Saturday, July 10, 2010

ရန္ကုန္-၃- (၁၃ ရက္ ဇြန္ ၂၀၁၀ခုနွစ္ တနဂၤေႏြ) ဝက္သားမုန္ညွင္းခ်ဥ္

ေနာက္တေန႔မနက္က်ေတာ့ အိပ္ရာထ ေနာက္က်ပါတယ္ အဲ့တာနဲ႔ မနက္စာကို စိတ္ထဲမွာ ကူးထားတဲ့ အစာအဟာရေလးေတြမမွီဝဲရေတာ့ဘဲနဲ႔ ျဖစ္သလိုပဲ စားျဖစ္ဖို႔အေၾကာင္းက ဖန္လာပါတယ္။ အရင္ရံုးမွာ အတူတူအလုပ္လုပ္ခဲ့ၾကတဲ့ လုပ္ေနဆဲ ညီမေလးေတြကို သူတို႔အတြက္ ဝယ္လာတဲ့ ေကာ္စမက္တစ္ လက္ေဆာင္ေလးေတြ သြားေပးေတာ့ သူတို႔နဲ႔ အတူတူပဲ မနက္စာကို ၁၂ နာရီခြဲမွာ ေန႔လည္စာနဲ႔ ေပါင္းစားရပါတယ္ ရံုးက စံရိပ္ျငိမ္ မွတ္တိုင္မွာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အဲ့နားက အိုင္တီ လက္ဘက္ရည္ဆိုင္မွာ ပဲ ျဖစ္သလိုေလြးလိုက္ပါတယ္ ၾကည့္ၾကပါ .......ျဖစ္သလိုပဲ စားေနရတဲ့ တီ့ဘဝ သနားစရာ .....ေနာ္





လက္ဘက္ရည္ကေတာ့ မပါမျပီးေပါ့ေနာ္ ျမန္မာျပည္က လက္ဘက္ရည္ခြက္ေတြ ေသးေသးကုန္တဲ့အတြက္ နွစ္ခြက္ေသာက္ရပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ေဘးကဟာက ဆိတ္သား ပလာတာ ကို ပလာတာ နွစ္ခ်ပ္နဲ႔မွာပါတယ္ ေဘးနားက ခြက္ ဝါဝါေလးက အားလူးပူတီက အာလူးဟင္းပါ ဆိတ္သားပလာတာက ဆိတ္သားဆီျပန္နဲ႔ပဲလာတဲ့အတြက္ ထပ္မွာရတာပါ တီက အာလူးၾကိဳက္ပါတယ္။ အာလူးဟင္းကလဲ လက္ဘက္ရည္နဲ႔အျပိဳင္ နည္းနည္းလာတဲ့အတြက္ နွစ္ပြဲမွာရပါတယ္ ျပီးေတာ့ ခုနက ပလာတာေတြကို ေသးေသးေလးေတြ ျပန္လွီးခိုင္း အားလူးဟင္းေတြ ေလာင္းထည့္ ဆိတ္သား ဟင္းေတြ ေလာင္းထည့္း အကုန္ကို ေသေသခ်ာခ်ာေလး နယ္ေမႊေမႊ ျပီးေတာ့မွ စားပါတယ္ ေကာင္းေလစြ အရသာရွိေလစြ ပါပဲ ျမန္မာျပည္ကို သတိရေလစြပါပဲ ခုေရးေနတံုးေတာင္ စားခ်င္လာျပန္ပါတယ္ ခ်က္စားအံုးမယ္ ပလာတာနဲ႔ အမဲသားနဲ႔





ဒါေတြကေတာ့ ညီမေလးနွစ္ေယာက္စားတဲ့ တိုဟူးေႏြးနဲ႔ ရွမ္းေခါက္ဆြဲပါပဲ

ညဘက္က်ေတာ့ အိမ္ကပ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ အဖြား ျပန္ေရာက္လာလို႔ေလ အဖြားက အသက္ႀကီးပါျပီ ၉၀ ရွိျပီလား ေက်ာ္ျပီလား တခုခုပဲ ေက်ာ္ျပီ လို႔ ထင္ပါတယ္ (အေမေတာင္ ၅၆ ဆိုေတာ့။ ျပီးေတာ့ အေမက သူတို႔ ေမာင္နွမ ၁၁ ေယာက္မွာ နံပါတ္ ၂ ေလ အရင္က လူေတြမ်ားေမြးနိုင္လိုက္ေလျခင္းေနာ္) ေလာေလာဆယ္ေတာ့ က်ိဳင္းတံုမွာေနပါတယ္ သူက ဘယ္မွေခၚမရဘူး က်ိဳင္းတံုမွာဘဲေသမယ္ လို႔ေျပာပါတယ္ လူဆိုတာကလဲ အစြဲေပါ့ေလေနာ္ ထားပါေတာ့ အဖြားက သက္သတ္လြတ္စားေနတာပါ သူတို႔က ဘာသာေရးအရ စားၾကတာမ်ိဳးပါ ေထရဝါဒ မဟုတ္ဘူး မဟာယနေလ ဘုံေက်ာင္းေတြနဲ႔ေလ ထိုင္ဝမ္မွာလဲ သိပ္မ်ားတယ္ ေနာက္သူတို႔ သက္သတ္လြတ္က တမ်ိဳးေလ တီတို႔ ေတြရဲ႕ သက္သတ္လြတ္လိုမဟုတ္ဘူး သူတို႔က ၾကက္သြန္ျဖဴနီ မိတ္ မစားၾကဘူး အဲ့တာေတြက အေညွာင့္ထပ္ထြက္လို႔ဆိုလား ႏြားနိူ႔နဲ႔ ၾကက္ဥေတာ့ စားၾကတယ္ အဲ့လိုေပါ့ ေညွာင့္ထပ္မထြက္လို႔ေနမွာေပါ့ တီလဲသိပ္ေတာ့နားမလည္ပါဘူး ငယ္ငယ္ကေတာ့ အဖြားဟင္းေတြက စားေကာင္းလို႔အျမဲလိုလို လိုက္စားျဖစ္တယ္ အခုလဲ ၾကိဳက္တံုးပဲ အဖြားနဲ႔သာေနျဖစ္ရင္ တီလဲ သက္သတ္လြတ္ကို တသက္လံုးစားနိုင္မယ္ထင္တယ္ အဖြားဆို စားတာ နွစ္ေပါင္း ၃၀ ေက်ာ္ျပီေလ အဲ့တာေၾကာင့္လဲ အသက္ရွည္တာေနမွာ လို႔ တခါတခါ ေတြးမိေသးတယ္ ကိုယ္တို႔ေတြ က အစံုေလ်ာက္စားၾကေတာ့ ျမန္ျမန္ေသဖို႔ ေရာဂါမ်ိဳးစံုပို ေမြးယူေနသလိုျဖစ္တာေပါ့ တရုတ္စကားပံုလိုေလ “ကိုယ္ခႏၶာအတြက္ ဒုကၡဆိုတာ ပါးစပ္ကေနဝင္တာ” တဲ့ ဥပမာ ဂ်ပန္ေတြဆိုရင္ အစိမ္းပဲစားၾကေတာ့ အသက္ပိုရွည္ၾကတယ္ ကိုရီးယားေတြက အကင္ေတြစားတာမ်ားလို႔ ေသြးကင္ဆာေတြ ျဖစ္ၾကတယ္ အေဟးေဟး ဆိုင္ဆိုင္မဆိုင္ဆိုင္ ေပါ့ ကိုလိုရာဆြဲေျပာတာပဲ ထားေတာ့ ၾကည့္ပါ အဖြားစားတာ သိပ္ကို simple ျဖစ္ပါတယ္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး နဲ႔ ပဲလိပ္ေၾကာ္တယ္ ဟင္းရည္က ပဲျပားရယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္ ေနာက္ စြန္တန္ရယ္ ဒါပဲ စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းတယ္ တီေတာင္အဖြားနဲ႔ နည္းနည္းကပ္စားလိုက္ေသးတယ္ ေကာင္းေလစြ အရသာရွိေလစြပါပဲ ေဘးက ပံုက အဖြားပါ မိုက္တယ္ေနာ္ ေကျဖဴနဲ႔ အဖြားကို အရမ္းခ်စ္ပါတယ္ ဒီတေခါက္ေတာင္ မုန္႔ဖိုးေပးလိုက္နိုင္လို႔ ေက်နပ္မိေသးတယ္ ခဏခဏ ၾကံဳရင္ပို႔ေပးေနၾကပါ ခုတေခါက္အဖြားက ရန္ကုန္ေရာက္ေနတာ တရုတ္ျပည္အနွံကို တီ့အေဒၚ တိုးဂိုက္ လုပ္တဲ့တေယာက္က လိုက္ပို႔လို႔ အေတာ္မ်ားမ်ား သြားလည္ခဲ့ၾကတယ္တဲ့ တီနဲ႔ေတာ့ ရန္ကုန္ေရာက္လို႔ ၾကံဳလို႔ေတြ႔ရတာပါ အရင္က အဖြားက ရန္ကုန္ေခၚရင္ လံုးဝ မလာခ်င္ဘူး ပူတာရယ္ တိုက္ခန္းေတြနဲ႔ ဆိုေတာ့ သူက မေနတတ္ဘူး က်ိဳင္းတံုက သူ႔အိမ္က ေလးခန္းတြဲ နွစ္ထပ္အိမ္က်ယ္ႀကီးကိုး သားသမီး ၁၁ ေယာက္ရယ္ သူတို႔ရဲ႕ မိသားစုေတြ အစြယ္အပြားေတြရယ္ အိမ္ေဖာ္ေတြရယ္ ေနေလာက္ေအာင္ေဆာက္ထားတာဆိုေတာ့ စဥ္းစားသာၾကည့္ေတာ့ ဘယ္ေလာက္က်ယ္မလဲဆိုတာ တီတို႔ ငယ္ငယ္တံုးကဆို အိမ္ေအာက္ကို အေဖာ္မပါရင္မဆင္းရဲဘူး ေျမေအာက္ခန္းေတြဘာေတြလဲရွိတယ္ အိမ္ႀကီးက အရင္ေခတ္ကေတာ့ စားစရာေတြလဲေလွာင္ၾကတာကိုးေနာ္ အဲ့လိုေတြေၾကာင့္အဖြားက လာခဲပါတယ္





ညီရယ္ အေမရယ္ အဖြားရယ္ တီရယ္ပါ ေဘးပံုကေတာ့ တီနဲ႔အဖြား နွစ္ေယာက္တည္း




အဖြားနဲ႔ ကပ္စားျပီးေတာ့ တီစားဖို႔ အေမက ဟင္းခ်က္ေပးပါတယ္ အိမ္မွာ ရွိေနတာေတြထဲကပဲ လြယ္လြယ္ကူကူ အားလံုးလဲၾကိဳက္တဲ့ ဝက္သားမုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ပါ စာဖတ္သူေတြအတြက္ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ လိုတာကေတာ့ ဝက္သားရယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနည္းငယ္ရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နည္းနည္းရယ္ ေနာက္ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ရယ္ေပါ့ သူကေတာ့ ဇာတ္လိုက္ပါပဲ ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ဝက္သား ကိုေတာက္ေတာက္စင္းထားပါမယ္ ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုလဲ ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားရပါမယ္ ေနာက္ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုလဲ ေသးေသးလွီးေပါ့ ေနာက္ ေဘးက ဘူးထဲက မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေတြပါ တရုတ္မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေပါ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဆိုင္ေတြမွာ ေပးတဲ့ ဟာမ်ိဳးေလ ယြင္နန္တရုတ္ေတြဆို လုပ္ပါတယ္ တီတို႔ အိမ္မွာလဲ အေမက တခါတေလ ခ်ဥ္တတ္ပါတယ္ အင္း အေမ့ဆီက သင္ရမယ့္ အရာေတြ မ်ားေနေသးတယ္ေလ မရရင္လဲ ဆိုင္ေတြမွာ တရုတ္တန္းေတြမွာ (ရန္ကုန္ဆိုရင္ေတာ့) ဝယ္လို႔ရနိုင္ပါတယ္ တီတို႔ဆီမွာလဲရွိတယ္ ခုဘန္ေကာက္ မွာေျပာတာပါ အကုန္အသင့္ျပင္ထားျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ ေၾကာ္ေလွာ္တဲ့ အခန္းစပါမယ္ ေအာ္ ေျပာဖို႔က်န္ေနတယ္မုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုလဲ ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ဓါးနဲ႔ ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါမယ္ မဟုတ္ရင္ အဖတ္ႀကီးေတြ ႀကီးေနရင္ စားမေကာင္းပါဘူး





တီတို႔ အိမ္က ဒယ္အိုးနဲ႔ ဂစ္မီးဖိုပါ အဲ့ေတာ့ အခု ဘန္ေကာက္မွာ တီေနရတာ ဘယ္ေလာက္စိတ္ဆင္းရဲမလဲဆိုတာ ေတြးသာၾကည့္ၾကေပေတာ့ ဟိုးအရင္ က်ိဳင္းတံုအိမ္ဆို ပိုေတာင္မိုက္ပါေသးတယ္ မိုးျပဲဒယ္ေတြနဲ႔ ခ်က္ၾကတာပါ ဒယ္အိုးက မီးဖိုထဲမွာ build in ပါ ျပီးေတာ့ ထင္းနဲ႔ခ်က္ေတာ့ ဟင္းရြက္ေတြ ဘာေတြ ေၾကာ္ရင္ သိပ္သိပ္သိပ္ေမႊးပါတယ္ ထားေတာ့ တီတို႔အိမ္ကေတာ့ ေလာေလာဆယ္ အဲ့ဒယ္အိုးကို သံုးပါတယ္ မီးကလဲ ေကာင္းမွေကာင္း




ေၾကာ္ခါနီး က်ေတာ့ ငရုတ္သီး ေျခာက္ေလးနည္းနည္း ကို အရင္ဆီပူထဲပစ္ထည့္လိုက္ပါတယ္ ေမႊးေအာင္ေပါ့ ေနာက္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီထည့္ ေၾကာ္ျပီး ဝါလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ ေနာက္ေတာ့ အသားထည့္ ေအာက္ေဘးစြန္းပံုက မီးကိုၾကည့္လိုက္ေတာ့ေနာ္ ဒါမ်ိဳးမွ ေၾကာ္ေလွာ္လို႔ေကာင္းတာ





အသားေတြ က်က္ျပီဆိုရင္ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ထည့္ ျပီးေတာ့ ေမႊေပးပါ ေမႊးလာရင္ က်က္ပါျပီ တကယ္လို႔႔ အသားကို ေသခ်ာမက်က္မွာ စိုးရင္ ေရနည္းနည္းထည့္လို႔ရပါတယ္ ေရခန္းရင္ က်က္ျပီေပါ့





ျပီးရင္ ပန္းကန္ထဲထည့္လိုက္ရင္ စားေကာင္း ခ်က္လြယ္ အရသာၾကြယ္တဲ့ ဝက္သားမုန္ညွင္းခ်ဥ္ တခြက္ကိုရတာေပါ့ကြယ္ ေဘးက ရုပ္ဆိုးဆိုးက ရွမ္းျပည္ဘက္ကလာတဲ့ ဝက္အူေခ်ာင္းအစပ္ေၾကာ္ပါ ဟင္းနည္းေနလို႔ ထပ္ေၾကာ္လိုက္တာ အေမက ဟိဟိ ရုပ္ဆိုးေပမယ့္ စားေကာင္းတယ္ေနာ္ အားေပးၾကပါအံုး




A Chen
9:42pm
10 July 2010
Home
Bangkok

11 comments:

  1. ႐ွမ္းဝက္အူေခ်ာင္းကို ျမင္ရတာ စိတ္နာလုိက္ထွာ
    ကေတာက္

    (စကားမစပ္ Addy ညီေလးက ေခ်ာတယ္ေနာ္)

    ReplyDelete
  2. I think I can live with your grandmother, as I am too picky about meat. Plus, I don't like onion, and spring onion.

    ReplyDelete
  3. ဟယ္ တီခ်မ္း ညီက အေဆာ္တကင္ေလးေတာ့။ ႏႈတ္ခမ္းေလးက ဖူးေနတာပဲ။ ရွလြတ္ :P

    အေသာ္တကစ္ေလးေနာ္.. ရင္ေတြခုန္လုိက္တာကြယ္။ ဟင္း ဟင္း ဟင္း

    ဝက္အူေခ်ာင္းပုံက EEတုံးနဲ႔ တူတယ္။ ဟြန္႔ ေနာက္တာ!! :D

    ပုံ/
    တီခ်မ္းညီကုိ က်ိတ္ျပီး ေၾကာ္တကုိက္သြားသူ

    ReplyDelete
  4. တီခ်မ္းေရ...လဘက္ရည္ခြက္ေတြ ေသးလာလို႔ ၂ခြက္ေသာက္ရတယ္လား...ဟ ဟ ၊ တို႔ဟူးေႏြးႀကိဳက္တယ္။ ဝက္သားမုန္ညွင္းခ်ဥ္ဆို အမက ဝက္သား ၃ထပ္သားကို အျပားလိုက္ ပါးပါးလီွးၿပီးခ်က္တာ၊ ဝက္သားက အဆီနဲနဲပါေတာ့ မုန္ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ ပိုလိုက္ဖက္တယ္၊ ခ်က္စားၾကည့္...:))

    ReplyDelete
  5. တီေရ
    စားခ်င္တယ္။စားခ်င္တယ္။ အစာအိမ္ျဖစ္လို႕ အဖက္မစားရပါဘူးဆိုမွ သူကအစားအေသာက္ေတြပဲဇြတ္တင္။
    တီေရ အစာအိမ္ျဖစ္တာေဆးရုံတက္လိုက္ရတယ္။ သူမ်ားၿမိဳ႕မွာ ေဒတာသြားေကာက္တုံးျဖစ္တာေလ။ ဟိုေန႕ကတီ့ကို ဂ်ီေတာ့မွာေျပာျပမလို႕ကို မအားလို႕မေျပာရတာ။ ေနမေကာင္းေပမယ့္ ေန႕တိုင္းလာလည္ပါတယ္။ တီကအခုမွအသစ္တင္တာကိုး။
    Cinderellaboy

    ReplyDelete
  6. ဘာလို႔ စိတ္နာတာလဲ ေဒၚရီတာ စားခ်င္ရင္ပို႔လိုက္မယ္ ပံုကေတာ့ ဆက္ဆီေျပာသလိုျဖစ္ေနေပမယ့္ အရသာေတာ့ ေကာင္းေလစြပဲ

    ရွင္လဲေနာ္ဆက္ဆီ နဲ႔အျပဳိ္င္ ခိခိခိ အက္ဒီ ညီ က ေခ်ာတယ္ဆိုေတာ့ အက္ဒီက မေခ်ာဘူးေပါ့ေလ ဟြန္း..............
    မြန္ပတိေရ အျမဲလာတာေက်းဇူးပါ ဘယ္သူမွန္းမသိေပမယ့္ လာလာအားေပးေနတာ အျမဲေတြ႔တယ္ အရင္ကေတာ့ ေရခဲေတာင္လို႔ထင္ေနတာ

    မခ်စ္...ဟုတ္တယ္ အဲ့လို ဝက္သား သံုးထပ္သား ကို ပါးပါးလွီးျပီးေၾကာ္တာ လဲရွိတယ္ အဲ့တာကိုေတာ့ ျပည္ေတာ္ျပန္ ဝက္သားလို႔ ေခၚတယ္ အဲ့တာ က ေနာက္တခြက္ မတူဘူး မုန္ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ပဲ ခ်က္ၾကတာ
    အဲ့တာ က ျပည္မ ဘက္က ခုဟာက ယူနန္ဘက္ကေပါ့ အဲ့လို

    လီယို ျပန္ေရာက္ရင္ ထမင္းလာစားပါ တီ နလန္ထ စာေတြ ခ်က္ေကြ်းမယ္

    ReplyDelete
  7. လာငမ္းသြားတယ္။ (အစားအေသာက္ေတြေျပာပါတယ္) ဟိဟိ ။
    တီ့ညီေလးက ေခ်ာတယ္ေနာ္။
    စကားမစပ္ အစြဲ က စလံုးနဲ႔ စြဲပါတယ္။

    ReplyDelete
  8. ျပင္လိုက္ျပီေနာ္ တိတိ

    သိတယ္ ညည္းခုတေလာ စာလံုးေပါင္းေတြ လိုက္ျပင္ေနခိုင္း တာ ခိခိ

    ReplyDelete
  9. A yan Kyite dar pae... A kon lone ko kyite dae, thi lar ?
    Sar chin lite dar......
    Hehhee.....Kuu ma myin buuu dar so dot lay.....
    Cook dar pyaw par dae naw...
    Diamond

    ReplyDelete
  10. တီခ်မ္း ေရ..
    ဒီေန႔ တီခ်မ္းေျပာတဲ့ ဟင္းနည္းအတိုင္း ခ်က္စားလိုက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္း..
    ေက်းဇူး..
    မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါ..

    သားခ်ိဳ (TC)

    ReplyDelete