သိတယ္ စားခ်င္စရာေလး တီခ်မ္းခ်က္ထားတာ ေတာ္လိုုက္တာကြယ္ လိုု႔ေတြးေနၾကျပီမွလား ဒီလိုု စားခ်င္စရာ အရသာေကာင္းေကာင္းေလးရေအာင္ ဘယ္လိုုမ်ား ေတာ္တီးတီးေတာ္ လက္စြမ္းျပလိုုက္လဲ သိရေအာင္ ဆက္ဘတ္ၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ခုုတေလာေတာ့ လုုပ္စားတာေတြ မ်ားေနလိုု႔ ဘယ္ကေန စတင္ရမွန္းေတာင္ မသိဘူး။ တီခ်မ္းတေယာက္လဲ
ေရးရင္းေရးရင္းနဲ႔ ပရိတ္သတ္လက္ခံမႈ အရ ဟင္းခ်က္ဘေလာခ္ျဖစ္မွန္းမသိျဖစ္လာျပီ။ ခုုတေလာ အိမ္မွာ
ခ်က္တာမ်ားလြန္းေတာ့ လူေတြလဲ မနာလိုုျဖစ္ေနၾကျပီ။ ဒီအပတ္ အိမ္မွာ လူေတာ္ေတာ္စံုုၾကတယ္။ ညီဝမ္းကြဲတေယာက္ေရာက္ေနသလိုု ေအာ္ဇီက သူငယ္ခ်င္းတေယာက္လဲ ေရာက္ေန ေနာက္ေမြးစားသားကလဲ
ဗီဇာ ကိစၥ ျပည္ေတာ္ခဏျပန္မယ္ဆိုုေတာ့ ကဲ အဲ့တာဆိုု မာလာေဟာ့ေပါ့ လုုပ္ေကြ်းမယ္ဆိုုျပီးေတာ့ ဘာရွိသလဲ ၾကည့္ေတာ့ ဘာမွ မရွိဘူး အဲ့တာနဲ႔ လြယ္လြယ္ကူကူ ေၾကးအိုုးပဲ လုုပ္ေကြ်းမယ္ ဆိုုျပီးေတာ့ လြယ္ကူစားျမိန္ကိုု ဖုုန္းဆက္ သူရံုုးက အျပန္ မုုန္ညွင္းရြက္ဘာညာဝယ္၊ အသားဝယ္လာ ဆိုုျပီးေတာ့ ေၾကးအိုုးပဲ လုုပ္ျဖစ္ၾကတယ္။ လုုပ္မယ္ဆိုုေတာ့လဲ တခါမွ မလုုပ္ဘူးဘူး အဲ့ေတာ့ ေအေအဘီ ကေန ေမးလိုုက္ေတာ့ တေယာက္က လင့္ခ္ေပး တယ္ ျမဴးရဲ႕ဘေလာခ္လင့္ပါ။ ေနာက္ ကိုုယ့္ဘာသာ ထပ္ရွာလိုုက္ေတာ့ စုုဘူးအိမ္ ကိုုထပ္ေတြ႔တယ္။ ဒီလိုုပဲ လိုုက္ဘတ္ လိုုက္ၾကည့္ေတာ့လဲ ခ်က္တတ္သြားတာပါပဲ။ ေမြးကတည္းက ေတာ္တာဆိုုေတာ့ ညွင္းညွင္းညွင္း....
ကဲ ျပင္ဆင္တာ အရင္ စပါမယ္ေနာ္။ ေၾကးအိုုးကလဲ ကယိကထေတာ့မ်ားတယ္။ မြစိေလးေတြ လုုပ္ရတာမ်ားလိုု႔
အသားကိုု အရင္ျပင္ပါမယ္။ ၾကိတ္သားကိုု လိုုသေလာက္ ဝယ္ပါ။ အဆီပါတာေလးေရြးဝယ္ပါေနာ္။ အဲ့တာမွ စား
ေကာင္းတာ။ တီတိုု႔ကေတာ့ ၂ ကီလိုုထင္တယ္ လြယ္ကူစားျမိန္ဝယ္လာတာ။ အသားေတြကိုု နယ္မယ့္ဇလံုုထဲ
ထည့္ ေကာ္မႈန္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ နွမ္းဆီ နည္းနည္းထည့္ျပီးေတာ့ နွံ႔ေအာင္နယ္ေပး ပါတယ္။ ျပီးရင္ပံုုအတိုုင္း နွပ္ထားလိုုက္ပါေနာ္။
အသည္းေလးေတြကိုုလဲ ပါးပါးေလးလွီးျပီးေတာ့ ေကာ္မႈန္႔၊ ခရုုဆီနည္းနည္း ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ တိုု႔နဲ႔ နယ္ျပီး နွပ္ထားေပးပါ။
ဟင္းရည္တအိုုးကိုု အရိုုးေတြနဲ႔ တည္ထားပါ။ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ တိုု႔ ခေနာ္ ဝက္ခဲ တိုု႔နဲ႔ ညေနကတည္းက ၾကိဳတည္ ထားပါတယ္။ ဟင္းရည္ကိုု ဆူတာနဲ႔ မီးေအးျပီး တီခ်မ္း မဟာဟင္းရည္ၾကည္ေအာင္တည္နည္းအတိုုင္း ေျဖးေျဖး ခ်င္းတည္ထားပါတယ္။ ေနာက္ အူခ်ိဳေတြကိုုေတာ့ သပ္သပ္မလုုပ္ခ်င္တာနဲ႔ ဟင္းရည္အိုုးထဲ ပစ္ထည့္ထားလိုုက္ ပါတယ္။ သူက နည္းနည္းၾကာၾကာေလး ျပဳတ္ရေတာ့ ပစ္သာထားလိုုက္ ဘာမွမျဖစ္ဘူး။
ျပီးေတာ့ မွ က်က္ျပီဆိုုေတာ့ ဆယ္ထားလိုုက္မယ္။ ေအာက္က ဝက္သားလံုုး 7-11 က အဆင္သင့္စားဝက္သားလံုုး ပါပဲ။ သူ႔ကိုုေတာ့ ခ်က္တဲ့အခါမွာ ထည့္ျပဳတ္ဖိုု႔ ဒီအတိုုင္းပဲထားထားပါမယ္။ ဟင္းရည္ထဲထည့္ျပဳတ္ထားရင္ ပြ သြားတတ္လိုု႔ပါ။
ၾကာဇံ ကုုိေရစိမ္ျပီး စစ္ထားေပးပါ။ ဆန္ၾကာဇံ ကိုုေရြးဝယ္ပါေနာ္။ ငံုုးဥ ကိုုလဲ ျပဳတ္ျပီး ခြာထားပါ။
ငရုုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုု ဘလန္ဒါနဲ႔ၾကိတ္ျပီးေတာ့ ရွာလကာရည္ နဲ႔ သၾကားပါေလရံုုေလးထည့္ျပီး ေဖ်ာ္ ထားပါတယ္။ ေနာက္ေတာ့မွ ခ်ီလီေဆာ့ထ္ နဲ႔ ေရာလိုုက္ေတာ့ အလြယ္ အခ်ဥ္ရည္ရတာေပါ့။
ေၾကးအိုုးဆိုုရင္ မပါမျဖစ္က က်ဴခ်ိဳင္ပါ။ ၃ စင္တီေလာက္ေလးေတြလွီးထားပါ။ မုုန္ညွင္းကိုုလဲ သင္ျပီး ေရေဆးစစ္ထားပါမယ္။
ျပဳတ္ပါေတာ့မယ္။ အိုုးအလြတ္ထဲကိုု ခုုနက ဝက္ျပဳတ္ရည္ ၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ပါ။ ေနာက္ ဝက္သားလံုုးေလးေတြပစ္ထည့္ ခဏ ဆူေအာင္တည္ေပးပါမယ္။ ခုုနက နယ္ျပီးနွပ္ထားတဲ့ အသားေတြကိုု ဇႊန္းနဲ႔ ေကာ္ေကာ္ျပီး လံုုးထည့္ပါ။
အရည္ဆူလာရင္ အရြက္ထည့္၊ ငံုုးဥ ထည့္ ေနာက္ ခဏထပ္ေပးဆူ ျပီးေတာ့ ၾကာဇံထည့္ပါမယ္။ ၾကာဇံက ပရီအၾကိဳ စိမ္ျပီး ျဖစ္တဲ့ အတြက္ ၾကာၾကာျပဳတ္စရာမလိုုပါဘူး။ ၾကာၾကာျပဳတ္ရင္ ၾကာၾကာမစံရဘဲျမန္ျမန္ ျပဲပါမယ္။ ၾကာဇံထည့္ျပီးတာနဲ႔ အသည္းထည့္၊ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ တခ်က္နွစ္ခ်က္ေလာက္ေမႊေပးလိုုက္ရင္ ရပါျပီ။ အသည္းကိုု ေနာက္ဆံုုးမွ ထည့္တာ သူက ျမန္ျမန္က်က္လြယ္လိုု႔
ရယ္ ၾကာၾကာျပဳတ္ရင္ မာျပီးစားမေကာင္းလိုု႔ရယ္ပါ။ အသည္း ကိုု အဲ့လိုုေလး ထည့္ေမႊလိုုက္မွ အရည္ေလးက နည္းနည္း ေနာက္ေတာက္ေတာက္ျဖစ္ျပီး ဆိုုင္လိုု ထြက္လာပါတယ္။ ခုုနကတည္းက အိုုးထဲမွာ ၾကိဳျပဳတ္ထားတဲ့ အူခ်ိဳကိုုေတာ့ ေသးေသးေလးေတြညွပ္ထည့္လိုုက္ပါတယ္။
ဆီခ်က္ အတြက္ဆိုုရင္ေတာ့ ခုုနက ျပဳတ္ထားတာေတြအကုုန္ကိုု ဇကာနဲ႔ ဆစ္ထုုတ္လိုုက္ပါ။ ေနာက္ နယ္မယ့္ ဇလံုုထဲထည့္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ထည့္။ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းထပ္ထည့္ နွမ္းဆီ နည္းနည္းေလးထည့္ ျပီးရင္ နယ္လိုုက္လိုုက္ရင္ အရသာရွိတဲ့ ေၾကးအိုုးဆီခ်က္တပြဲရတာေပါ့ေနာ္။ ခုုနက ဆစ္ထုုတ္လိုုက္တဲ့ အရည္ကိုု က်ဴခ်ိဳင္ထည့္လိုုက္ရင္ ဟင္းရည္ရပါျပီ။ ခ်ိဳေပါ့ ျမည္းျပီး လုုိတာထပ္ထည့္ပါ။ အခ်ဥ္ေလးနဲ႔ တြဲဘက္စားလိုုက္ရင္ ရွယ္ တီစီေကအိုု ေပါ့ေနာ္။
အသားလံုုးေလးေတြက နည္းနည္းႀကီးသြားတယ္ လြယ္ကူစားျမိန္လက္ခ်က္ပဲ။
ဒါေလးေတြကေတာ့ အရည္ေသာက္နဲ႔ ဆီခ်က္ ယွဥ္ျပထားတာပါ။ အရည္ေသာက္ဆိုုလဲ နွမ္းဆီနည္းနည္းေလး ထည့္လိုုက္ပါအံုုးေနာ္ အဲ့တာမွ ဆိုုင္ကလိုု ေၾကးအိုုး အရသာေကာ အနံ႔ေကာ ရပါမယ္။ လုုပ္ရတာလဲ လြယ္ စားလိုု႔လဲေကာင္း ဆိုုင္က လုုိ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြမ်ားျပီး ခြ်ဲပစ္မေနတဲ့ စားျပီးရင္ ေရမငတ္တဲ့ TCKO ေလးပါေနာ္။
ေရလည္ေကာင္း အရမ္းေကာင္း ဂြတ္ရွယ္ေကာင္း ေကာင္းလြန္းလိုု႔ ေမြးစားသားက ေတာင္ နွစ္ပြဲတြယ္ပါတဲ့ တီခ်မ္းေၾကးအိုုးပါေနာ္။
ေဘာ္နပ္စ္
ေနာက္ေန႔က် ပရိတ္သတ္တေယာက္ေတာင္းဆိုုထားတဲ့ ဟာတခုု တင္ေပးမယ္။ မွန္ေအာင္ေျဖ (၂) မွတ္။
A Chen
2:03 AM
Thursday
12th Apr 2012
Home
Bangkok
Tuesday, April 10, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ေတာ္တီးတီးေတာ္တဲ. ၾကီးေတာ္ခ်မ္း
ReplyDeleteပဲျပားေကာ ?
ပဲျပားကိုု တမင္မၾကိဳက္လိုု႔မထည့္တာပါကြယ္
ReplyDeleteပဲျပားပါမွ ေၾကးအိုုးျဖစ္မယ္ ဘယ္သူေျပာလဲ ငါးဖယ္လံုုးလဲမပါဘူးေလ
ေက်ာက္ကပ္လဲမပါဘူးေလ ေနာ္
စားခ်င္ထွာ...
ReplyDeleteအလုပ္ရႈပ္လိုက္တာ.. စားေတာ့စားခ်င္သား :P
ReplyDeleteရွဲ႕ရွဲ႕ :)
ReplyDeleteအိုး။ သြားမုန္းတယ္။ ရွင့္ကိုမုန္းတယ္ ေဒၚတီခ်မ္း။ က်မကိုက်ေတာ့ လုပ္မေကြ်းဘူး။
ReplyDeleteကိုမင္းမင္း၊ ရွင့္ကိုလည္းမုန္းတယ္။ သြား။
ေအးစႏၵာေရ ျမတ္ၾကည္ ေက်းဇူးပါ
ReplyDeleteနနခ ေပၚမလာတာအေတာ္ၾကာပါေပါ့လား အလုုပ္မရႈပ္ပါဘူးေအ့ လြယ္ပါတယ္ ျပင္ထားျပီး အကုုန္ထည့္ျပဳတ္ရံုုပဲ
မမိမိယာ လာရင္ လုုပ္ေကြ်းမယ္ေလ နင္မွမလာတာ
ေတာ္ၿပီးရင္းကိုေတာ္ေနတာပဲ။ ရွင္႔ဘေလာ႔ကိုေရာက္ရင္ ဗိုက္ဆာလုိ႔တဲ႔ သူငယ္ခ်င္းကကြန္ပလိန္းတက္သြားတယ္။
ReplyDeleteဘန္ေကာက္ေရာက္ရင္ Tchan အိမ္ကိုအလည္လာခ်င္တယ္......... :P
ReplyDeleteအိမ္အလည္လာမယ္ဆုိတာနဲ႔ စကားေမးေတာင္ မရေတာ့ဘူး တီခ်မ္း ... ဝမ္းနည္းတယ္ တကယ္ပဲ .. း(
ReplyDeleteေဟာ္ေတာ့ ရွင္က နာမည္ေတာင္ မေဖာ္ျပရဲဘဲနဲ႔မ်ား အိမ္လည္လာအံုုးမယ္ တကယ္ပဲ
ReplyDeleteဘန္ေကာက္မွာေနတာဆိုုရင္ေတာ့ လာသာလာပါ တခုုခုုေတာ့ စားရေစရမယ္ ကဲ ေက်နပ္ပလား လာရင္လဲျမန္ျမန္လာေနာ္ က်ဳပ္က ေမကုုန္ရင္ ျပန္ျပီ
တလက္စတည္း အီဗီေရ က်ဳပ္က အစက အစားအေသာက္ဘေလာခ္ မဟုုတ္ပါဘူးကြယ္ လုုပ္ရင္း ျဖစ္သြားတာပါ သူငယ္ခ်င္းကိုု ေျပာလိုုက္ပါ လာလည္တာေက်းဇူးပါလိုု႔ေနာ္
တီခ်မ္း ခ်က္သြားတာ လြယ္သားပဲ..
ReplyDeleteတီခ်မ္းသာ ခ်က္လိုုက္ရင္ ဘာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ လြယ္သြားတာခ်ည္းပဲေလ
ReplyDeleteဟုတ္ပါ့ေအ.....
ReplyDeleteတီခ်မ္း..က်ဴခိ်ဳင္ဆိုတာ ဘာလဲဟင္......လုပ္စားခ်င္လို႔ေျပာျပပါေနာ္..
ReplyDeleteက်ဴခ်ိဳင္ဆိုုတာ ၾကက္သြန္မိတ္လိုုပဲ အႏြယ္ဝင္တူတယ္ သူက အျပား
ReplyDeleteမန္ဒရင္းက က်ဴ (၉ ) ခ်ိဳက္ ေခၚတယ္ ဖူ႔က်န္႔ က က်ဴးခ်ိဳင္ ေခၚတယ္
သံေစ်းမွာ ရွိတတ္တယ္ က်ဴးခ်ိဳင္လိုု႔ ေမးရင္ သိၾကပါတယ္
စူပါမားကက္ေတြမွာ ဝယ္မယ္ဆိုုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔တူတဲ့ အရြက္ျပားျပားေတြ ရွာဝယ္ပါ
Thank you Tchan. <3
ReplyDelete