့့့့့့့့့့့့့့့့့့့့့့့့အစကေတာ့ ေအးေဆးသက္သာမွ ပိုုစ့္ ကိုု ေသခ်ာေရးမယ္ဆိုုျပီး ပံုုေတြ တင္ထားတာ။ ခုုေတာ့ လုုပ္စရာမရွိတာနဲ႔ ေရးလိုုက္တယ္။ တေလာက ခ်က္စားတာပါ ပံုုမွာ ဒိတ္ၾကည့္ရင္ သိလိမ့္မယ္ ဝက္သားကေတာ့ မနက္ကေတာင္ စားခဲ့ေသးတယ္ မကုုန္ေသးဘူး။ ေရခဲေသတၱာ (သိပ္မသစ္) ထဲမွာ ခဲထားတာ။ ဟိဟိ။
ဒီလိုုေလ အစက ေသခ်ာေရးမယ္ ဆိုုတာ မင္းသႋခ လိုုလိုု တေန႔ေသာ အခါ ေျမလတ္ျမိဳ႕တေနရာဝယ္ကေနစရမလား ဆရာႀကီး ေရႊဥေဒါင္း လိုု မိုုးရြာျပီးစ ေျမသင္းနံ႕ကေလးနဲ႔ စရမလား ေသာ္တာေဆြလိုု က်ေတာ္ ျမင္းလွည္းေမာင္းတဲ့အခ်ိန္က နဲ႔ စရမလား...ကိုုတာရာလိုု ေတးသြားမ်ားပ်ံလြင့္လာသည္ နဲ႔ စရမလား မင္းခိုုက္စိုုးစံ လိုုျမဴမႈန္မ်ား က်လာေသာ အကာလ ညအခါဝယ္နဲ႔ စရမလား....စသျဖင့္ေပါ့ ေတြးေနတာနဲ႔ ၾကာေနတာ အဲ့တာနဲ႔ ပဲ အန္တီခ်မ္း လိုုပဲ အစကေတာ့ နဲ႔ စလိုုက္တယ္ ျပီးေရာ...ဘာမွေသခ်ာမခ်က္စားျဖစ္တာလဲ ၾကာပါျပီ စာလဲေကာင္းေကာင္းမေရးျဖစ္တာၾကာျပီ ဘာမွေသခ်ာမလုုပ္ခ်င္ဘူးျဖစ္ေနတယ္ တနွစ္မွာ ၃ခါေလာက္ တခါကိုု ၄ လေလာက္ အဲ့လိုုပဲ ဘာမွ လုုပ္ခ်င္ကိုုင္ခ်င္စိတ္မရွိဘဲ စိတ္ေလေနတတ္တယ္.....တေလာက ညဘက္ႀကီး မနက္ေပါ့ ၃ နာရီေလာက္ ပန္းေစ်း ကိုုသြားတယ္(နန္းေတာ္ ျမဘုုရားနားမွာ) ပန္းေစ်းကေန ဆက္သြားရင္ အသီးအရြက္ေတြ ဘာေတြ လက္လီလက္ကားေရာင္းတဲ့ေနရာရွိတယ္ အမ်ားစုုက အင္ပိုုထ့္ေတြပါ ကိုုက္လန္တိုု႔ မႈန္ညွင္းတိုု႔ ထိုုင္ဝမ္ဘက္ကလာတာေတြေရာင္းတယ္ မႈိလဲေပါေပါရတယ္ ကီလိုုလိုုက္ ဆိုုရင္ စားပါေလ့ပဲ
တခါတခါ စိတ္ကူးေပါက္ရင္ ညဘက္ အဲ့ကိုုသြားတတ္တယ္။ အဲ့ေန႔ကလဲ ေရာက္ေတာ့ မႈိေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ဝယ္လာျဖစ္တယ္ ဆိုုက္ နွစ္ဆိုုက္ ကီလိုုဝက္ဆီ (ေနာက္ေန႔က်ေတာ့ ေရခဲေသတၱာ၉ သိပ္မသစ္)ထဲထည့္ထားတာေတာင္ အရည္ေတြထြက္ျပီးမဲကုုန္တယ္ မိႈေတြက ေဆးျပီးေရာင္းတာေလ...ထားေတာ့ ေနာက္ ပန္းငရုုတ္ေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ေမာင္က ေၾကာ္စားခ်င္တယ္ဆိုုျပီး ဝယ္လာတယ္ ကိုုယ္ကေတာ့ မၾကိဳက္ ငရုုတ္ပြေတာ့စားတယ္....
ေနာက္ေန႔က်ေတာ့ ပန္းငရုုတ္နဲ႔ မိႈ ကိုုေရာေၾကာ္မယ္တဲ့ ကိုုယ္က မိႈ ကိုုေၾကာ္ခ်က္ကေလးစားခ်င္တာနဲ႔ငရုုတ္သီးစိမ္းထည့္ခိုုင္းတယ္ ငရုုတ္သီးစိမ္းလဲ အဲ့ကေနပဲ ဝယ္တာ ဘတ္ ၂၀ ဖိုုး ကိုု တအိတ္ႀကီးရတယ္....ေမာင့္ကိုုေတာင္ ေျပာျဖစ္ေသးတယ္ အဲ့ကေန ကီလိုုလိုုက္ဝယ္ျပီး ကိုုယ္တိုု႔နားမွာ ဘန္းေလးနဲ႔ ျပန္ထိုုင္ေရာင္းရင္ေတာင္ ေတာ္ေတာ္ျမတ္မယ္လိုု႔ကိုုယ္တိုု႔နားက ေစ်းေလးက နည္းနည္းေစ်းႀကီးတယ္။ထားပါေတာ့ ေျပာရင္းနဲ႔ တီခ်မ္းထံုးစံ ေဘးေရာက္ျပန္ျပီ....
ကဲကဲ ပထမဆံုး ပန္းငရုတ္သီးေတြကို ဓါးေစာင္းေလးလွီးထားပါမယ္။ တည့္တည့္လွီးလဲ ရပါတယ္။ တေစာင္းေလးလွီးေတာ့ ပိုလွတာေပါ့။ (ေျပာဖူးတယ္ေလ ျဖစ္ကတတ္ဆန္းခ်က္ရေအာင္ မိန္းမလဲ မဟုတ္ဘူးလို႔ ဟိ) ေဘးက ပံု ၂ ကေတာ့ မိႈ ကိုေရးေဆးျပီး စစ္ထားတာပါ ပံု ၃ ကေတာ့ ငရုတ္သီးပု ကို ဓါးျပားဖိ ထားပါမယ္။ ေၾကာ္ရင္ ထည့္ဖို႔ ပါ။
ပံု ၄ ၅ ၆ မွာ ျပထားတဲ့ အတိုင္း ပထမဆံုးဆီပူလာရင္ ငရုတ္ပုသီး ေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါမယ္ ေမႊးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ပန္းငရုတ္အလွည့္ပါ။ ပန္းငရုတ္ေလးေတြ နည္းနည္းေလးႏြမ္းျပီးဆိုရင္ ေအာက္ ကိုဆက္ၾကည့္ပါ။
ပံု ၇ အရ မိႈထည့္ပါမယ္ ျပီးရင္ နည္းနည္းေလး ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါမယ္။ ေနာက္ေတာ့ ေရေလးပါေလကာေလာက္ထပ္ထည့္ျပီး ခဏ တည္ေပးပါတယ္ ေၾကာ္ခ်က္ လုပ္တဲ့ သေဘာပါ။ ေရခမ္းျပီးဆိုရင္ေတာ့ ရပါျပီ။ ပန္းငရုတ္မိႈေၾကာ္ခ်က္ေလးပါ။
ေတြ႔တဲ့ အတိုင္း တီခ်မ္း မိုတိုထဲကလို လြယ္ကူျမန္ဆန္ ရသာမွန္ ပန္းငရုတ္မိႈ ေၾကာ္ခ်က္ေလးေပါ့။ ေဘးကေတာ့ ဝက္သား ျပဳတ္ေၾကာ္ပါ။ လြယ္လြန္လြန္းလို႔ နည္းေတာင္ အဆင့္ဆင့္ မျပေတာ့ပါဘူး။ ေျပာပဲေျပာလိုက္မယ္ တီခ်မ္းစာဘတ္သူဆိုရင္ လူလည္ခ်ည္းပဲေပါ့ေနာ့။ ဝက္သား ကိုေရေဆးျပီးေတာ့ အေနေတာ္ေလး ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အရြယ္အတံုးတံုးပါ။ ေနာက္ေတာ့ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည့္ အနည္းငယ္ နယ္ျပီး ခဏနပ္ ထားပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီပူေလးထဲမွာ လံုးလိုက္ပါ။ က်က္ျပီဆိုရင္ ေရ ကိုအသားဖံုးရံုထည့္ ျပီး ေရခမ္းတည္လိုက္ရင္ ဝက္သားျပဳတ္ေၾကာ္ ရျပီေပါ့။ နလံထစ လူမမာေတြအတြက္လဲ ဝက္သား ၾကက္သား အမဲသား စတာေတြနဲ႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ လုပ္ေပးလို႔ ရပါတယ္။ ထမင္းပူပူေလး ကိုဆီေလးဆမ္း၊ ဆားေလးျဖဴးျပီး နယ္ေပးလိုက္ရင္ ေရႊလင္ဘမ္း မလိုပါဘူးေနာ္။ ဖိုးလမင္းႀကီးေတာင္ ဆင္းလာလုစား လိမ့္အံုးမယ္။
ေဘးက ဆတ္သားေျခာက္အမြေၾကာ္ပါ ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းအေမ လုပ္ေပးလိုက္တာ ေကာင္းမွေကာင္း။ တခါတေလ ဘာမွမရွိရင္ ျဖစ္ျဖစ္ ပ်င္းေနရင္ျဖစ္ျဖစ္ အဲ့လိုပဲ စားလိုက္တယ္ လြယ္လို႔
ဒီမွာ ခုနက ေျပာထားသလို ဆားေလးနဲ႔ ဆီေလးဆမ္းျပီးနယ္ထားတာပါ မိႈက ပါတယ္ဆိုရံုပဲ ထည့္စားတာ အဓိက က ခုနက ေျပာသလိုု ဝက္သားျပဳတ္ေၾကာ္ေလး ကိုထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားခ်င္တာ တခါတခါ ကိုယ္စားခ်င္တာကိုလုပ္စားရတာ အင္မတန္မွကို အရသာရွိပါတယ္ ဟင္းခ်က္ပ်င္းတဲ့ ေဒၚရီတာ တို႔ မမကြမ္တို႔ေတာ့ ငတ္တာေပါ့ေအ.............
ဒါေတြကေတာ့ ေဘာနပ္စ္ပါ
ပံု၁ က ျမန္မာျပည္က ျပန္လာတံုးက သူငယ္ခ်င္းထမင္းဆိုင္ (ေနာက္မွ သပ္သပ္ေၾကာ္ညာေပးအံုးမယ္) ကေနဝယ္လာတဲ့ ရခိုင္ငပိေထာင္းစစ္စစ္ပါ။ ဘူးလိုက္ ဝယ္လာလိုက္တယ္ ျပီးေရာ သူကရွယ္ေထာင္းေပးလိုက္ရွာတာပါ (ေက်းဇူးအထူး) ဘူးေလးနဲ႔ ေရခဲေသတၱာ (သိပ္မသစ္ေတာ့)ထဲမွာ ထည့္ထားရင္ ၂ လ ၃ လ ေလာက္အထိ အထားခံတယ္လို႔ ေျပာပါတယ္။
ေဘးက ပံု ၂ နဲ႔ ၃ ကေတာ့ တိုးစားဖို႔ သခြားသီး နုနုေလးေတြနဲ႔ ဝက္ေခါက္ပါ။ ဒီမွာ သခြားသီး အေသးမ်ိဳးထင္တယ္ အျမဲရတယ္ ကိုယ္ကလဲသိပ္ၾကိဳက္တာနဲ႔ ေတာ့ အေတာ္ပါပဲ။ ဝက္ေခါက္ေလးကလဲ ငပိေထာင္း နဲ႔ ေကာ္စားရင္ ရွယ္ရွယ့္ရွယ္
ဒါေတြကလဲ ေနာက္ဆက္တြဲ ေဘာနပ္စ္ေတြပါ ျမန္မာျပည္ကျပန္လာတံုးက သူငယ္ခ်င္း လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဘက္ တဘက္သတ္ ကိုယ္ကၾကိဳက္ေန ရဲ႕ မိန္းမ လုပ္ေပးလိုက္တဲ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ပါ (မေဝ ေက်းဇူးေနာ္ ခိစ္) သုပ္စားတာ အရင္ ဝက္သားခ်ဥ္ သုပ္သလိုပဲ ရွမ္း လိုသုပ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါး ငရုတ္သီး စိမ္းပါးပါး နဲ႔ သံပရာသီးေလးညစ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ေလး ခတ္ လိုက္ရင္ ရွယ္ပဲေပါ့ အအီလဲေျပတယ္ ငါးဖယ္ က ကိုယ္တိုင္ လုပ္ အစစ္ ဆိုေတာ့ စားရတာ ဆတ္ေတာက္ေတာက္ နဲ႔ တယ္အရသာရွိ
ေနာက္တပံုကေတာ့ တေလာက လုပ္စားတဲ့ နန္းႀကီးသုပ္ ပါ အိမ္ေဖာ္ေတြ ကို ပြဲႀကီး လုပ္ျပီး သြားေကြ်းတာ ကို ရိုက္ထားတာ ပိုစ့္ကေတာ့ အရင္က ဒီမွာ တင္ျပီးသားျဖစ္တဲ့ အတြက္ ခ်က္နည္း ကို ျပန္မေရးေတာ့ဘူး
ေျပာထားတယ္ေလ ေဘာနပ္စ္ ပါဆို......................
ခဏေနရင္ ကူမင္း သြားေတာ့မွာပါ မေန႔ ကျပန္လာကတည္းက အိပ္လိုက္တာ ည ၂ နာရီမွာ ျပန္နိူးလာလို႔ ေမာင္က အက်ႋီေတြ ျပင္ေပးေနတာ ခရီးသြားဖို႔ အဲ့တာနဲ႔ ၂ နာရီ က်ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ကို ဖုန္းဆက္ အျပင္ထြက္ မုန္႔စား (ည ၂ နာရီ ပါ ဟုတ္ကဲ့) ျပန္လာကတည္းက ပိုစ့္ေတြ စကက္ဂ်ဴး နဲ႔ တင္ေနလိုက္တာ ၈ ရက္ေန႔ လား ၉ ရက္ေန႔လားအထိ မသိဘူး ရွိတယ္။
ခုေတာ့ ၆ နာရီ ခြဲျပီ ၈ နာရီခြဲေလာက္က်ရင္ ေလဆိပ္ ဆင္းမွာ ေကာ္ဖီေသာက္ လိုက္အံုးမယ္ ေနာ္...ျပီး မွ ေမာင္ထည့္ေပးထားတဲ့ အိပ္ကို ျပန္စစ္ၾကည့္ရမယ္ ေနာက္ ဘတ္စရာ စာအုပ္ေလးဘာေလးျပင္မယ္
ေနာက္ ဝယ္စရာ တရုတ္ ဝတၳဳ စာရင္းလုပ္ရမယ္
အေခြစာရင္းလုပ္ရမယ္....
A Chen
6:39 AM
31st march 2011
Thursday
Home
Bangkok
Thursday, March 31, 2011
မိႈငရုတ္ပြျပဳတ္ေၾကာ္ နဲ႔ ဝက္သားျပဳတ္ေၾကာ္
Labels:
တီခ်မ္း ဟင္းခ်က္ျခင္း,
အခ်ိဳခ်က္,
အတိုု႔အျမဳပ္,
အရြက္ေၾကာ္,
အသုုပ္မ်ား
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
မိႈငရုတ္ပြ နဲ႕ ငပိေထာင္း စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteငပိေထာင္းဆိုင္ေလးအညြန္းကိုေစာင့္ေနပါတယ္တီခ်မ္း။
ၾကည္႔ရတာ စားခ်င္စရာေလးေတြခ်ည္းပဲ။ ဟင္းခ်က္တကယ္ေတာ္တယ္
ReplyDelete