ဒီရက္ပိုုင္း တီခ်မ္းတေယာက္ ေခါက္ဆြဲေတြခ်ည္းစားျဖစ္ေနပါတယ္ ဘက္လိုုက္တာကိုုေျပာတာမဟုုတ္ဘူးေနာ္။ တကယ့္ Literally ေခါက္ဆြဲေတြ တီးျဖစ္ေနတာကိုုေျပာတာပါ။ ေခါက္ဆြဲစားရင္စား မစားရင္ ဖက္ထုုပ္စား မစားရင္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲစား မစားရင္ ေခါက္ဆြဲထုုပ္စား အဲ့လုုိ ေခါက္လိုုက္ဆြဲလိုုက္ပဲ လုုပ္ေနတာပါ။ အသုုပ္လုုပ္စားတာေတာင္ ေခါက္ဆြဲမွ မလြတ္တာေနာ္.......ထားေတာ့ ဒီေန႔ေတာ့ တရုုတ္နည္းအတိုုင္း လုုပ္စားတဲ့ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲေလးေတြကိုု အရည္ေဖ်ာ္နဲ႔ေကာ ဆီခ်က္အေနနဲ႔ေကာ တင္ေပးပါအံုုးမယ္။ ပထမဆံုုးေတာ့ ဟင္းရည္အျဖစ္ ဝက္ရိုုး အရိုုးၾကမ္းေလးေတြေတြ႔လိုု႔ဝယ္လာတာကိုု ျပဳတ္လိုုက္ပါတယ္။ ထံုုးစံအတိုုင္း တီခ်မ္းတိုု႔ ေဆြစဥ္မ်ိဳးဆက္ မဟာဟင္းရည္ၾကည္တည္နည္းအတိုုင္းတည္ပါေနာ္။ ေနာက္တခါ တေန႔က ဝယ္ထားတဲ့ မုုန္လာဥျဖဴ နွစ္လံုုးရွိတာနဲ႔ ပိုုခ်ိဳေအာင္ အကြင္းေလးေတြ လွီးထည့္လိုုက္ပါတယ္။ ဟင္းရည္တအိုုးရျပီေပါ့။ ဟင္းရည္က အရည္ေဖ်ာ္ဆိုုရင္ ဟင္းရည္အေနနဲ႔ ထည့္ျပီးေတာ့ ဆီခ်က္ဆိုုရင္လဲ ဟင္းရည္ေသာက္လိုု႔ရတာေပါ့။ ျပီးေတာ့ ေနာက္ေန႔လဲ ထပ္ထပ္ျပီး လုုပ္စားရတာ အဆင္ေျပပါတယ္။ ဟင္းရည္တအိုုးခ်က္ထားရင္ ၂ ရက္ ၃ ရက္ေလာက္စားလိုု႔ ရပါတယ္။ ေမာင္ကေတာ့ မနက္စာအေနနဲ႔ေကြ်းရင္ မစားပါဘူး။ သူက မနက္စာမစားတတ္တဲ့သူပါ။ ေမြးရတာ လြယ္တာေပါ့ေနာ္။ ဖက္ထုုပ္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ေခါက္ဆြဲပဲျဖစ္ျဖစ္ ညစာအေနနဲ႔ ေကြ်းရင္ေတာ့ စားရွာပါတယ္။ ကိုုယ္ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲ တုုိ႔ဆန္ျပဳတ္တိုု႔လိုုဟာေတြဆိုု တေန႔လံုုးလဲစားနိုုင္တယ္ တလလံုုးလဲ စားနိုုင္ပါတယ္။ သိပ္ၾကိဳက္တယ္။ အဲ့တာေၾကာင့္ တခါတခါ ခ်က္စားရင္ အၾကာႀကီးလဲ စားရ လုုပ္ရတာလဲ လြယ္ေတာ့ တီက ခဏခဏ လုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
အေပၚက ဟင္းရည္ တအိုုးရျပီဆိုုရင္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္တဲ့ ဇာတ္လမ္းစပါမယ္။ ဂ်ံဳ ေခါက္ဆြဲကိုု ဆိုုင္ကပဲ အထုုပ္လိုုက္ဝယ္လိုုက္ပါတယ္။ သူက တထုုပ္ကိုု ေျခာက္လံုုး အမွန္က ၆ ပြဲစာေပါ့ တီတိုု႔ကေတာ့ အစားႀကီးေတာ့ တပြဲ၂ လံုုးထည့္ေတာ့ ၃ ပြဲစာေပါ့။ အရင္ဆံုုး ပန္းကန္ထဲမွာ ေခါက္ဆြဲကိုု ဖြထားရပါမယ္။
ျပီးရင္ ေရတအိုုးတည္ျပီးေတာ့ ေရဆူလာရင္ ေခါက္ဆြဲကိုု ျပဳတ္ပါမယ္။ ခဏ ျပဳတ္ရင္ ရပါျပီ အၾကာႀကီး ျပဳတ္ ရင္ ျပဲသြားပါမယ္။ ပထမ ေရတည္ပါ။ ေရပြက္ပြက္ ဆူလာရင္ ေခါက္ဆြဲထည့္လိုုက္ပါ။ ေနာက္တခါ ပြက္လာရင္ ေခါက္ဆြဲေတြကိုု ဆယ္လိုုက္လိုု႔ ရပါျပီ။
တီကေတာ့ ၂ ပြဲစာ ၄ လံုုးတခါတည္းျပဳတ္လိုုက္ေတာ့ ဆယ္ျပီးသားေခါက္ဆြဲေတြကိုု နွစ္ပန္းကန္ခြဲ ထည့္ပါ တယ္။ ေမာင္က အရည္ေဖ်ာ္စားမယ္ဆိုုလိုု႔သူ႔အတြက္ အရည္ေဖ်ာ္ပါ။ ေနာက္ သူက အမဲသားမစားေတာ့ တီက သူ႔အတြက္ ကိုု တေန႔ က ခ်က္ထားတဲ့ နမ့္ပရစ္ေအာဝ္ အက်န္ နဲ႔ လုုပ္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ နမ့္ပရစ္ေအာဝ္ ခ်က္နည္းက ဒီမွာ တင္ဖူးပါတယ္ေနာ္။ ပန္းကန္ထဲကိုု ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နည္းနည္းထည့္ ျပီးေတာ့ ေခါက္ဆြဲထည့္ အသားထည့္ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္ ထည့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ထည့္ ဟင္းရည္ထည့္ လိုုက္ရင္ ေမာင္စားမယ့္ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲအရည္ေဖ်ာ္ရပါျပီေနာ္။
တီ့အတြက္ကေတာ့ ဆီခ်က္စားခ်င္လိုု႔ ခုုနက လိုုပဲ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္း ပဲငံျပာရည္အၾကည္နည္းနည္း ကိုုပန္းကန္ထဲထည့္ ဒီမွာေတာ့ ဆီခ်က္ျဖစ္တဲ့ အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ကိုု နည္းနည္းပိုုထည့္ပါမယ္။ ျပီးေတာ့ ေခါက္ဆြဲေလးေတြကိုု တူနဲ႔ လံုုးလိုုက္ပါ။ ပံုု ၁ အတိုုင္းေပါ့။ ေနာက္ေတာ့ အဆင္သင့္ခ်က္ထားတဲ့ အမဲသားကိုု အေပၚက ဆမ္းလိုုက္ရင္ အမဲသားဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲတပြဲရပါျပီေနာ္။ တြဲဘက္စားဖိုု႔ ရာက အိမ္မွာလုုပ္တဲ့ ကမ္ခ်ီေလးျဖစ္ပါတယ္။ လုုပ္နည္းက ဒီမွာပါ။ တေန႔က လုုပ္ထားတာ ပထမဆံုုးအေနနဲ႔ေပါ့ စားလိုု႔ျဖစ္ပါတယ္။ အမဲသားခ်က္နည္းလဲ အရင္တခါ တင္ဖူးပါတယ္ေနာ္။ ဒီမွာ ၾကည့္ပါ။ အသားကိုုေတာ့ ေခါက္ဆြဲ နဲ႔စားဖိုု႔ ရည္ရြယ္တဲ့ အတြက္ အတံုုးေသးေသးေလးေတြ လုုပ္ထားတာပါ။
ကဲ မေျပာမရွိနဲ႔ ဒီတပတ္ ဝိကန္း က်ရင္ လုုပ္စားၾကည့္လိုုက္ေနာ္။
A Chen
6:48 PM
1st Feb 2012
Wednesday
Home
Bangkok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
တီ
ReplyDeleteေရးသမွ်အားလံုး အရမ္းၾကိုက္
ေက်းဇူးေနာ္
ညၾကီးမိုးခ်ဳပ္ဗိုက္ဆာသြားၿပီ။ တီခ်မ္းလုပ္လုိက္မွၿဖင္႔ အဲလို။ လာေအာ္ထားတာေတြ႔တယ္။ ေရးမလုိ႔ အရွိန္ယူေနတံုး။ စကားမစပ္ တီ႔ေခါက္ဆြဲကို ပုိၾကိဳက္တယ္။ အမဲသားနဲ႔ေလ။
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ အေနာေရ
ReplyDeleteအီဗီေရ.....အဲ့တာက သူငယ္ခ်င္းကိုုလုုပ္ေကြ်းတာ သူကေတာ့ အရမ္းေကာင္းေျပာတာပဲ
mite tel kwar.
ReplyDeletet chan ka very smaret naw.
smart*
ReplyDelete:P
ဂီြ
ReplyDelete