Thursday, February 2, 2012

မာမာ့ ၊ ဝိုုဝ္းဝိုုဝ္ နဲ႔ ဘာဂါကင္း

ကဲကဲကဲ လာျပန္ပါျပီ ေခါက္ဆြဲေတြခ်ည္းပဲ လိုု႔မညည္းၾကပါနဲ႔ေနာ္။ ဒီတခါက အလြယ္တကာ့ အလြယ္ဆံုုးပါ မာမာ့ ေခါက္ဆြဲ (အသံထြက္အမွန္ပါ မာမား မဟုုတ္ပါဘူး) ထားေတာ့။ အလြယ္တကာ့ အလြယ္ဆံုုး ေခါက္ဆြဲေလးေတြကိုုၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္..........
ထံုုးစံအတိုုင္းမဟုုတ္ဘဲ ဒီတခါ ေမာင္က အသုုပ္စားမယ္တဲ့ အသုုပ္ဆိုုေတာ့လဲအသုုပ္ေပါ့ေနာ္ ေမာင္စားခ်င္တာ လုုပ္ေပးရမွာ ကိုုယ့္တာဝန္ မွလား ကဲ လာျပီ အပ္ခ်ေလာင္း မာမာ့ အသုုပ္ တပြဲ.........မာမာ့ မေလာက္လိုု႔ ဝိုုဝ္းဝိုုဝ္ နဲ႔ ေရာျပဳတ္ပါတယ္





မဝမွာစိုုးလိုု႔ ေမာင့္ကိုု ၃ ထုုပ္ ျပဳတ္ေပးပါတယ္။ အစာနွစ္ေတြကိုု မထည့္ပဲ ေခါက္ဆြဲခ်ည္းပဲ ၃ ထုုပ္ကိုု အရင္ ေရဆူဆူမွာ ျပဳတ္ပါတယ္။ ပံုုကိုု ၾကည့္ပါ တခါ ေခါက္ဆြဲေတြ ထပ္ဆူလာရင္ ဆယ္ပါ အၾကာႀကီး ျပဲတဲ့အထိ မျပဳတ္ပါနဲ႔။ စာမေကာင္းဘူးေနာ္။ မာဆတ္ဆတ္ေလးမွ ေကာင္းတာ။





ဒါေတြက ျပင္ဆင္ထားတာပါ သုုပ္ဖိုု႔ ဆိုုပါေတာ့။ အစာနွစ္ေတြကိုု နွစ္ထုုပ္ပဲ ထည့္ပါတယ္။ သူတိုု႔အထုုပ္ေတြက အရမ္းဆူးေတာ့ မ်ားရင္ စားမေကာင္းပါဘူး ေလးလြန္းအားႀကီးပါတယ္။ ေနာက္အိမ္မွာ ရွိတဲ့ ဆီခ်က္ နဲ႔ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ ထပ္ထည့္ပါတယ္။ သံပရာသီး တျခမ္းႀကီး ညစ္ထည့္လိုုက္တယ္။ အနွစ္ေတြကိုု ဒီလိုု ေမႊထားပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ခုုနက ျပဳတ္ျပီး ဆယ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲေတြ ထည့္ျပီး တူနဲ႔ဖြဖြေလးေမႊလိုုက္ရင္ ေမာင့္အတြက္ ေခါက္ဆြဲ ဆီခ်က္ ရျပီေပါ့။ တြဲစားဖိုု႔က ရွမ္းခ်ဥ္ေလးေနာ္။





ေမာင့္အတြက္ အရင္လုုပ္ေပးျပီးေတာ့ ကိုုယ့္အတြက္ ထပ္ခ်က္ရပါတယ္။ ကိုုယ္က ေခါက္ဆြဲ မစားခ်င္ေတာ့ ၾကာဇံေလးစားပါမယ္။ ပံုုကိုုၾကည့္ပါ။ ဂဏန္းၾကာဇံ ထုုပ္ကိုုဝယ္ထားပါတယ္။ ဒီတခုု ကိုုပိုုၾကိဳက္တယ္ အရသာေကာ ဘာေကာ ေနာက္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ ထုုပ္ေတြ ပဲၾကာဇံေတြလဲ ရွိတယ္ မၾကိဳက္ပါဘူး။ ေအာ္ သူကေတာ့ ေဝေဝတံဆိပ္ပါ (အမွန္ က ဝိုုဝ္းဝိုုဝ္ လိုု႔ အသံထြက္ရမွာပါ “င” သတ္မဟုုတ္ဘူးေနာ္ “ဝ”သတ္) ထားေတာ့။ ဟိုုးတေန႔က က်န္တဲ့ ပုုစြန္ဆီပ်ံ နွစ္ေကာင္ ပစ္ထည့္လိုုက္ပါတယ္။ အမွန္က ဒီေခါက္ဆြဲ ၾကာဇံေတြကလဲ ခ်က္စားထားတာ ၾကာပါျပီေနာ္။ ေတာ္ၾကာ တီခ်မ္းတေယာက္ အက်န္ေတြစားေနတယ္ နာမည္ႀကီးေနမစိုုးလိုု႔။ ပုုစြန္ဆီပ်ံ ျပီးေတာ့ ေနာက္ေန႔ စားတာပါ။ ကမ္ခ်ီလုုပ္တဲ့ေန႔က ခ်က္စားတာပါ။ ဒီမွာ ျပန္ၾကည့္လိုုက္ေနာ္။





ၾကာဇံ ျပဳတ္ကေတာ့ ပိုုလြယ္ပါတယ္ ပုုစြန္ နဲ႔ ေရ ဆူလာရင္ အစာထုုပ္ေတြ ထည့္၊ ၾကာဇံ ထည့္ ထပတခါ ဆူလာရင္ ပန္းကန္ထဲထည့္ ရင္ စားလိုု႔ ရပါျပီ။ တီကေတာ့ ခ်ဥ္စပ္ေလးစားခ်င္တာေၾကာင့္ အိမ္က ငရုုတ္သီးဆီခ်က္ေလး ထပ္ထည့္လိုုက္ပါေသးတယ္။ သံပရာသီး တစိပ္ညစ္ လိုုက္ရင္ေတာ့ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း အရသာရွိ လုုပ္ရလြယ္ကူ။ အပ်င္းႀကီးသူမ်ား အတြက္ ျမန္ဆန္လြယ္ကူ အရာသာေကာင္း တီခ်မ္း မာမာ့ တနပ္စာ အေၾကာင္းေလးေပါ့ေနာ္။ တီလဲ ေမာင္နဲ႔ တူတူ ရွမ္းခ်ဥ္ေလးနဲ႔စားပါတယ္။





ၾကာဇံက အစာမခံပါဘူး။ အဲ့တာနဲ႔ ညဘက္က်ေတာ့ ထပ္စာတာနဲ႔ ကလပ္သြားတဲ့ သူငယ္ခ်င္းကိုု အျပန္က် မုုန္႔ဝယ္ထဲ့ပါေျပာတာနဲ႔ ဘာဂါကင္းက ေန စပယ္ရွယ္ အႀကီးဆံုုး အသားနွစ္ထပ္ ဆူပါ ဂ်မ္ဘိုု ဘာဂါ တလံုုး ဝယ္လာေပးပါတယ္။ အဲ့တာကိုု ထပ္စားပါတယ္။ ပံုုကိုုသာရႈေတာ့။ ဒီမွာ ေနတာ တခုုေကာင္းတာက အဲ့လိုုဟာေတြ ၂၄ နာရီ မွာစားလိုု႔ ရတာပဲ။ ေအာ္ ခ်စ္ေသာ အမိျမန္မာျပည္ ဘယ္ေတာ့မ်ားမွ အဲ့လိုု ျဖစ္မလဲေနာ္။





မကၠစီကန္ ဝင္း လိုု႔ေခၚတဲ့ ၾကက္သား ဒရမ္စတစ္ေၾကာ္ေလးေတြပါ။ စားေကာင္းေကာင္းနဲ႔စားလိုုက္တာ ကုုန္မွ ပံုုရိုုက္ဖိုု႔ သတိရတယ္။ ထားေတာ့။ ကိုုကာကိုုလာ အႀကီးပါပဲ။ တီခ်မ္း ေလာဘႀကီးတယ္ေနာ္။





A Chen
3:00 PM
2nd Feb 2012
Thursday
Bangkok

9 comments:

  1. load cha lite pyan b kwa:D

    ReplyDelete
  2. အဲဒီ ပုဇြန္ကို မွတ္မိတယ္။

    ReplyDelete
  3. ဟုုတ္ပါ့ အေနာ္နိမတ္စ္ေရ တီခ်မ္းကေတာ့ လုုပ္ခ်လုုိက္ျပန္ျပီ တကယ္ပဲ တီခ်မ္းကိုု ဟင္းခ်က္တာပဲ ပိုုၾကိဳက္တယ္ဆိုုတဲ့ ပရိတ္သတ္ေတြကိုု ေနာက္ထပ္ နွိပ္စက္ အဲေလ ခ်က္ေကြ်းဖိုု႔ အစီအစဥ္ေတြ တကယ္ကိုု ရွိေနပါတယ္ေနာ္

    အီဗီ ေရ မွတ္မိရမယ္ေလ ရွယ္ပဲ ဟာ ဟိဟိ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ငတ္ေနတာၾကာၿပီ တီေရ ။ ပိုငတ္လို ့ေကာင္းေအာင္ ၀င္ ၾကည့္သြားတယ္ ။

      Delete
  4. ေခါက္ဆြဲသုပ္ေရာ.. ၾကာဇံျပဳတ္ေရာ.. ၾကိဳက္၏။ း)
    burger king ကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုး။ ဘာလို႔မွန္းမသိဘူး မဂ္ေဒၚနယ္က ဘာဂါေတြကို မၾကိဳက္ဘူး။

    jr

    ReplyDelete
  5. ေမာင္က သံုးထုပ္ေတာင္စားတာလား
    တီက ေလးထုပ္ေနမွာ
    သူ႕က်ေတာ့ဘယ္နွထုပ္စားလည္းမေရးဘူး
    ေတာ္ေတာ္လည္....

    ReplyDelete
  6. ဟုုတ္ကဲ့ က်မ က မိန္းမစားပဲ စားေတာ့ တထုုပ္ပါပဲေတာ္ ဟိဟိ

    ReplyDelete
  7. ငါလာလည္ရင္လည္းဟင္းခ်က္စားျကမယ္ေလ..ပဲကုလားဟင္း..ခ်က္ျကရေအာင္..မဆလာေကာင္းေကာင္းယူခဲ့မယ္..အဲေအးရွားေစ်းျကည္ ့ေပးအုန္းေနာ္..ေအမီ

    ReplyDelete
  8. ဘယ္ေတာ့လာမလဲ အမ လာေလ အိုုင္ပီးလဲ လာမယ္ေျပာေနတယ္
    ဧပရယ္လဆန္းေလာက္ျဖစ္မယ္ တူတူလာမလား

    ReplyDelete