Friday, June 25, 2010

ဘန္နာရွင္အတြက္ စပက္ဂတီ

ဒီရက္ပိုင္း ကိုယ္စိတ္ညစ္ေနပါတယ္ တင္တဲ့ပိုစ့္ေတြ ဘတ္ၾကည့္ရင္သိမွာပါ ကိုယ္ကေပ်ာ္ေပ်ာ္ပဲ ေနတတ္တဲ့သူဆိုေတာ့ ကိုယ္စိတ္ညစ္ရင္ သိပ္သိသာတယ္ မ်က္နွာကလဲ ပ်က္ေနတာပဲ (စကားအရေျပာတာေနာ္) မေန႔ညကလဲ တညလံုးငိုရတယ္ အိပ္မေပ်ာ္ဘူး ဒီေန႔လဲ ငိုရေသးတယ္
ဘဝက ဒီလိုပါပဲ လို႔ေျဖပါတယ္ ကိုယ့္ကိုယ္ကို ရင့္က်က္လွျပီထင္ေနတာ အမွန္ေတာ့ အလကားပဲ
အခ်စ္နဲ႔ပတ္သက္လာရင္ ဘယ္သူမဆို ဘယ္အရြယ္ေရာက္ေရာက္ မရင့္က်က္ဘူးမွတ္ (တီခ်မ္း ဖီေလာ္)
ထားပါေတာ့
စိတ္ညစ္ရတာ တေယာက္ေၾကာင့္ ဒါေပမယ့္ အျမဲလိုလို ကံေကာင္းတတ္တဲ့ကိုယ္က တျခားတေယာက္ေၾကာင့္ ျပန္ေပ်ာ္ရျပန္ပါတယ္ စိတ္ထားေကာင္းရင္ ကံေကာင္းတယ္ေလ တကယ္ပါ ကိုယ္က တနဂၤေႏြေလ တနဂၤေႏြေတြဆိုတာတဲ့ စိတ္ေကာက္ရင္ေကာက္ မေကာက္ရင္ ဆံပင္ေကာက္ မေကာက္ရင္ဖင္ေကာက္တဲ့
ကိုယ္က ၃ မ်ိဳးလံုးေကာက္တယ္ ထင္ပါတယ္ သို႔ေသာ္ စိတ္ထားေလးကေတာ့ ေကာင္းရွာတယ္ ကိုယ့္ကိုကိုယ္မို႔လို႔ေျပာတာ မဟုတ္ဘူး ဒီေကာင္ေလးမဆိုးဘူး ဆိုတဲ့ အထဲကပါ ကိုယ္ကျဖဴစင္တယ္ ရိုးသားတယ္ ပြင့္လင္းတယ္ လူေတြကို ကူနိုင္တဲ့ဘက္ကအျမဲကူတယ္ တခါတခါေတာ့ စိတ္ေကာက္တတ္တာ ဝန္ခံပါတယ္ ထားပါေတာ့ လိုရင္းေျပာရရင္ အခ်စ္ေရးအဆင္မေျပလို႔ စိတ္ညစ္ရေသာ္လည္း စိတ္ထားေကာင္းေသာ ေကာင္ေလးျဖစ္တာမို႔ နတ္ေကာင္းနတ္ျမတ္ေတြက သိပ္သိပ္သိပ္ ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့ ေကာင္ေလးကို စာေတြနဲ႔ပိျပီး မအားတဲ့ၾကားက ကိုယ့္ကို ေပ်ာ္ေအာင္ဆိုျပီးလႊတ္ေပးၾကတယ္
ေကာင္ေလး ေကာင္းမႈေၾကာင့္ ဒီေန႔စိတ္ေတာ္ေတာ္ေပ်ာ္ရပါတယ္ ေက်းဇူးပါ

ညေနက်ေတာ့ အိမ္ျပန္ေရာက္တာနဲ႔ ကြန္ပ်ဴတာ ဖြင့္ဖြင့္လိုက္ခ်င္း ဘန္နာလွလွေလးေတြ ဂ်ီေတာ့ ကေန တံုတံုနဲ႔ တက္လာပါတယ္ ျမင္လိုက္တာနဲ႔ ေပ်ာ္သြားေစတဲ့ဘန္နာမ်ိဳးပါ ကိုယ္သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္
ဒီဇိုင္း ကိုလဲၾကိဳက္တယ္ အေရာင္ကိုလဲ ၾကိဳက္တယ္ ဘန္နာရွင္ကိုလဲ သိပ္သိပ္သိပ္ ၾကိဳက္ပါတယ္ အဲေလ စကားေတြ ေရာကုန္ျပီ...

ျပီးေတာ့ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အေရာင္လွလွ နုနုေလးေတြ ကို ေသေသခ်ာခ်ာ လုပ္ေပးတဲ့ စိတ္ရွည္ရွည္ေလးကိုလဲ သိပ္သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္ ...
အဲ့တာေၾကာင့္ ရန္ကုန္ ေတြ မႏၱေလးေတြ ကိုခဏ ရပ္ထားျပီး ၾကားျဖတ္ တင္ေပးပါတယ္
ဘန္နာရွင္အတြက္ စပက္ဂတီ ပါ
သူကေတာ့ ယူရိုပီယမ္ အစားအစာေတြ ခ်က္ေလ့ရွိတဲ့ ရွက္ဖ္ ဆိုေတာ့ ကိုယ္ခ်က္တဲ့ စပက္ဂတီ က သူ႔အတြက္ ရယ္စရာျဖစ္ေနမွာပါ သို႔ပါေသာ္လည္းေပါ့ေလ ေစတနာေတာ့ အမ်ားႀကီး ပိုထည့္ထားပါတယ္ ရွယ္ေပါ့ ဇြန္းႀကီးႀကီးလဲ တပ္ထားေပးတယ္





ပထမပံုကေတာ့ သံလြင္ဆီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ရယ္ ဘာဘာညာညာေတြပါတဲ့ အေမႊးအၾကိဳင္ပါ ေဘးကေတာ့ စပက္ဂတီ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ပါ ေဘးပံုက သံလြင္ဆီ နဲ႔ ဟင္းခတ္ ကိုပဲ ပံုႀကီးနဲ႔ ျပန္ျပထားတာပါ တတိယ ပံုက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့္....အဲ့တာေတြ အကုန္က ၾကိဳက္တဲ့ တံဆိပ္ ဝယ္လို႔ ရပါတယ္

အမွန္အတိုင္းေျပာရရင္ တီက စပက္ဂတီ ကို တခါမွ ကိုယ္တိုင္မခ်က္ဘူးပါဘူး အရင္တခါက တီ့ ေမြးစားသားလိုျဖစ္ေနတဲ့ နီေပါက ေကာင္ေလးခ်က္ေကြ်းတာ စားဖူးတယ္ သူငယ္ခ်င္းအမႀကီး (မေအမီ) ခ်က္ေကြ်းတာ စားဖူးတယ္ အေဒၚခ်က္ေကြ်းတာစားဖူးတယ္ ရွန္ဟိုင္းတံုးက အခ်စ္ ဂ်ာမန္ ေကာင္ေလး (top ten ထဲမွာပါတယ္)ခ်က္ေကြ်းတာစားဖူးတယ္ ခုလဲ ေမြးစားသားခ်က္တာပါ ေဘးကေန ဓါတ္ပံုရိုက္ ျပီးေတာ့လိုတာ လုပ္ေပးေပါ့ ခုေတာ့ ခ်က္တတ္ပါျပီ ကိုယ္ကအဲ့လိုပဲ သိပ္ေတာ္တာ (ျဖဴျဖဴေျပာသလိုဆိုရင္ေတာ့ ဘုရားသခင္ရဲ႕ေက်းဇူးေတာ္ေတြပါပဲ) တခါျပရင္တတ္ျပီ........အရင္တံုးကခ်က္တာေတြလဲ အဲ့လိုပဲ ယိုးဒယားေရာက္မွ ခ်က္ရတာ အရင္အိမ္မွာက ေရေတာင္ ခပ္မေသာက္ရဘူး အေမႊးလဲ ဘာအေမႊးမွ မီးမေလာင္ဘူးဘူး





ဒီအေပၚ ပထမ ပံုက ရိုစ္ေမရီ လို႔ေခၚတဲ့ဟာပါ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ပါပဲ အီတာလီယံ အမ်ိဳးအစားေနမွာေပါ့ တီကေတာ့သိပ္မသိပါဘူး ေမြးစားသားနဲ႔သမီးဝယ္လာတာ ကိုသံုးလိုက္ၾကတာပါပဲ ေနာက္ေဘးက အိမ္မွာရွိတဲ့ ဗူးမႈိ ရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ရယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္ပါ ေဘးနားက အသားၾကိတ္ထားျပီးသား တီ့သေဘာ ဆိုရင္ ေတာ့ အမဲသားနဲ႔ စားခ်င္တာပါ ကေလးေတြက မစားဘူး ျပီးေတာ့ အိမ္မွာကလဲ ဝက္သားပဲ အသင့္ရွိေနတာဆိုေတာ့ ဝက္သားပဲ အလြယ္သံုးလိုက္ပါတယ္ အိမ္မွာရွိတာနဲ႔ ျဖစ္ေအာင္ စီစဥ္တတ္တာ အိမ္ေထာင္ရွင္မေကာင္းပီသတာပါ ငွဲငွဲ (ေဒၚရီတာ တို႔ ဘယ္ေတာ့မွ လိုက္မမွီမယ့္ ဝိေသသေတြေပါ့)





ပထမဆံုး ၾကက္သြန္နီ ကို သံလြင္ဆီနဲ႔ ေၾကာ္ပါမယ္ ဆီကိုအမ်ားႀကီးမထည့္ပါနဲ႔ ဝက္သားကလဲေၾကာ္ရင္းဆီထြက္ဦးမွာ မို႔လို႔ပါ ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းရင္ ဝက္သားထည့္ေၾကာ္ပါမယ္ ပံုကိုၾကည့္ပါ





ျပထားတဲ့အတိုင္း ဝက္သားကို တျဖည္းျဖည္းခ်င္းမီးေအးေလးနဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ ဝက္သားေတြ ေကာင္းေကာင္းေၾကကုန္ျပီဆိုရင္ သူ႔ဘာသာေရထြက္လာပါမယ္ အဲ့ေရေတြကို ခန္းေအာင္ ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
ဝက္သားေရခန္းေလာက္ျပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုထည့္ပါမယ္ ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္းေပါ့ေနာ္ ျပီးေတာ့ လွ်ာရွည္ျပီး နႏြင္းမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္လိုက္ပါတယ္ ၾကိဳက္ရင္ထည့္ေပါ့ တီတို႔ကေတာ့ ေဆးဘက္ဝင္တယ္ဆိုျပီး ထည့္လိုက္တာပါပဲ တတိယပံုပါ ေသခ်ာမျမင္ရရင္ ရိုက္ကလစ္နဲ႔ ခ်ဲ႕ၾကည့္လို႔ရပါတယ္ အဲ့တာဆိုရင္ နႏြင္းမႈန္႔ေလးေတြ ကအစ ေသခ်ာျမင္ရမယ္





ျပီးရင္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ ထည့္ပါမယ္ တခ်ိဳ႕က ငရုတ္သီး အေျခာက္ကိုလဲ ထည့္ေၾကာ္ေလ့ရွိပါတယ္ ၾကိဳက္တတ္သလိုပါပဲ ျပီးရင္ ခုနက နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အခု ထပ္ထည့္တဲ့ ငရုတ္သီးမႈန္႔႔ေတြ နဲ႔ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္လို႔ရပါျပီ.... ေနာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ လိပ္သြားတဲ့အထိ မီးေအးနဲ႔ ျဖည္းျဖည္းေလးေၾကာ္ေပးျပီးရင္ မိႈ ထည့္လို႔ရပါျပီ




မိႈထည့္ျပီး ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း နူးေနေအာင္ေၾကာ္ပါမယ္ ျပီးရင္ လိုအပ္တဲ့ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ္ထ္ ခုနက ပုလင္းနဲ႔ဟာ ကို နည္းနည္းထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ မီးနဲ႔ ဆက္လွိမ့္ပါမယ္ ပံုတြင္ရႈ ဟင္းအနွစ္ ျပစ္ျပစ္ကေလးရျပီဆိုရင္ ......





ခုနက ၾကက္သြန္ျဖဴပါတဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ကိုထည့္ပါတယ္ ျပီးရင္ ရိုစ္ေမရီ ကိုလဲဆက္ထည့္ပါတယ္ ေဘးက ပံုက ပံုႀကီးခ်ဲ႕ထားတာပါ ေသခ်ာျမင္ရေအာင္ ရွက္ဖ္ ေျပာတာကေတာ့ သစ္ၾကပိုးေတြ ဖာလာေတြပါမယ္ ထင္ပါတယ္ ကိုက အဲ့ဒီ ရိုစ္ေမရီကို အစက ကြမ္းယာထဲထည့္စားတဲ့ စမံုစပါးလို႔ေတာင္ ထင္ေနမိေသးတယ္ ဟိဟိ ျပီးရင္ေတာ့ ဟင္းကို အနွစ္ျဖစ္တဲ့အထိ ျဖည္းျဖည္းေၾကာ္ေပးမယ္ေနာ္




အားလံုးျပီးရင္ေတာ့ ေရလိုသေလာက္ထည့္ပါ ျပီးရင္ ဆူေအာင္ျဖည္းျဖည္းေလး ထပ္တည္ေပးထားပါ
ေဘးက ပံုက ခုနက စပက္ဂတီ ေခါက္ဆြဲကို ျပဳတ္ပါမယ္ ျပဳတ္တဲ့အခါ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပဳတ္ပါမယ္ ဟင္းအနွစ္ကို ေပါ့ေအာင္ခ်က္ထားရင္ ေခါက္ဆြဲကိုနည္းနည္းေလးေအာင္လုပ္တဲ့သေဘာပါ ေသြးတိုးနွလံုးဆီးခ်ိဳရွိရင္ေတာ့ ၾကည့္က်က္ခ်က္ေပါ့ေနာ္ ....အသက္ကိုဥာဏ္ေစာင့္ေလေနာ္...
အေရးႀကီးတာက ေခါက္ဆြဲျပဳတ္တာပါ အထုပ္မွာေတာ့ ၈ မိနစ္ ျပဳတ္ရင္အေကာင္းဆံုးလို႔ဆိုပါတယ္ တီကေတာ့ ျပဳတ္ၾကည့္လိုက္တယ္ စားၾကည့္တယ္ မေကဘူး
၁၀ မိနစ္အထိထားတယ္ စားၾကည့္တယ္ မေကေသးဘူး
အဲ့တာနဲ႔ အျမင္ကပ္ကပ္နဲ႔ ၁၅ မိနစ္အထိ ျပဳတ္ပစ္လိုက္ပါတယ္ အဲ့ေတာ့မွပဲ ေကသြားေတာ့တယ္
အဲ့ေတာ့ ကိုယ့္အၾကိဳက္ သူ႔အၾကိဳက္ပါပဲ ၾကိဳက္သလိုသာခ်က္စားပါ တီေတာင္ (တီေကာင္မဟုတ္ ေသခ်ာဘတ္ရန္) ဟင္းအနွစ္ေလးခ်က္ရင္းစဥ္းစားမိေသးတယ္ အခု အနွစ္ကို ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲနဲ႔စားေတာ့ လဲရတာပဲလို
အေဟးေဟး ရွမ္းနဲ႔ အီတလီ တမ်ိဳးတျမည္ေပါ့ေလ ေနာ့ ကဲကဲ ေအာက္မွာ ရႈပါ
စပက္ဂတီပါ မဆိုးပါဘူး စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္ ...............ဒါေပမယ့္ အမွန္အတိုင္းေျပာရရင္ ကိုယ္ကေတာ့ ကိုယ္တို႔ ျမန္မာျပည္ျဖစ္ စစ္စစ္ နန္းႀကီးသုပ္ေလာက္ ကို ေကာင္းတယ္မထင္ပါ ေနာက္ေန႔မွ နန္းႀကီးသုပ္ ကိုပဲမႈန္႔နိုင္းခ်င္းနဲ႔ ၾကက္သားအနွစ္ရွယ္ရွယ္ေလးနဲ႔ခ်က္စားမယ္ လို႔ေတးထားလိုက္ပါတယ္

PS
post လဲေရးျပီးသြားေရာ ေရးျပီးတဲ့ အခ်ိန္ကို မွတ္ေတာ့ ရက္စြဲက ၂၅ ျဖစ္ေနတာ သတိထားမိတယ္
ေပ်ာ္သြားျပန္ပါတယ္ လခ ထုတ္မယ္ေလ
ေဝး.................................................ဒီေန႔ ျပန္ေပ်ာ္ရတဲ့အတြြက္ ေကာင္ေလးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ပန္းတိုင္ကိုေရထဲပိုက္ခ်တယ္ တံငါသည္ေတြက ပို္က္ဆံုးရင္ ဘာဘာညာညာ ဆြဲတယ္ ပန္းတိုင္ဆိုျပီး ေလ်ာက္ေဖာေနပါတယ္ ေကာင္ေလးေရ........................ေက်းဇူး...ပန္းတိုင္ေရာက္ရင္ ေကတာပါပဲ
ငါးမပါရင္လဲေရခ်ိဳးျပန္ၾကတာေပါ့





A Chen
2:47 Am
25th June 2010
Home
Bangkok

6 comments:

  1. ေခါက္ဆြဲ ရ မရ စမ္းနည္းရွိတယ္။ေခါက္ဆြဲ တဖတ္ကိုဆယ္ၿပီး မီးဖိုးနံရံ ကို လြင့္ကပ္လိုက္ ။။ ကြာက်ေနေသးရင္ ေခါက္ဆြဲက မရေသးဘူး။ ကပ္ေနရင္ေခါက္ဆြဲက စားဖို႕ အဆင္သင့္။ း)

    ေခါက္ဆြဲၿပဳတ္ရင္ vegetable stock ကိုထည့္ၿပဳတ္... knorr တံဆိပ္က ေကာင္းတယ္။ ေခါက္ဆြဲကေမႊးတယ္။

    ႀကက္သြန္နီနီလာရင္ မွိဳထည့္. ဝိုင္ထည့္ .. ၿပီးမွ အသားထည့္ .. ပူစီနံေၿခာက္ထည့္ .. ေမႊးတယ္။ အဟဲ


    မစားရမယ့္တူတူ ဆရာဝင္လုပ္သြားတယ္။

    စပါဂတ္တီကိုႀကိဳက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ႔ကိုႀကိဳက္တာ။ အေပၚက ဟာလူမီ ခ်ီစ္ေလးအုပ္လိုက္... ရွလြတ္...


    ေနာက္ေန႕ခ်က္စားဦးမယ္။

    အသည္းမကြဲတကြဲ မ်က္ရည္ရႊဲလဲနဲ႔ သူက ဒီေန႕ေပ်ာ္သြားတယ္ဆိုလို႕ ေက်နပ္မိပါတယ္။

    ReplyDelete
  2. ကေတာက္!
    အမဲသားမ႐ွိလို႔ ႐ွိတဲ့ ဝက္သားနဲ႔ ခ်က္တာမ်ား လိုက္မမီဘူးလို႔ ေျပာသြားေသးတယ္။ ကိုယ္တို႔ကေတာ့ ဘာမွ မ႐ွိရင္ ၾကက္ဥေခါက္ထည့္ၿပီးေတာင္ ခ်က္တတ္ေသးတယ္။ မွတ္ထား။

    ReplyDelete
  3. Waiting for နန္းႀကီးသုပ္, Ygn, Mdy posts. Delighted to hear that you are now in a good mood.

    ReplyDelete
  4. တီေရ မသိတာ၊ မတက္တာမ်ားရွိေသးရဲ႕လား။ ေတာ္လိုက္တာ။ ကၽြန္ေတာ္လည္း နန္းႀကီးသုတ္ကိုပိုႀကိဳက္တယ္။ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ အခု 711 က စပါဂတ္တီကိုစားရင္း တီ့ပုိစ့္ကိုဖတ္ေနတာ။
    ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ စပါဂတ္တီမေျပာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္တာ ထမင္းနဲ႕ဆီ ဘယ္ဟာအရင္ထည့္ရမွာလဲလို႕ အိမ္ကိုဖုန္းနဲ႕လွမ္းေမးတဲ့ေကာင္ :D
    Glacier

    ReplyDelete
  5. ေကာင္ေလးနဲ႕ဘာေတြ လုပ္...

    ReplyDelete
  6. တီက အကုန္တတ္တာပဲ စပက္ဂတီႀကိဳက္တယ္ နန္းႀကီးသုတ္ ပိုႀကိဳက္တာလည္း အမွန္ပဲ၊ မန္းေလးမုန္႔တီသုတ္ ေကာင္းေကာင္း လုပ္တတ္တယ္၊ ဒါမဲ့ တီ့လို ဟင္းခ်က္ရင္း ဓါတ္ပံု အဆင့္ဆင့္႐ိုက္ဖို႔ စိတ္မ႐ွည္ဘူး...

    ReplyDelete