Thursday, January 19, 2012
ခ်စ္သူငယ္ခ်င္း ခိုုင္မာေအာင္အတြက္ အိမ္လုုပ္ ကမ္ခ်ီ နွင့္ ပုုစြန္ဆီပ်ံ
မေန႔ညက လြယ္ကူစားျမိန္တေယာက္ အိမ္ကိုုလာပါတယ္။ တေန႔က အကူအညီေတာင္းထားတဲ့ ကမ္ခ်ီလာလုုပ္ေပးတာပါ။ သူက တခါလုုပ္တာေအာင္ျမင္ထားတယ္ဆိုုေတာ့ မရွိရွိတဲ့ သူ႔ပဲ ဆရာမတင္ရတာပါပဲ။ တီခ်မ္းက ကမ္ခ်ီၾကိဳက္ပါတယ္၊ အိုုကမ္ခ်ီတင္မက ဗမာ အခ်ဥ္သုုပ္ ရွမ္းမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ ယူနန္အခ်ဥ္ အကုုန္ၾကိဳက္တယ္ ပ်င္းရင္ေတာင္ သံပရာသီးနဲ႔ ဆားတိုု႔စားေနတာ။ ထားေတာ့ အဲ့တာနဲပ ကမ္ခ်ီကိုု ဆရာမ ေျပာတဲ့ အတိုုင္းလုုပ္ၾကည့္ပါတယ္။ QT ဆီမွာလဲ နည္းေတြ သြားၾကည့္ေသးတယ္ သူ႔နည္းေတြက နည္းနည္း ပိုုရႈပ္တာနဲ႔ အိမ္မွာ ရွိတာနဲ႔ ပဲ ျဖစ္ေအာင္လုုပ္လိုုက္ၾကတယ္ေလ။ တီခ်မ္းထံုုးစံအတိုုင္း လြယ္ေကာင္း သက္သာ ျမန္ဆန္ အရသာရွိ မိုုတုုိနဲ႔ ကိုုက္ရမယ္ေလေနာ္။
ပထမဆံုုး ပံုုထဲကအတိုုင္း မုုန္ညွင္းျဖဴ ထုုပ္ေတြကိုု အလႊာလိုုက္ခြာျပီး ဆားေရစိမ္ထားပါတယ္။ ဘယ္ ရူးလ္စ္ ေတြကိုုမွ မလိုုက္နာပါဘူး။ ဘေလာခ္ေတြမွာ ဘယ္နွ မိနစ္ စိမ္ ဘယ္နွနာရီ စိမ္စသျဖင့္ေျပာတာေတြအကုုန္လံုုးနဲ႔ ေ-ာက္တလြဲ လုုပ္ထားပါတယ္။ စစခ်င္း လွီးျပီးစိမ္ထားတယ္၊ ျပင္ဆင္တာေတြအကုုန္ျပီးေတာ့ တန္းလုုပ္တယ္ ဒီေလာက္ပါပဲ။ ျပီးေတာ့ မုုန္ညွင္းတိုု႔ မုုန္လာဥ တိုု႔ က အစိမ္းလဲစားလိုု႔ရေနတာပဲဆိုုေတာ့ေလ။ အဲ့လိုုေပါ့။ စိမ္ထားတာေတြကိုု အနွစ္ရလာေတာ့ (အနွစ္ျပင္ဆင္ပံုုကိုု ေအာက္မွာ ေသခ်ာျပထားပါတယ္) ေရေဆးျပီး လွီးပါတယ္။ ၾကိဳက္တဲ့ပံုုလွီးပါ။ တခ်ိဳ႕ေတြက အထုုပ္လိုုက္ လုုပ္ထားျပီး စားခါနီးမွ လွီးၾကတယ္ တီကေတာ့ တခါတည္း စားခ်င္တဲ့ ပံုုစံ လွီးထားလိုုက္တယ္ ေအးေရာ။
မုုန္လာဥကိုုလဲ အခြံသင္ အဝိုုင္းေလးေတြလွီးျပီးေတာ့ ေနာက္တခါ ေလးစိတ္ျပန္စိတ္ပါတယ္ အတံုုးေလးေတြရတာေပါ့ ေနာက္ေတာ့ ပိုုျပီးေတာ့ လြယ္ေအာင္ ခုုန က အိုုးထဲပဲ ေရာျပီးဆားရည္စိမ္လိုုက္ပါတယ္ ကဲ မလြယ္လား ျပီးေတာ့ မွ တခုုခ်င္းစီ ေရြးထုုတ္ျပီး ေရေဆး ျပန္စစ္ေပါ့ေနာ္။
ဒါကေတာ့ အနွစ္လုုပ္မယ့္ ပေရာဆက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ စဥ္းငယ္ခန္႔ ဂ်င္း လက္တသစ္၊ ပန္းသီး တလံုုး အခြံခြာ အတံုုးေလးေတြလုုပ္ျပီးေတာ့ ခုုနက ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းေတြနဲ႔ ေရာျပီး ဘလန္ဒါနဲ႔ ၾကိတ္လိုုက္ပါတယ္။ ပန္းသီးထည့္တာ ေမႊးေအာင္ပါ။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္ေလးေတြ ကိုု လက္နွစ္ဆစ္ေလာက္ျဖတ္ထားျပီး ဇလံုုတခုုထဲမွာ အနွစ္ေတြၾကိတ္ထားတာကိုုထည့္ ဆား ငရုုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ သၾကား ငံျပာရည္ စတာေတြထည့္ျပီး နယ္ပါတယ္ နယ္ေနတံုုးမွာလဲ ျမည္းၾကည္ပါ တီတိုု႔ နွစ္ေယာက္ကေတာ့ နယ္လိုုက္ျမည္းလိုုက္ လုုိတာထပ္ထည့္လိုုက္ပဲ။
အဆင္ေျပျပီဆိုုရင္ေတာ့ နယ္ပါမယ္။ ခုုန က အနွစ္ေတြ နယ္ျပီးသားကိုု နွစ္ပံုုခြဲလိုုက္တယ္ တပံုုက မုုန္လာဥဖိုု႔ တပံုုက မုုန္ညွင္းရြက္ဖိုု႔။ ျပီးရင္ လက္နဲ႔ ရွယ္နယ္ရံုုပါပဲ။ လက္အိတ္ေတြဘာေတြလဲစြတ္မေနေတာ့ပါဘူး။ ရႈပ္လိုု႔။ လြယ္ကူ သက္သာ ျမန္ေကာင္း အရသာရွိပါဆိုုေနာ္။
ေအာက္ကေတာ့ မုုန္းညွင္းေတြကိုု ေရေဆး ေရစစ္ျပီး အိုုးႀကီးႀကီးတခုုထဲ ထည့္နယ္တာပါ။ ဇလံုုကေသးလိုု႔ေလ။
ျပီးရင္ေတာ့ စိတ္ၾကိဳက္ဘူးေလးေတြနဲ႔ထည့္ျပီးေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲ ပစ္ထားလိုုက္တာေပါ့။ လြယ္ကူစားျမိန္မမကေတာ့ ၃ ရက္ေနရင္ စားရတယ္ေျပာတာပဲ ေစာင့္ၾကည့္ရမယ္ ရရင္ေတာ့ ရ မရရင္ေတာ့ ပစ္ေပါ့။
တေန႔ကတည္းက ပုုစြန္ဆီပ်ံစားခ်င္ေနတာ မေန႔က ပင္လယ္စာ အကင္သြားစားေတာ့ ပုုစြန္မီနီထုုပ္ တကီလိုု ဝယ္လာပါတယ္ ဘတ္ ၄၈၀ ပါ ၁၂ ေကာင္ရပါတယ္ ေမာင္က အိမ္ေရာက္ေတာ့ ေရေဆး အခြဲႏႊာျပီးေတာ့ ဆားနႏြင္းနယ္ေပးပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေလးေတြအဖတ္ေသးေသးေလးေတြလွီးလိုုက္ပါတယ္။ ျပင္ဆင္ထားတာပါ။
ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္ပါ။ နည္းနည္ႏြမ္းရင္ ပုုစြန္ထည့္ အေကာင္ေလးေတြ ေကြးလာရင္ လွန္ေပး။ ပုုစြန္အေကြး ငါးအေႏြးဆိုုတယ္မွလား။ ပုုစြန္ကထြက္တဲ့ေရေတြ ဆီပ်ံရင္ေတာ့ ရပါျပီ။
ထမင္းပူပူေလး ကိုုပုုစြန္ဆီေလးဆမ္း ဆားေလးျဖဴးျပီး နယ္စားပါတယ္။ စားခ်င္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ စားရလိုု႔လားေတာ့မသိဘူး။ ေကာင္းမွေကာင္း။
ေအာက္ဟာေတြက အသီးေတြပါ။ ဝယ္လာတာ မ်ားသြားတယ္။ မမက ပန္းသီး ကိုု ကမ္ခ်ီထဲထည့္ဖိုု႔ ဝယ္ခိုုင္းတာ ဘယ္ေလာက္ဝယ္ရမလဲ မသိေတာ့ တပံုုတရာ ဆိုုတာနဲ႔ ဝယ္လာလိုုက္တယ္ ၇ လံုုးပါ။
က်န္တာေတြကလဲ စားခ်င္တာ ျမင္ျမင္ရာရာ ဝယ္လာတာပါပဲ။
ဒါကေတာ့ အသီး ပလက္တာေပါ့။
ဒီပိုုစ့္ေလးကိုု တီနဲ႔ တူတူ ကိုုရီးယား သြားခဲ့တဲ့ ခ်စ္သူငယ္ခ်င္း ကိုုရီးယား ရူး မိခိုုင္မာ ကိုု dedication လုုပ္ပါတယ္။
A Chen
12:42 AM
Friday
20th Jan 2012
Home
Bangkok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Qt လင္႔ကို လမ္းညြန္ေပးလို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္ တီခ်မ္း
ReplyDeleteသေရက်သြားပါတယ္
သစ္သီးေတြထဲမွာ ဇီးသီးပါသလားလို႔
ဒီမွာ ဇီးသီး မရွိဖူး စားခ်င္လို႔္တလံုး ႏွိဳက္စားသြားပါတယ္ :D :D
စန္းထြန္းလည္း ကင္ခ္ခ်ီကို အကုန္ပစ္ထည့္..အကုန္ေရာနယ္တာ..
ReplyDeleteလုပ္ခ်င္သလိုလုပ္စားခ်င္တာေတြစားတီခ်မ္းေရညည္းဘဝကိုအားက်လိုက္တာေအရယ္။ ျမေက်း။
ReplyDeleteQT ေရ ဟုုတ္တယ္ ခုုတေလာ QT့ ဘေလာခ္ ကိုု ဓါတ္က်ေနတာနဲ႔ေလ
ReplyDeleteအကုုန္ အျပန္ျပန္အလွန္လွန္ဘတ္ေနမိတယ္
စန္းထြန္းေရ လာလည္တာ ေက်းဇူးပါ အကုုန္ေရာနယ္ေတာ့ အသုုပ္စံုုးကိုုေတာင္ သတိရေသးတယ္
မျမေက်းရယ္ after all the life suppose to be how you choose it to be right?
or at least it is the way you should live, well that's my motto
ခုမွ ကင္မ္ခ်ီ ထပ္လုပ္ဖို႔ကို သတိရသြားတယ္။ ပုဇြန္ဆီပ်ံေလး ေကာင္းလုိက္မယ္႔ၿဖစ္ခ်င္း
ReplyDeleteတီ့မိုုတိုုအတိုုင္း ေကာင္းမွေကာင္းေပါ့ အီဗီရယ္
ReplyDeleteတနပ္ကိုု နွစ္ေကာင္နႈံးနဲ႔ ေမာင္နဲ႔ ကိုုယ္တြယ္ၾကတယ္
ေမာင္က ညွာျပီးစားေတာ့ ၃ ေကာင္က်န္ေသးတယ္ ဟိဟိ
အမယ္.. လူကို မရွိသုံး သုံးျပီး ဆရာတင္တာေပါ့ေလ။ :mt:
ReplyDeleteမေကာင္းလည္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္ေသာက္ေနာ္.. တကူးတကလုပ္ထားၾကတာ ပစ္လိုက္ရင္ ႏွေျမာစရာ။
ေနာက္ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းေတြ ႏွစ္ျခမ္းခြဲျပီး ထည့္ထားတာကို ထည့္ေရးဖို႔ ေမ့သြားသလားလို႔။
၃ရက္ေနရင္ ရတာက QT'နည္းကြ.. တို႔က 24hrs အျပင္မွာထားျပီး စစားျပီ။ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းဖို႔ေတာ့ မေမ့နဲ႔ေနာ္.. ေတာ္ၾကာ အရမ္းခ်ဥ္သြားဦးမယ္။
End Productေလး ဘယ္လိုေနတယ္ေတာ့ သိခ်င္ေသးတယ္။ :)
ခုုနကေတာ့ နမ္းၾကည့္တာ ေမႊးေနတာပဲ
ReplyDeleteစားေတာ့ မစားရေသးဘူး အရင္စမ္း စားခိုုင္းရမယ့္ လူရွာေနတာ
ေမာင္ကလဲ မၾကိဳက္ဘူးဆိုုေတာ့ ဟိဟိ
ဂီနီဝက္လိုုေနတယ္
အဲေတာ႕တို႕လဲမနက္ျဖန္ကိုအသုတ္စုံလုပ္စားမလို.ပာာကိုတီခ်မ္းဦးသြားပီေတာ႕။ ျမေက်း
ReplyDelete