အရင္တံုုးက “တီခ်မ္းဟင္းခ်က္ျခင္း” ဆိုုတာကိုုေရးရင္ ေန႔တေန႔မွာစားတဲ့ ဟင္း ၃ ၄ ၅ မ်ိဳးကိုု တခါတည္း ပိုုစ့္တပိုုစ့္ထဲ အျဖစ္တင္ေလ့ရွိပါတယ္။ ခုုေနာက္ပိုုင္းေတာ့ စာဘတ္သူ ရွာရလြယ္ေအာင္ ကိုုယ္တိုုင္လဲရွာရလြယ္ေအာင္ ကက္တဂိုုရီ ျပန္ခြဲထားပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ ေနာက္ဆိုု ဟင္းေတြကိုု ဆီပ်ံ ဆိုုလဲ ဆီပ်ံ၊ အရြက္ေၾကာ္ အသားေၾကာ္ အခ်ိဳခ်က္ အရည္ေသာက္ အသုုပ္ စသျဖင့္ အမ်ိဳးအစားခြဲျပီးေတာ့ တမ်ိဳးစီ ပဲ တင္သြား ပါေတာ့မယ္ေနာ္။ ေဘူက ”ဘာေတြရွိ”ဆိုုတဲ့ ေခါင္းစဥ္မွာ ၾကိဳက္ရာ ရွာပါေနာ္။
ဒီတခါေတာ့ လြယ္ကူ ျမန္ဆန္ သက္သာ စားေကာင္း အရသာ အိုုအိရွိ ျဖစ္တဲ့ သခြားသီး ဟင္းရည္ေလးနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ အရင္ကလဲ အရည္ေသာက္ မရွိရင္ အျမဲလိုု အလြယ္ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဟင္းရည္ပါ။ တီလဲ ၾကိဳက္တယ္ေလ။ ေမာင္ကေတာ့ လံုုးဝ မေသာက္ပါဘူး။ ကိစၥ မရွိ ဗိုုက္ခ်င္း ဆက္ေနတာမွ မဟုုတ္တာေနာ္။
အရင္ခ်က္တာ က နွစ္မ်ိဳးပါ အသားလံုုးနဲ႔ က ဒီမွာ ၾကည့္ျပီးေတာ့ ရိုုးရိုုးကေတာ့ ဒီမွာ ၾကည့္ပါေနာ္။
ဒီတခါေတာ့ ပိုုျပီး ရွယ္ေအာင္ ဇြန္းတပ္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ အသားလံုုး ကိုု ရိုုးရိုုး မထည့္ပဲ သခြားသီးထဲမွာ ျပန္ အစာသြတ္တာမ်ိဳးေပါ့။ တခ်ိဳ႕ အသက္ ၾကိဳက္ရင္ ထိုုင္ဝမ္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔လဲအစားထိုုးျပီး ခ်က္လိုု႔ရတယ္ေနာ္။
ျမန္မာေတြေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက သခြားသီး ကိုု တိုု႔စရာအေနနဲ႔ပဲ အစိမ္းစားၾကတာမ်ားတယ္။ တရုုတ္ေတြက
ေတာ့ အစိမ္းေၾကာ္ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေတြထဲမွာလဲ ထည့္တယ္ ဟင္းရည္အျဖစ္လဲ ခ်က္ၾကတယ္။ ကဲ အဲ့ေတာ့ ၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္......
ပထမဆံုုး အစာသြတ္မယ့္ အသားကိုု နယ္ပါမယ္ နွပ္ပါမယ္။ အသားေတာက္ေတာက္စင္း ၾကိဳက္သေလာက္ေပါ့
ေနာ္ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ ငရုုတ္ေကာင္း ေကာ္မႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္ေလး နဲ႔ နယ္ထားပါ။ နွပ္ထားပါ။
ျပီးရင္ သခြားသီး ကိစၥ ရွင္းပါမယ္။ ရိုုက္ကလစ္နဲ႔ ေသခ်ာၾကည့္လိုုက္ပါ အဲ့ဒီ သခြားသီး အရြယ္လတ္လတ္ နွစ္လံုုး ကိုု ဘတ္ ၅၀ ေပးရပါတယ္။ ေဒၚလာနဲ႔ဆိုုရင္ အၾကမ္းဖ်င္း ၁ ေဒၚလာခြဲက်ျပီးေတာ့ ျမန္မာေငြနဲ႔ လက္ရွိေပါက္ေစ်း ဆိုုရင္ အၾကမ္းဖ်င္း ၁၂၀၀ က်ပ္ေလာက္က်ပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ တလံုုး က်ပ္ ၆၀၀ ေပါ့။ ကေတာက္။ ကေတာက္။
ျပီးရင္ အညွာပါတဲ့ ဘက္ကိုု ေသးေသးေလးလွီးျပီးေတာ့ အေစးထုုတ္ပါ။ ပြတ္လိုုက္ေပါ့ေနာ္။ ျပီးရင္ အခြံခြာပါ။
အခြံခြာျပီးသား သခြားသီး ကိုု ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုုင္း ၄ ပိုုင္းပိုုင္းပါ သခြားသီး အရြယ္ကိုုၾကည့္ျပီးေတာ့ ၃ ပိုုင္း ၄ ပိုုင္းၾကိဳက္သလိုု စဥ္းစားေပါ့ေနာ္။ ျပီးရင္ ထမင္းစားဇြန္း အေနွာင့္ပိုုင္းနဲ႔ ရစ္ရစ္ျပီးေတာ့ အထဲက အေစ့ပိုုင္း ကိုု ကေလာ္ထုုတ္ပါေနာ္။ ျပီးရင္ ပံုု ၃ မွာျပထားတဲ့ အတိုုင္း ခုုနက နယ္ျပီး နွပ္ထားတဲ့ အသားကိုု သြတ္ပါ။
ဒီလိုုေလးေတြရမယ္ေနာ္။
ကိုုယ္လိုုခ်င္သေလာက္ အိုုးေလးနဲ႔ ေရတည္ပါ။ သခြားသီးေတြကိုု တခါတည္း ထည့္တည္ပါ။ ဝက္သားပါတဲ့ အတြက္ ေရဆူလာရင္ အေပၚမွာ အဆီအနွစ္ေလးေတြ တက္လာပါမယ္။ ဇြန္းနဲ႔ခပ္ထုုတ္ေပးပါေနာ္။ ေရက
ေတာ္ေတာ္ကိုု ဆူလာျပီဆိုုရင္ေတာ့ မီးျငိပါမယ္။ ေသခ်ာၾကည့္ပါေနာ္ တီခ်မ္းတိုု႔ ရဲ႕ မဟာဟင္းရည္ၾကည္ေအာင္ တည္နည္းပါပဲ။ ဆူလာျပီဆိုုတာနဲ႔ အိုုးကိုု အဖံုုးမဖံုုးေတာ့ပါဘူးေနာ္။
ျပီးရင္ မီးကိုု ပံုု ၁ ကေန ပံုု ၂ လိုု ညွိျပီး ေျပာင္းေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ မီးေအးနဲ႔ ဆက္ျပီးေတာ့ အရည္က်တဲ့ အထိ
တည္ေပးထားပါ။ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ လိုုသလိုု ၾကည့္ထည့္ပါ။
ေသာက္ခါနီးက်မွ ပန္းကန္ထဲကိုု ငရုုတ္ေကာင္းေလး နည္းနည္းျဖဴးလုုိက္ရင္ အရသာရွိတဲ့ သခြားသီး အစာသြတ္ ဟင္းရည္ ပူပူ တခြက္ရျပီေပါ့။ တီကေတာ့ အဲ့ေန႔ က ေသာက္ေကာင္းေကာင္းနဲ႔ ေသာက္လိုုက္တာ ပံုုမွာ ျပထားတဲ့ ပန္းကန္လံုုး ၄ လံုုး သခြားသီး ၄ ပိုုင္း ကုုန္သြားတယ္။ ညက်ေတာ့ ဗိုုက္ေတာင္ နည္းနည္း နာခ်င္တယ္။
ေမာင္ကေျပာတယ္ သခြားသီး က အေအးစာတဲ့ သတိထားစားၾကေနာ္။
A Chen
5:34 PM
17th Feb 2012
Friday
Home
Bangkok
Friday, February 17, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
သခြားသီးဆို တို.စရာပဲထင္တာ
ReplyDeleteတီခ်မ္းေရ ဟုတ္တယ္ စင္က်ားပူမွာလဲ
ျကက္ဟင္းခါးသီးကို စြပ္ျပဳတ္ထဲထည္.တာေလ
သိပ္ေတာင္ မက်က္ဘူး ခပ္စိမ္းစိမ္းပဲ
တီရဲ႕ ေမာင္နဲ႔ သခြားသီး မတည့္ဘူးေနာ္။
ReplyDeleteသခြားသီးကို ဂၽြတ္ကနဲ႔ ဂၽြမ္းကနဲ စားခ်င္ေပမယ့္ က်န္းမာေရးေၾကာင့္ မစားျဖစ္ပါဘူးဟယ္ :(
အဲလို ဟင္းရည္မ်ိဳးေတာ့ ေသာက္ခ်င္တယ္၊ သခြါးသီးအစား အျခားဘာသီးနဲ႔ စားရင္ေကာင္းမလဲဟင္ ^_^
ေက်ာက္ဖရံုုသီး နဲ႔စမ္းၾကည့္ပါလား သူက လူနဲ႔တည့္တယ္ေလ
ReplyDeleteHi T,
ReplyDeleteIs there have any online shop (facebook) from Thailand for lady's fashion wear? I really appreciate to read your blog everyday :)
ဟုတ္တယ္ သခြားသီးကို တို႔ပဲစားဖူးတာ။ အဲလုိမ်ိဳးမခ်က္ဖူးဘူး။
ReplyDeleteေဆာ္ရီးပါ အေနာေရ တီက အဲ့တာေတြသိပ္မသိပါဘူး
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ အီဗီ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက သခြားသီး ကို အစိမ္းပဲ စားၾကတာ