ေျပာရအံုုးမယ္ အရပ္ကတိုု႔ေရ တေန႔က ေပါ့ တီခ်မ္း ပါရာဂြမ္ေရာက္တာနဲ႔ အသင့္စား အထုုပ္ေလးေတြ႔လိုု႔ဝယ္ လာပါတယ္။ သူက မ်ိဳးစံုုကိုုရွိတာ သုုမ့္ယမ္း (တုုမ္ယမ္း မဟုုတ္ပါ) အတြက္တိုု႔ အရြက္ေၾကာ္ဖိုု႔အတြက္တိုု႔ ဆူကီ အတြက္တိုု႔ သေဘၤာသီးေထာင္း အတြက္ေတာင္ ရွိတယ္ တကယ္ပဲ။ ဒီက လူေတြအခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ ဆင္းရဲတာပဲ လား ပ်င္းတာပဲလား ဒုုတိယ တခုုပိုုျဖစ္နိုုင္ေခ်ရွိတယ္။ ထားေတာ့။ အဲ့လိုု အသင့္စား အသင့္ေၾကာ္ အသင့္ျပဳတ္ အထုုပ္ေတြက အဲ့လိုု အမ်ိဳးကိုု စံုုပါတယ္။ တီက တေန႔က အမ လာတံုုးက (စာမေက်သူမ်ား ဒီမွာ ျပန္ဖတ္ၾကကုုန္) လမ္းေဘးမွာ သြားစားတဲ့ ထိုုင္းေျမာက္ပိုုင္း ၾကက္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ကိုု ေမာင္ပါစားလိုု႔ ရေအာင္ ဝက္နံရိုုးနဲ႔ ခ်က္ေပး မယ္မွန္းထားတာ အခုု ပါရာဂြမ္မွာ အဲ့လိုု အသင့္အထုုပ္ေလးေတြ႔ေတာ့ ခ်က္ျဖစ္ဖိုု႔ျဖစ္လာပါတယ္။ လြယ္လဲလြယ္ စားလိုု႔လဲေကာင္း ပူပူစပ္စပ္ ရႈးရႈဲခ်ဥ္စပ္ဆိုုေတာ့ ေနမေကာင္းတဲ့ အခါမ်ား ေသာက္လိုုက္ရင္ တခါတည္း ေပ်ာက္
ေလာက္တယ္ အဖ်ား ေျပာတာေနာ္ အသက္မဟုုတ္ဘူး။ ထားေတာ့။ ခုုန က စကားကိုု ျပန္ဆက္မယ္။ ေခါင္းစဥ္ ကိုုေသခ်ာၾကည့္ပါ။ သုုမ့္ဆပ္ စီးခံုုမူ ေနာ္ အစက သုုမ္႔စပ္ ဆီးခံုု မူ လိုု႔ေပါင္းထားတာ ေခါင္းစဥ္တပ္ျပီးေတာ့ ကိုုယ့္ဘာသာ တမ်ိဳးႀကီးျဖစ္ျပီး ရယ္ခ်င္လာလိုု႔ ဆလိမ္ကေန စလံုုးကိုု ျပန္ေျပာင္းလိုုက္တယ္ (စကၤာပူ မဟုုတ္)။
ကဲ ေျခဆင္းေတြ ရွည္ေနျပီ........စလိုုက္ၾကစိုု႔ေနာ္။
အမ္ သုုမ္႔စပ္စီးခံုု မူ ဆိုုျပီးေတာ့ ဘာႀကီးလဲ လိုု႔အျပစ္တင္မေစာပါနဲ႔။ တီခ်မ္း ထံုုးစံုု အိမ္ေရာက္တာနဲ႔ ဗိုုက္ကဆာ ဆာမွာေပါ့ ရံုုးမွာ တေန႔လံုုး ဘာမွ မွမစားတာ ဘယ္စားမလဲပိန္ခ်င္တာကိုုး ပိန္ေတာ့ဘာျဖစ္လဲ ပိန္ေတာ့ ဘေလာခ္ဘတ္တဲ့သူေတြ မနာလိုုျဖစ္တာေပါ့ ပိန္ေတာ့ လွတာေပါ့ စသျဖင့္ ေပါက္ပင္နဲ႔ဗ်ိဳင္းျပီးသကာလ..... ရွည္သည့္စကားကိုု တိုုေအာင္ တိုုသည့္စကားကိုု ပိုု၍တိုုေအာင္ ေျပာရရင္ တီခ်မ္း အိမ္ေရာက္ ဟင္းမခ်က္ခင္ စနက္ခ္စား ျဖစ္ပါ တယ္။ ဘာစားလဲၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ဘယ္လိုုေတြစားသလဲ မေမးပါနဲ႔ တီခ်မ္းက တရုုတ္ ျမန္မာ လီေရွာ စပ္ထားတာပါ။ ေမြးေတာ့ က်ိဳင္းတံုုမွာ ေမြးျပီး ၾကီးေတာ့ ရန္ကုုန္မွာႀကီးပါတယ္ ျမန္မာျပည္
တြင္းမွာကိုု က်ိဳင္းတံုု ေတာင္ႀကီး တာခ်ီလိတ္ လားရိႈး စတဲ့ ရွမ္းျမိဳ႕ေတြမွာ ေနခဲ့ဖူးသလိုု ရန္ကုုန္ မွာႀကီးေတာ့
ျမန္မာအစားအစာ ကိုုနွစ္သက္ပါတယ္။ တရုုတ္ျဖစ္တဲ့ အတြက္ တရုုတ္စာၾကိဳက္ပါတယ္ ဂ်ပန္ ကိုုရီးယား စာေတြ လဲေရာက္ဖူး စားဖူးေတာ့ ၾကိဳက္ပါတယ္ ဘိုုစာေတာ့ သိပ္မၾကိဳက္ပါ။ ကုုလားျပည္ေရာက္ဖူးေတာ့ ကုုလားစာလဲ ၾကိဳက္ပါတယ္။ (ေအာ္ သူမ်ား သားသမီးေတြမ်ား မၾကံဳၾကံဳေအာင္ၾကြားတတ္လိုုက္ၾကတာေနာ္ တီခ်မ္းေတာ့ အဲ့တာမ်ိဳးမေျပာတတ္ေပါင္ေအ ငတိုု႔က ရိုုးသာရယ္) ေလေၾကာရွည္ေနတာနဲ႔ ေရးတာေတာင္ ဘယ္ေရာက္မွန္းမ သိ ေအာ္ အစာေျပစားတာ ကိုုေျပာေနတာ ကဲ ခုုနက ေလႀကီး ေလက်ယ္ေတြေျပာျပီးသကာလ စားတာကိုုၾကည့္ လိုုက္ေတာ့ TADA........ေျပာသားပဲ တီခ်မ္း က အစံုုစား သတၱဝါပါဆိုု တကယ္ေျပာတာပါ အရင္တိုုးဂိုုက္ လုုပ္တံုုး ကဆိုု သင္းေခြခ်ပ္၊ လင္းနိုု႔ ေျမြ စတာေတြပါ စားဖူးတာပါ။ ေကာင္းတယ္ ၾကိဳက္လဲၾကိဳက္တယ္။ ေသာ္တာေဆြ႔စာ
ေတြဘတ္ရင္လဲ လယ္ၾကြက္ေတြ ထန္းေရစိမ္ျပီး ခ်က္တဲ့ ႏြားမဒမ္း ေပါင္တြင္းသားေတြမ်က္စိထဲမွာကိုုေသေသ ခ်ာခ်ာကြက္ကြက္ကြင္းကြင္း ျမင္ေယာင္လာတယ္။ (ဆရာ စာေရးေကာင္းတာက တပိုုင္းေပါ့) ဘာတဲ့ “a reader without imagination is blind reader” ဆိုုလားဘာလားပဲ ေျပာၾကတယ္ေနာ္။ ကဲေျပာေလေဝးေလ မန္းေလ
ျပဲေလ ဆိုုတာလိုု ျဖစ္ေနျပီေနာ္။ (အဲ့ဒီ မန္းေလးျပဲေလ ဆိုုတာကိုု ခဏခဏ ဘတ္ဖူးတယ္ ဘာေျပာခ်င္မွန္းမသိ ဘူး) ေမာင္ကိုုေမးၾကည့္ေတာ့ ေမာင္က...“ေျပာမရဘူး လိုု႔ ေျပာတာတဲ့” ျပီးေတာ့ ထပ္ျဖည့္တယ္ နင့္လိုုေပါ့တဲ့
ေနာက္ထပ္ ထပ္ျဖည့္တယ္ “အသိေခါက္ခက္ အဝင္နက္”တဲ့။ ထားေတာ့ တီခ်မ္းတိုု႔မ်ား စကားေၾကာေတြ ရွည္ေန
လိုုက္တာ ဘယ္ေရာက္လိုု႔ ဘယ္ေပါက္မွန္းေတာင္မသိေတာ့ဘူး။ အစံုုစားသတၱဝါ အေၾကာင္းေျပာေနတာ။ ၾကည့္ ရေအာင္။ အစာေျပ တီခ်မ္း ဘာစားလဲလိုု႔ ရွိတာစားတာေပါ့ေနာ္ ကိုုယ္က ဂ်ီးမ်ားတဲ့သူမွ မဟုုတ္တာ။
အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ ၾကည့္လိုုက္ေတာ့ ေပါင္မုုန္႔ရွိတယ္ ပံုု ၃ (ေဘးသားမပါဘူး) ပံုု ၂ ဆိတ္သားေျခာက္ တံဆိပ္ အရီးေတာင္း ဆီဆမ္း စိုုးျမတ္နႏၵာ လင္မရခင္က ရီေဝယံနဲ႔ ေၾကာ္ျငာတာ ေနာက္ ပံုု ၁ ကိုုယ့္ဘာသာ အိမ္မွာလုုပ္ တဲ့ ရွမ္း မုုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ အဲ့တာက တေလာက လြယ္ကူစားျမိန္နဲ႔ ခရမ္းႏြယ္တိုု႔ အသုုပ္စံုု လာ လုုပ္စားၾကတံုုးက လုုပ္
ေပးသြားတာ။ နည္းက တီ့နည္းပဲ ဒီမွာ ျပန္ၾကည့္။
ဒါေလးက ေယာကၡမ (ေမာင့္အေမ) လုုပ္ေပးတဲ့ ငပိေၾကာ္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ၾကိဳက္သလိုုေခၚ စားတာက တီခ်မ္း ေပါင္မုုန္႔ၾကားထဲငပိေၾကာ္ညွပ္ထည့္ျပီးေတာ့ ကိုုက္ကိုုက္စားတာပါ။ ငယ္ငယ္ေလးထဲက ေမနဲ႔ေဖသင္ေပး ထားတာ။ ေဘးက ေရေႏြးၾကမ္း။ ျပီးေတာ့ တခါတခါ တူေလးနဲ႔ ဆိတ္သားေျခာက္ နဲ႔ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေလးကိုု တရုုတ္ လိုု ညွပ္ညွပ္စားတာေပါ့။ မိုုက္ဒလယ္ေနာ္။
နည္းနည္းေလးထပ္ လွ်ာ ရွည္အံုုးမယ္ တီခ်မ္း မိုုတိုု ေနာက္တခုုကိုုက “လွ်ာရွည္ေလ ေတြ႔ရွိေလ” ဆိုုတာကိုုးေနာ္။ ေမာင္ေပါက္က်ိဳင္းလိုုမ်ိဳး ေမးပါမ်ား စကားရ သြားပါမ်ား ဖိနပ္ပြန္း မအိပ္မေန အိပ္ေရးေပ ေတြ မဟုုတ္ဘူးေနာ္။ အလကားေျပာတာ ပိုုစ့္ကိုု ရွည္ေအာင္ ခ်ဲ႕ေရးေနတာ တဝႀကီး ဘတ္ရေအာင္လိုု႔...... ကဲ လွ်ာကိုု စိတ္ၾကိဳက္ ရွည္ျပီးသကာလ မွာေတာ့ လာပါျပီ .......
သုုမ့္စပ္ စီးခံုု မူ ဆိုုတာ ကိုုအရင္ ရွင္းျပပါမယ္။ သုုမ္႔ ဆိုုတာကေတာ့ ထိုုင္းလိုု အျပဳတ္ ဟင္းရည္မ်ိဳး ကိုုေျပာတာပါ။
သုုမ့္ယမ္း သုုမ့္စပ္ စသျဖင့္ေပါ့ စီးခံုု ဆိုုတာက ဝက္နံရိုုးပါ မူက ေတာ့ ဝက္ေပါ့ ေပါက္တယ္ေနာ္ အဲ့ေတာ့ ဝက္နံရိုုး နဲ႔ ခ်ဥ္စပ္ ခ်က္ထားေသာ ဟင္းရည္ တမ်ိဳး လိုု႔ အဓိပၺာယ္ရတာေပါ့ကြယ္။ ဆိုုင္မွာ အဲ့လိုုေျပာမွာရင္ ေျမာက္ပိုုင္းစာ
ေရာင္းတဲ့ ဆိုုင္ေတြမွာ ရပါတယ္။ အိုုေက ရွင္းျပလိုု႔ျပီးျပီဆိုုေတာ့ ခ်က္ၾကရေအာင္ေနာ္။
တီထင္တယ္ ဒီအသင့္ျပဳတ္ အထုုပ္က သုုမ့္ယမ္း အတြက္လဲ ခ်က္လိုု႔ရေအာင္ လုုပ္ထားတာ။ တီကေတာ့ သုုမ့္စပ္
ပဲခ်က္လိုုက္တယ္ ေမာင္က သုုမ့္စပ္ ပိုုၾကိဳက္လိုု႔ ေနာက္ျပီး အိမ္မွာလဲအသင့္စား သုုမ့္ယမ္း အနွစ္မရွိလိုု႔ ေနာက္
ၾကံဳတဲ့အခါက်ေတာ့ ထပ္ခ်က္ေပးမယ္ေလေနာ္။ ကတိေပးတာေတြမ်ားေနျပီ။ ပါဝင္ပစၥည္းေတြက ဂ်င္းစိမ္းနဲ႔ မတည့္တဲ့ မိတ္သလင္ တရုုတ္ႀကီး နဲ႔ မတည့္တဲ့ ငရုုတ္သီး အေျခာက္ႀကီးၾကိဳက္တဲ့ ေရွာက္သီးရဲ႕အရြက္ မသံုုးရင္ မျဖစ္ဖူး ဆိုုတဲ့ အုုန္းပင္ရဲ႕ အဖူး နဲ႔ မျငင္းအခုုထည့္ရမယ့္ ဂ်င္းနုုတက္ တိုု႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ကဗ်ာဆန္ခ်က္ေနာ္..... တီခ်မ္း အခုု အလုုပ္မလုုပ္ျဖစ္ေတာ့ရင္ အျငိမ့္ထဲလိုုက္ပါမယ္။ သီးေလးသီး လိုုမ်ိဳး ႀကီးေလးႀကီး ဆိုုျပီး ေတာ့ေပါ့
ဂ်င္းနုုတက္ ကိုု ခ်က္မယ့္ အိုုးထဲထည့္ ငရုုတ္သီး ေရွာက္ရြက္ေတြကိုု ပါးပါးလွီးထည့္ မိတ္သလင္ထည့္ အုုန္းဖူးလဲ
ထည့္ ျပီးေတာ့ အိုုးကိုု အသင့္ျပင္ထားပါ။
ဝက္နံရိုုးေတြကိုုေတာ့ အရင္တင္ၾကိဳျပီးေတာ့ တီခ်မ္းရဲ႕ ေဆြစဥ္မ်ိဳးဆက္ လက္ဆင့္ကမ္းလာတဲ့ “မဟာဟင္းရည္ ၾကည္ေအာင္တည္နည္း” အတိုုင္း တည္ထားပါ။ ဆား အခ်ိဳ အေပါ့ ျမည္းထားပါ။
ျပီးရင္ ပထမအဆင့္အေနနဲ႔ ခုုနက ျပင္ထားတဲ့ အိုုးထဲကိုု ဟင္းရည္ ကိုုယ္လုုိခ်င္သေလာက္ ထည့္ျပီး တည္ပါ။ အိမ္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွိရင္ အလံုုးေသးရင္ ထက္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပါ ႀကီးရင္ ေလးစိပ္ေပါ့။ ေနာက္ေတာ့ ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။ အိုုခ်ခါနီးက်ရင္ နံနံပင္ တစည္းေလာက္ ပစ္ထည့္လိုုက္ပါ။
ဟင္းရည္ တည္ခင္းမယ့္ ပန္းကန္လံုုးထဲမွာ ငရုုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ သံပရာရည္ တိုု႔ ကိုု အသင့္ျပင္ ထားပါ။ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ဟင္းရည္ ကိုုပန္းကန္ထဲ ေလာင္းထည့္လိုုက္ရင္ တီခ်မ္း ရဲ႕ ေနာက္ မိုုတိုု တခုုအတိုုင္း
လြယ္ကူ သက္သာ ျမန္ေကာင္း အရသာရွိ တဲ့ သုုမ့္စပ္ စီးခံုုမူ တခြက္ ရျပီေပါ့ေနာ္။ တီ့လိုု အက်င့္မေကာင္းရင္ ဟင္းရည္ခ်ည္းပဲ ဒီအတိုုင္း ထိုုင္ေသာက္ေသာက္ ေမာင့္လိုု ထမင္းေလးနဲ႔ စားစား အိုုေကမွ အိုုေက အိုုအိရွိ ျပီး
ေကာင္းမွေကာင္းပဲေပါ့ေနာ္။
အၾကံအစည္ အခုုခုုေတာ့ ရွိရမယ္ ........ဟမ္း........ေခါင္းမွေခါင္း သုုမ့္စပ္စီးခံုု မူ................
A Chen
4:33 PM
Thursday
16th Feb 2012
Home
Bangkok
Thursday, February 16, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ဗိုက္ေတာင္ဆာတယ္
ReplyDeleteတီခ်မ္းတို ့ရိုးသာေအ မၾကြားတတ္မဝါတတ္လိုက္သာမွ နုိင္ငံေပါင္းကိုစံုေနတာဖဲ ... :P
စုုစုုေပါင္း ၁၁ ခုု အဲ့တာ ကိုုရီးယားသြားတံုုးက သူတိုု႔ က လစ္လုုပ္ခိုုင္းလိုု႔ လုုပ္လိုုက္တာ
ReplyDeleteI totally agree with Vista
ReplyDeleteCan you teach us yours traditional family clear soup making as well
thanks TT Chen
ၿမင္ရတာဗိုက္ဆာတယ္။ ခုခ်က္ခ်င္းေတာင္ စားခ်င္တယ္။
ReplyDeleteစီးခံုထက္ ႀကီးေလးႀကီးကို စိတ္၀င္စားသြားတယ္...ဟဟဟ။
ReplyDeleteတီခ်မ္းခမ်ာ မၾကြားတတ္ရွာပါဘူးးးး
အိုးထဲက အတြန္႔ အတြန္႔ေလးေတြက လာေတြလဲ။။ အာလူးေၾကာ္ေတြလိုလို....း)
ညည္းႏွယ္ေအေတာ္ေတာ္စား၊ေတာ္ေတာ္ခ်က္၊ေတာ္ေတာ္ခၽႊဲ၊ေတာ္ေတာ္ကဲ၊တတ္လဲတတ္ႏွဳိင္တဲ႕တီခ်မ္းေနာ္။ ျမေက်း
ReplyDeleteမန္းေလျပဲေလဆိုတာက ဟိုးတုန္းက တိုင္းရင္းေဆးဆရာေတြနဲ႔ ကုၾကေတာ့ အနာေပါက္တဲ့အခါ ဆရာကမန္းမႈတ္ေလ အနာကမေပ်ာက္ပဲ ပိုလို႔ေတာင္ျပဲထြက္ေလမို႔ ဆရာမနိုင္ျဖစ္ေနတာကို ေျပာတာပါ တီခ်မ္း :P
ReplyDeleteano-1) check it out at here for the soup secret recipe
ReplyDeletehttp://chenaddy.blogspot.com/2009/06/s.html
ေဒၚခ်စ္က စလံုုးမွာ ရံုုသြင္းမလိုု႔လား အာလူးေၾကာ္လိုု အတြန္႔ေလးေတြက အုုန္းဖူးေလ
အီဗီ ေရ စားခ်င္ရင္ ခ်က္စားေပါ့ ကြယ္ လြယ္ေကာင္းသက္သာ ျမန္ဆန္ အရသာရွိေလ
အားက်ေနတာလား မိျမေက်း ငွဲငွဲ မေၾကာက္ပါနဲ႔ ဗိုုလ္ေအာင္ဒင္ ေဘာင္းဘီ ခြ်တ္တာ ရႈရႈးေပါက္မလိုု႔ေနမွာပါ ညွင္းညွင္း
အေနာ ၂) ေရ ခုုေတာ့ ေပါက္ျပီ ေက်းဇူးပါပဲ ေရွးဆရာေတြကလဲေနာ္ ျပဲေနတာ ကိုု မန္းမႈတ္ေနတယ္ grey's anatomy ခ်ဳပ္ပလိုုက္ျပီးေရာ
Have you been to Australia yet?
ReplyDeleteCome ..., Aussie BBG is the best
no haven't i have a plan to visit friends there, what's BBG...?
ReplyDeleteYou definitely should come. BBG = barbecue : )
Delete