ကဲလာျပန္ပါျပီ တီခ်မ္းကိုု ဟင္းခ်က္တာပိုုၾကိဳက္ၾကတဲ့ ပရိတ္သတ္ေတြအတြက္ တီခ်မ္း စတိုုင္လ္အတိုုင္း ပံုုလွလွေလးေတြျပင္ဆင္ပံုု အဆင့္ဆင့္ သပ္သပ္ရပ္ရပ္ေလးေတြနဲ႔ ဒီတပတ္အတြက္ လုုပ္ျဖစ္တာကေတာ့ အသုုပ္စံုုပါ။ အမွန္က ၂၆ ရက္ေန႔မွာ က်ေရာက္တဲ့ ေမာင့္အတြက္ ေမြးေန႔အေနနဲ႔ လုုပ္ေပးျဖစ္တာျဖစ္ပါတယ္။ အျပင္လူလဲ သိပ္မ်ားမ်ားစားစားမပါပါဘူး။ အိမ္က ကေလး နွစ္ေကာင္ (ေမြးစား ဝမ္းမနာ သားနဲ႔ သမီးရယ္) သူငယ္ခ်င္း ဘေလာခ္ဂါ နွစ္ေယာက္ ျဖစ္တဲ့ လြယ္ကူစားျမိန္ နဲ႔ ခရမ္းႏြယ္တိုု႔ေလာက္ပဲပါပါတယ္။ (ကဲေၾကျငာေပးလိုုက္ျပီေနာ္....တီ့ဆီကေန တဆင့္ လူဝင္မ်ားျပီး ဟစ္တက္ျပီသာမွတ္) အဓိကကလဲ သူတိုု႔နွစ္ေယာက္ပဲ လုုပ္သြားၾကတာပါ။ တီကေတာ့ ဆရာႀကီး လုုပ္တာေပါ့။ ဘယ္ဟာကိုု ဘယ္လိုုလုုပ္၊ ဘယ္ဟာက ဘယ္ေလာက္ထည့္ ဘယ္ဘက္လက္နဲ႔ ဘယ္လိုုနယ္ ဘာဘာညာညာေပါ့။ အဓိကကေတာ့ ဓါတ္ပံုုလွလွေလးေတြရိုုက္ပါတယ္။ အဲ့တာလဲ ဘေလာခ္ဂင္းမွာ အေရးႀကီးတာကိုုးေနာ္။ အဓိက က တီ့ဟင္းခ်က္တာေတြကိုု လူေတြၾကိဳက္ၾကတာ အဲ့လိုု ပံုုလွလွေလးေတြနဲ႔ အဆင့္ဆင့္ စနစ္တက် ေဖာ္ျပတတ္လိုု႔လိုု႔ထင္ပါတယ္။ ထားပါေလ။ေမာင့္ေမြးေန႔ အတြက္ လုုပ္ေကြ်းျဖစ္တဲ့ လက္သုုပ္စံုုေလးကိုု ၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။ ေအာ္ေမ့ေတာ့မလိုု႔ ဟက္ပီးဘလိတ္တက္ ဘတ္သ္ေဒးပါေမာင္။
ဒီပထမဆံုုးပံုုကိုု သိပ္အာရံုုမထားၾကပါနဲ႔ တီ ဘေလာခ္ ပိုုစ့္ အသစ္တင္ရင္ တျခား ဘေလာခ္ဂါေတြရဲ႕ ေပဂ်္႕ေတြမွာ အရင္ဆံုုးတင္တဲ့ ပံုုနဲ႔ ပိုုစ့္က ေပၚတတ္တာ သတိထားမိလိုု႔ ပံုုလွလွေလးေတြ အရင္ေရြးျပီးတင္ထားတာပါ။ တဆင့္ျခင္းပံုုေတြက ေအာက္မွာ......
အားလံုုးသိၾကတဲ့အတိုုင္း အသုုပ္ဆံုု ဆိုုနာ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြ ခံုုခံုုမင္မင္စားေလ့ရွိတဲ့ သြားေရစာ တမ်ိဳးပါ။ တီတိုု႔ဆိုုရန္ကုုန္မွာေနတံုုးက ေန႔လည္ဆိုု
မုုန္႔ဟင္းခါး၊
အုုန္းနိုု႔ေခါက္ဆြဲ၊
ၾကာဇံခ်က္၊
ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ၊
ရခိုုင္မုုန္႔တီ၊
နန္းႀကီးသုုပ္ စတာေတြ တခုုမဟုုတ္တခုု ထြက္စားေနၾကပါ။ (တလက္စတည္း အကုုန္ အရင္က ခ်က္ဘူးတာ လင့္ခ္ေပးလိုုက္မယ္ေနာ္) ရန္ကုုန္မွာေတာ့ ဘယ္မွာျဖစ္ျဖစ္ အဲ့တာေတြ ရွိေတာ့ စားရလြယ္တာကိုုးေနာ္။ တီတိုု႔ေနတဲ့ ေျမနီကုုန္း စမ္းေခ်ာင္းဆိုု ပိုုေတာင္ေပါေသး။ နာမည္ႀကီး မုုန္႔ဟင္းခါးေတြလဲ အဲ့နားမွာ မ်ားတာကိုု။ ခုုေတာ့ ဒီမွာက စားခ်င္ရင္ ကိုုယ္တိုုင္ တခုုတ္တရ လုုပ္စားပါမွ စားရတာပါ။ လုုပ္လဲလုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ မလုုပ္ခ်င္ရင္ မစားရဘူးကိုုးေနာ္။ စာဘတ္သူတေယာက္က လာေမးပါတယ္။ ဘာလုုပ္လဲတဲ့။ ဟင္းခ်က္တာေတြက မိုုက္ေတာ့ အေလ့အက်င့္ရွိတယ္ထင္တယ္ေနာ္တဲ့။ အမွန္က တီဒီမွာ လာေနျဖစ္မွ အဲ့တာေတြအကုုန္ စခ်က္ျဖစ္တာပါ။ အိုု ထမင္းဟင္းကအစေပါ့။ အရင္က အိမ္မွာဆိုု ဘာအေမႊးမွ မေလာင္ေအာင္ မင္းသမီးလိုုေနတာ။ စားျပီးတဲ့ ပန္းကန္ေတာင္မေဆးရဘူး။ ညီလဲ ရွိ အိမ္ေဖာ္ေတြလဲ ရွိဆိုုေတာ့။ ေရေတာင္ ေသာက္ခ်င္ရင္ သူသူေရ (အိမ္ေဖာ္နာမည္ ဥပမာ) လိုု႔ေအာ္လိုုက္ရံုုပါပဲ။ ခုုမွ ဒီလဲေရာက္ တိုုင္းတပါးမွာလဲ မိေဝးဖေဝးေနေနရ၊ လင္ကလဲရ ဆိုုေတာ့မွ အိမ္အလုုပ္ဆိုုတာေတြ လုုပ္ရတာ။ ဒါေတာင္ ေမာင္က လိမၼာလိုု႔ တီ သိပ္မလုုပ္ရပါဘူး။ အိမ္မွာဆိုု ဟင္းခ်က္ ထမင္းခ်က္ အဝတ္ေလွ်ာ္ မီးပူတိုုက္ က ေမာင္လုုပ္တာ။ အိမ္ရွင္းတာကေတာ့ မိတ္လုုပ္တာေပါ့။ ထားေတာ့။ ေျပာခ်င္တာ ဒီေရာက္မွ အဲ့လိုု အခ်က္အျပဳတ္ေတြ စလုုပ္ဖူးတာပါ။ အရင္ကေတာ့ အေမလုုပ္တာျမင္ဘူးတာေပါ့ အဲ့ေလာက္ပါပဲ။ တီကိုု ကေတာ္တာျဖစ္မယ္။ တခ်ိဳ႕ေတြ ေျပာသလိုုေလ လက္ဆိပ္ရွိတယ္ေခၚတာေပါ့ တခါျမင္ဘူးရင္ ခ်က္တတ္ျပီ။ မျမင္ဘူးရင္လဲအေမတိုု႔အေဒၚတိုု႔ ဖုုန္းဆက္ေမး သူတိုု႔ေျပာတဲ့ အတိုုင္းခ်က္လိုုက္ရင္ျဖစ္သြားတာပဲ။ သတိထားမိပါလိမ့္မယ္ တီ့ အခ်က္အျပဳတ္ေတြမွာ ဘယ္တံုုးကမ်ား အသားက ဘယ္ေလာက္သား အခ်ိဳမႈန္႔ဆားက စားပြဲတင္ဇြန္း ဘယ္နွဇြန္းဆိုုတာမ်ိဳး ေရးဖူးလိုု႔လဲ။ (ေရးေနသူမ်ားကိုု မေကာင္းမေျပာပါ တီက ပိုုေတာ္တာကိုုသာေျပာလိုုရင္းျဖစ္ပါတယ္) ငွဲငွဲငဲွ.......ဒီလိုုပဲ ၾကည့္ထည့္လိုုက္ တီ့ မိုုတိုု ကိုုက လြယ္ကူျမန္ဆန္ စားေကာင္းအရသာရွိပဲေလေနာ္။ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ တိုု႔ ဟင္းခ်က္ရင္ ငရုုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ တိုု႔ဆိုုတာက ထည့္သာထည့္ ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ လိုုရင္ ထပ္ထည့္ မ်ားသြားရင္ ေရေရာပဲေလေနာ္။ လြယ္မွလြယ္။ မလြယ္ဘူးလား သိပ္လြယ္တာေပါ့ေနာ္။ ကဲ တီခ်မ္း ထံုုးစံအတိုုင္း လွ်ာရွည္ေနတာနဲ႔ လိုုရင္းမေရာက္ေတာ့ဘူး။ တီ့ ေနာက္မိုုတိုုတခုုကလဲ လွ်ာရွည္ေလ ေတြ႔ရွိေလဆိုုေတာ့ ရွည္ရမယ္ေလေနာ္။ ကဲလာျပီ။ အသုုပ္စံုု။
အားလံုုးသိၾကတဲ့အတိုုင္း အသုုပ္စံုုကလဲ လုုပ္ေတာ့သာလြယ္တာ အစံုုပလံုုရေအာက္ ရွာရတာ သိပ္ခက္တယ္။ အမွန္က ငယ္ငယ္က စပ္ေကာ့လပ္ေကာ့ေစ်းမွာ စားခဲ့သလိုု ေက်ာက္ပြင့္ေလးေတြ ေရညွိေလးေတြေတာင္ ထည့္ခ်င္ေသးတာ ခုုေတာ့ လဲ သူမ်ားနိုုင္ငံမွာ ဆိုုေတာ့ ရွိတာေလးနဲ႔ ျဖစ္သလိုုပဲေပါ့ေနာ္။ ဒါေတာင္ တီ့ျဖစ္သလိုုဆိုုတာက အမ်ားစုုရဲ႕ေသခ်ာစီစဥ္မႈထက္ေတာ့ သာမွာေသခ်ာတယ္။ တခ်ဳိ႕လူေတြက ျဖစ္သလိုုဆိုု တကယ့္ကိုု ျဖစ္သလိုုလုုပ္တတ္ၾကတာကလား။ ထားေတာ့။ နာမည္ေတာ့ မေျပာေတာ့ဘူး ေတာ္ၾကာ စိတ္ဆိုုးေနမွာစိုုးလိုု႔။
ကဲ တီ့အသုုပ္စံုုက တကယ္ေကာ စံုုရဲ႕လား ဘာေတြ ပါသလဲ ၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပံုု ၁-၂-၃ အစီအစဥ္လိုုက္အတိုုင္း သြားမယ္ေနာ္......ေဂၚဖီ ပါးပါးလွီးရယ္ သေဘၤာသီး ဓါးနႈတ္စဥ္းေလးရယ္ တိုုဟူးရယ္ပါ။ လွီးတာခြ်တ္တာေတြအတြက္ ခရမ္းႏြယ္ကိုု ခရက္ဒစ္ေပးခ်င္ပါတယ္။ တကယ့္ကိုု တရုုတ္သိုုင္းေလာက က ဓါးသိုုင္းသမႀကီး အတိုုင္းပဲ ရႊတ္ရႊတ္ ဒုုတ္ဒုုတ္နဲ႔ လွီးသြားတာ ေတာ္ၾကာ စတီဗင္ေခ်ာင္းမ်ားသိသြားရင္ သူ႔ေနာက္ကားေတြမွာ ထည့္ရိုုက္ေနမွာ စိုုးရပါတယ္။ (ဝါးျခမ္းျပားႀကီးႀကီးနဲ႔)
ထမင္းလံုုး ငရုုတ္ဆီနယ္ပါ၊ အမွန္က ခ်ီးပမ္းခ်ဥ္ နဲ႔ နယ္ရမွာ နီနီေလး (အဆိုုေတာ္မဟုုတ္) အေရာင္ရေအာင္ေလ ခုုေတာ့ မရွိေတာ့ ရွိတဲ့ တီ ဖက္ထုုပ္ေတြေခါက္ဆြဲေတြစားရင္ ထည့္စားတဲ့ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားတာနဲပ နယ္ပလိုုက္တယ္ လွလွေလး လံုုးေပးတာက လြယ္ကူစားျမိန္ပါ။ ဆီခ်က္ကေတာ့ ေမာင့္ လက္စြမ္းျဖစ္ပါတယ္။ တေလာကလံုုးမွာ ဆီခ်က္ကိုု ဒီလိုု လွလွ ေမႊးေမႊး မတူးေအာင္ ေၾကာ္နုိင္တာ တီခ်မ္း ခ်စ္လင္ ေယာက်္ား အိမ္သား ေမာင္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ထပ္ကေတာ့ သခြားသီး ခုုနက ေျပာတဲ့ ေအာ္ေမ့ ဓါးသမ ခရမ္းႏြယ္လက္ရာျဖစ္ပါတယ္။ အံမယ္ ခုုမွသတိထားမိတယ္ သူ႔နာမည္က တကယ့္ သိုုင္းဝတၳဴေတြထဲက နာမည္ျဖစ္ေနပါ့လား။
အားလူးျပဳတ္ အခြံႏႊာေခ်ထားတာျဖစ္ပါတယ္။ နံနံပင္ျဖစ္ပါတယ္။ ကဲ သုုပ္ပါေတာ့မယ္။ ေအာ္ ေမ့သြားလိုု႔ ျပန္လာအက္ဒစ္ျပီး ထပ္ေရးရတယ္။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငရုုတ္သီးအက်က္မႈန္႔၊ ဆီခ်က္၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ စတာေတြနဲ႔ ဇလံုုထဲတခုုခ်င္းစီ နည္းနည္းစီ ထည့္ျပီး အကုုန္ နယ္ပါမယ္။ ဘယ္ေလာက္ထည့္ရမလဲေတာ့ မေျပာေတာ့ဘူးေနာ္။ တီခ်မ္းစာဘတ္ရင္ လူလည္ခ်ည္းေပါ့။ ၾကည့္က်က္သာထည့္ မ်ားသြားရင္ ေခါက္ဆြဲေတြ အစာေတြ ထပ္ထည့္၊ ေပါ့ေနရင္ ငံျပာရည္ထပ္ထည့္။ သုုပ္တာမ်ားသြားရင္ ဟိုုဘက္အိမ္ဒီဘက္အိမ္ ေဝလိုုက္။ မဟုုတ္ရင္ အနီးအနားမွာ ေနတဲ့ တျခား ဘေလာခ္ဂါေတြ ေခၚေကြ်း။ ကဲ မပိုုင္လား။
နယ္တဲ့ အခါမွာ လက္ၾကားေလးေတြထဲက ထြက္တဲ့ အထိ တျဗိျဗိနဲ႔ နယ္သာနယ္ပါ။ အဲ့တာမွ ေကာင္းတာ။ ရဲေဘာ္တိုု႔ ခုုတိုု႔ လုုပ္ေနတာ အသုုပ္စံုု။ ဒါ လွေန နုုေန ရမယ့္ အခ်ိန္မဟုုတ္။ နယ္တာကလဲ လြယ္ကူစားျမိန္ပါပဲ။ အဲ့ေတာ့ စာဘတ္သူက တီခ်မ္းဘာလုုပ္သလဲေမးခ်င္မယ္။ အဲ့ဒီ ၃ ေယာက္ကိုု ေထာင့္ေစ့ေအာင္ခိုုင္းေနပါတယ္။ အံမယ္ ၃ ေယာက္လံုုး မခိုုမကပ္ဘဲ အျမန္ျပီးေအာင္ ခိုုင္းနိုုင္ဖိုု႔ ဆိုုတာ လြယ္မွတ္လိုု႔ တီခ်မ္းမိုု႔လိုု႔သာေပါ့။
ဒါေလးေတြကေတာ့ ပံုုလွလွထြက္ေအာင္ေကာ ပရယ္စင္ေတးရွင္းေကာင္းေအာင္ေကာ တခါ အျပင္သြားတံုုးက ေတြ႔လိုု႔ တမင္ကိုု အသုုပ္စံုုလုုပ္စားရင္ သံုုးရေအာင္ဆိုုျပီး ဝယ္ထားတဲ့ ဘူးပါ။ အဲ့တာ ထုုတ္ေပးဖိုု႔ ေမာင့္ကိုု ေျပာတံုုးကေတာင္ သတ္ရေတာ့မလိုု႔။ သူက တေလာက ေရႀကီးေတာ့ ပစၥည္းေတြသိမ္းထားတာ အကုုန္ေလ်ာက္ျပီးေတာ့ေလ။ ျပန္ရွာရမွာေပါ့။ ေျပာလိုုက္တယ္ ရွင္ ေသတၱာထဲမွာ ထည့္ထားတာ က်ဳပ္ေတြ႔တယ္ သြားယူေခ် လိုု႔ ဘယ္ရမလဲ တီခ်မ္းပဲဟာေနာ္။ လင္ေနစ ေၾကာင္ေသမွေလေနာ္။ ေၾကာင္ေကာ က်ားေကာ က်ားသစ္ေကာ ဆင္ေကာ ျခေသၤ့ေကာ အကုုန္ေသေစရမယ္။ ေနာက္မွ လင္နိုုင္နည္း ၁၀၀ ဆိုုတာကိုု စာအုုပ္နဲ႔ ကိုုေရးျပီး ထုုတ္အံုုးမယ္။ အားေပးၾကအံုုးေနာ္။ ေဘးပံုုကေတာ့ ေခါက္ဆြဲေတြပါ။ ပဲၾကာဇံ နဲ႔ ဆန္ၾကာဇံ ကိုု ၇-၁၁ ကေန ဝယ္ျပီးေတာ့ ေရေႏြးေဖ်ာ္ပါတယ္။ ပဲၾကာဇံက ေဖ်ာ္ျပီးတာနဲ႔ ေရေအးနဲ႔ေဆးပါ မဟုုတ္ရင္ ေထြးသြားပါမယ္။ ဆန္ၾကာဇံကေတာ့ ျပဳတ္ျပီးေတာ့ ပဲငံျပာရည္အေနာက္နဲ႔နယ္ပါေသးတယ္။ လြယ္သူစားျမိန္ပါ။ ေခါက္ဆြဲကေတာ့ တရုုတ္နွစ္ကူးရင္ မိႈေတြက်ိဳးခ်ိဳက္ေတြနဲ႔ ေၾကာ္စားတဲ့ သက္ရွည္ေခါက္ဆြဲကိုု ျပဳတ္လိုုက္တာပါ။ လြယ္တယ္ေနာ္။
ခုုနက ဇလံုုက သုုပ္တာ ၅ ေယာက္စာပါ။ ျပီးေတာ့ ပြဲျပင္ျပီးေတာ့ နံနံပင္အုုပ္လိုုက္ေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္ အသုုပ္စံုုရတာေပါ့။ အမွန္က ေဒၚရီတာ အရင္တေခါက္ ဘန္ေကာက္လာလည္ကတည္းက လုုပ္ေကြ်းၾကဖိုု႔ပါ။ ေနာက္ေတာ့ ဘယ္လိုုကေန ဘယ္လိုု ရွမ္းေခါက္ဆြဲပဲ ခ်က္ျဖစ္သြားလဲ မသိဘူး။ ေအာ္ ဟင္းခါးေလးလဲ မေမ့နဲ႔ေနာ္။ တီတိုု႔ကေတာ့ အလြယ္ အိမ့္စည္းစိမ္ ၃ ထုုပ္ကိုု ေရဆူဆူမွာ တည္ျပီးေတာ့ ဘူးသီး နုုနုုေလးေတြစိတ္ထည့္။ ပဲၾကာဇံ နည္းနည္းခပ္၊ ျပီးေတာ့ ၾကြက္နားရြက္မိႈေလးေတြ ေတာက္လိုုက္ေတာ့ ဟင္းခါး ပူပူေလးမရပါလား။ မိုုက္မွမိုုက္ပဲ။ မေန႔က မိုုးကလဲ အံုု႔တံုု႔တံုု႔ ဆိုုေတာ့ ေကာင္းမွေကာင္း။
ဒါကေတာ့ အျပန္မွာ ပါဆယ္ယူတဲ့ လြယ္ကူနဲ႔ ခရမ္း သိုုင္းသမ တိုု႔ အတြက္ပါ။ လက္က ခရမ္း ရဲ႕ လက္ေလ။ ေတြ႔တယ္မွ ဓါးကိုုင္တဲ့ လက္ဆိုုတာ................
ကဲ အားလံုုးကိုုခ်စ္တယ္ေနာ္ ေမာင့္ေမြးေန႔ေလး ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္ျပီးေျမာက္သြားတာ ေက်းဇူးပါ။ ေပ်ာ္ေစပ်က္ေစ ကလက္ေစ ေရးတာမိုု႔လိုု႔ စိတ္မဆိုုးရ။ ဆိုုးရင္လဲ ဘာမွ မတတ္နိုုင္ ေရးတာက ေရးျပီးျပီ ဆိုုးရင္လဲ လူဆိုုးမႀကီးေတြပဲျဖစ္မွာ။
Bonus
ဒစ္စေနရဲ႕ မင္းသမီးေတြအေၾကာင္း ေရးဖိုု႔ သုုေတသန လုုပ္ေနပါတယ္ ေမွ်ာ္...........
A Chen
4:02 PM
30th Jan 2012
Monday
Bangkok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Amazing food :)
ReplyDeletesimple YET amazingly delicious .......YUM YUM
ReplyDeleteHappy Birthday ပါ တီခ်မ္းရဲ႕ေမာင္
ReplyDeleteတီတီခ်မ္း ေရ အသုတ္စံုေလး စားခ်င္လိုက္တာ ျမင္တာနဲ႕ ကို တျမွားျမွား ၾကလာတယ္.. mouth water.. water mouth
ခင္မင္တဲ႕
ေရႊစင္ဦး
တီခ်မ္းေရ.....
ReplyDeleteအသုတ္စံုဆိုလို႔ကေတာ့ လာထားပဲ း)))
ဟက္ပီးဘာ့သ္ေဒးပါ တီခ်မ္းရဲ႕ ေမာင္ေရ း))))
Very Good Presentation
ReplyDeleteLook delicious!
စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteအသုပ္ကို သိပ္ႀကိဳက္တာ....
ReplyDeleteစင္စင္
အဲေတာ႕တို႕လဲမနက္ျဖန္ကိုအသုတ္စုံလုပ္စားမလို.ပာာကိုတီခ်မ္းဦးသြားပီေတာ႕။ ျမေက်း
ReplyDeleteတီတီ ပဲျပားေၾကာ္နဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔လဲမပါဘူး း(
ReplyDeleteတီတီ႔စာေတြအစကေနျပန္ဖတ္ျဖစ္တယ္ စာေရးေကာင္းတဲ႔ဘေလာ႔ကို အသိေနာက္က်သြားလို႔
မီးမီး
ေပ်ာ္စရာေမြးေန႔ၿဖစ္ပါေစ တီရဲ႔ အိမ္ဦးနတ္ေရ။ ဟင္းခ်က္တဲ႔ပို႔စ္ေတြကို ပိုသေဘာက်တာအမွန္ပဲ။ စာေရးလဲ ေကာင္းပါ႔။ တစ္ခုပဲ ေတာ္ေၾကာင္းေၿပာတာေတာ႔ ေရွာင္လုိ႔မလြတ္ဘူး။ :D :D တကယ္လည္းေတာ္ပါတယ္။
ReplyDeleteေရႊစင္ဦး ေဒၚခ်စ္ ျမေက်း စင္စင္ အေနာနိမတ္စ္ေတြ လာစားၾက အမ်ားႀကီး ကိုုလုုပ္ထားတာ
ReplyDeleteပဲျပားက မရလိုု႔ မီးမီးရဲ႕ ပုုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ေတာ့ပါတယ္ ေရးဖိုု႔ ေမ့သြားတာ
အီဗီ ေက်းဇူးပါ
ေမာင့္ေမြးေန႔ အတြက္ ဆုုေတာင္းေပးၾကတာေတြလဲ ေက်းဇူးပါေနာ္
ဟက္ပီး ဘီလိတ္တက္ ဘာ့ေဒးပါ တီခ်မ္း၏ ခ်စ္လင္ ေယာက်ာ္း အိမ္သား ေမာင္ ေရ ( ေမာလုိ ့ေရေသာက္ယူရတယ္
ReplyDeleteတကယ္ကို စားခ်င္စဖြယ္ပါပဲရွင္။
ReplyDeleteမသုပ္ခင္ပံုကေလးေတြကလည္း အလွၾကည္႔ေနဖို႔သာ ေကာင္းတယ္။
စာေရးသူရဲ႕ခ်စ္ျမတ္ႏိုးရေသာသူ ေမြးေန႔မွာ အထူးေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ။ ေသတပန္ သက္တစ္ဆံုး ေပ်ာ္ရႊင္ၾကည္ႏူးစြာ အတူတကြ ေနႏိုင္ၾကပါေစလို႔ ဆုမြန္ေကာင္း ေတာင္းေပးပါတယ္ ရွင္။
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ျမတ္ပန္းႏြယ္
အသုတ္စံုေလး စားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeletevista ျမတ္ပန္းႏြယ္ အေနာနိမတ္စ္ ေက်းဇူးပါ
ReplyDeleteစာဖတ္ရင္းနဲ႕ကိုစားခ်င္စိတ္ေတြေပါက္လာေအာင္ ကိုေရးတတ္တဲ့ တီခ်မ္း ေက်းဇူးပါေနာ္ ခုလိုေလးေတြေရးေပးေတာ့ လုိက္လုပ္စားရတာအရမ္းအဆင္ေျပတယ္
ReplyDeleteတီခ်မ္းေရ တစ္ခုေလာက္ေမးခ်င္လို႕ပါ တြဲဖက္မစားသင့္ေသာ အစားအေသာက္မ်ားရွိရင္ ေရးေပးပါလားရွင့္
ReplyDeleteစန္းေရ လာလည္တာ ေက်းဇူးပါတီကလဲ တမင္ လိုုက္လုုပ္စားရလြယ္ေအာင္ ရွင္းရွင္းေရး ျပီး ပံုုေလးေတြ နဲ႔ အဆင့္ဆင့္ ျပထားတာေပါ့
ReplyDeleteတြဲဘက္မစားသင့္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြကေတာ့ တီလဲသိပ္မသိပါဘူးေနာ္။
တီကေတာ့ အစံုုစား သတၱဝါျဖစ္ပါတယ္
အရင္ကေတာ့ ေဆးက်န္းမာ အတြက္ထင္တယ္ ထုုတ္တဲ့ စာရြက္ေလးေတြ ေတြ႔ဘူးတယ္ ငယ္ငယ္ကပါ
ခုုေတာ့ ဘယ္မွာ ရွာရမလဲ ေတာင္ မသိေတာ့ဘူး တျခား စာဘတ္သူေတြသိရင္ ရွယ္ေပးသြားၾကပါေနာ္။