Monday, April 9, 2012

ဝက္သားလံုုးေၾကာ္

တေလာက ၾကည္လဲ့လဲ့ဦးလာတံုုးက လုုပ္ေကြ်းသြားတဲ့ ဝက္သားလံုုးေၾကာ္နည္းေလးနဲ႔ ထပ္ေၾကာ္ထားတာပါ။ ဘယ္သူလဲ မသိဘူး တေလာက ဘယ္ပိုုစ့္မွာလဲ မသိဘူး ဝက္သားလံုုးေၾကာ္လုုပ္နည္း တင္ပါအံုုးတီခ်မ္းလိုု႔
ေတာင္းဆိုုထားတာနဲ႔ ခုုေတာ့ ၾကံဳလိုု႔ ပံုုေတြပါ ေသေသခ်ာခ်ာရိုုက္ျပီး တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ေနာ္ .......

နည္းကေတာ့ ၾကည္လဲ့ေပးသြားတဲ့နည္းေလးပါပဲ။ သူ႔နည္းက လြယ္လဲလြယ္တယ္ ေနာက္ မ်ားမ်ားလဲ စားရတယ္ လူမ်ားမ်ားနဲ႔ စုုစားၾကရင္ လုုပ္စားၾကည့္ဖိုု႔ ရွယ္ေပးလိုုက္တယ္။ သူကေတာ့ ေရာင္းတန္း နယ္နည္းေပါ့။ အသားနည္းနည္း အစာမ်ားမ်ား ဆိုုလိုုတာပါ။ ကုုိယ့္ဘာသာစားေတာ့လဲစိတ္ၾကိဳက္ အသားမ်ားမ်ား အစာ နည္းနည္း နဲ႔ နယ္ေပါ့ေနာ္။ ဟုုတ္ပါတယ္ ဝက္သားလံုုးေၾကာ္မွာ အဓိကက အသားကိုုနယ္တာပါပဲ။ ကဲ ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ၾကည္လဲ့ေပးသြားတဲ့နည္းက အသား ၁၀ သားအတြက္ပါ။ အသား ၁၀ သားကိုု နယ္နည္းပါတဲ့ေနာ္။

အသား ၁၀ သား (ဝက္ ၾကိတ္သား)
ဟင္းခ်က္ ေကာ္မႈန္႔ TBS ၃ ဇႊန္း
ပဲမႈန္႔စိမ္း TBS ၃ ဇႊန္း
ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္း ၂ ဥ
ဆား အနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ အနည္းငယ္
သၾကား အနည္းငယ္
တရုုတ္မဆလာ အနည္းငယ္
ငရုုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ စတာေတြနဲ႔ အသားကုုိနယ္ျပီး နွပ္ရပါမယ္တဲ့





တီကေတာ့ အသားဝယ္လာတာ ၄၀၀ ဂရမ္ေလာက္ျဖစ္သြားေတာ့ ၾကည့္က်က္ျပီးေတာ့ပဲ ထည့္လိုုက္တယ္ တီခ်မ္းထံုုးစံအတိုုင္း လက္မွန္းနဲ႔ လက္သရမ္းရေတာ့တာေပါ့ေနာ္ သိုု႔ေသာ္လဲ ေမြးကတည္းက ေတာ္တီးတီးေတာ္ တဲ့ သူမ်ားထံုုးစံ အတိုုင္း အိုုေကမွာ စိုုေျပပါပဲ။ ၾကည့္ပါ ပထမ က ၾကိတ္သား ၄၀၀ ဂရမ္ေပါ့။ ေနာက္ ေကာ္မႈန္႔ ထည့္ ပဲမႈန္႔စိမ္းထည့္၊ ပံုု ၂ နွင့္ ၃ ကိုုၾကည့္ေနာ္။





ၾကက္သြန္နီ ေတာက္ေတာက္စင္းတာထည့္။ ငရုုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ သၾကားထည့္ တရုုတ္မဆလာထည့္......ပံုု ၂ ကိုုေသခ်ာၾကည့္ပါ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ေလး နည္းနည္းထည့္ပါေသးတယ္။ ေအာ္ေနာက္လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္တခုု ေျပာ
ျပရအံုုးမယ္ နယ္ရတာ ေကာင္းေအာင္ တီက နွမ္းဆီနည္းနည္း ထည့္လိုုက္ပါေသးတယ္။ ေရေလးနည္းနည္း
ထည့္လဲ ရပါတယ္။ တီကေတာ့ အေခ်ဆိုုေတာ့ နွမ္းဆီပဲ။ ခုုတေလာ သင့္ရင့္ျပြန္ကေန ကိုုရီးယားဟင္းခ်က္နည္း
ေတြၾကည့္တာမ်ားျပီး ဆက္စမီအိြဳင္း ကိုုဓါတ္က်ေနပါတယ္။ နီနီခင္ေဇာ္ လိုုေပါ့ ပဲဆီ နွမ္းဆီ စက္ဆီပဲေလေနာ္။။။





ျပီးရင္ေတာ့ ေသေသခ်ာခ်ာ နံ႔ေနေအာင္နယ္ပါ။ နွံ႔ျပီဆိုုရင္ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း အလံုုးေလးေတြလံုုးပါ။ အလံုုး လံုုးတဲ့အခါမွာ အေနေတာ္ျဖစ္ဖိုု႔သိပ္အေရးႀကီးတာ သတိျပဳပါ။ မျဖစ္ရင္ ဘာျဖစ္မလဲဆိုုေတာ့ ေျပာျပမယ္။ အလံုုးႀကီးလြန္းရင္ အထဲက မက်က္ပဲေနပါမယ္။ အလံုုးေသလြန္းရင္ ျမန္ျမန္တူးလြယ္ပါမယ္။ အျပားေလးေတြ လုုပ္မလားလိုု႔ေတြးမိေသးတယ္ အျပားေလးေတြလုုပ္ရင္ ဝက္သားလံုုးေၾကာ္ဘယ္ျဖစ္ေတာ့မလဲေနာ္ ဝက္သား
ျပားေၾကာ္ျဖစ္သြားမွာေပါ့ေနာ္..... အဲ့ေတာ့ နာမည္အပ်က္မခံနိုုင္ပါဘူး ဝက္သားလံုုးေၾကာ္ျဖစ္ေအာင္ ၾကိဳးစားလံုုး ပါ။ မရရေအာင္လံုုးပါ တီခ်မ္း ကိုုနာမည္မဖ်က္ပါနဲ႔။





ျပီးရင္ ဆီပူေအာင္အရင္တည္ပါ။ ဆီပူျပီဆိုုရင္ေတာ့ မီးအလည္အလတ္ေလာက္နဲ႔ ဝက္သားလံုုးေလးေတြ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အလံုုးေတြကုုိ အက်က္ညီေအာင္ တူေလးနဲ႔အထက္ေအာက္လွန္ေပးဖိုု႔ မေမ့ပါနဲ႔ေနာ္။





ျပီးရင္ေတာ့ ဆီစစ္ ဇကာ နဲ႔ ေၾကာ္ျပီးသားေလးေတြကိုု စစ္ထားပါ။ ေနာက္ေတာ့မွ စားမယ့္ ပန္းကန္ထဲ တစ္ရႈး တထပ္ခံျပီးေတာ့ ဝက္သားလံုုးေလးေတြ ထည့္ျပီးရင္ တည္ခင္းလိုု႔ရပါျပီ။ ပံုုကိုုၾကည့္ လွတယ္ မွလား ပုုလဲလံုုးညီ ၾကိဳးနဲ႔သီ ဆိုုတာ ကဗ်ာထဲမွာတင္ရွိတာ မဟုုတ္ဘူး တီခ်မ္း ဝက္သားလံုုးမွာလဲ ရွိတယ္ကြ။ (ဒီတခါ နယ္တာ ဆရာမ မပါေတာ့ ပဲမႈန္႔ နည္းနည္းမ်ားသြားတယ္ အခြံေတြ နည္းနည္းမာ ကုုန္တယ္။ ျပီးေတာ့ လွ်ာရွည္ျပီး ေရမထည့္ပဲ ေခ်ျပီး နွမ္းဆီထည့္လိုုက္တာလဲပါမယ္။ အိုုကိစၥ မရွိပါဘူး အရသာရွိဖုုိ႔က အဓိက သူမ်ား ေတြေတာင္ မမာမာေအာင္ ေရသန္႔ဗူးထည့္ေၾကာ္ေနၾကတာပဲေနာ္ ကိုုယ္က ပဲမႈန္႔ နဲ႔မာ တာ မာပေစ မာမာက ေတာ့ မာမာပဲ လိုု႔ မာေရေၾကာေရ ေျပာပလိုုက္မယ္ ဟြင္းဟြင္း)





ေနာက္ အခ်ဥ္စပ္စရာ ခ်ီးပမ္းခ်ဥ္ မရွိတာေကာ ပ်င္းတာေကာ နဲ႔ ေပါင္းစပ္ အေၾကာင္းျပျပီး သကာလ အလြယ္ ရွိတဲ့ ဆူကီ့ အခ်ဥ္နဲ႔ပဲ တိုု႔စားပလိုုက္တာပါပဲ။ ကဲ လြယ္လဲလြယ္ ေကာင္းလဲေကာင္းတဲ့ ဝက္သားလံုုးေၾကာ္....... တီခ်မ္း ကိုုယ္တိုုင္ေဖာ္စပ္၍ ယိုုးဒယားျပည္တြင္ ေခတၱ ထုုတ္လုုပ္သည္။ လူမ်ိဳးဘာသာမေရြ မသံုုးေဆာင္နိုုင္ပါ။

A Chen
9:09 Am
Monday
9th Apr 2012
Home
Bangkok

7 comments:

  1. ဘာလုိ႔ပဲမွဳန္႔ထည္႔ရတလဲတီ

    ReplyDelete
  2. ဟင္းခ်က္တာေတြလဲ ႀကိဳက္....

    စကားေျပာဟန္လဲ ႀကိဳက္...

    စာေရးဟန္လဲ ႀကိဳက္...

    Z

    ReplyDelete
  3. ဟုတ္တယ္ ။အေပၚက Evy ေမးသလိုဘဲ၊ ၀က္သားလံုးေၾကာ္ထဲကို ပဲမႈန္.ဘာလို.ထည္.တာလဲဟင္။ “
    အျမဲတမ္းေတာ. ေကာ္မႈန္.ထည္.တာ၊ပဲငံျပာရည္ထည္.တာ၊ ၾကက္သြန္နီထည္တာေတြသိတယ္ေလ။
    ပဲမႈန္.ထည္.တာေတာ.မသိလို.။

    ReplyDelete
  4. ပထမဆုံးအၾကိမ္ေရာက္တာ။ စာေရးတာပံုေလးက ဖတ္ရတာ စိတ္ခ်မ္းသာတယ္။ ဝက္သားလုံးကေတာ့ အားတိုင္းေၾကာ္ေနက်။ ပဲမႈန္႕ေတာ့မထည့္မိဘူး။ ႏြားႏို႕ထည့္တယ္။ ဒီတစ္ေခါက္ ေၾကာ္ၾကည့္ဦးမယ္။

    ReplyDelete
  5. ေမြးကတည္းက ေတာ္တီးတီးေတာ္ တဲ. တီခ်မ္းအစားေျဖရရင္ေတာ.
    ပဲမွုန္.ေတြက တခ်ိဳ.အေျကာ္ေျကာ္ရင္ ထည္.တယ္ေလ
    ဘူးသီးေျကာ္ ျကက္သြန္ေျကာ္ အစရွိသျဖင္.ေပါ.
    အေျကာ္မွုန္.အျပင္ ပဲမွုန္.ထည္.ေတာ.ပိုေကာင္းတယ္ဆိုလား
    ပံု
    ေမြးကတည္းက ေတာ္တီးတီးေတာ္ သူတစ္ဦး

    ReplyDelete
  6. အီဗီေရ ၾကည္လဲ့က ေျပာေတာ့ေျပာတယ္ ပဲမႈန္႔ ဘာ့ေၾကာင့္ထည့္ရတာလဲဆိုုတာ တီမမွတ္မိေတာ့ဘူး ေအာက္က အေနာနိမတ္စ္ေျဖတာပဲ ၾကည့္လိုုက္ေတာ့ အမွန္ကေတာ့ တီထင္တယ္ ေရာင္းတန္းဆိုုေတာ့ ဝက္သားနည္းနည္းကိုု အလံုုးမ်ားမ်ား ထြက္ေအာင္လုုပ္တာေပါ့ ၾကက္သြန္ထည့္တာလဲဒီသေဘာပဲျဖစ္မယ္ အဲ့တာမွ အသားနည္းနည္း ကိုု ပြဲမ်ားမ်ား ထြက္မယ္ အမွန္ကေတာ့ ပဲမႈန္႔ ထည့္တာ သိပ္မေကာင္းဘူး သူက အသားကိုု နည္းနည္းမာေစတယ္ အဲ့တာေၾကာင့္တီကေတာ့ ေနာက္တေခါက္ဆိုုရင္ ေကာ္မႈန္႔နဲ႔ပဲ လုုပ္မယ္ စိတ္ကူးတယ္

    ဇက္နဲ႔ ျမတ္ၾကည္ေရ ၾကိဳက္တယ္ဆိုုလိုု႔ေက်းဇူးပါ

    ReplyDelete
  7. တီ ကုိနာမည္ ဖ်က္လုိက္တယ္။ လံုးရမွာပ်င္းလုိ႔ အျပားႀကီးေတြပဲ ေက်ာ္လုိက္တယ္။ ေကာင္းတာပါပဲ

    ReplyDelete