ဒီေန႔ေတာ့ အားလံုုးကိုု ယူနန္ရိုုးရာ မာလာဟင္းေလး လုုပ္ေကြ်းခ်င္ပါတယ္။ “မာလာ” ဆိုုတာ တရုုတ္စကားပါ။ သူ႔ရဲ႕ အဓိပၺာယ္ အနက္အက်ယ္ ကိုု ဒီမွာ တခါရွင္းဖူးတယ္ေနာ္။ ျပန္ၾကည့္လိုုက္ပါ။ ေနာက္ဆံုုး တေခါက္ ျမန္မာ
ျပည္က ျပန္လာတံုုးက ဝယ္လာတဲ့ ရွမ္းေမာေျမ မာလာဟင္းအနွစ္ထုုပ္ ေတြကိုု မစမ္းၾကည့္ရေသးတာနဲ႔ ဒီေန႔ ေတာ့ လုုပ္စားမယ္ စိတ္ကူးပါတယ္။ ေမာင္ကလဲ ၾကိဳက္လိုု႔ စားခ်င္တယ္ေျပာေနတာ ၾကာျပီေလ။ အရြက္စံုုစံုု မဝယ္ျဖစ္ေသးတာနဲ႔ မခ်က္ေကြ်းရေသးတာ။ ေနာက္ အရင္တခါ တရုုတ္ျပည္ ယူနန္ဘက္ (ကူမင္းသြားတံုုးကလဲ) လမ္းေဘးမွာ ခဏခဏ ဝယ္စားျဖစ္တာ သူတိုု႔ က ပိုုေတာင္မိုုက္ေသး။ အရြက္မ်ိဳးစံုုကိုု တုုတ္နဲ႔ ထိုုးထားတာ၊ ၾကိဳက္တာေရြး ခ်က္ခ်င္းျပဳတ္ျပီး ခ်က္ခ်င္းနယ္ေပးလိုုက္ မာလာ ဟင္းျဖစ္တာပဲ။ ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ ေရႊလီမွာ အစားမ်ားတယ္ မာလာဟင္း ကိုုၾကိဳက္တာနဲ႔ပဲသြားသြား စားျဖစ္ေနတာ ေနာက္ပိုုင္းေတာ့ စားရတာ မတန္လိုု႔ မစားကိုုမစားေတာ့ဘူး။ ခုုေတာ့ ကိုုယ့္ဘာသာလဲ လုုပ္တတ္ျပီ စားလိုု႔ လဲ ေကာင္းမွ ေကာင္းဆိုုေတာ့ ေစ်းႀကီးေပး စားစရာမလိုုေတာ့ဘူးေပါ့။ ခ်စ္သူငယ္ခ်င္း ဘေလာခ္ ဘတ္သူေတြကိုုလဲ မွ်ေပးခ်င္တာနဲ႔ ေရးတာပါ။ အရင္ဆံုုး ပါဝင္မယ့္ဟာေတြ ျပမယ္ေနာ္။ အမွန္ကေတာ့ ကိုုယ္လုုပ္ရင္ ကိုုယ့္နည္းပါပဲ။ ကိုုယ္ၾကိဳက္တာ ထည့္ေပါ့ ပါရမွာမိုု႔လိုု႔ မၾကိဳက္တဲ့ အသီးအရြက္ ထည့္ရမယ္ မရွိပါဘူးေနာ္။ တီကေတာ့ ၾကိဳက္တဲ့ အရြက္ေတြအကုုန္ထည့္ ပစ္တာပဲ။ အဲ့တာေၾကာင့္လဲ လုုပ္လိုုက္တာ ဘယ္ေလာက္ျဖစ္သြားလဲ ဆိုုတာ ေအာက္ပိုုင္းမွာ ဆက္ရႈ....
ပထမဆံုုး တီသပ္သပ္ထပ္ထည့္တဲ့ အရြက္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြ အရင္ျပေပးပါမယ္။
ပန္းေဂၚဖီပြင့္၊ မုုန္ညွင္းစိမ္း၊ ကိုုက္လန္၊ ကန္စြန္း၊ မုုန္ညွင္းျဖဴ နံနံပင္ (အမွန္က နံနံပင္က တျခားအတြက္ပါ) ပံုုရိုုက္တာ ေရာသြားတာ ၾကိဳက္ေတာ့လဲ ထည့္ေပါ့ေနာ့ မထည့္ရဘူး မရွိသလိုု ထည့္ရင္ မာလာဟင္းမျဖစ္ေတာ့ ဘူးလဲ မဟုုတ္ပါဘူး။ အမွန္က တရုုတ္နံနံ လိုု တန္အိုုးရြက္လိုုဟာေတာင္ ထည့္လိုု႔ရေသး။ ေမႊးတာေပါ့။ ခုုေတာ့ မရွိလိုု႔။
ေကာက္ရိုုးမိႈ လတ္လတ္၊ ၾကြက္နားရြက္မိႈ အာလူး။
ရွမ္းေမာေျမ မာလာဟင္းအသင့္စားအထုုပ္၊ ဇာတ္လမ္းအက်ယ္လာပါမယ္ေနာ္။ ေျမပဲ ေထာင္း (ဒီမွာကေတာ့ အသင့္လုုပ္ျပီးသားအထုုပ္ေတြရွိတယ္ လြယ္မွလြယ္ပဲ) ေနာက္ဆံုုးကေတာ့ မာလာဟင္း မာလာၾကက္ ငါးေတြထဲ ထည့္တဲ့ မာလာေခါက္ဆြဲေပါ့။
အိုုဒါကေတာ့ မာလာဟင္းထဲ ထည့္တာ မဟုုတ္ပါဘူး မာလာဟင္းအတြက္ ျပင္ဆင္ေနရင္ တီခ်မ္းဗိုုက္ထဲ ထည့္တာပါ။ ဝိုုင္က အရင္တေခါက္ ေဒၚသလင္း နဲ႔ ေခါဝ္ရိုုဝ္က (အပိုုင္း ၃ နဲ႔ ၄) လာပါအံုုးမယ္ အပိုုင္း (၁ နဲ႔ ၂) ကေတာ့ တင္ျပီးသားေနာ္။ ဝိုုင္ျခံ သြားတံုုးက ဝယ္လာတာ မကုုန္ေသးတာ။ ေနာက္ ေခ်ာကလက္
ကေတာ့ ေမြးစားသားက မားသားေန႔ တံုုးက ကိုယ့္ကိုု သတိတရ ဝယ္လာေပးတာ။ ေမးပါမယ္ အလယ္ပံုုက ဝိုုင္ခြက္ေနာက္က (ေသးတယ္ထင္လာလိုု႔ လဲမလိုု႔ၾကံေနတဲ့ ၃၂ လက္မ LCD SHARP AQUOS) တီဗီ ေပၚမွာ ေပၚေနတာ ဘာကားလဲ၊ ဟင့္စ္ေပးမယ္ ဟာသ စီးရီးကားပါ။
ဒါေတြကေတာ့ ရွမ္းေမာေျမ အထုုပ္ထဲမွာပါတာေတြပါ။ အသားတုုပါမယ္၊ ပဲလိပ္ ပါမယ္၊ ပဲလိပ္ ေခါက္ဆြဲပါမယ္၊ မာလာေခါက္ဆြဲပါမယ္၊ ၾကြက္နားရြက္ေျခာက္ပါမယ္၊ မိႈေျခာက္ (ဘုုရာစူး တပြင့္ရဲ႕ တဝက္ပါမယ္)၊ ေက်ာက္ပြင့္ပါ မယ္၊ အသားတုုျပားပါမယ္။ အလယ္ကေတာ့ တီခုုနက ျပထားတဲ့ အသီးအရြက္ေတြ လွီးခြ်တ္ ဆားေရေဆး စစ္ထားတာပါ။ ပံုုကိုု ေသခ်ာၾကည့္ပါ ၅ မ်ိဳးပါတယ္။ မွန္ေအာင္ေျဖနိုုင္ရင္ (၅ မွတ္)။ ေနာက္ဆံုုးက ေနာက္တိုုး ပင္အပ္မိႈ နဲ႔ မိန္းမလွလက္ေခ်ာင္း (ရံုုးပတီသီး)ပါ။
ဒါေတြက စိမ္ထားတာေတြကိုု ေရစစ္ျပီး ညစ္ထားတာပါ။ ေတြ႔လား အေရွ႕ ပံုု ၁ က အထုုပ္ပါ မာလာေခါက္ဆြဲ၊ ပဲလိပ္ေခါက္ဆြဲ၊ ပဲလိပ္တြန္႔၊ ေခါက္ဆြဲျဖဴ၊ အလယ္ပန္းကန္ ပံုု ၂ က ကိုုယ့္ဘာသာ ထပ္ျဖည့္တဲ့ မာလာေခါက္ဆြဲ၊ ေနာက္ဆံုုး ပံုု ၃ က အသားတုု ျပန္ညွပ္ထားတယ္၊ ၾကြက္နားရြက္၊ ပဲလိပ္ ညွပ္၊ အသားတုုျပား။
ေကာက္ရိုုးမိႈ ေဆး ညွပ္ နဲ႔ ၾကြက္နားရြက္ ထပ္ျဖည့္ အလတ္ (အေျခာက္မဟုုတ္ (ၾကြက္နားရြက္ကိုုေျပာတာ))
ေဘးက ပန္းကန္ကေတာ့ ဘာမွ မဟုုတ္ဘူး မေန႔ က ဝယ္စားတဲ့ ဝက္နားရြက္ကင္၊ ဝက္ကုုတ္သားကင္ မကုုန္တာ ထည့္လိုုက္တယ္။ အသားပါတာေပါ့ အဲ့ေတာ့ ဘုုရားစူး သက္သတ္လြတ္မဟုုတ္ပါဘူးေပါ့။ ဒီလိုု။ ဒီလိုု။
ျပီးရင္ အကုုန္ျပဳတ္ပါမယ္၊ မာတာေတြကိုု တအိုုး ေပ်ာ့တာေတြကိုု တအိုုး မာတာက ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ေပ်ာ့တာက အေရာင္းမေျပာင္းခင္ အထိ။ ေခါက္ဆြဲေတြကိုုေတ့ မေသခ်ာရင္ ဆယ္ဆယ္ျပီး လက္နဲ႔ ျဖတ္ၾကည့္ပါေနာ္။
ေအာ္ေမ့ေတာ့မလိုု႔ ျပဳတ္ေနရင္းနဲ႔ မွ သတိရလိုု႔ ပဲၾကာဇံတထုုပ္ ပစ္ထည့္လိုုက္ပါေသးတယ္။
ကဲနယ္မယ္။ နယ္မယ္ဆိုုေတာ့ ၾကည့္လိုုက္တာ အိုုးက အဲ့ေလာက္ႀကီးတာ မရွိပါဘူး။ အဲ့ေတာ့ လာထား ဇလံုုး အႀကီးစားနဲ႔ ကစ္ပစ္မယ္ လိုု႔ဆိုုျပီး အာလူး ထမင္းတိုု႔ ရွမ္းမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ရင္တိုု႔ သံုုးတဲ့ ဇလံုုးနဲ႔ ကိုု ကစ္ပါတယ္။ ပထမဆံုုး အသားေတြ ထည့္တယ္။ ေမာရွမ္းေျမ မွာ ပါတဲ့ အနွစ္ထုုပ္ဆိုုတာ ကိုုထည့္တယ္။ လက္စသတ္ေတာ့ သူ႔အနွစ္ထုုပ္က ေခါက္ဆြဲထုုပ္ထဲ ထည့္ဖိုု႔ ေလာက္ပါတာကိုုး။ မရဘူး မရဘူး တီခ်မ္း စေကးနဲ႔ ဘယ္လိုုမွ ရဘူး။ အဲ့ေတာ့ ဘာလုုပ္သလဲ တီခ်မ္းပဲ အီဗီ ဆီမွာ သြားၾကည့္တယ္ အနွစ္ခ်က္နည္း။ သူ႔နည္းက ရႈပ္တယ္၊ အဲ့ေတာ့ က်ိဳင္းတံုုက အေဒၚ့သမီး ကိုုဖုုန္းေခၚတယ္ သူက မာလာဟင္းလုုပ္တာ နာမည္ႀကီး သူတခါ နယ္ရင္ တရပ္ကြက္လံုုး က လာေပါင္းတယ္ ဆိုုပဲ။ တအိမ္ တမ်ိဳးယူလာ သူက ဇလံုုအႀကီးႀကီးနဲ႔ နယ္ ျပီးေတာ့ တအိမ္ တပန္းကန္စီ ျပန္ခြဲ ယူ ဒီလိုုေပါ့။ အဲ့တာနဲ႔ ဖုုန္းဆက္ေမးေတာ့ လြယ္လြယ္ေလးပါကလား။ အိမ္မွာ အသင့္ရွိတဲ့ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္
ေျပာရအံုုးမယ္ အိမ္က ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္က အေမ့ နည္းအတိုုင္း ေၾကာ္ထားတာပါ။ “မာ” (ထံုုတံုုတံုု ျဖစ္ေစတဲ့ အသီး ၾကိတ္ျပီး နည္းနည္ထည့္ထားပါတယ္) ငရုုတ္သီး ျဖစ္တဲ့ အတြက္ေတာ့ “လာ့” ျပီးသားေပါ့။ အဓိပၺာယ္ေတြ နားမလည္ရင္ အရင္ပိုုစ့္ ျပန္ရွာဘတ္ေနာ္။ ဟြန္း ဟြန္း စာမေက် ရင္ အတန္း သစ္တက္လိုု႔ မရဘူး။ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ေတြ ပစ္ထည့္လိုုက္ေသးတယ္။ ဆီေလးနဲ႔နယ္လိုု႔ ေကာင္းေအာင္လိုု႔၊
ေနာက္ေတာ့ ေလွာ္ၾကိတ္ေထာင္းထားတဲ့ ဝွားေက်ာဝ္း ခုုန က ေျပာတဲ့ ထံုုတံုုတံုု ကိုုထည့္ပါတယ္။ ထမင္းစား ဇြန္း အတိုု ဇီးဘရား တံဆိပ္ အျမီးေလးနဲ႔ ကေလာ္ျပီးေတာ့ ထည့္ပါတယ္။ ေမာင္က “မာ” တဲ့ အရသာကိုုသိပ္မၾကိဳက္ ဘူးဆိုုလိုု႔ ေလ်ာ့ထည့္ပါတယ္။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ကေလးေလး တံဆိပ္ နည္းနည္ ပစ္လိုုက္ပါတယ္။ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ မထည့္ပဲ သူ႔အစား ဝက္မႈန္႔ ထည့္ပါတယ္ (ခေနာ္တံဆိပ္ ၾကက္မႈန္႔ နဲ႔တူတူပါပဲ သူက ဝက္လဲ လာတယ္) ထံုုးစံအတိုုင္း လင္ေတာ္ေမာင္က ၾကက္မစားေတာ့ ဝက္ပဲေပါ့။ အမွန္က နမ္းဆီ နည္းနည္းထည့္ရပါမယ္။ အိမ္မွာ က အသင့္မရွိဘူး သံလြင္ဆီပဲ ရွိတယ္ အနံ႔ မၾကိဳက္လိုု႔ မထည့္ေတာ့ဘူး။ ေတာ္ၾကာ ပ်က္ကုုန္မယ္။ တရုုတ္နဲ႔ အီတလီေရာျပီးေတာ့။ ကဲ နယ္ျပီ.....
ေတြ႔တဲ့ အတိုုင္းပါပဲ တဇလံုုႀကီး ကိုုအႀကီးစားရတာပါ။ ကေလးနွစ္ေကာင္ ကိုုေခၚေကြ်းတာ သားေတာ္ေမာင္က အျပင္ေရာင္ေနတာနဲ႔ သမီးနဲ႔ ကိုုယ္နဲ႔ ေမာင္နဲ႔ ပဲစားၾကတယ္။ ထမင္းလြတ္။ အရသာကိုု နယ္ေနရင္း ျမည္းၾကည့္ လိုုတာထပ္ထည့္။ ပိုုေနရင္ ေျမပဲ ထပ္ထည့္။ ဆိမ့္သြားေရာ။ မာမာ လာ့လာ့ ေလးမွာ အရသာက ပိုုျပီးအိုုအိရွိ
ျဖစ္ပါတယ္။
ေမာင္တပြဲ ကိုုယ္တပြဲ ေဘးကေတာ့ ကိုုယ့္ သံပရာရည္။ ခုုေန႔တိုုင္းနီးပါး သံပရာရည္ ေသာက္ျဖစ္တယ္ ပ်ားရည္နဲ႔ ေဖ်ာ္ျပီးေတာ့ ၁၀ ေပါင္က်သြားတယ္ ပိုုလွလာတယ္။ တကယ္ေျပာတာ။
ေမာင္ ေျပာင္သြားျပီ ကိုုယ္နည္းနည္း က်န္ေနတယ္။ ေဟာ.....ေမာင္ေကာ ကိုုယ္ေကာ ေျပာင္သြားျပီ။
ေမာင္က အရမ္းေကာင္းလိုု႔ ဆိုုျပီးေတာ့ နွစ္ပြဲ စားပါတယ္။ ငါ့အခ်စ္ကေလး သိပ္ေတာ္တယ္ ဆိုုင္လက္ရာ ထက္ေတာင္ေကာင္းေသးတယ္ဆိုုျပီး ပါးကိုု နမ္းပါေသးတယ္။ ဘာမွန္းလဲ မသိဘူး။ လူဆိုုးပဲေနာ္။ ျပီးေတာ့ သူငယ္ခ်င္း တေယာက္ အိမ္နားက အလုုပ္ဆင္းေတာ့ လာစားပါတယ္။ ျပန္ေတာ့ သူ႔ေယာက္်ားအတြက္ဆိုုျပီး ပါဆယ္ယူပါတယ္။ ပံုုကိုုၾကည့္ပါ။
သူငယ္ခ်င္းနဲ႔အတူေမာင္က ေနာက္ထပ္တပြဲ ထပ္စားပါတယ္။ ကိုုယ္က နည္းနည္း တိုု႔ လိုုက္ျပီးေတာ့ မွ ေနာက္ဆံုုး အစာပိတ္ ေကာ္ဖီရယ္ ေပါင္မုုန္႔ ရယ္ စထေရာ္ဘယ္ရီ ဂ်မ္ ရယ္ တြယ္လိုုက္ပါတယ္။
ကဲ အိပ္ျပီ။ (အမွန္က ခုု ရံုုးကေန ေရးေနတာ)
A Chen
2:25 PM
Friday
10th Feb 2012
Bangkok
KuchingTrip
-
ဒီတခေါက်တော့ Kuchingသွားခဲ့တယ်။
သန့်ရှင်းသပ်ရပ်နေတဲ့မြို့ကလေးပဲ...၊ ဒေသစာတွေကလည်း အရသာရှိလိုက်တာ...။
ဓါတ်ပုံတွေ သိပ်မရိုက်ဖြစ်တော့ဘဲ မြင်သမျှ ...
2 weeks ago
တစ္ပုဒ္လံုးဖတ္ပီး
ReplyDelete(ေသးတယ္ထင္လာလိုု႔ လဲမလိုု႔ၾကံေနတဲ့ ၃၂ လက္မ LCD SHARP AQUOS) ဆိုတာပဲ မ်က္စိထဲ ကြက္ကြက္ႀကီးျမင္ေနတယ္.. ကေတာက္.. ၾကြားထာ
Hey Chen,
ReplyDeleteThank you from the bottom of the heart !!!
I'm looking for the easiest but delicious way to make "Marlar Hinn". Your cooking looks so tempting that I cannot wait till tomorrow.
As much as u allow,i'll comment .I appreciate most of your writing and cooking.Go on.....Tks
ReplyDeleteGOOd! want to taske them now!
ReplyDeleteရွလြတ္ ...
ReplyDeleteဒီေလာက္ မဟားဒရားစားေနတာေတာင္ ေန.တိုင္းသံပုရာရည္ေလးေသာက္ရံုနဲ. ဆယ္ေပါင္ က်တယ္ အံ.ထွာ
ReplyDeleteYes, Yes, how can you loose ten pounds after eating all of that....
ReplyDeleteမာလာဟင္း စားခ်င္လာၿပီဗ်ိဳ႔ တီခ်မ္း။ ရွင္က သံပုရာရည္ေတြေသာက္ေနတာကိုး။ ပိန္သြားတယ္မွတ္တာ ေဆးေတြ႔ေနတာကိုး။ အဲဒါကိုေတာ႔ အရမ္းစိတ္၀င္စားတယ္။ သံပုရာရည္က ခ်ဥ္ခ်ဥ္လား ခ်ိဳခ်ိဳလား
ReplyDeleteဆရာမေရ စာမေက်တာလဲ မေျပာနဲ.ေလ ဆရာမက တခါတေလ ေက်ာင္းကိုပစ္ထားတာ သင္ရင္လဲ ဒီသင္ခန္းစာကေန ဟိုသင္ခန္းစာ ေျပာင္းခ်င္ေျပာင္းတာ အဲဒီေတာ. မီးတို.က ေမ.ျပီေပါ.လို.
ReplyDeleteတီခ်မ္း စီေဘာက္ဘယ္ေရာက္သြားလဲ..။ တီခ်မ္းေရးတာနဲ႔ ထိုင္းကိုအလည္လာခ်င္ေနၿပီေနာ္..။
ReplyDeleteအေနာ္ ရွမ္းမုန္႔ညင္းခ်ဥ္ ခ်င္တယ္..။ ေနာက္ မႏၱေလးမွာေန႔လည္ဘက္ေရာင္းတဲ႔ အခ်ဥ္သုတ္ ေမွာင္ေမွာင္ဆိုင္က မုန္လာဥၿဖဴနဲ႔ မုန္လာဥနီ ခ်ဥ္တယ္ခ်င္တယ္..။ တီခ်မ္း.. လင္႔ရွိရင္ ေပးေပးပါ..။ ဒါမွမဟုတ္ တီခ်မ္းခ်ဥ္ၿပပါ ခညာ..။
တီ
ReplyDeleteမုန္လာဥေျခာက္ကို တရုတ္လိုခ်ဥ္ထားတာ တင္ဘူးလားဟင္
မတင္ရေသးရင္ ေတာင္းဆိုပါတယ္
က်ေနာ္အရမ္းၾကိဳက္လို႕ပါ
စားလိုက္ရင္ ထုပ္ထုပ္ေလးေလ ၾကြပ္ဆတ္ၾကီးလည္းမဟုတ္
မေျပာတက္ဘူး ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္
ပံု
စာမေက်သူ
မာလာဟင္းေတာ့ တီတင့္မခ်က္ဖူးေသးဘူး တီခ်မ္းေရ။
ReplyDeleteနည္းနိႆယေလးေတြ ေသေသခ်ာခ်ာမွတ္သြားတယ္ ေက်းဇူးေနာ္။
တီခ်မ္းခ်က္တာ သပ္သပ္ရပ္ရပ္ေလး း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တီခ်မ္းမရယ္....
ReplyDeleteေမာင္ ကံေကာင္းလိုက္တာေအ......
ခ်က္နည္းၿပဳတ္နည္းေတြရွာဖတ္ရင္ တီတင္႕ေရးတာအရွင္းဆုံးပဲ
ReplyDeleteစိတ္လည္းရွည္
သိပ္မိန္းမပီသတာပဲ
သိလား
ခ်က္နည္းၿပဳတ္နည္းေတြရွာဖတ္ရင္ တီခ်မ္းေရးတာအရွင္းဆုံးပဲ
ReplyDeleteတီတင္႕ဆီကကူးလာတာဆိုေတာ႕မွားသြားဒယ္ ခြင္႕လႊတ္ေနာ္
စိတ္လည္းရွည္
သိပ္မိန္းမပီသတာပဲ
သိလား
မာလာဟင္းတခါမွ မခ်က္ဘူးပါ..စားေကာင္းမဲ့ ပံုပဲ..
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာ...
ReplyDeleteဒါေပမယ့္ လုပ္ရမွာေတြက အမ်ားၾကီးပဲ... း(
မခက္ပါဘူး သက္ေဝ ရဲ႕ (မွတ္ခ်က္ အဲ့နာမည္ကိုု မၾကိဳက္ပါ) မမသက္ပဲ ေခၚမယ္
ReplyDeleteကိုုယ္ၾကိဳက္တာ စားခ်င္တာပဲ ထည့္ေလ သူ႔အတိုုင္း ထည့္စရာမလိုုဘူး
တီဆိုု အျမဲပဲ လုုပ္ရင္ ေလာဘ က မသတ္နိုုင္တာေၾကာင့္ ပန္းကန္နဲ႔မျပီးပဲ ဇလံုု အဆင့္ေရာက္တယ္
လူ ၁၀ ေယာက္ ေကာင္းေကာင္း စားရတယ္