Tuesday, February 2, 2010

ေမာင္ နဲ႔ ကိုယ္ ရဲ႕ ဒန္႔ဒလြန္သီးဟင္း

ဟုတ္ပါတယ္
ဟင္းမခ်က္တာ ၾကာပါျပီ မခ်က္တာၾကာျပီလားဆိုေတာ့ မဟုတ္ပါ ဟင္းခ်က္တဲ့ အေၾကာင္း မတင္တာၾကာတာပါ ခ်က္တာက ခ်က္ေနပါတယ္ မခ်က္ ဘာနဲ႔စားမလဲေနာ့
တေန႔က “ေမ” ကလာေျပာပါတယ္ ဘာတဲ့


သုိ ့

အဲလက္စ္ နဲ ့ ရုိစီ
နင္တုိ ့ ႏွစ္ေကာင္ ေသမွပဲ ေအးမယ္
မဟုတ္ရင္ နင္တုိ ့ေပ်ာတာေတြဖတ္ေနရတာနဲ ့ တီခ်မ္းလည္း ဘာဟင္းမွ ခ်က္ေတာ့မွာ
မဟုတ္ေတာ့ဘူး

မွ

ဖတ္ရင္းနဲ ့ စိတ္မရွည္သူ


အင္း တီလဲ ဘာေျပာရမွန္းမသိေတာ့ပါ
တခ်ိဳ႕ကလဲ တီ့ကို ခ်က္ပဲ ခ်က္ခိုင္းခ်င္ၾကတယ္ ထင္ပါတယ္။ Chat တာကေတာ့ ေန႔တိုင္းလိုလို Chat ေနတာပါပဲ တကယ္က မ“ခ်က္”တာပါ။ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႔ ၾကည့္မိတဲ့ ရုပ္ရွင္ကားကလဲ Julie & Julia ဆိုတဲ့ မိန္းမနွစ္ေယာက္ ခ်က္ၾကျပဳတ္ၾကတဲ့ အေၾကာင္း ရိုက္ထားတဲ့ ျဖစ္ရပ္မွန္အေျခခံ ရုပ္ရွင္ပါ။ ရုပ္ရွင္ထဲက မင္းသမီးငယ္ေလး ေအမီ အက္ဒမ္ကလဲ ဟင္းခ်က္တာကို ဘေလာခ္တင္တာပါ တီနဲ႔တူတာေပါ့ေနာ့။ ရုပ္ရွင္က နည္းနည္းေတာ့ ပ်င္းဖို႔ေကာင္းပါတယ္ တီကေတာ့ မင္းသမီး ႀကီးကိုၾကိဳက္လို႔ၾကည့္ျဖစ္ပါတယ္။ အစကတည္းက ရံုတင္ရင္ၾကည့္မယ္ မွန္းထားျပီးသား ကားပါ ရန္ကုန္ျပန္လိုက္ရတာနဲ႔ မၾကည့္ျဖစ္တာပါ ။ ၾကည့္ျပီးေတာ့လဲ အားက်ပါတယ္။ အဲ့ေတာ့လဲ ခ်က္ခ်င္ျပဳတ္ခ်င္စိတ္ျပန္ျဖစ္လာပါတယ္။ ေျပာမရဘူးေလေနာ့ တခ်ိန္္က်ရင္ ကိုယ္လဲ အဲ့လို ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း စာအုပ္မထုတ္ဘူးလို႔ မေျပာနိုင္ဘူးေလေနာ့ ေသခ်ာပါတယ္ ကိုယ္ထုတ္ရင္ ေရာင္းေကာင္းမွာ ကိုယ့္ရဲ႕ အနုပညာ ရသေျမာက္ ဝတ္လစ္စလစ္ပံုေလးေတြနဲ႕ ဆိုရင္ ပိုေတာင္ ေရာင္းေကာင္းအံုးမွာ အကိုကာလသားေတြေတာ့ ဝယ္မွာ အေသခ်ာပဲ (ဆဲဖို႔)

အဲ့တာနဲ႔ “ေမ့” ကြန္မန္႔ေအာက္မွာပဲ စားမလားေျပာျပီး ခ်က္ျဖစ္တင္ျဖစ္တာပါ သစ္သစ္ ဆီသြားၾကည့္ေတာ့လဲ သူလဲမတင္တာ မခ်က္တာ ၾကာတာေတြ႔ရပါတယ္ ေဒၚရီတာ ကေတာင္ ဒန္႔ဒလြန္သီး ခ်က္စရာလားတဲ့ ေျပာပါေသးတယ္ ခ်က္စရာေပါ့ေနာ့ ဘာလို႔မခ်က္ရမွာလဲ ရွည္ရွည္ေလးနဲ႔ခ်စ္စရာေလးေတြ စားလို႔ကလဲေကာင္း.......................ဒန္႔ဒလြန္သီးေျပာတာေနာ္................အဟစ္...ဟစ္...ဟစ္
တေလာက မိုးေကာင္းသူ ရဲ႕ အီးဘြတ္ခ္ ေဒါင္းလုတ္လုပ္တာ မရပါဘူး ဘာျဖစ္လို႔လဲေတာ့မသိပါ
ေနာက္ ကိုဘီနိုႀကီးကလဲ ခ်က္နည္း ျပဳတ္နည္း စာအုပ္ ေဒါင္းလုတ္ေပးမလိုလိုလာေျပာျပီး ေပၚေတာင္မလာေတာျ့ပန္ပါဘူး ထားပါေတာ့ေလ ဘာပဲ ေျပာေျပာ ခ်က္ျပီးတင္ျဖစ္ပါတယ္
ကဲ ရႈစားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္

ပထမဆံုး ခ်ည္ရည္ဟင္း ျဖစ္တဲ့အတြက္ တီကေတာ့ အာရံုလဲရတာနဲ႔ (သံုးလံုးေပးမလို႔မဟုတ္ဘူးေနာ္) ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး ထည့္ခ်က္မယ္ စိတ္ကူးပါတယ္ စိတ္ကူးတယ္ဆိုရင္ တီ့အတြက္ကေတာ့ ျဖစ္ေအာင္လုပ္တာပဲ ျဖစ္တ့ဲအတြက္ ပံု (၁) မွာ ရႈစားၾကရတဲ့အတိုင္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြကို ေရေဆး ျပီးေတာ့ အေနေတာ္ လွီးခြ်တ္ထားပါမယ္ (စာအသြားအရေရးတာပါ တကယ္က လွီးပဲလွီးတာပါပဲ မခြ်တ္ပါဘူး ေသေသခ်ာခ်ာကို ဝတ္ထားပါတယ္=စကားခ်ပ္)

ဒုတိယပံုကေတာ့ ဟင္းနွစ္အတြက္ ၾကိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီပါ ထံုးစံအတိုင္းပါပဲ
အေနေတာ္ ဥနီ ၃ လံုးခန္႔ နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကေတာ့ စဥ္းငယ္ခန္႔ပါ

ေနာက္ဆံုးပံုကေတာ့ ဒန္႔ဒလြန္သီးခ်ည္ရည္ ခ်က္မယ္ဆိုေတာ့ လြယ္ပါတယ္ တီကေတာ့့ ဒီမွာ ရွိတဲ့ အခြံ သင္ျပီး ျဖတ္ျပီးသား အသင့္ခ်က္ ဒန္႔ဒလြန္ေတာင့္ ပိုင္းေလးေတြကို အိတ္နဲ႔ဝယ္လိုက္ပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာ ဆိုရင္ေတာ့ ႏႊာရအံုးမယ္ ျခစ္ရအံုးမယ္ ပိုင္းရအံုးမယ္ ရႈပ္တယ္ ဒီမွာကေတာ့ လြယ္တယ္ အခ်ိန္ကလဲမရွိၾကဘူးမွလား အဲ့ေတာ့ ဘာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ အရံသင္ပဲ.............. ပံုမွာ ပါတဲ့အတိုင္း ေရေဆးျပီး ဆစ္ထားပါမယ္



ဒုတိယအဆင့္ ဆီမသတ္ခ်င္ပါဘူး တမ်ိဳးတည္းခ်က္မွာဆိုေတာ့ ပ်င္းပါတယ္ အဲ့ေတာ့ လံုးခ်က္ပါမယ္ တီခဏခဏ လံုးခ်က္ေနၾကျဖစ္တဲ့အတြက္ တီ့ပရိတ္သတ္ကေတာ့ စိမ္းမယ္ မဟုတ္ပါဘူး
ပံု မွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ဒန္႔ဒလြန္သီး ပိုင္းေလးေတြရယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြရယ္ ကို ခုနက ၾကိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ရယ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ရယ္ ဟင္းခ်က္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ အစိမ္းရယ္ အစပ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ ၾကိဳက္သေလာက္ေပါ့ တီကေတာ့ မ်ားမ်ားထည့္လိုက္တယ္ ေနာက္ ဆီအစိမ္းရယ္ ထည့္ျပီပါမယ္
ပံုမွာ အဆင့္ဆင့္ လွလွပပေလးျပထားေပးပါတယ္



ျပီးရင္ေတာ့ ေအာက္က ပံုအတိုင္း ေသခ်ာ သမေအာင္ နယ္ဖတ္ေပးပါမယ္ နယ္သာနယ္ပါ အားရပါးရနယ္ပါ သမ ဖို႔အေရးႀကီးပါတယ္။ ေနာက္ တပံုက ေတာ့ ေရစပ္စပ္ေလးထည့္ျပီး မီးအေနေတာ္ေလးနဲ႔အရင္ အုပ္ထားေပးပါမယ္ ဘယ္ေလာက္ၾကာၾကာအုပ္ရမလဲဆိုရင္ ဒန္႔ဒလြန္သီးေလးေတြ အေရာင္ေျပာင္းသြားတဲ့အထိပါ။ လတ္ဆတ္စိမ္း (fresh green) ကေန နုနယ္ဝါေရာင္ (light yellow) သန္းသြားတဲ့အထိေပါ့ (ေတြ႔တယ္မွလား ဟင္းခ်က္ပိုစ့္ေရးတာေတာင္ စကားလံုးေလးေတြက ကဗ်ာဆန္ေနၾကေသး ဒီလိုဒီလို အနုပညာ ယိုစီးမႈ အားေကာင္းတာ မနာလိုသူမ်ား ဤေနရာတြင္ ဖတ္ရင္းမ်က္နွာ မဲ့ၾကေလသည္ ေဟာေဟာ ေဒၚရီတာ.........ေျပာေနရင္းကိုမဲ့ေနေသး........ေဟးေဟး)



ဒါကေတာ့ အေရာင္ေျပာင္းျပီး ေရထည့္မယ့္အဆင့္ေပါ့။ အေရာင္ေျပာင္းသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ အရည္ေသာက္ဆိုရင္ ေရမ်ားမ်ား ဆီက်န္ေရက်န္ဆိုရင္ ေရနည္းနည္းေလ်ာ့ျပီး ဆူလာေအာင္တည္ပါမယ္ ျပီးေတာ့ ခ်ိဳေပါ့ငန္ျမည္းျပီး လိုတာထည့္ေပါ့ေနာ္။ ဒီအခ်ိန္မွာ ဟင္းရည္ ဆူလာရင္ အသင့္နယ္ထားတဲ့ မက်ညး္မွည့္ ကိုထည့္ပါ။ ပံုမရိုက္လိုက္ရပါဘူး ေမာင့္ကို ၾကည့္ခိုင္းထားျပီး ကိုယ္က အီးေမးလ္ စစ္ေနမိလို႔ပါ (အဲ့တာေၾကာင့္ ခရက္ဒစ္ ေတာင္ ထည့္ေပးထားပါေသးတယ္ ေခါင္းစဥ္ကိုရႈအေဆြ စာဖတ္သူ)


ေနာက္တေရ ထပ္ျဖည့္ထားတာ ဆူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ အရသာျမည္းျပီး အိုးခ်လို႔ရပါျပီ (စာေတြးသာေတြးပါရန္)


ဒါကေတာ့ စားပြဲေပၚေရာက္ အသင့္စားသံုးရန္ အနံ႔အရသာျပီးျပည့္စံုေသာ ဒန္႔ဒလြန္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကိဳက္တတ္ေသာသူမ်ား ငါးေျခာက္နဲ႔လဲတြဲဖက္ ခ်က္စားနိုင္ပါတယ္ တီကေတာ့ 56 မၾကိဳက္ပါ 419 ပဲၾကိဳက္ပါတယ္။ (ဘာေတြလဲလို႔မေမးပါနဲ႔ ေျပာျပမွာ မဟုတ္ပါ)
ေျပာလို႔ေျပာတာမဟုတ္၊ ကိုယ္ခ်က္လို႔ေျပာတာမဟုတ္ ေတာ္ေတာ္ကိုေကာင္းျပီး အရသာရွိကာ ေတာ္ေတာ့ ကိုေကာင္းပါတယ္ လႊတ္ကိုေကာင္းပါတယ္
အဲ့ေတာ့ အားမနာတမ္းသာ အြန္လိုင္းေပၚကစားၾကပါလို႔ မေတြ႔ရေသးသမွ်ေတာ့ ဘေလာခ္ စာဖတ္သူေတြလဲ ျဗဟၼေတြလိုလို နတ္ေတြလိုလို ျဖစ္ေနၾကေသးသာပ အနံ႔ အျမင္ေတြနဲ႔ သာ သာယာရသာပ


ကဲကဲ ေတာ္ေသးျပီ။
A Chen
1:42 am
30 January 2010
Home
Bangkok

10 comments:

  1. အဆင္းၿဖင္႕အရသာခံသြားသည္။

    ReplyDelete
  2. ဘိုက္ဆာတယ္ တီတီခ်မ္းေရ။
    ဒန္႔ဒလြန္သီးခ်က္ျပီးေတာ့ ဘယ္လိုစားတုန္းဟင္။
    ခ်စ္စားတာလား။ ညွစ္ျပီးစုပ္စားတာလား။
    ဒန္႔ဒလြန္သီးစားခ်င္ေပမဲ့ စားမတတ္တာရယ္ အမႈိက္ရႈပ္လို႔ ရယ္ မစားျဖစ္ဘူး။
    စားနည္းေလးပါ တြဲတင္ရင္ ပိုေရာင္းေကာင္းမယ္ေနာ္။
    စိတ္၀င္စားဖို႔ပိုေကာင္းမယ္လို႔ ေျပာတာပါ။
    တီခ်မ္းနဲ႔ တီခ်မး္ေမာင္တို႔ ႏွစ္ကိုယ္တူယွဥ္တြဲ ဒန္႔ဒလြန္သီးခ်စ္စား ညွစ္စား စုပ္စားေနပံုေလး သ႐ုပ္ျပေပးရင္ ေက်းဇူးကဘာ တင္မွာပါ။

    ReplyDelete
  3. အမေလး နာတို ့လည္း အခုမွ အဲလက္စ္ နဲ ့ရုိစီ နွစ္ေကာင္ လက္ကလြတ္ေတာ့တယ္ ။
    ဒန္ ့ဒလြန္သီးဟင္းကလံုးခ်က္တာပိုစားေကာင္းတယ္ တီခ်မ္း။

    ReplyDelete
  4. ဒန္႕ဒလြန္ဒြန္႔ခ်က္စားဦးမွ။

    ReplyDelete
  5. ႀကိဳက္စ္ း)))))

    ReplyDelete
  6. ေၾသာ္ အဲလက္စ္ နဲ႔ ရိုစီ ကို အားေပးၾကတယ္ မွတ္တာ
    လက္စသတ္ေတာ့ ဂလိုကိုး
    ေရးရတာ အားရွိလိုက္တာ

    ReplyDelete
  7. ဟီး... အဲလက္စ္တို႕ကိုလည္း ဖတ္ပါတယ္ဟ။
    တစ္ေန႔ ၂ ေၾကာင္းဆိုေတာ့ စိတ္မရွည္ေတာ့လို႕။
    ဆက္ျပန္ပါ။ ဖတ္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  8. alex နဲ႔ rosy ကုိ နွစ္ခါေလာက္ ဖတ္ၿပီး ဘာမွန္းမသိလုိ႔ ဆက္မဖတ္ဘူး
    ဟင္းေတြပဲ တင္
    (ဒီ 'ေမ' နဲ႔ စာထဲက 'ေမ' မတူပါ)

    ReplyDelete
  9. ေက်းဇူးတင္တယ္ နန္းမေတာ္မိမိခ်မ္း
    ဒန္ ့ဒလြန္သီးဟင္းေလးက စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ ရွလြတ္ ရွလြတ္
    ခ်က္ပုံခ်က္နည္းေလးကလည္း ေဟာ္ကာ အားေပး ေဒၚသစ္၂တုိ ့ နမူနာယူစရာမလို ့ ထပ္ၿပီး ေက်းဇူးေတာင္တင္မိေသး သူတုိ ့အစား
    အဲလက္စ္နဲ ့ ရုိစီအေၾကာင္းကုိ ၿဗိတိသွ်လုိပါ ေရးတင္သင့္တယ္ ဘာသာျပန္သေဘာမ်ိဳးေပါ့
    အရင္ေန ့ေတြ မအားလုိ ့ မဖတ္ျဖစ္တာ ခုမွ ဟင္းခ်က္ေပးထားတာေတြ ့လုိ ေက်းဇူးအထူး

    ReplyDelete
  10. TT,,
    i know 56,, but what is 419??
    please,,please
    TT said,,dont ask any,,u won't ans,, rt?
    coz of that wanna ask more
    please
    what is 419??
    :)

    ReplyDelete