Monday, March 12, 2012

ေညာင္ရြက္မိႈ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ရွမ္းစတိုုင္လ္

တီခ်မ္းတေယာက္ ဟင္းမခ်က္တာၾကာျပီလိုု႔ေျပာေနၾကသူမ်ား ကဲ ခ်က္ပါျပီေနာ္။ ဒီတခါေတာ့ တေန႔က ေစ်းထဲသြားတာ ရွားရွားပါးပါး ေတြ႔တာနဲ႔ ေညာင္ခ်ဥ္ကိုု ရွမ္းတိုု႔ရိုုးရာ ခ်ဥ္ရည္ခ်က္စားမယ္ စိတ္ကူးပါတယ္။ ေျပာရအံုုးမယ္ ဇာတ္လမ္းပ ေညာင္ခ်ဥ္မွတ္လိုု႔ ဝယ္လိုုက္တာ အရြက္က သေျပခ်ဥ္ျဖစ္ေနတယ္ မေျပာခ်င္ဘူး သူတိုု႔က အထုုပ္ကေလးေတြနဲ႔ ထုုပ္ထားတာဆိုုေတာ့ အျပင္ကေန ေသခ်ာမျမင္ရတာလဲပါတယ္။ ကိုုယ္ကလဲ စားခ်င္စိတ္ကပဲ မ်ားေနေတာ့ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ဆိုုျပီးေတာ့ ဝယ္ခ်လာတာ။ အိမ္ေရာက္ေတာ့မွ သေျပခ်ဥ္ျဖစ္ေနတယ္တဲ့ ေမာင္ေျပာတာပဲ ကိုုယ္ကေတာ့ သေျပခ်ဥ္ ဆိုုတာ ျမင္ကိုုမျမင္ဘူးဘူး။ ဝယ္လာေတာ့မွ ပဲ ေအာ္ဒီလိုုပါလားလိုု႔သိရေတာ့တယ္။ ကိစၥမရွိဘူး ခ်က္လိုု႔ စားလိုု႔ျဖစ္ရင္ျပီးတာပဲ ဆိုုျပီး ဆက္ခ်က္တယ္။ ၾကည့္ၾကစိုု႔......





ပထမဆံုုး ပဲပုုပ္ခ်ပ္ေတြကိုု ေရစိမ္ထားတယ္။ ေနာက္ နံရိုုး တအိုုးတည္ထားတယ္။ ပဲပုုပ္ကိုု ေရမစိမ္ခ်င္ရင္လဲ တီ့ လိုုပဲ တခါတည္း အရိုုးျပဳတ္အိုုးထဲ ထည့္ျပီး ငပ်င္းတည္နည္းအတိုုင္းတည္ပလိုုက္ရပါတယ္ေနာ္။ ပြက္လာရင္ ပဲပုုပ္ေတြ သူ႔ဘာသာ ဟင္းရည္ထဲ အရသာေပ်ာ္ဝင္ကုုန္မယ္။ ပြက္လာျပီဆိုုရင္ မီးေအးနဲ႔ တည္ထားပါေနာ္။





ေညာင္ခ်ဥ္ကိုု ေရြးထားရပါမယ္။ ျပီးေတာ့ ေရေဆးျပီးစစ္ထားေပးပါ။ သေျပခ်ဥ္ျဖစ္ပါတယ္။ ေဆာ္ရီး ဘယ္လိုုအရြက္လဲ သိခ်င္ရင္ ပံုုကိုု ရိုုက္ကလစ္နဲ႔အႀကီးခ်ဲ႕ ၾကည့္ေနာ္။





ဒါကေတာ့ ဟင္းရည္ အနွစ္ရေအာင္ ခ်က္ရမယ့္ အဆင့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုု ပံုုပါအတိုုင္းျပင္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကိုု တီကေတာ့ ေရာၾကိတ္လိုုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုုေတာ့ သိပ္လဲမႀကီးတဲ့ ကိုုင္းသီးေလးေတြ ရတာနဲ႔ တျခမ္းပဲ လွီးထားလိုုက္တယ္။ ေနာက္ ပံုုထဲကအတိုုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကိုုဆီသတ္၊ နႏြင္းမႈန္႔ေလးထည့္။





ၾကက္သြန္ေတြ ေမႊးလာျပီဆိုုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ထည့္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုု မေၾကတေၾကအေန ေရာက္တဲ့ အထိ ေမႊေပးေနပါေနာ္။





ရျပီဆိုုရင္ေတာ့ ခုုနက ပဲပုုပ္နဲ႔ နံရိုုးျပဳတ္အိုုးထဲကိုု ဟင္းအနွစ္ေတြ ထည့္လိုုက္ပါ။ ေနာက္ သေျပခ်ဥ္အရြက္ေတြ ထည့္ ျပီးေတာ့ အဖံုုးခဏ အုုပ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ လိုုသေလာက္ထည့္ အရသာျမည္းျပီးရင္ ရပါျပီေနာ္။





တီခ်က္တာ အရသာကေတာ့ အိုုေကေနတာပဲ ျပႆနာက ခုုမွတက္တာ သေျပခ်ဥ္ေတြက ေပ်ာ္ကုုန္တယ္ အဲ့ေတာ့ အရည္ေသာက္က အဖတ္မပါပဲ အေတာ္ကိုုက်ဲက်သြားတာနဲ႔ ေရခဲေသတၱာထဲလွန္ေတာ့ မိႈေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ ေကာက္ထည့္လိုုက္ရတယ္ အဲ့ေတာ့မွပဲ အိုုေကမွာ စိုုေျပသြားတဲ့ အိုုအိရွိ ဝက္နံရိုုး သေျပခ်ဥ္ ပဲပုုပ္ မိႈ ရွမ္းစတိုုင္လ္ အရည္ေသာက္ ရတာေပါ့။





ကဲ ၾကည့္လိုုက္ဦး ေကာင္းလြန္းလိုု႔ ဒီအတိုုင္းခ်ည္းပဲ ထိုုင္ေသာက္ပလိုုက္တယ္ နွစ္ခြက္ဆင့္ျပီးေတာ့ ေအးေရာ။
ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ အဲ့ေန႔ကလဲ ၾကည္လဲ့လဲ့ဦးတိုု႔ေရာက္ေနတာနဲ႔ တုုတ္ထိုုးလုုပ္စားၾကေသးတယ္။ လြယ္ကူစားျမိန္တိုု႔ေရာ အားေပးၾကတာနဲ႔ အခ်ဥ္ရည္လဲ တအိုုးကုုန္တာပဲ။ တုုတ္ထိုုးကေတာ့ လုုပ္နည္းတင္ျပီးသားဆိုုေတာ့ ထပ္မတင္ေတာ့ဘူးေနာ္။ ပံုုေတြေတာ့ ေနာက္ေန႔မွ တင္ေပးမယ္။ အင္တာနက္ကေနွးေနတယ္။

A Chen
8:46PM
Monday
12th Mar 2012
Home
Bangkok

10 comments:

  1. အ၇မ္းေကာင္းမယ့္ပံုဘဲ.တီခ်မ္းblog ကိုဖတ္၇တာစိတ္ခ်မ္းသာတယ္ တီခ်မ္းကိုၾကည့္၇တာလြတ္လပ္ေပါ့ပါးတယ္
    တီခ်မ္းတို့အတဲြ၇ဲ့မ်က္ႏွာေလးေတြက၇ိုးသားျဖဴစင္တယ္

    ReplyDelete
  2. ငွဲငွဲ ဒီလိုုပဲ ျဖစ္ရမယ္ေလ ခြီး.....

    ReplyDelete
  3. ေျမာက္သြားျပီ .. လိုက္ဆြဲ လိုက္ဆြဲ :D

    ReplyDelete
  4. တီခ်မ္း ဘေလာ့ကိုလာဖတ္ၿဖစ္ေနတာ ေတာ့ၾကာပါၿပီ ။ တိတ္တိတ္ေလး ဖတ္ၿပီး ၿပန္သြားေနက်ပါ။ အေပၚက အရြက္က ေတာင္သလဲ၇ြက္ လို ့ေခၚတာ ထင္တာဘဲ ။သေၿပခ်ဥ္ေတာ့ မဟုတ္ ဘူး ။ အခ်ဥ္ ဓါတ္က သေၿပခ်ဥ္ထက္ပို ကဲတယ္ ။

    ReplyDelete
  5. ဟင္းရည္အဆန္းပဲ တီေရ။ အဲဒီ သေၿပခ်ဥ္၊ ေညာင္ခ်ဥ္မရွိရင္ ဘာခ်ဥ္နဲ႔ အစားထုိးလုိ႔ရေသးလဲ။ ဒီမွာ ရမရမေသခ်ာလုိ႔ေလ။

    ReplyDelete
  6. တီခ်မ္း

    အရြက္ကိုယ္တိုင္က ခ်ဥ္ၿပီးသားလား
    ဘာအခ်ဥ္မွ ထည့္စရာမလိုဘူးေပါ့

    Z

    ReplyDelete
  7. အေပၚက အေနာနိမတ္စ္ေျပာတာျဖစ္နိုုင္ပါတယ္ ေတာင္သလဲရြက္ဆိုုတာ တီကေတာ့ ဒီအရြက္ကိုု ေသခ်ာမသိပါ ေမာင္က သေျပခ်ဥ္ေျပာတာ အခ်ဥ္ကေတာ့ ကဲတယ္

    အီဗီ အဲ့အရြက္မရွိလဲ အဲ့ဒီနည္းအတိုုင္း ပိႏၷဲသီး ခ်က္စားလိုု႔ ရတယ္ ငွက္ေျပာဖူးခ်က္စားလိုု႔ရတယ္ မ်ဥ္ခ်ိဳစိုု႔ ခ်က္စားလိုု႔ ရတယ္ေလ လုုပ္ၾကည့္ေနာ္

    ဟုုတ္တယ္ အေနာနိမတ္စ္ေရ အရြက္ကိုုယ္တိုုင္ကခ်ဥ္ျပီးသားပါ ဘာမွ ထပ္ထည့္စရာမလိုု

    ReplyDelete
  8. ေနာက္ဆံုုးမရရင္လဲ တီ့လိုု မိႈထည့္လိုုက္လဲစားလိုု႔ျဖစ္တာပဲ မိႈကေတာ့ အခ်ဥ္မပါဘူးေပါ့ သူ႔ခ်ည္းဆိုုရင္ မန္က်ည္းနွစ္ေလး ထည့္လိုုက္

    ReplyDelete
  9. ေညာင္ခ်ဥ္ဖူး ႀကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  10. က်မတို. လားရွိုးမွာေနတုန္းက ေညာင္ခ်ဥ္ အပင္ အိမ္မွာရွိပါတယ္
    ေညာင္ခ်ဥ္ဖူး ခ်ဥ္ေရ ခ်က္စားတာ ဘယ္လိုေကာင္းမွန္းမသိဘူး
    လားရွိုးက ေျပာင္းလာျပီး မစားရေတာ.ဘူး

    ReplyDelete