Sunday, February 26, 2012

ေမာင့္အတြက္ .....

ဒီတခါေတာ့ တေန႔က ေမာင့္အတြက္ စိတ္လိုုလက္ရ ခ်က္ေပးတဲ့ ဟင္းေလးေတြ တင္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲ့ဒီေန႔က ဘာစိတ္ကူးေပါက္လဲေတာ့ မသိဘူး .....ေအာ္ မွတ္မိျပီ ေမာင္ သိပ္ေနမေကာင္းလိုု႔ အဲ့တာနဲ႔ ေမာင္ ၾကိဳက္တဲ့ ဟင္းေလးေတြ ခ်က္ေပးမယ္ လိုု႔ စဥ္းစားမိတာ။ မ်ားေသာအားျဖင့္ အိမ္မွာက ေမာင္ပဲ ခ်က္တာ ေဆးတာ ေလွ်ာ္
တာ ဖြတ္တာေတြ လုုပ္ပါတယ္။ အဲ့ေန႔ကေတာ့ ေမာင္လဲေနမေကာင္းတာနဲ႔ ကိုုယ္လဲ စိတ္လိုုလက္ရရွိတာနဲ႔ လုုပ္ ေပးျဖစ္တာေပါ့။ ေမာင္ကလဲ ေျပာလိုု႔ ေျပာတာ မဟုုတ္ဘူး ကိုုယ္ခ်က္ကိုု ပိုုၾကိဳက္ပါသတဲ့။ ခ်စ္လိုုက္ၾကတာ
ေနာ္ သူမ်ား လင္မယားေတြမ်ား။

ေမာင္က ယူနန္စတိုုင္လ္ ဝက္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ကိုု သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒီက တရုုတ္ဆိုုင္ေတြမွာ သြားစားၾက တိုုင္းေမာင္က အဲ့တာ နဲ႔ မာလာငါး ကိုုအျမဲ မွာပါတယ္။ အဲ့တာနဲ႔ ဝက္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေလး ေၾကာ္ေပးမယ္ ဆိုုျပီး
ေတာ့ အိမ္မွာလဲ ဝယ္လာတဲ့ ဝက္သား ေတာက္ေတာက္စင္းေတြရွိေနတာနဲ႔ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ ရွာေတာ့ အိမ္မွာ အသင့္ ရွိတာက မုုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ အခ်ိဳခ်ဥ္ျဖစ္ေနတယ္။ ရွမ္းမုုန္ညွင္းခ်ဥ္က အခ်ိဳနဲ႔အခ်ဥ္ နွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္။ အမွန္က ဝက္သား နဲ႔ ေၾကာ္မယ္ဆိုုရင္ေတာ့ အခ်ဥ္က ပိုုေကာင္းပါတယ္။ သိုု႔ေသာ္ အိမ္မွာ ရွိတာပဲေပါ့ေနာ္။ အရင္ကလဲအေမေၾကာ္ တာကိုု တခါတင္ဖူးပါတယ္။ ဒီမွာ ပါ။ ခုုေတာ့ ဟင္းခ်က္ ဘေလာခ္ အတြက္ ပိုုစ့္ေတြ ျပန္ ေအာ္ဂနိုုက္ဇ္ လုုပ္ေနရ တာနဲ႔ ျပန္တင္လိုုက္တယ္ေနာ္။ ကဲ ခ်က္မယ့္ ဟာေတြကိုု ၾကည့္ရေအာင္....





ဝက္သား ေတာက္ေတာက္စင္းကိုု ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ေကာ္မႈန္႔စတာေတြနဲ႔ နယ္ျပီး နွပ္ထားပါေနာ္
ျပီးေတာ့ ထည့္ေၾကာ္မယ့္ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုုလဲေတာက္ေတာက္စင္းထားေပးပါ။





ငရုုတ္သီးေျခာက္ကိုု ေရေဆးျပီး အညွာ ေျခြထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီး နွစ္လံုုးေလာက္ကိုု ေလးစိတ္လွီးထားပါ။
ေနာက္ထပ္လိုုမွာကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ နည္းနည္းပါ ဓါးျပားရိုုက္ရင္ ရိုုက္ထား မဟုုတ္ရင္လဲ စိတ္စိတ္ေလး လွီး ထားပါ။ ကဲျပင္စရာရွိတာေတြျပင္ထားျပီးရင္ေတာ့ ေၾကာ္ပါမယ္။ စလိုုက္ၾကရေအာင္ေနာ္....





အိုုးထဲကိုု ဆီထည့္ျပီးတာနဲ႔ တျပိဳင္နက္တည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ငရုုတ္သီးေျခာက္ကိုု အရင္ေၾကာ္ပါေနာ္။ ငရုုတ္သီးက ဆီပူလာတာနဲ႔ တူတူ ေမႊးလာပါမယ္။ ငရုုတ္သီးေျခာက္ကိုု ဆီပူလာမွ ထည့္ရင္ တူးသြားတတ္လိုု႔ သတိထားပါေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုုတ္သီး ရျပီ ေမႊးလာျပီဆိုုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုု နည္းနည္းႏြမ္းတဲ့ အထိ ေၾကာ္ေပးပါေနာ္။





ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြႏြမ္းျပီဆိုုရင္ေတာ့ ဝက္သား ခုုနက နယ္ျပီး နွပ္ထားတာကိုုထည့္ပါ။ ျပီးေတာ့ ဒယ္ျပား နဲ႔ ေခ်ေပး ပါေနာ္။ တီကေတာ့ မကပ္တဲ့ အိုုးသံုုးလိုု႔ သစ္သား ေယာင္းမဲ႔ ေမႊပါတယ္။ ဝက္သား ရျပီဆိုုရင္မုုန္ညွင္းခ်ဥ္
ေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုု ထည့္ပါေနာ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆား အခ်ိဳ မႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ပါ ျပီးရင္ အိုုးမခ်ခင္
ေနာက္ျပီးေတာ့ သၾကားေလးကိုု လက္ဖဝါးထဲ စဥ္းငယ္ခန္႔ထည့္ျပီးေတာ့ ျဖဴး ခ်လိုုက္ပါေနာ္။ အသားမက်က္မွာ စိုုးရင္ ေရနည္းနည္းေလး ထည့္ေပးပါ။ ေရခမ္းသြားရင္ေတာ့ အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး အိုုေကရင္ ခ်လိုု႔ရပါျပီေနာ္။





ကဲ ေမာင့္အၾကိဳက္ အရသာရွိတဲ့ အိုုအီရွိ ဝက္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္တပြဲရျပီေပါ့။
ကဲ အသားဟင္းတပြဲေတာ့ ရျပီဆိုုေတာ့ အရြက္ေၾကာ္ေလးတခုုလဲ လုုပ္ေပးအံုုးမွပါပဲေနာ္။ ေရခဲေသတၱာထဲၾကည့္
လိုုက္ေတာ့ ေဂၚဖီထုုပ္ေသးေသးေလးေတြ ေတြ႔ပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ အျမန္ပဲ ထက္ျခမ္းလွီးျပီးေတာ့ ခရုုဆီေလးနဲ႔ အျမန္ေၾကာ္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ ထက္ျခမ္းျခမ္း ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးေတြကိုုလဲ ဓါးျပားရိုုက္ ထားမယ္ေနာ္။ ေနာက္ တရုုတ္နည္းနဲ႔ ေၾကာ္မွာဆိုုေတာ့ ငရုုတ္သီးကိုုလဲ နည္းနည္းထည့္ပါမယ္။ ခုုနလိုုပဲ ငရုုတ္ သီးေျခာက္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုု အရင္ေၾကာ္ပါ ေမႊးလာရင္ တခါတည္း ေဘဘီ ေဂၚဖီေလးေတြ ထည့္လိုုက္ပါ။ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ ျပီးေတာ့ က်က္ခါနီးရင္ ခရုုဆီနည္းနည္ ထည့္လိုုက္ရင္ ရျပီေပါ့ေနာ္။





တခုုသတိထားရမွာက အစိမ္းေၾကာ္ကိုု မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ခဏေလးပဲ ေၾကာ္ပါ ၾကာၾကာေၾကာ္ရင္ အရြက္ႏြမ္းျပီး စားမ
ေကာင္းပါဘူးေနာ္။ ျမင္ဘူးတယ္မွလား ေဟာင္ေကာင္စားဖိုုမႈးေတြ ေၾကာ္တာေလ ရႊီးရႊီးရႊမ္းရႊမ္း ဆိုုျပီးေတာ့ မီး
ျပင္းျပင္းနဲ႔ ခပ္ျမန္ျမန္ေၾကာ္ခ်လိုုက္ဖိုု႔ပါပဲ။ ဒီမွာလဲ အရင္က တခါ ေဘဘီ ေဂၚဖီကိုု မိႈနဲ႔ ေၾကာ္ဖူးပါေသးတယ္ေနာ္။





ကဲ အရြက္ေၾကာ္ ပူပူေလးလဲရပါျပီေနာ္။ အရြက္ေၾကာ္ နဲ႔ ဝက္သားနဲ႔ ဆိုုေတာ့ အအီေျပေအာင္ ေမာင့္အတြက္ ဘိတ္ခ်ဥ္ေလးလဲ လုုပ္ေပးပါအံုုးမယ္။ ေမာင္က အခ်ဥ္ေတြအစပ္ေတြ ၾကိဳက္တယ္ေလေနာ္။ ျပီးေတာ့ ေဘဘီ
ေဂၚဖီ က ဘိတ္ခ်ဥ္နဲ႔ သိပ္လိုုက္တယ္။ မစားဘူးရင္ လုုပ္စားၾကည့္ၾက။





ဘိတ္ခ်ဥ္ကေတာ့ လြယ္လြန္းပါတယ္ သိုု႔ေသာ္ လြယ္တိုုင္းလဲ အစပ္အဟပ္ေကာင္းမွ အရသာရွိတာေနာ္။ လြယ္တိုုင္း ေကာင္းတာမဟုုတ္ဘူး။ လုုပ္ရတာကေတာ့ မခက္ပါဘူး ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုု အကြင္းေလးေတြပါးပါးရ
ေအာင္လွီး ငရုုတ္သီးစိမ္း ကိုု ညက္ညက္ေလးရေအာင္ ဓါးနဲ႔ ေတာက္ေတာက္စင္း ျပီးေတာ့ ပန္းကန္လံုုးထဲ ေရာ ထည့္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ေလး စမ္း သံပရာသီးေလး ညွစ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္လိုုက္ရင္ အရသာ ရွိတဲ့ ဘိတ္ခ်ဥ္ ရတာေပါ့။ ျပီးေတာ့ ေဘဘီ ေဂၚဖီေလးကိုု ဘိတ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ တိုု႔တိုု႔ ျပီးစားရင္ စူပါရွယ္ပါပဲေနာ္။

ေအာ္ ေမ့ေတာ့မလိုု႔ ေမာင္က အဲ့ေန႔က အရမ္းစားေကာင္းတယ္ဆိုုျပီး စားတာ ထမင္း ၃ ပန္းကန္ေတာင္ကုုန္ တယ္။ ေက်နပ္တယ္ေအ။





ဒါေလးကေတာ့ တေန႔က ေဖေဖာ္ဝါရီ ၁၄ တံုုးက အမွတ္တရ ခ်စ္သက္လက္ေဆာင္အျဖစ္ ေမာင္ေပးတဲ့ စတားဘတ္ခ္ က ေကာ္ဖီနွပ္တဲ့ အိုုးနဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္း နွပ္ေသာက္ပါတယ္။ ေရေႏြးကိုု ပီပီသသ ေသာက္ခ်င္တဲ့ အတြက္ ခဏခဏသြားစားလိုု႔ လက္ေဆာင္ရတဲ့ ဖူဂ်ီ ဂ်ပန္ဆိုုင္က ေၾကြခြက္ေလးနဲ႔ ေသာက္ပါမယ္။ ေရေႏြးက
ေတာ့ လစ္ပ္တန္ပါပဲ။ အထုုပ္က ဂ်ပန္ ဂရင္းတီးပါ မေသာက္ျဖစ္ဘူးေနာက္ တေခါက္မွ ေသာက္မယ္။





ခြက္တံဆိပ္ ကိုုၾကည့္ပါ။ သူက ပိုုမိုုက္တယ္ ေၾကြ စစ္စစ္ ျဖစ္တဲ့ အတြက္ အပူထိန္းေပးတာေကာ အေအးမျမန္ တာေကာ မဲတာကေတာ့ ေရေႏြးက ျပင္းသြားလိုု႔ပါ လစ္ပ္တန္ တထုုပ္ကိုု ေရ တလီတာေတာင္ မဲပါေသးတယ္။ ေျပာရအံုုးမယ္ ေမာင္ကေရေႏြးမေသာက္ဘူး ေသာက္ခဲတယ္။ ကိုုယ္တေယာက္ပဲ ေသာက္ရတာ
အဲ့တာနဲ႔ ေနာက္ေန႔က်ေတာ့ ခ်ဳပ္ပါေလေရာ္။ ကဲ ဒီေန႔ေတာ့ ဒီေလာက္ပဲေနာ္ ေတာ္ျပီ။ ေဘဘီ ေဂၚဖီေလးကိုု ဘိတ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ စားၾကည့္ဖိုု႔ မေမ့နဲ႔ေနာ္။

A Chen
3:07PM
Sunday
26th Feb 2012
Phavina Service Apartment
Rayong
THAILAND

14 comments:

  1. ခရစၥတလ္February 26, 2012 at 3:22 PM

    ဝက္သားေတာက္ေတာက္စင္းပံုကို ထမနဲေအာက္ေမ့လို႔ လာငမ္းတာ :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. အခုမွ လာၾကည္႕ျဖစ္တာ .. အစံုပဲေနာ္. ..တီတီခ်မ္းက :)

      Delete
  2. စိတ္ခ်ပါ
    စမ္းစားၾကည့္ပါ့မယ္
    ဆူရွီလုုပ္နည္း တင္ပါဦး

    ReplyDelete
  3. Facebook account ရွိလား။ရွိရင္ေၿပာၿပပါလား။ ကြ်န္ေတာ္ add ပါရေစ။
    ကဗ်ာေတြလည္းေကာင္းတယ္။ ဟင္းလက္ရာေတြလည္းေကာင္းတယ္။

    billionchan Chan Nyein (ခ်မ္းၿငိမ္းထြန္း)။ဆုိတာကြ်န္ေတာ႕ facebook account ပါ။
    ေလးစားစာၿဖင္႕

    ReplyDelete
  4. crystal

    yes it does looks like hta ma nae'

    ano 1) thanks i will also try shushi coz i also like it will ask my sister in japan and so some OK

    ano 2) thanks for visiting
    i do have FB account but NOT active cheers

    ReplyDelete
  5. ေမာင္ေမာင္February 26, 2012 at 6:55 PM

    မေသခ်ာမွာ စိုးလုိ့ ၂ေခါက္ျပန္ဖတ္တာ ေသခ်ာသြားျပီ...
    ၀က္သားစဥ္းေကာထဲ့ျပီး မုံညွင္းခ်ဥ္ထဲ့တာ မပါေသးဘူး တီခ်မ္း..
    ေနာက္ျပီး ျငဳတ္သီးေျခာက္က ဆီပူရင္ ေမွြးလာတာမဟုတ္ဘူး
    ေညွာ္လာတာလုိ႕ ထင္ပါတယ္။
    ေမာင္ေနေကာင္းလာရင္ ေျပာဦးေနာ္......

    ReplyDelete
  6. ျပင္လိုုက္ပါျပီေမာင္ေမာင္

    ငရုုတ္သီးက ေမႊးလာရင္ က်န္တာ ထည့္ေတာ့ေလ တူးတဲ့ အထိမေစာင့္နဲ႔ ဟုုတ္ပလား

    ေမာင္က အဲ့ေန႔ကတည္းက တီခ်က္တာစား ပီတီေတြပြားျပီး ေနေကာင္းသြားျပီ

    ReplyDelete
  7. Thanks for your 'Bate Chin' recipe. I'll try it.
    WD

    ReplyDelete
  8. တီခ်မ္း..,
    ယူနန္စတိုုင္လ္ ဝက္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ၾကိဳက္တယ္။.
    ဟင္းလက္ရာေတြလည္းေကာင္းတယ္။
    ခ်က္ၾကည့္ပါဦးမယ္။

    ReplyDelete
  9. ဟင္းေတြ လာၾကည့္ပါတယ္..

    ReplyDelete
  10. ျမန္ျမန္တင္ပါတီတီခ်မ္းရဲ႕တကယ္ေစာင္႕တဲ႕အခ်ိန္...ျမေက်း

    ReplyDelete
  11. တီခ်မ္းေရ
    ရွမ္းျပည္ကငါးေပါင္းတမ်ိဳးရဲ့ခ်က္နည္းကဂိုေမးခ်င္ပါတယ္။သူ႕ငါးေပါင္းေလးအေပၚမွာဘိန္:စိ ေလေတြျဖဴးထားတယ္ေလ

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. တီခ်မ္းေရ
    ရွမ္းျပည္ကငါးေပါင္းတမ်ိဳးရဲ့ခ်က္နည္းကဂိုေမးခ်င္ပါတယ္။သူ႕ငါးေပါင္းေလးအေပၚမွာဘိန္:စိ ေလေတြျဖဴးထားတယ္ေလ။။။.

    ReplyDelete