ကဲကဲကဲ လာျပီလာျပီ ေဒၚခ်မ္း လာျပီ.........တေလာက အေနာနိမတ္စ္ တေယာက္ထင္ပါတယ္ လြယ္ကူ သက္သာ ဟင္းေလးေတြ ၃၊ ၄ မ်ိဳးတင္ေပးပါအံုုး တီေရ ေျပာလာလိုု႔ခုု စိတ္ကူးရတာနဲ႔ တင္ေပးလိုုက္တယ္ေနာ္
တီလဲဟင္းမခ်က္တာ ၾကာ ပိုုစ့္ မတင္တာၾကာ ေနကလဲ မေကာင္း ၂ ပတ္ေလာက္ ရွိပါျပီ ေနမေကာင္းတာ ေပ်ာက္ခ်င္သလိုုလိုုျဖစ္လိုုက္ ျပန္ျဖစ္လိုုက္ ..........အင္း........
ဒီတပတ္ေတာ့ အရည္ေသာက္ တမ်ိဳး ရယ္ အေၾကာ္ တမ်ိဳး ရယ္ အသုုပ္ တမ်ိဳး ရယ္ အသားတခြက္ ရယ္ ေလးမ်ိဳး လြယ္ကူျမန္ဆန္ တင္ေပးလိုုက္တယ္ေနာ္ ...........နိုုင္ငံရပ္ျခားမွာ ေနသူအမ်ားစုု ဟာ အင္မတန္မွ ကိုု အခ်ိန္ရွားပါးၾကပါတယ္ သိုု႔ေသာ္လည္း ကိုုယ္ေတြလဲ လူေတြပဲမိုု႔ အခ်ိန္သာမရွိရင္ေနမယ္ အရသာကေတာ့ ရွိတာပဲ စားခ်င္ၾကတာမွလား.......အဲ့ေတာ့ တီက ခ်က္ရတာ လြယ္လဲလြယ္ အခ်ိန္လဲသိပ္မေပးရ စားလိုု႔လဲေကာင္း စတဲ့ နာမဝိေသသနေတြနဲ႔ ျပည့္စံုုတဲ့ လြယ္ကူ သက္သာ စားေကာင္း ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြရွယ္ ရတာေပါ့ေနာ္။.......
ပထမဆံုုးေတာ့ ရွမ္းခ်က္နည္း တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဝက္နံရိုုး ပိႏၷဲသီး ပဲပုုပ္ ဟင္းရည္ပါ အရင္တခါကလဲ ခ်က္နည္းမဟာ ကိုု ဒီမွာ တင္ဘူးပါတယ္ေနာ္ ခုုတခါေတာ့ တီက အလြယ္ခ်က္နည္း ကိုု တင္ေပးမွာျဖစ္ပါတယ္ အလြယ္ခ်က္နည္း ျဖစ္တဲ့ အတြက္ တီက ဆီသတ္တာေတြဘာေတြစတဲ့ အေသးစိတ္ခ်က္နည္း ကိုုေက်ာ္ပလိုုက္ပါတယ္ေနာ္။
လိုုအပ္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြပါ ပဲပုုပ္ ၃ ခ်ပ္ေလာက္ ပိႏၷဲသီးစိမ္း ဆူးပုုပ္ရြက္။ ဒီတခါေတာ့ ပိႏၷဲသီး ကိုု လုုပ္ျပီးသား (ျပဳတ္ျပီးသား) ေတြ႔လိုု႔အလြယ္ ဝယ္လာလိုုက္ပါတယ္။ ဒီကေန စလြယ္တာေနာ္။ အရင္က အစိမ္းဆိုုေတာ့ လွီးရ အေစးေတြဖယ္ရ ေဆးရ အခြံႏႊာရ စတဲ့ အဆင့္ေတြ အကုုန္ ေက်ာ္ပလိုုက္ပါတယ္။ ျမန္မာျပည္မွာလဲ ရွိတယ္ေလ ျပဳတ္ျပီးသား ကိုုတိုု႔စရာအေနနဲ႔ ေရာင္းတာ တီလဲ ဒီမွာ တေန႔က ညေစ်းသြား တာ ေတြ႔လိုု႔ဝယ္လာ လိုုက္ပါတယ္။ ေနာက္တခုု က်န္ေသးတယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရမ္း မမွည့္တဲ့ဟာေတြကိုု ၄၊ ၅ လံုုးေလာက္ ၄စိပ္စီ လွီးထားပါေနာ္။
ဝက္နံရိုုး နုုနုုေလးေတြအရိုုးနုု ပါပါတဲ့ ဟာမ်ိဳး ကီလိုုဝက္ေလာက္ကိုု ေရ လိုုသေလာက္နဲ႔ျပဳတ္ပါတယ္ (နံရိုုး ကိုုအရင္ေဆးအံုုးေနာ္) တီထည့္မေျပာတာနဲ႔ ေတာ္ၾကာ ဒီနည္းက ပိုုလြယ္တယ္ဆိုုျပီး ေရပါမေဆးပဲ ခ်က္ေနၾကမစိုုးလိုု႔.....ဝက္နံရိုုး ျပဳတ္ေနရင္း တခါတည္း ခုုန က ပဲပုုပ္ ၃ ခ်ပ္ကိုု ထည့္ျပဳတ္လိုုက္ပါ။ ျပီးေတာ့ တျဖည္းျဖည္း ဆူလာရင္ အဆီအနွစ္ေတြကိုု ဇြန္းေလးနဲ႔ ခပ္ခပ္ထုုတ္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ပိႏၷဲသီး ေတြထည့္ေပါ့......ျပီးရင္ ခဏေပးဆူလိုုက္ပါ ေနာက္ တခါ ထပ္ဆူျပီးရင္ေတာ့ ငရုုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ဟင္းခ်က္တဲ့ အမႈန္႔ ကိုု နည္းနည္း အေရာင္လွေအာင္ ထည့္ပါ ဆီသတ္ျပီး ထည့္ရင္လဲ ရပါတယ္ တီကေတာ့ အလုုပ္ပိုုရႈပ္မွာ စိုုးတာရယ္ ေနလဲသိပ္မေကာင္းေတာ့ ဆီေရွာင္ခ်င္တာနဲ႔ ဆီမသတ္ေတာ့ပါဘူး ဒီအတိုုင္းပဲ ထည့္လိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ဆူလာရင္ အရသာ ခ်ိဳငံေပါ့ ျမည္းေပးျပီးေတာ့ ဆူးပုုပ္ရြက္ခပ္ လိုုက္ရင္ .....
အရသာရွိတဲ့ ရွမ္းရိုုးရာ ဝက္နံရိုုး ပိႏၷဲသီး တခြက္ရျပီေပါ့ ။ အဲ့တာက အရည္ေသာက္ေပါ့ေနာ္။
ဒါကေတာ့ အမ်ားသိၾကတဲ့ ၾကက္သား ျပဳတ္ေက်ာ္ပါပဲ ဒါကေတာ့ ေမာင္ခ်က္တာပါ တီက အဲ့လိုု အရမ္းလြယ္တာေလာက္ကိုု ဆိုုရင္ေတာ့ တီ့ လက္ေထာက္ ေမာင့္ ကိုုပဲ လႊဲထားေလ့ရွိပါတယ္။ ငွဲငွဲငွဲ..... ၾကက္သားက ျပဳတ္ျပီးသားပါ ဘယ္လိုုေျပာမလဲ ျပဳတ္ထားတာ အသင့္စားဖိုု႔မ်ိဳးေလ အခ်ဥ္ နဲ႔ တိုု႔စားတာမ်ိဳးေပါ့ တရုုတ္ေတြ လုုပ္ေလ့ရွိတဲ့ ဟာမ်ိဳးေလ တီက အဲ့ဒီ ၾကက္သား အျမဲဝယ္စားပါတယ္ သူက စီပီ နဲ႔မတူဘဲျမန္မာၾကက္နဲ႔ ပိုုတူလိုု႔ပါ။ ထားေတာ့ တဘူး ၉၅ ဘတ္ နဲ႔ နွစ္ဘူး ဝယ္လာလိုုက္တယ္ ေမာင္က ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္ျပီးေတာ့ ၾကက္သားထည့္ လံုုးျပီးေတာ့ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ ျပီးရင္ ေရထည့္ျပီးေတာ့ ခရုုဆီထည့္ တည္လိုုက္ဆူရင္ ရျပီ။ အရသာလဲရွိ ေကာင္းမွေကာင္း ခ်က္ရတာလဲသိပ္လြယ္ အိုုအိရွိပါပဲ။ကဲ အသားဟင္းလဲျပီးျပီေနာ္။
ဒါကေတာ့ ဝက္အူမႀကီးသုုပ္ပါ ရခိုုင္နည္းနဲ႔သုုပ္ပါတယ္။ ေဘးဆံုုးက ပံုုက ရန္ကုုန္ကေန သယ္လာတဲ့ ရခိုုင္ငပိေထာင္းပါ သူငယ္ခ်င္း ရခိုုင္မ ဆိုုင္ကေန ေအာ္ဒါစပယ္ရွယ္ မွာျပီး ေထာင္းခိုုင္း ျပီးေတာ့ ဘူးလိုုက္ ထည့္လာတာပါ။ သူက ၾကာၾကာအထားခံေအာင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ထည့္မေထာင္းထားဘဲ ငပိနဲ႔ ငရုုတ္သီးစိမ္းပဲ အဓိက ေထာင္းထားေပးတယ္ ခါတိုုင္း စားခ်င္တဲ့ အခ်ိန္ သံပရာရည္ နည္းနည္း ညစ္လိုုက္ရင္ တိုု႔ စရာ သခြားသီးေလးနဲ႔ စားလိုုက္ရင္ လွ်ာကြ်မ္းျပန္ပဲ။
ပထမဆံုုး အူမႀကီး ကိုုအရင္ဆံုုး ပဲငံျပာရည္နည္းနည္း နဲ႔ျပဳတ္လိုုက္ပါတယ္ အနံ႔ရွိရင္ ကုုန္ေအာင္ပါ။ ျပီးေတာ့ ပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္နီ ငရုုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ ျပီးေတာ့ ရခိုုင္ ငပိေထာင္း နည္းနည္းထည့္ ျပီး နယ္လိုုက္ရင္.....
လွ်ာကြ်မ္းျပန္ ေအာင္ ရွယ္စပ္ ရွယ္ေကာင္းတဲ့ ရခိုုင္ အူမႀကီး သုုပ္ရတာေပါ့ အူမႀကီး အစား အခ်င္းေတြ ဘာေတြနဲ႔သုုပ္လဲေကာင္းမယ္ ထင္ပါတယ္။ ဒါေလးကေတာ့ အသုုပ္ပါ။
ေနာက္ဆံုုးကေတာ့ တရုုတ္နည္းနဲ႔ ေၾကာ္တဲ့ ဘိုုစားပဲသီးပါ။ တီက စားခ်င္ေနတာ ၾကာျပီ အဲ့လိုုမ်ိဳးေလး ငရုုတ္သီးနဲ႔ ေၾကာ္တာကိုု။ အဲ့တာနဲ႔ တေန႔ကေတာ့ ပါရာဂြမ္ ကိုု သြားျပီးေတာ့ ဘုုိစားပဲ နွစ္ထုုပ္ဝယ္လာပါတယ္ ဘတ္ ၃၀ နွစ္ထုုပ္ဆိုုေတာ့ ဘတ္ ၆၀ပါ ျမန္မာျပည္မွာဆိုုရင္ေတာ့ အမ်ားႀကီး ရမွာပဲ ဆိုုျပီးေတြးမိတာကိုုေတာ့ တားမရပါဘူး။ ဘိုုစားပဲ ေတာင့္ေလးေတြကိုု နွစ္ လက္မ စီေလာက္ ခ်ိဳး ထိပ္နွစ္ဘက္ အမွ်င္ဖယ္ ျပီးေတာ့ ေရေဆး စစ္ထားပါ။ မကပ္တဲ့ အိုုးနဲ႔ ဆီထည့္ ငရုုတ္သီးေျခာက္ နည္းနည္း ကိုုေမႊးေအာင္ အရင္ေၾကာ္ ဘိုုစားပဲ ထည့္ ငရုုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေလာက္ထည့္လိုုက္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ ခဏေၾကာ္ လိုုက္ရင္ .............
အရာသာရွိတဲ့ ဘိုုစားပဲသီး တရုုတ္စတိုုင္လ္ ရပါျပီ။ အသီးေၾကာ္ေပါ့ေနာ္........
ဒါေလးကေတာ့ ရာသီစာ အခ်ိဳပြဲပါ ထိုုင္းမွာ မိုုးတြင္းဆိုုရင္ ခ်င္းမိုုင္ဘက္က လာတဲ့ လိုုင္ခ်ီစ့္ ေတြသိပ္ေကာင္းပါတ္ အရည္ရြမ္းျပီးေတာ့ အလံုုးႀကီး ျပီး သိပ္ခ်ိဳတာပါပဲ စားၾကပါအံုုးေနာ္.....
A Chen
10:50PM
12th July 2011
Tuesday
Home
Bangkok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
တီခ်မ္း ေရ ၾကိဳက္မွ ၾကိဳက္....
ReplyDeleteအားရပါးရ ၾကည္႔သြားတယ္...
ၿမင္ရတာနဲ႔တင္ ေကာင္းမွန္းသိသာတယ္။ တီက တကယ္ဟင္းခ်က္ေတာ္တာပဲ
ReplyDeleteရွလြတ္..........................................
ReplyDeleteဂလု...........................................
I'm hungry..T..
ReplyDeleteရွလြတ္
ReplyDeleteI love you TChan, I love your cooking styles with lovely writings. :x
ReplyDelete