Saturday, May 7, 2011

သရက္သီး နဲ႔ တို႔စရာ (ယိုးဒယားစတိုင္လ္)

ကဲ ဒီတခါေတာ့ နွစ္တိုုင္း ရန္ကုုန္ေစ်းေလးေတြ မွာ သရက္သီး သည္ေတြ နဲ႔ရန္ျဖစ္တဲ့ ပြဲတိုုင္းေက်ာ္ ေလာကႀကီး ကိုု ခါးေစာင္းတင္မယ့္ ေသာင္းတင္မ တီခ်မ္း ေရႊဘေလာခ္ လာ စာဘတ္သူေတြကိုု ယုုိးဒယားစတိုုင္လ္ သရက္သီး စိမ္း နဲ႔ တိုု႔ စရာ ငပိ ခ်က္ကေကြ်းပါမယ္

သရက္သီးေတြကိုု မ်ိဳးစံုုစားလိုု႔ ရပါတယ္ အရင္ကဆိုု တီ လုုပ္စားတတ္တဲ့ က်ိဳင္းတံုုက တိုု႔ စရာ နည္းေတြ လဲေျပာျပီးပါျပီ.....ပဲပုုပ္မႈန္႔ေတြ နဲ႔စားတာရွိတယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္နဲ႔စားတာ ရွိတယ္ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္နဲ႔စားတာ ရွိတယ္ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔စားတာ ရွိတယ္ ငံျပာရည္ အၾကက္မႈန္႔နဲ႔ စားတာ ရွိတယ္ စစသျဖင့္ ေပါ့ မ်ိဳးစံုုရွိတယ္ အခုု နည္းက အေမ ငယ္ငယ္ကေလးထဲက ခဏခဏ ခ်က္တဲ့ နည္းပါ တီကေတာ့ ခုုမွအေမ့ဆီကေန သင္လိုုက္တာပါ ခုုေတာ့ တီခ်မ္းလဲ ခ်က္စားတတ္လာျပီေပါ့.....
ကဲ ခ်က္နည္းေလး ကိုု ၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္ နည္းနည္းေတာ့ အလုုပ္ရႈပ္မယ္ သိုု႔ေသာ္ အၾကာႀကီး ထား အစားခံတဲ့ အတြက္ အဆင္ေျပပါတယ္ ..........





ပထမဆံုုး ထန္းလ်က္ ကိုု ေရကိ်ဳ ရပါတယ္ (အမွန္ကေတာ့ ၾကံသကာ သံုုးရင္ ပိုုအဆင္ေျပတာပါ ၾကံသကာ ကိုု ရွယ္ရွာ ဝယ္ရင္ အမိႈက္သရိုုက္မပါတဲ့ အတြက္ တခါ ထပ္စစ္စရာမလိုုပါဘူး....) ေလာေလာဆယ္ေတာ့ မရွိရွိတဲ့ ထန္းလ်က္ပဲ ေပါ့ .....ထန္းလ်က္ နည္းနည္း ကိုု အိုုးထဲ ထည့္ ေရ စင္းငယ္ခန္႔ ထည့္ ျပီးေတာ့ က်ိဳပါ ထန္းလ်က္ေတြ ေပ်ာ္ လာတာ ကိုု ေသခ်ာ သိရဖိုု႔အတြက္ ဇြန္းေလးနဲ႔ ေမႊေနပါ ေအာက္မွာ အကုုန္ေၾကကုုန္ျပီ ဆိုုရင္ေတာ့ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း အဝတ္သန္႔သန္႔ နဲ႔ စစ္ပါမယ္....ထန္းလ်က္ေတြ ကိုုအကုုန္ေသခ်ာ စစ္ျပီးေတာ့ ခဏ ဖယ္ထားပါ.....ေအာ္ တလက္စတည္း ခုုန က အိုုးကိုုလဲ တခါတည္း ေဆးထားလိုုက္ပါ





ေနာက္ထပ္ျပင္ထားရမွာကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ အရမ္းပါးပါးႀကီးမ လုုပ္ပါနဲ႔ အက်ိဳခံ ေအာင္ သင့္ရံုုေပါ့....ငပိစိမ္းစားလိုုပါမယ္ ဗူးေလးနဲ႔ ဟာပါ ေနာက္ ေဘးက ဗူးႀကီးက ပုုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ေသးေသးေလးေတြပါ ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ အမွန္က ပုုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ေလးေတြ မ်ားမ်ားထည့္
ရင္ပိုုေကာင္းပါတယ္ ခုုေတာ့ ပုုစြန္က ဟိုုေန႔က ၾကာဇံ သုုပ္စားတံုုးက က်န္တာ ကိုု သံုုးမွာ မိုု႔လိုု႔ပါ ထားေတာ့ နည္းနည္းနည္းေနလိုု႔ တီက ပုုစြန္ေျခာက္ မႈန္႔ နည္းနည္း ထပ္ထည့္ပါမယ္ ျပီးေတာ့ ငရုုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႔ လိုုပါမယ္





ဒီအဆင့္မွာေတာ့ ခုုန က ေဆးထားတဲ့ အိုုးကိုု ျပန္သံုုးပါမယ္ အိုုးထဲ ကိုု ပထမဆံုုး ခုုန က စစ္ထားတဲ့ ထန္းလ်က္ေတြ ျပန္ထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ခဏ ေပးပူလိုုက္ျပီးေတာ့ ပုုစြန္ေျခာက္ေလးေတြ ထည့္ပါမယ္ ခဏေနရင္ ငပိစိမ္းစား ကိုု ဇြန္း နဲ႔ ကေလာ္ျပီးထည့္ပါ ျပီးရင္ ငပိစိမ္းစား ကိုု ေၾကေအာင္ ေမႊေပးပါ....ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီ ေတြပါ တခါတည္း ထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ ေမႊေနပါ တဆက္တည္း ေမႊေနပါေနာ္ မဟုုတ္ရင္ တူးကုုန္မွာ စိုုးလိုု႔ပါ





ျပီးရင္ေတာ့ တဆက္တည္း လိုုလိုု ငရုုတ္သီးမႈန္႔ နဲ႔ ပုုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ တခါတည္း ထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ ေမႊေပးေနျပီး ခဏေလး ဆူတာနဲ႔ ရပါျပီ ဆူျပီဆိုုတာနဲ႔အိုုးျမန္ျမန္ခ်လိုုက္ပါ





ျပီးရင္ေတာ့ အိုုးထဲက ဟာကိုု ခဏ အေအးခံထားလိုုက္ပါ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ဗူးေလးနဲ႔ ထည့္ျပီး ေရခဲေသတၱာ (သိပ္မသစ္) ထဲမွာ ထားျပီး အၾကာႀကီး မကုုန္မခ်င္း စားလိုု႔ ရပါတယ္ေနာ္ (ေအာ္ ေကာ္ရွင္း ေပးရရင္ ဗူးထဲ က ဟာကိုု စားတိုုင္း ပန္းကန္ေသးေသးေလးနဲ႔ ထည့္စားပါ ဗူးထဲကေန တခါတည္း တိုု႔ မစားပါနဲ႔ ၾကာၾကာထားခ်င္ရင္ေျပာပါတယ္).....ေဘးကေတာ့ တိုု႔စားရမယ့္ သရက္သီးပါ ျမန္မာျပည္မွာ ဆိုုရင္ေတာ့ မခ်စ္စုု အစိမ္းေလးနဲ႔ စားရင္ စပါယ္ရွယ္ ပါပဲ ဒီမွာေတာ့ အဆင္ေျပတဲ့ ရွိတဲ့ အင္ေအာ္ဂန္းနစ္ေတြ နဲ႔ပဲ နွစ္ပါးသြားေနရတာ ၾကာေပါ့....

အိုုဗာေအာ္ မွတ္ခ်က္

ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ လံုုးဝ မသံုုးပါ
လူမ်ိဳးဘာသာမေရြ သံုုးေဆာင္နိုုင္ပါသည္

A Chen
7:32 PM
7th May 2011
Saturday
Home
Bangkok

5 comments:

  1. ၾကည္႔ရင္းနဲ႔သားေရက်တယ္။ နည္းအဆန္းေလးပဲ၊ အဲလိုတစ္ခါမွမစားဖူးဘူး။ ငံပ်ာရည္၊ ငရုပ္သီးနဲ႔ နယ္တာပဲစားဖူးတာ။

    ReplyDelete
  2. အဆန္းေလးပဲ တီခ်မ္း

    ReplyDelete
  3. တီေရ .. အလြယ္ေလးထင္လို႔ မလြယ္ပါလား။
    ဒါမဲ့ စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။

    ReplyDelete
  4. သြားရည္က်လိုက္တာေနာ္

    ReplyDelete
  5. အီဗီ နဲ႔အေနာနိမတ္စ္ ဟုုတ္တယ္ နည္းက အဆန္းေလး

    ဂ်ဴ လြယ္ပါတယ္ ရႈပ္တာ တခုုပဲ

    စုုဘူး တစ္ရႈး ယူေလ

    ReplyDelete