Friday, July 1, 2011

တီ့အမ ခ်က္တဲ့ ဂဏန္းဟင္း

ခုုတေလာ စာမေရးျဖစ္တာ ၾကာလွပါျပီ ၾကာဆိုု အားလဲမအား ခရီးေတြကလဲမ်ား ေနကလဲ မေကာင္း ေနေကာင္းျပန္ေတာ့ မအား အားျပန္ေတာ့လဲ ခရီးထြက္ဆိုုသလုုိ ဂ်ာေအးနဲ႔ သူ႔အေမ ၾကက္ဥ နဲ႔ ၾကက္မ ျဖစ္ေနေတာ့ တီခ်မ္းတေယာက္ခမ်ာ ေတာင္းဆိုုမႈေတြကိုုမ်က္ကြယ္ျပဳ ဘေလာခ္ ကိုု ဥေပကၡာျပဳ စာဘတ္သူေတြ ကိုုလစ္လွ်ဳရႈျဖစ္ေနတာ ၾကာလွပါေရာလား။
သိုု႔ေသာ္လည္း ေနာင္တခ်ိန္ စာေရးျခင္းအမႈ နဲ႔ နာမည္ႀကီးမယ့္ သူဆိုုေတာ့ မေရးတာၾကာေတာ့ မေနနိုုင္ျပန္ ေရးခ်င္လာျပန္ ဆိုုေတာ့ကာ ေရးရျပန္ပါတယ္။ ေရးမယ္ဆိုုေတာ့လဲ ဘာေရးရပါ့။ ခုုတေလာ စာက မေရးတာ ၾကာေတာ့ ဘာေရးရမွန္းမသိ ဆိုုသလိုုျဖစ္ေနတာၾကာလွပေကာ။အဲ့တာနဲ႔ ကြန္မန္႔ေလးေတြျပန္ဘတ္ၾကည့္ေတာ့ ေတာင္းဆိုုထားတာေလးေတြ ေတြ႔တယ္ အဲ့တာနဲ႔ ေတာင္းဆိုုမႈေတြ မ်ားေနလိုု႔ ခ်က္လိုုက္ျပန္ပါျပီ တကယ္ကေတာ့ တီခ်က္တာ မဟုုတ္ပါ တီ့ အမ တီ ၆ လပိုုင္း ရန္ကုုန္ျပန္တံုုးက ခ်က္ေကြ်းတာပါ တီလဲ ခ်က္တတ္တဲ့ ဟင္းျဖစ္တဲ့ အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မွ်လိုုက္ပါတယ္။

ဟုုတ္ပါတယ္ ဂဏန္းမဆလာ ခ်က္ပါ ကဲ ရြာစားေရ ပရိတ္သတ္ေတြ သြားရည္တျမားျမားက်ေအာင္ စိန္ေဗဒါေလးနဲ႔ပိုု႔.......ပလိုု႔ဂ်ိ





ဒါေလးေတြက မခ်က္ခင္ ၾကိဳတင္ျပင္ဆင္ထားရမွာပါ အဓိက ကေတာ့ ရွမး္နံနံ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ငရုုတ္သီးပါ ထည့္ခ်င္သေလာက္ ကိုု လွီးခြ်တ္ျပီး ျပင္ဆင္ထားပါမယ္ အစပ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ ငရုုတ္သီး ပိုုထည့္ေပါ့ေနာ္။ ေဘးကေတာ့ ဂ်င္း ပါးပါးေလးေတြလွီး ျပီးေတာ့ တခါ အေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ျပန္လွီးထား ပါ။ ေနာက္ ကုုလားမဆလာ ရရင္ေတာ့ တီက ကုုလားေလး သံုုးပါတယ္ တျခားတံဆိပ္ဆိုုလဲျဖစ္ပါတယ္ တီ့အမ ကေတာ့ တရုုတ္မဆလာ လိုု႔ ေခၚတဲ့ ပါေကာ္ေခ်ာက္ေကာ့ တိုု႔ ေလးညွင္းပြင့္ အမႈန္႔ တိုု႔ ေရာက်ိတ္ထားတဲ့ တရုုတ္အေခၚ အူရွန္းဖႈန္ ( ဟင္းခတ္အေမႊး မဆလာ ၅ မ်ိဳး ကိုုေရာ ျပီး အမႈန္႔ၾကိတ္ထားတာကိုုေခၚတာပါ) အဲ့တာကိုုလဲသူက ထည့္ပါတယ္ တီခ်က္ရင္ေတာ့ မထည့္ပါဘူး။ စာဘတ္သူလဲအၾကိဳက္ေပၚမူတည္ျပီး ထည့္မထည့္ၾကည့္ေပါ့ေနာ္။





ေနာက္ ၾကက္ဥ သိုု႔ ဘဲဥ တလံုုး နွစ္လံုုး ကိုု ေဖာက္ျပီး ပန္းကန္ထဲမွာ အသင့္ထည့္ထားပါမယ္။ ေဘးကေတာ့ ဂဏန္းလက္မေတြ နဲ႔ ကိုု္ယ္လံုုးေတြကိုု ခြဲထားတာပါ။ အရင္ကဆိုုရင္ တီတိုု႔က ဂဏန္းကိုု အရွင္ဝယ္ျပီး ကိုုယ့္ဘာသာ သတ္ရပါတယ္ ဂဏန္းသတ္တာ သိပ္လြယ္ပါတယ္ မ်က္လံုုးၾကားထဲကိုု ဓါးဦးခြ်န္ေလးနဲ႔ သိုု႔ တူေခ်ာင္းေလးနဲ႔ ထိုုးလိုုက္ရင္ ျပီးတာပဲ ေနာက္ပိုုင္းေတာ့ ဝယ္ရင္ ေရာင္းတဲ့ သူကိုု တခါတည္း သတ္ခိုုင္းလိုုက္ပါေတာ့တယ္ ကိုုယ့္ဘာသာ သတ္ရတဲ့ ဒုုကၡက ကင္းေဝးတာေပါ့ သိုု႔ေသာ္လည္း ကိုုယ္က သတ္ခိုုင္းတာျဖစ္ေနေသးတဲ့ အတြက္ အကုုသိုုလ္ ကိုုယံုုရင္ေတာ့ ေျပးမလြတ္ေသးဘူး ထားပါ အကုုသိုုလ္က ေနာက္ အရသာက အရင္ေနာ့





ခ်က္တဲ့ အစီအစဥ္ စပါမယ္ ခ်က္တာ မစခင္အေရးႀကီးတာ အိုုးပါပဲ အိုုးကိုုၾကည့္ပါ ဂဏန္း အေကာင္ ၃၀ ၄၀ ေလာက္ကိုု သာသာေလးဆန္႔တဲ့ အိုုးမ်ိဳးျဖစ္ရပါမယ္ ပထမဆံုုး ဆီ ပူလာရင္ ခုုနက ရွမ္းနံနံ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုုတ္သီး ေတြကိုု အရင္ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ပါမယ္ ဂ်င္းေလးေတြလဲထည့္ေၾကာ္ပါမယ္ ေမႊးလာျပီဆိုုရင္ ဂဏန္း လက္မ ေတြကိုု အရင္ထည့္ပါ ျပီးရင္ တလက္စတည္း အခြံေတြကိုုထည့္ပါမယ္





ျပီးရင္ ေနာက္တဆင့္အေနနဲ႔ ကိုုယ္လံုုးေတြကိုု နွစ္ပိုုင္းပိုုင္းထားတာေတြ ထည့္ပါမယ္။ ထည့္ခ်င္တဲ့ လူေတြ အတြက္ေတာ့ တရုုတ္ဟင္းခတ္မဆလာေတြကိုုဒီအခ်ိန္မွာ ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ေရးနည္းနည္းထည့္ျပီး ခဏ တည္ပါမယ္။ ဂဏန္းေလးေတြအေရာင္ေျပာင္းစျပဳရင္ ၾကက္ဥ ကိုု ေခါက္ျပီးထည့္ပါမယ္။ အရည္ေသာက္ကေလး ၾကိဳက္တတ္ရင္ ေရ နည္းနည္းပိုုထည့္ပါ။





ခဏတည္ျပီးရင္ ကုုလားမဆလာထည့္ပါ။ ဆူရင္ အရသာ အေပါ့အငံ ျမည္းျပီးရင္ ရပါျပီ။





ဒီပံုုကေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ ဂဏန္း ကိုု အျပိဳင္ေၾကာ္ေနပံုုပါ။





ေၾကာ္ျပီးသားဂဏန္းေတြပြဲျပင္ထားပံုုျဖစ္ပါတယ္ စားၾကဝါးၾကေတာ့မယ္ေပါ့ေလ....ေကာင္းမွေကာင္း...





ဒညင္းကြက္ေၾကာ္ေတြပါ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး ေရဆပ္ဆပ္နဲ႔ ေၾကာ္ထားတာပါ။





ဒါကေတာ့ တီတိုု႔ ဂဏန္းဟင္းနဲ႔ ဒညင္းကြက္ေၾကာ္စားရင္ မပါမျဖစ္တဲ့ ဂ်င္းေထာင္းပါ ၾကက္သြန္ျဖဴ ရယ္ ဂ်င္းရယ္ ငရုုတ္သီးစိမ္းရယ္ စတာတိုု႔ ကိုုေသခ်ာ ေၾကညက္ေအာင္ေထာင္းပါတယ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ပါ စားခါနီးက်မွ သံပရာသီး ညစ္လိုုက္ရင္ အရသာရွိတဲ့ ထမင္းျမိန္ ဂ်င္းေထာင္းကိုု ရျပီေပါ့။





ဒါကေတာ့ ေၾကာ္မယ့္ ၾကက္ ကိုုနယ္ထားတာပါ ဂ်င္းေထာင္း အရည္ညစ္ ရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နည္းနည္းရယ္ မဆလာေလးေတြနဲ႔ နယ္ထားတာပါ ဗမာၾကက္ကိုု ေရြးခ်ယ္ဝယ္ယူပါတယ္ စီပီ ကိုု မၾကိဳက္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီေအးေလးနဲ႔ အတြင္းသားေတြပါ က်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္ ဆီပူလြန္းအားႀကီးရင္ အျမန္ က်က္သြားတတ္တဲ့ အျပင္ အတံုုးေသးသြားတတ္ပါတယ္။





ဒါကေတာ့ ဂံုုးဟင္းရည္ပါ ဂံုုး ကိုုေရေသခ်ာေဆးျပီးေတာ့ ဂ်င္းနဲ႔ ျပဳတ္လိုုက္တာပါ အရည္လဲေသာက္လိုု႔ရတယ္ အဖတ္လဲစားလိုု႔ ရတယ္။ လြယ္မွလြယ္ပါပဲ။





ဒါကေတာ့ ပန္းပြင့္ေလးေတြကိုု ေၾကာ္လိုုက္တာပါ။ ပန္းပြင့္ ေၾကာ္ကိုုေတာ့ ခ်က္နည္းေျပာစရာမလိုုဘူးထင္ပါတယ္ေနာ္။





ကဲ ဒါကေတာ့ အႀကီးအက်ယ္ သမၾကေတာ့မယ္ ပြဲပဲေပါ့ကြယ္။ ေနာက္ေန႔ေတြက်မွ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြကိုု အေနာနိမတ္စ္ တေယာက္ေတာင္းဆိုုထားတဲ့ အတိုုင္းခ်က္ေပးပါအံုုးမယ္ ခုုေတာ့ တီလဲေနမေကာင္းေနတာနဲ႔ ဒီေလာက္ပဲေနာ္......

ေနာက္ေန႔က်မွ ဆရာမႀကီး ၾကည္လဲ့လဲ့ဦး တေယာက္ လုုပ္ေကြ်းတဲ့ တုုတ္ထိုုး တင္ပါအံုုးမယ္ေနာ္ တာ့တာ...

A Chen
7:28 PM
1st July 2011
Friday
Home
Bangkok

19 comments:

  1. ဓညင္းခြက္ေၾကာ္ေလးစားခ်င္လိုက္တာ

    ReplyDelete
  2. ဂဏန္းဟင္းထဲကို ဘာလို႔ အခြံေတြ ထည့္တာလဲ။ လွေအာင္လို႔လား။ စားလို႔လည္း မရဘဲနဲ႔။
    တရုတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ေရာ၊ ကုလား မဆလာေရာ ထည့္ခ်က္လို႔ရတဲ့ ခ်စ္ၾကည္ေရးဟင္းေပါ့ေနာ။ ဘယ္လိုျဖစ္မလဲဆိုတာ စဥ္းစားလို႔ မရဘူး။ ျမည္းၾကည့္မွ သိမွာပဲ။

    ReplyDelete
  3. ဟင္းခ်က္နည္းေတြေမွ်ာ္ေနတာၾကာၿပီ။ ညလယ္ေခါင္ၾကီးမွာ ၾကည္႔ၿပီး ဗိုက္ဆာသြားၿပီ။

    ReplyDelete
  4. ၀ါ့ဒ္ဗာရီဖေကးရွင္း ျဖဳတ္ျပီးသြားပါျပီရွင္။
    မအားလိုု ့မေရးျဖစ္တာအေတာ္ၾကာ၊ ဒီေရာက္ေတာ့တီခ်မ္းလည္းမအားလိုု ့ဆိုုေတာ့ ၀မ္းသာသြားတယ္။ သိပ္မလြတ္ေတာ့ဘူးေပါ့။ ဒညင္းကြက္မစားရတာၾကာေပါ့။ ဖ်ားေနတယ္ဆိုုေတာ့စိတ္မေကာင္းပါဘူး။ အျမန္ေနေကာင္းပါေစ။

    ReplyDelete
  5. ဆုုျမတ္မိုုး.....ဒညင္းခြက္ေၾကာ္စားခ်င္ရင္ တီ ကိုုလာ အိမ္လိုုခ်င္ရင္ ၾကည္စိုုး အိုုင္စီအိမ္ဘုုရင္ ဆီကိုုသြား.....

    အရွည္ႀကီး....အခြံပါထည့္ေၾကာ္ရမွာေပါ့ မမရယ္ ရွင္ဆိုုတာလဲ ဘယ္ဂဏန္းဟင္း ကိုုမ်ား အခြံခြ်တ္ခ်က္တာ ေတြ႔ဘူးလိုု႔ လဲ ျမန္မာခ်က္ ကုုလားခ်က္ကိုုေျပာတာ

    အီဗီ.....ေနာက္လာပါအံုုးမယ္ ေအ ဝက္သား တုုတ္ထိုုး ဘာညာ ေပါ့ ေမွ်ာ့္

    အိုုင္အိုုရာ ေနာက္ေန႔မွာ ေသခ်ာလာၾကည့္မယ္ တီလဲ မအား ေနမေကာင္း စာဘက္မလွည့္ျဖစ္တာ ၾကာ....

    ReplyDelete
  6. တီခ်မ္းေရ... ကြန္မန္႔ မေရးျဖစ္ေပမယ့္ အျမဲ ေရာက္ျဖစ္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ တီခ်မ္းရဲ႕ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ ဆိုရင္ မလြတ္တမ္း ဖတ္ျဖစ္ပါတယ္။ ဂဏန္းဟင္းေရာ၊ ဒညင္းကြက္ေႀကာ္ေရာ ႀကိဳက္တယ္။ ဓညင္းသီး မစားရတာ ႏွစ္နဲ႔ ခ်ီေနျပီ း(

    ReplyDelete
  7. Want to eat crab curry.Sorry to know that you are not feeling well.Get well soon! Take care!
    Gyidaw

    ReplyDelete
  8. တီခ်မ္းေရ ဟင္းေတြစုံပလုံပါပဲလား
    ဂုံးဟင္းကဒီမွာလည္းတအားစားတာသိလား
    ဂဏန္းဟင္းၾကည္႕ရင္း အေမ႕လက္ရာလြမ္းမိတယ္

    ReplyDelete
  9. load kya ver.load kya ver.
    shin doe ka police twe vae.
    :DDD

    ReplyDelete
  10. watery in mouth, torture me with photos.

    ReplyDelete
  11. ဆာဆာနဲ႔...အလွဳအိမ္ေျပးစားလိုက္အံုးမယ္...အလွဳမွာေတာ့ဒါေတြစားရမယ္..မထင္..မထင္..မထင္...တီခ်မ္းပံုေလးေတြ..အာရံုထဲထည့္...၀ါးပစ္မယ္..ေနာက္ေန႔လည္း..လာလည္အုန္းမယ္..ေက်းေက်းပါ

    ReplyDelete
  12. နန္းမေတာ္မိမိခ်မ္းတင္တဲ့ဟင္းေတြထဲမွာ ဒီဂဏန္းဟင္းကုိ အျပန္ ၁၀၀၀ ႀကိဳက္တယ္ေအ
    ေနာက္လည္း မၾကာမၾကာ ဟင္းေတြခ်က္ တင္ပါဦး
    ပုံ
    ဂဏန္းႀကိဳက္တဲ့ အေနာ္နိမတ္

    ReplyDelete
  13. ေႏြးေနျခည္July 5, 2011 at 1:00 PM

    က်န္းမာေရးအထူးဂရုစိုက္ပါ တီ။ တီ က်န္းမာမွ မိုတို ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ သိရမွာ ... း)))

    ReplyDelete
  14. အခုုလဲ လည္ေခ်ာင္းေတြနာေနျပန္ျပီ မမခ ေရ တကယ္ပဲ

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. စားခ်င္ရင္ ဘန္ေကာက္လာေလ ငွဲငွဲ

    ReplyDelete