ကဲ ေနာက္ထပ္ တခုုခုု လုုပ္စားၾကဖိုု႔အခ်ိန္က်ေရာက္လိုု႔ လာျပန္ပါျပီ။ ဒီတခါေတာ့ တေန႔က လုုပ္စားမယ္လိုု႔ ေျပာ ထားတဲ့ နန္းႀကီးသုုပ္ပါပဲ။ အရင္ကလဲ တခါ လုုပ္စားဖူးပါတယ္။ မဘတ္ဖူးေသးသူမ်ား ဒီမွာ ျပန္ဘတ္ပါေနာ္။
ဒီလိုုပဲ တေန႔တေန႔ တခုုျပီးတခုု လုုပ္စားရင္းနဲ႔မွ ျမန္မာ အစားအစာေတြက လုုပ္ရတာ ေတာ္ေတာ္လြယ္တာပဲ လိုု႔ သတိထားမိပါတယ္။ ျမန္မာဟင္း မုုန္႔ အသုုပ္ ဘာဘာညာညာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ အဓိက မိန္းက ၾကက္သြန္
ျဖဴနီ ဆီခ်က္ပါပဲ။ ကိုုယ္လဲ ဒီမွာ လာအလုုပ္မလုုပ္ခင္က ဘာမွ မတတ္ပါဘူး။ အိမ္မွာက အခန္႔သားေနရတာပါ
ေျခေမႊးလက္ေမႊးမေျပာနဲ႔ဘာေမႊးမွ မီးမေလာင္ဖူးပါဘူး။ ေရေတာင္ အိမ္ေဖာ္ ခပ္ေပးတာ ေသာက္တာပါ။ ခုုေတာ့ လင္လဲ ရေကာ အကုုန္ လုုပ္ရေတာ့တာပဲ။ အိမ္ေထာင္မႈ ဘုုရားတည္ မွလား အိမ္ေထာင္က်တယ္ ဆိုုတာ တကယ္ေတာ့ အိမ္ေဖာ္ျဖစ္တာပါပဲ။ ဒါေတာင္ ကိုုယ္က လင္ကိုု နိုုင္ေပလိုု႔မဟုုတ္လိုု႔ကေတာ့ .........ဟြင္းဟြင္း..
ခုုေတာ့လဲလုုပ္ရင္းလုုပ္ရင္းနဲ႔ ေတာ္ေတာ္ တတ္ကြ်မ္းလာလိုု႔ စာဘတ္သူေတြ ကေတာင္ တီခ်မ္း ဟင္းခ်က္စာအုုပ္ ထုုတ္ပါလားလိုု႔ေတာင္ ေျပာလာၾကတဲ့ အဆင့္ကိုုေရာက္ေနျပီေပါ့ေနာ္။ ေနာက္ တီခ်မ္း ယံုုလဲယံုုၾကည္ က်င့္လဲ က်င့္သံုုးတဲ့ မိုုတိုု ေနာက္တခုုက ဘာလဲဆိုုေတာ့ “ဘယ္သူမွ ေမြးကတည္းက မတတ္လာဘူး” ဘာမဆိုု ေလ့လာ ခ်င္တဲ့စိတ္ သင္ယူခ်င္တဲ့ စိတ္သာရွိပါေစ ျဖစ္ရမယ္ လုုပ္နိုုင္ရမယ္ ဟစ္တလာဆိုုတဲ့ ငပုုကေလး ေျပာတဲ့ အတိုုင္း ပဲ မျဖစ္နိုုင္တာ ဘာမွ မရွိ မျဖစ္ေသးတာပဲ ရွိမယ္။ အဲ့ေတာ့ စာဘတ္သူ ေတြလဲ လုုပ္ခ်င္တာရွိရင္ ျဖစ္ေအာင္လုုပ္
........
ကဲ စကားေတြလဲမ်ားျပီးျပီ ဆိုုေတာ့ စခ်က္လိုုက္ၾကရေအာင္ေနာ္......
နန္းႀကီးသုုပ္မွာ အဓိကကေတာ့ တီထင္တာ ပဲမႈန္႔ နဲ႔ အသားဟင္းပါ။ ဒီတခါေတာ့ ေမာင္လဲ စားလိုု႔ ရေအာင္လိုု႔ နန္းႀကီးသုုပ္ကိုု ၾကက္သားနဲ႔ မခ်က္ဘဲ ဝက္သားနဲ႔ ခ်က္ၾကည့္ပါတယ္။ ထံုုးစံအတိုုင္း အရည္ၾကည္ ဟင္းခ်ိဳ တအိုုး ကိုု ဝက္နံရိုုးနဲ႔ တည္ထားလိုုက္ပါတယ္။ အရည္ပိုုခ်ိဳေအာင္ အရိုုးၾကမ္း လဲ ထည့္လိုုက္တယ္။ ေနာက္ျပီးေတာ့ နံရိုုး ကိုု အသားေလးေတြႏႊင္လိုုက္တယ္ ဟင္းအနွစ္ခ်က္ရေအာင္လိုု႔....ျပီးေတာ့ ဝက္သား ကီလိုုစိတ္သားေလာက္ကိုု အရည္ထဲမွာပဲ ထည့္ျပဳတ္ထားတယ္။ ျပီးေတာ့ အသားတံုုးကိုု အမွ်င္ေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ႏႊင္ထားလိုုက္ပါတယ္။ အသားႏႊင္ထားတဲ့ ပံုုကိုု ရိုုက္ဖိုု႔ ေမ့သြားတယ္။ ေအာက္က ခ်က္တဲ့ အိုုးထဲမွာ ၾကည့္လိုုက္ပါ။ တခ်ိဳ႕ကလဲ ဝက္သား ကိုုတံုုးျပီး ခ်က္လဲရတယ္။ တီကေတာ့ ျပဳတ္ျပီးႏႊင္တာကိုု ပိုုၾကိဳက္လိုု႔ အေခ်ာင္းေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္လိုု႔ေလ။
ကဲ ခ်က္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကိုု လိုုသေလာက္ ၾကိတ္ထားပါ။ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ထည့္၊ အေရာင္တင္ မႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ က်က္ရင္ အသားေလးေတြထည့္ ျပီးေတာ့ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ ျပီးေတာ့ ခဏ
ေမႊေပးပါ။ အသားေတြ က်က္ေလာက္ျပီဆိုုရင္ ခုုနက အရိုုးျပဳတ္ဟင္းရည္ နည္းနည္းထည့္လိုုက္ပါ။ ျပီးရင္ ဆီပ်ံ လာတဲ့အထိတည္ေပးပါ။ ဆီေလး နည္းနည္းပိုုထည့္ပါေနာ္ အသုုပ္နယ္တဲ့အခါ ပိုုထည့္ရေအာင္လိုု႔။ ပံုုကိုုၾကည့္။
တျခားျပင္ဆင္စရာရွိတာေလးေတြလဲ ျပင္ထားရေအာင္ပါေနာ္။ တခ်ိဳ႕က အခ်ဥ္ကိုု မန္က်ည္းရည္ေလးနဲ႔ စားခ်င္
တယ္ဆိုုလိုု႔ မန္က်ည္းရည္ေလးလဲ ျပင္ထားေပးပါတယ္။ တီကေတာ့ သံပရာသီးနဲ႔ ပိုုၾကိဳက္တယ္ အခ်ဥ္ခ်င္းတူတူ ပိုုေမႊးလိုု႔ တခ်ိဳ႕အသုုပ္ေတြက မန္က်ည္းရည္နဲ႔ လိုုက္ေပမယ့္ နန္းႀကီးသုုပ္ တိုု႔ ဝက္သားခ်ဥ္သုုပ္တိုု႔ကေတာ့ သံပရာသီးနဲ႔ မွလိုုက္တယ္ထင္ပါတယ္။ သိုု႔ေသာ္လဲ လူတကိုုယ္ အၾကိဳက္တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့အတြက္ နွစ္မ်ိဳးလံုုး ျပင္ေပး
ထားတာေပါ့ေနာ္။ ေနာက္ ၾကိဳက္တဲ့သူေတြ ထည့္စားလိုု႔ ရေအာင္ ၾကက္သြန္နီကိုုလဲအကြင္းေလးေတြ လွီးေပး ထားပါတယ္။ မွတ္ခ်က္ တီကေတာ့ နန္းႀကီးသုုပ္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ထည့္သုုပ္တာ “လံုုးဝ” မၾကိဳက္ပါ။
ဒါကေတာ့ တေန႔က စာဘတ္သူတေယာက္က အရင္ မႏၲေလးသြားတံုုးက စားတဲ့ နန္းႀကီးသုုပ္ ပိုုစ့္မွာ ကြန္မန္႔ လာေရးတာနဲ႔ ျပန္ၾကည့္တာ သူတိုု႔က ငါးဖယ္လံုုးေလးေတြ ထည့္တာေတြ႔ပါတယ္ (မွတ္ခ်က္ တီက ငါးဖယ္ ကိုုအဲ့လိုု လံုုးတာလဲ မၾကိဳက္ပါဘူး) အဲ့ေတာ့ ဝက္သားလံုုးထည့္ပါတယ္။ ဘာထည့္ရမယ္ ဘာမထည့္ရဘူး စည္းမ်ဥ္း စည္းကမ္း မရွိဘူးေလေနာ္ ၾကိဳက္တာသာထည့္။ လိုုလွ်င္ၾကံဆ.......ဘာျဖစ္လဲပရိတ္သတ္ႀကီး......... (မိုုက္ကိုု ပရိတ္သတ္ ဘက္လွည့္လိုုက္တယ္ ျပီးေတာ့ ေရတခြက္ေျပးေသာက္တယ္)
အခုု ဒီမွာ (ထိုုင္း) က နန္းႀကီးဖတ္ ကိုုဖရက္ရွ္ မရလိုု႔ က်ိဳင္းတံုုဘက္က ရွမ္းေခါက္ ျမီးရွည္ေျခာက္ကိုု ေရစိမ္ထား၊
ျပီးေတာ့ ျပဳတ္ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာ ျပဳတ္ရပါတယ္။ သူကေတာ္ေတာ္မာတာကိုုး။ အရင္တခါ လုုပ္စားတံုုးကလဲ နန္းႀကီးဖတ္မရလိုု႔ ဗီယက္နမ္ ေခါက္ဆြဲ “ဖာ” (English လိုု ဘုုိသံနဲ႔ FUR လိုု႔ ထြက္ပါ ျမန္မာသံပီပီသသ မထြက္ ပါနဲ႔) နဲ႔လုုပ္စားရပါတယ္။ ျပဳတ္ျပီးလိုု႔ နန္းဖတ္ေတြ ရျပီဆိုုရင္ ေရေအးေလးနဲ႔ ေဆးျပီး စစ္ထားပါ။
ဘဲဥအစားၾကက္ဥပဲ ျပဳတ္လိုုက္တယ္ေနာ္ ေနာက္ျပီးေတာ့ ခြာျပီး ေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါ။ ထည့္နယ္လဲ ရတယ္ ျဖဴးျပီးစားလဲရတယ္ တီကေတာ့ ထည့္လဲနယ္မယ္ ျဖဴးျပီးလဲ စားမယ္။
ဒါကေတာ့ ပြဲျပင္ခါနီးပါ။ ခုုနက ၾကိဳျပင္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ အကြင္းႀကီးလွီး၊ မန္က်ည္းရည္ ဝက္သားလံုုးျပဳတ္တိုု႔ အျပင္ ပဲမႈန္႔အက်က္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ေနာက္ မနက္က နံရိုုးကေန ခြာထားတဲ့ ဝက္သား (ျဖဴးစားဖိုု႔ပါ) ဆီခ်က္၊ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ငရုုတ္သီး အက်က္မႈန္႔၊ နံနံပင္စတာေတြ လိုုပါမယ္။ မုုန္႔ကြ်တ္ေၾကာ္ကိုုေတာ့ ေမာင္လဲမၾကိဳက္ ကိုုယ္လဲ မၾကိဳက္သလိုု အလြယ္လဲ မရွိတာနဲ႔ မထည့္ေတာ့ပါဘူး။ သူက တကယ္ေတာ့လဲလွပဲလွတာ အရသာလဲမရွိဘူး။ တကယ္လိုု႔ အဲ့လိုု ထည့္စားမယ္ ဆိုုရင္ ကိုုယ္ကေတာ့ မုုန္႔ကြ်တ္အစား တိုုဟူးေျခာက္ျပား ေၾကာ္လိုုပဲ ထည့္ခ်င္ တယ္။
ဒါေလးကေတာ့ ပြဲလွလွေလးျပင္ထားတာပါ။ တီက သံပရာသီးနဲ႔ ျပင္ပါတယ္ ၾကက္သြန္နီကြင္းေတြက ပံုုရိုုက္ရင္ လွေအာင္ထည့္ထားတာပါ နယ္ေတာ့ ျပန္ဖယ္လိုုက္ပါတယ္။ ေဘးကေတာ့ မနက္က နံရိုုးျပဳတ္ထားတဲ့ ဟင္းရည္ ကိုု နံနံပင္ ခပ္ထားတာပါ။ ကဲ ေတြ႔လား ဝက္သားလံုုးေလးေတြကိုုလဲ တဝက္အရြယ္တံုုးေလးေတြ ညွပ္လိုုက္၊ ၾကက္ဥျပဳတ္ေလးေတြထည့္၊ အသားမ်ားမ်ားထည့္ ဆိုုင္ေရာင္းတမ္း မဟုုတ္ဘဲ အိမ္လုုပ္စား ျဖစ္တဲ့ အတြက္ စိတ္ ၾကိဳက္သာ ထည့္ပါေနာ္။ အားမနာပါနဲ႔။ အသားမ်ားေလး စားေကာင္းေလ။ ဆီေလးလဲ ရႊဲပါေစေနာ္။
ဒါကေတာ့ နယ္ျပီးဖတ္ျပီးသား ပံုုေပါ့။ အရမ္းအရမ္းကိုု စားေကာင္းပါတယ္။ အိုုအီရွိ၊ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ မစားရတာၾကာလိုု႔ ထင္တယ္ ေတာ္ေတာ့္ ကိုုေကာင္းတယ္။ တီလဲ စားလိုုက္တာ အားရပါးရ နွစ္ပြဲ ကုုန္တယ္။ အသားကိုု အနွစ္ထဲက အသားမွ်င္ေတြအျပင္ နံရိုုးက အသားေတြလဲ ထပ္ျဖည့္စားပါေသးတယ္။ ေမာင္ကေတာင္
ေျပာေနေသးတယ္ ဝက္သားနဲ႔လဲ ေကာင္းတာပဲေနာ္တဲ့။
ဒါကေတာ့ လမ္းထိပ္ကေန ဝယ္လာတဲ့ ကြ်ဲေကာ္သီး အခ်ိဳပြဲပါ။
ထံုုးစံအတိုုင္း နန္းႀကီးသုုပ္စားျပီးေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြ နဲ႔ ေလပစ္ဖိုု႔ လုုပ္ပါတယ္။ မုုန္႔ဖုုတ္တဲ့ မမယာ နဲ႔ တုုတ္ထိုုး ၾကည္လဲ့ တိုု႔လဲ ေရာက္ေနတာနဲ႔ အရက္ေသာက္ၾကမယ္ ဆိုုျပီး လုုပ္ပါတယ္။ တီနဲ႔ မယာက ဝိုုင္ပဲ ေသာက္တယ္ ၾကည္လဲ့ တေယာက္ထဲ အရက္ျပင္းေသာက္တာ။ ၾကက္ေၾကာ္ ရယ္၊ သံပရာသီး ကိုု အခြံနဲ႔ ေသးေသးေလးေတြ
လွီးထားတာရယ္၊ ေနာက္ ၇-၁၁ ကေန ဝယ္လာတဲ့ ေရညွိ ရယ္ ပုုစြန္မုုန္႔ရယ္ အျမည္းေတြပါ။ နည ေသာက္ခ်င္ေန
ျပီမွလား။ အရင္တံုုးက စီေဘာက္စ္ေတြမွာ ခ်ိန္းခ်ိန္းေသာက္ၾကတဲ့ ခြက္ပုုန္းဘေလာခ္ဂါေတြကိုု သတိရပါတယ္။
ျပီးေတာ့ ၾကည္လဲ့က ေဒၚရီတာ ယူလာတဲ့ စလံုုးေရာက္ ျမန္မာျပည္ေပါက္လက္ဖက္ကိုု ပုုစြန္ေျခာက္ နိုုင္းခ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါး ငရုုတ္သီးစိမ္း ရိတ္ရိတ္ေတြနဲ႔ ဆီရႊဲရႊဲဆမ္းျပီးသကာလ နွပ္ေပးပါတယ္ ရွယ္ပဲ။
အရက္ေသာက္တာ တစခန္းရပ္သြားေတာ့ ရုုပ္ရွင္ၾကည့္ၾကတယ္။ ျပီးေတာ့ တခုုျပီးတခုု လုုပ္စားတတ္ၾကတဲ့ တီတိုု႔ ဝါသနာ အရ မမယာ INDEX ကေန ဝယ္လာတဲ့ ဆင္းဒြတ္ရွ္ လုုပ္စက္ကိုု စမ္းၾကမယ္ ဆိုုျပီးေတာ့ ခ်ိစ္ နဲ႔ ေဘကြမ္ ညွပ္ ေပါင္မုုန္႔ လုုပ္စားၾကပါေသးတယ္။
လံုုးဝ မခက္ပါဘူး။ ကိုုယ့္ဘာသာ လုုပ္စားရင္ မ်ားမ်ားစားရပါတယ္ ၇-၁၁ မွာ ဝယ္စားရင္ ေစ်းႀကီးတယ္ နွစ္ခုုပဲ ရတယ္။ လိုုတာက ေပါင္မုုန္႔ နဲ႔ ခ်ိစ္ျပားနဲ႔ ဝက္ေပါင္ပဲ။ ပံုုကိုုၾကည့္ပါ။
ျပီးရင္ စက္ကိုု အပူေပး၊ ေပါင္မုုန္႔ ေပၚကိုု ေဘကြမ္တင္ ခ်ိစ္ျပားထပ္ ေပါင္မုုန္႔ ေနာက္တခ်ပ္ ထပ္ညွပ္ ျပီးေတာ့ စက္ထဲထည့္။ ခဏ အပူေပးလိုုက္ရင္ ရပါျပီ။ စက္က ေအာ္တိုုဆိုုေတာ့ မီးျငိမ္းသြားရင္ ရျပီေပါ့။ ခ်ိစ္ေတြက အပူနဲ႔
ေပ်ာ္ျပီး ေဘကြမ္ နဲ႔ ေပါင္မုုန္႔ ၾကား ဝင္သြားပါတယ္။
ထံုုးစံအတိုုင္း အစာပိတ္ အေနနဲ႔ ကေတာ့ ေကာ္ဖီေပါ့ေနာ္။
ဒါကေတာ့ တေန႔လံုုး ေရွာ့ပင္း ပတ္လာတဲ့ တီခ်မ္း ေျခေထာက္ကိုု ေရေႏြးစိမ္ဖိုု႔ ေမာင္လုုပ္ေပးတာပါ။ ျပီးေတာ့ လိုုရွင္းေလးနဲ႔ နွိပ္ေပးေသးတယ္။ ေမာင္ တီခ်မ္း ကိုု ရတာ သိပ္ကံေကာင္းတယ္ေနာ္။ တီ့ ေျခေထာက္ကိုု ကိုုင္ခြင့္ ရလိုု႔..........ဟိဟိ။
အမွန္က ပိုုစ့္က တေန႔ကတည္းက ပံုုေတြ တင္ထားတာ ခုုတေလာ အလုုပ္ နည္းနည္းမ်ားေနလိုု႔ ေနာက္က်ျပီး တင္ျဖစ္တယ္။ ဟင္းေတြ ခ်က္ထားတာ ရွိေသးတယ္။ ေနာက္ေန႔မွ ေနာ္........
ခုုေတာင္ အလုုပ္နဲ႔ သင္တန္းေပးဖိုု႔ Rayong ေရာက္ေနလိုု႔ .........ဒီတပတ္လံုုး စေနေရာ တနဂၤေႏြေရာ အပါအဝင္
ေနာက္အပတ္ စေန အထိ သင္တန္း နွစ္ခုု Back to Back လုုပ္ေနပါတယ္။ မအားေတာ့ သိပ္တင္ျဖစ္မယ္ မထင္ဘူး။ တေလာက ဟင္းခ်က္ထားတဲ့ ပံုုတင္ျပီးသားေတြ ေတာ့ အားရင္ အားသလိုုတင္ပါမယ္ေနာ္။
A Chen
12:58 PM
Friday
24th Feb 2012
Phavina Hotel/Service Apartment
Rayong,
THAILAND
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
i am first ...
ReplyDeleteOMG do we do that in my blog????
Deletei think it is only for famous blogger like KOM LOL
next time when you come to my blog BYOD so that we can have a fun fun fun
TGIF huuuuuuuuu
i am so tired
Pork Nangyi ............
ReplyDeleteI think you are the fist pioneer.
yes ano
Deleteshe is WELL KNOWN for that haha
အံမယ္မင္း ေအာက္ဆံုးပံုက ကဗ်ာအဆန္ဆံုးပါလားဟရို.။
ReplyDeleteဟုုတ္ပါ့ အေနာေရ တီေတာင္ တင္ျပီးေတာ့ ရုုတ္တရက္ၾကည့္ေတာ့ တမ်ိဳးႀကီး
Deleteနန္းျကီးသုတ္ကဝက္သားနဲ႕သုတ္တာပိုျကိုက္တယ္။လက္ဘက္သုတ္ေလးစားခ်င္တယ္အေျကာ္မပါဘဲပုစြန္ေျခာက္ႏုိင္းခ်င္းနဲ႕ဆိုျကိုက္မွျကိုက္။ပာိုေန႕ထဲကနန္းျကီးသုတ္မယ္ဆိုလို႕လာေခ်ာင္းေနတာခုမွဘဲတင္တယ္။တီလူဆိုး။ျမေက်း
ReplyDeleteဟုုတ္ပ့ါ ျမေက်းေရ
Deleteနန္းႀကီးသုုပ္က ဝက္သားနဲ႔လဲ ေကာင္းပါတယ္
လက္ဘက္ေလးလဲ ေကာင္းမွေကာင္း
မအားေသးလိုု႔ပါေတာ္
က်ဳပ္တို႔ မန္းေလးနန္းႀကီးသုတ္နဲ႔ေတာ့ စတိုင္မတူဘူးေတာ္ေရ႕....
ReplyDeleteမန္းေလးစတိုင္က ဆီ၀ါနဲ႔ ငဖယ္အျပားလိုက္ညွပ္ထည့္ၿပီး သုတ္တာေအ့။
ၾကက္သြန္ကို အကြင္းလိုက္မလွီးဘဲ ပံုမွန္ စက္၀ိုင္းျခမ္းပံုပဲ လွီးတာမ်ိဳး။
ေအာက္ဆံုးပံုၾကည့္ၿပီး ေမာင့္ကို သနားသြားတယ္ း)) ခိြ....
ဒါကေတာ့ ရွင္က သက္သက္ကပ္တာပါ ေဒၚခ်စ္ရယ္
Deleteဆီက နႏြင္း အသံုုးမ်ားရင္ ဝါတာေပါ့ က်ဳပ္က အေရာင္တင္ဆီ ပိုုသံုုးတာ
ငါးဖယ္ မၾကိဳက္လိုု႔ ဝက္သားလံုုးထည့္တာ ရွင္းထားတယ္ေလ ဟြင့္
ၾကက္သြန္ကလဲအလွပါဆိုု ဘာပဲ ေျပာေျပာ ရန္ကုုန္ကမွ ျမိဳ႕ေတာ္ ေနာ္ ခိြ အလကားေျပာတာ မန္းေလး က မုုန္႔ေတြကိုု ပိုုၾကိဳက္တယ္ ဖက္ထုုပ္တိုု႔ ျမီးရွည္တိုု႔ ကီးမားတိုု႔ ဦးေနွာက္ေခါက္ဆြဲတိုု႔အကင္တိုု႔မာလာဟင္းတိုု႔ရွလြတ္
စာေရးတဲ့ပံုု သေဘာက်တယ္။
ReplyDeleteတျပံဳးျပံဳးနဲ႔ ဖတ္မိတယ္။
အေနာေတြကိုု မျဖဳတ္ပါနဲ႔ေအ။
နာမည္ရင္းနဲ႔ သံုုးတဲ့ ဂ်ီေမးကလည္း ၀င္မထားေတာ့ အလုုပ္ရွဳပ္လိုု႔ပါ
စာေရးတဲ့ပံုု သေဘာက်တယ္။
ReplyDeleteတျပံဳးျပံဳးနဲ႔ ဖတ္မိတယ္။
အေနာေတြကိုု မျဖဳတ္ပါနဲ႔ေအ။
နာမည္ရင္းနဲ႔ သံုုးတဲ့ ဂ်ီေမးကလည္း ၀င္မထားေတာ့ အလုုပ္ရွဳပ္လိုု႔ပါ
Learn to lose weight
ReplyDeletehttp://d7fdex1ztjc0mldaz8qileqqpo.hop.clickbank.net/?tid=FAT
တီတီခ်မ္း.ဝက္သားလံုးလုပ္နည္းေလးလဲေျပာျပပါအံုးေနာ္.
ReplyDelete