ကဲ ေတာင္းဆိုုေသာ ပရိတ္သတ္မ်ားအရ ကိုုယ့္ရဲ႕ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ ပိန္ေဆး ကိုုေဖာ္ျပပါမယ္။ ေဒၚဝင္ဒီက တဂ်ီဂ်ီပါ။ စကားမစပ္ ေျပာရမယ္ဆိုုရင္ ကိုုယ္ ခုုတေလာ သိပ္သိပ္သိပ္သိပ္ၾကိဳက္ေနတဲ့ ဘေလာခ္ဂါ မ နာမည္ကလဲ ဝင္ဒီပါတဲ့ေနာ္။ စလံုုးက တရုုတ္မပါ။ (ေအာ္ ေလာကႀကီးမွာ တီခ်မ္း ၾကိဳက္တယ္ဆိုုတဲ့ ဘေလာခ္ဂါ လဲရွိေသး တယ္ေနာ္။ အင္းရွိတာေပါ့.......တီခ်မ္းလဲ လူပဲ) ထားေတာ့။ အမွန္ကေတာ့ ပိန္ေဆး အျဖစ္ရယ္လိုု႔ ေသာက္တာ လဲ မဟုုတ္ပါဘူး။ ခုုတေလာက ဖရက္ရွ္ မာ့ကက္ ကိုုသြားရင္ သံပရာသီးေတြကိုု ကီလိုုလိုုက္ကိုု အားရပါးရ ဝယ္
ေလ့ရွိတာပါ။ အဲ့တာေၾကာင့္ သံပရာရည္က ခဏခဏ ကိုုေသာက္ျဖစ္ေနတယ္။ အဲ့တာေၾကာင့္ပိန္သြားသလား ဆိုုရင္ေတာ့ တီလဲ မေျပာတတ္ဘူး။ စကားမစပ္ ေျပာျပအံုုးမယ္ ဘီယြန္ေစး ကိုုသိၾကတယ္မွလား။ သူက အိပ္မက္မက္ေသာ မိန္းကေလးမ်ား ရုုပ္ရွင္ရိုုက္ေတာ့ အသက္အရြယ္ အပိုုင္းအျခား ၃ မ်ိဳးလား မသိ သရုုပ္ေဆာင္
ရတယ္ေလ။ အဲ့ဒီမွာ သူက ဆယ္ေက်ာ္သက္ သရုုပ္ေဆာင္ဖိုု႔ လိုုေတာ့ အခုု ေျပာျပမယ့္ နည္းကိုု သံုုးတယ္ ေျပာပါ
တယ္။ တီခ်မ္း နည္းမဟုုတ္ဘူးေနာ္။ ေနာက္ျပီး သူကလဲ အခုု လုုပ္ေနေသးတာ မဟုုတ္ဘူးေနာ္။ ေတာ္ၾကာ လုုပ္ခ်င္တာေတြ ေလ်ာက္လုုပ္ျပီး မဟုုတ္က ဟုုတ္က ေတြျဖစ္မွ တီခ်မ္းေၾကာင့္ျဖစ္မယ္။ ဘာလိုု႔ဘီယြန္ေစး ကိုုထည့္ေျပာတာလဲ ဆိုုေတာ့ သံပရာရည္ခ်င္းတူလိုု႔ပါ။ ေနာက္ျပီး ဒီနည္းကိုု နာအိုုမီ လိုု နာမည္ေက်ာ္ေမာ္ဒယ္ေတြကလဲ တနွစ္တခါ လုုပ္ပါတယ္တဲ့။ သူက ပိန္တာ တင္မက ဒီေတာ့စစ္ဖီေကးရွင္း လိုု႔ ေခၚတဲ့ ကိုုယ္တြင္း အဆိပ္ျပန္ဖယ္မႈေတြပါ လုုပ္ေပးတဲ့ သေဘာေပါ့။ နာမည္ကေတာ့ Master Cleanse Diet လိုု႔ေခၚပါတယ္တဲ့။ Maple Syrup Diet, Lemonade Diet လိုု႔လဲ ေခၚပါေသးတယ္တဲ့ေလ။ အက်ယ္သိခ်င္သူမ်ား ဒီမွာ ဘတ္ပါေနာ္။ ေသခ်ာဘတ္ပါေနာ္။
သူ႔နည္းက သံပရာရည္ နဲ႔ ေမပယ္သၾကားရည္ ကိုု ငရုုတ္သီးမႈန္႔ နဲ႔ ေဖ်ာ္ျပီး အနည္းဆံုုး ၁၀ ရက္ ဆက္တိုုက္
ေသာက္တာပါ။ တျခားျဖည့္စြက္စာ မစားပါဘူး။ ဒီနည္းကိုု ေမြးစားသမီး က တခါ စမ္းၾကည့္လိုု႔သိရတာပါ။ ပိန္လားဆိုုေတာ့ သူကေတာ့ မပိန္ပါဘူး။ ခ်ီးက်ဴးစရာကေတာ့ မိန္းကေလးေတြ ရဲ႕ ပိန္ခ်င္တဲ့ စိတ္က သူတိုု႔ ကိုု ေတာ္ေတာ္ လုုပ္နိုုင္ေစတာပဲ။ သူလဲ ၁၀ ရက္လံုုးလံုုး ဘာမွမစားဘဲ အဲ့ဒီ ဘီယြန္ေစး သံပရာရည္ကိုု ဗူးနဲ႔ ကိုု ေသာက္ပါတယ္။ ထားေတာ့။
တီခ်မ္းကေတာ့ ခုုနက အေပၚမွာ ေျပာခဲ့ျပီးသလိုု ပိန္ခ်င္လိုု႔ေသာက္တာ မဟုုတ္ပါဘူး။ ၾကိဳက္လိုု႔ေသာက္တာပါ။
ေနာက္ျပီးေတာ့ ခုုလိုု ပိန္သြားတာကလဲ သံပရာရည္ေၾကာင့္လိုု႔ မေျပာနိုုင္ပါဘူး။ အက်ယ္ကိုု ေအာက္မွာ ရွင္းျပပါမယ္။ ခုုေတာ့ ေလာေလာဆယ္ တီခ်မ္းရဲ႕ လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ သံပရာရည္ေဖ်ာ္နည္းေလးၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
သံပရာသီး ႀကီးႀကီး အရည္ရႊမ္းမ်ိဴး ၃ လံုုးရွာပါ။ ျပီးေတာ့ ပံုုမွာ ျပထားသလိုု ထက္ျခမ္းလွီးလိုုက္ပါ။ ခြက္ကိုု ၾကည့္ ပါ။ တီက အိမ္မွာ ေရမ်ားမ်ားေသာက္ျဖစ္ေအာင္ အဲ့လိုု ခြက္ အႀကီးစားဝယ္ထားပါတယ္။ တခြက္ကိုု ၅၀၀ မီလီလီ တာ ရွိလိုု႔ တေန႔ကိုု ၆ ခြက္ေလာက္ေတာ့ ဘယ္လိုုပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ဝင္ေအာင္ ေသာက္နိုုင္တာေပါ့။ လူတေယာက္တေန႔ လိုုအပ္တဲ့ ၂ လီတာ အျပင္ တီက တီေသာက္ေနတဲ့ ေဆးေတြ အတြက္ ၁ လီတာ ပိုုေသာက္ပါတယ္။
ျပီးရင္ ကိုုယ့္ကိုု ခုုလိုု သံပရာသီးေတြကိုု စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ညစ္ေပးမယ္ အားေကာင္းေမာင္းသန္ ေယာက်္ား တေယာက္ရွာပါ (not a MUST just optional) ကပ္ၾကြားေနာ္။ ပံုုမွာ ၾကည့္ပါ ညွစ္ျပီးသား သံပရာသီးအခြံေတြကိုု အမိႈက္ပံုုးထဲ လႊတ္ပစ္လိုုက္ပါ။ ဟိဟိ။
သံပရာခြံ တဖတ္ က်သြားလိုု႔ျပန္ဆယ္ရေသးတယ္။ တကယ့္ေမာင္ပဲ။ ၾကည့္လိုုက္ေနာ္ ခြက္က ၅၀၀ မီလီ ဆိုုေတာ့ သံပရာရည္ ကကိုု ၄ ပံုု ၁ ပံုုေလာက္ရွိေနေတာ့ ၁၂၅ မီလီ လိုု႔အၾကမ္းဖ်င္းေျပာလိုု႔ရပါတယ္။ ေနာက္ တတိယပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ဆားထည့္ပါ။ ထံုုးစံအတိုုင္းပဲ ၾကည့္ထည့္ေနာ္။ ျပီးရင္ သံပရာသီးနဲ႔ ဆားကိုု သမေအာင္ ခေလာက္ျပီးေမႊပါေနာ္။
ပံုု ၁ က သၾကားရည္ပါ။ တီက သၾကားတအိတ္ ကိုု ေရ ၂ လီတာ ခန္႔ နဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတာပါ။ သၾကားက တအိတ္ကိုု ၁ ကီလိုု ထင္ပါတယ္။ ေရကိုုေတာ့ အရင္ဆူေအာင္တည္ျပီး အိုုးတခုုထဲမွာ သၾကားေတြကိုု ထည့္ျပီး ေမႊတာပါပဲ။ မၾကိဳပါဘူး။ ေနာက္ပံုု ၂ မွာ ေတာ့ ပ်ားရည္ပါ။
ခုုနက ဆားနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ သံပရာရည္ထဲကိုု သၾကားရည္ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ထည့္ပါ။ ၁၀၀ မီလီေလာက္
ေပါ့။ ေနာက္ေတာ့ ပ်ားရည္ ထည့္ပါ။ ပ်ားရည္ေတာ့ တီက အားမနာတမ္း မ်ားမ်ားေလးထည့္လိုုက္ပါတယ္။ မ်ားေတာ့ ေသာက္လိုု႔ေကာင္းတာေပါ့။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ေလ်ာ့ထည့္ေပါ့ေနာ္။ အဲ့တာဆိုု ခုုနက ပ်ားရည္ သၾကားရည္ သံပရာရည္ တိုု႔သည္ ခြက္ တဝက္ မျပည့္တျပည့္ ရပါျပီေနာ္။
သမ ေအာင္ ခေလာက္လိုုက္ရင္ ပံုုပါအတိုုင္း အေရာင္ေလးနဲ႔ ရပါမယ္။ ျပီးရင္ ေရေရာပါ။ ေရေရာလိုုက္ရင္ အရည္ စုုစုုေပါင္းက ၃၅၀ ကေန ၄၀၀ မျပည့္တျပည့္ မီလီ ေလာက္ရပါမယ္ေနာ္။ ျပီးရင္ ေမႊပါ။
ေနာက္ဆံုုး အဆင့္ကေတာ့ ေရခဲ ထည့္လိုုက္ရင္ ပံုုမွာျပထားတဲ့ အတိုုင္း အရသာရွိတဲ့ ပ်ားသံပရာ တခြက္ရ တာ
ေပါ့။ တီကေတာ့ ေန႔တိုုင္းမဟုုတ္ေတာင္ တရက္ျခားေတာ့ ေသာက္ပါတယ္။ တခါတခါ တေန႔ နွစ္ခြက္ေတာင္ ေသာက္ေသးတယ္။
ျပီးရင္ လဲဒီလိုုေတြ မတရားစားပါေသးတယ္။ အဲ့ေတာ့ ပိန္တာ ဘာ့ေၾကာင့္လဲ ေမးရင္ ေတာ္ေတာ္ေျဖရခက္ပါ တယ္။ တခ်ိဳ႕ လူေတြက်ေတာ့လဲ ေရေသာက္ရင္ကိုု ဝတာပါပဲ။ ညီမ တေယာက္ရွိပါတယ္ ေၾကာင္စာေလာက္ စားတာကိုု ျပည့္ျပည့္ေလးျဖစ္ေနလိုု႔သူ႔ခမ်ား စိတ္ဆင္းရဲရပါတယ္။ တီကေတာ့ အေသစားတာပဲ မဝလာပါဘူး။ အရင္ကေတာ့ ေပါင္ ၁၆၀ ေလာက္ရွိဖူးတယ္။ ေနာက္ေတာ့ ၁၅၀ က ပံုုမွန္တမ္းပဲ။ ခုုေတာ့ ၁၄၀ ပါ။ ေဒၚသလင္း ေျပာသလိုုပဲ ဝတာ ပိန္တာ ထက္ က်န္းမာ ဖိုု႔က ပိုုအေရးႀကီးတာပါေနာ္။
ေနာက္ျပီး တီက မနက္ ၉ နာရီ တခါတခါ ၉ နာရီ ခြဲေလာက္မွ ထေတာ့ ၁၀ နာရီ ရံုုးေရာက္ဖိုု႔ ကိုု မနည္း ေျပးရပါ တယ္။ အဲ့ေတာ့ ေန႔တေန႔ ရဲ႕ အဓိက အစာအဟာရျဖစ္တဲ့ ဘရိတ္ဖတ္စ္ ကိုု အျမဲ လြတ္ပါတယ္။ ခ်စ္ေမာင္ ထထ ေဖ်ာ္ထားေပးတဲ့ ပရီးမီးယား နွစ္ထုုပ္ ပလပ္စ္ ႏြားနိုု႔ ေကာ္ဖီ တခြက္နဲ႔ပဲ ရံုုးေရာက္ရတာ မ်ားပါတယ္။ ခုုတေလာက ေန႔လည္ ကိုု ပူလိုု႔ရယ္ ရံုုးနားက ဆိုုင္ေတြ ကိုု အီလာလိုု႔ရယ္ ဆိုုျပီး ေန႔လည္စာ မစားျဖစ္တာ မ်ားပါ တယ္။တေန႔လံုုး ေကာ္ဖီ တခြက္ပဲ ဗိုုက္ထဲမွာ ရွိတယ္။ တခါတခါ ဆာလာရင္ေတာ့ ေန႔လည္ကိုု တခုုခုု မုုန္႔လိုုမ်ိဳး နဲ႔ ေကာ္ဖီ ေနာက္တခြက္ ထပ္သြင္းျဖစ္ပါတယ္။ ညေနပိုုင္းေတာ့ အိမ္ေရာက္ရင္ ေခါက္ဆြဲလိုုမ်ိဳး ထမင္းလိုုမ်ိဳး တခုုခုု စားလိုုက္ပါတယ္။ ေနာက္ ညက်ေတာ့ ေမာင္နဲ႔ တခုုခုု ထပ္ခ်က္စားၾကပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ညအိပ္ခါနီးက်ရင္
ေတာ့ ေကာ္ဖီနဲ႔ ေပါင္မုုန္႔ လိုုမ်ိဳး ေခါက္ဆြဲျပဳတ္လိုုမ်ိဳး တခုုခုု စားပါေသးတယ္။ အဲ့ေတာ့ အဲ့ေလာက္စားေနတာ
ေတာင္ပိန္ေသးသလား မေမးပါနဲ႔။ တီခ်မ္းတိုု႔ က ဆုုေတာင္ေကာင္းတာ ဦးေနွာက္ ေကာင္း ေတာ္ မ်က္နွာလွ တာတင္မက ဝလဲ မဝ တတ္ပါဘူး။ အဲ့တာေၾကာင့္ စာဘတ္သူေတြလဲစိတ္ထားေကာင္းေကာင္းထားျပီး ေကာင္းမႈ မ်ားမ်ား လုုပ္ရင္ ေကာင္းက်ိဳးက ကိုုယ္တင္မက အဆီေတြမွာပါ သြားတည္မွာေပါ့ေနာ္။
အာဘြား။
A Chen
8:55 PM
Wednesday
15th Feb 2012
Home
Bangkok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ပ်ားရည္မပါလို. မရဘူးလား မရွိလို.ပါ
ReplyDeleteရတာေပါ့ကြယ္ ပ်ားရည္ပါေတာ့ ပိုုေသာက္ေကာင္းတာတခုုပါပဲ
ReplyDeleteေသာက္တတ္ရင္ေတာ့ သၾကားရည္အစား ငရုုတ္သီးမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ သူ႔ငရုုတ္သီးမႈန္႔ က ခုုနက ေပးတဲ့ လင့္မွာ ေသခ်ာၾကည့္ေနာ္ ျပီးေတာ့ခုုနက ေျပာတဲ့ Maple syrup ကိုုသံုုး
ခုတစ္ေလာ ၀ေနတာ တီေရ...။ အစားလည္းမေလွ်ာ့နိူင္၊ အအိပ္လည္း မေလွ်ာ့ခ်င္....။
ReplyDeleteသံပုရာရည္ေဖ်ာ္ေပးမဲ့ အားေကာင္းေမာင္းသန္ဦးဗလလည္း မရွိ။ ခက္သကြယ္.....ဟိဟိ း)
လင့္ခ္က မီးေျမေခြးနဲ႔ ဖတ္တာ မရဘူး။ ပလိန္းႀကီးပဲ ေပၚလာတယ္...း(
ရပါတယ္ ေဒၚခ်စ္ရဲ႕ မီး ဖြင့္တာရတယ္
ReplyDeleteဦးခ်စ္ ကိုု ညွစ္ခိုုင္းေလကြယ္ (သံပရာသီး)
ဂ်ီမ ကေန ပိုု႔လိုုက္ျပီ လင့္ကိုု
ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္ စမ္းေသာက္ၾကည္႔ရမွာေပါ႔။ ပိန္သြားလဲ အၿမတ္ပဲ။ တီေၿပာသလို႔ ေၾကာင္စာေလာက္ပဲ စားတာပါပဲ။ အဲဒါကို တၿဖည္းၿဖည္း၀ိတ္တက္လာလုိ႔ မနည္းဆြဲထားရတယ္ :D
ReplyDeleteပ်ားသံပုရာရည္ေလး ေသာက္လို႔ ေကာင္းမွေကာင္း။ ဂြတ္!
ReplyDeleteBig C မွာ ပ်ားရည္လည္းရွိတယ္၊ သံပုရာသီး ညစ္ျပီးသားပုလင္းေလးေတြလည္း ေရာင္းတယ္။
ညစ္ေပးမယ့္ ေယာက်္ားက အေဝးေရာက္ေနတာကိုး :P
evy ေရ ဟုုတ္တယ္ ပိန္တဲ့သူက ပိန္ကိုုပိန္တာ ဘယ္ေလာက္စားစား ေၾကာင္စာေလာက္ကေန ေၾကာင္မ စာေလာက္ ေလ်ာ့စားၾကည့္ပါလား
ReplyDeletecrystal ပ်ားရည္ကိုု တီဝယ္တဲ့ တံဆိပ္ဝယ္ေနာ္ ေနာက္ျပီး သံပရာသီး ညွစ္ထားတဲ့ ပုုလင္းေတြက အာတစ္ဖစ္ရွယ္ေတြ တကယ္ေတာ့ မေကာင္းဘူး သံပရာသီးစစ္စစ္ ရရင္ေတာ့ပိုုေမႊးတာေပါ့
အိုေက၊ သံပုရာသီး သံုးလံုးေလာက္ အျမဲ ေရခဲေသတၱာထဲ အျမဲထည့္ထားတယ္။
Deleteေဖ်ာ္ေသာက္လုိက္အံုးမယ္။ :)
Wow!! Your 'Maung' is so good to you. Envy you.
ReplyDeleteThanks for the post.
WD
ခုတေလာ က်ေနာ္လည္း သံပုရာရည္ ဓါတ္က်ေနတယ္ ပ်ားရည္ထည့္တဲ့အခါထည့္ မထည့္တဲ့အခါလည္း ဆားနဲ ့သၾကားရည္နဲ ့ေပါ့။
ReplyDeleteလူက ပိန္ပါတယ္ဆိုမွ .. သံပ်ာရည္ကို ဘယ္လိုေသာက္လို ့ေကာင္းေနမွန္းမသိဘူး။ တေန ့ကို တီခ်မ္းခြက္ေလာက္နဲ ့တခြက္ အျမဲေသာက္ျဖစ္ေနတယ္။ အရင္တုန္းက ၾကိဳက္ခဲ့တဲ့ ကိုကာကိုေလာင္ေတာင္ မေသာက္တာၾကာေပါ့ ဟိဟိ။
ေသခ်ာတာေပါ့ ဝင္ဒီ
ReplyDeleteကိုုကာကိုုလာ ထက္ေတာ့ သံပရာရည္က အမ်ားႀကီး ပိုုေကာင္းပါတယ္ ဗစ္ ရွင္လဲ ေတာ္ၾကာ ဘီယြန္ေစး လိုု ကိုုယ္လံုုးျဖစ္လာေတာ့မယ္ လွလာမယ္ေျပာတာေနာ္
သံပရာခြံ တဖတ္ က်သြားလိုု႔ျပန္ဆယ္ရေသးတယ္။ တကယ့္ေမာင္ပဲ။
ReplyDeleteso lovely writing!
ေကာင္းပါတယ္ ဗဟုသုတေပါ့
ReplyDeleteမနက္ မနက္ သံပရာတစ္လံုးကိုအရည္ညွစ္ျပီး ေရေႏြးနဲ႕ေသာက္တာ ေကာင္းပါသလား။
ReplyDelete