တီခ်မ္းတေယာက္ ဟင္းမခ်က္တာၾကာျပီေနာ္ လိုု႔လာလာေအာ္ေနသူေတြအတြက္ပါ။ အေျပာင္းအလဲေလးတမ်ိဳးျဖစ္ေအာင္ ဒီတခါေတာ့ ဟင္းမခ်က္ဘဲ မုုန္႔ဖုုတ္လိုုက္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္ကေတာ့ က်ိဳင္းတံုုမွာေနတံုုးက ဦးေလးက ၾကက္ျခံေတြပိုုင္ေတာ့ အေဒၚက ၾကက္ဥေတြ လက္ကားေပးတယ္။ ၾကက္ျခံတခုုလုုံးဆိုုေတာ့ အကြဲေတြကေန႔တိုုင္းပါတာကလား။ အဲ့ေတာ့ တီတိုု႔က အေလအလြင့္မရွိရေအာင္ ၾကက္ဥ ကိတ္မုုန္႔ေလးေတြ ဖုုတ္ၾကပါတယ္။
အဖြားအတြက္မနက္စာလဲရ တခါတေလလဲ ေကာ္ဖီေလးနဲ႔ ေသာက္လိုု႔အဆင္ေျပ ၾကက္ဥေတြလဲ အေလအလြင့္နည္း ဆိုုေတာ့ ဝင္း ဝင္း ဝင္း ေပါ့
ခုေလာေလာဆယ္ အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ ဒီဇင္ဘာ ေဟာ္လီးေဒး အလည္ရာက္လာတယ္။ သူက အရင္က မဲေစာက္မွာေနတယ္။ ခုုေတာ့ မဲေစာက္ထက္ေတာင္မွ ပိုုေတာက်တဲ့ မဲစရီယန္ဆိုုတာကိုုေရာက္ သြားေတာ့ အဲ့မွာက ဘာမွ ဝယ္စားဖိုု႔ မလြယ္ဘူး တျမိဳ႕လံုုးကိုုမွ စားေသာက္ဆိုုင္ဆိုုတာ လက္ခ်ိဳးေရလိုု႔ရတယ္။ သံလြင္ျမစ္ကမ္းပါးေပၚမွာ တည္ထားတဲ့ ေတာင္ေပၚျမိဳ႕ကေလးက ေနခ်င့္စဖြယ္ သာသာယာယာရွိေပမယ့္ သူငယ္ခ်င္းက အစားမက္တဲ့ထဲကဆိုုေတာ့ အဆင္မေျပဘူး။ အဲ့ေတာ့ သူက အခုုတေလာ ေဟာ္ဘီ ေခၚမလား တခုုရေနတယ္ အဲ့တာကေတာ့ ကိတ္မုုန္႔ေတြကြတ္ကီးေတြဖုုတ္တာပါပဲ။ တီကလဲ ကြတ္ကီး ကိုု ကိုုယ္တိုုင္လဲ ၾကိဳက္သလိုု တခါတခါလဲ တခုုတ္တရ ဝယ္စားေလ့ရွိေတာ့ ဖုုတ္ၾကည့္ခ်င္တာနဲ႔ လုုပ္ျဖစ္ၾကတာပါ။ သူ႔အတြက္ကလဲ ၃ ခါေျမာက္ဖုုတ္ျခင္း တီ့အတြက္ကေတာ့ အခုုမွ အစေပါ့ေလ။ အိမ္မွာ အာဗင္ ရွိေနတာလဲပါပါတယ္။ ရွိသာေနတာ တခါမွ မသံုုးရေသးဘူး။ အရင္အိမ္မွာလဲရွိတယ္။ ေျပာင္းသာသြားတယ္ မသံုုးျဖစ္ခဲ့ဘူး။ ခုုအိမ္လဲေရာက္တာ ၁ နွစ္ ရွိျပီ မသံုုးရေသးေတာ့ လုုပ္ၾကမယ္ေပါ့။ ေျပာရအံုုးမယ္ ဖုုတ္နည္းကိုု သူက ေနာက္သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ဆီကေန သင္ထားတာပါ။ အဲ့တာနဲ႔ နွစ္ေယာက္ေပါင္းေလာင္းေက်ာ္ ၾကည့္ၾကတာေပါ့။ ကဲ ေလာင္းပဲ ေက်ာ္မလား ျပဳတ္ပဲက်မလားကေတာ့ စာဘတ္သူပဲ ကိုုယ္တိုုင္ရႈေတာ့။
ေအာက္ဆံုုးမွာ တီတိုု႔ အင္တာနက္က ရွာတဲ့ ရပ္စပီ ကိုုလဲ ထည့္ေပးထားပါမယ္။ ရပ္စပီ အတိုုင္းလုုပ္ၾကတာပါပဲ။
ပထမဆံုုး ပါဝင္ရမယ့္ ပစၥည္းေတြျပမယ္ေနာ္။
ၾကက္ဥက (၂) လံုုးပါ။ ေထာပတ္ က ဆားမပါတဲ့ အဆိမ့္ကိုုေရြးဝယ္ပါ။ ေနာက္ ေဘးက မဲမဲ အိတ္က သၾကားညိဳေခၚ ဘေရာင္ရႈးဂါးပါ။ ၾကံသကာနဲ႔ မွားမဝယ္ပါနဲ႔ေနာ္။
ပထမဆံုုး အထုုပ္က ဂ်ံဳမႈန္႔ပါ၊ All Purpose Flour ဆိုုတာမ်ိဳးကိုုေရြးဝယ္ပါေနာ္။ သူက ကိတ္မုုန္႔ဖုုတ္တဲ့ အမႈန္႔ ၊ တျခားအမႈန္႔စတာေတြနဲ႔မတူပါဘူး။ ေနာက္ ဒုုတိယ အထုုပ္ကေလးက အုုတ္လ္မီးလ္ပါ သူ႔ကိုုလဲ နိုု႔နဲ႔ က်ိဳေသာက္တဲ့ အမ်ိဳးအစားေရြးဝယ္ပါ Porridge Oats လိုု႔ေခၚပါတယ္။ ေနာက္ သူက အေစ့ႀကီးေသးလဲ ရွိပါေသးတယ္ ကြတ္ကီးအတြက္ကေတာ့ အေစ့ႀကီးမ်ိဳး Big Leaf ကိုုေရြးပါ။ ေနာက္ဆံုုးပံုုကေတာ့ အမ်ားသိတဲ့ စပ်စ္သီးေျခာက္ပါပဲ။ Ligo တံဆိပ္ အေစ့လြတ္ ေရြးလိုုက္ပါတယ္။
ဒါကေတာ့ ေဘးကင္းေပါင္ဒါပါ။ ေဘးက စီနမြန္ လိုု႔ေခၚတဲ့ သစ္ဂ်ပိုုးမႈန္႔ပါ။ ေနာက္ဆံုုးကေတာ့ ခ်င္ခြက္(က်င္တြယ္ခြက္) ေခၚ မက္ရွားရင္ကပ္ပါ။ ျမန္မာ အင္ဂလိရွ္ နွစ္ဘာသာေနာ္။
ပထမဆံုုး ေထာပတ္နဲ႔ သၾကားညိဳ ကိုု မုုန္႔နွစ္ေဖ်ာ္မယ့္ အိုုး ခြက္ ဇလံုု ထဲထည့္ပါ။ သူ႔ ရပ္စပီ အရကေတာ့ ဘပ္တာေခၚ ဂီးေခၚ ေထာပတ္ကိုု ၂၂၅ ဂရမ္ေျပာထားေပမယ့္ သူငယ္ခ်င္းက သူ႔အေတြအၾကံဳအရ ေထာပတ္မ်ားရင္ ဖုုတ္တဲ့အခါ ျပဲသြားတတ္တဲ့အတြက္ တဝက္ပဲထည့္ပါတယ္။ ဝယ္လာတဲ့ အတံုုးက ၂၂၇ ဂရမ္တံုုးကိုု တဝက္ပဲ စိတ္မွန္းနဲ႔ ထည့္လိုုက္တယ္ကဲ။ ေျပာအံုုးမယ္ တီ့ ဟင္းခ်က္နည္းေတြမွာ မ်ားေသာအားျဖင့္ ၾကည့္က်က္ထည့္လိုုက္ေတာ့ေတာ္သလိုုထည့္တိုု႔လိုုထပ္ထည့္ ပိုုေရေရာ္တိုု႔ပဲေျပာတာ သတိထားမိၾကမွာပါ။ တီက လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ဘယ္နွဇြန္း တိုု႔ ငံျပာရည္ ဘယ္ေလာက္သား တိုု႔ ေရးေလ့မရိွတာေလေနာ္။ တီ့စာဘတ္ရင္ သူလည္ခ်ည္းပဲေပါ့။ ေနာက္တခုုက ဟင္းခ်က္တယ္ဆိုုတာ လက္ဆိပ္ပါပဲေလေနာ္။ အဲ့ေတာ့ ၾကည့္က်က္သာလုုပ္ၾကေပါ့။ ေထာပတ္နဲ႔ သၾကားညိဳထဲကိုု ၾကက္ဥ နွစ္လံုုးတခါတည္း ထည့္ပါ။ ေနာက္ေတာ့ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ေက်ေအာင္ ေခ်ေပးပါ။ သၾကားေကာင္းရင္ေကာင္းသလိုု တခါတည္းေမႊးထြက္လာပါမယ္။ တီခ်မ္းတိုု႔က လုုပ္လိုုက္ရင္ေတြ႔တယ္မွလား ရွယ္ခ်ည္းပဲ ဘာမွမစရေသးဘူး ကြတ္ကီးက ေမႊးေနျပီ။ ဖုုတ္ျပီးရင္ ဘယ္ေလာက္ေကာင္း လိုုက္မလဲ လိုု႔ေနာ္ ေတြးေတာင္မေတြးရဲဘူး။ ဆက္လက္ျပီး ေခ်ာကလက္ေရာင္ပစ္ပစ္ေလးရလာတဲ့ အထိေမႊေပးပါ။
သၾကားနဲ႔ ေထာပတ္သင့္ရံုုေက်ျပီးရင္ေတာ့ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း သစ္ဂ်ပိုုးမႈန္႔ ကိုု စဥ္းငယ္ခန္႔ထည့္ပါ။ သူကေတာ့ တီးစပြန္းေခၚ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းပဲ တီကေတာ့ ဟင္းရည္ေသာက္ဇြန္းနဲ႔ တခါတည္းတြယ္လိုုက္တယ္ လာေလ့ေရာ့ပဲ။ ေနာက္ေတာ့ ေဘးက ပံုုက ပ်ားရည္ပါ။ သူငယ္ခ်င္းက လုုပ္ရင္းနဲ႔မွ သတိရလိုု႔ တီလဲအိမ္မွာ အသင့္ရွိေနတာနဲ႔ ထည့္လိုုက္ပါတယ္။ အေကာင္းစားဆိုုရင္ ထည့္သာထည့္ မေကာင္းဘူးဆိုုတာ မရွိဘူး။ ေနာက္ဆံုး ပံုုကေတာ့ ေဘးကင္း ေပါင္ဒါထည့္ေနတာပါ။ ခုုနလိုုပဲ အရည္ေသာက္ဇြန္းနဲ႔သာကစ္။
ျပီးရင္ဆက္ေခ်ေပးေနပါ။ ဒိန္ခ်ဥ္ ထညက္ရည္နဲ႔ ေသာက္ရသလိုုျဖစ္လာမယ္။ ဟိဟိ။ ေဘးကေတာ့ ကြတ္ကီး ဖုုတ္မယ့္ ဆရာမႀကီးေပါ့။ မမယာ လိုု႔ေခၚပါတယ္။ ဟိုုးေနာက္က ဘယ္သူလဲ.....?
အေရာင္ညီညီေလးေတြ ရလာျပီဆိုုရင္ ေနာက္တဆင့္ သြားပါမယ္။
ဂ်ံဳမႈန္ပါ။ ခ်င္ခြက္နဲ႔ ၂၀၀ ဂရမ္ထည့္ပါမယ္။ ျပီးရင္ ဆက္ေမႊပါ။ နည္းနည္းပိုု ပစ္လာေတာ့ နည္းနည္း ပိုုအားစိုုက္ေမႊပါေနာ္။ ေဘ့စစ္ ေလာဂ်စ္ေတြ မေျပာေတာ့ဘူး။ ကါန္မြန္းဆန္႔ပဲ။
ျပီးရင္ေနာက္ထပ္ထည့္မယ့္အရာကေတာ့ အုုတ္မီးလ္မႈန္႔ပါ။ ျမန္မာလိုုဆိုု မုုေယာစပါးေခၚမလားဘဲ တီေတာ့ ေသခ်ာမသိ။ သူကေတာ့ ၂၅၀ ဂရမ္ပါ ခုုနလိုုပဲ က်င္ခြက္နဲ႔ ခ်င္ထည့္ပါ။ ေဟာလာျပန္ပါျပီ မမယာပံုု ခုုနပံုုမလွလိုု႔ျပန္ရိုုက္ေပးပါဆိုုလိုု႔ျပန္ရိုုက္ရတာပါ။ ဟိုုးေနာက္က ေကာင္ေလးက ေခ်ာလိုုက္တာ...... အင္း ေျပာရင္နဲ႔ ေလးေရာက္ ဆက္ေမႊေနပါေလ။ ေျပာတာလဲ နားေထာင္ေပါ့ အေမႊေတာ့ မပ်က္ေစနဲ႔။
ျပီးရင္ စပ်စ္သီးေျခာက္ထည့္ပါမယ္ ၁၅၀ ဂရမ္ပါ တီတိုု႔ ဝယ္လာတဲ့ ဘူးက ၂၅၀ ဂရမ္ဆိုုေတာ့ တဝက္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ထည့္ပလိုုက္တယ္။ ဆက္ေမႊပါ။ ရခါနီးပါျပီ။ အိုုေက ဒီအဆင့္အထိေရာက္လာျပီဆုုိရင္ မဆိုုးဘူး တဝက္ေအာင္ျမင္လာပါျပီ။ ျမည္းခ်င္ရင္ ဝါသနာပါရင္ ဒီအခ်ိန္မွာ တေကာ္ေလာက္ျမည္းလိုုက္ပါ။ အရသာသိရတာေပါ့။ စိမ္းတိမ္းတိမ္းပါ။ မဖုုတ္မွမဖုုတ္ရေသးတာ။ ခ်ိဳ ေပါ့ ငံ ျမည္းေပါ့ေအ။
ျပီးရင္ေတာ့ အာဗင္ထဲက ဗန္းေပၚတင္ပါမယ္။ ဒီတခါလဲမင္းသားက အရည္ေသာက္ဇြန္းပါပဲ။ တေကာ္ေလာက္ေကာ္လိုုက္ ဗန္းေပၚပံုုလိုုက္ နည္းနည္း ဖိခ်လိုုက္လုုပ္ပါ။ ပံုုကိုုေသခ်ာၾကည့္။ အေရးႀကီးတဲ့ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ေျပာျပမယ္။ according to y experience ေနာ္......ပံုုတဲ့အခါ အရမ္းဖိမျပစ္ပါနဲ႔ ခဏေန အာဗင္ထဲထည့္ဖုုတ္ေတာ့ သူက အပူေၾကာင့္ ေဘးကိုု ျပဲက်ပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ ကိုုယ္က ပံုုရံုု ပံုုထားရင္ သူ႔အရပ္နဲ႔ သူ႔ဇာတ္အိုုေကပဲျဖစ္သြားပါလိမ့္မယ္။ ေတြ႔လားတီတိုု႔ ပံုုထားတာ။ ေသခ်ာၾကည့္။ လိုုက္လုုပ္။ မလြဲေစနဲ႔။ ဒါပဲ။
ဖုုတ္ရန္အသင့္ပါ။ အာဗင္ထဲထည့္ပါျပီ။
တီ့အာဗင္က ဂတ္စ္ နဲ႔ ဆိုုေတာ့ ရပ္စပီထဲကေျပာထားတဲ့ အတိုုင္း မီးအားကိုု ၄ မွာ ထားျပီးေတာ့ ၁၅ မိနစ္ ဖုုတ္လိုုက္ပါတယ္။ တန္းတန္းတန္.......ဒန္...........အပ္ခ်ေလာင္း လက္ေရွာင္ပုုတ္ေကာင္........
ဖုုတ္ျပီးေတာ့ ဗန္းအထုုတ္ပံုုပါ။ ဖိုုထဲက ထုုတ္ထုုတ္ခ်င္း အေပၚယံေၾကာ္ေတြက ေပ်ာ့ေနတတ္ပါတယ္။ ခဏေနေတာ့မွ ေအးသြားျပီး ခဲသြားတာပါ။ ေဘးက ေကာ္ျပီး ပန္းကန္ထဲအေရာက္ပံုုပါ။ ပထမ တဘန္းက နည္းနည္း တူးသြားတယ္။ ပံုုကိုု ခ်ဲ႕ ျပီးေသခ်ာၾကည့္ေသာ္ေတြ႔မည္။ နႈတ္ခမ္းသားေလးေတြ မဲေနတာေတြ႔လား။ ရႈး........
ေနာက္ေဘးက ဗူးထဲကဟာကေတာ့ ဒုုတိယ တအိုုးဖုုတ္တာပါ။ ခုုနက လုုပ္တဲ့ အနွစ္က နွစ္အိုုးထြက္ပါတယ္။ ၉ ခုုစီ ဆိုုေတာ့ ၁၈ ခုုေပါ့။ ဒုုတိယ အိုုးက်ေတာ့ တတ္သြားျပီး မီးကိုု ၁ အထိေလ်ာ့ခ်လိုုက္ျပီး ၁၀ မိနစ္ပဲ ထားပါတယ္။ ထြက္လာေတာ့ မတူးေတာ့ဘူး.......သိုု႔ေသာ္ ဘတ္.........အေပၚက သိပ္မက်က္သလိုုခံစားရပါတယ္။ အဲ့တာနဲ႔ တခါ ထပ္လွန္ျပီးသကာလ ေနာက္ထပ္ ၈ မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဖုုတ္ေပးလိုုက္ေတာ့ ဘူးထဲက ပံုုလိုု နွစ္ဘက္ ၾကြပ္ေလး ရလာပါတယ္။ ပိုုအဆင္ေျပတယ္။ ဘာပဲေျပာေျပာတီ့ ပထမဆံုုးအေတြ႔အၾကံဳ ကြတ္ကီးေလးက ေအာင္ျမင္တယ္ပဲေျပာရမွာေပါ။ ကတ္ခြဲထားတယ္ေနာ္။ ေအာက္မွာ ေဘာနပ္စ္ေတြပါေသးတယ္ အရင္ပိုုစ့္ေဟာင္းေတြပါျပန္ဘတ္ရေအာင္ လင့္ခ္လဲ ေပးထားတယ္ေနာ္။
ဒါကေတာ့ ရပ္စပီပါ။
ဒါကေတာ့ ဖုုတ္အျပီး ဘူးနဲ႔ထည့္ထားတဲ့ မုုန္႔ေတြကိုု ကိုုင္ျပီး တပံုုထပ္ရိုုက္တဲ့ သားသားစားခ်င္တာ စားလိုု႔ရျပီ ေခ်ာင္းဆိုုးေတာ့ဘူး ရင္က်ပ္ေတာ့ဘူး ေဆးလဲေသာက္ရေတာ့ဘူး ေဆးလဲထိုုးရေတာ့ဘူးဆိုုတဲ့ ထက္လင္းရင္လူးေဆးေၾကာ္ျငာ အဲေလ မမယာ ရဲ႕ေနာက္ပံုုတပံုုပါ။ မတူဘူးလားကဲ မိုုးဒီႀကီးနဲ႔.........ခ်စ္တယ္ေနာ္ ေကာင္မ အာဘြား..............
BONUS:
ေျပာရအံုုးမယ္ အိမ္မွာ ကခုု မမယာ အျပင္ အရင္အလုုပ္က ေကာ္လိခ္ေဟာင္း အခုုဘန္ေကာက္မွာ ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ အကိုုႀကီးတေယာက္လဲေရာက္ေနပါေသးတယ္။ ေနာက္ အိမ္နားက သူငယ္ခ်င္းကလဲ မမယာလာေတာ့ လာလည္ေနတာနဲ႔ လူစံုုေနပါတယ္။
ေအာက္ကဟာေတြကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြဆံုုတံုုးဆိုုျပီးခ်က္ခ်လိုုက္တာပါ။ မ်ားမ်ားခ်က္ေတာ့ မ်ားမ်ားစားရတာေပါ့ေအတိုု႔ရယ္။
ဒီမွာက အသည္းေၾကာ္နည္း နွစ္ျဖာပါ နည္း (၁) နဲ႔ နည္း (၂) ျဖစ္ပါတယ္ ။ နည္း (၁) ေအာက္မွာ စူပါရွယ္ အရသာရွိ နာမည္ႀကီး ေမာင့္ လက္ဘက္သုုပ္လဲပါတယ္ေနာ္။
ဒါကေတာ့ အရက္ကေလးနဲ႔ျမည္းရေအာင္ ေၾကာ္လိုုက္တဲ့ အေမ့နည္း စပယ္ရွယ္ ဝက္နံေၾကာ္ပါ
ဒါကေလးကေတာ့ မိႈေၾကာ္ခ်က္ပါ၊ အရင္ကနည္းမတင္ထားေတာ့ အျမန္ပဲတင္လိုုက္ပါမယ္။ ဆီသတ္ မႈိေရေဆးထားတာထည့္၊ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ (အခ်ိဳမႈန္႔ မသံုုးခ်င္သူေတြအတြက္ ခေနာ္ ၾကက္မႈန္႔ ဝက္မႈန္႔ လိုုဟာမ်ိဳးထည့္လိုု႔ ရပါတယ္ အမွန္ကေတာ့ တူတူပါပဲ) ျပီးေတာ့ ဆီသတ္ထားတဲ့ ငရုုတ္သီးေလးထည့္ အေရာင္လွတာေပါ့။ အမွန္က ငရုုတ္သီးစိမ္း ရွိရင္ ပိုုေကာင္းတာပါ။ ဓါးျပားရိုုက္ထားျပီး ဆီသတ္ေတာ့ ထည့္သတ္ရင္ မိႈ ေၾကာ္ခ်က္ကိုု ငရုုတ္သီးစိမ္းနံေလးနဲ႔စားရတေပါ့။ ေရထည့္စရာမလိုုပါဘူး၊ မိႈကိုုေရေဆးေတာ့ မိႈ ကေရကိုုစုုပ္ထားျပီးသားမိုု႔ပါ။ မီးဖိုုေပၚမွာ ခဏ ထားလိုုက္ျပီး ဆီနဲ႔ေရ နည္းနည္း က်န္ေလာက္ဆိုုရင္ အရသာရွိတဲ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ မိႈေၾကာ္ခ်က္ အစပ္တခြက္ရပါျပီ။ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ မထည့္နဲ႔ေပါ့ေနာ္။
ဒါကေတာ့ အအီအဆိမ့္ေတြနဲ႔ လိုုက္ေအာင္ အျမန္လုုပ္လိုုက္တဲ့ စြန္တန္ပါပဲ။ ခ်က္နည္းေတြကေတာ့ ဒီမွာ (၁) နဲ႔ (၂) ပါ။ မူကြဲေလးေတြ ထည့္ေပးထားတယ္ေနာ္။
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ။
A Chen
7:00 AM
7th Dec 2011
Wednesday
Home
Bangkok
KuchingTrip
-
ဒီတခေါက်တော့ Kuchingသွားခဲ့တယ်။
သန့်ရှင်းသပ်ရပ်နေတဲ့မြို့ကလေးပဲ...၊ ဒေသစာတွေကလည်း အရသာရှိလိုက်တာ...။
ဓါတ်ပုံတွေ သိပ်မရိုက်ဖြစ်တော့ဘဲ မြင်သမျှ ...
1 week ago
ဗိုက္ဆာလုိက္တာ .. ေစာေစာစီးစီး .. ဂြီ .. :P ရွယ္ပဲေနာ္ .. ဟီး စားခ်င္တယ္ .. :D
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလးေတြ
ReplyDeleteမမယာက ခ်စ္ဖို႔ေကာင္းလိုက္တာ
တီ ျပန္လာၿပီ။ ဒန္ တန္ တန္
ReplyDelete(လီယုိ)
တီေပ်ာက္ေနတာ။ ေနာက္ဆံုး ကြတ္ကီးနဲ႔ ၿပန္ေပၚလာတယ္။ ေကာင္းတယ္။ မုန္႔မွန္သမွ်အားေပးပါဧ။္
ReplyDeleteHi may I know Wt brand of oven? I would like to buy n don't know hw to choose. Thanks.
ReplyDeleteမိုုးခါး စားခ်င္ရင္ ေဒၚရီတာ နဲ႔ ဖုုတ္ျပီး ထည့္ေပးလိုုက္မယ္ေလ ဟိဟိဟိ
ReplyDeleteအေနာ္ =၁= ဟုုတ္ပါ့ မမယာ က ခ်စ္စရာေလး မိုုးဒီ ေလး လိုုပဲေနာ္
လီယိုု တီရွိပါတယ္ မေရးျဖစ္တာ
အီဗီ အက္လိုုက္ျပီေနာ္ အိမ္လိုုက္ၾကည့္ျပီးၾကိဳက္လိုု႔ ရွင့္ကြတ္ကီးေတြ ၾကည့္ျပီး က်ဳပ္ေနာက္မဖုုတ္ေတာ့ဖိုု႔ ဆံုုးျဖစ္လိုုက္ျပီ ရွက္လိုု႔ ဟိ
အေနာ္ =၂= အာဗင္က အိမ္မွာ ပါတာပါ နာမည္မသိဘူး အေပၚက ဂတ္စ္နဲ႔ေလ ထမင္းတည္စရာ ဟင္းခ်က္စရာ ဂတ္စ္ အိုုးေနရာ ၄ ခုုနဲ႔ ေအာက္က အာဗင္ က လွ်စ္စစ္ေရာ ဂတ္စ္ေရာ သံုုးလိုု႔ရတာမ်ိဳးပါ
Megan Lynn, Thet Nandar and 2 others like this.
ReplyDeleteSoeMya Nandar ThetLwin ပုိစ႔္တုိင္းလုိလုိမွာ ဘယ္သူလဲဆုိတာ ေၾကာ္ျငာသိပ္ဝင္တာပဲ တီခ်မ္းတေယာက္၊ :D
ကြတ္ကီးဖုတ္္ရတာ လက္ဝင္တယ္၊ ခက္တယ္။ ဆုိင္မွာပဲ ဝယ္စားေတာ႔မယ္။
Yesterday at 7:22am · Like · 1
Addy Chen အဲ့တာေတာ့ အမွန္ပဲအမေရ ဝယ္စားတာအေကာင္းဆံုုး ဝါသနာပါလိုု႔သာ
Yesterday at 7:33am · Like
SoeMya Nandar ThetLwin စလတ္႐ြက္နဲ႔ တုိ႔စားတာ ဝက္ၾကိတ္သား ရွမ္းဟင္းကုိ တီခ်မ္းဆီက နည္းရလုိ႔ ခ်က္စားရင္း ခ်က္တတ္သြားျပီ။ ေက်းဇူး။ :)
Yesterday at 7:36am · Like
Addy Chen ေျပာျပန္ရင္ အမက ေျပာတယ္ ေျပာမယ္ ေမာင္ ကလဲ သိပ္ၾကိဳက္တာ အဲ့တာကိုု ဟိ
Yesterday at 7:36am · Like
SoeMya Nandar ThetLwin :D ေတာ္ေတာ႔၊၊၊၊၊၊၊ မပါမျဖစ္ ျဖစ္ေနပီ။ ညီေလးေရာ ေနေကာင္းလား၊ သူက ေခ်ာတယ္ေနာ္ :P
Yesterday at 7:39am · Like
Addy Chen ဟဟဟ ေနေတာ့ေကာင္းမယ္ က်ေတာ္နဲ႔ မတည့္ဘူး
Yesterday at 7:39am · Like
Addy Chen ေမာင္နဲ႔ ေတာ့တည့္တယ္ အေမေကာ ညီေကာ ခိြ
Yesterday at 7:39am · Like
SoeMya Nandar ThetLwin အမေလး... ဟုတ္ပါျပီ၊ :))
Yesterday at 7:40am · Like
Moe Khar ဗိုက္ဆာေနဒါ ... တီခ်မ္းဘေလာ့မွ တည့္တည့္တိုးတယ္ :D
Yesterday at 7:42am · Like
Addy Chen မိုုးခါး ေနေကာင္းလား ရီတာ လာမယ္ ဘာမွာမလဲ
Yesterday at 7:43am · Like · 1
Aye Myat Myat Ko ၾကားထဲက ပြဲစားလုပ္ေနျပန္ၿပီ။
Yesterday at 7:48am · Like
Moe Khar ေနကေတာ့ ေကာင္းသလား မေမးနဲ႕ .. တီေရာ .. :D လာလည္ရင္ မုန္႕လုပ္ေကၽြးမွာလားဟင္ .. :D
Yesterday at 7:52am · Like
Addy Chen ေကာင္းပါ့ လာလည္ေလ လုုပ္ေကြ်းမွာေပါ့ ေဒၚရီတာ ကိုုေတာင္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္ေကြ်းမလိုု႔ Aye Myat Myat Ko တကယ္ေျပာတာ စလံုုးက လူေတြအတြက္ လက္ေဆာင္ထည့္ေပးလိုုက္မလားလိုု႔ ဟိဟိ အလြတ္သာလာခဲ့
Yesterday at 8:11am · Like · 1
Write a comment...
မုန္႔လုပ္မွာသာလုပ္စမ္းပါတီခ်မ္းရဲ႔ အရသာက အဓိက.
ReplyDelete