား။ ဒါမွမဟုတ္ သူဟာ အရင္ဘဝက ေရွးေဟာင္း နန္းတြင္း စားေတာ္ကဲ ခ်န္ဂင္ နဲ႔အမ်ိဳးေတာ္တဲ့ ညီအမ ေတြပဲ ျဖစ္ခဲ့လို႔လား ခ်န္ဂင္ ကိုယ္တိုင္းပဲမ်ားလား စသျဖင့္လဲ ျဖဴျဖဴ႕ရဲ႕ အေတြးကမာၻ လို ေႏြေန႔လည္ အိပ္မက္ အေတြးၾကြယ္ေနပါသတဲ့ကြယ္။ ျပီးေတာ့ သူက ခ်က္ရင္းျပဳတ္ရင္းနဲ႔လဲ ရင္မွာခံစား သူမျမင္နိုင္တယ္ ငါ့အရဲ႕ အသည္းထဲက အတြင္းေၾက ေတြဘာေတြေအာ္ေနသတဲ့ ေအာ္ေနရင္းလဲ သူက အင္းသူ႔ရဲ႕ အသံကိုသာ ဆိုနီ ဓါတ္ျပားတိုက္က ၾကားရင္ သူ႔ကို ျဖစ္နိုင္ေခ်ရွိတယ္ ဆိုျပီး ခ်က္ခ်င္း စာခ်ဳပ္ခ်ဳပ္ အေခြထုတ္ ေဟာ ေနာက္နွစ္လဲက်ေရာ ေကာ္ေဇာနီေပၚမွာ လမ္းေတြ ၾကြၾကြရြရြေလး ေလ်ာက္ျပီး သကာလ

this year grammy new artist award goes to....................Miss.........Khin Witlizzzzzzz

ဆိုျပီးေၾကျပာတာကိုေတာင္ၾကားေယာင္လာပါသတဲ့ အဲ့အခ်ိန္မွာပဲကလစ္ကလစ္ ဆိုတဲ့ ျမည္သံေတြကို ၾကားရတဲ့အခါ “သမီး ျဖဴျဖဴ ဘာေတြအေတြးလြန္ေနတာလဲ” ဆိုတဲ့ေဖ့ေဖ့ အသံနဲ႔အတူ.......ေရွ႕မွာေမႊေနတဲ့ ဟင္းအိုးက တူးနံ႔ထြက္လာပါသတဲ့ အဲ့ေတာ့မွ “အိုသမီးအေတြးလြန္သြားလို႔ပါ ေဖေဖ” လို႔ ေျပာလိုက္ရသတဲ့ကြယ္။

ကဲကဲ ပံုျပင္ေလးလဲ နားေထာင္ျပီးၾက ဖတ္ျပီးၾကျပီဆိုရင္ ဟင္းေလးကို မတူးေအာင္ေသခ်ာခ်က္လိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္.............ကဲ အဲ့ေတာ့ ေခါင္းစဥ္တတ္ထားတဲ့အတိုင္း ဘန္နာ လုပ္ေပးတဲ့ မင္းသားေလးအတြက္ ခ်က္ၾကြား အဲေလ ခ်က္ေကြ်းတာ ျဖစ္ပါတယ္ကြယ္ေနာ္။

ပထမဆံုး ဆီအိုးကို အရင္ ပူေအာင္တည္ပါမယ္ အဲေလ သိလႅာစိုး အက်င့္ေတြ မေပ်ာက္ေသးဘူး ခိခိ
ပထမဆံုး ဟင္းရံအျဖစ္ မခ်က္စားတာအေတာ္ၾကာျပီျဖစ္တဲ့ အရင္ဆံုး မႈိကန္စြန္းေလးေၾကာ္ပါမယ္ အရင္ပိုစ့္ေတြမွာလဲေရးခဲ့ျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ (ခက္လဲမခက္တဲ့အတြက္) ရမ္းသရူးပဲ ေျပာသြားပါမယ္။ ေရစင္စင္ေဆးထားတဲ့ ကန္စြန္းရြက္ေတြရယ္ မႈိေတြကို ေရစစ္ထားပါမယ္။ စကားမစပ္ေျပာရအံုးမယ္ ဒီမွာက ကန္စြန္းရြက္ ဝယ္ရတာေတာင္ နည္းနည္း ရႈပ္ခ်င္ပါေသးတယ္ ဘယ္လိုရႈပ္လဲဟုတ္လား ကုန္တိုက္က ဒီပါမင္တယ္ စတိုးေတြမွာဝယ္ရင္ေလ (အထူးသျဖင့္ တီဝယ္ေနက် စီယမ္ ပါရာဂြန္မွာဆိုရင္ေပါ့) အသီးအရြက္ေတြဟာ ေအာ္ဂင္းနစ္ နဲ႔ အင္ေအာ္ဂင္းနစ္ ဆိုျပီး နွစ္မ်ိဳးလာပါတယ္ သဘာဝနဲ႔ ေဆးထိုးနဲ႔ ေပါ့ေလ ဆယ္တန္း စာေက်တဲ့သူေတြသိပါမယ္ ခိခိခိ ေၾကျငာ............သဘာဝကေတာ့ ပိုေစ်းႀကီးတာေပါ့ကြယ္ေနာ္ တီလဲစဥ္းစားမိပါတယ္ သူတို႔မွာပဲ ရႈပ္ရႈပ္ နဲ႔ ရွက္ရွက္လို႔ တီ့တို႔ ေရႊျပည္မွာဆိုရင္ အကုန္ ေအာ္ဂင္းနစ္ခ်ည္းပဲေနာ့္ ထားပါေတာ့ အဲ့ေတာ့ ခုန က ဟင္းဆက္ခ်က္ရရင္ .............





ေရေဆးထားတဲ့အရြက္ေတြ ကို စစ္ထားပါမယ္ ျပီးရင္ ဆီပူထဲမွာ ငရုတ္သီး စိမ္း ဒါးျပားရိုက္ေလးေတြ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါမယ္ ေနာက္ ၾကက္သါန္ျဖဴကိုလဲ ဒါးျပားရိုက္ ထည့္လိုက္ပါ ဒါကေတာ့ တရုတ္ေၾကာ္ေပါ့ေနာ္ ယိုးဒယားလိုေၾကာ္ရင္ေတာ့ သူတို႔ရဲ႕ အေၾကာ္နွစ္လို ဟာမ်ိဳးရယ္ ငံျပာရည္ေတြ ဘာညာေတြထည့္ပါတယ္ အဲ့ဒီ အနံ႔ေတြကို တီလံုးဝမၾကိဳက္ပါဘူး အဲ့ေတာ့တီက တီတို႔ မ်ိဳးရိုးစဥ္ဆက္ ေၾကာ္လာခဲ့တဲ့ ျပည္မ မူလ ကန္စြန္းပလိန္း မီးျမိဳက္ပဲ ေအာ္ ေျပာပါအံုးမယ္ တီ အိမ္ငွားဖို႔ လိုက္ၾကည့္ေတာ့လဲေလ တီသတိထားတာ တခုရွိပါတယ္ အဲ့တာကေတာ့ ဂစ္မီးဖိုနဲ႔ ဂစ္အိုးပါပဲ အဲ့တာ တီ့အတြက္ အိမ္တအိမ္မွာ အဲကြန္းလိုပဲ အဆန္းရွယ္ျဖစ္ပါတယ္ မရွိတဲ့အိမ္ဆို တီ မငွားပါဘူး။ မ်ားေသာအားျဖင့္ ကြန္ဒိုေတြက ဂစ္ ေပးမခ်က္ပါဘူး သူတို႔က ေဟာ့ပလိတ္ပဲ ေပးပါတယ္ တီက မေနနိုင္ပါဘူး ေခ်တာမဟုတ္ပါ အရင္ က်ိဳင္းတံုအိမ္မွာကတည္းက ဂစ္ပဲသံုးတာပါ အဖြားကေတာ့ ထင္းပဲသံုးတယ္ (စကားမစပ္ေျပာရရင္ ထင္းနဲ႔ေၾကာ္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြဟာ ပိုေမႊးပါတယ္ ထင္းတူးနံ႔ေလးလိုလိုေလ) အဲ့ေတာ့ တီက ခုနေျပာသလိုပဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီး ဒါးျပားရိုက္ဆီပူနဲ႔ မႈိ ကိုအရင္ ပစ္ထည့္လိုက္ပါတယ္ ျပီးေတာ့ ကန္စြန္း ထည့္ နည္းနည္းေၾကာ္ အေရာင္ေျပာင္းတယ္ ဆိုရံုေျပာင္းသြားျပီးဆိုရင္ အိြဳင္စတာ ေဆာ့ထ္ (ခရုဆီ) အနည္းငယ္ ထည့္ လိုက္ျပီးရင္ အိုးကို မီးဖိုေပၚက ခ်လို႔ရပါျပီ။ ခရုဆီကိုမၾကိဳက္ရင္ မထည့္ပဲ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နဲ႔လဲ အလုပ္ျဖစ္ပါတယ္ အဓိကက မီးပူဖို႔ပါပဲ။ မီးပူတဲ့ဆီနဲ႔ ေၾကာ္မွာ အရြက္ေတြက လတ္ဆတ္ျပီး စားေကာင္းပါတယ္ မွတ္ထားေနာ္...ကဲ ေအာက္က ပံုကိုၾကည့္ စားခ်င္မလာဘူးလားလို႔ေနာ့............




ေနာက္တမ်ိဳးကေတာ့ တီမၾကာခဏ လုပ္စားျဖစ္တဲ့ အအီေျပ ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္ပါ အင္မတန္လြယ္ကူျမန္ဆန္ စားေကာင္းအမွန္ပါပဲ ဆဲဗင္း အီလဲဗင္း ကဝယ္ထားတဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္ေလးေတြကို ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္အေနေတာ္ ပါးပါးလွီး ေနာက္ ၾကက္သြန္နီ ႀကီးရင္ တဥ ေသးရင္ နွစ္ဥ ပါးပါးလွီး ၾကိဳက္တတ္ရင္ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီး နံနံပင္ ပါးပါးလွီး ငရုတ္သီး စိမ္း ေသးေသးပါးပါးေလးေတြလွီး တီကေတာ့ ေပ်ာက္သြားေတာ့မေလာက္လွီးျပစ္တယ္ ေၾကာက္လို႔ ဟိဟိ စားလဲစားခ်င္ေသးတယ္ အဖတ္ အႀကီးႀကီးေတြ ဆိုရင္ မစားရဲဘူး ျပီးရင္ေတာ့ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ သင့္ရံုထည့္ သံပရာသီး ညွစ္ထည့္ျပီးတာနဲ႔ နယ္လိုက္ရံုပဲ ေကာင္းမွေကာင္း အဲ့တာတီက တီတို႔ က်ိဳင္းတံုဘက္ကလို ရွမ္းဆန္ဆန္ တရုတ္ဆန္ဆန္ သုပ္တာပါ ျမန္မာလို ပဲဆီနဲ႔ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ သုပ္ရင္လဲ ငါးဖယ္ခ်ဥ္လိုပဲ ေကာင္းမွာပါ ေနာက္ေန႔က် စမ္းလုပ္စားၾကည့္မယ္...




ဒါက ေနာက္ဟင္းရံတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ေဂၚဖီေၾကာ္ပါ တီက အေမနဲ႔ေနတံုးကဆိုရင္ေတာ့ အေမက ေဂၚဖီထုပ္ကို တရုတ္ေၾကာ္ေၾကာ္ပါတယ္ ဘယ္လိုေၾကာ္လဲ ဟုတ္လား ေနာက္တခါက်ေတာ့ ေျပာျပမယ္ေနာ္...ခုေတာ့ တီက ဟိုးအရင္ ငယ္ငယ္ ေမြးစားမိသားစုနဲ႔ေနတံုးက ျမန္မာေၾကာ္ေပါ့ အဲ့လို ပါးပါးေလးေတြလွီးျပီး နႏြင္းမႈန္႔ နည္းနည္းနဲ႔ ေၾကာ္တာ စားခ်င္လို႔ ေမာင့္ကိုပဲေၾကာ္ခိုင္းလိုက္တယ္ အဲ့တာကေတာ့ ေဂၚဖီ ကို ပါးပါးလွီး ဆီကိုအရင္ပူေအာင္တည္ ျပီးေတာ့ နႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္းနဲ႔ ဆီသတ္တယ္ ျပီးေတာ့ ေမႊပါတယ္ နည္းနည္းေလး ႏြမ္းသြားျပီဆိုရင္ အခ်ိဳမႈန္႔ နဲ႔ဆား နည္းနည္းစီထည့္ ျပီးရင္ ခဏ ထပ္ေမႊျပီးရင္ ခ်လို႔ရပါျပီ (မွတ္ခ်က္=အိုးကို မီးပူေပၚမွာ အၾကာႀကီးမထားပါနဲ႔ ျပီးေတာ့ အဖံုးမဖံုးပါနဲ႔ အဲ့တာဆို ေဂၚဖီေတြအရမ္းႏြမ္းသြားမွာ စိုးရပါတယ္ အဲ့တာဆိုရင္ စားမေကာင္းေတာ့ဘူးေပါ့ ဒါကလဲ လူတကိုယ္ အၾကိဳက္တမ်ိဳးပါ တီကေတာ့ ႏြမ္းႏြမ္းေလး ပိုၾကိဳက္တယ္)

ဒါကေတာ့ မိန္းဒစ္ရွိ ခ်က္မယ့္ ပုစြန္ပါပဲ မနက္ေစာေစာက ေစ်းထဲမွာ ပုစြန္ၾကားလို႔ေခၚတယ္ ထင္တယ္ ေတြ႔တာနဲ႔ ၁ ကီလို ဝယ္လာပါတယ္ အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ တခါတည္း လုပ္ေပးပါတယ္ ေအာ္ ၁ ကီလိုဆိုတာ ၁ ပိႆာထက္နည္းနည္းေလ်ာ့ပါတယ္ ၁ ပိႆာ ကို ၁.၆ ကီလိုရွိပါတယ္ ဒါက စကားခ်ပ္ေနာ္...ဒီေန႔ ျမန္မာစာ ကို အရင္ေမြးစားမိဘေတြနဲ႔ေနခဲ့ရတုန္းကလိုပဲ စားခ်င္ေနတယ္ အမွန္က ပုစါန္ကို အေကာင္နည္းနည္းေသးတာ လိုခ်င္တာ ဒီမွာ မရွိလို႔ ငရုတ္သီးနဲ႔ အိုးကပ္ စပ္စပ္ေလး ခ်က္စားခ်င္တာေလ ျဖစ္နို္င္ရင္ေတာ့ ျမန္မာျပည္မွာလို ကင္မြန္းခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးပါပါခ်င္ေသးတာေပါ့ ဒီမွာက အဲ့လုိ အရြက္ေတြမရဘူး ေျပာရင္နဲ႔ ဒန္႔ဒလြန္ရြက္ ဟင္းခါးေလးလဲေသာက္ခ်င္လာျပီ....................
အီးဟီးဟီး ျမန္မာျပည္ျပန္မယ္ အီးဟီး..............အိမ္ျပန္မယ္..................ခုပို႔ေပး ခုပို႔ေပး....အီးဟီး....
ငိုလို႔ျပီးေတာ့ မ်က္ရည္ေတြသုတ္ျပီး ဟင္းျပန္ခ်က္ပါမယ္
ဒါက ခ်က္မယ့္ ပုစြန္ ၁ ကီလိုလံုးကို ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ နႏြင္း နည္းနည္းနဲ႔အရင္နယ္ဖတ္ျပီးနွပ္ထားပါတယ္ မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ဆို အိုေကပါတယ္ အမွန္ကေတာ့ နယ္ျပီးတာနဲ႔တန္းခ်က္ရင္လဲရပါတယ္ တီကေတာ့ ရွည္တာေပါ့

ဒါကေတာ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အျဖဴကို ဆီသတ္တာပါ ျပီးရင္ ဟင္းခ်က္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ကို မ်ားမ်ားေလးထည့္ပါမယ္
အိုးကပ္ အစပ္ေလေနာ္ အဲ့ေတာ့ ငရုတ္သီးမႈန္႔ကို မ်ားမ်ားသာ ကစ္လိုက္ပါ ကပ္ေစးမနဲပါနဲ႔ ကိုယ့္ဗိုက္ထဲေရာက္မယ့္ဟာပဲေလ လုပ္ပါ လုပ္ပါ ထည့္သာထည့္ပါ ခပ္မ်ားမ်ားေပါ့ျပီးရင္အေရးႀကီးတာ ေျခာက္သြားေအာင္ဆီသတ္ေပးပါမယ္ ငရုတ္သီး အနံ႕ေမႊးလာတဲ့အထိေပါ့ နည္းနည္းေလး တူးလာသေယာင္ အထိေပါ့ (တူးလာသေယာင္ေနာ္ တူးလာတဲ့အထိမဟုတ္ဘူး)


ျပီးရင္ေတာ့ ေနာက္ဆင့္ ပုစြန္ေတြထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္လဲေနာက္ တခါ ပုစြန္က ေရထြက္မွာျဖစ္တဲ့အတြက္ ေျခာက္ေျခာက္ကေလး ျဖစ္တဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါမယ္ ေတာ္ေတာ္ကိုေျခာက္တာေနာ္ ေျခာက္ခ်င္းေတြထပ္ျပီး ေျခာက္ေနတာပဲ ပုစြန္ေတြေတာ္ေတာ္ေျခာက္ျပီး ဆီပ်ံလာျပီဆိုမွ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး မဖံုးဘဲေမႊေပးပါမယ္ ေရခန္းတဲ့အထိ အဲ့လို ဆက္တိုက္ေမႊေပးေနပါ။ လုိအပ္ရင္ အရသာ ျမည္းျပီး ေပါ့ငံ ၾကိဳက္သလို ငံျပာရည္ေလးလဲ နည္းနည္း ထည့္လို႔ရပါတယ္ တီကေတာ့ ငံျပာရည္ အနံ႔ကို တခါတခါ အာရံုမလာတာနဲ႔ ဆားပိုသံုမ်ားပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ေရခန္းတဲ့အထိ ေမႊရင္း အိုးေတာ္ေတာ္ေလးကပ္သြားျပီဆိုရင္ ခ်လို႔ရပါျပီ။
ပံုေတြမွာၾကည့္ပါ မကပ္တတ္တဲ့အိုးနဲ႔ခ်က္ရင္ အိုးေဆးရတာ ပိုသက္သာပါတယ္ ဟိဟိ တီကေတာ့ အပ်င္းႀကီးပဲေနာ္.......


ကဲအခုဆိုရင္ အင္မတန္ ၾကည့္ရတာနဲ႔တင္ စားခ်င္စရာေကာင္းျပီး သြားရည္ တျမားျမား က်ေစတဲ့ ပုစြန္ အစပ္အိုးကေလးကပ္ပါ ခုနက ဟင္းရံေတြနဲ႔ တြဲဘက္ အုပ္လိုက္လို႕ကေတာ့ အနည္းဆံုး နွစ္ကီလို ေလာက္ေတာ့ တက္လာမွာအေသအခ်ာပါပဲ...........ပိန္ခ်င္ေသာ သူမ်ား တီခ်မ္းကိုေဝးေဝးေရွာင္ပါ ေပါ့ေလ




ေအာက္ကဟာေတြကေတာ့ ထမင္းစားျပီးေလြးစရာ အသီးအနွံမ်ားပါကြယ္ သေဘၤာသီး မွည့္ နဲ႔ မက္မန္းသီး မွည့္ပါ




မာလကာသီးနဲ႔ ကြ်ဲေကာ္သီး ပါ ဘန္ေကာက္မွာ တခုေကာင္းတာ အသီးအနွံအကုန္က ဆယ္နွလရာသီ ရပါတယ္ ေအာ္ဂင္းနစ္ ေတာ့မဟုတ္ဘူးေပါ့ေလေနာ္ ကြာသလားဆိုေတာ့ စားေတာ့စားရတာေကာင္းပါတယ္ သို႔ေသာ္လဲတီတို႔ ေရႊျပည္ျမန္မာလို အသီးေတြက မေမႊးပါ တီဆိုရင္ ကိုယ့္နိုင္ငံကဆိုရင္ ဓညင္းသီးေလးက အစေမႊးတာပါ မုန္႔တီဖတ္ေလးကအစ ခ်စ္တာပါ အခါတေသာင္းလဲ ျမန္မာျပည္မွာပဲ လူျဖစ္ခ်င္ပါတယ္ အဲ့ေတာ့ ျပန္မယ္ကြယ္ (ဘယ္သူ႕ကိုမွမရြဲ႕ဘူးေနာ္)



ေနာက္ဆံုးကေတာ့ မင္းသားေလး အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ သရက္သီးပါပဲကြယ္ အခ်ဥ္ေကာ အခ်ိဳ အမွည့္ေကာ နွစ္မ်ိဳးစလံုး ရွာလာခဲ့တယ္ေနာ္ စိတ္ၾကိဳက္စားရေအာင္............



ဒါေတြကေတာ့ မာလကာသီးနဲ႔တို႔စားစရာ ဆားမႈန္႔ (အမွန္က ဆားမႈန္႔လို႔သာေခၚတာ ဆားမပါပါဘူး သၾကားရယ္ မက္မံုသီးေစ့ရယ္နဲ႔ လုပ္ထားတာပါ ယိုးဒယား မွာပဲရွိမယ္ ထင္ပါတယ္ တီတို႔ဆီက ႏြယ္ခ်ိဳမႈန္႔ေလာက္ေတာ့မေကာင္းတာအမွန္ပဲ သူလဲအရသာတမ်ိဳးေပါ့ ရွမ္းျပည္ဘက္မွာလဲရပါတယ္ တီတို႔ရွမ္းေရွ႕ေပါ့) ႏြယ္ခ်ိဳမႈန္႔အေၾကာင္းေျပာရင္းနဲ႔ ျမန္မာျပည္ကို ျပန္သတိရလာျပန္ျပီ ငိုအံုးမယ္ ခဏ........................
အီးဟီးဟီး ျမန္မာျပည္ျပန္မယ္ အီးဟီး..............အိမ္ျပန္မယ္..................ခုပို႔ေပး ခုပို႔ေပး....အီးဟီး....
..............အင့္ အဟင့္ အဟင့္ ရႊတ္ ဘတ္ (နွပ္ေခ်းနဲ႔ လွမ္းပစ္သံ)
ေနာက္တမိ်ဳးကေတာ့ သရက္သီး စိမ္းနဲ႔စားဖို႔ ငပိခ်က္ပါ ေနာက္ ၾကံဳေတာ့ လုပ္နည္းေျပာပါမယ္ ခုေတာ့ လက္အရမ္းေညာင္းေနျပီေနာ္ နားေတာ့မယ္ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ




A Chen
7th May 2010
8:06 am
Home Bangkok

22 comments:

  1. း)

    ဖတ္ၿပီး မရီတာကို အရင္ေၿပးၿမင္တယ္။ သူကေတာ့ေၿပာေတာ့မယ္။ ဒင္းတို႔ တေႀက့ာၿပန္တာလား ဆိုၿပီး

    ဘာၿဖစ္ၿဖစ္ေလ

    ဘန္နာေလးက သိပ္ၿပီး လက္ရာ မေၿမာက္ေပမယ့္ လုပ္ေပးရက်ိဳးနပ္ပါတယ္။

    ဘာေၿပာေၿပာ အရင္ဘန္နာထက္စာရင္ စာလာဖတ္တဲ့သူေတြ စိတ္ခ်မ္းသာမယ္ထင္ပါတယ္။

    ခုလိုေၿပာင္းေပးလို ့လဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    အရင္အတိုင္းပဲ ဟင္းေတြ ခ်က္လိုက္၊ ပညာေပးေရးလိုက္၊ ဟာသေရးလိုက္ ဘာသာၿပန္လို္က္နဲ႔ အရင္လို ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရြင္ရြင္ ဘေလာ့ဂင္ႏိုင္ပါေစ။

    ခုခ်ိန္ထိ စိန္ ႀကိဳက္တယ္ဆိုတာေတြ အမွတ္တရ ရွိတဲ့အတြက္ ပီတိၿဖစ္ ေက်နပ္ပါတယ္။

    ခုခ်က္ထားတာေတြလဲ စိန္အႀကိဳက္ဆံုး ဟင္းေတြပါပဲ။

    အားရပါးရ သြားရည္ယိုသြားတယ္။

    ၿပန္ေတာ့မယ္ မရီတာမလာခင္။

    ေတာ္ႀကာ ကိုယ္လဲ ေၿပးမလြတ္ ၿဖစ္ေနမယ္။ အဟားးးး

    ReplyDelete
  2. စားခ်င္စရာၾကီး
    တကယ္မစားရတာ ခက္ :P

    ReplyDelete
  3. အျမဲတမ္း အဲ့လိုပဲ
    ကိုယ္က ဘယ္ေတာ့မွမေဖာ္ဘူး သူကပဲ လူတကာသိေအာင္
    ဘာဘု ငပိလုပ္တယ္
    လူဇိုး

    ReplyDelete
  4. အဲ

    အဲလိုၿဖစ္သြားသလား။


    ေဆာဒီးေနာ္.... ခြီးးးး

    ReplyDelete
  5. ခုထပ္စားေနပါတယယ္ မေန႔က က်န္တာကို
    ဒန္ဒန္႔ဒန္႔
    စလံုးလာရင္ ခ်က္ေကြ်းမယ္ မိမိခါး

    ReplyDelete
  6. ကန္စြန္း႐ြက္ေၾကာ္တာမ်ား...
    ဒါေတြက ကိုယ္ ၅ တန္းမတက္ခင္တည္းက လုပ္လာတာေတြ။

    ကိုယ္က ဘယ္လိုလုပ္ မာမီ KOM ရဲ႕ မယားပါသမီး ျဖစ္ရတာလဲ ဖ်စ္ညႇစ္ၿပီး စဉ္းစားေနမိတယ္။ ဘယ္လို အမ်ိဳးစပ္လိုက္တာပါလိမ့္။

    ဖိုးစိန္နဲ႔ Addy က 10 ခါျပန္ျပတ္တယ္ ဆိုတဲ့ လူစားမ်ိဳးေတြ ျဖစ္မယ္။

    ကိုယ္သိသေလာက္ေတာ့ 10 ခါ မျပည့္ေသးဘူး။

    (ခုခ်ိန္ထိ စိန္ ႀကိဳက္တယ္ဆိုတာေတြ အမွတ္တရ ရွိတဲ့အတြက္ ပီတိၿဖစ္ ေက်နပ္ပါတယ္။) ႐ွိ႐ွိသမွ် ကလီစာေတြ ယားလိုက္တာ။

    ႐ိုးးးးးးးးးးးးးးးး........ေနၿပီ။

    ReplyDelete
  7. အလိုဗ်ာ.. ညီ ဘန္နာဆဲြေပးတုန္းကေတာ့ ဒီလိုထမင္းပဲြမ်ိဳးႀကီး မႀကံဳခဲ့ရပါတကား..

    ReplyDelete
  8. အံမေလး ေဒၚနန္းညီ က်ဳပ္ရွင့္ကို မုန္႔ေတြေကြ်းတယ္ေလ
    တုတ္ထိုးေကာ္
    အင္း ေျပာရင္းနဲ႔ စားခ်င္လိုက္တာေတာ္
    ျပန္လာရင္ တကယ္ ထမင္းခ်က္ေကြ်းမယ္
    ေနာ္ စိတ္ဆိုးနဲ႔
    ဘန္နာလဲ လုပ္ေပးအံုး လွလွေလး

    ReplyDelete
  9. ဖတ္ဖူးသမွ်ထဲမွာ...အရွည္ဆံုး Post ေလးျဖစ္ခဲ့သလို
    ဖတ္ေနရင္းကိုေပ်ာ္တဲ့ ခံစားခ်က္ေတြရတယ္။
    တီခ်မ္းတို ့အဖြဲ ့နဲ ့ေကာင္းေကာင္းႀကီး
    မသိေပမဲ့..(တကယ္ေတာ့လည္း နဲနဲေလးေတာင္မသိ:P)..
    တစ္ေယာက္နဲ ့တစ္ေယာက္ အရမ္းခင္မင္ရင္းႏွီးတာေတြ ့ေတာ့
    ေရာေရာင္အားက်ေပ်ာ္မိပါတယ္။ ဟင္းေတြကေတာ့...
    တကယ္ပါပဲတီခ်မ္း..ကန္စြမ္းရြက္နဲ ့မွိုက အႀကိဳက္ဆံုးထဲမွာ
    ပါေတာ့ တကယ္စားခ်င္စိတ္ေတြေပါက္လာလို ့ တီခ်မ္းခ်က္ေကၽြးတာ
    မစားရေသးခင္.City Hall ကိုပဲအျမန္ေျပးၿပီး သြားစားေတာ့မယ္။
    ကံေကာင္းလို ့မ်ား တီခ်မ္းလဲဆႏၵရွိခဲ့ရင္ Singapore ေရာက္လို ့
    မမခါးကို ခ်က္ေကၽြးရင္ ကပ္စားမယ္။
    ဟဲဟဲ။။ မာလကာသီး၊ မက္မန္းသီး...အားလံုးပါပဲ..အကုန္ႀကိဳက္တယ္။
    ၿပီးေတာ့ေလ...Banner ေလး..ရိုးရိုးေလးနဲ ့လွတယ္ဆိုတာဒါမ်ိဳးေလးေပါ့။
    Maple Tree ...Is it? :)...Designer ရဲ့ ရိုးဆင္းတဲ့ စိတ္အသြင္ကို
    ခံစားမိပါတယ္။ ....
    ခင္မင္ေလးစားလွ်က္....ခင္မာလာေအာင္....:)

    ReplyDelete
  10. ေႀသာ္ ဘယ္သူမ်ားလဲလို႕ :P

    နနခ

    ReplyDelete
  11. တီခ်မ္းရဲ႕ ကမာၻ.... ရသာစံု ဘေလာ႔ဂ္စေပါ႔
    :P

    ReplyDelete
  12. cbox ျဖဳတ္ထားတယ္ ဆုိလို႔ ဒီမွာေရးလိုက္ဦးမယ္။ လြန္ခဲ့တဲ့ တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ကတည္းက profile မွာ ကိုယ္နဲ႔တူတူ 28 ႏွစ္ လို႔ ျပထားတာ။ ကိုယ္ အသက္ 30 ေရာက္တာေတာင္ ခုထိ ဒီမွာ 28 ႏွစ္ပဲ ျဖစ္ေနေသးတယ္။ ဘာျဖစ္လုိ႔ ရပ္ေနတာလဲ။ ငုတ္တုတ္ေမ့ေနတာလား။

    ???

    ReplyDelete
  13. အိုမဟုတ္ပါဘူး မရႈပ္ပါဘူး
    မင္းထင္သလို မဟုတ္ပါဘူး
    ေျပာင္းမလို႔ပါပဲ
    မေန႔ကေတာင္ ၾကည့္ျဖစ္ေသးတယ္
    ျပန္တြက္ၾကည့္ေတာ့ ကိုက အခုမွ ၂၉ ျပည့္မွာေလ
    အဲ့တာေတာင ္လိုေသးတယ္
    နွစ္ကုန္ပိုင္းမွ
    အဲ့ေတာ့ ျဗိတိသွ်ေတြလိုတြက္ရင္ ကိုယ္က မျပည့္မခ်င္း ၂၈ ပဲ မမ
    အဟီး.......................

    ReplyDelete
  14. ကဲျပင္လိုက္ျပီေနာ္
    အရင္က ထဲမွာပါ ကိုျဖဳတ္လိုက္ျပီ ၂၈ ပဲ
    မျပည့္ခင္တရက္အထိ ၂၈ တိတိပဲ
    ကဲ ေျပာ

    ReplyDelete
  15. က်ဳိင္းတံုဘယ္ရပ္ကြက္ကပါလဲ?
    တၿမို့ထဲသားေတြေနာ္

    ReplyDelete
  16. ရပ္ကြက္ေတာ့မသိဘူး
    ၂ ထင္တယ္ တာေရာလမ္းလား လြယ္ေမြလမ္းလားမသိဘူးေခၚတယ္
    ဘဏ္ေဘးနားကေလ ပီးေကာ့ အဲလံုးဆိုင္ေဘးက ေလးးခန္းတြဲအိမ္က အဖြားအိမ္ပါ
    အဖိုးက အရင္ အမွတ္ ၅ ပြဲရံုနဲ႔ နာမည္ႀကီးစဥ္က ျမိဳ႕မ်က္နွာဖံုးေျပာတာပဲ
    ကိုယ္ေတြက ေခတ္ေကာင္းမမွီလိုက္ပါဘူး
    ျပီးေတာ့ ကိုယ္က ၁ နွစ္သားကတည္းက ေမြးစားမိဘေတြနဲ႔
    ရန္ကုန္မွာႀကီးတာပါ

    ReplyDelete
  17. ေခါက္ဆဲြဆိုင္ကိုသိတယ္
    အမွတ္၅ပဲြရုံလၫ္းသိတယ္
    အရမ္းခ်မ္းသာခဲ့ႀကတယ္
    ခုေတာ့မသိေတာ့ဘူး
    သူတို့မိသားစုမွာေမာင္နမအမ်ားႀကီး႐ွိတယ္
    အလက၃ မွာ၅တန္း အထိေနဖူခဲ့တယ္
    အရင္တံုး ကအဲဒါကတ႐ုထ္ေက်ာင္းေလ
    ဒါေႀကာင့္ငယ္သူခ်င္းေတြကတရုတ္ေတြခ်ဥ္းဘဲ
    အမွတ္မမွားဘူးဆိုရင္ အမွတ္၅ပဲြရုံက ခ်န္ခ်လု
    ဆိုတာနဲ့၃တန္းေလာက္မွာတခန္းထဲၿဖစ္ခဲ့ဖူးတယ္
    သူမ်ားကိုသူ့အနိုင္က်င့္တတ္လြန္းလို့မွတ္မိတယ္
    ကိုယ္လံုးထြားထြားႀကီးေလ..
    ဟား..သူမ်ားအမ်ားအမ်ိဳးအေႀကာင္းသူမ်ားဆီမွာဘဲၿပန္တုပ္မိတယ္
    :))

    ReplyDelete
  18. I don't like that cooking style.
    Let me take some fruits.
    Anyhow....
    I would like to support your new banner by following traditional song.

    " LAVENDER'S BLUE "
    Lav-en-der's blue, dilly dilly, lav-en-der's green.
    When I am King, dilly dilly you shall be queen.
    Lav-ender's green, dilly dilly, lav-ender's blue.
    If you love me, dilly dilly, I will love you.

    ReplyDelete
  19. ခ်စ္စ၇ာေကာင္းေအာင္ေ၇းတတ္တဲ့တီတီခ်မ္းbanner ေလးေျပာင္းထားေတာ့ပိုခ်စ္ဖို့ေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
  20. တီခ်မ္း ေရ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ႀကီး ဖတ္သြားတယ္
    ဝက္သားခ်ဥ္ ကို အႀကိဳက္ဆံုးဘဲ မ်ားမ်ား ေၾကြးပါ

    ReplyDelete
  21. တီခ်မ္း ေရ Thai ဝက္သားခ်ဥ္စားခ်င္တယ္....

    ReplyDelete