Thursday, April 19, 2012

တီခ်မ္း နဲ႔ ေဆးေရာင္စံုု ထမင္းပြဲ




တေလာက ခ်က္ထားတာေလးပါ။ ဘေလာခ္က ပံုုစံ အသစ္ျဖစ္သြားျပန္ျပီ။ မုုန္းတယ္ ဂ်ီေမးေကာပဲ မသံုုးေတာ့ရင္ ေကာင္းမယ္။ ေသာက္ ဂူဂဲ (stupid google) ခဏခဏ ေျပာင္းေျပာင္းေနတယ္။ အလကားရ လိုု႔ သံုုးေနတာ ခုုေတာ့ ေသာက္ျမင္ကပ္လာျပီ။ ထားေတာ့ ......

အရင္တေလာက ခ်က္စားတာေလး ပံုုေတြ တင္ထားတာ ခုု ျပန္ၾကည့္ေတာ့ မွ draft ထဲေရာက္ေနတာ
ေတြ႔တယ္ အဲ့တာနဲ႔ ဖံုုခါျပီး ျပန္တင္ေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။

ပိုုစ့္နာမည္ကေတာ့ ေဆးေရာင္စံုု ထမင္းပြဲ လိုု႔ေပးထားပါတယ္။ တခါကလဲ ေရးဖူးတယ္ မွလား တရုုတ္ေတြ က ဟင္းခ်က္ရင္ အေရာင္စံုုေအာင္ ခ်က္ၾကတယ္တဲ့။ ထမင္းေၾကာ္ဆိုု အနီေရာင္ အတြက္ ဥနီ၊ အဝါအတြက္ ေဘဘီကြန္း သိုု႔ ၾကက္ဥ အစိမ္းအတြက္ အရြက္ တမ်ိဳးမ်ိဴး ပဲသီး တသျဖင့္ ေပါ့ အဲ့လိုု အေရာင္ လွေအာင္ ေၾကာ္ေလ့ရွိၾကတယ္ လိုု႔ အေမေျပာတာ မွတ္သားဖူးတယ္။

ခုုလဲ တီခ်မ္းတေယာက္ ခ်က္မယ္ စိတ္ကူေတာ့ ရွိတာ အကုုန္ ထုုတ္ ခ်က္ျပဳတ္ လုုပ္ခ်လိုုက္တယ္။




အရမ္းကိုုေဒါသထြက္ေနျပီ ေရးရင္းနဲ႔ ေသာက္ ဘေလာခ္ဂါ နဲ႔ ေသာက္ ဂူဂဲ (stupid google and it's new interface) ပံုုေတြ တင္ျပီးသားကိုု အဆင္မေျပေတာ့ဘူး။

ထားေတာ့။

ပထမဆံုုး ေၾကာ္မယ့္ ဟင္းပြဲက ၾကက္ဥ နဲ႔ ဝက္သားခ်ဥ္ပါ။ ပံုုမွ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ၾကက္ဥ လိုုသေလာက္ ကိုု ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ငရုုတ္ေကာင္း မႈန္႔ တိုု႔ နဲ႔ ေခါက္၊ ထည့္မယ္ ဝက္သားခ်ဥ္ ကိုု စိတ္ၾကိဳက္ လွီးရင္လဲ လွီး မလွီးရင္လဲ ေခ်ထားေပးပါမယ္။





ျပီးရင္ ဝက္သားခ်ဥ္ ကိုု ၾကက္ဥထဲေရာျပီး ေမႊေပးပါ။





ဆီပူေလးနဲ႔ ပြပြေလးေၾကာ္လိုုက္ရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္ ၾကက္ဥ ေမႊေၾကာ္တခြက္ရတာေပါ့ အဝါေရာင္ေနာ္။





မုုန္ညွင္းျဖဴ ဟင္းရည္ ခ်က္ပါမယ္။ မုုန္ညွင္းျဖဴ ထုုပ္ကိုု ၾကိဳက္သလုုိ လွီးထားပါ အႀကီးအေသး အေနေတာ္ေပါ့ေလ ေနာက္ ဝက္တံုုး ၃ တံုုးေလက္ကိုု တည္မယ့္ ဟင္းရည္အိုုးထဲထည့္ပါ အရည္ဆူရင္ မုုန္ညွင္းရြက္ ခတ္လိုုက္ပါ။





လြယ္ကူ ျပီး ေပါ့ေပါ့ပါးပါး မုုန္ညွင္းျဖဴ တခြက္ရတာေပါ့ေနာ္။ ဒါက အျဖဴေပါ့ေနာ္။





အစိမ္းေရာင္အတြက္ေတာ့ ဘိုုစားပဲ သီးေလးလဲ ေၾကာ္ပါမယ္ ေၾကာ္မယ့္ ပဲသီးေတြကိုု တေစာင္းေလးေတြလွီးထား ေရေဆး စစ္ထားေပးပါ။





မကပ္တဲ့ အိုုးထဲ ကိုု ဆီ နည္းနည္းေလးအရင္ထည့္ပါ ငရုုတ္သီးေျခာက္ကိုု တခါတည္း ထည့္ပါ ဆီပူ မွ မထည့္ပါနဲ႔ ေနာ္ မီးကြ်မ္း တတ္လိုု႔ပါ။ ျပီးလိုု႔ ငရုုတ္သီး ေမႊးလာရင္ ပဲသီးထည့္ ေနာက္ ခဏ ေမႊျပီး ေၾကာ္လိုုက္ပါ။ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ ခရုုဆီ ၾကိဳက္တတ္ရင္ နည္းနည္းထည့္ ရင္ ရပါျပီ။ အစိမ္းေရာင္ဟင္းေပါ့ေနာ္။





ေနာက္တခြက္ကေတာ့ ဝက္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ပါ။ အရင္ကလဲဒီေနရာမွာ ေၾကာ္နည္း ေပးျပီးသားပါ။





ဝက္သားနဲ႔ ေၾကာ္မယ့္ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ ကိုု ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။





ၾကက္သြန္နီ ဥ ကိုု ၈ စိတ္ လွီးထားပါ။ ဝက္သားက ၾကိတ္သားပဲ အလြယ္ ဝယ္ပါတယ္။





ခုုနက လိုုပဲ ဆီမပူခင္ ငရုုတ္သီးေျခာက္ကိုု ထည့္ပါ။ ေနာက္ ၾကက္သြန္နီထည့္၊





ျပီးေတာ့ ဝက္သားထည့္၊ ဝက္သားကိုု မထည့္ခင္ အရင္ ေကာ္မႈန္႔ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ငရုုတ္ေကာင္းမႈန္႔ တိုု႔ နဲ႔ ပဲငံျပာရည္ နည္းနည္းထည့္ျပီး အရင္ၾကိဳနွပ္ထားရင္ ပိုုေကာင္းပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဝက္သားကိုု ခုုန က ေၾကာ္လက္စ ၾကက္သြန္နဲ႔ ငရုုတ္သီေျခာက္ေၾကာ္ထဲထည့္ ခဏ ေၾကာ္ေပး အသား က်က္လာရင္ မုုန္ညွင္းေတာက္ေတာက္စင္းထားတာေတြ ထည့္။





သၾကားနည္းနည္းထည့္ ေရနည္းနည္းထည့္ ျပီးေတာ့ ခဏ ေပးဆူ ျပီး ေရခန္းကာနီးရင္ ခ်လိုု႔ ရပါျပီ။ ဒါေလးကေတာ့ အနီေပါ့ေလ။





ကဲ အေငြ႔ေတြ တေထာင္းေထာင္းနဲ႔ တရုုတ္စာ အျမန္အဆန္ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ ထားတဲ့ ေရာင္စံုု ထမင္းပြဲေပါ့ေနာ္။ အားေပးၾကပါအံုုး။

ေတာက္ မုုန္းတယ္ ေစာက္သံုုးမက်တဲ့ ေစာက္ ဂူဂဲလ္ stupdi google stupid blogger stupid stupid

A Chen
4:13 PM
Thursday
19th Apr 2012
Office
Bangkok


6 comments:

  1. ဂူဂဲေတြ ဘေလာ့ဂါ ေတြအဲလိုျဖစ္ေနတယ္လို႕ ရတ ဖဘ မွာေျပာေျပာေနသား.. သိပ္မသံုးျဖစ္လို႕ မသိ
    ဝက္မုန္ညင္းခ်က္တာ ဒီနည္း ႀကိဳးစားၾကည့္အံုးမယ္...။ ဝက္သားကို ပံုမွန္ခ်က္ျပီးမွ မုန္ညင္းခ်ဥ္ေတြေရာ.. တစ္နပ္ပဲ စားျဖစ္ျပီး ခါတိူင္း သြန္သြန္ပစ္ေနရတာ ၃- ၄ ခါရွိျပီ...

    .စင္ဒလား

    ReplyDelete
  2. တီခ်မ္း Blog ကို ေန႕တိုင္းနီးပါး လာဖတ္ ၿဖစ္ေပမယ့္ တစ္ခါမွ Comment မေရးဖူးဘူး ..... တီခ်မ္း ဟင္းခ်က္နည္း Post ေတြအရမ္းၾကိဳက္တယ္.....ေက်းဇူးလဲတကယ္တင္ပါတယ္..... တီခ်မ္း Post ေတြဖတ္...ဖတ္ၿပီး ခ်က္စားၿဖစ္ေနတာ... :) အဲ့ဒါေၾကာင့္ တီခ်မ္း နည္း ...ပ်ားသံပုရာနဲ႕ပဲ ၀ိတ္ၿပန္ေလၽာ့ေနရတယ္...... (ဒါေပမယ့္ ရဘူး) :P
    ဟုတ္တယ္ ..... အရမ္းမုန္းဖို႕ေကာင္းတဲ့ Google.... :))
    NTZ

    ReplyDelete
  3. တီခ်မ္း ဒယ္အိုုးၾကီး သေဘာက်တယ္။
    အဲလိုု အိုုးမ်ဳိး ၀ယ္ရဦးမယ္။
    ဒီလိုု အသံုုးမက်တဲ့ ဂူဂဲလ္မွာေတာင္ ပံုုေတြ သပ္သပ္ရပ္ရပ္ တင္ႏိုုင္ေသးတယ္ေနာ္
    သူ သိပ္ ေတာ္

    ReplyDelete
  4. တီခ်မ္း
    “ေခ်” တယ္ဆိုတာ ဘာအဓိပါယ္လဲဟင္။
    ဘယ္လိုမ်ဳိးမွာသံုးတာလဲ။
    ဒီပို.စ္နဲ.ဘာမွမဆိုင္ေပမယ္. သိခ်င္လို.သပ္သပ္ေမးသြားတာပါ။
    ေက်းဇူးပါေနာ္

    ReplyDelete
  5. တီခ်မ္း

    ဂ်ီေမးလ္ အသစ္ပံုစံကို စိတ္ကုန္ေနတာၾကာၿပီ
    အေဖာ္ရွိေသးသကိုး
    ဘေလာ့ ကေတာ့ မေရးလို ့မသိ

    စားခ်င့္သဖြယ္ဟင္းမ်ားပါတကား

    Zune

    ReplyDelete
  6. ေခ်တယ္ ဆိုုတာ တင္စီးလိုုက္တာ ၾကြားဝါလိုုက္တာ အဲ့လိုု သံုုးတာပါ အေျခာက္စကားလံုုးကေန ျပည္သူသံုုးျဖစ္လာတာတာေပါ့ ဂြမ္းတယ္ ဆိုုတာမ်ိဳးပဲေလ အေျခာက္ေတြ စသံုုးတယ္ ေနာက္ေတာ့ အဆိုုေတာ္ေတြသီခ်င္းထဲ ထည့္သံုုးတယ္ ေနာက္ ရုုပ္ရွင္ေတြ ဗီဒီယိုုေတြ ထဲ ေရာက္တယ္ ခုုလဲအဲ့လိုုပဲ

    ဟုုတ္တယ္ ဇြန္ ဂ်ီေမးကိုုလဲအသစ္ ေျပာင္းေျပာင္းသြားလိုု႔စိတ္ကုုန္ေနတာၾကာျပီ
    ကြန္ပလိမ့္လဲ တက္ထားတယ္

    ReplyDelete