Tuesday, March 22, 2011

စိမ္ စိမ္ စိမ္................

တေလာကေပါ့ေအတို႔ရယ္။ က်ဳပ္တို႔မွာ ျမိဳ႕ႀကီးျပႀကီးရယ္လို႔ ေရာက္ရွိေနထိုင္ေနရေပမယ့္ ကိုယ့္ရပ္ကိုယ့္ရြာ ကိုယ့္ဓေလ့ကိုေတာ့ ဘယ္ေမ့ပါ့မလဲေနာ္။ အရင္ ေရႊျပည္ေတာ္မွာ (ေနျပည္ေတာ္မဟုတ္) မွာ ေနခဲ့တံုးက ဒီလိုအခ်ိန္ ေဆာင္း အကုန္ ေႏြ အကူး ေလရူးျမဴးတဲ့ ေႏြဦး ကာစ အခါသမယေတြမွာဆိုရင္ တို႔တေယာက္ ေစ်းအစံုစံုလွည့္ သရက္ကင္း ေလးေတြရွာဝယ္ရင္း ေစ်းသည္ေတြနဲ႔ ရန္ျဖစ္ခဲ့ရတာ သတိရေသးသာပ။

ေအာ္ခုေတာ့လည္း ရန္ျဖစ္စရာမလိုေအာင္ သရက္သီးစိမ္းဆိုတာ ဆယ့္နွစ္လရာသီ ရေနေပမယ့္လဲ ဒီက အသီးေတြက တို႔ေရႊျပည္က အသီးေတြလို ေမႊးခ်င္းလဲမရွိ အေစးဆိုတာလဲ နထၱိ အရသာက်ေတာ့့ ဖြယ္တယ္တယ္ရွိ၏ ဆိုသလို (မသိေတာ့လဲ ေသခ်ာမသိပါဘူးေအတို႔ရယ္ အေမာင္ေလးေျပာေတာ့ သူတို႔ဆီက အသီးေတြက ေအာ္ဂင္းမနစ္ဘူးဆိုလား ဘာလား က်ဳပ္ေတာ့ နားမလည္ေပါင္ေအ)

ေျပာသာေျပာရသာပါ ခုေတာ့လဲျမိဳ႕ႀကီးျပႀကီး အေနၾကာလာလို႔ ေသြးႀကီးတာလား ဘာလားေတာ့့ မသိ။ ေျပာမေျပာခ်င္ေတာ့ပါဘူးေအ။ တခါတေလေတာ့ လဲ ငတို႔ျပည္ ငတို႔ရြာက အသီးစိမ္းေလးေတြ တမ္းတမိသား။ အဲ့သဟာနဲ႔ ေျပာရမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေပါ့ေအ..........

ငတို႔ျပည္နဲ႔ နယ္ခ်င္းကပ္ေနတဲ့ ေနရာက အရီးေဒး တို႔ အဖြားဖဲ တို႔ အလည္လာၾကပါေရာလား။ အဲ့သမွာ သတို႔ ကို ရြာ ဘက္က အသီးစိမ္းေလး ဘာေလး ေပၚရင္ ဆြဲခဲ့ၾကေအတို႔ရယ္ဆိုေသာ့ ခမ်ာမ်ားလဲ ေတြ႔တာ ဆြဲခဲ့ေပးၾကသာေပါ့။ မရမ္းသီး စိမ္းေလးေတြက စိုမွစို၊ ဒညင္းသီးစိမ္းေလးေတြက လတ္မွလတ္ ဆိုေတာ့ အိမ္က လူႀကီးနဲ႔ သိုင္ပင္ၾကေတာ့ စိမ္စားၾကမယ္ေပါ့။ အဲ့သဟာနဲ႔.....ေတြ႔ၾကတဲ့အတိုင္း မရမ္းသီး စိမ္းေလးေတြကို ေရစင္စင္ေဆး၊ ေနာက္ ဗူးထဲမွာ ထည့္၊ ေဟာ ေဆးသၾကားခဲေလးေတြ ၾကိတ္ျပီး ထည့္ ေရသန္႔ေလးေတြ ဖံုးရံု ေလာင္းေပး ေနာက္တရက္နွစ္ရက္ေန႔ေတာ့ စားရေရာေပါ့ေအ။ ေျပအာရအံုးမယ္ အဲ့ဒီ ေဆးသၾကားဆိုသာကလဲ တို႔ေတြ ရြာမွာေနတံုးက အရပ္ထဲက ကုလားမဆိုင္ဝယ္မလား၊ တရုတ္မ ကုန္စံုဆိုင္ေျပးမလား ေပါလေအာရပါ့ေအ။ ခုေတာ့ ဒီမွာ မရွိလို႔ အဲ့သည္ အရီးေဒး တို႔ မဲေစာက္ ကိုမွာရပါပေကာလား။ ေျပာေျပာခ်င္ဘုေအ။ ကဲကဲ ပံုေတြကိုသာၾကည့္ေသာ့.......





ေအာက္ကဟာကေသာ့ မရမ္းသီး စိမ္သာက်ျပီး စားလို႔ရတဲ့အခါ သို႔စားဖို႔ အိမ္က ဟာႀကီးေဖ်ာ္တဲ့ ငရုတ္သီးေပါ့ေအ။ ငရုတ္သီးအၾကက္မႈန္႔ ဒင္းၾကမ္းနဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္သယ္။ သူတို႔ နယ္ဘက္ကေပါ့ေအ။ ေနာက္ ငရုတ္သီး မႈန္႔ က်ေအာင္တညနပ္လိုက္ရင္ ေရးရင္းဘတ္ရင္းနဲ႔ ပါးစပ္ထဲက သြားရည္က်ေအာင္လႊတ္ေကာင္းေပါ့ေအ





ေအာက္ဆံုးဟာကေတာ့ အိမ္သား လုပ္တဲ့ ဒညင္းသီး ဆားရည္စိမ္ သူကေတာ့ ေသာ္ေသာ္ၾကာမွစားရသယ္။ ပံုမွာပါတဲ့ ရက္စြဲကေန စိမ္လိုက္သာ မေန႔တေန႔ကမွ က်က္တယ္ဆိုေတာ့ စဥ္းစားသာၾကည့္ၾကေတာ့။
ေကာင္းတာေတာ့ ေကာင္းတယ္ေအ ဒညင္းသီးေလးေတြက နုေတာ့ ၾကြပ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔
ဆီပ်ံဟင္းေလးနဲ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ ကုန္းေလႊးလိုက္ရရင္ေတာ့လား..............အညာက အရီးတားတို႔ အရီးကြမ္တို႔ အဖြားေလး သူသူ တို႔ အကုန္ေမ့သြားမယ္





A Chen
2:00 PM
22nd March 2011
Tuesday
Home
Bangkok

9 comments:

  1. စိမ္ပုလင္းေတြ...

    ReplyDelete
  2. စား စား စား.....စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  3. ကုန္...ကုန္...ကုန္ ျပီကြယ္

    ReplyDelete
  4. သြားရည္က်တယ္

    ReplyDelete
  5. lu soe pel..kone ma post tin tel..

    ReplyDelete
  6. David Aye Myat - စားခ်င္တယ္ေအ။ အရီးေနတဲ့အခုရြာေတာ့ ဘာမွ မရွိဘူး။ လက္ဖက္ေတာင္ ၃ နာရီေလာက္လွည္းနဲ႔သြားရတဲ့ ပ်ဥ္ကန္း ကမွာစားရတယ္ေအ။
    ေခါင္သမွ သိပ္ေခါင္။ အရီးျဖင့္ ဇက္ေတြ၊ ခါးေတြ ေတာင့္ေနတာေတာင္ ႏွိပ္ေပးမယ့္သူမရွိဘူး။ ေခါင္ပါ့ေအ။2:02 pm

    ReplyDelete
  7. ရွလြတ္....ရွလြတ္နဲ ့သြားရည္ျပန္သိမ္းသြားရတယ္။

    ReplyDelete
  8. ညည္းေရးတာ သယ္သေဘာက်သေအ
    သားေရလည္းက်သြားသယ္ေအ

    ReplyDelete
  9. ဒညင္းသီး ဆားရည္စိမ္ နည္းလည္း မပကါဘူး

    ReplyDelete