Friday, November 6, 2009

ၾကက္သည္းၾကက္ျမစ္ဆီပ်ံ နွင့္ သီးစံုကုလားဟင္း

အင္း ေဒၚခ်မ္းတေယာက္ ပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႔ ေဒၚစနိူးေတာင္းဆိုခ်က္အရ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ (အမွန္က ကိုယ္ကလဲ ခံတြင္း ျမက္ျမက္ ေလးစားခ်င္ေနတာၾကာပါျပီ အလုပ္ေတြရႉပ္ေနတာ နဲ႔မခ်က္ျဖစ္တာ ဘယ္ေလာက္ ၾကာျပီ လဲေနာ့) အိမ္မွာလဲ တေလာက ဝယ္ထားတဲ့ ၾကက္သည္းျမစ္က အဆင္သင့္ရွိေန၊ မဲေစာက္က ဝယ္လာတဲ့ အသီးအရြက္မ်ားကလဲအဆင္သင့္ဆိုေတာ့ စီပံုးမွာ လာေရာက္ ေတာင္းဆိုထားတဲ့အတိုင္း ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ခုနေျပာထားတဲ့အတိုင္း ပ်င္းတယ္ေလ ပ်င္းေနတယ္ အဲ့တာနဲ႔ လြယ္လြယ္ လံုးခ်က္ပဲ လုပ္ျဖစ္တယ္
ငပ်င္းခ်က္နည္းေပါ့ ဒါေပမယ့္ အမွန္က အခု ကိုယ္တို႔ လို နိုင္ငံရပ္ျခားေရာက္ အလြန္ေတာ္ (smart women)မိန္းမမ်ားအတြက္ကေတာ့ အင္မတန္မွ ကို လြယ္ကူ ျမန္ဆန္ စားေကာင္း အဆင္ေျပပါတယ္။ desperate house wives ေပါ့ေအတို႔ရယ္ တီခ်မ္းကေတာ့ bree van de camp ေပါ့ေလ ငွဲငွဲငွဲ အိမ္လဲ ေရာက္ရင္လာၾကည့္ၾက လံုးဝ သန္႔ရွင္းေတာင္ေျပာင္ေနသာပဲ ဖူဂ်ီနဲ႔ေလွ်ာ္ထားတာေလ လို႔ေတာင္ ကင္းေကာင္တို႔ေတြ႔ရင္ ေျပာၾကအံုးမွာ (ၾကံဳၾကြား)
ကဲကဲ စကားေတြေဘးမေရာက္ခင္ ရြာစားေရ........စည္ေတာ္ေလး ကို ပင့္.....

ပထမဆံုးၾကက္အသည္းအျမစ္အတြက္ ျပင္ဆင္ပါမယ္ အသင့္လွီးခြ်တ္ထားတဲ့ ၾကက္သည္း ၾကက္ျမစ္ေတြ ကို ဆား၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ တို႔နဲ႔ နယ္ထားပါမယ္ အနွစ္လုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ကို အသင့္ ၾကိတ္ထားပါမယ္ ေနာက္ အာလူးၾကိဳက္တတ္ရင္ထည့္ပါ။ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြလွီးထားရင္ ေကာင္းပါတယ္။ အရမ္းေသးေသးေလးမလွီးပါနဲ႔ ေပ်ာ္ျပီး ေပ်ာက္သြားတတ္ပါတယ္



ျပီးရင္ ခုန က နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သည္းၾကက္ျမစ္ကို ဆီပူအိုးေလးထဲ ထည့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္ ၾကက္သည္းၾကက္ျမစ္ကလဲ ေရနည္းနည္းထြက္မွာ ျဖစ္တဲ့ အတြက္ ပထမ ပိုင္းမွာေရလံုးဝမထည့္ပဲ ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ပဲ လွိမ့္ပါမယ္ ကနဦး ထည့္ထားတဲ့ ဆီရယ္ အသည္းအျမစ္က ထြက္လာတဲ့ ေရ ရယ္နဲ႔ ပဲ ပထမ တေရ ခမ္း လုလု ျဖစ္ေအာင္တည္ပါတယ္။ ေနာက္ အသည္းအျမစ္ အကုန္က်က္ခါနီးျပီ ဆိုေတာ့မွ
ခုနက အေနေတာ္ လွီးထားတဲ့ အာလူးေလးေတြကိုထည့္ပါမယ္ ျပီးေတာ့ ေရ ျမဳပ္ျမဳပ္ေလး ထည့္ျပီး ေနာက္တေရ ခမ္းလုနီးနီး ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါမယ္။


ေနာက္ဆံုး အိုးခ်ခါနီး မွ ကုလားေလး မဆာလာ (တီကေတာ့ ဟင္းခ်က္တတ္ၾကိဳက္တတ္ စားတတ္ လို႔ အစကတည္းက ရန္ကုန္ကေနဝယ္လာခဲ့ပါတယ္) ၾကိဳက္တတ္ရင္ နည္းနည္း အုပ္ထည့္လိုက္ရင္....ေအာက္ပါအတိုင္း စားခ်င္စဖြယ္ အရသာ အနံ႔ နဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့ ျမန္မာ့ ရိုးရာစားဖြယ္ရာ အိမ္တြင္းခ်က္ ဟင္းလ်ာ “ၾကက္သည္းၾကက္ျမစ္ ဆီပ်ံ” ဟင္းေလးတခြက္ရပါျပီ။

ဒုတိယပိုင္းကေတာ့ သီးစံု ကုလားဟင္းပါ (မွတ္ခ်က္ ကုလားပဲ ၾကိဳက္တတ္သူမ်ား ပဲ ကိုတည ေရအရင္ စိမ္ျပီးေတာ့ ထည့္ရင္ ရပါတယ္ တခ်ိဳ႕ ၾကိဳက္တတ္တဲ့ လူေတြကလဲ ငါးေျခာက္ ငါးျခမ္းေလး ဘာေလးေတြ ထည့္တတ္ပါတယ္ တီကေတာ့ နွစ္မ်ိဳးလံုးမၾကိဳက္တဲ့အတြက္ မထည့္ပါဘူး)
ပထမဆံုး ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ အသီးေတြ အကုန္စိတ္ၾကိဳက္ဝယ္ျပီး အေနေတာ္ လွီးခြ်တ္ထားရပါမယ္ တခ်ိဳ႕ ၾကိဳက္တတ္ရင္ မုန္လာဥ အျဖဴ လဲထည့္လို႔ရပါတယ္ အခ်ဥ္ဓါတ္ေလးရတာေပါ့ တီကေတာ့ မၾကိဳက္လို႔ မထည့္ပါဘူး။
ပထမဆံုး ခရမ္းသီးပါ ၾကိဳက္တဲ့ ပံုစံေလးေတြ လွီး လို႔ရပါတယ္ အရမ္းမႀကီးဖို႔ေတာ့လိုမယ္ေနာ္။

ျပီးေတာ့ အာလူးေလးေတြ ကို ဒီလိုလွီးထားပါမယ္။တခု သတိထားရမွာ က အသီးေတြ အစံုထည့္မွာ ျဖစ္တဲ့ အတြက္ တခုခ်င္းဆီကို အရမ္းမမ်ားမိေစဖို႔ပါပဲ မဟုတ္ရင္ တအိုးႀကီးျဖစ္သြားျပီး တရြာလံုးစာ အရီးတားတို႔ မိဘုတ္တို႔ သာဂိ တို႔ ေဘြးတုတ္ ေဒးအုတ္ ကယ္ပါတို႔ အင္မီ တို႔ ေခၚေကြ်းေတာင္ မကုန္နိုင္ျဖစ္ပါမယ္

ဒါေလးေတြက ဘူးသီး နဲ႔ အပ်ိဳမလက္ေခ်ာင္းေလးေတြပါ တီကေတာ့ (ဘိုလိုအေခၚ) အပ်ိဳမ လက္ေခ်ာင္း ကိုၾကိဳက္လို႔ မ်ားမ်ားထည့္ပါတယ္ (ဘိုင္အိုေလာ္ဂ်ီကယ္ အလိုအရ ေအာ္ခရာ လို႔လဲေခၚသလို ျမန္မာလိုေတာ့ ရံုးပတီသီးလို႔လဲေခၚၾကပါတယ္)

ဒါေလးေတြကေတာ့ အနွစ္လုပ္ဖို႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီပါ ၾကိတ္စက္နဲ႔ တခါတည္းၾကိတ္ထားပါတယ္ တီလဲအမွန္ကေတာ့ ဒီ ၾကိတ္စက္ကေလးဝယ္ျပီးမွပဲ ဟင္းပိုခ်က္ျဖစ္သာပါ မဟုတ္ရင္ လွီးရတာ တယ္စိတ္မရွည္သာပ

ေနာက္ေတာ့ ခုနက လွီးခြ်တ္ထားတဲ့ အသီးေပါင္းစံုကို ေရစင္စင္ေဆးထားျပီး ခုလို စစ္ထားပါမယ္
အိမ္စား (ဆိုင္ေရာင္း မဟုတ္တဲ့အတြက္) ေသေသခ်ာခ်ာ သန္႔သန္႔ရွင္းရွင္းလုပ္ပါတယ္
ပဲသီးေလးေတြလဲအေနေတာ္ အပိုင္းေလးေတြ စိပ္ထားပါတယ္ ေနာ္

ကဲ ျပင္ဆင္တာေတြအကုန္ျပီးသြားျပီဆိုရင္ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့အပိုင္းစပါမယ္ ပထမဆံုး ဆီသတ္ဖို႔အတြက္ ဆီပူအိုးေလးတည္ပါမယ္ ေနာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါမယ္ အေရာင္တင္မႈန္႔ေလး အနည္းငယ္လဲ အေရာင္လွေအာင္ထည့္ပါမယ္ အစပ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္သီးေလးေတြ ေထာင္းထည့္ အမႈန္႔ထည့္လဲရပါတယ္

ေနာက္ နႏြင္းလဲထည့္ပါမယ္ ရိုးရာမပ်က္ေပါ့ေအ။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီက်က္ျပီဆိုရင္ အာလူးအရင္ ဆံုးစထည့္ ပါတယ္ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ ဒီဟင္းထဲမွာထည့္မယ့္ အသီးေတြမွာ အမာဆံုးအသီးမို႔ပါ အဲ့တာဆိုရင္ ေနာက္ အသီးေတြ က မာစဥ္ေပ်ာ့လိုက္ ထည့္ရမယ္ဆိုတာ သေဘာေပါက္ေပါ့ေနာ္

ဒုတိယ ပဲသီး၊ ေနာက္ ခရမ္းသီး၊ ဘူးသီး စသျဖင့္ အစဥ္လိုက္ထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ ေရ မထည့္ေသးဘဲ အရင္ဆံုးအသီးေတြ ႏြမ္းသြားတဲ့အထိ ေမႊေပးေနပါမယ္ ေမႊေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ ဆား ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ ငံျပာရည္ လိုသေလာက္ထည့္ပါမယ္။ (သတ္သတ္လြတ္စားခ်င္တယ္ ဆိုရင္လဲ ဒီအဆင့္မွာ ငံျပာရည္မထည့္ပဲ ဆားတမ်ိဳးထဲနဲ႔ က်ဲလဲရပါတယ္။ အေပါ့ အငံကေတာ့ ကိုယ္ၾကိဳက္သေလာက္ေပါ့ေနာ့။ စားေတာ့လဲစား အသက္ကိုလဲဥာဏ္ေစာင့္ေပါ့ေအ။ ျပီးရင္ေတာ့ ခုနက ေျပာတဲ့အတိုင္းေရမထည့္ပဲ ခဏအိုးကို သူ႔အဖံုးေလးနဲ႔ သူအုပ္ထားေပးပါမယ္။
ခုန အသီးေတြကိုေရေဆးျပီးစစ္ထားတဲ့အတြက္လဲ ေရရွိေနပါမယ္ ေနာက္အသီးေတြ ကို္ယ္တိုင္ကလဲ ေရထြက္ေသးတာေၾကာင့္ ဒီအဆင့္မွာ ေရထည့္စရာမလိုေသးပါဘူး ေနာက္ျပီး အပ်ိဳမ လက္ေခ်ာင္းကိုလဲမထည့္ေသးပါဘူး ေလာင္သြားမွာ စိုးလို႔ပါ (ရြာထိတ္က စုန္းမႀကီး ေဒၚအိုဇာ သင္ထားတဲ့အတိုင္း ပြက္ပြက္ဆူမွ တခါတည္းထည့္မွာ အဟိ)

ေမႊလို႔ အားရရင္ ခဏ အုပ္ထားပါမယ္ အသီးေတြ ႏြမ္းသြားျပီးဆိုေတာ့ မွာ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ခုနက ဖယ္ထားတဲ့ အပ်ိဳမလက္ေခ်ာင္းေလးေတြ ကိုထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ ဆူတဲ့အထိတည္ျပီး ခုန က ဆီပ်ံ ခ်က္သလိုပဲ အိုးခ်ခါနီး ကုလားေလး မဆာလာ ခပ္လိုက္ရင္ အင္မတန္မွကို စားေကာင္း၊ က်န္းမာေရးနဲ႔လဲညီညြတ္တဲ့ “သီးစံုကုလားဟင္းတခြက္ (တအိုး)” ရပါျပီ။

တီကေတာ့ သီးစံုဟင္းခ်က္တဲ့ေန႔ဆိုရင္ ထမင္းပိုစားျဖစ္ပါတယ္ (ၾကိဳက္တာကိုး) ေအာက္မွ ေဖာ္ျပထားသလိုပဲ ထမင္းထဲပံုထည့္ ေသေသခ်ာခ်ာနယ္ဖတ္ျပီး ေတာ့ စားေတာ့တာပဲ ၾကက္သည္းၾကက္ျမစ္ကိုေတာင္ ေမ့သြားတယ္ သီးစံုဟင္းက ေကာင္းလြန္းလို႔ ေနာက္ေတာ့ အေျခာက္အျခမ္းေလးနဲ႔ ဆိုရင္လဲ ပိုျမိန္ပါတယ္။ ငါးပိေၾကာ္လိုမ်ိဳး ဆိတ္သားေျခာက္ အစပ္ေၾကာ္လိုမ်ိဳးေပါ့။

ကဲ ဒီေလာက္ဆို ေဒၚစနိူး ေက်နပ္ေလာက္ေရာေပါ့ မလာျဖစ္တာနာလိုက္ေလျခင္းလို႔ ေတာ့ မေျပာနဲ႔ေနာ္
ကို္ယ့္ေဒါသနဲ႕ကိုယ္ပဲ ဟြင္းဟြင္းဟြင္း (ေဒၚဂ်ဴး ရွင္မစားရတာ မိစနိုးေၾကာင့္ သူ႔အျပစ္တင္)
ေျမနီကုန္း ဦးေျပာင္ မယားပါ တူမ၏ ခမည္းခမက္အမ်ိဳး
ပန္းတေနာ္ ဦးမဲ ဟိုဘက္ဒီဘက္အတင္းစပ္ေတာ္ေသာ တူမ
မူလလက္ေဟာင္း
ပုသိမ္
ေဒၚခ်မ္း လက္စြမ္းျပသည္။
ေအာ္ဒါမွာလိုသူမ်ား
၀ ၉၅ (၁) ၁၁၉ ၉၁၁သို႔ဆက္သြယ္ မွာ ၾကားနိုင္ပါသည္
(အလႉပြဲမ်ား ေအာ္ဒါလက္ခံသည္)

12 comments:

  1. ဆီက ဘယ္ကို "ပ်ံ" ထြက္သြားတာတဲ့လဲ။

    ReplyDelete
  2. သီးစုံကုလားဟင္းတဲ့ ေကာင္းမွေကာင္း
    ခ်က္နည္းေလးပါ ပါလိုက္ေသး မွတ္ထားခိုင္းရမယ္
    ဖုေကာဒ့္သြားသြားစားေနတဲ့ မယ္သစ္ကုိ အဟိ

    ReplyDelete
  3. ေတာ္လိုက္တာ ေတာ္တီးေတာ္ ခ်မ္းခ်မ္း
    ခ်က္နည္းပါပါတယ္ ... ဗိုက္ဆာလာပီ

    ReplyDelete
  4. တယ္ .... ဒီတီတီေတာ့ ဗိုက္ဆာပါတယ္ဆို သူလုပ္လိုက္မွ ပိုဆိုးသြားတယ္ ... ရခိုင္ဆိုင္ကလည္း ေန႔တုိင္းစားလို႔ ရိုးအီေနပီ

    ReplyDelete
  5. 6 Nov 09, 12:23
    littlebrook: ေနာက္ဘ၀က် ၿပိတၱာေတြျဖစ္မယ္ထင္တယ္ .. ျမင္ပဲျမင္ရၿပီး မစားရဘူးေလ ဟီဟီ ..
    6 Nov 09, 12:22
    littlebrook: ဘေလာ့ဂ္ေလာကမွာ သူမ်ားကို စိတ္ဆင္းရဲေအာင္လုပ္တာ ဟင္းခ်က္တဲ့ ဘေလာ့ဂ္၈ါေတြ
    6 Nov 09, 09:47
    Cherry: နည္းေလးဘာေလးမွတ္သြား မယ္သစ္သစ္ သားေရပဲက်မသြားနဲ ့
    6 Nov 09, 09:42
    သစ္သစ္: ခ်မ္းကေတာ့လုပ္ခ်လိုက္ျပန္ဘီ ေစာေစာစီးစီးဗိုက္ဆာသြားတယ္ ဟင့္
    4 Nov 09, 23:46
    Snow: ၾကက္သဲ၊ၾကက္ျမစ္ နဲ႔ သီးစုံဟင္း ပုံေလး တင္ပါဗ်ဳိ႔....
    4 Nov 09, 23:21
    Snow: ဟင္းပန္းကန္ေတြ.. စားပြဲေပၚမေရာက္ေသးပါလား.. ေစာင့္ေနတာ..

    ReplyDelete
  6. nye: အဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ
    း(


    nye nyi: တကယ္ေတာ့ ေပ်ာ္ရႊင္မႈဆိုတာ “ေပ်ာ္ရႊင္မႈ”လို႔ေရးထားတဲ့ စာလံုးမ်ားသာျဖစ္ခဲ့တယ္
    Addy: ဘာလဲမေက်နပ္ဘူးလား
    ကိုယ့္ဘာသာ ခ်က္စားတာ
    ဟိဟိ


    nye: ဘာမွန္းလည္းမသိဘူး
    လိုက္ခ်က္ဖို႔လည္းဝါသနာမပါ.. အသင့္စားမယ္ဆိုေတာ့လည္း တကယ္စားမရနဲ႔
    ကေတာက္


    Addy: ညဳန္းမ္


    nye: ဟြန္႔


    Addy: ခုပတည္းက ဟင္းခ်က္သင္ထားေတာ့ေလ
    ဝိုင္ေတြ ေသာက္လိုက္ ဆိုက္ကယ္ေမွာက္လိုက္ပဲ လုပ္မေနနဲ႔


    nye: ခုကတည္းက ?? ဘာလုပ္ဖို႔ ??


    Addy: အိုလာရင္
    ေတာင္ႀကီး ပင္းတယမွာ ေနမွာဆို
    နွစ္ေယာက္တည္းေနရင္ ဟင္းခ်က္တတ္ဖို႔လိုတာေပါ့


    nye: က်န္တဲ့တစ္ေယက္ကိုခ်က္ခိုင္းမယ္


    Addy: ျမင္ေယာင္ပါေသးတယ္ နွစ္ေယာက္သာ းစကားႀကီးစကားက်ယ္ေတြေျပာလိုက္ ပံုဆြဲလိုက္ နင္ခ်က္ ငါခ်က္နဲ႔ ရန္ျဖစ္လို႕ နဲ႔ ဗိုက္ေမွာက္ေနၾကရမွာ
    အဲ့ေတာ့မွ တီ့ကိုသတိမရနဲ႔


    nye: ဟားဟား

    ReplyDelete
  7. ကိန္တာပဲ.. ဒီ တီခ်မ္းတစ္ေယာက္နဲ႔ေတာ့..

    ReplyDelete
  8. ခရမ္းသီးနဲ႔ အာလူးလွီးတဲ့နည္းေတာင္ ပါေသးတယ္

    bree van de camp က botox မ်ားေနတဲ့ မ်က္နွာနဲ႔ကြယ္.. နႈိင္းစရာရွားလုိ႔

    ReplyDelete
  9. snow: ေမခ်မ္းေရ..
    ဘေလာ့ေပၚကေန စားသြားတယ္။  ေက်းဇူးပါရွင္.. မလာလိုက္ရလို႔ေတာ့ နာလိုက္ေလျခင္းလို႔ မေအာက္ေမ့့ပါဘူး။ လာရင္ ထပ္ခ်က္ေကြ်းဦးမွာ ဆိုေတာ့.. :D
    D.JJ ကေတာ့ ေမတာပို႔ေနတယ္..  မစားရလို႔..


    Sent at 11:26 PM on Friday

    ReplyDelete
  10. တီ အုိးကျကီးလွခ်ည္လား ၂ေယာက္စာေတာ့ မကေလာက္ဘူး
    း)
    စားခ်င္ထွာ...
    း(

    ReplyDelete
  11. တီခ်မ္းက တကယ့္အိုးၾကီးၾကီး ၾကိဳက္တဲ့သူ နွစ္ေယာက္စာ အဲ့တာ တကယ္ပဲ နွစ္ေယာက္စာ..ဦးမြန္က ကိုယ္ေတြ႕ ခ်က္ ခ်က္ကေတာ့ တကယ္အနပညာဆန္ပါေပ့ ..တကယ္လဲ စားလို႕ေကာင္းတယ္ သူ႕ခ်စ္ခ်စ္ကေတာ့ ခ်စ္လိုက္မယ့္ အမ်ိဳး :P

    ReplyDelete
  12. ေနာက္ျပီး အပ်ိဳမ လက္ေခ်ာင္းကိုလဲမထည့္ေသးပါဘူး ေလာင္သြားမွာ စိုးလို႔ပါ (ရြာထိတ္က စုန္းမႀကီး ေဒၚအိုဇာ သင္ထားတဲ့အတိုင္း ပြက္ပြက္ဆူမွ တခါတည္းထည့္မွာ အဟိ)

    ReplyDelete