Saturday, December 12, 2009

တရုတ္ဟင္းေနာက္ဆက္တြဲ (မနက္စာ)

၂၀၀၉ ခုနွစ္ ဒီဇင္ဘာ ၁၂ ရက္ေန႔

ဘန္ေကာက္ျမိဳ႕
ေနအိမ္

မနက္ ၅နာရီ ၀၉မိနစ္

ခုန က ရုပ္ရွင္ၾကည့္ျပီး ပိုစ့္ေရးတယ္ ပိုစ့္ေရးျပီးေတာ့ မဲေစာက္က သူငယ္ခ်င္းနဲ႔ စကားခဏေျပာတယ္ ျပီးေတာ့ မအိပ္ခ်င္ေသးဘူး အဲ့တာနဲ႔ မနက္ျဖန္ကလဲစေနဆိုေတာ့ အေခြတေခြထပ္ၾကည့္မယ္ စိတ္ကူးတယ္ အေခြၾကည့္မယ္ဆိုေတာ့ ဗိုက္ကဆာလာျပီ မအိပ္ေပ်ာ္ေသးဘူး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ရွာၾကည့္ေတာ့ အသားေတြခ်က္ထားျပီးသားေတြ႔တယ္ ခါတိုင္းလဲ ဆာရင္အလြယ္တကူလုပ္စားလို႔ရေအာင္ဆိုျပီး ခ်က္ထားေနၾကပါ ရွမ္းေခါက္ဆြဲအစာအသားေပါ့ ကိုယ့္အေၾကာင္းကိုသိလို႔ဥာဏ္အေမွ်ာ္အျမင္က ဒီလိုႀကီးတာေလ အဲ့တာနဲ႔ထျပီးေတာ့ ေခါက္ဆြဲအထုပ္ႀကီးတထုပ္ေဖာက္ ျပဳတ္ျပီး ကိုယ့္အသား (ကိုယ့္ဘာသာ ဘာသာခ်က္ထားတဲ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ လုပ္စားတဲ့ အသား)နဲ႔ကိုယ္သုပ္စားပါတယ္ သူ႔မွာပါတဲ့အထုပ္ေလးေတြတခုမွမထည့္ပါဘူး ေခါက္ဆြဲပဲယူတာပါ ဒါေတာင္ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲအသင့္မရွိလို႔ ရွိရင္ ယူစရာမလိုဘူး အဲ့ဒီေခါက္ဆြဲတြန္႔တြန္႔ေတြကို
ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေကာင္းေလးတပြဲေတာ့ျဖစ္သြားတယ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ၾကိဳက္လို႔ ငရုတ္သီးဆီခ်က္နည္းနည္းနဲ႔ သံပရာသီး ပဲငံျပာရည္ ထည့္ထားပါတယ္




ျပီးေတာ့ တြဲေသာက္စရာ ေရေႏြးၾကမ္းရယ္ ျမန္မာတီးမစ္စရယ္ ေက်ာက္ပန္းေတာင္း တဘက္ကမ္း
ျပစ္ျပစ္ေသာက္ခ်င္လို႔ နွစ္ထုပ္ကို နႈိ႔ဆီနဲ႔ေဖ်ာ္ပါတယ္ ကဲမွတ္ကေရာ.......




စားၾကေသာက္ၾကပါအံုးလား

5 comments:

  1. I don't like ready made noodle.
    I like your hand cooking.
    If I have a chance, I'll surely come to you.
    You are so innocent.

    BINO

    ReplyDelete
  2. 12 Dec 09, 12:42
    EEK: Good. အိုင္ဒီယာ ေကာ္ပီကုးျပီး မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္သုပ္ စားလိုက္ဦးမယ္။

    ReplyDelete
  3. ေက်းဇူးပါ ကိုဘီနိူ
    လူခ်င္းေတြ႔ေတာ့
    ေခါက္ဆြဲေကာ ဖက္ထုပ္ေကာ လုပ္ေကြ်းပါ့မယ္

    ReplyDelete
  4. 13 Dec 09, 21:41
    LB: အိူေက အိမ္ကေကာင္ေတြေတာ့ ငါ့လက္တည့္စမ္းသပ္ဟင္း ထပ္စားရေတာ့မယ္ မေကာင္းရင္ ဒီဘေလာ့ဂ္မွာ လာေအာ္ၾက ဟီးဟီ

    ReplyDelete
  5. အမေလးး တီ
    တီးမစ္ကို ၂ထုပ္ေတာင္ ဆုိေတာ့ ရင္တုန္ေတာ့မွာပဲ...........

    ReplyDelete