Tuesday, July 27, 2010

TGIF and နန္းႀကီးသုပ္ on long holidays

ကဲကဲကဲ ပရိတ္သတ္ႀကီးမ်ား မခ်က္ရတာလဲၾကာျပီဆုိေတာ့ (ၾကာဆိုေတာ့ေတာ့ကိုၾကာေနပါျပီ) ခ်က္လိုက္ၾကအံုးစို႔ေနာ္ တီတို႔ ရံုးက မနက္ျဖန္ စေန တနဂၤေႏြ ရယ္ လာမယ့္ ကပ္ရက္ တနလၤာ အဂၤါလဲ ဝါဝင္ အစိုးရ ပိတ္ရက္မို႔လို႔ ပိတ္တယ္ဆိုေတာ့ ေလာင္းေဟာ္လီးေဒး ရပါတယ္ အဲ့ေတာ့ မုန္႔ေလးဘာေလးလုပ္စားၾကစို႔ေပါ့
မန္းတေလး ပိုစ့္ေတြေရးေနရင္းကေန နန္းႀကီးသုပ္အေၾကာင္းေတြပါလာတယ္ေလေနာ္ အဲ့ေတာ့ သတိရသြားတယ္ လုပ္စားဖို႔ ခု ပိုစ့္က ပံုေတြကေတာ့ အရင္တေခါက္ လုပ္စားၾကတံုးက ဟာေလးေတြပါ တင္မယ္တင္မယ္နဲ႔ မတင္ျဖစ္ေသးတာ ရွိေသးတယ္ တျခား ကမ္ခ်ီ ဝက္သား တို႔ ဘာတုိ႔ ဟိဟိဟိ အရင္ၾကိဳေျပာထားတာ ေနာက္မွတင္ေပးမယ္ေနာ္..............အျမည္းေပါ့






ပထမဆံုး အရင္ ၾကက္ေပါင္ နွစ္ေခ်ာင္း ကို ျပဳတ္လိုက္ပါမယ္ ျပီးရင္ ပံုမွာ ျပထားတဲ့ ခေနာ္ခဲ ေလး နွစ္ခဲေလာက္ကို ဟင္းရည္ထဲပစ္ထည့္လိုက္ပါမယ္ ခ်ိဳေအာင္ပါ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္လဲရပါတယ္ တီက ရွိေနေတာ့ ရွည္လိုက္တာပါ အသားေတြကို က်က္သြားရင္ ဆယ္ထားျပီးခဏ အေအးခံလိုက္ပါ ျပီးရင္ .....





ျပီးရင္ ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း အေအးခံထားတဲ့ အသားေတြကို ႏႊင္ပါမယ္ ျပီးရင္ ႏႊင္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကို ပန္းကန္နဲ႔ သပ္သပ္ခြဲထည့္ထားပါ အရိုးေတြကိုေတာ့ ခုနက ဟင္းရည္အိုးထဲျပန္ထည့္လိုက္ပါမယ္ တဆက္တည္း ဟင္းရည္ကိုဆက္တည္ထားလိုက္ပါမယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သား ကိုခ်က္ပါမယ္





ပထမဆံုးဆီအိုး ကိုပူေအာင္တည္ပါမယ္ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကိုႀကိတ္စက္နဲ႔ ႀကိတ္ထားတာ ကိုထည့္ပါမယ္





ေနာက္ နႏြင္းမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ ဒုတိယပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း အေရာင္တင္ ငရုတ္သီး မႈန္႔ ထည့္ခ်က္ပါမယ္ ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း နည္းနည္း နီလာတဲ့အထိေၾကာ္ေပးရပါမယ္





ျပီးရင္ေတာ့ ေနာက္တဆင့္အေနနဲ႔ ခုနက ႏႊင္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကို ထည့္ခ်က္လို႔ရပါျပီ ၾကက္သားကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေၾကာ္ေပးပါမယ္ ဆီ ကို နည္းတယ္ထင္ရင္ နည္းနည္း ထပ္ထည့္လို႔ရပါတယ္ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ ဒီက ၾကက္သားဟင္းထဲက ဆီနဲ႔ပဲ တခါတည္း နန္းႀကီး နယ္တဲ့အခါ သံုးမွာ မို႔လို႔ပါ တလက္စထဲ ဘဲဥ ထည့္ခ်င္ရင္ ျပဳတ္ထားလိုက္ပါ တီကေတာ့ ျပဳတ္ထားတာ ပံုရိုက္ဖို႔ ေမ့သြားလို႔ ျပဳတ္ထားတာေတာ့ နယ္မွထည့္လိုက္တယ္





ဒါကေတာ့ ျမီးရွည္အေျခာက္ထုပ္ပါ နန္းႀကီးဖတ္မရွိေတာ့ ဗီယက္နမ္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကိုပဲ အလြယ္သံုးလိုက္ပါတယ္ ေဘးကေတာ့ ေမႊးတံဆိပ္ပဲမႈန္႔ အက်က္ပါ





ခုနက ဗီယက္နမ္ fur လို႔ေခၚတဲ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကိုပဲ ဒီလို ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာျပဳတ္ရပါတယ္ အမွန္က အရင္ ေရစိမ္ထားရမွာ တီက မသိလို႔ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာ ကိုျပဳတ္လိုက္ရပါတယ္
ျပဴတ္ျပီးေတာ့ တခါ ေရေအးနဲ႔ ေဆးခ်ရပါတယ္ အဲ့တာမွ ခုန က ျပဳတ္ရင္း ထြက္လာတဲ့ ေကာ္ေတြ ကိုဖယ္ျပီးသားျဖစ္သြားမွာေလ ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ သပ္သပ္နဲ႔ ထည့္ထားေပါ့





ဒါကေတာ့ နယ္မဲ့အဆင့္ပါ ပန္းကန္ထဲကို ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ ဘဲဥ ျပဳတ္ထားတာ ကို လွီးျပီးထည့္ အိမ္မွာ လုပ္စားတာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ၾကက္သားကို ကိုယ္ၾကိဳက္သေလာက္ အေသ ထည့္ မတရားထည့္ အရမ္းကာေရာထည့္ ေလာဘတႀကီးထည့္ ပဲမႈန္႕ထည့္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ ႀကိဳက္ရင္ထည့္ အခ်ဥ္ထည့္ (မွတ္ခ်က္....သံပရာသီးပဲထည့္ပါတယ္ နန္းႀကီးသုပ္သည္ လံုးဝ မန္းက်ည္းခ်ဥ္နဲ႔ မလိုက္ပါ) သံပရာသီးမရရင္ အသင့္သံုး သံပရာ ရည္ဘူးေတြ သံုးလို႔ရပါတယ္ ေမႊးေတာ့ သိပ္မေမႊးဘူးေပါ့ေလ စားလို႔ေတာ့ ျဖစ္ပါတယ္





ကဲသုပ္ျပီးျပီ စားၾကေပေတာ့
နံနံပင္ ေမ့သြားလို႔ မလွေတာ့ဘူး

စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းမွေကာင္း
နည္းနည္းစပ္သြားတယ္ ၾကက္သားခ်က္တံုးက ငရုတ္သီးမႈန္႔ ထည့္တာမ်ားသြားလို႔
စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းတယ္ ရွယ္ပဲ

ေသာၾကာေန႔ကတည္းက ေရးထားတာပါ အဲ့တာေၾကာင့္ ေခါင္းစဥ္က တီဂ်ီအိုင္အက္ဖ္ ျဖစ္ေနတာ
ပိတ္ရက္ ေလးရက္လံုးလံုး ကြန္ပ်ဴတာ ကိုမဖြင့္လို႔ ခုမွ တင္လိုုက္တယ္ ေနာ္ ေဆာ္ရီး....
ေသေသခ်ာခ်ာ ကိုနားရေသာ ပိတ္ရက္ေလးပါပဲ ေက်နပ္တယ္ေဟ့ ေက်နပ္တယ္

5 comments:

  1. plz cook with tofu for me & send online.

    ReplyDelete
  2. ဒီးယား တီ

    နန္းၾကီးသုတ္ေတာ႔ၾကိဳက္တယ္။ တီ႔နန္းၾကီးသုတ္ျပီး ပုံက ဂြမ္းလုိက္တာ။ အန္းနီးေဝး ဆီေသခ်ာခ်က္ သုတ္လုိ႔ ဂြတ္မယ့္ပုံ။ :)

    ငရုတ္သီးမႈန္႔ မ်ားသြားေတာ႔ ေဖာ္တကင္ ေပၚတကူ ေနအုံးမယ္ တီရယ္။ ပန္းပိေတာက္ေတြ ေဝရင္ မိတ္ပ်က္ နာမည္က်ရခ်ည္ရရဲ႔။ LOL

    အုိင္က စုိးရိမ္စိတ္ၾကီးတတ္လုိ႔ပါကြယ္။ preparation H ေလး ေဆာင္ထားပါ။ ေအးေအးခ်မ္းခ်မ္း ေရွာေရွာ႐ႈ႐ႈ ျဖစ္ရေအာင္လုိ႔။ :P

    ဘုိင္သယ္ေဝး တီ႔ညီေခ်ာေလး အေၾကာင္းမ်ား သူ႔ဓါတ္ပုံေတြ ေဝေဝဆာဆာနဲ႔ ပုိစ္႔ေလးမ်ားတင္ပါလားဟယ္။ အထူး ရီကြက္စ္လုပ္ ေတာင္းဆုိပါတယ္။ ပလိစ္ပါ။

    အဲဒီပုိစ္႔မ်ားတင္ျဖစ္ခဲ႔ရင္ တီ႔ဘေလာ႔မွာ ႏုိင္ငံတကာက ေည္႔ေတြ စီေနပီး ကြန္မန္႔ ကက္တလီယာေတြ ပြင္႔ၾကလုိက္မယ္ျဖစ္ျခင္း။ မယုံရင္ လုပ္ၾကည္႔ပါလား။

    အုုိင္ အရင္ ေရွ႔ဆုံးက ေက်နပ္တယ္ေဟ့ ေက်နပ္တယ္ လာေအာ္ပစ္မယ္။

    ပုံ/
    Sexy
    တီ႔ညီ အေပၚ စိတ္ဝင္စားေနသူ ျပည္သူတဦး :D

    ReplyDelete
  3. နန္းၾကီးသုပ္ အေသၾကိဳက္ မဟားဒရားၾကိဳက္ :D

    ReplyDelete
  4. ၿကည္႕ရတာ လြယ္မဲ႕႔ပံုဘဲစမ္းသပ္ီဦးမွ.

    ReplyDelete