Friday, December 11, 2009

အရႉပ္အရွင္း တရုတ္ဟင္း

ကဲပရိတ္သတ္တို႔ေရ ခုတေလာ လူအျမင္ကပ္ေအာင္ပဲလုပ္ေနတာမ်ားလာလို႔ လူခ်စ္လူခင္ေပါေအာင္ နန္းမေတာ္ မိမိခ်မ္းအစား ေျမနီကုန္း ဦးေျပာင္ မယားပါ တူမ၏ ခမည္းခမက္အမ်ိဳး
ပန္းတေနာ္ ဦးမဲ ဟိုဘက္ဒီဘက္အတင္းစပ္ေတာ္ေသာ တူမ မူလလက္ေဟာင္း ပုသိမ္ ေဒၚခ်မ္း
ကိုျပန္ေခၚလိုက္ရပါတယ္ေနာ္။

အမွန္ကေတာ့ ဘာမွမဟုတ္ဘူး ေမာင္ျပန္ေရာက္လာလို႔ (စကားမစပ္ နည္းနည္းၾကြားပါမယ္ ေမာင္ျပန္လာပါျပီ လြမ္းလြန္လြန္းလို႔ မေန႔က ခ်က္ခ်င္းေလယာဥ္လက္မွတ္ဝယ္ျပီး လာခိုင္းလိုက္ပါတယ္ တေန႔က ညေနလက္မွတ္ျဖတ္ျပီးသကာလ ဒီေဖာင္ ကိုမေန႔ကမနက္မွ ေအးဂ်င့္ကသြားယူ ျပီးေန႔လည္ ပီဂ်ီ ဘန္ေကာက္အဲေဝးနဲ႔ တခါတည္းၾကြခ်ီလာခိုင္းလိုက္ေတာ့ ညေနဆို ေမာင့္မ်က္နွာေတြ႔ရတာေပါ့ေနာ့ (ေတာ္ေသးတယ္ ၾကိဳတင္ျပီး ဗီဇာ ယူခိုင္းထားလို႔ ခုကသံရံုးက အလကားေပးေနတာေလ အဲ့ေတာ့ ယူထားလို႔ လာခ်င္ရင္ ထ လာလို႔ရေအာင္လို႔ တေလာကတည္းက ဒီအေရးေတြ ဥာဏ္ႀကီးရွင္ မိမိခ်မ္းၾကိဳျမင္ျပီး ယူခိုင္းထားတာပါ)

အဲ့ေတာ့ ထမင္းခ်က္တာက ေမာင့္ကိုၾကိဳဆိုတာလားဆိုေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး ငွဲငွဲ ေမာင္ ေရာက္လာေတာ့ ေဆးမယ့္ေၾကာမယ့္ သိမ္းမယ့္ရွင္းမယ့္ လူရွိျပီေလ ညွင္းညွင္းညွင္း (ဒီမနက္ေတာင္ အိမ္ရွင္း အိပ္ရာခင္းလဲ ေစာင္လွမ္း ခိုင္းလိုက္ေသးတယ္ ကပ္ၾကြား)

အဲ့တာေၾကာင့္မဝင္တာၾကာျပီျဖစ္တဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ေလးကိုတခ်က္ မ်က္နွာေလးငွဲ႕ျပီး မ်က္လံုးေလး လွန္ကာ ဆံပင္ေလးခါလ်က္ ခ်စ္စဖြယ္မ်က္နွာေပးေလးနဲ႔ (လွလွေလး) လွည့္ၾကည့္ျဖစ္ပါတယ္)

အင္းတခါလာလည္းဆီျပန္ တခါလာလည္း ဆီျပန္ဆိုေတာ့ ပရိတ္သတ္ေတြပ်င္းေနမွာစိုးတာနဲ႔ ဒီတခါေတာ့ မူလလက္ေဟာင္းေဒၚခ်မ္း ရဲ႕ လင္ညီအမ လီေရွာင္ခ်မ္း ကိုေခၚျပီး တရုတ္လိုခ်က္ခိုင္းပါတယ္ အဲ့ေတာ့ ဘာခ်က္ရမလဲလို႔ေတြးတဲ့အခါမွာ လီေရွာင္ခ်မ္းစဥ္းစားမိတာက ငါးေပါင္းပါပဲ ခ်က္ရလြယ္ စားလို႔ေကာင္းဆိုတဲ့ ေဒၚခ်မ္းမူနဲ႔လဲညီရမယ္ေပါ့ေနာ္ အဲ့လိုနဲ႔......................
(အမွန္ကေတာ့ ခ်က္မယ္စဥ္းစားျပီးမွေသခ်ာ သြားဝယ္တာမဟုတ္ပါဘူး ညေနက ရံုးကေန ညေနစာ ခဏလစ္ျပီးေကာ္ဖီနဲ႔ မုန္႔သြားစားတံုးက TOPS ကုန္တိုက္မွာ ငါးေတြ႔လို႔စိတ္ကူးရတာပါ။ ငါးေပါင္းမယ္ဆိုရင္ တရုတ္ေရွးေဟာင္းနန္းတြင္ ခ်န္ဂင္ အဲေလ ေရာကုန္ျပီ ငါးေပါင္းနည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးရွိပါတယ္။ ငါးၾကင္းမီးစတူးေပါင္း။ ငါးၾကင္းဗိုက္သား ဆားငံသီးေပါင္း ကတ္ကတစ္ သံပရာေပါင္း ကတ္တတစ္ ဂ်င္းေမႊးေပါင္း စသျဖင့္ေပါ့ေလ
လီေရွာင္ခ်မ္းကေတာ့ ဒီေန႔အတြက္ ကတ္ကတစ္ ေကာင္းေကာင္းေလး အေကာင္အေနေတာ္ေတြ႔တာနဲ႔ ကတ္ကတစ္ ဂ်င္းေမႊးေပါင္းေလးကိုသတိရမိတာပါ ကဲစလိုက္ၾကစို႔ေနာ္

ပထမဦးဆံုး ငါးကိုေဆးေၾကာအူထုတ္ရပါမယ္ (မေျပာေတာ့ဘူးေနာ္ ေမာင္လုပ္တာလို႔ ခိုင္းတတ္တဲ့လူက ပိုေတာ္တာမွလား ဟီး) အံမယ္ ခ်က္တာကေတာ့ လီေရွာင္ခ်မ္း ကိုယ္တိုင္ခ်က္တာပါ အဲ့တာက်ေတာ့ ပညာလိုသြားျပီေလေနာ့္ ငွဲငွဲ ပထမ ပံုကိုၾကည့္ပါ အူထုတ္ေဆးေၾကာျပီးေတာ့ ဆားနည္းနည္းနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္ ျပီးေတာ့ ခရုဆီေလးနဲ႔ ေက်ာေရာရင္ေကာ ငါးကိုပယ္ပယ္နယ္နယ္ နယ္ပါတယ္

ဒုတိယပံုကေတာ့ ငါးဗိုက္ထဲကို မနံေအာင္ထည့္မယ့္ အစာပလာေတြပါ ဘာေတြပါလဲဆိုရင္ နာရီလက္တံလွည့္တဲ့အတိုင္း ဘိုလိုေျပာရင္ေတာ့ clockwise ေပါေနာ့္
၁) ဂ်င္း (ပန္းကန္ေထာင့္မွာ ျပားျပားလွီးထားပါတယ္)
၂)နံနံျမစ္ (နံနံပင္ကိုအျမစ္ျဖတ္ယူလိုက္တာပါ)
၃) ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥလိုက္ကို ဓါးျပားရိုက္ပါ
၄) ၾကက္သြန္နီ ၈စိတ္လွီးပါ
၅) ကေတာ့ ဂ်င္းနဲ႔မတည့္တဲ့ မတည့္အတူေန လင္မယား အဲေလ မိတ္သလင္ျဖစ္ပါတယ္




ဒီပံုေလးကေတာ့ ေပါင္းဖို႔အသင့္ျပင္ေနတာပါ ဘာေပါင္းမွာလဲသိတယ္ေနာ္ (လင္မယားေတာ့မဟုတ္) ငါးပါ

ဦးစြာပထမ လုပ္ဖြယ္ရာကေတာ့ ခြဲထားတဲ့ ဗိုက္ထဲကို မိတ္သလင္ေတြ သြတ္ထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေတြကိုေဘးကေန ပံုပါမယ္ နံနံျမစ္ေတြကို ပံုပါမယ္ ငါးေပၚကေန ဂ်င္းျပားေလးေတြကို စီလိုက္ပါ

ျပီးရင္ေတာ့ ေနာက္တပံုထဲကအတိုင္း ခရုဆီ နည္းနည္းကို ငါးေပၚထပ္ စမ္းေပးရပါမယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းေလးျဖဴးလိုက္ပါ နယ္တံုးကထည့္မနယ္ဘူးေလေနာ္ အဲ့ေတာ့ ျဖဴးလိုက္ပါ (ေဒၚရီတာ ျပန္သြားခ်င္ေနတဲ့ျမိဳ႕ေပါ့ ဤကား စကားခ်ပ္-စာေရးသူ)



ျပီးရင္ေတာ့ ေအာက္ပါအရည္အခ်င္းနဲ႔ျပည့္စံုတဲ့ ေကာင္ေလး အဲေလ......ဘာေတြေရးေနမိပါလိမ့္
ေအာက္ေဖာ္ျပပါပံုအတိုင္း ေရနည္းနည္းထည့္ထားတဲ့ အိုး (ေပါင္းအိုးမရွိလို႔ ရွိတာနဲ႔ၾကံဖန္ျပီး လုပ္ထားတာ)ထဲကို ေအာက္က ပန္းကန္ခံျပီး ထည့္ပါ ေနာက္ အိုးအဖံုးကို ဖံုးျပီးေတာ့ ၁၅ မိနစ္ တိတိ (လံုးဝ မပိုရဘူးေနာ္ sweetpeonyသတိ ၾကာၾကာေပါင္းရင္ ငါးက လံုးဝ မာျပီး စားမေကာင္းပါဘူး ၾကက္ဥ ထက္ပိုဆိုးပါမယ္ေနာ္)
ေပါင္းလိုက္ရင္ အနံအရသာနဲ႔ျပည့္စံုတဲ့ ငါးေပါင္တခြက္ရပါျပီ

(မွတ္ခ်က္ ကတ္ကတစ္ ကို အီးလို sea bass လို႔ေခၚပါတယ္ဒီမွာ ဝယ္ေတာ့ super market က giant sea bass လို႔ေရးထားပါတယ္ အျ့ေလာက္လဲမႀကီးပါဘူး စကားမစပ္ အဲ့ဒီ ဂ်ိဳင္းယင့္ ဆိုတဲ့စကားလံုးကိုေတြ႔ေတာ့ ေမာင္ဆုရွင္ရဲ႕ “ပင္လယ္ျပာနဲ႔ တံငါအို” ကိုသတိရတယ္ အမွန္ကေတာ့ ဘာမွမဆိုင္ပါဘူး ကိုယ္လဲစာဖတ္ပါတယ္ဆိုတာ မသိမသာၾကြားတာေပါ့ေနာ့ ျမန္မာျပည္မွာတံုးကေတာ့ ေစ်းကဝယ္ရင္ တီက ၁၅ က်ပ္သားအေကာင္ေရြးဝယ္ပါတယ္ အိုးနဲ႔အေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ပါ မရရင္လဲ ၂၀ သားေပါ့ အရမ္းႀကီးရင္ ေပါင္းတာ မွန္းရခက္သြားေရာ။ ငါးေပါင္ရင္ဘယ္ေတာ့မွ စလားဗီယားမသံုးပါနဲ႔ ကတ္ကတစ္မရရင္ ငါးၾကင္းေကာင္းပါတယ္ ေပါင္ဖို႔ စလားဗီယား က ရြံ႕ေစာ္နံပါတယ္ ေၾကာ္ရင္ေတာ့ အိုေကပါတယ္ ငါးမ်က္ဆံနီ တို႔ ေၾကာင္ငါး တို႔လဲ အိုေကပါတယ္ေနာ္ ငါးျမစ္ခ်င္းကေတာ့ အရိုးမ်ားတယ္ေလ ေနာ့)

ဒါကေတာ့ တရုတ္ဟင္းနဲ႔လိုက္ေအာင္ အျမန္စဥ္းစားလိုက္ရတဲဲ့ သခြားသီး ဟင္းခ်ိဳရည္ပါ ဘာလို႔ ဟင္းခ်ိဳရည္လို႔ေခၚရလဲဆိုေတာ့ ရွင္းပါတယ္ ဟင္းခါးမဟုတ္လို႔ေပါ့ေနာ္ လြယ္ပါတယ္ သခြားသီး ကို ပါးပါးျဖစ္ျဖစ္ အတံုးေလးေတြျဖစ္ျဖစ္ ၾကိဳက္သလိုလွီးပါ ေရေဆးပါ ေနာက္ လိုသေလာက္ေရထည့္ျပီး တည္လိုက္ရံုပါပဲ လီေရွာင္ခ်မ္းကေတာ့့ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔မထည့္ပဲ ဝက္မႈန္႔ နည္းနည္းပဲထည့္လိုက္ပါတယ္ ေဘးကပံုကုိၾကည့္ပါ မဲမဲေလးေတြက ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ပါ ၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါ ထည့္ရင္ပိုေကာင္းပါတယ္ ေအာ္ျပီးေတာ့ ဒီမွာက အိုးေအာက္ထဲေရာက္ေနလို႔မျမင္ရေတာ့ဘူး ခုန က ငါးေပါင္းအစာပလာထဲက ဂ်င္းဖတ္ေလးေတြနည္းနည္းဖယ္ထားျပီးေတာ့ ထည့္လိုက္ပါတယ္ မထည့္လဲရပါတယ္ တီကေတာ့ တန္ျပန္ထားတာပါ သခြားသီးက “အေအးစာ”ေလ အဲ့ေတာ့ ဂ်င္းနဲနဲျပန္ထည့္လိုက္တယ္ ဟင္းရည္ထဲမွာ လီေရွာင္ခ်မ္းက ၾကက္သြန္ျဖဴမထည့္ပါဘူးေနာ္ ထည့္လိုက္ျပီး ငရုတ္ေကာင္းနိႈင္းခ်င္းဆိုရင္ အဲ့တာ ဟင္းခါးျဖစ္သြားပါမယ္ ဘူးသီးေလးနဲ႔ဆို ပိုဂြတ္ေပါ့



ဒါကေတာ့ ဟင္းနည္းေနမွာစိုးလို႔ ထပ္ဆင့္ အားျဖည့္လိုက္တဲ့ အားလူးဆီျပန္ပါ ျပန္ျဖစ္ေအာင္ျပန္လိုက္ပါေသးတယ္ေနာ္ ေရႊေလ ေရႊ နိုင္ငံျခားေရာက္ေနေပမယ့္ ကိုယ့္အမ်ိဳး ကိုယ့္ဟင္းမေမ့နိုင္ပါဘူး အားလံုးလဲ နိုင္ငံျခားမွာ သာေနခ်င္ေနပါမယ္ ဆီျပန္ကိုေတာ့ သတိရတာပဲမွလား ငါးကို ျပင္ရဆင္ရတာ နည္းနည္းေမာသြားတဲ့အတြက္ အားလူးကိုေတာ့အလြယ္တကာ့အလြယ္ပဲ လံုးခ်က္လိုက္ပါတယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ၾကိတ္ျပီးသားကို ဟင္းခ်က္အစိမ္းမႈန္႔ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ငံျပာရည္နည္းနည္းထည့္ျပီးနယ္ျပီးနွပ္ထားပါတယ္




ဟဲဟဲ ဘာလဲလို႔ အံ့ၾသသြားတယ္မွလား ဘာမွမဟုတ္ဘူး လက္ေဆးရည္ အေဟးေဟး ခုနက ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ၾကိတ္ဆံုထဲကိုေရနည္းနည္းထည့္ ေမႊလိုက္ျပီး ခုန အားလူးနယ္တဲ့ ပန္းကန္ထဲထည့္လိုက္ေတာ့ ခုလို ဟင္းထဲထည့္ရမယ့္ လက္ေဆးရည္တခြက္ကိုရတာေပါ့ကြယ္ ခိခိ ျပီးေတာ့မွ ေဘးကပံုထဲကအတိုင္း ဆီနည္းနည္းထည့္ မကပ္တဲ့အိုးကိုသံုးတာ အဲ့တာ တခုေကာင္းပါတယ္ ဆီနည္းနည္းပဲ ထည့္ရပါတယ္
လံုးခ်က္တာျဖစ္တဲ့အတြက္ဆီပူတာနဲ႔ အာလူးနဲ႔နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေတြကိုထည့္လိုက္ပါတယ္ ျပီးရင္ထံုးစံအတိုင္းေမႊးတဲ့အထိ တည္ေပးပါတယ္ ေနာက္ေတာ့ ခုနက လက္ေဆးရည္ေတြကို ထည့္ျပီးေရခမ္းခါနီးအထိတည္လိုက္ပါတယ္ အဲ့ခါက်ေတာ့ မီးပိတ္လိုက္ပါ ေနာက္ေတာ့ အိုးအပူရွိန္နဲ႔ ဆီျပန္သြားရင္ အာလူးဆီျပန္တခြက္ရပါျပီေနာ္



ဒါေလးကေတာ့တရုတ္ဟင္းလ်ာနဲ႔တြဲဖက္စားေသာက္စရာ မႈိေၾကာ္ေလးတခြက္ပါ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲနဲ ငရုတ္သီး အစိမ္းေတာင့္နဲနဲနဲ႔ အရင္ဆီသတ္လိုက္ပါ ျပီးရင္ ခုနက ေရေဆးထားတဲ့မႈိေတြနဲ႔ တူတူဆီက်န္ေရက်န္ေလး ေၾကာ္လိုက္ရင္ မႈိေၾကာ္တခြက္ရျပန္တာေပါ့ေနာ္



ဒါေလးကေတာ့ ခုနက ေပါင္းအိုးထဲကေနထုတ္ျပီးေတာ့ စားပြဲေပၚတည္ခင္းထားတဲ့ ငါးေပါင္းပါ စားခါနီးက်ေတာ့ နံနံပင္ အုပ္လိုက္ပါတယ္ ေဘးပံုက နံနံနဲနဲ ျပန္ဖြလိုက္တာပါ ဓါတ္ပံုရိုက္ျပီး ၾကြား.....အဲေလ ျပရေအာင္ ငါးမေပၚေတာ့လို႔ .............



မႈိေၾကာ္နဲ႔အာလူး ဆီျပန္ပါ




ဒါေလးကေတာ့ ေမာင္စားခ်င္တယ္ဆိုလို႔ ခုနက ညေနေစ်းထဲကေနဝယ္လာေပးတဲ့ ပုစြန္ အစိမ္းသုပ္ပါ အကုသိုလ္ေတာ့နည္းနည္းမ်ားပါတယ္ ခုန္ေနတဲ့ ေရခ်ိဳပုစြန္ဆိပ္အရွင္ ေလးေတြကို ပင္စိမ္းရြက္ ပူစီနံ ၾကက္သြန္မိတ္ ရွာလကာရည္ ငံျပာရည္ ငရုတ္သီးမႈံ႔ သံပရာသီးတို႔နဲ႔ နယ္လိုက္တာပါ နယ္ေနတံုးေတာင္ ခုန္ေနပါေသးတယ္ တီက အဲ့ပုစြန္ဆိပ္ေလးေတြထဲက အေကာင္ခပ္လတ္လတ္ သံုးေကာင္ ကိုေမြးဖို႔ထုတ္ထားလိုက္ပါတယ္

ေဘးကခြက္က ခုနကတည္ထားတဲ့ သခြားသီး ဟင္းခ်ိဳပါ ငရုတ္ေကာင္းနိႈင္းခ်င္းနဲ႔ ပူပူေလးျဖစ္ပါတယ္

မယံုဘူးမွလား မယံုရင္ဒီမွာ ၾကည့္ မွန္ကန္မဝယ္ရေသးလို႔ ေလာေလာဆယ္ ပလပ္စတစ္ ပံုးေလးနဲ႔ပဲထည့္ထားလိုက္တယ္ အဟိ ဘာပဲ ေျပာေျပာ အသက္၃ ေခ်ာင္းကယ္လိုက္ျပီ (စကားကပ္ေျပာဖို႔မၾကိဳးစားနဲ႔ တီလံုးဝ အဲ့ဒီပုစြန္သုပ္ကိုမစားဘူး)


ဘာေတြလို႔ထင္ပါသလဲ တီခ်မ္းရဲ႕ ထမင္းစားအျပီး အခ်ဥ္ပြဲပါ ဟုတ္ကဲ့ အခ်ဥ္ပြဲပါ (အခ်ိဳမဟုတ္ပါဘူး)
ကဲဘာေတြလဲၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္ ပထမပန္းကန္ထဲကဟာေတြက ခုနက ကေလာစ္ဝိုက္စ္ အတိုင္းပဲေနာ္

အေပၚကပန္းေရာင္ခြက္ကေလးက မက္မံႈသီးေစ့ နဲ႔လုပ္ထားတဲ့ ဆားပါ အခ်ိဳရည္စိမ္ထားတဲ့မာလကာသီးနဲ႔တြဲစားဖို႔ပါ ေနာက္တခြက္ ကပ္ရက္က ငရုတ္သီး အခ်ိဳမႈန္႔ ဆား အစံုနယ္ပါ ၾကိဳက္တာနဲ႔တို႔စားရပါတယ္ ေနာက္တခြက္ကေတာ့ တီ့ စပယ္ရွယ္ ငံျပာရည္ ငရုတ္သီး စိမ္ပါ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႔ကို ငံျပာရည္ထဲမွာ စိမ္ထားတာပါ ငံျပာရည္ထဲက်သြားတဲ့ငရုတ္သီးမႈန္႔ေတြက သရက္သီးစိမ္းအခ်ဥ္နဲ႔အေသေကာင္းပါတယ္ လိုက္မွလိုက္ ခုျပန္ေရးေနရင္းနဲ႔ေတာင္ သြားရည္က်ေသး အေဟးေဟး ေနာက္ဆံုးတခြက္ကေတာ့ ဆားနဲ႔ သၾကားနဲ႔ ငရုတ္သီးမႈံနဲ႔ပါ ခုန ဒုတိယတခြက္နဲ႔ ဘာကြာလဲဆိုေတာ့ ခုနခြက္က တီတို႔ ကိုယ္တိုင္လုပ္ထားတာပါ အခ်ိဳမႈန္႔ပါပါတယ္ ခုတခြက္က ေရာင္းတဲ့လူေပးတာပါ အခ်ိဳမႈန္႔ မပါပါဘူး ျပီးေတာ့ ခုတခြက္က ဇီးျဖဴသီးနဲ႔ စားရင္ဂြတ္ရွယ္ပါ

အဲေဘးကတပံုကေတာ့ တီ့လုပ္ထားတဲ့ ရွမ္းျပည္ဘက္မွာစားတဲ့ အမႈံ႔ပါ ငရုတ္သီး ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နဲ႔ ပဲပုပ္ေထာင္းထားတဲ့အမႈန္႔ကိုထည့္ေမႊထားတာပါ ၾကိဳက္တတ္တာနဲ႔စားေကာင္းပါတယ္ ငါးကင္ေလးနဲ႔စားရင္လဲ အေသေကာင္းတာပါပဲ ေလာေလာဆယ္ေတာ့ သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ စားပါမယ္ ရွလြတ္................




ကဲေအာက္မွာရႉ................................
Clockwise အတိုင္းပဲေနာ္ မာလကာသီး နွစ္မ်ိဳးပါ အခြံပါတာက ရိုးရိုး အခြံခြာထားတာက အခ်ိဳရည္စိမ္
ျပီးေတာ့ ဆားရည္စိမ္ ဇီးျဖဴသီး ေနာက္ေတာ့ သရက္သီး ..................ဒီလိုစားပါတယ္ေနာ္




ကဲလီေရွာင္ခ်မ္းရဲ႕အရႉပ္အရွင္းတရုတ္ဟင္း အစီအစဥ္ ဤတြင္ျပီးဆံုးပါျပီ
ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖာ က်န္းမာ ခ်မ္းသာေတာ္မူၾကပါေစရွန္.......................
3:41 am
12th December 2009
home
bangkok

8 comments:

  1. It is nice.
    You made me my mouth water.
    I like fish.
    But I do not eat Myanmar cooking style.
    If I have wings, I'll fly to your good galley.

    BINO

    ReplyDelete
  2. အမေလးဟဲ့ ငါးအမ်ိဳးေပါင္း ဒီေလာက္မ်ားမွန္း မသိေပါင္။

    ReplyDelete
  3. အား.. စားခ်င္လိုက္တာ...
    ငါးမေပါင္းတတ္တာနဲ႕ အေတာ္ပဲ.. တီ႕နည္းေလးမွတ္ထားလုိက္ၿပီ။ ငါးနံမည္လည္း အီးလို မွတ္ထားလုိက္ၿပီ။ း)

    ReplyDelete
  4. ေဒၚရီတာ
    ဟင္းမခ်က္တတ္မွန္းလူသိေအာင္မေျပာနဲ႔
    ကိုယ့္ဘာသာ ေအးေဆးစာပဲဖတ္ေန

    ကိုဘီနိူ စလံုးလာရင္ခ်က္ေကြ်းမယ္ေလ
    နနခေရာပဲေနာ္
    တီစလံုးလာရင္ အာလူးထမင္းလုပ္ေကြ်းမယ္
    တကယ္ေျပာတာ

    ReplyDelete
  5. 12 Dec 09, 17:20
    Glacier: ဗ်ိဳ႕ ဟင္းခ်က္ေနတဲ႕ အေဒၚၾကီး ေညွာ္တယ္ခင္ဗ်။ :(
    12 Dec 09, 15:03
    Glacier: တီေရ သားရည္က်ၿပီးျပန္သြားတယ္။ ပို႕လိုက္ပါလား Nakhon Chai Air နဲ႕။

    ReplyDelete
  6. ဒါနဲ႔ ပုစြန္ ၃ ေကာင္ ေမြးထားတယ္ ဆုိတာ ဘာလုပ္ဖို႔လဲ။ သုတ္စားဖို႔လား။

    ReplyDelete
  7. ဟုတ္ တီ
    မွတ္ထားပါတယ္ ၁၅မိနစ္တိတိ မပိုဘူး ေသခ်ာမွတ္သြားတယ္...
    း)
    ေပါင္းစားျကည့္ဦးမယ္
    ပစၥည္းက အစံုရွိျပီ .. အုိးက လြဲရင္ း(
    တီ့ နည္းကို သံုးမယ္..
    း))))
    စကားမစပ္ ေမြးထားတယ္ ဆုိေတာ့ ပုစြန္ သံုးေကာင္ ျပပါ.. ျပပါ...

    ReplyDelete
  8. တီေရ...ငါးဆားငံသီးေပါင္း ခ်က္နည္းေလးတင္ေပးပါလားဟင္..ေပါင္းစားခ်င္လို႔ပါ..တီ blog ထဲကဟင္းေတြလဲအၿပတ္ဆဲြသြားတယ္ေနာ္..ေကာင္းမွေကာင္းပဲ..

    ReplyDelete