Tuesday, July 5, 2011

Oh Skand...what have you missed.....

မေန႔ညက ဝက္သားဆီပ်ံ ခ်က္စားၾကမယ္ လိုု႔ ေမာင့္ကိုု ေျပာျပီး ညေနကတည္းက အလုုပ္ကေန ဖုုန္းဆက္ျပီး ဝက္သား ခ်ခိုုင္းထားပါတယ္။ ဝက္သားကေတာ့ ထံုုးစံ အတိုုင္း အသား နံပါတ္တစ္ ကြာလတီ ပါရာဂြမ္ ကေန ဝယ္လာတာေပါ့ေအတိုု႔ ရယ္။ အဲ့တာနဲ႔ ခ်က္စားၾကမယ္ ဆိုုေတာ့ ထံုုးစံအတိုုင္း ဝက္သားဆီပ်ံ ေတာ့ စားခ်င္ဘူး အေျပာင္းအလဲ ေလးျဖစ္ေအာင္ဆိုုျပီးေတာ့ တေန႔က ဘတ္ထားတဲ့ လြယ္ကူစားျမိန္ ရဲ႕ ၾကက္သားဆြမ္းခ်က္ ဆိုုတာ ကိုု သေဘာက်ေနပါတယ္ အဲ့မွာ ပါတဲ့ သရက္သီး သနပ္ ထည့္တာ ကိုု သိပ္သိပ္ စိတ္ဝင္စားေနတာေပါ့။ ခ်ဥ္ျပံဳးေလး ျဖစ္မွာပဲ ဆိုုျပီးေတာ့ေလ။ သူကလဲ အဲ့ဒီ နည္းကိုု အျဖဴေရာင္နတ္သမီး ဆီက ရတာပါတဲ့ တဆင့္စီေပါ့။ အားလံုုး ေက်းဇူး တင္ပါတယ္။ တီခ်မ္းဆီေရာက္ေတာ့ တီခ်မ္းနည္းေပါ့ေနာ္။ ဘယ္လိုုျဖစ္သြားလဲ ဟုုတ္လား ေျပာျပမယ္ေလ ေျဖးေျဖးေပါ့ မေလာပါနဲ႔.....

ျဖစ္ပံုုက ဒီလိုုပါ ေမာင့္ကိုု ခ်က္စားၾကမယ္ ေျပာထားေတာ့ ေမာင္က ထံုုးစံအတိုုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ၾကိတ္ထားျပီးသားျဖစ္ေနတယ္ အဲ့တာနဲ႔ သူတိုု႔ လိုု မခ်က္ေတာ့ပဲ တခါတည္းပဲ ဝက္သား ကိုု တံုုး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ ငါးငံျပာရည္ နည္းနည္းရယ္ နႏြင္းနည္းနည္းရယ္ ငရုုတ္သီးမႈန္႔ အေရာင္တင္ အစိမ္းမႈန္႔ နည္းနည္း ရယ္ နဲ႔ နယ္ ျပီး နွပ္ထားတယ္။ ေနာက္ေတာ့ ဆီနဲ႔ ဝက္သား ကိုုအရင္သတ္ပါတယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ မထည့္ေသးပါဘူး ဝက္သားေတြ နည္းနည္း လံုုးသြားျပီ ေမႊးတက္လာျပီ ဆိုုမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ထည့္ပါတယ္ ျပီးေတာ့ သရက္သီး သနပ္ ၂ ဖတ္ ၃ ဖတ္ ေတာ့ ကဘူး ၄ ၅ ၆ ဖတ္ေလာက္ကိုု ထည့္ပလိုုက္တယ္ ေအးေရာ.....ေနာက္ ေတာ့ ခဏ ထပ္ေၾကာ္ ေရ ထည့္ ျပီး နူး တဲ့ အထိ တည္ပလိုုက္တာပဲ ဆီပ်ံေလးေပါ့ေအ ေနာက္ဆံုုးေတာ့လဲ သိုု႔ေသာ္ သရက္သီး သနွပ္ ထည့္ထားလိုု႔ အရသာကေတာ့ တီ မွန္းထားသလိုုပဲ ခ်ဥ္ျပံဳးေလးဗ် မိုုက္မွမိုုက္ပဲ အိုုအိရွိ အရသာရွိ ေကာင္းမွေကာင္းေလ..........ပံုုသာ ၾကည့္ၾကေပေတာ့......





ျဖစ္ခ်င္ေတာ့ အိမ္မွာ ဆန္ကုုန္ေနပါတယ္ ကိုုယ္ ပရီးမီးယား ၂ အန္ ၁ ေကာ္ဖီ နဲ႔ ေသာက္ေနက် ႏြားနိုု႔ကလဲ ကုုန္ေနျပန္ပါတယ္ ဟင္းခ်က္ကာနီး က်မွ ဆီကလဲ ကုုန္ေနျပန္ပါတယ္ အဲ့တာနဲ႔ ေမာင့္ကိုု ၇=၁၁ ကိုုလႊတ္ေတာ့ ဒင္းက ဝက္သားခ်ဥ္ပါ ဝယ္လာပါတယ္ ကိုုယ္မသိေအာင္ေပါ့ေလ ထားေတာ့ ထံုုးစံအတိုုင္း ပဲ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ျပီးေတာ့ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္း ငရုုတ္သီးစိမ္းေလးေတြပါးပါးလွီး ျပီး သံပရာရည္ေလးနဲ႔သုုပ္ပါတယ္။ ဒါကလဲ ေကာင္းမွေကာင္း စူပါရွယ္ အိုုအိရွိ ပဲ...........





ဒါကေတာ့ တေန႔ က ေစ်းထဲက ေတြ႔တဲ့ မွ်စ္ျပဳတ္တိုု႔ ရယ္ ထူးထူးဆန္းဆန္း ရွာေတြ႔တဲ့ ဟင္းကလာခ်ဥ္ဖတ္ရယ္ ပါ ဒါေတြကေတာ့ ဝယ္တာဆိုုေတာ့ အေထြအထူးေျပာစရာမလိုုေပါ့...





ဒါကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းကိုု ဖုုန္းဆက္ေခၚေတာ့ သူက ဝက္သားဆီပ်ံ အသံလဲၾကားေရာ စြန္တန္ေသာက္ ခ်င္ပါတယ္တဲ့ အိုုေကေပါ့ သိပ္လြယ္တယ္ေလ ခ်က္ရတာ ေရ လိုုသေလာက္ထည့္ ဆူေအာင္ အရင္တည္လိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ေရဆူလာေတာ့ စြန္တန္ဖတ္ ထည့္ပါတယ္။ အခ်ဥ္ ၾကိဳက္ရင္ ပိုုထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နွစ္လံုုး ကိုု ၆ စိပ္စီ နဲ႔လွီး ျပီး ပစ္ထည့္ ငရုုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကိုု ဓါးျပားရိုုက္...၈ ေတာင့္ပါ။ ၾကက္သါန္နီ ၂ ဥ ကိုု ၈ စိပ္စီ လွီး ျပီးေတာ့ ေရဆူတာနဲ႔ အကုုန္ပစ္ထည့္လိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ဝက္သားတံုုး ခေနာ္ခဲ နွစ္တံုုး ပစ္ထည့္လိုုက္ပါတယ္။ တခါ ထပ္ဆူရင္ေတာ့ အေပါ့အငံျမည္း ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အေနအထား ရရင္ အိုုခ် လိုုက္လိုု႔ ရပါျပီ။ ဒါေလးကလဲ ရႈးရွဲစပ္ ခ်ဥ္စူး ေလးနဲ႔ မိုုက္မွမိုုက္ပါပဲ.....ဂြတ္ထ အန္ သည္ဘက္စ္ ေပါ့
အမွန္ကေတာ့ နံနံပင္ေလး ထပ္ထည့္လိုု္က္ရင္ သည္ဂြတ္ သည္ဘက္တာ သည္ဘက္စ္ ေတာင္ မက သည္ ဂရိတ္ ေတာင္ျဖစ္သြားအံုုးမယ္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေလ ခုုေတာ့ မရွိေတာ့ ထားပါေတာ့... ရွိတာေလးနဲ႔ ေကာင္းေအာင္ အရသာရွိေအာင္ ခ်က္တတ္တာ က မွ အိမ္ေထာင္ရွင္ မိန္းမေကာင္းမွလား.....ငွဲငွဲငွဲ....





ကဲ ခ်ဳပ္ရရင္ေတာ့ ပရိတ္သတ္ရယ္ စဥ္းစားၾကည့္ပါ ဝက္သား သရက္သီးသနွပ္ ခ်ဥ္အီျပံဳးေလး ဝက္သားခ်ဥ္သုုပ္ေလး အတိုု႔အျမဳပ္ကေလး၊ စြန္တန္ ရႈးရွဲစပ္ကေလး နဲ႔ ဘယ္ေလာက္မ်ား ထမင္းျမိန္လိုုက္မလဲလိုု႔ ကိုုယ္တိုု႔ ၃ေယာက္ (ကိုုယ္ရယ္ ေမာင္ရယ္ သူငယ္ခ်င္းရယ္) အုုပ္လိုုက္ၾက တီးလိုုက္ၾက ေလြးလိုုက္ၾက ျမိန္လိုုက္ၾကတာ ထမင္း ၃ လံုုးခ်က္ ကုုန္သြားပါတယ္ ခါတိုုင္း ၃ လံုုးခ်က္ရင္ ကိုုယ္တိုု႔ လူ ၅ ေယာက္ စားၾကတာပါ ဆန္ေကာင္းသံုုးေတာ့ အီတယ္ေလ (ညွင္းညွင္းညွင္း)

အဲ့ေတာ့ ပရိတ္သတ္ႀကီးလဲ သြားရည္က် ရေအာင္ တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ ခ်က္နည္းေတြကေတာ့ တင္ျပီးသားေတြပါ စားၾကပါအံုုးေနာ္.............

A Chen
4:37PM
Tuesday
5th July 2011
Bangkok

10 comments:

  1. အဲလုိမ်ိဳးကို အိမ္မွာေတာ႔ ၀က္သားဟင္းေလးလုိ႔ေခၚတယ္။ ေမာ္လၿမိဳင္ဘက္အေခၚအေ၀ၚလားေတာ႔ မသိဘူး။ အေမတို႔ေတာ႔ ဟင္းက်က္ခါနီးရင္ ဂ်င္းကိုအေခ်ာင္းလုိက္ေလးေတြလွီးထည္႔တာေတြ႔ဖူးတယ္။ ေတာ္ေတာ္လည္းေမႊးတယ္။

    ReplyDelete
  2. ေမာ္လၿမိဳင္္ဘက္ကလုိ မရမ္းသီးေျခာက္ကေလးထည့္ခ်က္စားရင္ တီခ်မ္းေျပာသလုိ ေကာင္းမွေကာင္း စူပါရွယ္ အိုုအိရွိ ပဲ...........

    ReplyDelete
  3. အီဗီ ေျပာတာျဖစ္နိုုင္တယ္ အျဖဴေရာင္နတ္သမီးကေတာ့ သူတိုု႔ ေဆြစဥ္မ်ိဳးဆက္ လက္ရာ လိုု႔ေျပာတယ္ ဂ်င္း အေခ်ာင္းေလးေတြလဲ သူတိုု႔ ထည့္တယ္ တီကေတာ့ တီ့နည္း နဲ႔ ၾကည့္က်က္ေဆာ္ လိုုက္တာပဲ

    ေဟမာ ေျပာတာ ျဖစ္နိုုင္တယ္ ေနာက္တခါက်ရင္ သရက္သီးသနွပ္ အစား မရမ္းသီး နဲ႔ ကစ္ၾကည့္ရမယ္

    ReplyDelete
  4. သြားေရ က်သြားပါတယ္
    ဝက္သား ဟင္းကေတာ႕ ရွယ္သလားမေမးနဲ႕
    ေနာက္ေန႔ တီခ်မ္းခ်က္သလို ခ်က္စားလိုက္ဦးမယ္ ...
    အဲ႕ထက္ေကာင္းေအာင္ခ်က္လိုက္မယ္.. :P

    ReplyDelete
  5. Super special all I like,yummy yummy,watery...sha lout sha lout...
    T-chan yay.....
    please post for cooking method for pig organ sticks.

    ReplyDelete
  6. ေႏြးေနျခည္July 6, 2011 at 8:25 AM

    စမ္းၾကည္႕ဦးမယ္ လုံးခ်က္တာနဲ႕မတူဘူးေနာ္။ ဒီနည္းက ေနာက္မွအုပ္ရတာ။ ေမႊးေနမွာပဲ... ခုေတာင္စားခ်င္လာၿပီ း)

    ReplyDelete
  7. mango pickle pork, sour pork, sour soup..
    All three dishes are sour.....but I like it.... hee.hee :D

    ReplyDelete
  8. တီေရ..တီၾကြားတဲ့(အဲ)တီေက်ြးတဲ့ဟင္းေတြသေရက်ျပီးသကာလခ်က္စားျဖစ္
    ေအာင္ခ်က္စားမယ္လို႔ေတးမွတ္သြားပါေၾကာင္း းD

    ReplyDelete
  9. ဟုတ္တယ္တီ...
    ၀က္သားသရက္သီးသနပ္ကုိ အိမ္မွာလဲ ခ်က္စားတယ္... ေကာင္းမွေကာင္းးးးး း)
    ဒါနဲ႔ တီဟာက အခ်ဥ္ေတြျကီးပဲ.. ၀က္သားသရက္သီးသနပ္ ၀က္သားခ်ဥ္သုတ္ စြန္တန္ဟင္းခ်ိဳ.. း))))))

    ReplyDelete
  10. ၀က္သားခ်ဥ္ေကာ စြန္တန္ေကာ ၀က္ဆီၿပန္ခ်ဥ္စပ္ေကာ အားလုံးစားခ်င္တယ္ က်န္ေသးတယ္ ဟင္းကလာခ်ဥ္ေကာ
    ၿပီးေတာ႕သြားေတြက်ိန္းမက်န္ရစ္ဘူးလား တီခ်မ္း :P

    ReplyDelete