တကယ္ပါ အဟုုတ္။ ဒီတခါေနာက္ဆံုုး ေနာက္ကိုု ဘယ္ေတာ့မွ ေခါက္ဆြဲ ဆီခ်က္ ဖက္ထုုပ္ ေတြနဲ႔ မနွိပ္စက္ေတာ့ဘူး ကတိ ကတိ ကတိ။ အဲ့လိုု စာေၾကာင္းကိုု စျပီးသကာလ ေရးမယ့္ အေၾကာင္းအရာ က ဖက္ထုုပ္ဆီခ်က္ပါတဲ့ အရပ္ကတိုု႔ေရ...........မေရးခင္ တီခ်မ္း ရဲ႕တေန႔တာ ကိုုၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ အိမ္မွာ အလည္ေရာက္ေနတာနဲ႔ ညညဆိုု ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မအိပ္၊ မနက္မနက္ ဆိုု ရင္လဲ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မထ နဲ႔ တီခ်မ္း တေယာက္ ဒီတပတ္ထဲ ရံုုးကိုု ေနာက္က်မွ ေရာက္ေရာက္ေနပါတယ္။ အခုု တင္ျပမယ့္ အေၾကာင္းအရာေတြက မေန႔က ျဖစ္ပ်က္ခဲ့တာေတြပါ။ ထားေတာ့ ကိုုယ့္ေပါင္ကိုုယ္လွန္ေထာင္းေနလိုု႔ ဘယ္ျဖစ္မလဲေနာ္။ ေအးခ်မ္း သာယာလွပတဲ့ တီခ်မ္းဘဝ ကိုု စာဘတ္သူ လူအမ်ား မနာလိုု အူတိုု မုုဒိတာ မပြားနိုုင္ျဖစ္ကုုန္ၾကေပမေပါ့။ အမွန္က ဒီအပတ္ တကယ့္ကိုု တနလၤာေန႔ တရက္ပဲ ေသခ်ာ ရံုုးတက္ရပါတယ္။ အဂၤါ ဗုုဒၶဟူးက ဖင္မွာ တုုတ္စူးေနလိုု႔အဲေလ ေနမေကာင္း ျဖစ္ေနတာနဲ႔ ဆစ္ခ္လစ္ဗ္ ယူလိုုက္ပါတယ္။ ေဟာ အခုု ဘေလာခ္ေရးေနတဲ့ ၾကာသပေတးေန႔အေၾကာင္းကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေရာက္ေနလိုု႔ ဆိုုတဲ့ အေၾကာင္းျပခ်က္နဲ႔ ရံုုးကိုု ေန႔လည္စာစာအျပီး အာဖတာ ၂ မွ သြားပါတယ္။ ညေနဘက္ေတာ့ အားနာတာနဲ႔ ၇ နာရီေလာက္ထိေနေပးလိုုက္တယ္။ ဂ်န္နရပ္စ္ ခ်က္ေနာ္။ ဒီေန႔ ေသာၾကာလဲ မေန႔ညက ရုုပ္ရွင္ၾကည့္တာ ညည့္နက္သြားလိုု႔ ေန႔လည္မွ လာပါတယ္။ အမွန္က မလာေတာ့မလိုု႔ပဲ ၂ နာရီ အစည္းအေဝး တခုုရွိေနလိုု႔ မလာမျဖစ္လာရပါတယ္။ ေနာက္ျပီး အၾကံတခုုေပးအံုုးမယ္။ တီ့ လိုု ကိုုယ့္အစည္းအေဝး ကိုုယ္ ခ်ိန္းခ်င္တဲ့ အခ်ိန္ခ်ိန္းနိုုင္တဲ့ လုုပ္ပိုုင္ခြင့္ရွိတယ္ ဆိုုရင္ အျမဲတမ္း ညေနပိုုင္းကိုု ခ်ိန္းပါ။ ဟိဟိ။
မေန႔က လူ ၃၀၀ ေလာက္ ဝင္ပါတယ္။ ခါတိုုင္း ၅၀၀ ေလာက္ဝင္ေနက်က ေနာက္ပိုုင္း ကိုုယ္က သူတိုု႔ဘေလာခ္ လိုုက္မလည္တာနဲ႔ပဲ မလာၾကေတာ့တာရယ္ ကိုုယ္က ၂ လေလာက္ ဘာမွ မေရးပဲ ေပ်ာက္သြားတာရယ္ နဲ႔အကုုန္ ေပ်ာက္ကုုန္ပါတယ္။ အဲ့တာေၾကာင့္ ခုုတေလာ တီခ်မ္း ဟင္းခ်က္တာေတြပဲ ဘာလိုု႔တြန္းေရးေနတာလဲ ဆိုု လူျပန္ဆြယ္ေနတယ္ မွတ္ပါ။ မေန႔ကေတာ့ မနက္ကတည္းက မုုန္႔လုုပ္စားတာနဲ႔ တေန႔လံုုးစာ တင္ဖိုု႔ ရည္ရြယ္ပါတယ္။ ကဲ လာျပီ။
ဒါက ကိုုယ့္မနက္စာပါ။ သူငယ္ခ်င္းလဲ ရွိေနေတာ့ သူ႔လဲ တခုုခုုေတာ့ လုုပ္ေကြ်းရမယ္ေလ ဆိုုျပီး ေပါင္မုုန္႔ ကိုု ၾကက္ဥနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ ေပါင္မုုန္႔ ေလးခ်ပ္ကိုု ၾကက္ဥ ၂ လံုုးပါ။ ၾကက္ဥ ကိုု ပန္းကန္ျပား စဥ္းငယ္ခန္႔ေစာက္တာေလးမွာ ဆား စဥ္းငယ္ခန္႔ နဲ႔ သၾကား စဥ္းငယ္ခန္႔ ထက္ စဥ္းငယ္ခန္႔ပိုုတာနဲ႔ ေခါက္ပါ တယ္။ ေပါင္မုုန္႔ကိုု ေဘးက အခြံမပါတာမ်ိဳးကိုု ေရြးဝယ္ပါတယ္။ ေဘးက အကာခြံ ကိုု ငယ္ငယ္ကတည္းကကိုု မၾကိဳက္လိုု႔ပါ။ ေနာက္ေန႔မွ ၾကက္ဥ ဆန္းဒြတ္ရွ္ လုုပ္ေကြ်းပါအံုုးမယ္ေနာ္။ ခုုေရးေနရင္း သတိရသြားလိုု႔။ ေပါင္မုုန္႔ေလးေတြ ကိုု ၾကက္ဥထဲနွစ္ ဟိုုဘက္ဒီဘက္ နွစ္ဘက္စလံုုးကိုု နွစ္ပါေနာ္။ အၾကာႀကီး မနွစ္ထားပါနဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာင့္ ေပါင္မုုန္႔ျပဲပါမယ္။ ခဏေလး ထိတယ္ ဆိုုယံုု နွစ္လိုုက္ပါ။ ေပါင္မုုန္႔က စုုပ္ေတာ့ အိုုေကပါပဲ။ ျပီးရင္ မကပ္တဲ့အိုုးမွာ ဆီေလး စဥ္းငယ္ခန္႔ နဲ႔ ေၾကာ္ပါ။ ဟိုုဘက္ဒီဘက္ တခါ ထပ္လွန္ပါအံုုးေနာ္ မတူးေအာင္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ပံုုမွာျပာထားတဲ့ အတိုုင္း ပန္းကန္ထဲ ကိုု ကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ထည့္ သၾကားျဖဴး ျပီးေတာ့ ပ်ားရည္ေလး စဥ္းငယ္ခန္႔ (အမွန္ကေတာ့ မ်ားသြားပါတယ္ ရတယ္ ကိစၥ မရွိဘူး အဆိပ္မွ မဟုုတ္တာေနာ္) ဆမ္း ျပီးေတာ့ စားေပါ့။ တီ့ ညီ ဝမ္းကြဲတေယာက္ဆိုု ပ်ားရည္ေကာ၊ နိူ႔ဆီေကာ၊ နိူ႔စိမ္းေကာ၊ သၾကားေကာ ထည့္ပါတယ္။ ဟုုတ္ကဲ့ ဝတုုတ္ေလးပါ။ ေဘးကေတာ့ ၾကိဳက္လိုု႔အျမဲ ျမန္မာျပည္ကေန တကူးတက သူငယ္ခ်င္းေတြသည္ေပးမယ္ေျပာတိုုင္း မွာရတဲ့ ပရီးမီးယား ၂ ပလပ္စ္ ၁ ပါ။ ၂ ထုုပ္ကိုု ေရဆူဆူနဲ႔ ထည့္။ နိုု႔ စဥ္းငယ္ခန္႔ထည့္ပါတယ္။ တေန႔လံုုး ရံုုးေရာက္တာ ဘာမွ မစားပါဘူး။ အိမ္ကေန ၁၂ နာရီ ခန္႔ က စားလာတဲ့ အဲ့တာနဲ႔ပဲ တေန႔လံုုးေနပါတယ္။ ခုုတေလာ လူေတြက ပိန္သြားတယ္ လွလာတယ္ မ်က္နွာေလးကိုု ဝင္းတက္လာတာပဲ ဘာညာ လာလာေျပာေနၾကလိုု႔ အစာေလွ်ာ့စားပါတယ္။ တကယ္လဲ လွလာတယ္ မယံုုရင္လာၾကည့္။
ဒါေလးကေတာ့ အိမ္ေရာက္ေရာက္ခ်င္း ခ်စ္ေမာင္က အေမာေျပတိုုက္တဲ့ OJ ပါ။ အဲ့တာေလး ကိုုအေမာေျပေသာက္ျပီးေတာ့မွ ေမာင္ဘာစားမလဲ ဆိုုေတာ့ သူကလဲ ညေန မွ ထပါသတဲ့ အဲ့တာ နိုူးေတာ့ ထမင္း ဝယ္စားထားပါတယ္တဲ့။ ဆိုုေတာ့ ကိုုယ္လဲ ထမင္းမစားခ်င္ တာနဲ႔ ကဲ ရွိတာ ဘာလဲ ေရခဲေသတၱာ (သိပ္မသစ္ေတာ့) ထဲမွာ ေမႊေတာ့ ဖက္ထုုပ္ရြက္ေတြ က်န္ေနေသးတာ ေတြ႔ပါတယ္။ အဲ့တာနဲ႔ လုုပ္စားမယ္ေလ ဆိုုျပီ.........ဖက္ထုုပ္ထုုပ္ပါတယ္။ ဖက္ထုုပ္သ အသားျပင္တာကိုုေတာ့ တေန႔က ဖက္ထုုပ္ျပဳတ္ လုုပ္စားတံုုးက တင္ျပီးသားေနာ္။ ဒီမွာ ၾကည့္ပါ။ ေဒၚခ်စ္ကေတာင္ ေျပာေနေသးတယ္ စားလွခ်ည္လား ဆိုုျပီးေတာ့ အဲ့ဒီဖက္ထုုပ္က တထုုပ္ဝယ္ရင္ အခ်ပ္ (ဖက္ထုုပ္ရြက္) ၁၀၀ ပါပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ လုုပ္လိုုက္ ပစ္ထားလိုုက္ စားလိုုက္ေပါ့။
ဖက္ထုုပ္ေတြ ထုုပ္ျပီးျပီဆိုုရင္ ေရေႏြးတအိုုးတည္လိုုက္ပါ။ ဒီတခါေတာ့ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲပါ ထည့္ျပဳတ္ ပါတယ္။ ေမာင္က အေရာစားခ်င္တယ္ဆိုုလိုု႔ပါ။ ကိုုယ္ကေတာ့ ဖက္ထုုပ္ခ်ည္းပဲ ကိုုပိုုၾကိဳက္တယ္ သိုု႔ေသာ္ ကိုုယ့္အၾကိဳက္ ကိုု ေနာက္မွ ထားရမယ္ေလေနာ္။
ျပဳတ္ပံုု အဆင့္ဆင့္ကိုု ေသခ်ာၾကည့္ပါ။ ေရဆူလာရင္ ဖက္ထုုပ္နဲ႔ ေခါက္ဆြဲထည့္လိုုက္ပါ။ အဲ့တာဆိုု အပူထဲကိုု အေအးေတြ ထည့္လိုုက္တဲ့ အတြက္ ရုုတ္တရက္ ေရ က ျပန္ေအးသြားတာနဲ႔ ျငိမ္က်သြားပါမယ္။ (ပံုု ၁) ကိုုၾကည့္ပါ။ ျပီးရင္ ေရက တျဖည္းျဖည္း ျပန္ဆူလာမွာ ျဖစ္တဲ့ အတြက္ တူကေလးနဲ႔ ဖြဖြေလး ေမႊေပးပါ။ (ပံုု ၂) အတိုုင္းေပါ့ေနာ္။ ေနာက္တခါ (ပံုု ၃) ထဲက အတိုုင္း ေရေတြ ျပန္ျပီး ဆူလာျပီဆိုုရင္ေတာ့ ရပါျပီ။ ေခါက္ဆြဲေကာ ဖက္ထုုပ္ေကာ က်က္ပါျပီေနာ္။
အေရးႀကီးတာေျပာပါမယ္။ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ ကိုုဆီခ်က္ လုုပ္မယ္ဆိုုရင္ ျပဳတ္ျပီးတဲ့အခ်ိန္မွာ အျမဲတမ္း ေရေအးနဲ႔ တခ်က္ေလာက္ ျပန္ေဖ်ာ္ လိုုက္ပါ။ အရမ္းပူေနရင္ ေမႊလိုု႔ မေကာင္းသလိုု ေထြးေထြးႀကီးျဖစ္ေနရင္ စားမေကာင္း ပါဘူး။ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ေရေအး တဇလံုု ကိုုအသင့္လုုပ္ထားျပီး ျပဳတ္အိုုးထဲကေန ဆယ္ျပီး ေရေအးထဲ ထည့္လိုုက္ပါ။ ေရေအးထဲမွာလဲ အၾကာႀကီး မစိမ္ထားပါနဲ႔ေနာ္။ ျပီးရင္ နယ္မယ့္ ဇလံုုထဲ ထည့္ပါ။ ၾကိဳျပင္ထားရမွာ က ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ဇြန္းႀကီး တဇြန္း ခပ္မ်ားမ်ားသာ ၾကည့္ထည့္လိုုက္ပါ။ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ (အစပ္ၾကိဳက္ သူမ်ား အတြက္သာ သီးသန္႔) ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ စဥ္းငယ္ခန္႔၊ ငရုုတ္ေကာင္းမႈန္႔စာတာေတြ ထည့္ထားပါ။ အခ်ဥ္ ၾကိဳက္ရင္ သံပရာသီး တျခမ္းေလာက္လဲ ညစ္ထားေနာ္။ ျပီးရင္ ေရေအးထဲက ျပန္ဆယ္ထား တဲ့ ေခါက္ဆြဲ ဖက္ထုုပ္ ကိုုထည့္ျပီး တူ နဲ႔ ဇြန္းနဲ႔ ဖြဖြေလးေမႊပါ။ ဆိုုင္ေတြမွာ လုုပ္တာ ေတြ႔ဖူးတယ္ မွလား။
အဲ့တာဆိုု ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ ဖက္ထုုပ္ အေရာ ဆီခ်က္ ၂ ပြဲ ရပါျပီေနာ္။ နည္းတာ က ထမင္းစား ျပီးသား ေမာင့္အတြက္ မ်ားတာက တေန႔လံုုး ဘာမွ မစားရေသးတဲ့ ကိုုယ့္အတြက္ပါ။
အအီေျပ ေရာစားဖိုု႔ က အိမ္လုုပ္ ကမ္ခ်ီေလးပါ။ လုုပ္နည္းကိုု ဒီမွာ ၾကည့္ေနာ္။ ေအာင္ျမင္သြားတယ္။ စားရတာလဲ အဆင္ေျပတယ္။ ေကာင္းလဲ ေကာင္းတယ္။ လြယ္လဲလြယ္တယ္။ ေနာက္ လုုပ္အံုုးမယ္။ ရွမ္းခ်ဥ္လဲ လုုပ္ထားေသးတယ္။ ေနာက္ေန႔ေတြေခါက္ဆြဲ စားရင္ ရွမ္းခ်ဥ္အလွည့္။ ကမ္ခ်ီ က ကုုန္ေတာ့မယ္ေလ။
ဒါကေတာ့ ထံုုးစံအတိုုင္း ညဘက္က်ေတာ့ ဗိုုက္ျပန္ဆာတဲ့ ကိုုယ္တိုု႔လင္မယား အက်င့္အတိုုင္း ထ လုုပ္စားၾကတာပါ။ ညေနက အန္ထြက္ေတာ့ မတတ္ စားထားတဲ့ ဖက္ထုုပ္က ညဘက္က်ေတာ့ ဘာမွ မရွိေတာ့ပါဘူး။ ဗိုုက္က ျပန္ဆာလာတာနဲ႔ ေရခဲေသတၱာ ထေမႊျပန္ေတာ့ ေဂၚဖီထုုပ္ တပိုုင္းရယ္ ဗူးမိႈေလး တဝက္အက်န္ရယ္ ေတြ႔တာနဲ႔ ေရာျပီးေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။ ဘာမွ မထည့္ဘူး ၾကက္သြန္ျဖဴ က ခြာရမွာ ပ်င္းလိုု႔ ခရုုဆီက သိပ္မၾကိဳက္လိုု႔ မထည့္ဘဲ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နဲ႔ပဲ ေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။ စားလိုု႔ ေကာင္းတယ္။ ရိုုးရိုုးေလး။
ဒါကေတာ့ ဟုုိတေန႔ကတည္းက ခ်က္ထားတဲ့ အမဲသားပါ။ ေခါက္ဆြဲနဲ႔ ဆီခ်က္ လုုပ္စားလိုု႔လဲရသလိုု ထမင္းနဲ႔ စားလဲ ေကာင္းပါတယ္။ ဒီမွာ ၾကည့္လိုုက္ေနာ္။ အမဲသားခ်က္နည္းကေတာ့ ဒီမွာပါ။ ေနာက္ဆံုုးက ဗူး ကေတာ့ ဒီဇင္ဘာလက ရန္ကုုန္ျပန္တံုုးက ေယာကၡမ လုုပ္ေပးလိုုက္တဲ့ ငပိေၾကာ္ပါ။ ေကာင္းတယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကြင္းႀကီးေတြနဲ႔။ စပ္စပ္ကေလး။ ထမင္းျဖဴ ပူပူကိုု အဲ့လိုု ငပိေၾကာ္ အေျခာက္အျခမ္းေတြနဲ႔ စားရတာ ၾကိဳက္ပါတယ္။ ကဲကဲ ဒီေန႔ေတာ့ ဒီေလာက္ပဲေနာ္။ .........၄ နာရီ ၅၅ မိနစ္ ရွိေနျပီရံုုးဆင္းေတာ့မယ္။
A Chen
4:56 PM
3rd Feb 2012
Friday
Bangkok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
အဲေတာ. ရံဳးကေနပို.စ္တင္ေနတာပါလား တီခ်မ္းေရ ဟင္းခ်က္နည္းသာ မ်ားမ်ားတင္ပါ အျမဲလာပါတယ္
ReplyDeleteမနာလုိလုိက္တာ ရံုးသြားရတဲ႔ရက္ကလည္း ၾကည္႔ဦး။ အစားအေသာက္ကေတာ႔ ေန႔တိုင္းပို႔စ္တင္လဲ မရိုးဘူး။ ဖတ္လုိ႔ပိုေကာင္းတယ္။ ရီလည္းရီတယ္။
ReplyDeleteတီခ်မ္း........
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္ေအ။ ဖက္ထုပ္ႀကိဳက္တယ္ေအ့ း)
ေခါက္ဆြဲအစိမ္းေတာ့ မစားဘူးေသးဘူးးး။ အေရာင္ကိုက အူယားလို႔ ခိြ း)))
I always come and read T Chan. I like the way you cook and try myself one by one. :P
ReplyDeleteဟုုတ္ကဲ့ ရံုုးကေန အစည္းအေဝးျပီးေတာ့ တျခားမလုုပ္ခ်င္တာနဲ႔ပိုုစ့္တင္ေနတာပါ အေနာေရ
ReplyDeleteအီဗီ မနာလိုုမရွိပါနဲ႔ တခ်ိဳ႕ လူေတြက ကံကိုုေကာင္းတာ ဟိဟိ လင္ရလဲကံေကာင္း အလုုပ္ရလဲကံေကာင္း ေအာ္ စိတ္ေကာင္းရွိတာကိုုးေလေနာ္ ခိခိ စတာေနာ္
ေဒၚခ်စ္ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ ဟုုတ္တယ္ ေခါက္ဆြဲ အစိမ္က တမ်ိဳးႀကီးေတာ့ ျဖစ္ေနတယ္ ျပီးေတာ့ သူတိုု႔ ေခါက္ဆြဲက အရမ္းမွ်င္ေတာ့ ျမဴစြမ္စားေနရသလိုုပဲ
မိန္းမစိမ္း ေပၚလာေသးတယ္ေနာ္ ဘေလာခ္ လဲဆက္မေရးေတာ့ဘူးလား က်ဳပ္က သတိရပါတယ္ အရင္တုုန္းက တီခ်မ္း သမီးေလးေတြ ဆိုုျပီး ကဗ်ာ ေရးခဲ့တာ သတိရေသးတယ္
ကိုုယ္က သူတိုု႔ဘေလာခ္ လိုုက္မလည္တာနဲ႔ပဲ မလာၾကေတာ့တာရယ္ ကိုုယ္က ၂ လေလာက္ ဘာမွ မေရးပဲ ေပ်ာက္သြားတာရယ္ နဲ႔အကုုန္ ေပ်ာက္ကုုန္ပါတယ္။
ReplyDeleteOh! so bad. Like a mirror.
I'll come to your blog whatever you do. ( when I used internet)
BINO
thanks uncle BINO
ReplyDeleteyeah people are so practical like mirror LOL
BUT not u
aww tchan tchan
ReplyDeleteder vae pyaw lite tawt mae.
lin ya kan kg thu ma gyi ver ler kwe.:P
BTW
ReplyDeleteyouke kha ma ya lae kg der vel naw.
တီတီခ်မ္း၊ အမဲသားလံုးခ်က္နည္း ထပ္ၿဖည္႔ၿပီးေၾကာင္း။
ReplyDelete