ဒီရက္ပိုုင္းမွာ တကယ့္ကိုုပဲ လြယ္လြယ္ခ်က္ ဆူဆူစားေတြ လုုပ္ေနမိပါတယ္။ အမဲသားဆီပ်ံ တအိုုးခ်က္ျပီး ၃ ရက္ေလာက္စားတာမ်ိဳး၊ အလြယ္တကူ ပလာေခ်ာင္ေၾကာ္ ဆတ္သားမြေၾကာ္ေတြနဲ႔ ထမင္းပူပူ စားလိုုက္တာမ်ိဳး ဒီလိုုပဲ ျပီးေနတာ မ်ားပါတယ္။ အရင္တပတ္က ရံုုးျပန္တက္ရတယ္။ ျမန္မာျပည္ကလဲျပန္ေရာက္တာ မၾကာေသးေတာ့ အရွိန္ကမေသေသးပါဘူး။ ထားေတာ့။
ကဲဒီတခါလဲ လြယ္လြယ္ခ်က္တာ စားၾကရေအာင္ ဖက္ထုုပ္ျပဳတ္ေလး လုုပ္ေပးလိုုက္ပါတယ္။
ပထမဆံုုး အေပၚက ပံုုမွာ ျပထားသလိုုပဲ ဖက္ထုုပ္ထုုပ္ရပါမယ္။
ပထမဆံုုး အသားေတာက္ေတာက္စင္း ကိုု လိုုခ်င္သေလာက္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ေကာ္မႈန္႔ တိုု႔နဲ႔ နယ္ေပးပါ။ နယ္ျပီးသားေတြကိုု ပံုု ၂ က အတိုုင္း ဗူးေလးနဲ႔ ထည့္ထားပါ။ ပိုုေနရင္ ျပန္သိမ္းရလြယ္ေအာင္ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ ပံုု ၃ မွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ေရခြက္ ေလးနဲ႔ တူေလး တေခ်ာင္းဆိုုရင္ ဖက္ထုုပ္စထုုပ္လိုု႔ ရပါျပီ။ အမွန္က ေရခြက္အစား ၾကက္ဥ အကာ ဆိုုရင္ ပိုုေကာင္းပါတယ္။ အသားနယ္တဲ့ အထဲမွာလဲ ၾကက္ဥ တလံုုးေလာက္ထည့္နယ္ရင္ ပိုုစားေကာင္းပါတယ္။ အသားက ပိုုနူးညံ့တာေပါ့။ အိမ္သားက ၾကက္ဥ မစားေတာ့ မထည့္ရပါဘူး။
ဖက္ထုုပ္အသားအတြက္ကေတာ့ အလြယ္လုုပ္ျပီးသားကိုု ေစ်းမွာ ဆိုုင္ေတြမွာ ဝယ္လိုု႔ရပါတယ္။ ဟိုုးတီတိုု႔ အေမေတြ ေခတ္ကလိုု အိမ္မွာ ကိုုယ္တိုုင္လုုပ္ စရာမလိုုေတာ့ပါဘူး။ တီကေတာ့ အခုု ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ ျမင္းျဖဴ တံဆိပ္ကိုု ဝယ္ပါတယ္။ ေမးလိုုက္ရင္ ရပါတယ္။ ဖက္ထုုပ္ ျပဳတ္မယ့္ဟာလိုု႔ေျပာပါ ေၾကာ္မယ္ဟာ နဲ႔ ျပဳတ္မယ့္ဟာခ်င္း ဖက္ထုုပ္ရဲ႕ အသားမတူပါဘူး။ အဲ့ေတာ့ မေသခ်ာရင္ ေမးဝယ္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္းထုုပ္ပါ။ တီကေတာ့ ထုုပ္ျပီး လွလွေလး ျဖန္႔ထားပါတယ္။ ခဏလွပ္ထားတာပါ။ ေနာက္ ေတာ့ ပိုုတာ ကိုု ဗူးထဲ ထည့္သိမ္းေပါ့။ ေနာင္ေန႔ စားရင္ ထပ္ထုုပ္စရာမလိုုေတာ့ဘူးေလေနာ္။
ဖက္ထုုပ္ထုုပ္ျပီးရင္ ျပဳတ္ပါမယ္။ ေရတအိုုးအရင္ဆူေအာင္တည္လိုုက္ပါ။ ျပီးရင္ စားခ်င္သေလာက္ ျပဳတ္ပါ။ တီကေတာ့ တပြဲအတြက္ ကိုု ဖက္ထုုပ္ ၁၀ ခုု ျပဳတ္ပါတယ္။ အိုုးထဲက ေရဆူလာရင္ ဖက္ထုုပ္ေတြထည့္ပါ။ ျပီးေတာ့ ခဏ ေပးဆူလိုုက္ပါ။ ဖက္ထုုပ္ေတြ ထည့္ထည့္ခ်င္း ေရက ေအးသြားပါမယ္။ ဖက္ထုုပ္ေတြကလဲ ေအာက္ကိုု က်သြားပါမယ္။ ခဏေနလိုု႔ က်က္လာရင္ သူတိုု႔ေတြက မုုန္႔လံုုးေရေပၚ လိုုပဲ ေပၚလာပါမယ္။ ခဏ ထပ္ေပးဆူလိုုက္ပါ။ တီက ဖက္ထုုပ္ထဲ ကိုု အသားမ်ားမ်ားထည့္ထားလိုု႔ နည္းနည္း ၾကာၾကာေလး ျပဳတ္ပါမယ္။ မဟုုတ္ရင္ အထဲက အသားမက်က္မွာ စိုုးလိုု႔ပါ။ ကပ္ေစးနည္းျပီး အသားကိုု ဆိုုင္မွာလိုု နည္းနည္းေလးပဲ ထည့္မယ္ဆိုုရင္ေတာ့ ေရေပၚ ေပၚလာတာနဲ႔ ရပါျပီ။ ျပီးရင္ စားမယ့္ ပန္းကန္ထဲ ဖက္ထုုပ္ေတြကိုု ေရစစ္ျပီးထည့္ပါ။ ပံုုကိုုၾကည့္ပါ။ အသားေတြက ဟင္းရည္ ၾကည္ထဲက အသားကိုု အေခ်ာင္းေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္လွီးထားတာပါ။ အိုုေက ေအာက္မွာ ဟင္းရည္ၾကည္ကိုုၾကည့္ရေအာင္....
ေရကိုု ၾကိဳက္သေလာက္ အိုုးနဲ႔ ထည့္တည္ပါ။ အရသာ ေလးေလးလိုုခ်င္ရင္ ေရနည္းနည္းနဲ႔အသားမ်ားမ်ား သိုု႔ နံရိုုး၊ သိုု႔ အရိုုးၾကမ္း စတာေတြနဲ႔လဲ ဟင္းရည္ကိုု ခ်ိဳေအာင္ လုုပ္လိုု႔ရပါတယ္။ တည္ပံုုတည္နည္းကေတာ့ ေျပာလြန္းလိုု႔ ဖန္တရာေတ ဆိုုသလိုုပါပဲ။ ပထမဆံုုး ၾကိဳက္သေလာက္ အသား အရိုုးကိုု ေရစင္စင္ေဆးျပီးေတာ့ တည္မယ့္အိုုးထဲထည့္ပါ။ တီကေတာ့ ပံုုမွာ ျပထားသေလာက္ ေရကိုု ပံုုမွာ ျပထားသေလာက္ အသားတံုုးနဲ႔ ဆိုု အိုုေကပါတယ္။ ပထမဆံုုး မီးျပင္းနဲ႔ ေရဆူတဲ့အထိတည္ပါ။ အိုုးအဖံုုးကိုု တည္ေနတဲ့ တခ်ိန္လံုုးဖြင့္ထားပါ။ ပထမဆံုုးေရ တျဖည္းျဖည္းပူလာရင္ အသား ထဲကေသြးေတြေၾကာင့္ေရေတြက နည္းနည္းေနာက္လာပါမယ္။ ကိစၥ မရွိပါဘူး။ မပူပါနဲ႔။ ျပီးရင္ ေရဆူလာျပီဆိုုတာနဲ႔ မီးကိုု ေအးပစ္လိုုက္ပါ။ မီးေသးေလးနဲ႔ ဆက္တည္ပါ။ ဟင္းရည္က တျဖည္းျဖည္း ၾကည္လာပါမယ္။ တည္ေနတဲ့တေလ်ာက္မွာ အနွစ္ျဖဴျဖဴ ေတြပံုု ၁ မွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္းေတြ႔ရင္ ဇြန္းေလးနဲ႔ တျဖည္းျဖည္းခ်င္း ခပ္ထုုတ္ပါ။ ေနာက္ဆံုုးမွာ ပံုု ၃ မွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း တီခ်မ္း တိုု႔ ေဆြစဥ္မ်ိဳးဆက္ လက္ဆင့္ကမ္းလာတဲ့ မဟာဟင္းရည္ၾကည္ ကိုုရပါမယ္။
ဟင္းရည္ၾကည္လဲ ရျပီ ဖက္ထုုပ္လဲ ျပဳတ္ျပီးျပီဆိုုရင္ေတာ့ ခုုနက ဖက္ထုုပ္ကိုု စစ္ျပီးထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲကိုု ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ လိုုသေလာက္ထည့္ပါ။ ခုုနက ဟင္းရည္ၾကည္ထဲက အသားကိုု အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးပါ။ ျပီးရင္ ဟိုုတေန႔က ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ေတြထည့္ဖိုု႔လဲ မေမ့ပါနဲ႔ေနာ္။ ျပီးရင္ နံနံပင္ထည့္၊ အခ်ဥ္ ညွစ္ျပီးရင္ ဟင္းရည္ၾကည္ေလး ေလာင္းထည့္လိုုက္ေတာ့ လြယ္လြယ္ကူကူ စားစရာ တီခ်မ္းခ်က္တဲ့ ဖက္ထုုပ္ပါ ဆိုုသလိုု ဖက္ထုုပ္ျပဳတ္ ေကာင္းေကာင္း အရသာရွိရွိေလးတပြဲ ရတာေပါ့ေနာ္။
ေအာက္ကဟာေတြကေတာ့ ဖက္ထုုပ္နဲ႔ မတင္းတိမ္နိုုင္တဲ့ တီခ်မ္း မဟာဗိုုက္အတြက္ ထပ္မံျဖည့္တင္းရတဲ့ သံပရာသီးနဲ႔ပ်ားရည္ နဲ႔ေဖ်ာ္တာရယ္ ငါးရံ႕ဖုုတ္ဆီဆမ္းနဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းရယ္ပါ။ အခ်ိဳပြဲေပါ့။ ျမည္းၾကပါအံုုး။
ေဘာနပ္စ္။ ပေဟဠိ....
ေနာက္က ၃၂ လက္မ တီဗီမွာ ျပေနတာ ဘာကားလဲ? ေျဖနိုုင္တဲ့သူ ကိုု ငါးရံ႕ေျခာက္တဗူးလံုုးေပးမယ္။
ေနာက္ တီ ဒီပိုုစ့္ထဲမွာ အလြဲေလးတုခုုရွိတယ္။ ဘယ္သူမ်က္စိလ်င္လဲ ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
A Chen
2:09Am
Monday
16th Jan 2012
Home
Bangkok
Monday, January 16, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
the lady
ReplyDeleteသံပုရည္= water
တီေျပာတဲ့ ပေဟဠိေတြက စာလံုုးေပါင္း အမွား typo ေတြ မဟုုတ္ပါဘူးကြယ္
ReplyDeleteသည္ေလဒီ ရယ္
တီ ဟင္းခ်က္လိုက္ မုန္႔လုပ္လိုက္နဲ႔ ဟင္း ဟင္းးးး
ReplyDeleteေစာင့္ေနတယ္လို႔ပဲ ေျပာလိုက္ပါရေစေတာ့ :P
အိုုအိုုအိုု ေမ့ေနလိုုက္တာ ေဒၚသလင္းေရ
ReplyDeleteခုုလိုု သတိေပးမွပဲ သတိရေတာ့တယ္
အိုုေက
အိမ္မွာက ခုုတေလာ အင္တာနက္ က်က်ေနလိုု႔ပါ ပံုုေတြတင္ရတာ သိပ္ခက္တယ္ေလ
ရမယ္ ရမယ္ ဒီတပတ္အတြင္းရေစရမယ္ ေရးရမယ့္ ရီပိုု႔ ကိုုမေရးဘဲနဲ႔ ကိုုေရးေပးမယ္ အိုုေကေနာ္
ေဟးးးးး ေဝးးးးးးးးးးး ေက်းေက်း တီ ေမွ်ာ္ေနမယ္ း)
ReplyDeleteတီခ်မ္းရယ္ ရွင္႔ပို႔စ္ကို ကြန္မန္႔ေပးခ်င္လုိ႔ လာလာၾကည္႔ေနတာ ၃ ရက္ေလာက္ရွိေနၿပီ။ ခုမွဘဲရေတာ႔တယ္။ ဖက္ထုပ္ေပါင္း (စေကာ႔ေစ်းထဲက ေရာင္းတဲ႔ဟာမ်ိဳး)စားခ်င္တယ္။
ReplyDeleteမေျပာနဲ႔ေတာ့ ေဒၚအီဗီေရ
ReplyDeleteဟင္းထုုပ္ကိုု ၾကည့္ျပီး စားခ်င္ေနတာ
တေလာကလဲ ဘယ္သူလဲမသိဘူး လုုပ္တင္ေသးတယ္ေလ
ဒီတေခါက္ရန္ကုုန္ျပန္ေရာက္မွ နဝေဒးလမ္းက ရည္းစားေဟာင္းဆီမွာ သြားသင္အံုုးမယ္
T Chan .....
ReplyDelete(tu) ka (2) chaung ...phit nay tal....(ae dar ko pyaw tar ma hote lar ?..) :)....
.....JULY.......
မဟုုတ္ေသးဘူး ဂ်ဴလိုုင္ေရ
ReplyDeleteတူပါဆိုုမွေတာ့ နွစ္ေခ်ာင္းေပါ့ တကယ္ပဲ
ဒါေပမယ့္ အေျဖ မမွန္ေသးပါဘူးကြယ္
ပါဝင္ေျဖဆိုုတာကိုုေတာ့ ေက်းဇူးပါေနာ္။ လက္ေဆာင္နဲ႔ ေတာ့ မနီးစပ္ေသးဘူး